• IKT-bloggen

  Steve Ballmer kommer till KTH

  • 0 Comments

  Den 4 oktober besöker Microsofts karismatiske vd Steve Ballmer KTH. Under ett tal till studenterna kommer han att tala om och visa exempel på nya tjänster, produkter, affärsmodeller och dagsfärska samarbeten.

  Temat för Steve Ballmers tal på KTH är "Den nya digitala livsstilen". Hur nya trender inom teknik möjliggör sammankopplade digitala upplevelser över flera plattformar; pc, mobil och tv – och hur allt detta blir möjligt genom nya tjänster i molnet.

  Att Steve Ballmer besöker Sveriges största tekniska universitet är knappast någon slump.

  – Microsoft har identifierat KTH som en intressant samarbetspartner. Vi har också nyligen undertecknat ett samarbetsavtal, och vi är intresserade av att diskutera vidare utveckling av detta, säger Peter Gudmundson, rektor på KTH.

  Marie Ygge, försäljningsdirektör för offentlig sektor på Microsoft i Sverige, är inne på samma linje som Peter Gudmunson.

  – Det finns flera orsaker till att Steve Ballmer väljer att besöka just KTH. Det strategiska samarbetet och de projekt som KTH och Microsoft driver tillsammans är en viktig anledning, säger Marie Ygge.

  Peter Gudmundson tycker att Steve Ballmers besök är mycket roligt och spännande, och det visar att KTH är intressant för globala storföretag som Microsoft.

  – Med tanke på KTH:s styrka inom ICT-området är det oerhört värdefullt och givande att etablera närmare relationer med Microsoft. KTH vill ta en större plats inom detta område, säger Peter Gudmundson.

  Ytterligare en anledning till att Steve Ballmer kommer till KTH är att han har ett personligt intresse av att föra samtal med studenter. Han värdesätter att träffa dem i olika sammanhang för att prata om sina visioner, men minst lika viktigt tycker han att det är att lyssna på och besvara studenternas frågor.

  – Vi ser fram emot en mycket givande eftermiddag på KTH och hoppas att studenterna ställer många frågor till Steve!, säger Marie Ygge.

  Mer information på KTH.

  Twitter hashtag för besöket blir #stevebatKTH.


  /Thomas Spångberg

 • IKT-bloggen

  Film från Michael Fullan på Berns 100907

  • 0 Comments

  Professor Michael Fullan visar vägen till skola i världsklass. Michael Fullan, professor och internationell erkänd expert på skolutveckling i praktiken. Plats: Berns 100907. Längd: 40 min.

  /Fredrik Schönemann

 • IKT-bloggen

  Film: Debatt med ledande skolpolitiker och Lärarförbundet – vägval skola i världsklass

  • 0 Comments

  Debatt om hur den svenska skolan blir en skola i världsklass (bygger vidare på Michael Fullans teorier). Medverkande: Mikael Damberg (S), Mats Gerdau (M), Bertil Östberg, Statssekreterare (Fp), Eva Pethrus, Innovativa Skolprogrammet Microsoft, Eva-Lis Sirén, ordf Lärarförbundet samt Moderator Cecilia Gamne. Fortsättning på Michael Fullans seminarium. Plats: Berns 2010-09-07.

  Filmen är nedan uppdelad i fyra delar.


  /Fredrik Schönemann

 • IKT-bloggen

  Gratis läxhjälp för alla barn, ungdomar och deras föräldrar

  • 0 Comments

  Du kanske har läst artiklarna om att allt fler föräldrar väljer att betala för läxhjälp? Genom ett samarbete mellan KTH, Stockholm Stad och Microsoft kan vi nu erbjuda gratis läxhjälp inom området Matematik genom Mattecoacherna på nätet. Det är enkelt att ställa frågor, det är duktiga lärarstudenter som svarar och man använder gratisapplikationen MSN messenger för att ställa frågorna - öppet varje vardag. Sprid kunskapen till alla du känner. Matematik är viktigt för alla! 

  /Anna Erman

 • IKT-bloggen

  Nu drar höstens student RoadShow igång!

  • 0 Comments

  Höstens stora roadshow för studenter, som Microsoft gör tillsammans med HP och Intel, startar den 2 september!

  Tillsammans med HP besöker Microsoft ett antal svenska universitet och högskolor för att träffa studenter och presentera intressant teknik. Studenter kommer bland annat att få se och testa ny teknik, se demos och få svar på frågor kring Windows 7, Windows Live och Microsoft Office.

  Planerade besök i september:

  · 2/9 Uppsala universitet Campus för teknologer/Naturvetare

  · 3/9 KTH Valhallavägen

  · 6/9 Chalmers Campus Johanneberg

  · 7/9 Malmö högskola Centrum för teknikstudier

  Mer information hittar du på Facebook HÄR 

   


  /Thomas Spångberg

 • IKT-bloggen

  20 goda råd

  • 0 Comments

  Här kommer en bra länk till hur ni kan jobba snabbare och enklare med hjälp av kortkommandon i Windows http://www.microsoft.com/windows/explore/20-pc-shortcuts.aspx?ocid=WI_CL_11837 . Bl.a. finns det möjlighet att förstora med enkla knapptryckningar när ni står och visar barnen uppgifter alt förbereder inför genomgångar. Läs mer på bifogad länk.


  /Eva Pethrus

Page 1 of 1 (6 items)