• IKT-bloggen

  Känner du Årets IT-tjej 2011?

  • 0 Comments

  På Microsoft vill vi inspirera kvinnor att söka till IT-branschen och därför har vi instiftat priset Årets IT-tjej. Priset syftar till att belöna, uppmuntra och lyfta upp drivna, engagerad, entreprenöriell och initiativrika tjejer som studerar på data-, it-och medieutbildningar.

  Vår vinnare är en tjej som genom IT gjort skillnad i vardagen för sig själv och för andra studenter. Intresse och engagemang är även viktigt och vi ser gärna att Årets IT-tjej även lyckats uppnå goda studieresultat.

  Priset delas ut på en stor gala i mars och vinnaren får bland annat ett resestipendium av Microsoft till en teknikmässa på ännu okänd ort i Europa - en fantastisk chans att fördjupa sina kunskaper inom datateknik och bredda sitt kontaktnät med tanke på den framtida karriären. Utöver detta kommer Microsoft att bjuda in till flera olika evenemang under det kommande året. Vinnaren blir dessutom en förebild och ambassadör för IT-intresserade tjejer.

  Känner ni någon som passar på beskrivningen? Nominera här

  Senast den 20 februari 2011 vill vi ha din nominering.

  /Helena Mischel

 • IKT-bloggen

  Den moderna nytänkande skolan för alla - välkommen på kostnadsfritt seminarium den 29 mars

  • 0 Comments

  Microsoft och Örebros kommun bjuder in till tvåtimmars seminarium för lärare och skolledare om ny arbetsmetodik för en inspirerande lärmiljö.

  Dag: tisdagen den 29 mars
  Tid: 15.00-17.00
  Plats: City Konferenscenter, Klostergatan 23, i SCB-huset

  Skolan måste ta bättre vara på möjligheterna med Informations- och kommunikationsteknik, IKT, som pedagogiskt verktyg. För många kan steget dit vara kort och för andra är det en större utmaning. Oavsett vilket kommer vi att behöva ompröva vår arbetsmetodik för att dra nytta av de verktyg som erbjuds via Internet, digitala läromedel och programvaror samt genom annan teknik som webbkameror, Tablet PC, telefoner och digitala bord såsom Microsoft Surface.

  På plats finns Anna Karlsson, som utsetts till en av världens mest innovativa lärare vid den stora internationella tävlingen Microsoft Innovative Teacher.
  Hon visar hur hon arbetar och delar med sig av sina erfarenheter, hur hon planerar och kommunicerar med sina elever.

  Vi ger dig praktiska demos, exempel från verkligheten samt smarta lösningar på hur man får bättre kontroll på verksamheten, förenklar administrationen och kommunikationen internt och externt. Vi ger också tips på hur en skolledare kan stödja sin personal.

  Anmäl dig till: lars.thornberg@orebro.se senast den 23 mars.

  Välkommen!

  /Pauline Christensen

Page 1 of 1 (2 items)