Allerede onsdag 16 september kliner vi til med MSDN Live. Nesten 600 utviklere har allerede meldt seg på, men vi har selvsagt plass til flere. Stavanger har virkelig begynt å markere seg som en by med et sterkt utviklingsmiljø, med nesten 100 påmeldte. Ikke uventet er Oslo størst med sin 300 påmeldte, men også Bergen og Trondheim ligger på rundt 100 deltakere hittl, så dette blir en fest av dimensjoner med motiverte og engasjerte utviklere.

Så hva skal du forvente deg av foredragene denne gangen? Jeg har utfordret våre tre foredragsholdere til å stramme strikken litt. Dermed vil sesjonene sitte stramt som en gymsokk for de fleste, enten du er superfaren eller litt fersk.

Om foredragsholderne og foredragene
Børge har vært med tidligere og leverte en utrolig sterk presentasjon. En suveren faglig kontroll og med en nærmet stoisk ro over seg, øser han ut av seg kunnskap på en unik måte. Ingen foredragsholder har noengang debutert på MSDN Live med like høy speakerscore. Jeg gleder meg til å se Børge i action igjen. Her er Børges egne ord om foredragene han skal holde:

"...I Visual Studio 2010 , Team System 2010 og .Net 4.0 rammeverket er det så mange nyheter og forbedringer at det er en utfordring å gå igjennom alle i løpet av  de to sesjonene vi har til rådighet. Vi kommer til å raskt gå i gjennom mange av disse, men fokusere på viktige eksempler og demoer slik at dere kommer raskere i gang selv og blir mer produktive. Krydret med erfaringer og synspunkter fra en erfaren utvikler (meg selv) kommer dette til å bli to spennede sesjoner..."

Fredrik har tidligere vært med og snakket om webutvikling for nybegynnere. Han scoret kjempebra med de ferske webutviklerne da, og jeg gleder meg til å se ham prate om enda mer avanserte emner. Fredrik skal prate om ASP.NET 4.0 og smidig utvikling med Visual Studio 2010. Her er hva Fredrik selv sier om sine to foredrag:

"...Selv om "vanilla" ASP.NET har havnet litt i skyggen av både Silverlight 3 og ASP.NET MVC den siste tiden, så skjer det absolutt ting også på dette området. Jeg kommer til å gå gjennom en rekke av de mindre men viktige forbedringene som er blitt gjort i versjon 4 - ting som Extensible Output Caching, Auto-Starting,Session og View State forbedringer, osv. Ut over dette kommer jeg til å kjøre et par mer dyptgående demonstrasjoner av noen av de større nyhetene som blant annet Routing og ASP.NET AJAX Templating. 

Når det gjelder foredraget mitt om smidig utvikling med .NET, vil dette hovedsakelig bli en gjennomgang av anatomien i et smidig .NET prosjekt. Smidige prosjekter er i vinden som aldri før, men det er mange som glemmer (eller skyver under teppet) det faktum at en smidig prosess også krever en smidig kodebase for å være bærekraftig over tid. Dette kommer til å bli en hands-on sesjon hvor jeg vil ta dere med inn i et smidig prosjekt og se på viktige smidige utviklingsprosesser som kontinuerlig integrasjon, branching og testing..."

Einar er en spennende kar med mange bra bein å stå på. Han har snakket på våre seminarer tidligere og er svært godt likt. Jeg synes vi har vært spesielt heldige som har fått med Einar i år, ettersom Einar er mannen bak Surface-applikasjonen som brukes høstens store gameshowsatsing på NRK - "De Ukjente", som ledes av Stian Barsnes Simonsen. Einar vil snakke om applikasjonen i det ene foredraget sitt og i det andre er det Silverlight 3 på menyen. Her er det altså Client-utvikling for alle penga og saftige sesjoner blir det. Som mange har fått med seg har det vært en mildt sagt rivende utvikling på RIA/Client-siden og med årlige produktreleaser er det bare å klamre seg fast. Heldigvis vil Einar ta en solid gjennomgang, slik at du er rustet og klar til en høst og vinter med RIA-bonanza. Dette sier Einar:

WPF
"...Denne kommer til å gå en del på Touch i WPF generelt men også på Surface og litt om roadmap. Kommer til å fokusere mest på nye ting som Ribbons, Click Once forbedringer, samt litt Win7 specifics - Taskbar integration og slikt.
NRK - "De Ukjente" er det jeg kommer til å starte med her, og planen er egentlig å lage en veldig kjapp løsning som ligner i løpet av 5 minutter for å vise hvor enkelt det egentlig er å gjøre selve UI biten på denne. Kommer også til å si litt om utfordringene som lå i prosjektet, performance, stabilitet, kodekvalitet, arkitektur. Tenker NRK og relatert kommer til å få ca. 10-15 minutter. Resten skal jeg prøve å holde til live koding
..."

Silverlight
"...En litt annen type presentasjon enn WPF, med en helt klar rød tråd. Produktivitet er stikkordet. Hvor mye lettere det er å lage en SL3 app kontra SL2, kommer til å starte med en SL2 app som jeg porter live til SL3 og forbedrer. Fokuset kommer til å være hovedsaklig LOB - men har noen hemmeligheter også på kule ting. :)   Målet mitt er å prøve å unngå powerpoint på denne. Dvs. jeg må muligens ha 2 slides eller noe der omkring.

For ingen av presentasjonene kommer jeg til å fokusere på annet enn utviklerstoryen, så Expression Blend kommer knapt nok til å bli nevnt, og heller ikke designsurfacene for WPF og Silverlight annet enn å vise kjapt at de er der. Dette fordi utviklere kommer til å begynne i designsurfacene og etterhvert finne ut at de er mer effektive i XAML. Kommer til å poengtere dette..."

Einar har hatt en veldig bissi sommer og forteller videre:

"...Forberedelsesmessig har dette vært en interessant ting for min del, i og med at NRK egentlig spiste all tida jeg hadde til forbereding, så har jeg måttet gjøre det i siste liten. Jeg har bearbeidet tankene siden midten av juli, men først de siste 2 ukene jeg har fått muligheten til å gjøre noe konkret. :) (Men frykt ei, det går nok ikke ut over kvaliteten). Men det har du sikkert ikke tenkt å skrive noe om. Det har vært utrolig nyttig å være MVP oppi forberedelsene, tilgang på LCTP bits for VS2010 har vært crucial - med tanke på WPF og SL3. NDA stuff hjelper på i denne settingen. Jeg har forberedt meg ved å ta i bruk både WPF4 og SL3 i produksjon hos kunder, NRK prosjektet startet som et WPF4 prosjekt. SL3 bruker jeg fra tid til annen hos de kundene som er interesserte. Samt at Balder-prosjektet er kun SL3, og der utnytter jeg en del av de nye tingene..."

#GeekBeer
MSDN Live er sosialt også. Hiv deg på Twitter og følg med på hash-taggen #GeekBeer om du vil vite når neste #GeekBeer kommer til din hjemby. Eller lag din egen #GeekBeer. Alt du trenger er et sted med ølservering og noen andre geeks å snakke med, så er du i gang.

Akkurat nå er det planlagt #GeekBeer i Stavanger, Bergen, Trondheim og Oslo.

Ressurser så du kan lese deg opp før MSDN Live (og etter)
For en stund siden, begynte jeg på et Survival Kit for utviklere. Denne er fin å sjekke ut for å holde seg oppdatert. Du finner den her: Runes Survival Kit for utviklere