December, 2010

 • Microsoft mener

  1,5 millioner solgte Windows Phone 7 og 4.000 apps

  Markedet for smartphones er blandt verdens mest konkurrenceprægede, så med Windows Phone 7 skulle vi levere varen fra dag 1. Salget af Windows Phone 7 ser lovende ud. Efter seks uger er der sendt 1,5 mio. enheder til butikkerne og operatørerne – det er, hvad vi og andre havde at forventninger til en ny platform, som skal ud og bevise sit værd. Mange af vores konkurrenter er væsentligt mere udbredte - de har helt sikkert et forspring. Til gengæld ligner deres produkter hinanden meget. Vi har forsøgt at skille os ud, hvilket vi har fået ros for. Windows Phone 7 udvikler sig stadig, og vi lærer konstant af brugerne og udviklerne.

  En god nyhed er, at Windows Phone 7 Marketplace nu har over 4.000 apps. Det er - synes vi i hvert fald selv - et imponerende tal efter ca. seks uger. Vi bruger mange ressourcer på at hjælpe de over 18.000 udviklere, så de kan tilbyde brugerne de bedste apps og samtidig kan tjene penge – det samme har vi gjort med Windows i 25 år.

  2011 vil byde på flere mobiler med Windows Phone 7 hos flere udbydere. Og vi vil i 2011 konstant forbedre platformen til glæde for brugerne – både private og professionelle.

  VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

   

 • Microsoft mener

  Privacy by design

  Debatten om privacy – dvs beskyttelse af private oplysninger om adfærd på nettet – er et emne, som optager mange. Og de fleste virksomheder i både it- og reklamebranchen er stærkt optaget af at finde den rette balance mellem fleksibilitet, valgfrihed og beskyttelse af internetbrugernes personlige oplysninger.

  ”Privacy by Design” er bare ét af de områder, som er genstand for investeringer. Begrebet dækker over bedre design af selve it-systemerne, som kan beskytte virksomhedernes og borgernes privatliv. I denne uge præsenterede vi et eksempel på dette i form af nye funktioner i Internet Explorer 9, som vil give brugerne flere muligheder for at kontrollere information om deres online-aktiviteter.

  Både EU og den amerikanske Federal Trade Commission (FTC) har fokus på området og har for nylig erklæret, at de er villige til at støtte og investere i initiativer, som kan fremme forskning og udvikling af teknologi som kan beskytte borgerne bedre. FTC har desuden anerkendt de tiltag, som de store browser-leverandører allerede har gjort i denne retning.

  Fra Microsofts side vil vi også fremover investere stort i området. Både i form af nye teknologier og øget funktionalitet – og ved at arbejde for, at der på tværs af branchen bliver enighed om definitionerne af, hvad privacy i det hele taget dækker over. I dag er der fx flere opfattelser af ”tracking”-begrebet: Hvad er til gavn for brugerne i form af indiviuelle oplevelser og målrettet information – og hvad bør brugerne have mulighed for at styre selv? I sidste ende handler det ikke om at designe systemer, men tillid.

  Læs mere i denne blog af Peter Cullen, Chief Privacy Strategist, Microsoft.

  Vh Morten Juul Nielsen, sikkerhedschef i Microsoft - mortenjn@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Nogle gange hjælper det at se tingene fra et andet perspektiv

  Vi kan vist hurtigt blive enige om, at nogle reklamer falder bedre ud end andre. Mens den dårlige reklame - som vi i Microsoft selv har lavet et par stykker af - får én til at krumme tæer, kan den gode reklame overraske og perspektivere. Nedenstående er efter min bedste overbevisning et eksempel på det sidste. Den er inspireret af en af YouTubes mest sete videoer, oplæsningen af digtet "Lost Generation". Ved første øjekast en dyster og pessimistisk monolog, men ved nærmere eftersyn det stik modsatte. Teknologi skal ikke frustrere og lukke folk inde - det skal skabe produktivitet, overskud og glæde.

  Vh Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

   

 • Microsoft mener

  En verden til forskel

  I en uge hvor iPad'en får bemærkelsesværdigt meget omtale efter den danske lancering, er det på sin plads herfra at understrege, at nogle eksperters delvise afskrivning af Microsoft på forbrugermarkedet er stærkt overdrevet.

  Det er vi heldigvis ikke ene om at mene. Spørg eksempelvis én af de 2,5 millioner mennesker, der har købt en Kinect inden for seneste tre uger siden lanceringen. Eller spørg én af de 240 millioner, der har købt en PC med Windows 7 installeret det seneste år.

  Eller spørg analytikeren Rob Enderle, tidligere Forrester-ansat, der i dette indlæg argumenterer for, at 2010 har betydet en verden til forskel på forbrugermarkedet for Microsoft, der med Windows 7, IE9 beta, Windows Phone 7 og Kinect for Xbox er positioneret til et stærkt 2011.

  VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.   

Page 1 of 1 (4 items)