Tänkte att jag skulle skrivit denna post igår kväll. Men ärligt talat så blev jag så exalterad att jag istället började testa alla nya tjänster som annonserades :-).
Nåväl, tänkte delge lite grand från "Meet Windows Azure" med koppling till nyttan för produktbolag.

Windows Azure Virtuella Maskiner

Nu finns det inget som stoppar dig från att flytta er applikation till molnet (ifall du inte redan är där). Mha virtuella hårddiskar (vhd) kan du flytta din applikation upp till Windows Azure och tillbaka igen. Du kan dessutom använda dig av produkter som SharePoint och SQL Server eller varför inte använda en egen konfigurerad Windows Server. Har du något som kör på Linux? Det är heller inget problem!!! Windows AZure stödjer olika Linux distributioner såsom SUSE, Ubuntu och CentOS. Ja du läste rätt vi erbjuder nu Linux distributioner på Windows Azure!!!

Windows Azure kan mao nu leverera vad man brukar kalla för IaaS (Infrastructure as a Service) i tillägg till tidigare PaaS (Platform as a Service). PaaS ger ju fördelen att du lägger fokuset på att utveckla din applikation och inte på att managera underliggande infrastruktur. Så även om du nu enkelt kan flytta din applikation i en virtuell maskin så bör du i förlängningen flytta över till PaaS för lägre driftkostnader.

 

Förbättrat språk- och verktygssupport

Vad det gäller verktygssupport så bör ju faktiskt den nya portalen nämnas. Helt utvecklad i HTML5 med stöd för realtids monitorering, data diagnostik, notifieringar och alarm för applikations managering. Nice!

Windows Azure SDK June 2012 innehåller stöd till .NET, Java, Node.js, PHP och nu även stöd för Python om ni eventuellt äger inom det. Vi skeppar dessutom SDK till Mac och Linux

 

Windows Azure Web Sites

Egentligen kanske det här inte är en feature som ett produktbolag direkt behöver men för mindre bolag kan det vara intressant. Nu kan du produktionssätta upp till 10 websajter gratis! Sajten delar resurser tillsammans med skulle den generera mängder med trafik kan man enkelt flytta ut den till sk "reserver mode" så att du är ensam på din virtuella maskin.

Superenkelt att komma igång med samt stöd av open source applikationer såsom DotNetNuke, Umbraco, WordPress, Joomla! och Drupal.
Jag satte upp en ny blogg från min telefon på mindre än 5 min!

 

Till sist,

Windows Azure Virtual Network

Om du har en produkt som du vill ha i molnet men din kund ska kunna se som en del i sitt nätverk så kan WAVN vara intressant.
Den här tjänsten ger dig ett enkelt sätt att skapa ett virtuellt nätverk och ansluta det till företagets nätverk mha en VPN Gateway.

 

Det var några av de nyheter jag kollade in igår. Kolla in keynoten själv på www.meetwindowsazure.com och se hur du kan använda nya Windows Azure.