Ja! ... specielt hvis man spørger Brian Harry, der er hovedarkitekten bag Team Foundation Server.

"Men er TFS ikke meget mere end grundlæggende versionsstyring, og kræver det ikke et server setup mm." tænker du måske så?

Jo, men det er jo det, der skal til for at lave en meget mere skalerbar løsning til at kunne styre hele software udviklingsprojekter. TFS skal jo kunne skalere lige fra 5 op til 50.000 brugere, og holde styr på krav, kildekode, builds, test resultater, bugs osv. osv.

Desuden er der næppe nogen, der vill drømme om at prøve at slippe flere tusinde sammentidige brugere løs på SourceSafe, vel? ... men det er ikke noget problem i TFS,

For at en såden transition skal kunne lade sig gøre nemt og smertefrit, kræver det flere ting:

  • Man skal have mulighed for at migrere sine sourcetræer, versioner, labels mm. fra SourceSafe til TFS. Det har man kunnet længe med VSSConverter, et værktøj inkluderet med TFS til at migrere source træer med historik fra VSS til TFS. Alternativt kan man også vælge at starte på en frisk med seneste versioner af ens kildekode projekter fra VSS check'et ind i TFS og lade historikken fra de gamle projekter blive i VSS.
     
  • For mindre projekter ville det være rart, hvis TFS ikke nødvendigvis behøver at køre på en Windows Server installation, men også nemt og hurtigt kan installeres på f.eks. Windows 7 ... og her bliver det spændende, for med Visual Studio Team Foundation Server 2010 bliver dette muligt gennem en Basic installations valgmulighed, som kan installeres på kun 20 minutter!

Jo, det bliver rigtigt spændende med TFS 2010 :-)

... og bare rolig, du kan også fortsætte med at bruge SourceSafe i dens nuværende form, hvis du vil, men overvej seriøst om ikke TFS er vejen frem for dig.

Du kan læse mere i Infoworld artiklen her og Brians post her.