• Microsoft mener

  Build: Mød Cortana – og alle de andre nye features til Windows Phone 8.1

  På Build-konferencen, der finder sted i San Francisco i disse dage, har vi netop løftet sløret for Windows Phone 8.1 – en opdatering, som byder på en række nye og rigtig spændende features. Med Windows Phone 8.1 sætter vi endnu engang brugeren i centrum med features, der gør din smartphone endnu smartere og endnu mere personlig.  

  Joe Belfiore var på scenen i San Fransisco, hvor han demonstrerede Windows Phone 8.1 - hvis du er nysgerrig, så kan du se med her.

  Gør din startskærm mere personlig

  Sidste år introducerede vi muligheden for at have tre kolonner af Live Tiles på startskærmen på smartphones med 5”-skærme eller større. Dette bliver nu muligt på alle Windows Phones uanset skærmstørrelsen, så du får mulighed for at skabe et større overblik over dine favorit-apps direkte fra startskærmen.

  Vi gør det også muligt at indsætte et personligt baggrundsbillede på startskærmen, og samtidig bliver dine apps ’transparente’, så du kan se din personlige baggrund, når du scroller op og ned på startskærmen.

  Med Windows Phone 8.1 introducerer vi også en ny app, som lader dig indstille låseskærmen med nye, visuelle effekter og animationer. 

  Mød Cortana – din personlige, digitale assistent

  Blandt de mest spændende nyheder i Windows Phone 8.1 er Cortana, verdens første personlige digitale assistent i Windows Phone. Mange vil kende navnet fra Halo, hvor Cortana assisterer Master Chief.

  Cortana er baseret på Bing, og er den første digitale assistent, som lærer dig og dine brugsmønstre at kende, så hun kan tilpasse sin assistance i forhold til din adfærd og dine vaner. Cortana holder øje med dine interesseområder og filtrerer støj fra, så du kan fokusere på de mere vigtige og interessante gøremål. Cortana bliver først tilgængelig i USA som beta, og vil siden blive tilgængelig i England og Kina senere på året – mens andre lande må vente til 2015.

  Du starter Cortana ved at klikke på hendes Live Tile eller ved blot at trykke på søgeknappen på din Windows Phone – dermed kommer du til Cortana Home. Du interagerer med Cortana ved enten at tale til hendes eller ved at skrive. Hvis du f.eks. sidder i et møde, så skriver du bare dine instrukser, og så svarer Cortana tilbage ved at skrive til dig – altså uden at forstyrre mødet med tale. Hvis du taler til hende, svarer hun dig tilbage, og hun vil endda fortsætte samtalen på naturlig vis.

  Når du interagerer med Cortana for allerførste gang, vil hun begynde med at lære et par ting om dig, såsom hvad du hedder, hvordan man udtaler dit navn, og hun vil spørge ind til dine personlige interesser. Så snart hun kender lidt til dig, vil hendes ’hjem’ indeholde oplysninger, som er skræddersyet til dig. Det kan være oplysninger om din næste rejse med info om din flyafgang og emails med rejsedokumenter. Det kan være vejreudsigten, seneste nyheder eller måske trafikoplysninger som relaterer sig til din daglige pendlerrutine.

  I udviklingen af Cortana har vi inddraget en del ’rigtige’ personlige assistenter for at blive klogere på, hvordan de arbejder og hvilke opgaver, de typisk udfører – og de talte især om udfordringen med at holde styr på deres chefs interesser og præferencer. Med dette udgangspunkt har vi skabt Cortana Notebook, som samler alle de oplysninger, som Cortana noterer sig omkring dig og som Cortana bruger til at være proaktiv og hjælpsom i løbet af dagen. Du kan f.eks. lære hende, at du gerne vil have hendes hjælp til at komme ud af døren i god tid, når du f.eks. skal nå et fly. Det kan også være, du foretrækker, at hun sætter din telefon på ’silence mode’ på givne tidspunkter i løbet af en dag – ligesom hun kan lære, hvilke særlige personer, der måske godt må forstyrre dig på de tidspunkter, hvor du ellers ikke vil forstyrres.

  Og så er Cortana den eneste digitale assistent, der kan give dig særlige påmindelser omkring personer. Det kan f.eks. være, at du gerne vil mindes om, at din kammerat skylder dig penge næste gang, du taler med ham. Alle dine personlige interesser og oplysninger har du selv den fulde kontrol over via Cortana Notebook.

  Da Cortana er baseret på Bing, interagerer hun også naturligt med Bing.com, når du logger dig på. Her kan nogle af dine præferencer for f.eks. vejrudsigt, nyheder osv. blive overført fra Cortana til Bing.com.

  Vi har også designet Cortana til at kunne interagere med apps udviklet af tredjeparter, som du har installeret på din Windows Phone. Hun kan f.eks. starte et Skype-videokald for dig, finde en tv-serie på Hulu Plus, tjekke Facebook eller tweete for dig.

  Og Cortana er ikke bare en tør computer, der giver dig søgeresultater. Ligesom vi kender Cortona fra Halo, så har Cortona på Windows Phone personlighed. Men det finder du kun ud af på en måde – vi glæder os til at præsentere dig for Cortona.

  Nye apps, nye features


  Med Windows Phone 8.1 har vi desuden dykket ned i en masse forbedringer af eksisterende funktioner, ligesom vi introducerer nye funktioner og apps, herunder:

  Action Center, som giver dig mulighed for at se notifikationer samt hurtig adgang til vigtige indstillinger som Wi-Fi, Flight Mode og Bluetooth – en funktion, som er tilgængelig på tværs af hele brugerfladen.

  Word Flow Keyboard, som lærer din skrivestil at kende og som husker navnene på dine på dine kontakter, så du kan skrive endnu hurtigere – og med Word Flow Keyboard kan du skrive ved at lade dine fingre glide henover bogstaverne, så du kan skrive virkelig hurtigt – altså uden at løfte fingerende fra skærmen.

  Ny Skype-app, som er integreret med opkaldsfunktionen, så du kan opgradere et almindeligt telefonopkald til et Skype-video kald med et enkelt tryk. Desuden snakker Skype sammen med Cortana, så Cortana kan styre dine Skype-kald – ligesom en rigtig telefonassistent.

  Ny kalender-app, som nu indeholder en uge-visning og som byder på en nemmere navigation mellem dage, uger og måneder. Og så har kalendere fået et nyt look, som minder meget om Outlook på din pc.

  Musik, video og podcasts kører nu som separate apps, så man nemmere kan tilgå og redigere i spillelister, købe og leje videoer, og abonnere på podcasts via RSS feeds og foretage en Bing-søgning efter nye podcasts. Og, så har vi forbedret volumen-kontrollen, så du justere lydstyrken for hhv. opkald og notifikationer og for apps og medieindhold separat.

  Personer, e-mail og konti er også forbedret. Dine Personer-app giver dig federe feeds fra sociale medier blandt andet med større billeder og Personer-app’en forbinder automatisk til sociale netværks-apps, så du får nemmere adgang til alle funktionerne i disse apps. E-mail supporterer nu S/MIME sikrede e-mails og så har vi udvidet understøttelsen af de forskellige brugerkonti, som du kan forbi til via din Windows Phone med iCloud.

  Billeder og kamera er desuden organiseret på en helt nye måde, så du hopper direkte til dine seneste billeder, når du åbner Billeder-app’en, ligesom dine billeder er organiseret efter dato og lokation. Vi udvider også integrationen af online-billedalbums. I kameraet har vi opdateret brugerfladen, og vi har tilføjet en ny feature, som kan lave ’burst’-optagelser.

  Administrer din telefon

  Med Windows Phone 8.1 har vi også gjort det endnu nemmere for dig at administrere dit forbrug.

  Data Sense byder på nye muligheder for at få overblik over dit dataforbrug, bl.a. ved at holde dig opdateret på dataforbrug inden for en given måned og dataforbrug fordelt på apps. Data Sense holder også styr på dit dataabonnement, så hvis du har begrænset datakapacitet inkluderet i dit abonnement, så vil Data Sense advare dig, når du er ved at nå forbrugsgrænsen, ligesom Data Sense vil prioritere Wi-Fi frem for det mobile netværk, når du skal forbruge større mængder af data. Windows Phone 8.1 har også en ’high savings’-funktion, så du kan browse webindhold med komprimerede billeder, så du dermed forbruger mindre data.

  Wi-Fi Sense forbinder automatisk til gratis offentlige hotspots, så du også her kan spare på dataforbruget på dit mobile netværk. Du får også mulighed for at dele dit Wi-Fi-baserede hjemmenetværk med venner og bekendte, så dine gæster automatisk hopper på dette netværk, uden at du skal sætte dem op med brugernavn og kode hver gang. Wi-Fi Sense kan desuden snakke sammen med Cortana, så hun kan hjælpe dig med at styre dine Wi-Fi-forbindelser.

  Storage Sense hjælper dig med at administrere indhold, som er lagret på telefonens hukommelse og på SD-kortet, hvis din telefon understøtter dette. Med Storage Sense kan du også flytte apps og indhold mellem telefonens hukommelse og SD-kortet.

  Battery Saver giver dig mulighed for at sætte telefonen i strømsparetilstand, så du kan forlænge batteriets daglige levetid. Vores tests har vist, at hvis du tilvælger ’automatic mode’ og dit batteri er nede på 20%, så kan du holde telefonen tændt i 24 timer. Battery Saver giver dig desuden et overblik over dine apps batteriforbrug.

  Windows og Windows Phone spiller endnu bedre sammen

  Det centrale i Windows og Windows Phone er din Microsoft-konto, som sørger for, at dine enheder spiller godt sammen – og integrationen mellem dine enheder forstærkes yderligere med Windows Phone 8.1. Hvis du foretager ændringer i den grafiske opsætning på din Windows Phone, vil du opleve de samme ændringer på din Windows pc eller tablet. Og hvis du foretager et køb i én af de nyere apps, som er designet til både Windows Phone og Windows 8.1, så slår købet igennem på begge dine enheder. Du vil også opleve, at f.eks. kodeordet til dit hjemmenetværk kun skal tastes ind på én af enhederne – og derefter virker på dem begge. Du kan også projektere skærmen fra din Windows Phone på din pc eller tablet via kabel – og på længere sigt vil vi også tilføje den trådløse Miracast-teknologi til din Windows Phone.

  Med Windows Phone 8.1 introducerer vi også Internet Explorer 11 til Windows Phone, der på sammen måde synkroniserer med din Windows pc eller tablet, så du f.eks. kan se favoritter og åbne faner på tværs af enhederne. IE 11 til Windows Phone giver dit desuden mulighed for InPrivate-browsing, lagring af kodeord og ny, smart ’reading mode’.

  Windows Phone til erhvervslivet

  Windows er i mange virksomheder det foretrukne styresystem, og Windows Phone er på mange måder integreret rigtig godt i Windows-økosystemet, så det er nemmere at arbejde på farten. Med Windows Phone 8.1 bliver det nemmere for it-afdelingen at håndtere og administrere smartphone-enhederne, ligesom det bliver nemmere for medarbejderne at få adgang til forretningsapplikationer og -tjenester på farten. Det sker med udvidet MDM, håndtering af LOB-applikationer og certifikater, S/MIME og VPN-support – så det bliver nemmere for virksomheder at tilbyde medarbejderne en attraktiv mobil løsning, der samtidig lever op til høje virksomhedskrav og sikkerhedsstandarder.

  Glæder du dig til Windows Phone 8?

  Windows Phone 8.1 bliver rullet ud til eksisterende Windows Phone 8-brugere over de kommende par måneder, og vil være tilgængelig på Nokias nye smartphones, herunder de nye Lumia 630 og 635, og Lumia 930, som Nokia præsenterede tidligere i dag. Hvis du er registreret som udvikler til Windows Phone, så kan du hente opdateringen i starten af april.

  Vi er rigtig stolte af den udvikling, som vi har vist med Windows Phone – en udvikling som analysehuset IDC noterede sig, da de udråbte Windows Phone som den hurtigst voksende smartphone-platform i 2013. Vi har store forventninger til fremtiden, og med annonceringen af vores nye hardwarepartnere Prestigio og Micromax ser vi frem til, at endnu flere brugere verden over vil få glæde af Windows Phone.

  Læs mere om Windows Phone 8.1. på Windows Phone Blog.

  Vh. Jon Bille, ansvarlig for Windows Phone i Microsoft Danmark / jon.bille@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Build: Windows 8.1-opdatering klar

  På Microsofts årlige udviklerkonference, Build, som i disse dage finder sted i San Francisco, har vi netop offentliggjort en ny opdatering til Windows 8.1, der giver vores brugere en endnu stærkere oplevelse, hvad enten de interagerer med pc’en eller tablets via touch eller med tastatur og mus.

  Da vi lancerede Windows 8 i 2012, åbnede vi op for en helt ny verden med touch og mobilitet i fokus. Vi byggede videre på det stærke fundament i Windows 7, og vi introducerede samtidig en helt ny brugeroplevelse med touch, samt én sammenhængende brugerflade på tværs af pc’er, tablets og smartphones. Siden introduktionen af Windows 8 har vi løbende forbedret brugeroplevelsen, og i dag er kundetilfredsheden højere med en touch-baseret Windows 8-enhed end på en Windows 7-enhed uden touch-funktionalitet.

  Da vi på sidste års Build-konference introducerede Windows 8.1, præsenterede vi et nyt Windows med en række forbedringer, baseret på feedback fra vores brugere. Bl.a. introducerede vi Windows-knappen i nederste venstre hjørne, forbedret multi-tasking, udvidede muligheder for personlige indstillinger og for at personalisere brugerfladen – herunder muligheden for at vælge imellem at starte pc’en op på den nye startskærm eller direkte på skrivebordet.

  Nu gør vi Windows-oplevelsen endnu bedre.

  Windows 8.1-opdateringen byder nemlig på nye funktioner og justeringer, der giver vores brugere en endnu stærkere oplevelse, hvad enten de interagerer med deres pc eller tablet via touch eller med tastatur og mus – eller gør begge dele. Opdateringen betyder også forbedringer for vores erhvervskunder, den giver nye muligheder for udviklere, og den hjælper hardware-producenterne med at holde omkostningerne nede.

  Nemmere adgang til sluk/genstart og favoritapplikationer

  På startskærmen finder man nu en sluk/genstart-knap og en søgefunktion i øverste højre hjørne ved siden af ens brugerbillede, hvilket gør det lettere at slukke for pc’en samt søge direkte fra startskærmen.

  Foretrækker man at arbejde fra skrivebordet, har vi bibeholdt muligheden for at starte pc’en direkte fra skrivebordet frem for fra startskærmen. Man kan ligeledes fastgøre almindelige programmer og applikationer fra Windows Store samt favorithjemmesider til proceslinjen nederst på skrivebordet. Desuden har vi gjort proceslinjen synlig på startskærmen, så når du bruger en mus, skal du blot pege ned i bunden af startskærmen for at få vist din proceslinje – hvorfra du let kan starte eller skifte imellem dine favoritprogrammer og -hjemmesider.

  Velkendte funktioner med mus og tastatur


  Musen virker nu på samme måde på tværs af hele Windows. Når man eksempelvis har en app åben og flytter musen op i toppen af skærmen, så vil man nu se de velkendte luk-knapper. Ligeledes kan man nu bruge højreklik-funktionen på startskærmen, så hvis man eksempelvis højreklikker på et app-ikon, så får man nu en indholdsoversigt, der viser, hvad man kan gøre med app’en – helt som man kender det fra programmer og filer på skrivebordet. Så hvis man f.eks. ønsker at fastgøre en app til proceslinjen, ændre størrelsen på ikonet eller fjerne app’en, så klares det nu ved at højreklikke og vælge kommandoen fra indholdsoversigten.


  Nemmere at finde nye apps

  Med den nye opdatering har vi også fastgjort Windows Store til proceslinjen som standard, så man hurtigere kan åbne Windows Store og finde nye apps.

  Efter installationen af nye apps får man en besked i nederste venstre hjørne, der henviser til app’en.

  Forbedret browser-oplevelse

  Med Windows 8.1-opdateringen har vi også foretaget et par justeringer af Internet Explorer 11, som nu tilpasser selve visningen af browseren i forhold til den enhed, man bruger. Eksempelvis vil der være forskel på antallet af tabs vist på skærmen, fontstørrelser og menu-visninger afhængig af, om du bruger en 8”-tablet eller en 24”-pc sammen med mus og tastatur.

  fisghl-tabs2

  Desuden kan man nu vælge, om man vil have vist browser-adresselinjen og åbne faneblade på skærmen hele tiden, eller om man foretrækker fuldskærmsvisning af hjemmesider, når man browser rundt.

  Forbedringer til erhvervskunder

  Til virksomheder og offentlige organisationer introducerer vi vigtige forbedringer, herunder Enterprise Mode Internet Explorer (EMIE) og udvidet Mobile Device Management (MDM). EMIE gør IE8 kompatibel med IE11, så virksomheder nemt kan køre eksisterende internetbaserede applikationer på Windows 8.1-enheder. Med udvidelsen af MDM introducerer vi yderligere indstillinger, som kan integreres i enhver MDM-løsning, herunder håndteringen af Windows Store applikationer og hjemmesider i forhold til virksomhedens it-politik. Mere information om Windows 8.1-opdateringen til erhvervskunder, kan findes på Windows for your Business Blog, og endnu mere detaljeret på Springboard Series Blog.

  Nye, billige enheder

  Endelig har vi med Windows 8.1-opdateringen gjort det nemmere for vores hardwarepartnere at producere Windows-enheder til lavere omkostninger – f.eks. enheder med kun 1 GB RAM og 16 GB hukommelse, så vores brugere kan købe prisbillige enheder og stadig få den fulde Windows-oplevelse uden at gå på kompromis med ydelsen.

  Windows 8.1-opdateringen er tilgængelig for MSDN-brugere nu og vi ruller den ud til vores Windows 8.1- og Windows RT 8.1-brugere via Windows Update fra tirsdag 8. april. Afhængig af dine indstillinger sker denne opdatering automatisk, ellers kan du hente den i Windows Store. Hvis du endnu ikke har opdateret fra Windows 8 til Windows 8.1, så skal du hente opdateringen via Windows Store.

  Vi glæder os endnu engang over at gøre Windows-oplevelsen endnu bedre, og give vores brugere en mere personlig og stærk oplevelse på tværs af pc’er og tablets.

  Vh. Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows i Microsoft Danmark, mthansen@microsoft.com

  Ps. Til de interesserede kan vi afsløre, at denne Windows 8.1-opdatering hedder KB2919355

   

 • Microsoft mener

  Office til iPad – hvad er nu det?

  I sidste uge løftede vi sløret for Office til iPad – touch-optimerede udgaver af Word, Excel og PowerPoint. Udviklingen af Office til iPad har været en spændende rejse for os, for ikke alene har vi ønsket at give vores brugere mulighed for at bruge Office på endnu en mobil enhed og platform – vi har ønsket at designe det velkendte Office som apps, der er fuldt optimerede til de brugerscenarier, som iPad’en lægger op til. Samtidig har vi ønsket at supplere de eksisterende Office-apps til iPad; OneNote, OneDrive og OWA (Outlook Web App), så vores brugere nu kan få den fulde Office-oplevelse – nær den oplevelse, de kender fra en pc eller Mac – på deres iPad. Hvis du endnu ikke har set resultatet, så kig med her.

  Annonceringen af Office til iPad skete på vores nye direktør Satya Nadellas første officielle pressemøde, hvor han fortalte om grundstenen for Microsofts forretning anno 2014: ’Mobile First, Cloud First’. Men hvad betyder det?

  Mobile First

  Først og fremmest er det en erkendelse af, at vores hverdag ser anderledes ud, end den gjorde for blot et par år siden. Uanset om vi er forretningsfolk, fagfolk, studerende, familiefædre/-mødre eller endda bedsteforældre, så lever vi i den mobile æra. Vi er alle udstyret med en bærbar pc, en tablet eller en smartphone – og mange af os er sågar udstyret med alle ovenstående på én gang og samme tid. Det medfører, at vi både kan være på farten, være forbundne med hinanden og være produktive på samme tid – aktiviteter i vores hverdag, som vi tidligere var bundet til et skrivebord for at kunne udføre.

  Cloud First

  Vores ’nye’ mobile adfærd stiller krav om, at vi ikke er begrænsede af adgangen til de tjenester og services – og ikke mindst data, som gør os i stand til at være produktive på tværs af de mobile enheder, som vi slæber med os rundt. Denne udfordring løser vi ved hjælp af cloud’en – eller skyen, som lagrer vores brugeres ting og sager – dokumenter, billeder, kontakter mv. Og som lagrer vores tjenester, så brugerne kan gøre brug af dem, uanset hvor de befinder sig.   

  Office er til alle

  Nogle vil undre sig over, at vi lancerer Office til en konkurrerende platform. Når vi gør dette, skyldes det vores vision om, at Office er for og til alle. Vores grundpræmis er, at vores brugere er ’Mobile First, Cloud First’-individer, som vi ønsker at understøtte uanset hvilke mobile enheder, de anvender på ethvert givent tidspunkt.

  Mere end én milliard mennesker verden over bruger Office. Det svarer til hver én ud af syv mennesker over hele kloden. Det vidner om, at vi med Office har udviklet et produkt, som hjælper folk med at få tingene gjort – som gør vores brugere produktive, hvad enten de arbejder, laver indkøbslister, privatbudgetter eller billedslideshows til årets familiebegivenhed. Hvad enten det er Office til pc, iPad eller smartphones, forsøger vi at tilbyde et produkt, der rammer plet i forhold til brugernes hverdag og behov. 

  Da vi introducerede Office 365 for lidt over et år siden, præsenterede vi Office i en helt ny version: Office på abonnementsbasis – eller Office som en tjeneste, man kan få adgang til på alle sine mobile enheder. Office 365 adskiller sig også fra den traditionelle Office-pakke, fordi Office 365 ’bor’ i skyen og lagrer brugernes ting i skyen – så man ikke alene har adgang til programmerne på sine mobile enheder, man har også adgang til sine ting uanset, hvor man befinder sig.

  Hvorfor? Fordi vi lever i en mobil æra – og fordi Office er til alle.

  Hurtige fakta om Office til iPad

  Hvad er systemkravene for at kunne køre Office på iPad? Du skal have en iPad, som kører på iOS 7 eller en senere version.

  Hvad koster Office til iPad? Du kan hente app’en gratis i Apple App Store – med denne app kan du læse og gennemse dine Word, Excel og PowerPoint-filer fra iPad. For at kunne redigere og oprette Office-dokumenter fra iPad kræver det et abonnement på Office 365. Med dette abonnement kan du tilgå og redigere dine filer på tværs af alle dine enheder.

  Kan man prøve app’en, før man køber et abonnement? Ja, du kan tegne et 30-dages gratis prøveabonnement på Office 365 – det gør du via Office.com/try

  Hvilke versioner af Office 365 kan man bruge på en iPad? Hvis du i forvejen har et abonnement på Office 365 i hustanden, på jobbet eller på studiet, så kan du bruge dette abonnement på iPad. Dette gælder Office 365 Home, Office 365 Small Business Premium, Office 365 Midsize Business, Office 365 E3 og E4 (Enterprise og Government), Office 365 Education A3 og A4, Office 365 ProPlus og Office 365 University. Det nye Office 365 Personal vil også kunne bruges, når denne version bliver tilgængelig senere på foråret.

  Vh. Anne-Marie Gjellerup, produktchef for Office i Microsoft Danmark / anneg@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Big Data til en milliard mennesker

  Big Data er en af tidens helt store teknologitrends, da den rigtige strukturering af informationer og data giver indsigt og konkurrencemæssige fordele. Antallet af data forventes at nå 5.247 gigabytes pr. person i 2020. Det betyder, at der vil være dobbelt så mange bytes af data, som der er liter vand i havene. Eksplosionen i data styrkes af det stigende antal af tablets og smartphones, der øger adgang til informationer.

  Hos Microsoft er vores mål at give en milliard mennesker adgang til Big Data-indsigter - indsigter der kan sikre hurtigere innovation, hjælpe med at tiltrække nye og holde på eksisterende kunder, sænke driftsomkostninger og skabe vækst. Dette skal ske gennem løsninger, der er sikre, skalérbare og brugervenlige. I dag er Big Data en vigtig konkurrenceparamter, da informationer er nøglen til forretningsvækst.

  SQL Server 2014 nu tilgængelig i RTM

  Fra i dag er SQL Server 2014 tilgængelig i RTM-version (released to manufacturing), hvilket giver kunder og partnere en endnu bedre platform til håndtering af forretningskritiske applikationer i skyen.

  SQL 2014 indeholder nye funktioner, herunder In-Memory, der øger performance op til 30 gange ift. tidligere; disaster recovery i skyen; back-up i skyen, flytning af lokale applikationer til skyen; samt forskellige hybride sky-modeller via Windows Azure. SQL 2014 giver med andre ord bedre ydelse, nemmere indsigt i data og skaleringsmuligheder både on-premise og i skyen. En anden nyhed i SQL 2014 er understøttelse af Big Data-løsningen Hadoop 2.2 samt server back-up i Windows Azure.

  Hvis du vil vide mere om mulighederne med Big Data, er du velkommen til at deltage virtuelt i arrangementet ”Accellerate your Insights” d. 15. april, hvor en ny Big Data-undersøgelse (inklusive danske tal) offentliggøres, og hvor Microsofts nye CEO, Satya Nadella og andre Microsoft-ledere og kunder giver deres bud på, hvordan man bedst kan høste forretningsværdi af Big Data.

  Læs om Microsofts vision for Big Data til 1 milliard mennesker.

  Læs også om hvordan SEAS-NVE skaber fremtidens el-net for danskerne med Big Data.  

  Vh. Lars Bo Granath, produktchef for Information Platform, larsbg@microsoft.com

   

 • Microsoft mener

  Nu lancerer vi Office 365 Personal

  Vi mener, at der skal være et Office til alle. Derfor præsenterer vi nu Office 365 Personal, der er vores Office-pakke på abonnementsbasis, som du kan anvende på én pc eller Mac, samt på én tablet eller smartphone. Med Office 365 Personal er du altid opdateret med de nyeste funktioner i vores Office-programmer – og så har vi integreret Office med skyen, så du altid har adgang til dine filer uanset, hvor du befinder dig. 

  Vi introducerede Office på abonnementsbasis sidste år med introduktionen af Office 365 Home Premium, som du fortsat kan købe under navnet Office 365 Home.

  Office 365 Personal er tilgængelig i løbet af foråret hos computerforhandlere landet over. Den vejledende pris for et årsabonnement er 599,- kroner.

  Find Office-pakken til dig

  Med Office 365 Personal kan du installere Office-pakken på én pc eller Mac, samt én smartphone eller tablet. Du får løbende opdateringer og nye funktioner, og nyder godt af 60 minutters Skype-opkald om måneden, samt 20 GB lagerplads på OneDrive.

  Til hele familiens Office-behov findes Office 365 Home, der giver mulighed for at installere Office-programmerne på fem pc’er eller Mac-computere, samt op til fem smartphones og tablets. Der er selvfølgelig også Skype-minutter og OneDrive-lagerplads med. Så burde alle være dækket ind.

  Endelig tilbyder vi vores Office-produkt gratis i form af Office Online, som nemt giver adgang til basisfunktionerne i Word, PowerPoint, Excel og OneNote. Office Online er, som navnet antyder, en onlinetjeneste, og kræver derfor, at du har en internetforbindelse og tilgår tjenesten via en browser – uanset om det er Internet Explorer, Chrome, Firefox osv.

  For at se en sammenligning mellem de forskellige Office-versioner og for at finde den, som passer dig bedst - læs mere her.

  Vh. Anne-Marie Gjellerup, produktchef for Office i Microsoft Danmark / anneg@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Tid til at tage afsked med Windows XP

  I 2001 lancerede vi Windows XP, som har været blandt de mest populære styresystemer i Microsofts historie. Når kalenderen om en måned viser den 8. april, er tiden for alvor kommet til at sende Windows XP på pension, her stopper vi nemlig med at supportere Windows XP.

  Hvorfor nu det?

  Når vi vælger at stoppe supporten af Windows XP, så sker det fordi, at Windows XP i dag er forældet. Styresystemet har eksisteret i knapt 13 år – og det er uhørt lang tid for et stykke software. Styresystemer og software anvendes jo ikke bare alene, det anvendes i samspil med andre programmer og ikke mindst i samspil med internettet – og her sker udviklingen i et højt tempo.

  Som brugere skifter vi løbende ældre programmer ud med nyere programmer, så vi får adgang til de nyeste funktioner, der gør vores hverdag nemmere. Hvis vi skal have en god oplevelse med de programmer, vi anvender på vores pc, så er vi afhængige af, at programmerne snakker godt sammen med vores styresystem. I dag er det de færreste programmer, som snakker godt sammen med Windows XP – og faktisk er det de færreste nye programmer, som i det hele tager bliver udviklet til at kunne anvendes sammen med Windows XP. Så for at vi bedre kan sikre, at alle vores brugere har en god oplevelse, hver gang de tænder deres pc, sender vi nu Windows XP på pension.

  Hvad betyder det rent praktisk, at Microsoft stopper supporten af Windows XP?

  Når vi om en måned stopper supporten af Windows XP, så betyder det, at vi ikke længere udvikler opdateringer til styresystemet, og vi vil ikke længere sende sikkerhedsopdateringer ud til vores brugere. Man vil heller ikke kunne hente teknisk support hos os.

  For vores brugere betyder det, at Windows XP ikke vil være sikker i forhold til trusler fra internettet, hvor der dagligt frigives nye former for vira og andre skadelige programmer. Man risikerer også, at man i dag anvender et program, som, hvis/når det opdateres, stopper med at fungere optimalt. Det betyder også, at hvis man oplever problemer med sin pc, som skyldes styresystemet, så vil man ikke længere kunne hente hjælp hos vores supportteam.

  Hvad bør man gøre?

  Vores anbefaling til eksisterende Windows XP-brugere er at opgradere til et nyere styresystem eller hvis tiden alligevel er inde til, at man snart skifter sin pc ud med en nyere model, så overvej at gøre det nu.

  Hvis man vælger at opgradere sit styresystem, så anbefaler vi, at man opgraderer til den nyeste version, Windows 8.1, så er man bedst fremtidssikret. Man skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle pc’er af ældre dato, der kan køre Windows 8.1. Dette kan man selv undersøge ved hjælp af vores Opgraderingsassistent, som er en lille fil, der undersøger om dit system og programmer er i stand til at køre på Windows 8.1.

  Når man opgraderer Windows XP til et nyt styresystem, skal man være opmærksom på, at man manuelt skal overføre filer og geninstallere programmer.

  Fordelene ved Windows 8.1

  Hvis man opgraderer fra Windows XP til Windows 8.1, vil man opleve, at ens pc starter op væsentligt hurtigere end man er vant til, ligesom pc’en generelt vil køre filer og programmer hurtigere. Hvis man har en laptop vil man også opleve, at batterilevetiden forbedres.

  Vi har også lavet mange forbedringer i Windows-brugerfladen – nogle ting vil virke meget velkendte, herunder Skrivebordet, Start-menuen og Kontrolpanelet og nogle ting er helt nye. Med Windows 8.1 har vi introduceret en ny startskærm, som præsenterer dig for dine programmer og apps i et grafisk overblik, som du kan tilpasse i forhold til dine daglige behov. Vi har også introduceret en ny søgefunktion, som lader dig søge i al indhold på din pc og samtidig på internettet ved én og samme søgning. 

  Vi har samlet alt, du behøver at vide, om Windows 8.1 her.

  Fordelene ved at købe en ny pc

  Ligesom der er sket rigtig meget i udviklingen inden for software de sidste 13 år, er der sket utrolig meget i udviklingen inden for hardware. Butikshylderne bugner af pc’er med nye, spændende formfaktorer – som eksempelvis de nye ”All-in-one”-pc’er med store, flotte skærme, de hybride enheder, der både kan anvendes som en laptop og som en tablet, eller de nye laptops, der vejer mindre end en liter mælk og samtidig holder batteri til en hel dag på farten. Og fælles for rigtig mange af de nye pc’er er jo touch-skærmen, som giver dig en helt ny oplevelse af brugervenlighed og interaktion med din personlige computer.

  På siden her har vi samlet et overblik over mange af de nye pc’er, der findes på markedet i dag.

  Tak for 13 gode år

  Vi ved, at rigtig mange af vores brugere har været glade for Windows XP – det har vi også! Nu gælder det nye tider, ny teknologi – og et nyt styresystem. Vi ser derfor frem til at gøre hverdagen endnu sjovere for de brugere, som kan se frem til en helt ny pc-oplevelse med et nyt og moderne styresystem.

  For at sikre en god overgang har vi samlet forskellige ressourcer, der hjælper dig videre fra Windows XP, på denne side – og hvis du skulle være i tvivl om hvilken Windows-version, du har i dag, så kan du finde ud af det her

  Vh. Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows i Microsoft Danmark, mthansen@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Social, big data og search i Office 365

  På SharePoint-konferencen, der i disse dage afholdes i Las Vegas, præsenterer vi nye oplevelser, der vil styrke samarbejde og kommunikation på fremtidens arbejdsplads. Nye sociale funktioner, big data og søgemuligheder til Office 365 samt nye udviklingsværktøjer til mobile løsninger, browsere og Office-enheder, er blandt højdepunkterne fra konferencen. Da danske virksomheder er langt fremme med brugen af SharePoint, deltager en stor dansk delegation af kunder, partnere og udviklere.

  ”Verden er i dag ét stort netværk, hvor forbindelser gør information relevant og tilgængelig og mennesker mere produktive. Desværre arbejder de fleste virksomheder ikke sammen i netværk, hvilket er afgørende for deres evne til at forbedre samarbejde og reagere hurtigere og smartere på kunder, konkurrencesituation og markedsændringer,” siger Jeff Teper, Corporate Vice President for Microsoft.  ”Office 365 byder i dag på oplevelser, der udnytter mulighederne inden for cloud, social, mobilitet og big data teknologi, så medarbejdere og teams kan identificere de rette kontakter og mest anvendelige informationer og dermed få mere arbejde fra hånden.”

  På baggrund af den vision fremviser vi nye løsninger for brugere, udviklere og IT-pro’er, som er på vej til Office 365 i nærmeste fremtid. Fokus er på beskyttelse af informationer og overholdelse af lovmæssige krav.

  Brugere af Office 365 kan se frem til mere personlige oplevelser, der integrerer sociale funktioner, så folk nemmere kan finde kollegaer og partnere, der arbejder på lignende projekter, så spildtid minimeres og relevante informationer bliver lettere tilgængelige. De største nyheder er:

  • Ny Office graf giver et konstant overblik over de nyeste og mest relevante informationer på tværs af SharePoint, Exchange, Lync, Yammer og Office.
  • En ny gruppefunktion forener mennesker, samtaler, kalendre, emails og dokumenter på tværs af Office 365. Når man opretter en gruppe i en Office 365 applikation, vil samtalehistorik, kalender, dokumentbibliotek og inbox være tilgængelig for medlemmerne – som lukket gruppe eller offentlig tilgængelig.
  • Integration af sociale diskussioner inden i dokumenter, der er gemt i SharePoint Online og OneDrive for Business.
  • Video portal, hvor man kan uploade, gemme og se videoer på sikker vis. Virksomheder kan således skabe og kategorisere videoer samt streame dem på mobile enheder via Office 365.

  For de mere end 3,4 millioner Office og SharePoint udviklere, offentliggør vi nye muligheder for at udvikle mobile løsninger med Office 365 SDK’er til Windows 8 og Android; forbedringer af Office 365 AP’er til PowerPoint og Outlook; nye API’er til dokumenter, kontakter, email, kalender og opgaver, som er intuitive og baseret på åbne standarder; deling af applikationer mellem eks. PowerPoint og PowerPoint Online.

  For IT pro’er består nyhederne i øget sikkerhed og beskyttelse af informationer i skyen og i hybride miljøer. Blandt nyhederne er funktioner til forebyggelse af datatab, OneDrive for Business (tidligere SkyDrive Pro) som en alenestående service og stærkere integration mellem SharePoint og Yammer.

  Danmark er et SharePoint land

  Fra Danmark deltager 170 antal kunder og partnere på konferencen. Denne SharePoint konference byder på mange vigtige nyheder for danske private og offentlige virksomheder.  Danmark er verdens mest modne SharePoint marked, hvor kunder og partnere sammen bygger forretningskritiske løsninger og applikationer, som skaber værdi for forretningen. Med annonceringerne på dette års SharePoint konference bliver det nu lettere at udvikle nye løsninger og applikationer, integrere til fagsystemer og knytte dette til mobile enheder.

  Jeg har særlig store forventninger til Office Graph, som vil revolutionere Office-platformen ved at bringe den sociale kontekst ud til brugeren via Office-klienterne. Med Office Graph vil social ikke længere være en selvstændig portal eller app, men den sociale kontekst vil i stedet være en naturlig del arbejdet i Office - uanset hvor man måtte befinde sig.

  Microsoft-partneren 2ndC, der senet blev kåret som årets innovationspartner, deltager på konferencen med en række danske kunder. Jesper Bergstedt, adm. direktør, siger:

  ”Microsofts fokus på social og services muliggør hidtil usete muligheder for innovation, deling og socialisering af information. Vi kan nu tilbyde vores kunder nye veje til at drive en effektiv forretning, der involvere alle relevante interessenter fantastisk hurtigt og til en pris som er hidtil uhørt.”

  For mere information om nyhederne fra SharePoint-konferencen, se her.

  Vh. Jon Haugen, produktchef for SharePoint i Danmark, jonhau@microsoft.com / 2949 9891.

 • Microsoft mener

  Nye Dynamics-værktøjer optimerer marketingkampagner, kundeservice og udnytter sociale medier

  Over tre fjerdedele i marketingindustrien mener, at marketingstrategi- og taktik har ændret sig mere i løbet af de sidste to år end de sidste 50 år. Og over halvdelen af CMO’er (Chief Marketing Officers) føler sig uforberedte på denne forandring. Ændringen i markedet skyldes i høj grad fremtoget af sociale netværk og mobilitet, som ændrer spillereglerne for virksomheders muligheder for at kommunikere med kunder og omvendt.

  Derfor lancerer vi helt nye værktøjer til Microsoft Dynamics CRM i andet kvartal af 2014: Opdateringen har fokus på tre vigtige områder, som skal hjælpe marketing- og salgsafdelinger til bedre at målrette sine kampagner, levere fantastiske kundeoplevelser og ikke mindst lytte til kundernes respons:

  1. Microsoft Dynamics Marketing – indeholder nye værktøjer til marketing automation, som giver dig mulighed for at engagere dine kunder med de rette budskaber baseret på den indsigt, du får ud fra stærke adfærds- og marketinganalyseværktøjer. Der er også nye værktøjer til nemt og hurtigt at lave nye kampagner til at engagere kunderne på tværs af kanaler samt nye muligheder for lead management og lead scoring.
  2. Personlig kundeservice -  for at kunne reagere hurtigt og effektivt på kundehenvendelser lancerer vi Unified Service Desk, et redskab hvormed kundeservicecentre kan håndtere flere forespørgsler på én gang. Desuden er Unified Service Desk integreret med andre sociale kanaler, som Facebook, Twitter, Skype og Lync, så man kan kommunikere med kunder på flere platforme.
  3. Social lytning – bliver nu tilgængelig i form af Microsoft Social Listening. Det giver virksomhederne mulighed for at opdage og forstå deres kunders reaktioner på produkter, deres brands og mulighed for at overvåge konkurrencesituationen. Som noget helt nyt er dette værktøj gratis for brugere af Microsoft Dynamics CRM Online for virksomheder med mere end 10 brugere og kan tilkøbes On Premise-versionen.

  Virksomheder efterspørger løsninger, som giver dyb indsigt i og forståelse for markedets mekanismer, så de kan levere fantastiske kundeoplevelser. Dynamics CRM opdateringen demokratiserer social lytning i organisationen, tilføjer nye kampagneværktøjer og skaber fundamentet for optimale kundeserviceoplevelser.

  Læs mere om den nye version af Microsoft Dynamics CRM, som bliver tilgængelig i andet kvartal 2014, på vores internationale CRM blog.

  Vh. Alexander Schadow, Business Group Lead, Microsoft Dynamics; aschadow@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Fra Unified Communications til Universal Communications

  På den årlige Lync-konference, som i denne uge har fundet sted i Las Vegas, var næsten 2000 Microsoft partnere, kunder og eksperter samlet til tre dage med fokus på fremtidens kommunikationsformer. Den danske delegation talte mere end 80 deltagere, hvilket gør Danmark til det tredje bedst repræsenterede land på den globale konference. Det skyldes, at Danmark er langt fremme med brugen af Unified Communications, herunder chat og videokonferencer, og de fleste danske virksomheder har mobile medarbejdere, der arbejder på farten.

  Hvor formålet med Unified Communications var at integrere alle de forskellige kommunikations- og samarbejdsværktøjer vi anvender på arbejdet hver dag, ønsker Microsoft nu realisere visionen om Universal Communications. Universel Communications rummer det faktum, at vi i dag både er forbrugere og arbejdende, at vores arbejdsliv og privatliv flyder sammen og dermed også har behov for nem adgang til de relationer og kontakter, vi kommunikerer og samarbejder med.

  Visionen for Universal Communications er nem at realisere for danske virksomheder, og vi vil se en langt større integration mellem kommunikation, som er arbejds- og privatorienteret.Forbrugere, der allerede benytter Skype, vil nemt kunne nå forretningsforbindelser fra forskellige smartphones, tablets og pc’er, hvor de kan benytte chat, voice og video samt dele indhold. Professionelle kan på samme måde forbindes nemt med kollegaer, kunder og forretningspartnere verden over fra deres forretningsapplikationer. Således bliver relationer lettere tilgængelige og verden mindre.

  Sammen med visionen for Universal Communications annoncerer Microsoft bl.a. følgende planer og strategier:

  • Kontekst- og applikationsintelligens. Vi gør kommunikation tilgængelig i de online aktiviteter, brugerne holder mest af. Dette inkluderer Xbox One, Office, Outlook.com, Bing, SharePoint og andre områder. Ligeledes bliver kommunikation inkluderet i Yammer, som hjælper vore kunder med at høste værdien af The Social Enterprise.
  • Understøttelse af de mobile enheder, brugerne anvender. Siden lanceringen af Lync Mobile 2013 for 12 måneder siden, har Microsoft leveret fire nye versioner af apps på Windows Phone, iPhone, iPad og Android. I alt er der kommet 13 væsentlige features på tværs af hver platform, samt fire platforms specifikke features og hundrede af små forbedringer og opgraderinger.
  • Lync virker allerede på Windows Phone, Windows, iPhone, iPad, Android og Mac, og nu offentliggør vi en Lync-app til Android tablets, der bliver tilgængelig fra juni. Skype understøtter ligeledes alle disse platforme.
  • Sidste år integrerede vi Skype og Lync til telefonkald og chat, og siden har over 10.000 Lync-kunder udnyttet muligheden for at lave integration mellem de to tjenester. På konferencen har vi for første gang vist muligheden for video-opkald mellem Skype og Lync, som bliver tilgængeligt senere på året.
  • Mange kunder har efterspurgt muligheden for at kunne sammenkoble deres eksisterende videokonferencesystemer fra f.eks. Tandberg og Lync. Den kommende Video Interop Server giver netop denne mulighed og blev demonstreret under keynoten.
  • Integration af Lync audio- og video direkte på websites, f.eks. i forbindelse med kunde- og borgerservice.
  • Lync Online på Office 365 kommer til at understøtte store møder med 1000+ deltagere.

  Lync blomstrer i danske virksomheder

  Mange danske virksomheder og offentlige instanser benytter allerede Lync som kommunikations- og samarbejdsværktøj.

  Atea blev kåret som årets UC-partner hos Microsoft og har en stor kundebase med UC-løsninger. Thomas Krag, konsulentchef hos Atea, siger om deres satsning på UC-markedet:

  ”Atea har gennem flere år satset stærkt på UC-markedet, da det giver en helstøbt kommunikations- og samarbejdsplatform. Gennem de seneste år har vi oplevet årlige vækstrater på 40-50%, og implementerer Lync for over 100.000 brugere årligt globalt set.

  Den danske arbejdskultur passer godt med de muligheder Lync giver. Brugerne sætter pris på muligheden for at kunne kommunikere og samarbejde, uanset hvor de befinder sig, og da mange virksomheder i dag arbejder globalt, giver Lync nogle helt unikke muligheder for samarbejde gennem blandt andet tilgængelighed og chat.”

  VELUX er en af de danske virksomheder, som i dag benytter Lync som kommunikationsplatform. Gert Christensen, UC Architect, siger om værdien ved at anvende Lync:

  "VELUX benytter en hybrid model, om er baseret på Lync 2013, hvilket giver fuld udnyttelse af Enterprise Voice til alle vores brugere. Lync Enterprise Voice har således erstattet vores daværende IPT løsning – til telefoni, men også chat, Voicemail, online møder og tilgængelighed. 

  Da VELUX er en global virksomhed, har vi med Lync nu et globalt værktøj der understøtter vores forretning og gør os i stand til at samarbejde på tværs og på samme løsning."

  En dansk kommune, der er langt fremme med anvendelsen af Lync er Hedensted Kommune. Peter Nielsen spår en god fremtid for Lync i kommunen:

  ”Vi bruger Lync fuldt ud og dermed også som telefoni. Det skaber værdi for os på mange områder, Mobiliteten skaber stor værdi for os, så folk kan arbejde hjemme fra og på farten. Tilgængeligheden viser desuden, om dem man skal have fat i, er online eller ej, og den tætte integration med resten af Office-pakken samt det intuitive interface, gør det super nemt at tilføje flere personer til en samtale.

  Vores fremtidsperspektiver er at få alle i Hedensted Kommune til at anvende Lync, herunder alle administrative brugere samt skoler, børnehaver, plejehjem osv. Derudover påtænker vi at bruge Lync i borgerservice ved evt. at kunne tilbyde videokonference med borgerne. Her er det er jo i virkeligheden blot antasien, der sætter begrænsningerne.”

  Fakta om Lync:

  • Lync er en 5,4 milliarder kroners forretning med konstant to-cifret vækst de sidste fem år
  • Med Lync-telefoni leverer Microsoft nu flere telefonlinjer til virksomheder, end nogen anden teknologileverandør på markedet
  • Lync Mobile er downloadet over 7 millioner gange til Windows, Android og iOS mobile enheder
  • Mere end 10.000 virksomheder har allerede åbnet op for Lync-til-Skype integrationen
  • I 2014 vil næsten 60 % af virksomheder med mere end 500 brugere installere Lync, herunder benytte sig af Lync-telefoni, ifølge en undersøgelse foretaget af Infotrack.

  For mere information om nyhederne fra Lync-konferencen, herunder mulighed for at se keynote fra konferencen, se her.

  For spørgsmål eller en kommentar omkring nyhederne i Lync, kontakt gerne Jørgen Rahbek, Universal Communications produktchef i Microsoft Danmark, jorgenr@microsoft.com / 4567 8407.

 • Microsoft mener

  Velkommen til Office Online – vores gratis version af Office skifter navn

  Det tidligere Office Web Apps skifter navn til Office Online, og i samme ombæring gør vi det endnu nemmere for vores brugere at anvende vores gratis version af Office – fra en pc, fra en tablet eller smartphone – helt som det passer dig. Det eneste, du skal bruge for at komme i gang, er en Microsoft-konto og en internetbrowser, og så er du kørende i basisudgaver af Word, Excel, PowerPoint og OneNote.

  Vores Office-versioner

  De fleste af vores brugere kender Office 2013 eller de tidligere versioner af vores traditionelle Office-pakke, som købes og installeres lokalt på en pc. Faktisk er der over en milliard brugere, som anvender vores Office-pakke – det svarer til hver syvende person på hele kloden. 

  I rigtig mange hjem er pc’en i dag suppleret med én eller flere tablets, og i langt de fleste hustande har hvert familiemedlem også en smartphone – mobile enheder, som vores brugere i stigende grad anvender til meget mere end blot underholdning. Derfor introducerede vi sidste år et nyt Office-produkt med Office 365 Home Premium, som henvender sig til hele familien. Med Office 365 Home Premium abonnerer man nemlig på Office-pakken som en service, der kan anvendes af alle i hustanden og på tværs af alle enheder. 

  Endelig tilbyder vi vores Office-produkt gratis i form af Office Online, som er en nem og hurtig adgang til basisfunktionerne i Word, Excel, PowerPoint og OneNote. Office Online er en internettjeneste, som altså kræver, at du har internetadgang – en tjeneste, som kan tilgås fra alle typer af enheder via en internetbrowser, uanset om du bruger Internet Explorer, Chrome, Firefox osv.

  Nyt navn. Ny oplevelse

  Med nævneændringen af vores gratis Office-version gør vi det også endnu nemmere for vores brugere at anvende Office Online. Tidligere var gratisversionen af Office integreret i OneDrive (tidligere SkyDrive), som er vores onlinetjeneste til opbevaring af dokumenter, billeder, videoer, musik m.v. – i dag kan du også få adgang til Office Online via portalen Office.com.

  Én af de særlige funktioner ved Office Online er, at du kan dele dine dokumenter med familie, venner, studiekammerater osv., og I kan også redigere i et dokument samtidig. Delingsmulighederne er også integreret i vores betalingsprodukter, så hvis du til daglig anvender Office 2013 (eller Office 2010) eller Office 365 Home Premium, kan du stadig gøre brug af fordelene ved Office Online. 

  Microsoft-kontoen binder det hele sammen

  For at komme i gang med Office Online skal du have en Microsoft-konto. En Microsoft-konto er din personlige brugerkonto til en række af vores produkter og services. Tidligere kaldte vi denne brugerkonto Windows Live ID, og man fik automatisk sin brugerkonto, når man oprettede en webmail med en Hotmail-konto, en Live-konto eller en MSN-konto. Princippet er det samme i dag, hvor du opretter din brugerkonto på Outlook.com, og hvor du får en mailadresse som til sammen med dit kodeord udgør din personlige Microsoft-konto.

  Læs mere om Office Online her.

  Vi håber, du får glæde af Office Online – god fornøjelse!

  Vh. Anne-Marie Gjellerup, produktchef for Office i Microsoft Danmark / anneg@microsoft.com

   

 • Microsoft mener

  Microsoft tilbyder gratis Office 365 til skolerne

  En ny undersøgelse fra IDC viser, at Microsoft Office udgør tre af de 20 vigtigste kompetencer, som studerende skal mestre på fremtidens arbejdsmarked. Topkandidater til fremtidige jobs vil blive vurderet ud fra en række evner, hvoraf IT-kompetencer er helt centrale.

  Undersøgelsen viser, at de vigtigste faktorer for de 60 bedst betalte jobtyper vil udgøre 11,5 millioner nye ansættelser og 28 % af jobvæksten i 2020.  De vigtigste kompetencer på top 20-listen er således mundtlig og skriftlig kommunikation, detaljefokus og Microsoft Office, herunder Word og PowerPoint.

  Fra den 1 december 2013 har uddannelsesinstitutioner, som licenserer Microsoft Office for deres ansatte, kunnet tilbyde deres studerende adgang til Office 365 ProPlus uden yderligere omkostninger. Student Advantage, som tiltaget hedder, giver skoler mulighed for at tilbyde digital undervisning og de studerende nem adgang til digitale værktøjer, som de kan forvente at møde på arbejdsmarkedet.

  De studerende er nødt til at lære digitale kompetencer og her spiller underviserne en væsentlig rolle. De skal også arbejde med analytiske og kommunikative problemstillinger, hvilket kan ske samtidig og i langt højere grad minde om de situationer de vil møde senere i livet. IDC-undersøgelsen viser, at selvom en række stillinger kræver tekniske kunnen, er der et endnu større behov for viden og kognitive evner, som opnås via produktivitetsværktøjer, som eks. Office 365. Microsoft investerer i de studerende, så de kan have adgang til de rette IT-kompetencer og stå stærkere i konkurrencen på det internationale arbejdsmarked. 

  Office 365 ProPlus er en fuld version af Office og inkluderer Word, Powerpoint, Excel, OneNote, Outlook mv. Office 365 ProPlus kan installeres på op til fem Pc’er eller Mac’s og installeres lokalt på den studerendes PC, således at applikationerne virker, både når den studerende er online og offline.

  Danske skoler på forkant med udviklingen

  Frederikssund Private Realskole er en af de danske skoler, der har valgt at benytte sig af Student Advantage og nu tilbyder alle elever gratis Office 365. Skolen har en digital strategi, hvoraf Office og pc-brug er en central del. Flere lærermidler er tilgængelige online, og eleverne får allerede fra de små klasser egne pc’er. Skolen sikrer dermed, at børnene får præinstalleret Office og lærer at benytte værktøjerne i de første år af deres skoletid.

  ”Valget af Office til de studerende var ikke svært. Vi har testet alternative programmer, men Office giver børnene den bedste værktøjskasse til at håndtere fremtidens arbejdsmarked. Og med Student Advantage tilbuddet var det en nem beslutning,” siger Dorthe Thestrup, IT-ansvarlig på Frederikssund Private Realskole.

  Mølleskolen i Ry har en vision om, at alle IT-redskaber skal være en naturlig del af elevernes dagligdag. Ikke kun som socialt medie, men som reelt arbejdsværktøj. Elever opfordres således til at medbringe eget udstyr til at bruge aktivt i undervisningen, og skolen er dækket af trådløst netværk, så de studerende kan tilgå dokumenter på nettet, uanset hvor de er.

  Mølleskolen har således også valgt Office 365 til deres studerende, da den løsning spiller bedst sammen med skolens eksisterende infrastruktur og netværk. Skolen forventer, at ca. 500 ud af skolens 1000 elever vil benytte sig af Office 365 og Office inden for de næste 2-3 år. IT-vejleder Peter Krukow forventer desuden større ensartethed af elevmedbragt udstyr ved at tilbyde Office:

  ”I dag medbringer 80 % af eleverne på 8. årgang og 50 % af de resterende studerende deres eget udstyr, og resten låner udstyr af skolen, som de kan beholde i skoletiden. Valget af Office skyldes genkendeligheden og ensartetheden i programfladen. Desuden giver Office de bedste værktøjer til samarbejde og deling af dokumenter, som er en vigtig del af vores undervisningsstrategi.” 

  For mere information om IDC-undersøgelsen og Student Advantage, se her.

  V.h. Julich Wiberg, salgschef for uddannelsessektoren i Microsoft, 5157 8279 / jwiberg@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Big Data skal drive vækst i EU

  Ny undersøgelse viser, at Big Data spås en stor fremtid blandt europæiske virksomheder. Og man behøver ikke længere være storkunde med etablerede datacenter-løsninger for at få glæde af moderne business intelligence i sin virksomhed. Fra i dag kan Office 365-kunder nemlig få direkte adgang til mange slags dataset med Microsoft Power BI, som er en Big Bata-løsning baseret på Excel og Office 365.  

  Big data og business intelligence (BI) er ifølge analytikerne Gartner og IDC en af tidens største teknologitendenser, som virksomhederne bør bruge som konkurrenceparameter. En helt ny undersøgelse fra EU Big and open data in Europe – a growth engine or a missed opportunity? beskriver desuden potentialet for Big Bata blandt virksomheder i EU.

  Undersøgelsen viser bl.a. at:

  • Big Data kan skabe en vækst i EU's GDP på 1,9 pct. svarende til et års økonomisk vækst i EU.
  • Nordeuropa har de største muligheder for at bruge Big Data til vækst. Danmark ligger på omkring 2,2 pct. vækst, som er over det forventede gennemsnit.
  • Et paradigmeskifte fra negative og lukkede data til åbne og positive data er ved at ske, idet data i højere grad bliver tilgængeligt og overskueligt. Big Data danner således bedre grobund for at optimere forretningsprocesser og træffe bedre beslutninger.
  • Big data er ikke længere et udtryk for store mængder af data i kaos, men derimod strukturerede og relevante data, der skaber overblik og værdi.

  Big Data i Office 365 fremmer indsigt, beslutninger og forretningsudvikling 

  Microsoft er nu klar med Power BI, som er en business intelligence-løsning, der giver virksomheder af alle størrelser mulighed for at integrere åbne dataset fra internettet med egne data. Løsningen er baseret på Excel og dermed en integreret del af det velkendte og brugervenlige Office 365.

  Løsningen er cloud-baseret og styrker deling af og samarbejde omkring informationer og data.

  Power BI er en såkaldt ’self-service BI-løsning’, hvor brugeren selv kan identificere, analysere, visualisere og dele data via velkendte Office-værktøjer. Netop den søgebaserede tilgang til at kunne visualisere data i grafer direkte i Excel, giver nemt of overskueligt overblik over virksomhedens strukturerede og ustrukturerede data. Ledelsen kan således få hurtig adgang til forretningskritiske informationer, som de kan basere beslutninger på.

  Samtidig danner Big Data-analyser grobund for bedre og mere konkurrencedygtige beslutninger, så virksomhederne kan reagere og justere deres markedsindsats hurtigere end tidligere. Virksomheden kan ligeledes bruge Power BI som værktøj til at udvikle forretningen, da forudsigelser af salgs- og produktcyklusser, markedsmuligheder og nye tendenser bliver synlige. Også it-afdelingerne og analytikere i virksomheden kan foretage såkaldt ’predictive analytics’, som er et dybere lag af dataindsigt og analyse, der normalt er forbeholdt store eller datatunge virksomheder.

  De vigtigste egenskaber i Power BI til Office 365 er:

  • Business intelligence portaler, der gør det nemt at dele data, rapporter og andre arbejdsdokumenter med kollegaer fra mapper, der hentes on-premise eller tilgås direkte i skyen fra enhver pc, tablet eller mobil enhed.
  • Rollebaseret adgang til data, så kun de rette personer har adgang til bestemte foldere.
  • Nem håndtering af forespørgsler fra kollegaer og deling af dokumenter, da brugere kan dele egne dokumenter men også forespørge på data og selv hente data, såfremt de er tilgængelige, og brugeren er tildelt adgang.
  • Data kan holdes automatisk opdateret via en gateway fra on-premise-løsningen, og brugere kan søge efter data på tværs af alle virksomhedens datakilder.
  • En Windows 8.1 app gør, at man kan tilgå rapporter og grafer lavet i Office 365 fra en Windows-tablet eller smartphone. Man kan ligeledes gemme favorit-rapporter eller finde nye rapporter fra de touch-optimerede tablets og dele med kollegaer.

  Power BI til Office 365 er tilgængelig for Office 365 kunder i Danmark nu. Læs mere om Microsoft Power BI på www.powerbi.com. EU-undersøgelsen omkring Big Data kan hentes her.

  Vh. Lars Bo Granath, produktchef for Information Platform, larsbg@microsoft.com

   

 • Microsoft mener

  Under 60 dage til Windows XP support ophører

  Som mindre eller mellemstor virksomhed (SMV) kan det være svært at overskue og afsætte ressourcer til at opgradere it-systemer. Men faktum er, at support og opdateringer til Windows XP ophører fra den 8. april 2014. Derfor bør også SMV’er opgradere til Windows 8.1 hurtigst muligt. Læs her hvad andre SMV’er har gjort, og få gode råd til nemmest at komme igennem opgraderingen hen imod en moderne, produktiv og ikke mindst sikker it-platform.  

  Fra d. 8. april vil virksomheder – af alle størrelser – ikke længere modtage teknisk support eller opdateringer, der beskytter virksomhedens Windows XP pc’er. Hvis danske virksomheder fortsætter med at bruge Windows XP efter supporten ophører, vil pc’erne stadig fungere, men virksomhedens data, dokumenter og mailsystem vil ikke være beskyttet mod sikkerhedsbrud og vira. Desuden kan der opstå udfordringer med kompatibilitet, da flere og flere applikationer og enheder ikke længere fungerer sammen med Windows XP.

  Danske SMV’er høster allerede gevinster ved Windows 8

  I Danmark har mange SMV’er allerede opgraderet til Windows 8 og opnået konkurrencemæssige fordele ved et moderne system. DO Trading, som forhandler 3M-industriprodukter, har sagt farvel til Windows XP og bruger nu Windows 8 som springbræt til ekspansion i Norden. Virksomheden er i vækst og har brug for den nyeste teknologi for at undgå it-problemer, holde omkostninger nede og i stedet øge produktivitet, mobilitet og samtidig have en løsning, der nemt kan skaleres.

  ”Med Windows 8 har vi fået en opdateret, fleksibel og hurtig platform. Det nye operativsystem er samtidig hurtigere og langt mere intuitivt at anvende end Windows XP, som en stor del af vores maskiner kørte førhen. For XP var ret beset nået til endestationen og kan snart ikke engang sikkerhedsopdateres længere,” siger Frank Nordgren, adm. direktør, DO Trading ApS.

  Guidelines til nem og hurtig opgradering

  Men der er fortsat SMV-virksomheder, der ikke har migreret til en moderne platform. Vi anbefaler derfor, at danske SMV’er opgraderer til Windows 8.1, som er det nyeste styresystem på markedet.

  For at hjælpe SMV’er på vej, har vi udarbejdet en tjekliste, som kan hjælpe med skiftet:

  1. Har virksomheden behov for nyt hardware? Første skridt er at tjekke, om I kører Windows XP, og om jeres pc’er opfylder systemkravene til at køre Windows 8.1. Det kan man gøre i denne guide. De fleste nyere pc’er på markedet understøtter Windows 8.1 og egner sig særligt til en moderne arbejdsplads og mobile medarbejdere. Oplev nogle af de nye pc’er og tablets her.
  2. Flyt virksomhedens data. Næste skridt er at flytte virksomhedens data på en sikker måde. Lav en plan for at migrere data til nye pc’er og vær sikker på, at I har backup på vigtige data og dokumenter. Se evt. her for hjælp til migrering.
  3. Få applikationerne med. Tjek at også jeres applikationer er kompatible med Windows 8.1 og vær sikker på, at I får applikationerne med over på nye systemer. Tjek også at netbaserede applikationer kan afspilles fra nyere webbrowsere.
  4. Installér Windows 8.1 Pro. Når hardware er på plads, data er overført og applikationerne kører, er jeres virksomhed klar til at høste fordelene ved et moderne system. I vil opleve at systemet er mere intuitivt, sikkert og hurtigere, så medarbejderne bliver mere produktive.

   

  Læs mere om at komme nemt i gang med Windows 8.1 i denne Windows 8.1 User Guide eller på Windows 8.1 sitet her.

  Windows 8.1 Pro indeholder vigtige sikkerhedsopdateringer, herunder malware- bekæmpelse, forbedret databeskyttelse, kryptering af enheder, support på krypterede harddiske og adgangskontrol. Læs mere om sikkerhedsrisici ved Windows XP ift. Windows 8.1 her.

  Vh. Tanya Helene Christensen, produktchef Windows, tachri@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Nye pc’er, tablets og forretningsapps baner vej for mobile medarbejdere

  På årets største forbrugerelektronikmesse, Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas, løftede pc-producenterne sløret for en række nye Windows-enheder, som danske forbrugere - men bestemt også arbejdspladser - kan se frem til i 2014. Nye Windows 8.1 pc’er og tablets samt applikationer og services giver brugerne nye oplevelser og øger perspektivet for at arbejde mobilt.  

  Tablets indtager arbejdspladserne

  Markedet for tablets har oplevet stor vækst i 2013 og har i høj grad indtaget arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner samt vundet forbrugernes hjerter. Udover Microsofts egne tablets, Surface og Surface Pro, har pc-producenterne lanceret mange forskellige Windows 8 og Windows 8.1 tablets med stor kraft, ydeevne og i elegante design. Perspektivet for tablets i 2014 er endnu større i takt med, at flere varianter af enheder ser dagens lys og stadig flere forretningsapplikationer kommer til. Applikationer, som gør arbejdsdagen for den mobile medarbejder både lettere og sjovere.

  Fordelen ved Windows-tablets er, at man arbejder i det velkendte Windows-univers, nemt kan tilkoble eksterne enheder (tastatur, printer, USB osv.) og samtidig får hurtig adgang til internet, Office og forretningsapplikationer, så man kan være produktiv på farten.

  Et godt eksempel på en virksomhed, der benytter tablets til at øge produktivitet og arbejdsglæde er det amerikanske flyselskab Delta Airlines, som nu udstyrer 11.000 piloter med Surface-tablets. Resultatet er mindre administration, øget mobilitet og produktivitet samt reduktion i CO2 og besparelser på over DKK 70 millioner i brændstof og andre omkostninger hvert år. Se video om Deltas brug af tablets her.  

  Nye pc-kategorier øger fleksibiliteten for mobile medarbejdere

  Et andet område i vækst er de såkaldte 2-i-1 pc’er, som består af både pc og tablet i én enhed. Forestil dig en tablet med et tastatur, som kan frakobles eller vippes rundt bag om skærmen, så den både kan benyttes som traditionel laptop og som tablet. En sådan enhed er ideel til samarbejde og præsentationer. All-in-ones er en anden pc-kategori i stærk vækst, som har roterende display, ultratyndt design, klare HD-skærme og indbyggede batterier, som gør dem nemme at transportere.

  De nye egenskaber i Windows 8.1 såsom touch, nye søgefunktioner, applikationer og services i skyen, gør at pc producenterne nu kan designe hardware, som har mere kraftfuld ydeevne, touchskærme, længere batteritid og mere elegante paneler og højtopløselige skærme.

  På CES har Panasonic således præsenteret en lille og stødsikker tablet på 7”, der er velegnet til erhvervsbrug og hårdfør over for forskellige omgivelser. Og Lenovo lancerede to nye 2-i-1 pc’er på CES, som er fleksible enheder, der kan opnå forskellige positioner. En anden nyhed er Toshibas 15” mobile arbejds-pc, som indeholder ultra HD med en helt særlig skærmopløsning. Læs mere om Windows-nyhederne fra CES her.

     

  Vær produktiv med forretningsapps

  Microsoft har i løbet af 2013 lanceret en række forretnings-apps til Windows 8.1 enheder, der gør det nemt at være produktiv på farten og fra pc’er, tablets og smartphones. Medarbejdere kan således kommunikere og samarbejde med kollegaer via Lync og Yammer forretningsapps, uanset hvor de befinder sig. Og med Office Remote app’en kan man bruge sin smartphone som fjernbetjening til præsentationer. Dynamics CRM og AX apps giver mulighed for at holde styr på kunderelationer og klare rejseafregninger på farten. Læs mere om forretningsapps, der kan gøre danske medarbejdere mobile her.

  I dag benytter 1.5 milliarder mennesker Windows-enheder, og med det stadig stigende udvalg af pc’er, tablets og forretningsapplikationer bliver arbejdslivet kun endnu mere sjovt og produktivt for medarbejdere, der ønsker fleksibilitet og mobilitet i hverdagen.

  Mvh. Louise Harders, produktchef for Windows, louiseh@microsoft.com, 2949 9925.

 • Microsoft mener

  Lumia Black – ny opdatering til Windows Phone 8

  I går begyndte udrulningen af den nye opdatering til Windows Phone 8, som byder på en række nye features, der gør din smartphone endnu smartere.

  Blandt de nye features er App Folder, så du kan organisere dine apps i mapper, en ny Glance Screen, så du kan få et hurtigt overblik over nye hændelser, udvidet deling via Nokia Beamer, nye kamerafunktioner – og ikke mindst den nye fotoapp Nokia Storyteller, som organiserer dine billeder efter dato og sted, og som integrerer interaktive kort.

  Se nyhederne i Lumia Black i videoen her:

   

   

  Og læs meget mere om opdateringen på Windows Phone Blog, Nokia Conversations eller på Nokia.com

  Vh. Jon Bille, chef for Windows Phone-divisionen i Microsoft Danmark (jon.bille@microsoft.com)

 • Microsoft mener

  Vær produktiv på farten med nye forretnings-apps

  Det kan være svært at få vigtige arbejdsopgaver klemt ind i dagene før, under og efter jule- og nytårsdagene. En række nye forretnings-apps fra Microsoft giver større fleksibilitet til at få mere fra hånden. Også når du sidder i toget på vej til julefrokosten eller lige skal have godkendt dine bilag på farten.

  Microsoft har i løbet af de sidste måneder lanceret en række forretnings-apps til Windows 8.1 enheder, der gør det nemt at være produktiv på farten og fra pc’er, tablets og smartphones. Medarbejdere kan således kommunikere og samarbejde med kollegaer via Lync og Yammer forretningsapps, uanset hvor de befinder sig. Men det er ikke kun i juletiden, at forretnings-apps er værdifulde at have ved hånden – se bare den helt nye Office Remote app, hvor man kan bruge sin smartphone som fjernbetjening til præsentationer. Eller Dynamics CRM og AX apps, der giver mulighed for at holde styr på kunderelationer og klare rejseafregninger på farten. Nedenfor er et udpluk af forretningsapps, der kan gøre danske medarbejdere mobile:

  Telefonen som fjernbetjening med Office Remote

  Man kan nu bruge sin Windows Phone som fjernbetjening til Microsoft Office med Office Remote app’en. Særligt til præsentationer er det bekvemt at kunne gå rundt i lokalet og betjene Word, Excel og PowerPoint via smartphonen, mens præsentationer og applikationer vises fra en skærm eller pc. Brugeren får dermed frihed til at vise netop de ønskede dokumenter og springe mellem applikationer, mens man bevæger sig rundt og holder fokus på sit publikum. Office Remote kan downloades fra Windows Store og virker på Windows Phone. Læs mere om Office Remote her.

  Mobil multitasking uanset hvor, man befinder sig med Yammer apps

  Samarbejdsværktøjet Yammer byder nu på nye og opdaterede forretnings-apps, der gør det nemt at være produktiv, uanset hvor i verden brugeren er. Yammer har fået nyt design og funktioner og virker på tværs af Windows Phone, Windows 8, iOS og Android platforme. Til Windows Phone har man nu direkte adgang til sin Yammer-inbox og nye søgemuligheder, så man kan følge med i de vigtigste samtaler samt finde de rette grupper på farten. På Windows 8 tablets kan man deltage aktivt i grupper, modtage nye beskeder og køre Yammer-app’en i den ene side af tabletten, mens man arbejder sideløbende fra andre applikationer. Både iPhone, iPad og Android-enheder har også fået nyt app-design, der gør app’en mere brugervenlig og funktionsdygtig. Yammer apps er gratis og tilgængelige fra Windows Store. Læs mere her.

  Kontrollér møder på farten direkte i Lync app’en:

  Så er Lync-app’en klar i en ny og opdateret version, som indeholder nye funktioner. Man kan eksempelvis tage styringen over deling af applikationer og skærm under et Lync-møde, der foregår i Windows 8.1-app’en. Og man kan køre flere applikationer sideløbende, så visningen af Lync-mødet står sideløbende med en anden applikation. Notifikationer og invitationer dukker nu op på startskærmen, som kan tilgås i låst tilstand. Sidst men ikke mindst kan man nu styre lydstyrken og søge efter kontakter inde i Lync-app’en. Lync-app’en er gratis og tilgængelig fra Windows Store og kan anvendes på tablets, pc’er og Windows Phones. Læs mere her.

  Office 365 med indbygget business intelligence:

   

  Microsoft Power BI er en business intelligence løsning, som giver virksomheder mulighed for at integrere åbne dataset fra internettet med egne data. Løsningen er baseret på Excel og dermed en integreret del af Office 365, så det er nemt og intuitivt at gå i gang med. Med Power BI app’en til Windows 8-baserede mobile enheder kan man tilgå rapporter og grafer lavet i Office 365 fra sin Windows-tablet eller smartphone. Man kan ligeledes gemme favorit-rapporter eller find nye rapporter fra de touch-optimerede tablets og dele med kollegaer. Microsoft Power BI app’en kan downloades fra Windows Store og kræver blot en Power BI til Office 365 konto. Se mere på www.powerbi.com

  Hold styr på udlæg på farten med Dynamics AX Expenses app:

  Hold styr på udgifter og udlæg med Dynamics AX Expense App’en på farten. Man kan oprette og opdatere udlægsrapporter fra sin Windows 8.1 pc, smartphone eller tablet. App’en fås på dansk og giver overblik over udlæg, mulighed for at oprette nye udlægsrapporter, tilføje udgifter og kvitteringer samt indsende rapporten til godkendelse. Dynamics Expense App’en understøttes af Microsoft Dynamics AX 2012 R2, er gratis og kan downloades fra Windows Store. Læs mere her.

   Få godkendelse på rejseafregninger og tidsregistreringer med Dynamics AX Approval app:

   

  Indrapportér rejseafregninger og tidsregistreringer nemt og hurtigt og få godkendelse hos chefen på aktiviteter via Dynamics godkendelses app’en. App’en giver brugerne mulighed for at få overblik over og godkende workflow-forespørgsler via Dynamics AX, herunder udlæg og timesedler. Man kan ligeledes kontakte kollegaer via Lync for at afklare spørgsmål og hente information om regler ifm. godkendelse. Dynamics AX Approval app’en understøttes af Dynamics AX 2012 R2 og er gratis at downloade til Windows 8.1 enheder og findes i Windows Store. Læs mere her.

   Hold styr på kunderelationer med Dynamics CRM app:

  Med CRM 2013, der blev lanceret i november, introducerer Microsoft Dynamics en ny CRM-app til mobile Windows 8-enheder. Således får virksomhederne et mobilt CRM-system, der er nemt at tilgå, brugervenligt og overskueligt. Der er allerede i dag en række mobile CRM app’s, som Microsoft-partnere har udviklet, og som kan downloades fra Microsoft Store uden ekstra installation. Disse apps er gratis at downloade og fungerer både online og offline. Eksempler på CRM apps, der er tilgængelige i dag, er Microsoft Dynamics CRM app og Mobile CRM app’en fra www.resco.net.

  Mvh. Jakob Andersen, PR manager i Microsoft Danmark, jaand@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Instagram klar til Windows Phone 8

  Vi er altid glade for at kunne præsentere nye apps til Windows Phone-platformen, men i dag markerer alligevel en lidt særlig dag, fordi vi kan præsentere den officielle Instagram-app til Windows Phone.

  Instagram er med 150 millioner brugere verden over den mest populære foto-app til deling af billeder på sociale netværk. Instagrams mange unikke fotofiltre gør det legende let at forvandle hverdagens snapshots til kreative kunstværker, som du efterfølgende kan dele via Instagram – og i øvrigt også Facebook, Twitter, Tumblr og Foursquare. Instagram til Windows Phone har selvfølgelig sin egen Live Tile på startskærmen, som opdateres med live-feeds, så du hurtigt kan se dine venners billedstrøm.

  Når vi særligt glæder os over at byde velkommen til Instagram på Windows Phone-platformen, så skyldes det, at Windows Phones, herunder især den nye Lumia 1020, er blandt de allerbedste kameramobiler på markedet. Vi ved, at rigtig mange af vores brugere er begejstrede for netop kameraet i deres smartphone og at mange er glade for at dele deres mobile snapshots – og her er Instagram en must-have app.

  Du kan hente Instagram til din Windows Phone her!

  Apps, apps, apps

  Det er ikke kun Instagram, som netop har fundet sin vej til Windows Phone – det har Waze også. Waze er nok, endnu, forholdsvis ukendt blandt danske smartphone-brugere, men på verdensplan er det én af de mest udbredte trafik-apps, som via crowd-sourcing gør det lettere at undgå vejarbejde, finde den billigste benzin og koordinere fælleskørsel med venner og kollegaer.

  Sammen med bl.a. Vine, Asphalt 8: Airborne og Angry Birds Star Wars II bringer Instagram og Waze antallet af tilgængelige Windows Phone-apps op på mere end 190.000. Vi ser i øjeblikket en tilgang på ca. 500 apps dagligt og i omegnen af 10 millioner transaktioner på Windows Phone Store per dag. Glemte vi at nævne, at Windows Phone faktisk også er det hurtigst voksende mobiloperativsystem på markedet?

  Det er en spændende tid for Windows Phone – velkommen til familien, Instagram!

  Vh. Jon Bille, chef for Windows Phone-divisionen i Microsoft Danmark (jon.bille@microsoft.com)

  Ps. Og når du nu hygger dig med Instagram på din Windows Phone, så er du velkommen til at følge os @microsoftdk

 • Microsoft mener

  Sådan kan danskerne arbejde smartere!

  Min dag startede med, at jeg tjekkede min smartphone og så en pakket kalender. Så tog jeg afsted for at aflevere børn i institution og havde derefter 30 minutters kørsel til arbejde. Første møde var kl. 8.30 på kontoret, næste møde over Lync med internationale kolleager, og derefter kunne jeg gå om bord i min inbox, hvor ca. 100 ulæste mails ventede mit svar. Selvom dagen var travl, nåede jeg igennem min to-do-liste og fik endda tid til fitness og hygge med familien.

  Kender du det mønster?

  Faktum er, at for mange er dagligdagen meget lig min – dage, hvor vi skal balancere arbejdslivet med privatlivet. Muligheden for altid at være online og forbundet betyder, at vores liv bliver fyldt mere og mere op, og tiden bliver knap. Samtidig udviskes det klare skel mellem arbejde og fritid.

  De bedste ideer opstår ofte på farten

  En ny undersøgelse foretaget af Harris Interactive - se infografik nederst - blandt 1.000 amerikanere viser, at over halvdelen (56 pct.) af videnarbejdere forventes at udføre deres arbejde, uanset hvor de er. Og mere end en tredjedel (37 pct.) siger, at deres bedste ideer opstår uden for arbejdspladsen. Undersøgelsen viser også, at over halvdelen af videnarbejdere er villige til at arbejde flere timer – og en ud af fem vil endda gå ned i løn – mod at kunne arbejde fleksibelt. Undersøgelsen indikerer, at vores arbejdsliv er under forandring, og virksomhederne må indstille sig på, at give medarbejderne de rigtige teknologiske redskaber og ikke mindst rammer og tillid til at arbejde fleksibelt.

  Danmark er faktisk et af de lande i Europa, hvor vi er længst fremme med fleksibelt arbejde, og i dag har 88 pct. af danskerne de nødvendige it-ressourcer til at arbejde på distancen ifølge en ny rapport fra COWI. Det er for de fleste af os helt afgørende, at vi har adgang til mails, dokumenter og samarbejdsportaler i vores daglige arbejde. Faktisk forventer vi, at vi kan nå vores kolleger, venner og familie uanset tid, sted og fysisk placering.

  Get It Done - sådan bliver du mere effektiv i hverdagen

  Men måden vi er produktive på er fortsat under udvikling: De værktøjer vi bruger, fx mail, kalender, sociale platforme og videokonferencer, bliver heldigvis bedre forbundet og lettere tilgængelige på tværs af pc’er, tablets og smartphones. I den forbindelse er Office 365 en moderne, fleksibel og tilgængelig produktivitetsplatform, der gør det nemt at få noget fra hånden. Over 1 milliard mennesker bruger i dag Office som arbejdsredskab, men også Yammer, Office Web Apps, SkyDrive og Skype giver rige muligheder for at arbejde og kommunikere – hvor som helst og når som helst.

  Det markerer vi i Microsoft med en international kampagne, der byder på events, ny analyse og gode case-eksempler. Kampagnen hedder ’Get it done’, og formålet er, at sætte fokus på fordelene ved at arbejde smart og samtidig sikre høj produktivitet og work-life balance blandt medarbejdere. Kampagnen fejrer de gode eksempler på travle danskere, der har de rette værktøjer til at arbejde på farten og få arbejdet af vejen. Morgen eller aften. Online eller offline. Og fra en pc, tablet eller smartphone.

  Følg med i ’Get-it-done’-kampagnen på Facebook and Twitter, og se gode case eksempler på danske virksomheder og kommuner, der har øget produktiviteten med Office 365.

  For gode råd til hvordan din virksomhed eller du som medarbejder kan arbejde mere produktivt og fleksibelt, se her.

  Vh. Aaren Ekelund, divisionschef for Office (aaren.ekelund@microsoft.com)

 • Microsoft mener

  Nu kan du få IE11 til Windows 7

  Nu er vi klar til at give Windows 7-brugere en endnu bedre browseroplevelse – i dag bliver Internet Explorer 11 nemlig tilgængelig til download.

  Uanset om du kører Windows 8.1, Windows 8 eller Windows 7, giver IE11 dig den hurtigste og mest sikre browseroplevelse. IE11 bygger videre på de førende standarder fra IE10 og rummer en række stærke forbedringer.

  Vi har optimeret IE11 til både touch, mus og keyboard, så browsing bliver både hurtigere og lækrere, uanset hvilken enhed du har. Det betyder, at du nu kan opgradere din tablet eller pc til den stærkeste browseroplevelse på markedet.

  30 procent hurtigere

  IE11 gør dig i stand til at udnytte den fulde kapacitet i din Windows-enhed. Den forbedrede JavaScript-performance betyder, at IE11 er 9 procent hurtigere end IE10 på Windows 7-enheder – og dermed næsten 30 procent hurtigere end den nærmeste konkurrent. Du er online på dine favoritsider på et splitsekund og kan åbne lige så mange tabs, du ønsker. Og så kan du selvfølgelig browse synkront på dine favoritsider og i apps.

  Til udviklere og andre professionelle brugere rummer IE11 en forbedret understøttelse af mere end 25 nye og opdaterede webstandarder, deriblandt de nyeste F12-værktøjer. IE11 understøtter også WebGL til endnu bedre 3D-grafik.

  Endelig er IE11 den første browser, der er udviklet specielt til touch-browsing. Med IE11 kan du surfe på nettet, læse nyheder, researche eller shoppe fra din Windows-enhed, når du slænger dig i sofaen med din tablet, og når du sidder ved skrivebordet med din pc.

  Windows-brugere, der kører Release Preview IE11, bliver automatisk opgraderet til den fulde version i dag, mens Windows-brugere, der har slået Automatiske Opdateringer til i Windows Update, vil blive opdateret til IE11 i de kommende uger – og ellers kan man hente IE11 på windows.microsoft.com/ie.

  Her er nyhederne i IE11

  • Bedre JavaScript-performance
  • Forbedret brugerflade med nye muligheder for at styre faner og faneblade, herunder fanesynkronisering på tværs af enheder
  • Hurtigere sideindlæsning
  • Nye muligheder for multitasking på tværs af websteder og apps
  • Understøtter video i professionel kvalitet
  • Understøtter WebGL til 3D-grafik
  • Forbedret kompatibilitet med de nyeste webstandarder, herunder alle nye F12 Developer-værktøjer
  • Forbedringer i HTML5 drag and drop
  • Førsteklasses sikkerhed med Windows Defender og SmartScreen
  • Understøtter Pointer Events og WebGL, der giver professionelle brugere adgang til de nyeste standarder

   

  Du kan læse mere om IE11 til Windows 7 på MSDN IE Blog

  Vh. Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows, Microsoft Danmark (mthansen@microsoft.com)

   

 • Microsoft mener

  Dynamics CRM 2013 er nu tilgængelig

  Så er vi klar med Microsoft Dynamics CRM 2013, der indeholder nye sociale funktioner og integrerer med Yammer, Lync og Skype, så den samlede brugeroplevelse forstærkes, og kommunikation med kunderelationer bliver nemmere. Dertil kommer nye skræddersyede skabeloner til forskellige industrier, så man nemmere kan styre sin pipeline og forbedre resultater. Den nye Dynamics CRM er nu tilgængelig som online-service samt on-premise og hostet af partnere.

  Vores kunder er i dag klogere og stiller større krav end tidligere. Med internetadgang overalt, mobile enheder og kontakt via sociale medier, har de hurtig adgang til den information, de ønsker. Det betyder, at kunder i stigende grad tager mere aktivt ansvar for at lave research og finde, hvad de søger. Faktum er, at de i dag er 60% igennem købsprocessen, før de tager kontakt til virksomheden, de ønsker at købe fra. I gennemsnit har en kunde konsulteret 10 forskellige kilder, før leverandøren bliver kontaktet.

  Et andet interessant faktum er, at sælgere har under 4,5% chance for, at en mulig kunde tager telefonen, når de ringer, hvilket er en halvering ift. for to år siden. Til gengæld har henvendelser via det sociale medie LinkedIn en responsrate på 67%. Og taler vi kundeservice, benytter 44 % sociale medier til at klage over produkter – og 20% forventer svar inden for 1 time!

  Kundeorientering er ikke nyt, men afgørende for succes

  Den ændrede kundeadfærd stiller krav til, hvordan virksomheder sælger til og interagerer med sine kunder. Microsofts strategi er at sætte kunden i centrum og hjælpe virksomheder med at opbygge og pleje relationer med deres kunder.

  Den nye version af Microsoft Dynamics CRM 2013 imødekommer netop det stigende behov for kundeorientering og styrkelse af relationer. Den er tilgængelig som online-service i skyen og og kan hentes i en gratis prøveversion. Den er ligeledes tilgængelig on-premise og hostet via partnere.

  De største nyheder i Dynamics CRM 2013 er:

  • Et nyt strategisk partnerskab med InsideView, en førende leverandør af sociale værktøjer, betyder, at nye sociale funktioner bliver integreret i CRM Online og som et valgfrit tilbud for on-premise kunder. InsideView tilfører over 30.000 nye kontaktinformationer, data og relationer direkte til CRM Online-brugere, så de nemmere kan målrette kampagner og kommunikere med potentielle kunder. InsideView bliver tilgængelig i Danmark i første halvår af 2014.
  • En række nye industri-specifikke skabeloner, baseret på ’best practise’ fra bl.a. finans-, produktion- og servicevirksomheder, er inkluderet i den nye CRM-version. De nye skabeloner er ligeledes tilgængelige fra mobile enheder og styrker styring af salgsprocessen samt hjælper brugeren til at optimere resultater.
  • Nyt brugervenligt design, som er nemt at navigere i, gør, at man nemt og hurtigt kan kontakte sine kunder og personalisere sin egen brugerflade, så man får nem adgang til vigtigste data.
  • Integration med Yammer gør, at man kan indhente ekspertviden fra sin organisation, og integration med Lync og Skype giver mulighed for nemt at kommunikere og interagere med kunder og samtidig styrke relationer.
  • Tilgængelighed på mobile platforme og enheder, herunder iPad og Windows 8 tablets, giver mobil adgang til informationer og data. Dertil kommer touch-optimerede oplevelser, som snart bliver tilgængelige på Windows 8 telefoner, iPhones og Android telefoner.

  CRM 2013 i on-premise og online-versioner er nu tilgængelig. For mere information omkring de nye CRM 2013 versioner og priser, se her.

  Flere nyheder på Convergence - Microsofts konference for forretningssystemer

  Fra d. 4.-6. november er en række kunder, partnere og Dynamics-entusiaster samlet på Microsofts konference for forretningssystemer, Convergence. I år løber konferencen af stablen i Barcelona, og blandt de store nyheder er bedre mulighed for at styrke kunderelationer og køre forretningssystemer i skyen.

  Microsofts øverst ansvarlige for Dynamics, Kirill Tatarinov, og Microsofts internationale direktør, Jean-Philippe Courtois, præsenterer nye muligheder for virksomhederne ift. at engagere og kommunikere med deres kunder, styrke brandværdi og samarbejde på tværs i en forretningsverden karakteriseret ved konstant forandring, hård konkurrence og nye krav fra kunderne.  

  For mere information omkring nyhederne på Convergence, inkl. webcast, se her.

  Vh. Jeanett Heller, Dynamics Marketing Manager, Microsoft CRM og AX, jheller@microsoft.com

   

 • Microsoft mener

  Ny Microsoft sikkerhedsrapport fremhæver risici ved forældet software

  Ny sikkerhedsrapport understreger vigtigheden af, at danske virksomheder og forbrugere opgraderer til Windows 7 eller Windows 8

  I forbindelse med den årlige sikkerhedskonference RSA, offentliggør Microsoft sikkerhedsrapporten Security Intelligence Report volume 15, der er baseret på data fra over en milliard systemer i verden. Rapporten udkommer to gange årligt og giver dyb indsigt i de største IT-sikkerhedstrusler, sårbarheder og malware med henblik på at hjælpe kunderne minimere risici for angreb på IT-systemer og pc’er. Rapporten viser bl.a., at forbrugere og virksomheder er særlig udsatte, når de benytter forældet software, som ikke understøttes mere.

  I gennemsnit bliver 17 % af pc’er, der er udstyret med Microsoft software udsat for angreb, men der er stor forskel på, hvilke systemer, der rent faktisk bliver inficeret med eksempelvis malware. Pc’er med pc’er med Windows XP oplever således seks gange så mange sikkerhedsbrud som pc’er med Windows 8, og dette tal vil højst sandsynligt stige, når support til Windows XP slutter d. 8. april 2014.

  Ifølge rapporten, er de største sikkerhedstrusler mod Windows XP på verdensplan:

  • Sality – Malware, som kan stjæle personlige informationer og forringe pc sikkerhedsindstillinger
  • Ramnit – Malware, der påvirker Windows-filer, Office-dokumenter og HTML-filer
  • Vobfus – Orme, der kan hente anden malware til din pc og sprede sig via eksempelvis USB-drev

  I Danmark er følgende trusler de største:

  • HTML/IframeRef -  Specielle links, der leder til websites med ondsindet indhold
  • Win32/Obfuscator -  Programmer, der er forklædt med formål at stoppe virus-beskyttelse
  • Java/CVE-2012-1723 -  Ondsindede Java komponenter, som downloader og installerer uønskede dokumenter på en pc

  Rapporten viser, at moderne operativsystemer som Windows 8 indeholder avancerede sikkerhedsindstillinger, som gør det langt sværere for IT-kriminelle at få succes med deres angreb,” udtaler Ole Kjeldsen, Teknologidirektør i Microsoft Danmark.

  ”Når support til Windows XP stopper til april, øges risikoen for uønskede angreb på de pc’er. Det kan derfor ikke understreges nok, hvor vigtigt det er, at også danske forbrugere og virksomheder er bevidste om den øgede risiko ved at have et forældet system og i stedet får opgraderet til Windows 7 eller Windows 8 hurtigst muligt.”

  Det seneste årti er karakteriseret ved øget mobilitet, større internetudbredelse, nye enheder, mere teknologiparate forbrugere og dermed større anvendelse af IT i virksomheder og blandt forbrugere. Den gode nyhed er, at det er blevet lettere at anvende teknologi privat og på arbejde – den dårlige nyhed er, at der er kommet flere og smartere it-kriminelle til, som har et langt større markedspotentiale at angribe.

  Sådan skal du forholde dig for at undgå sikkerhedsbrud:

  Selvom Windows XP kom med anti-malware, firewall og andre sikkerhedsfunktioner, er det ikke nok til at bekæmpe tidens sikkerhedstrusler. Brugere bør derfor opgradere til Windows 7 eller 8.1 hurtigst muligt, da support til XP stopper efter 8. april 2014, og data dermed er i sikkerhedsmæssig risiko. De it-kriminelle skelner ikke mellem forbrugere og virksomheder eller størrelsen på virksomhederne. Alle bør derfor opgradere for at beskytte egne data, kontakter, adgangskoder, billeder osv.

  Windows 8.1 giver desuden en fantastisk brugeroplevelse og samtidig bedre muligheder for at håndtere sikkerheden – herunder adgangskontrol, brugergenkendelse, BYOD kontrol og device wipe, kryptering af data, osv. (som beskrevet her: http://blogs.windows.com/windows/b/business/archive/2013/08/02/black-hat-2013-windows-8-1-helps-keep-data-secure-in-a-modern-environment.aspx)

  Fakta om Windows 8 sikkerhed:

  Windows 8.1 indeholder vigtige sikkerhedsopdateringer ift. Windows 7, herunder malware- bekæmpelse, forbedret databeskyttelse, kryptering af enheder, support på krypterede harddiske og adgangskontrol. 

  Windows 8.1 kommer med endnu flere sikkerhedsopdateringer, herunder berøringsfølsom genkendelse af fingeraftryk, sletning af data på medarbejdernes egne telefoner og pc’er, kryptering på alle versioner af Windows og malware-identifikation.

  For den danske version af sikkerhedsrapporten, kontakt venligst Jakob Andersen, PR manager i Microsoft Danmark, jaand@microsoft.com.

  For mere information, kontakt Ole Kjeldsen, Teknologidirektør i Microsoft Danmark, olek@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Surface 2 er klar i butikkerne

  I dag lander den nye generation af Surface og Surface Pro i Danmark. To stærke tablet-nyheder – som vi har glædet os rigtig meget til at få på de danske butikshylder.

  Med Surface 2 og Surface Pro 2 har vi arbejdet på at give jer den stærkeste tablet-oplevelse hidtil. Processorkraften er øget, hastigheden sat op, og batteritiden er blevet markant forlænget. Uanset om du bruger din tablet til arbejde, spil og leg, apps eller sociale tjenester, er Surface 2 og Surface Pro 2 skræddersyet dine behov – og samtidig er begge tablets blevet både lettere og slankere.

  Se den nye Surface 2 her:


  ... og Surface Pro 2 her:


  I forhold til første generation byder Surface 2 og Surface Pro 2 på en hel vifte af forbedringer: En højere skærmopløsning og skarpere billeder med de forbedrede kameraer. Og så har vi lyttet til brugerne, når det kommer til indstillingen af Kickstand, der nu fungerer i to vinkler, der gør det langt mere behageligt at sidde ved skrivebordet, i sofaen eller i sengen. Vi har også glædet os til at præsentere de nye styresystemer, Windows 8.1 RT og Windows 8.1 Pro, som giver dig en langt mere kraftfuld Surface-oplevelse. Der er masser af muligheder for at tilpasse brugerfladen præcis, som du ønsker det – noget vi ved, at vores brugere sætter stor pris på.

  Nyt tilbehør til en endnu stærkere Surface-oplevelse

  Surface 2 og Surface Pro 2 kommer med opdateret tilbehør, fx det nye Touch Cover 2, der gør din Surface-oplevelse endnu mere produktiv og behagelig. Tastaturet, der også fungerer som beskyttelsescover, er med sine blot 2,75 mm blevet både tyndere og lettere end det originale Touch Cover – og der er tilmed indbygget baggrundslys i tasterne, der giver endnu bedre læsbarhed. Samtidig er Touch Cover 2 blevet mere hårdfør end forgængeren, registrerer tastetryk mere nøjagtigt og har endnu mere følsomme sensorer, der understøtter en række bevægelser på tværs af tastaturet.

  Det nye Type Cover 2 har samme supertynde, lette design som det originale Type Cover, men er også mere hårdfør og designet til at give en bedre og mere lydløs tasteoplevelse. Tastaturet er baggrundsbelyst og kan fås i farverne cyan, magenta, lilla og sort. Begge tastaturer fås som tilbehør til Surface 2 og Surface Pro 2, så du helt selv kan bestemme, om du foretrækker det ene eller det andet.

  Som en ekstra feature ved køb af Surface 2 eller Surface Pro 2 får du samtidig et års gratis Skype-opkald til fastnet i mere end 60 lande, adgang til ét års ubegrænset Skype WiFi fra mere en to millioner hotspots verden over samt 200 GB gratis SkyDrive-lagerplads i to år. Surface 2 har tilmed Microsoft Office Home and Student 2013 RT og Outlook 2013 RT præinstalleret, så du kan få endnu mere fra hånden.

  Med Surface 2 og Surface Pro 2 og den nye familie af tilbehør, der også bliver tilgængelig i de danske butikker, får du de mest produktive tablets på markedet. De er stærkere, hurtigere, tyndere og lettere end nogensinde, og vi er spændte på at se, hvordan danskerne tager imod dem.

  Læs meget mere om Surface 2 og Surface Pro 2 her og hold løbende øje med vores hjemmeside, som vi opdaterer med nyt tilbehør til Surface-familien.

  Vh. Jesper Green Frost, Chef for Surface, Microsoft Danmark (jgfrost@microsoft.com)

   

  Her kan du købe Surface 2 og Surface Pro 2

  Du kan købe den nye Surface 2 og Surface Pro 2 online via Microsoft Store og i en række butikker landet over, herunder ComputerCity, Elgiganten, Expert og Fona.

  Nærmeste forhandler oplyses på 82 33 31 00.

  Vejledende udsalgspriser

  Surface 2, 32 GB: 3.399,- kroner

  Surface 2, 64 GB: 4.199,- kroner

  Surface Pro 2, 64 GB (4 GB RAM): 6.999,- kroner

  Surface Pro 2, 128 GB (4 GB RAM): 7.799,- kroner

  Surface Pro 2, 265 GB (8 GB RAM): 10.099,- kroner

  Surface Pro 2, 512 GB (8GB RAM): 14.099,- kroner (NB: Introduceres i Danmark senere)

   

  Touch Cover 2 fås til en vejledende udsalgspris på 949,- kroner.

  Type Cover 2 fås til en vejledende udsalgspris på 1.029,- kroner.

 • Microsoft mener

  Windows 8.1 er nu tilgængelig!

  Så kom dagen! Det føles som om, det var i går, at vi forberedte lanceringen af Windows 8, vores bud på fremtidens moderne og personlige styresystem til din pc, tablet eller hybride laptop.

  Men i dag – bare ét år senere – kan du hente opdateringen Windows 8.1 i Windows Store.

  Windows 8.1 byder på spændende nyheder og funktioner. Vi har nemlig lyttet til jeres feedback og leverer i dag en kraftigt forbedret brugeroplevelse.

  Blandt andet giver Windows 8.1 dig:

  • En nemmere og mere intuitiv brugerflade
  • Bedre muligheder for at tilpasse låse- og startskærmen efter dine præferencer og behov
  • Mulighed for at køre fire applikationer samtidig i én skærmvisning, så du kan få mere fra hånden
  • Forbedret søgefunktion med søgeresultater fra både internettet og din pc i samme resultatvisning
  • SkyDrive Smart Files så du nemt kan redigere, gemme og dele filer, hvor som helst og når som helst – uanset om du er online eller offline.
  • Windows Store har fået et helt nyt layout og forbedret søgning – og så kan du fra i dag hente den nye officielle Facebook app!


  Sådan henter du Windows 8.1

  Hvis du allerede har Windows 8 installeret på din private pc eller tablet kan du gratis hente Windows 8.1-opdateringen i Windows Store. Find svar på alle dine spørgsmål om Windows 8.1 og få vejledning til opdateringen på Windows.com.

  Hvis du har Windows 7, Windows Vista, Windows XP eller Windows 8.1 Preview, skal du i stedet besøge denne side på Windows.com, som automatisk registrerer dit styresystem og fortæller dig, hvordan du får Windows 8.1 på din pc eller tablet

  Er du udvikler af Windows Apps? Med frigivelsen af Windows 8.1 og Visual Studio 2013 kan du nu også indsende nye apps til Windows 8.1 – du kan læse mere her.

  Fremtidens generation af tablets og pc’er

  Fra i morgen bliver Windows 8.1 også tilgængelig på nye pc’er og tablets og som separat softwarepakke hos danske it-forhandlere. Du kan se nogle af de mange spændende nye tabletcomputere og bærbare her – udvalget er større end nogensinde og der er en computer til alle ønsker og behov!

  Læs mere om Windows 8.1 i vores pressemeddelelse her og på Blogging Windows.

  Vh. Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows, Microsoft Danmark (mthansen@microsoft.com)

 • Microsoft mener

  Vi er klar med Update 3 til Windows Phone 8

  For et år siden præsenterede vi Windows Phone 8 – og jeg glæder mig over, at vi i dag kan præsentere den tredje større opdatering på blot ét år.

  Da vi løftede sløret for Windows Phone 8 tilbage i oktober sidste år, var det først og fremmest med stolthed! Samtidig var det med masser af spænding – det var lidt ligesom at være ”den nye dreng i klassen” og vi var rigtig spændte på at se, hvordan der blev taget imod os.

  I dag glæder vi os over, at der er blevet taget rigtig godt imod Windows Phone 8, og vi er taknemmelige for den opbakning, vi oplever fra både vores partnere, app-udviklere og ikke mindst vores brugere. Uanset, om man er førstegangsbruger, avanceret bruger, kræsen bruger eller individualisten, der bare vil have noget andet end det gængse, så kan man i dag gå ind i en butik og vælge en Windows Phone, som møder ens behov og smartphone-budget. Vores dygtige hardwarepartnere har arbejdet fokuseret ud fra visionen om, at vores brugere vil have en personlig telefon – og at vores brugere alle sammen er forskellige. Vi er nået en milepæl, hvor udvalget af Windows Phone-enheder afspejler bredden i markedet, og afspejler den nye generation af smartphone-brugere.     

  Vi glæder os også over, at vores udviklere mærker værdien af vores platform. Med mere end 175.000 apps til Windows Phone og sammen med mere end 136.000 udviklere siden lanceringen af Windows Phone 8 kan vi give vores brugere den bedste oplevelse på Windows Phone-platformen. Og vi glæder os særligt meget over at være nået en milepæl, hvor både vi og udviklerne mærker brugernes efterspørgsel på apps til Windows Phone. Det er ikke så lang tid siden, at Danske Bank præsenterede MobilePay til Windows Phone – et rigtig godt eksempel på, at Windows Phone-brugerne har en stærk stemme og at Windows Phone er en stærk platform.

  Tak fordi, I har taget så godt imod den nye dreng i klassen. Vi glæder os over at kunne præsentere Windows Phone 8 som styrket platform med denne tredje opdatering. Nedenfor kan I læse om et par af nyhederne – og som altid, ser vi frem til jeres feedback.

  Vh. Jon Bille, chef for Windows Phone-divisionen, Microsoft Danmark (jon.bille@microsoft.com)

   

  Et væld af nye muligheder til Windows Phone 8

  En kæmpestor Startskærm. Nye muligheder under bilkørsel. Flere hjælpemidler, der styrker Windows Phone 8-oplevelsen for alle brugere.

  Det er bare et par af nyhederne i vores Update 3 til Windows Phone 8, som bliver tilgængelig i de kommende måneder. Vi løfter her sløret for en række af de nye funktioner og features. Som ansvarlig for det hold ingeniører, der skal sørge for at levere opdateringer til din Windows Phone, vil jeg fortælle lidt mere om de ting, der er inkluderet i vores tredje opdatering i år – og samtidig fortælle om et nyt preview-program, der skal hjælpe udviklere med at sikre, at deres apps kører optimalt med vores nyeste software.

  Det har været et travlt, men spændende år for Windows Phone. Hvis du følger med i nyhederne, har du nok bemærket, at vores markedsandel i Europa er vokset til næsten 10 procent. Tingene er altså virkelig begyndt at accelerere. Vi tror på, at det skyldes, at vi fortsætter med at forbedre vores Windows Phone-platform. Vores hardware-partnere har igennem året kunnet drage nytte af denne innovation og har lanceret en række imponerende nye Windows Phone-enheder.

  Historien bag Update 3

  Da vi satte os ned for at planlægge Update 3 til Windows Phone 8, havde vi tre mål for øje:

  1. Ban vejen for nye stærke Windows Phone-enheder
  2. Styrk platformen med nye muligheder for nuværende brugere og partnere
  3. Gør den overordnede kvalitet endnu bedre

  Understøtter større skærme i højere opløsning

  Update 3 er optimeret til at understøtte nye Windows Phone-enheder med 5” og 6” skærme. Med de store 1080p HD-skærme på nye enheder kan du gøre din Windows Phone endnu mere personlig – for eksempel med den kæmpestore Startskærm, der har plads til seks Live Tiles på en række i stedet for fire.

  Den større Startskærm betyder, at du har mulighed for at pin’e flere af de kontaktpersoner, funktioner og apps, du bruger ofte. Indbyggede apps og funktioner som e-mail, fotos, kontakter, musik og video bliver også tilpasset, så du kan udnytte den ekstra plads på 5”- og 6”-skærmene.

  Stærkere hardware

  Ud over de større skærme understøtter Update 3 også den kraftige 8974 quad-core-processor fra Qualcomm. De ekstra hestekræfter gør det velsmurte styresystem endnu sjovere at bruge.

  Nye muligheder når du kører bil

  En ny feature er køretilstanden Driving Mode, der hjælper dig med at komme fra A til B med færre distraktioner fra din telefon. I samspil med en forbunden Bluetooth-enhed er køretilstanden designet til at begrænse antallet af push-beskeder på skærmen, mens telefonen er låst – inklusiv sms’er, opkald og statusmeddelelser – indtil du holder sikkert parkeret igen.

  Du kan indstille køretilstanden til at sende automatiske svar til de personer, der ringer eller skriver til dig, mens du sidder bag rattet. Dermed behøver dine kontakter ikke bekymre sig om, hvornår du vender tilbage til dem.

  Nye handicapvenlige hjælpemidler

  En anden nyhed er Mobile Accessibility til Windows Phone 8, som er en vifte af apps, der er designet til at gøre Windows Phone nemmere at se, høre og bruge. Apps’ne, der blandt andet inkluderer en skærmlæser, gør det nemmere for blinde og svagtseende at håndtere opkald og kontakter, sende beskeder og e-mails, surfe på nettet, foretage Skype- og Lync-opkald og høre alarmer, kalenderaftaler og batteriadvarsler.

  Styrket internetdeling

  Mange er allerede bekendt med muligheden for internetdeling, der forvandler din Windows Phone 8 til et mobilt hotspot og lader dig dele data via Wi-Fi.

  I Update 3 har vi gjort det endnu nemmere at bruge din telefon som et Wi-Fi-hotspot for Windows 8.1-enheder. Forbind din Windows 8.1-pc eller –tablet via Bluetooth, vælg dit netværk, og du er forbundet. Du behøver hverken indtaste password eller grave din telefon frem og tænde internetdeling. Det er allerede gjort for dig.

  Der er endnu mere

  Og det er ikke det eneste, vi har inkluderet i Windows 8 Update 3. Ud over hundredvis af små forbedringer, har vi også tilføjet en række små, men praktiske nye funktioner, som vores brugere har efterspurgt. Det gælder blandt andet:

  • Mere brugbare ringetoner: Med Update 3 kan du tilpasse ringetoner til flere ting – herunder Instant Messages, e-mails, telefonsvarerbeskeder og påmindelser. Du kan også tilpasse dine beskedtoner til dine kontakter, så du ved, hvem der skriver uden overhovedet at se på telefonen.
  • Slut med at vride hovedet af led: Roterer din skærm, når du forsøger at læse e-mails i sengen? Brug den nye rotationslås og hold skærmen fast i samme position.
  • Bedre styr på lagringen: Nye lagringsmuligheder gør det nemmere at frigøre plads på din telefon og administrere midlertidige filer. En ny kategorivisning giver et hurtigt overblik over, hvad der optager plads på telefonen.
  • Nem lukning af apps: Brug App Switch-funktionen til at lukke apps ned, når du er færdig med at bruge dem.
  • Wi-Fi-adgang direkte fra kassen: Du kan nu forbinde til Wi-Fi fra det øjeblik, du tager telefonen ud af kassen, og altså forbinde til Wi-Fi allerede i opsætningen af telefonen.
  • Bedre Bluetooth: Update 3 rummer en række forbedringer, der styrker kvaliteten i dine Bluetooth-forbindelser.

  Som du kan se, rummer Update 3 til Windows Phone 8 både sjove og praktiske nyheder. Har du forslag til kommende opdateringer, så send dem til vores forslagskasse på Windows Phone Suggestion Box. Vi sætter pris på feedback og nye idéer, som vi kan tage højde for i vores videre arbejde med at styrke Windows Phone.

  Hvornår kommer alt dette så til din telefon? Som nævnt tidligere bliver Update 3 rullet ud i de kommende uger og fortsætter over de kommende måneder. Men hvornår den lige kommer til din telefon afhænger af flere faktorer, herunder din operatør og telefonmodellen.

  Nyt preview-program til udviklere

  Som noget nyt lancerer vi et Windows Phone Preview Program til udviklere. Ved at give udviklere tidlig adgang til nye opdateringer vil vi sikre, at apps fungerer med nye udgaver af styresystemet.

  Preview-programmet er åbent for registrerede udviklere og bliver skudt i gang i morgen. Hvis du er udvikler og ønsker at downloade Windows Phone 8 Update 3, har du brug for en Dev Center-konto, en App Studio-konto eller en dev unlocked (registreret) telefon. Du kan læse mere om programmet og kommende opdateringer på Dev Center og på Cliff Simpkins Developer Blog.

  Prøv det af og lad os vide, hvad du synes - tak for din interesse i Windows Phone!

  -       Darren Laybourn, Corporate Vice President for Windows Phone, Microsoft Corporation.

  Blogindlægget er oversat fra engelsk – læs det originale blogindlæg her.


 • Microsoft mener

  Microsoft klar med nye cloud-løsninger til virksomheder

  I dag offentliggør Microsoft en ny række cloud-løsninger, der understøtter vores vision om, at virksomheder skal kunne udnytte alle fordelene ved skyen. De nye cloud-løsninger bygger videre på vores eksisterende produktpallette omkring det moderne datacenter, big data, Bring-Your-Own-Device og forretningssystemer:

  • Windows Server 2012 R2 og System Center 2012 R2 er opdaterede versioner af sidste års 2012-løsninger og er tilgængelige fra d. 18. oktober.
  • Windows Azure giver større virksomheder nye fordele i pris og fleksibilitet fra d. 1. november.
  • Visual Studio 2013 og .NET 4.5.1 byder på nye udviklingsmuligheder og er tilgængelige fra d. 1. oktober.
  • Windows Intune kommer i opdateret version fra d. 18. oktober, hvilket gør det endnu nemmere at håndtere forretningens behov for Bring-Your-Own-Device.
  • SQL Server 2014 vises i 2. preview fra næste uge, der giver kunderne større indsigt i virksomhedens big data.
  • Dynamics CRM Online Fall ’13 bliver tilgængelig i løbet af oktober og gør håndtering af kunderelationer nemmere og smartere.
  • NAV 2013 R2, som er den opdaterede version af sidste års NAV 2012, er tilgængelig fra i dag.

  Nyhederne blev præsenteret på et cloud-arrangement i San Francisco af Satya Nadella, Microsofts executive VP af cloud til virksomheder. For mere information se den officielle pressemeddelelse eller læs Satya Nadellas blog. Interessante fakta om cloud kan findes her.  

  Vh. Microsoft Danmark PR (a-jaand@microsoft.com)

   

Page 1 of 9 (225 items) 12345»