Johan Lindfors

Utvecklare och teknisk chef på Microsoft Här och nu, för du kan aldrig vara någon annanstans!

January, 2009

Blog - About

Om Johan Lindfors och min blogg

Jag jobbar som teknisk chef på Microsoft i Sverige och ansvarar för vår tekniska evangelisering mot utvecklare. I den här bloggen har jag för avsikt att skriva om utveckling i allmänhet och på Microsofts plattform i synnerhet.

Så vem är egentligen Johan Lindfors?
Jag föddes i Stockholm 1973 på Södermalm men flyttade till Dalarna när jag var 14 år med min familj bestående av mor, far och syster. Vi hade sedan länge haft sommarställe i underbara Leksand så vi beslöt oss för att prova bo där ett tag. Vi blev kvar i Dalarna och jag läste tekniskt gymnasium i Borlänge med inriktningen att bli arkitekt men hade hela tiden ett intresse för datorer ända sedan min första ZX Spectrum.

Efter gymnasiet tog jag ett sabbatsår innan jag ryckte in i lumpen i Falun i 15 månader. Nästan direkt efter lumpen sökte jag till högskolan och fokuserade på datalinjer med programmering som inriktning, jag kom in vid Högskolan Dalarna och där gick jag till april 1998 då jag började på Microsoft i Stockholm, och där är jag kvar.

Nu bor jag med min fru Lina och våra barn Matilda och Max i supermysiga Vallentuna, strax utanför Stockholm, en idyll som ligger 25 minuter från storstan och ändå har nära-till-naturen-känslan som jag uppskattade i Leksand.

Jag spenderar fritiden med att se på film (har alldeles för många DVD-filmer), läsa böcker och spela gitarr.

Matilda Min dotter Matilda

Max Min son Max

Lina Min fru Lina

 • Johan Lindfors

  Slut på gratisätandet

  • 4 Comments
  I takt med att hårdvaran den senaste tiden har ökat i prestanda och processerorerna blivit allt snabbare så har vi utvecklare bjudits på en härlig gratisresa. Våra applikationer har helt enkelt ökat i prestanda samtidigt som processorns kapacitet förbättrats...
 • Johan Lindfors

  Tillbaka på jobbet

  • 3 Comments
  Det har varit lite tyst på bloggen den senaste tiden, helt enkelt baserat på att efter julledigheten så har det blivit så oerhört mycket att göra. Speciellt så är det förberedelser inför kommande evenemang: Swedish Game Awards GDE #1 tisdag den...
Page 1 of 1 (2 items)