Microsoft har et bredt produktsortiment, hvor teknologier spreder sig fra desktop- til avancerede serverløsninger. Dette er også en af de primære årsag til, at vi opererer med flere forskellige licensmodeller, idet måden brugere anvender Office-produktet på er meget forskelligt fra den teknologi, der ligger i f.eks. Windows Server.

Dertil er der også produkter, som findes i forskellige udgaver - f.eks. standard, enterprise og datacenter - og en af årsagerne til de forskellige udgaver er at imødekomme kundernes ønsker. Ikke alle kunder har det samme behov, og derfor søger vi at komme med flere licensudgaver, som samtidigt passer på verdens markeder. Microsofts licensregler er standardregler for de enkelte produkter, og gælder for alle kunder verden over.

Har du en Microsoft Volumenlicensaftale, som f.eks. Open, Select eller Enterprise, er Brugervilkår for Microsoft licenser ( Product Use Rights) det dokument, som indeholder svarene på licensregler for Microsoft produkter købt via Volumenlicens. Dokumentet findes på flere sprog, herunder dansk.

Du kan også finde information om specifikke licens-emner, hvor du finder mere detaljerede beskrivelser. 

På licensportalen finder du endvidere Produkt-licensering med links til forskellige Microsoft produktsider, hvor du også kan læse om licensregler for de enkelte produkter (ofte på engelsk).