Denne pressemeddelse dukkede op i min postkasse her til aften. Det er ikke hver dag jeg ser gode nyheder...

Har selv et Windows Media Center 2005 kørende hjemme. Maskinen er pt. lidt klodset og larmer for meget - men softwaren er KANON. Har man først een gang brugt MyTV funktionen, så vil man ikke tilbage til alm. tv igen. Lurer på at købe et smukt DIGN kabinet (mangler bare funding) for at få "kæreste-stue-grim-device" effekten sat lidt ned.

PVR konceptet er iøvrigt ikke nyt, ej heller Windows Media Center. Men denne nyhed er en gave til os IT nødder, der ikke kan få nok af den rigtige teknologi ind i hjemmet. En kombination af Media Player, PVR, TV, billedfremviser og sidst men ikke mindst udviklingsplatform!

Nu må man så blot bevæbne sig med lidt tålmod - der går desværre 10-12 måneder før det hele spiller på dansk hvis alt går vel. I mellemtiden kan jeg dog fortælle en lille hemmelighed (shyyy!): Kan du selv strikke en maskine sammen og har du et MSDN abonnement - så er det en smal sag at komme igang med den engelsk-sprogedeversion i dag. Tog mig sammenlagt under 2 timer fra kasser med nyindkøbe hardware stumper til TV på tossen.

Go for it!


Pressemeddelelse 17. december 2004

 

Microsoft udvikler dansk version af Windows Media Center 

Microsoft har startet udviklingen af en dansk version af Microsoft Windows XP Media Center. Den danske version forventes at blive lanceret i efteråret 2005.

For ca. to år siden lancerede Microsoft Windows XP Media Center, der er det ultimative underholdningscenter til hjemmet. Hidtil har Windows XP Media Center ikke været tilgængelig på dansk, men på grund af den store interesse for løsningen vil Microsoft nu udvikle en dansk version. Den danske version forventes at blive lanceret i løbet af efteråret 2005. 

”I oktober 2004 lancerede vi Windows XP Media Center Edition 2005, som der er blevet taget utroligt godt imod. Vi har også oplevet stor interesse i Danmark for en lokal version og er derfor glade for, at vi nu kan se frem til en dansk lancering allerede til efteråret,” siger produktchef Nis Bank Lorenzen, Microsoft Windows.

”Windows XP Media Center er utroligt populært i de lande, hvor den kører i dag. Vi er allerede klar med computerne og glæder os til at kunne tilbyde de danske kunder de nye muligheder. Det er vores klare fornemmelse, at det danske marked har været modent til Media Center længe, og at efterspørgslen allerede er der,” siger Søren Munk Andersen, salgsdirektør i Fujitsu Siemens. 

”HP og Microsoft har arbejdet tæt sammen om udviklingen af produkter, som kombinerer pc'ens og internettets fantastiske muligheder med underholdningselektronikkens lette tilgængelighed. Media Center bringer visionen om det digitale hjem et stort skridt nærmere, og med den danske version på trapperne kan vi tilbyde forbrugerne en løsning, der fungerer 100 %,” siger Anders Herløv, markedsdirektør, Hewlett-Packard.

Windows XP Media Center er et operativsystem, der giver brugeren nem adgang til både underholdning og information via en Media Center-pc (det vil sige en pc, der styres af Windows XP Media Center). En brugervenlig online guide styrer alle familiens multimedieoplevelser. Brugerne får adgang til at se og optage tv, høre musik, se og redigere fotos, se film og meget mere fra deres Media Center-pc.  

Underholdning i hele huset fra én pc

Med Windows XP Media Center Extender kan Media Center-pc’en forbindes til fjernsyn og skærme i hele huset. Dermed kan far se tv i stuen, mens mor hører radio i soveværelset, og sønnen hører musik og ordner billeder på sit værelse – alt sammen styret af den samme Media Center-pc.

De mange Media Center-muligheder kan også tages med, når man er på farten. En transportabel Media Center enhed med Windows Mobile software giver brugeren adgang til at høre musik, se film, gennemgå feriebillederne og meget mere i toget, på rejsen eller i sommerhuset.  

Inden Windows XP Media Center lanceres i Danmark skal den testes grundigt igennem. Disse tests skal sikre at softwaren fungerer sammen med de danske tv-standarder og kabel-tv-udbydere. Såfremt alt går vel, lanceres softwaren i efteråret 2005.

For mere information om Media Center: http://www.microsoft.com/windowsxp/mediacenter/default.mspx