Endelig er det klart for MSDN Live. Litt senere enn vi har varslet tidligere, men når du ser denne agendaen håper jeg du mener det var verdt å vente på. Aldri før har vi hatt så stor bredde i foredragholderne (eller så mange) og sjelden har innholdet vært mer i takt med hva utviklere har behov for å høre mer om for å lykkes med dagens teknologier. Her får du flere sesjoner som tar for seg viktige erfaringer fra noen av Norges desidert største prosjekter, du får høre om utvikling for SharePoint 2010 med siste versjon av Visual Studio, vi har med oss en Silverlight 4-sesjon med fokus på hvordan du kan lage god Silverlight-kode og vi kjører en sesjon på sikkerhet med WIF - Windows Identity Foundation - som kan være svaret på dine sikkerhetsutfordringer. Og selvsagt er vår egen Rune Zakariassen med, denne gangen sammen med Olav Tollefsen, for å se nærmere på Azure, som nå er åpen for business.

Påmeldingssiden for MSDN Live er åpen og du finner den her. Husk at det kan tenkes at det kommer små endringer i agendaen, selv om jeg tviler på at det skjer.

MSDN Live er nå dobbelt så heftig, med to spor. Du kan hoppe frem og tilbake som du selv ønsker. I tillegg vil alle sesjoner publiseres i etterkant, slik at du ikke trenger å gå glipp av noen ting.

MSDN Live er et konsept der vi har samlet kunnskap du ville brukt minst en uke på å tilegne deg. Vi håper du synes det vi har satt sammen er så spennende at du mer enn gjerne bruker en dag på å være sammen med oss for å oppleve disse fantastiske sesjonene. Prisen for å delta tilsvarer en konsulenttime - altså rundt 1300,- inkl. mva + gebyr) - det er billig!

Jeg nevnte at det er to spor på MSDN Live denne gangen. Spor 2 handler om Visual Studio 2010 og Team Foundation Server 2010. Her er det mye nytt som er relevant for de aller fleste. Mange utviklerteam i Norge bruker allerede VS/TFS og disse vil ha stort utbytte av å få med seg foredragene fra Norges eneste MVP på VS/TFS, Terje Sandstrøm. Bruker ikke teamet ditt TFS, har du om mulig enda større utbytte, ettersom du lærer hvorfor utviklingsverktøy for team gjør deg enda mer effektiv.

Har du aldri deltatt på MSDN Live? Her har du noen bilder fra vår siste turné. Og her er en fotumentar om hvordan jeg opplever MSDN Live fra innsiden (inkl. GeekBeer)

Og her er et par videoer fra memory lane: Steve Ballmer på MSDN Live og MSDN Live Stavanger 2009

Velkommen skal alle være til dette som kommer til å bli en helt RÅ MSDN Live!

P.S: NNUG deltar selvsagt med stand i alle fire byene. Stikk innom dem og bli medlem. Norwegian .NET User Group er Norges største brukergruppe for .NET-folk og er å finne i hele 7 byer i Norge. Medlemsskap er gratis. Vil du melde deg inn på forhånd, kan du gjøre det her.

P.P.S: Er du MSDN Live fanboy og tenker og prater mye om det, oppfordrer jeg deg til å twitre om det med hash-taggen #msdnlive

P.P.P.S: Om du ikke allerede følger meg på Twitter, bør du gjøre det for alt mulig stuff for .NET-utviklere (og noen mattips) - www.twitter.com/grothaug

Spor 1 - MSDN Live

Sesjon

Foredragsholder(e)

Sesjonstittel

Sesjonsabstrakt

08:30 – 09:30

Sondre Bjellås

Løsningsarkitektur – erfaringer fra prosjekter

Hvorvidt det er mulig å lykkes med løsningsarkitektur avhenger av suksesskriterier for hvert individuelt prosjekt. Kan man egentlig lykkes med å tilfredsstille alle krav og dekke alle behov? Løsningsarkitektens ansvar involverer avgjørelsersom kan være viktige for suksessen til et prosjekt. Hør erfaringer fra flere norske prosjekter. 

Innlegget vil ta for seg rollen til en løsningsarkitekt; hvilke oppgaver og ansvar som er vanlige for rollen,  i tillegg til en beskrivelse av konkrete implementasjonsdetaljer for løsningsarkitektur med Microsoft-plattformen som hovedfokus. Det blir demo av produkter og teknologier som BizTalk Server, Windows Azure, Windows Azure AppFabric og SQL Azure.

 

09:45 – 10:45

Rune Zakariassen, Olav Tollefsen

Windows Azure er lansert, hva nå?

Windows Azure-toget kjører nå, og inneholder mange nyttige og gode tjenester.

Dette foredraget gir deg en oversikt over tjenestene Windows Azure tilbyr, sett fra et utviklerperspektiv.

Temaer som dekkes er: Windows Azure App Fabric, Service Bus, Access Control, og ikke minst det nye api-et med kodenavn ”Dallas”.

Andre spørsmål som foredraget vil prøve å besvare er:

SQL Azure tilbyr en helautomatisert relasjonsdatabase i nettskyen. Hva betyr dette for utviklere og løsninger?

Hvilke fordeler vil et MSDN-abonnement gi for Azure-utvikling?

Hvilke teknologier du kan benytte i Windows Azure bare Microsoft eller er 3. part også mulig?

Hva er forskjellene på de ulike Compute-instansene?

Hvor mye vil det koste?

11:00 – 12:00

Sondre Bjellås, Terje Øfsdahl

Utvikling i SharePoint 2010 med Visual Studio 2010

Oppdag mulighetene som ligger i SharePoint 2010 for utviklere. Lær mer om utvikling mot SharePoint med Visual Studio 2010. Her vil det deles erfaringer fra eksisterende SharePoint-prosjekter, med tips og innovative løsninger. Hvordan passer SharePoint 2010 inn i en helhetlig infrastruktur og arkitektur? Hva kan man spare på å velge SharePoint 2010 som en plattform for nye løsninger?

12:00 – 12:45

 

Lunsj

 

12:45 – 13:45

Stig Øwre, Ruben Olav Larsen

Erfaringer med TFS fra et av Norges største .NET-prosjekter

Capgemini har gjennom de siste to årene jobbet med å implementere et av de største .NET-prosjektene i Norge for Statens Lånekasse. Prosjektet er basert på SOA-arkitektur og foruten utvikling av tjenester, inneholder prosjektet flere av Microsofts serverprodukter. I dette prosjektet har Team Foundation Server (TFS) vært en viktig brikke fra første dag. Capgemini vil i denne sesjonen redegjøre for de erfaringer de har gjort seg ved bruk av TFS i dette store og komplekse prosjektet.

 

14:00 – 15:00

Jon Arild Tørresdal

Windows Identity Foundation – Løsningen på identitetsproblemet?

Har din organisasjon mer enn én autentiseringsløsning (AD/Forms Auth./BankID/OpenID osv)? Brukere som er leie av å huske multiple brukernavn og passord for utallige systemer? Hørt om Claims, STS, Federation, Tokens, ADFS og IPrincipal? Jon Arild Tørresdal tar oss gjennom hovedkonseptene rundt Windows Identity Foundation (WIF), viser hvordan Microsoft har gjort grovarbeidet i en løsning for å sentralisere autentisering, og samtidig løse problemet med mange forskjellige brukeridentiteter i og på tvers av systemer. Dette er ingen ”se hvor enkelt det er”-presentasjon, men basert på erfaringer fra en reell WIF-implementasjon i Frende Forsikring.

15:15 – 16:15

Gøran Hansen

Silverlight 4 Best Practices

Microsoft jobber for tiden iherdig med utviklingen av Silverlight 4. Denne versjonen inneholder mange nyheter som gjør det enda enklere å utvikle forretningsapplikasjoner basert på Silverlight. Hovedfokuset for denne sesjonen vil væreutvikling av forretningsapplikasjoner, og generelle ”best practices” for utvikling på Silverlight 4- plattformen.

 

Spor 2 - MSDN Live

Sesjon

Foredragsholder(e)

Sesjonstittel

Sesjonsabstrakt

08:30 – 09:30

Terje Sandstrøm, Mikael Mitell

Hva er nytt i Visual Studio Team System 2010

Gjennomgang av de store endringene i Team System 2010. Her får du oversikten.

09:45 – 10:45

Terje Sandstrøm, Mikael Mitell

Hvordan sikre kodekvalitet med VS 2010

Vi ser på bruken av kodekontrakter og Pex, Metrics, statisk kodeanalyse og code coverage.

11:00 – 12:00

Terje Sandstrøm, Mikael Mitell

Release av produkter med bruk av TFS 2010

En oversikt over det nye Windows Workflow-baserte bygg-systemet, "best practices" og utvidelse med Workflow-aktiviteter. 

12:00 – 12:45

 

Lunsj

 

12:45 – 13:45

Terje Sandstrøm, Mikael Mitell

"No more no repro"

Vi ser på automatisert GUI-tester, hvordan disse utvides og tilpasses, og bruk av IntelliTrace.

14:00 – 15:00

Terje Sandstrøm, Mikael Mitell

Automatiserte ytelsestester

Ting går alltid for tregt. Bruk Load Testing og Profiling for å finne flaskehalsene.

15:15 – 16:15

Terje Sandstrøm, Mikael Mitell

Best Practices

Best Practices innenfor kjerneområder av TFS 2010. Blant dette er Branching-strukturer, visualisering av disse, hvordan checkin policies kan benyttes for å sikre prosessen ogbruk av work items.  Vi avslutter med å se på migrering fra TFS 2008 til TFS 2010