För er som inte har testat  Demobuilder ännu så är det definitivt något ni bör sätta av tid till. På en timme får du en helt komplett demomiljö med Dynamics CRM Online och Office 365(Sharepoint, Lync, Exchange) uppsatt, integrerat och färdig för demo.

Dessutom får ni en massa andra intressanta saker som ni antingen kan använda som inspiration eller i sin helhet.

 

Här är ett exempel:

Om ni öppnar upp en kund och kikar på knappraden i toppen av skärmen hittar ni en knapp där det står “Research this company”

image

Klickar ni på den öppnas en tjänst från Microsoft Fuse labs (vår R&D avdelning)  upp och ni ser ett montage/collage av nyheter rörande kunden:

imageimage

Nyheterna samlas in från olika källor på internet och publiseras som bilderna ovan visar. För en person i ett account team (key account manager till exempel) ger detta en bra bild av vad som sägs/skrivs om företaget som kan vara bra samtalsämnen när de ringer upp kunden eller gör det enklare att identifiera nya försäljningsmöjlighet utifrån det som skrivs.

Ni kan dessutom välja vilken typ av layout ni vill ha på montaget, ovan se ni två olika layouts. En med bara nyheter och en med nyheter plus det som skrivs på twitter om företaget.

 

Att få till denna integrationen i en vanlig lösning (som inte är skapad av demobuilder) är enkelt och skapas genom att antingen lägga till en knapp som öppnar upp ett nytt fönster  eller som en iframe på “kundekortet” med en fördefinierad URL. Det fungerar lika bra på Dynamics CRM 4.0 som Dynamics CRM 2011.

Urlen ser ut som följer och byter ni ut "Statoil” med företagsnamnet ni är intresserad av så får ni ett montage av detta.

image

Det skall sägas att än så länge fungerar det bäst på större företag då källorna som förser applikationen med data är typiskt de större internationella sökmotorerna men i fallet med statoil så kommer det också information från Stavanger Aftenblad till exempel.

- David Orlander