• IKT-bloggen

  Photo Story 3 går nu att installera med Windows 7

  • 0 Comments

  Som många redan vet är Photo Story ett gratis-program från Microsoft för att skapa bildberättelser och används bl.a. i PIM.

  Många har hört av sig och undrat varför det inte går att installera när man använder Windows 7 och till er har jag nu glädjen att berätta att det from denna veckan fungerar utmärkt att installera och köra när man använder sig av Windows 7.

  För er som kört Photo Story ett tag och vill kunna göra lite mer men ändå lika enkelt så rekommenderar jag gärna ett annat gratis-program, Windows Live Movie Maker.


  /Leif Sunesson 

 • IKT-bloggen

  Vad ska jag ha för programvara på min skoldator?

  • 0 Comments

  En vanlig fråga som jag ofta får när jag träffar skolledare, IKT-utvecklare och lärare är vilken programvara de skall ha på sina datorer.

  En av fördelarna med en dator som körs med Windows är att det finns så otroligt mycket både fria och kommersiella programvaror att välja på för alla ändamål och från många olika leverantörer.

  Vi på Microsoft kanske är mest kända för Windows och Office men vi har en hel del extra att bjuda på som inte lika många känner till.

  Visste du t.ex att vi har mer än 20 gratisprogram som är väl lämpade för skolan t.ex för multimedia hantering såsom bild och film redigering?

  …att vi har en programvara vid namn MS Math som helt ersätter behovet att köpa in grafikräknare på gymnasiet?

  …att vi med vårt Live@edu erbjuder gratis e-post med 10GB maillåda per användare och hela 25GB fillagring i molnet och samarbete med Office Web applikationer?
   

  Leif Sunesson
  Affärsområdeschef Skola och högre utbildning

  /Leif Sunesson 

 • IKT-bloggen

  Microsoft stödjer unga idéer med gratis tillgång till programvara

  • 0 Comments

  Entreprenörskap och företagsamhet är två viktiga områden för Sveriges framtida välfärd. Microsoft har sedan många år satsningar på att stödja unga som vill utveckla idéer och produkter genom utbildning och tillgång till våra utvecklarverktyg helt gratis. Det gör att tröskeln för att gå från idé till verklighet inte blir så hög. Under våren kommer vi besöka flera av Sveriges universitet för att visa på möjligheterna. Vi driver dessutom en internationell tävling tillsammans med FN för att stödja möjligheterna att nå milleniummålen. Just nu deltar över 500 ungdomar i Sverige och arbetar för högtryck - finalen går den 4 maj i Stockholm och den Internationella tävlingen sker i Warsawa i juli.

  /Anna Erman 

Page 1 of 1 (3 items)