• IKT-bloggen

  Surface RT till skola och universitet − erbjudande fram till den 30 september

  • 0 Comments  Nu har Microsoft ett erbjudande till skola och universitet med ett kraftigt reducerat pris på Surface RT, vilket innebär att utbildningsinstitutioner betalar mindre än halva priset för pekplattan fram till den 30 augusti.
   
  Surface RT ger elever och lärare tillgång till kraftfulla verktyg som Microsoft Office Home & Student 2013. Microsoft Office är den mest använda programvaran i skolor, och även hos de företag som är de ungas framtida arbetsgivare. Microsoft Office öppnar dessutom dörren till de tusentals utbildningsappar som finns i Windows Store. Redan idag kan elever, lärare och studenter hitta många av sina favoriter och allt fler svenskproducerade appar utvecklas under sommaren 2013.
   
  Microsoft investerar i utbildningssektorn för att stödja skolor och universitet, lärare och studenter att uppnå sin fulla potential. Det gör vi bland annat genom att erbjuda progamvara, hårdvara och tjänster till priser som är överkomliga för utbildningsorganisationer.
   
  Med Surface RT kan skolor och universitet få tillgång till moderna verktyg som gör det möjligt för dagens unga att utveckla de framtidskompetenser de behöver för att bli framgångsrika i studier och kommande arbetsliv. 
   
  Med Surface RT kompletteras pekskärmen med mus och tangentbord, USB och HD-video stöd för utskrift och presentationer, en bländande 10.6 "ClearType HD-skärm för läroböcker och videoutbildning, batteritid som räcker hela dagen, möjlighet att visa två appar sida vid sida, och stöd för flera användare.
   
  ”Surface RT är helt enkelt ett utmärkt val för utbildningssektorn – hela vägen från förskola till skola och universitet” säger Joke Palmkvist, ansvarig för utbildning på Microsoft Sverige.
   
  Priser:
   • Surface RT (32GB) – 1434 SEK exkl. moms  (Rekommenderat pris 4495 SEK inkl. moms)
   • Surface RT (32GB) med Touch Keyboard Cover – 1790 SEK exkl. moms  (Rekommenderat pris 5295 SEKinkl. moms)
   • Surface RT (32GB) och ett Type Keyboard Cover – 2076 SEK exkl. moms (Rekommenderat pris 5654 SEK inkl. moms)
   
  Vill du veta mer? Hör av dig till Joke Palmkvist på +46 8 752 29 54 eller joke.palmkvist@microsoft.com
   
  För ytterligare information se den internationella bloggposten på Microsoft in Education.

 • IKT-bloggen

  Sigtuna kommun satsar på Office 365

  • 0 Comments

  Sigtunaboxen är en av barn-och ungdomsförvaltningens stora satsningar för att utveckla de kommunala grundskolorna i Sigtuna kommun - med hjälp av IKT och BFL, Bedömning För Lärande. Sigtuna har stort fokus på it-frågor och vill öka kompetensen kring användandet av IKT i skolorna för att uppnå sina mål. 

  Pedagoger och lärare fortbildar sig i nya metoder för att höja kvaliteten på undervisningen med målet att eleverna ska få högre betyg. Lasse Sundberg som är it-pedagog i Sigtuna kommun, driver Sigtunaboxen och berättade under Microsofts användarträff om hur Office 365 ingår i satsningen:

  - Sigtuna kommun har valt att implementera Office 365 för att bland annat enklare kunna dela, kommunicera och publicera information mellan lärare och elever. Till exempel fungerar samarbetsverktyget utmärkt i de fall eleverna behöver hjälp av en specialpedagog som inte är på plats på skolan varje dag. Med hjälp av e-post, snabbmeddelanden, gruppvideo och chatt kan eleverna enkelt och snabbt få svar på sina frågor. Man kan ge sig ut i världen utanför klassrummet för att inhämta en resurs, ytterligare en lärarresurs till de eleverna som har behov av att få svar.

  Se filmen och hör mer om Lasse Sundbergs satsning i skolan:

  Kort om BFL - så här skriver Skolverket
  Bedömning för lärande (BFL) är ett förhållningssätt till kunskap och lärande. Syftet är att främja elevers lärande och kunskapsutveckling. Elev och lärare använder sig aktivt av bedömning som ett redskap i lärandeprocessen under tiden den pågår. BLF bygger på en grundläggande idé: att tecken på elevernas lärande används för att anpassa undervisningen så att den möter elevernas omedelbara inlärningsbehov. För att dessa tecken ska bli synliga behöver läraren redan i sin planering tänka in vilka tecken som kan synliggöras och hur bedömningen kan ske. Bedömning för lärande kallas även för lärandebedömning och formativ bedömning.
  Läs mer om BFL på Skolverkets webbplats>>

  Med Microsoft Office 365 får elever, lärare och övrig personal tillgång till e-post, snabbmeddelanden, gruppvideo och chatt.
  Läs mer om Office 365>>

  Kontakta Joke Palmkvist, affärsområdesansvarig för skola och högre utbildning på Microsoft, om du vill veta mer om Office 365 för utbildning. Hon nås på 08- 752 29 54.

 • IKT-bloggen

  Röster från Rodengymnasiet - om satsningen på digitalt lärande inom skolan

  • 0 Comments

  Norrtälje kommun storsatsar på digitalt lärande inom skolan. En av Rodengymnasiets målsättningar är att ha en dator per elev 2015. 1:1-målet är en satsning som innebär utmaningar och lärande för alla parter och det är viktigt alla talar samma språk och känner sig delaktiga.

  Det handlar om utbildning, inte bara för eleverna, utan även för lärare och rektorer. Skolans it-avdelning, rektor och projektledare för digitalt lärande understryker att det inte bara handlar om att införskaffa datorer, man lägger även stora resurser på fortbildning av lärare och skolans personal.

  Eleverna upplever att det har blivit lättare att arbeta, både hemifrån och i skolan. Det har blivit enklare att dela med sig, lättare att samarbeta och skolarbetet upplevs som effektivt och roligt.

  Röster från Rodengymnasiet:

  "Det går mycket snabbare nu, det är bra, för då kan man lägga mer tid på själva arbetet"  Elev

  "Vi satsar lika mycket i det här projektet på fortbildning och pedagoger som på inköp av programvara och hårdvara" Projektledare Digitalt lärande

  "Det har blivit lättare att arbeta, både hemifrån och i skolan" Elev

  "Skolan blir en del av samhället" "Det jag hoppas ska hända är att vi ska komma flera nivåer högre i utbildningen, eleverna ska kunna jobba på nivåer vi inte kunde ha nått utan datorerna." Rektor

  Se filmen Gränslösa samarbeten på Rodengymnasiet och hör hela berättelsen om satsningen i skolan:


  Vill du veta mer och bli inspirerad?

  Läs mer om ITK i undervisningen på Microsoft webbplats för skola och högre utbildning >>

  Kontakta Joke Palmkvist, affärsområdesansvarig för skola och högre utbildning på Microsoft, om du vill veta mer. Hon nås på 08- 752 29 54.

Page 1 of 1 (3 items)