September, 2010

 • Microsoft mener

  Interoperabilitet handler om at gøre det komplekse simpelt

  I Danmark er interoperabilitet mest noget, vi taler om i forbindelse med åbne standarder og kontorpakker. Men reelt udgør disse områder kun en brøkdel af it-branchens overordnede indsats med at få systemer og platforme til at tale sammen. Og der er ingen tvivl om, at interoperabilitet fortsat vil være væsentlig i en fremtid, hvor cloud-teknologien vil gennemsyre vores hverdag på tværs af traditionelle it systemer, PC’en, mobile enheder, online ydelser i skyen osv.

  Hos Microsoft tror vi på vigtigheden af åbenhed i teknologier og produkter. Årsagen er ganske simpel: Vores kunder ønsker valgfrihed og muligheden for at vælge de teknologier og produkter, som passer bedst ind de forskellige dele af deres virksomhed. Meget få virksomheder er baseret på produkter fra kun én leverandør, og f.eks. kan man i en rapporten "Den offentlige sektors brug af IT 2009" fra Danmarks Statistik læse, at mere halvdelen af alle offentlige institutioner anvender både open source og ikke-open source software i deres it infrastruktur.

  I praksis er åbenhed, interoperabilitet, og valgfrihed blot flere sidder af samme sag. Interoperabilitet er ikke blot noget tryllestøv, som en leverandør stryger med let hånd hen over sine produkter. Vejen til at sikre interoperabilitet i teknologi og produkter forudsætter hårdt arbejde, som både omfatter forskning og forretningsstrategi. Målet er dybest set at sikre at forskellige systemer kan tale sammen og indgå i den større helhed – i en proces, som altid involverer som minimum følgende faktorer:

  • Først og fremmest skal du udvikle et produkt.
  • For at produktet skal virke sammen med et andet produkt er du nødt til undervejs i udviklingsprocessen at samarbejde med andre, herunder samarbejdspartnere og konkurrenter – og det gælder uanset om ens eget eller andre produkter er open source eller ej.
  • Så skal du give adgang til udviklerressourcer og dele teknisk information, som gør det lettere for andre at udvikle produkter, som kan fungere sammen med dine egne produkter.
  • Endelig skal du indrette dig efter gældende standarder – og være med til at vedligeholde disse samt udvikle nye. Dette kan man opnå ved at dele intellektuel kapital, deltage i standardfora og implementere standarder i egne produkter .

  Hvis du vil vide mere om Microsofts arbejde med interoperabilitet, så besøg vores nye hjemmeside om emnet. Her kan du finde en masse information om emnet, links til andre sites om interoperabilitet samt en række pædagogiske videoer om standarder, interoperabilitet og open source.

  Vh Jasper Hedegaard Bojsen, Teknologidirektør i Microsoft Danmark - jasper.bojsen@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Microsofts anti-pirat indsats og NGO’er i Rusland

  De seneste dage har danske og internationale medier skrevet om, at de russiske myndigheder har beslaglagt NGO’ers computere i anti-pirat arbejdets navn. Det handlede i flere tilfælde om computere indeholdende Microsoft-software. Der er blevet skrevet, at de russiske myndigheder har brugt Microsoft til at undertrykke NGO'er og journalister og at Microsoft har samarbejdet med myndighederne om dette. Microsoft har igangsat konkrete tiltag for at håndtere sagen.

  Hos Microsoft ønsker vi at reducere mængden af piratsoftware, men det må naturligvis ikke gå ud over NGO’er, journalister eller andre. Det vil vi ikke være med til - heller ikke uforvarende.

  Et kort overblik over tiltagene: 

  • Et internationalt advokatfirma udarbejder nu en uafhængig undersøgelse af sagen inkl. råd til fremtidige procedurer.
  • Microsoft starter et nyt software licens-program, som sikrer NGO’er gratis og lovlige licenser af Microsoft-software. Programmet kører til 2012, hvor de deltagende NGO’er er overført til vores eksisterende program om gratis, lovlige licenser til NGO’er
  • Specifikt i Rusland etablerer Microsoft et “NGO Legal Assistance Program”, der hjælper NGO’er med at dokumentere deres lovlige licenser overfor myndighederne.
  • Vores russiske kollegaer har udarbejdet en liste over hvem, der kan og må repræsentere Microsoft. Det skal modvirke, at tredjeparter kan afpresse penge fra NGO’er. Desuden arbejdes på flere tiltag for at undgå misbrug fra tredjeparter.

  Læs mere om vores tiltag i dette indlæg.

  Læs New York Times' reaktion på Microsofts tiltag her.

Page 1 of 1 (2 items)