Microsoft Lync reducerer jeres kommunikationsomkostninger og forøger produktiviteten.
Og lige nu kan du spare 20% på licensen.

I en tid præget at ustabile konjunkturer og begrænsede muligheder for en langsigtet planlægning, fokuserer de fleste virksomheder på både besparelser og muligheder for produktivitetsforbedringer. Et muligt område for begge dele er en optimering og konsolidering af organisationens interne kommunikations- og samarbejdssystemer.

Microsoft Lync 2010 er en del af Microsofts Unified Communications løsning, og giver medarbejdere mulighed for at kommunikere og samarbejde hurtigt og effektivt - direkte fra de applikationer, de anvender hver dag.

En af nyhederne i Microsoft Lync 2010 er den integrerede IP-telefoni (Lync Enterprise Voice), der enten kan anvendes som supplement til virksomhedens eksisterende telefonsystem, eller helt erstatte de eksisterende analoge- og IP-PBX’er.

Hos mediehuset JydskeVestkysten valgte man eksempelvis at flytte al sin telefoni til Lync, og samtidig styrke kommunikation og samarbejde i organisationen med de nye værktøjer, Lync stiller til rådighed.

Og økonomien i projektet taler for sig selv: Christian Bjørklund, som er IT-souschef i JydskeVestkysten udtaler: ”Vores besparelse finansierer hele projektet” og han fortsætter ”Vi har også fået tilføjet ekstra funktioner i forbindelse med Lync, som ellers ville have krævet en betydelig investering.”
Læs hele casen på: www.microsoft.dk/cases og søg efter ”JydskeVestkysten”.

Tænd for Lync-telefoni – og spar 20% på licensen
Frem til d. 31. december 2011 giver kampagnen ”Turn On Lync Voice” mulighed for at aktivere telefonifunktionerne i Lync Server 2010 med en besparelse på 20% på den nødvendige Lync Plus CAL (klientadgangs-licens) til brugerne.

Med Lync Server 2010 som fundament tænder Lync Plus CAL for Enterprise Voice funktionerne, og åbner dermed op for en strømlining af virksomhedens interne og eksterne kommunikation. Lync Server 2010 kombinerer de kritiske funktioner fra den traditionelle IP-PBX med funktioner som rig tilgængelighedsvisning, instant messaging, integreret mødetelefoni, videoopkald m.v..

Hvis du er interesseret i at høre mere om ”Turn on Lync Voice” kampagnen, eller om hvordan Microsoft Lync kan hjælpe med at strømline kommunikation og samarbejde i din virksomhed, bedes du kontakte din Microsoft-licenspartner eller produktchef Jørgen Rahbek i Microsoft Danmark: jorgenr@microsoft.com

Læs mere om Microsoft Lync Server 2010 på www.microsoft.com/lync

Hvad er Microsoft Lync 2010?
Microsoft Lync 2010 er en del af Microsofts Unified Communications løsning, og giver medarbejdere mulighed for at kommunikere og samarbejde hurtigt og effektivt direkte fra Microsoft Office, Outlook Exchange og SharePoint. Med den integrerede tilgængeligheds-visning (Presence) kan du straks se om kollegaen nede af gangen (eller på den anden side af jorden) er til stede, og starte en kommunikation og samarbejde med et enkelt klik.

Changing Communications Tools
“By 2013, 95% of workers in Global 100 organizations will use the Instant Messaging client as their primary interface for computer-based, real-time communications.”
(Source: Gartner, MarketScope for Enterprise Instant Messaging and Presence. 10/8/2010)