Johan Lindfors

Utvecklare och teknisk chef på Microsoft Här och nu, för du kan aldrig vara någon annanstans!

July, 2006

Blog - About

Om Johan Lindfors och min blogg

Jag jobbar som teknisk chef på Microsoft i Sverige och ansvarar för vår tekniska evangelisering mot utvecklare. I den här bloggen har jag för avsikt att skriva om utveckling i allmänhet och på Microsofts plattform i synnerhet.

Så vem är egentligen Johan Lindfors?
Jag föddes i Stockholm 1973 på Södermalm men flyttade till Dalarna när jag var 14 år med min familj bestående av mor, far och syster. Vi hade sedan länge haft sommarställe i underbara Leksand så vi beslöt oss för att prova bo där ett tag. Vi blev kvar i Dalarna och jag läste tekniskt gymnasium i Borlänge med inriktningen att bli arkitekt men hade hela tiden ett intresse för datorer ända sedan min första ZX Spectrum.

Efter gymnasiet tog jag ett sabbatsår innan jag ryckte in i lumpen i Falun i 15 månader. Nästan direkt efter lumpen sökte jag till högskolan och fokuserade på datalinjer med programmering som inriktning, jag kom in vid Högskolan Dalarna och där gick jag till april 1998 då jag började på Microsoft i Stockholm, och där är jag kvar.

Nu bor jag med min fru Lina och våra barn Matilda och Max i supermysiga Vallentuna, strax utanför Stockholm, en idyll som ligger 25 minuter från storstan och ändå har nära-till-naturen-känslan som jag uppskattade i Leksand.

Jag spenderar fritiden med att se på film (har alldeles för många DVD-filmer), läsa böcker och spela gitarr.

Matilda Min dotter Matilda

Max Min son Max

Lina Min fru Lina

 • Johan Lindfors

  Hemma från USA igen...

  • 4 Comments
  Igår kom jag hem från Seattle där jag och flera kollegor har spenderat en vecka med att lära oss ännu mer om våra tekniker direkt från utvecklingsgrupperna och det har varit en spännande upplevelse. Jag har så mycket mer att berätta om WCF, WF, WPF, CardSpaces...
 • Johan Lindfors

  Semester 2006 - Stiltje på bloggen...

  • 1 Comments
  Nu har jag gått på semester för sommaren och det kommer leda till att bloggen står lite still. Säkert så kommer jag att posta något under regniga dagar, men annars räknar jag med att ha batterierna laddade i slutet av Augusti igen. Ut i solen!
 • Johan Lindfors

  Sommarkollo - Spelutveckling med .NET och DirectX - vad önskas...

  • 15 Comments
  Jag håller på att förbereda Sommarkollo presentationen som ska hållas den 24:e augusti i spelutveckling med .NET och DirectX och undrar lite vad som duvill att jag ska ta upp under de tre timmarna som seminariet håller på. Eftersom jag har lovat att hacka...
 • Johan Lindfors

  Titta på MSDN TV i sommar - 10 nya filmer idag!

  • 0 Comments
  Nu börjar sommaren närma sig även för mig, hoppas att du också har möjlighet att ta några veckors ledighet och ladda batterierna inför den kommande hösten. Om du har tid över och vill introducera dig till några av de senaste teknikerna så finns nu tio...
Page 1 of 1 (4 items)