• IKT-bloggen

  Mattecoacherna - gratis läxhjälp på nätet - snart även i Karlstad

  • 0 Comments

  Efter nyår drar Mattecoach på nätet  igång i Karlstad Ett samarbete mellan Karlstad Kommun, Microsoft och Universitetet i Karlstad. Det ger barn och ungdomar möjlighet till kostnadsfri läxhjälp i matematik via MSN Messenger. Allt fler betalar idag för läxhjälp och med Mattecoach på nätet ger professionell hjälp till alla från årskurs 4 till sista året i gymnasiet varje kväll måndag-torsdag helt gratis. Även föräldrar har möjlighet att dra nytta av Mattecoach på nätet - enkelt och smidigt via sin hemdator. Se inslaget på SVT play  

  /Anna Erman

 • IKT-bloggen

  Den nytänkande skolan - kostnadsfritt seminarium på BETT mässan 14 jan 2011

  • 0 Comments

  Möt Microsof på BETT mässan  i London 13-15 januari. Vi bjuder på ett kostnadsfritt seminarium om den nytänkande skolan. Skolan är i fokus för alla politiska partier och de flesta föräldrar. Det finns ingen tveksamhet om att utbildning är nyckeln till välfärd, konkurrenskraft och Sveriges utveckling. Vi vill därför välkomna dig till ett inspirationsseminarium om den nytänkande skolan där man kombinerar den nya pedagogikens möjligheter med lärarnas erfarenheter och kunskaper.

  Med oss har vi Les Foltos, professorn bakom kollega-coach tänkandet och med kunskap om hur man förändrar pedagogiken med stöd av nya arbetsredskap som datorn och skapar en inspirerande lärmiljö.  Skolledarens roll för den nytänkande skolan är viktig. Tim London, direktör för utbildningsenheten vid Queens University of Belfast är expert på ledarskaps- och organisationsutveckling för skolan och har mångårig erfarenhet att dela med sig av. Du får också träffa Anna Karlsson som utsetts till en av världens mest innovativa lärare.  Hon visar hur hon arbetar och delar med sig av sina erfarenheter.

   

  Dagen bjuder på insikter om den multikulturella skolan och innovativa skolledare med nytänkande i fokus. Vi ger dig praktiska demos, exempel från verkligheten samt smarta lösningar på hur man får bättre kontroll på verksamheten, förenklar administrationen och kommunikationen internt och externt.

   

  Dag: Fredag 14 januari

  Kl: 09.00-16.00 lunch och kaffe ingår

  Plats: Copthorne Tara London Kensington

  Kostnad: Kostnadsfritt

  Anmälan sker senast den 14 december till anna.erman@microsoft.com 

  /Anna Erman

 • IKT-bloggen

  Unikt Studenterbjudande: Windows 7 Professional Uppgradering för endast 344:-SEK under begränsad tid!

  • 0 Comments

  Nu ges studenter unik möjlighet att få tillgång till den senaste och bästa tekniken från Microsoft, t.o.m. sista december köpa studenter köpa uppgradering till Windows 7 Professional för endast 344:- SEK.

  Erbjudandet gäller vid köp och nedladdning via webbutiken på http://www.detultimataklippet.se och för studenter på Svenska lärosäten samt innehavare av CSN-kort vilket är de flesta på gymnasie och vuxenutbildning.

  Sedan tidigare finns möjlighet att köpa Office Professional Academic 2010 för endast 649:- SEK i samma butik.


  /Leif Sunesson

Page 1 of 1 (3 items)