Hidtil har man brugt Sharding på SQL Azure for at partitionere data ud i forskellige databaser. Det tjerner primært to formål:

  1. Skalerbarhed. Rent fysisk er der grænser for hvor meget IO man kan få gennem til en databaser. Derfor partitionering af database. På Azure har man typisk gjort det med et sharding-lag, man selv har skrevet.
  2. Seperation af data. I en multi-tenant løsningen, kan det være en fordel at kunne tilbyde en database til hver tenant.

Men SQL Azure Federations får du mulighed for at partitionere dine data i forskellige databaser. På PDC10 var der faktisk en session der temmelig godt beskrev hvad der kommer med SQL Azure Federations. Men sessionen gemte sig bag den titlen “Building Scale-Out Database Solutions on SQL Azure”.

Sessionen kan ses online eller downloades her.

Der er en række andre interessante artikler som beskriver hvad der kommer:

Intro to SQL Azure Federations: SQL Azure Federations Overview

Perfect scenarios and typical applications that highlight the power of SQL Azure Federations technology

How to scale out an app with SQL Azure Federations – quick walk through of building and app with SQL Azure Federations.

Robust Connectivity model for SQL Azure Federations

Moving to Multi-Tenant Database Model Made Easy with SQL Azure Federations

En af de interessante aspekter bliver naturligvis hvilken indflydelse det vil få på applikationer der ønsker at gøre brug af Federations. Der skrives lidt om det her. Det betyder at Federations ikke bliver helt transperant, men at man vil skulle angive hvilken federation man vil hente data fra.