Jeg sad for nyligt og rodede lidt med hjælpen til VS... Midt i mit roderi dukkede det jeg (blandt andet) altid havde ønsket mig op.

Ideen med DEVPATH variablen er at man ikke nødvendigvis behøver at stoppe assemblies i GACen, men kan refere til disse via en environment variabel. Se MSDN dokumentationen for yderligere hjælp. Super smart i et udviklingsforløb tænkte jeg!

Nysgerring som jeg er, gik jeg i gang med at studere hvordan det virkede - og ikke virkede med netværksdrev. I den forbindelse dukkede denne hotfix op. Nå, men fikser var der jo - så hvorfor ikke bare komme videre.

Måske er jeg langsom - måske har jeg bare haft travlt med noget andet - men den gode Suzanne Cook skrev allerede om dette i August sidste år. Check hendes blog her! Hendes kommentar er desværre, brug det ikke - punktum!

Hvorfor syntes jeg du skal have denne information? Tjoo, måske sidder du i et team hvor i bokser med versionering af fælles assemblies. Disse burde placeres i GACen på den enkelte maskine, men de opdateres så tit at du i så fald ikke kan bruge tiden på andet end gacutil. Istedet for droppe version-nummer eller lign., vil denne DEVPATH bestemt være behjælpelig.

Som jeg læser, og måske forstår Suzanne, så husk på at du introducerer DLL-hell igen. Jeres QA maskin bør på ingen måde være en del af dette setup - og vær så iøvrigt opmærksom på fejl der kan introduces når i udvikler på denne måde.