För en stund sen skrev jag om att vi har snackat lite om hur vi kan komma lite närmare användare i Sverige. Nu börjar snacket leda till resultat.

Magnus har fixat till tre forum på www.pellesoft.se:

  • Ett forum för allmänna lokaliseringsfrågor. Tanken är att detta ska handla om lokalisering i allmänhet; oavsett projekt, verktyg, företag. Vi hoppas att detta blir en naturlig mötesplats för alla duktiga lokaliserare i Sverige. Detta forum finns på http://www.pellesoft.se/communicate/forum/default.aspx?lstforums=134.
  • Ett forum för språk och terminologi. Här kan vi diskutera språk- och terminologifrågor och kanske tillsammans driva svenska språket framåt och öka konsekvens bland olika produkter, oavsett tillverkare. Detta forum finns på http://www.pellesoft.se/communicate/forum/default.aspx?lstforums=135.
  • Ett forum för Windows-lokalisering. Detta forum kommer att beröra Windows specifikt; här kan vi komma att ställa frågor om hur användare tycker att vi ska utveckla språket i Windows och här kan användare nå oss om de hittar ett stavfel, en dålig översättning eller någon annan lokaliseringsbugg. Detta forum finns på http://www.pellesoft.se/communicate/forum/default.aspx?lstforums=136.

Alla som är intresserade av språk/lokalisering eller har feedback på Windows är välkomna att deltaga i forumen. Vi ses på Pellesoft!