• IKT-bloggen

  48 timmars appjakt för Windows 8

  • 1 Comments

  Under 48 timmar kommer idag studenter på Hyper Island att ta fram appar för Windows 8. De bästa apparna kommer sedan publiceras i Windows Store och blir därmed tillgängliga för alla datorer med Windows 8.

  Den 26 oktober släpper Microsoft det nya operativsystemet, Windows 8, men redan idag kommer studenterna vid programmet Mobile Design & DevelopmentHyper Island i Karlskrona att få tillgång till Windows 8. Ett 30-tal studenter med bakgrund inom mobil utveckling kommer under dagen arbeta i mindre grupper med att ta fram nya lösningar.

  ”Studenterna som deltar är en väldigt blandad grupp, när det gäller såväl ålder och kön som nationalitet och professionell bakgrund. Därför hoppas vi att de tar fram appar som passar för många olika slags användare” säger Måns Adler, programansvarig på Hyper Islands Mobile Design & Development.

  Eventet i Karlskrona är öppet för alla som är intresserade av teknik, och som vill få en smygtitt på de kommande apparna till Windows 8. Besök Microsoft och Hyper Islands på fredag den 28 september klockan 10.30 för att se de nya apparna först. De som är intresserade är även välkomna att besöka skolan under själva hackatonet, som startar idag, onsdagen den 26 september klockan 12.00. Hackatonet kommer också att livestreamas på Bambuser.

  Se filmen: 48 timmars hackaton


 • IKT-bloggen

  Nordiska skolledare på turné

  • 0 Comments  Den 26 september beger sig skolledare från Sverige, Norge och Finland på resande fot, för att inspireras av innovativa lärandemetoder, ett initiativ från Microsoft Partners in Learning.

  Resan startar i Sverige, där skolledarna besöker Väsby Nya Gymnasium norr om Stockholm - en innovativ skola som använder it och teknik som en viktig del av sin utbildning.

  Skolledarna kommer även att besöka en nytänkande skola i Finland, samt få utforska möjligheterna med lärande genom spel, så kallat "Gamification" på Microsofts kontor i Helsingfors.

  "Det här är ett initiativ för kunskapsutbyte mellan nordiska skolledare, som är nyfikna på hur ny teknik kan stärka lärandet i framtiden" säger Eva Pethrus, ansvarig för Partners in Learning på Microsoft Sverige.

  Den som är intresserad av att följa med kan få mer information och anmäla sig genom att maila till Lena Nelson. • IKT-bloggen

  Berätta din historia

  • 0 Comments

  Varje dag gör Microsofts produkter skillnad, inte minst inom skolan. Nyskapande teknologi gör det möjligt att vara mer effektiva, kreativa och innovativa.

  OneNote gör det exempelvis enklare att ta lektionsanteckningar, spara dem på SkyDrive och dela dem sedan med studenterna. Även spelkonsollen Xbox Kinect 360 har tagit steget in i skolan, och används till exempel på Karlsängskolan i Nora, för att på ett nytänkande sätt locka elever till att vara mer aktiva på idrottslektionerna.

  Nu är vi intresserade av att vet om Microsofts produkter har haft betydelse för dig och ditt arbete. Berätta din historia och skicka till Jenny Spets Wojarski. På Microsoft har vi en databas där vi publicerar inspirerande kundreferenser, både i text och rörligbild. Här är ett litet smakprov på våra senaste bidrag:

  Jakten på taggarna
  Daniel Johansson är idrottslärare och använder sig av Microsoft Tag för att göra undervisningen roligare. Se när en skolklass gjorde en "Mission Impossible"-stadsvandring i Gamla Stan i Stockholm


  Gnosjöandan frodas på nytt
  Gnosjöandans Kunskapscentrum medverkar i Microsofts partnerprogram IT Academy, vilket bland annat har gjort skolan till ett certifieringscenter. Det lyfter it-kompetensen och stimulerar industriutvecklingen i Gnosjö kommun.

 • IKT-bloggen

  En smart telefon, för ett smartare arbetssätt

  • 0 Comments  Nyligen presenterade Nokia två nya smartphones till Lumia-familjen; Nokia Lumia 820 och Nokia Lumia 920.

  Telefonerna är utrustade med Windows Phone 8, ny kamerateknologi och innovativ design som möjliggör trådlös laddning.

  Med en Windows Phone i handen öppnas dörren till ett brett utbud av appar. I Windows Phone Store hittar du appar för livets alla tillfällen. Inte minst för dig som arbetar inom skolan. För att ge dig ett litet smakprov har vi handplockar våra favoriter. Ladda ner och testa dessa gratisappar redan idag! 

  • Coll Facts – En underhållare för rasten, lär dig över 10 000 nya faktauppgifter.
  • Graph Touch – för dig som vill ha hjälp med att räkna ut kluriga grafer.
  • School Timetable – smidigt att hålla koll på när nästa rast eller lektion börjar och slutar.
  • Skolmaten – få koll på vad som bjuds på i skolmatsalen varje dag.

Page 1 of 1 (4 items)