• IKT-bloggen

  Första skolan i Sverige med Office 365 för utbildning

  • 0 Comments

  Mälardalens Tekniska Gymnasium är först i Sverige med att använda Microsoft Office 365 för utbildning. Molnlösningen kan göra skolan till Sveriges bästa teknikgymnasium.
   – Jag har lång erfarenhet av arbete i skola och har först nu hittat en effektiv it-lösning som kan möta behovet för elevadministration, och som samtidigt är en läroplattform, säger Susann Jungåker, vd och rektor för MälardalensTekniska Gymnasium.

  Mälardalens Tekniska Gymnasium grundades 2012 av Scania och AstraZeneca, i samarbete med bolaget Telge. Bakgrunden är bristen på kompetenta tekniker inom produktion, underhåll och automation. Syftet med utbildningen är att kompetensförsörja Scania och AstraZeneca. Gymnasiet är nu först ut i Sverige med att börja använda sig av utbildningsplattformen och molnlösningen för samarbete och kommunikation.

  – Plattformen lägger grunden för en kvalitetssäkrad process i undervisningen och en bättre kunskapsutveckling för våra elever. Med den här lösningen kan vår vision, att bli Sveriges bästa teknikgymnasium, bli verklighet, säger Susann.

  Med Microsoft Office 365 får elever, lärare och övrig personal tillgång till e-post, snabbmeddelanden, gruppvideo och chatt. Läs mer om Office 365 >>

  Kontakta Joke Palmkvist, affärsområdesansvarig för skola och högre utbildning på Microsoft, om du vill veta mer om Office 365 för utbildning. Hon nås på 08- 752 29 54

   

   

 • IKT-bloggen

  Nya möjligheter och utmaningar med IKT på Bålbroskolan

  • 0 Comments

  För två år sedan beslutade Norrtälje kommun att storsatsa på digitalt lärande inom skolan. Under hösten 2012 påbörjades implementeringen av datorer och fortbildning för lärare och elever på Bålbroskolan. ”Vi ska höja den digitala kompetensen i skolan”, säger, Sebastian Törnqvist, IT pedagog.

  Sebastian Törnqvist berättar att IKT har gjort lärandet mycket smidigare, idag använder sig lärare och elever av bland annat, SkyDrive, en kostnadsfri molntjänst som gör det möjligt att spara och dela dokument sinsemellan. Vilket gör det enkelt att hitta information och både planering och uppföljning blir betydligt smidigare. ”Den stora utmaningen är att förändra pedagogiken så att man verkligen kan dra nytta av datorerna”, säger skolans rektor Jan Örtlund. 

  Röster från Bålbroskolan:

  "lätt att arbeta, lätt att hitta och lätt att dela" Elev

  "Mattespel, svenskaspel, grammatikspel [...] man nästan lurar dem till att lära sig" Förälder

   Se filmen om IKT på Bålbroskolan och hör lärare, elever och föräldrar berätta om satsningen i skolan: 


  Vill du veta mer och bli inspirerad?


  Läs mer om ITK i undervisningen på Microsofts webbplats för skola och högre utbildning >>

  Kontakta Joke Palmkvist, affärsområdesansvarig för skola och högre utbildning på Microsoft, om du vill veta mer. Hon nås på 08- 752 29 54.

Page 1 of 1 (2 items)