March, 2011

 • Microsoft mener

  Windows i bilen - vil du genstarte?

  Den gamle urban legend om, at Bill Gates på en teknologimesse efter sigende sammenlignede it-industrien med bilindustrien og erklærede, at: "'If cars had kept up with technology like the computer industry has, we would all be driving $25 cars that got 1,000 miles to the gallon," blev forleden aktualiseret på CeBit. GM svarede ifølge fortællingen - der er opspind fra ende til anden - igen med en pressemeddelelse med 10 punkter om, hvordan vores biler ville opføre sig, hvis GM lavede teknologi med Microsoft som forbillede. Blandt andet at du ville skulle genstarte din bil to gange daglig og slukke motoren ved at trykke på startknappen.
  Selvom det er en urban legend,  er computerchips, processorer og avanceret software i dag blevet en helt grundlæggende forudsætning for de køreoplevelser, vi har vænnet os til i dag. Faktisk har Microsoft i dag en hel Windows-platform, som er udviklet til brug i biler. Denne platform dannede for tre år siden grundlaget for SYNC - et komplet infotainment-system, som Microsoft og Ford har udviklet sammen, og som gør det nemmere for føreren at interagere med bilen ved hjælp af bl.a. stemmestyring og touch-teknologi.

  Ford udrullede i første omgang SYNC i deres biler på det nordamerikanske marked, hvor tre millioner biler foreløbig er forsynet med systemet. Men nu bliver den nyeste version af systemet også tilgængeligt for kommende Ford-ejere i Europa. Det kunne Fords CEO Alan Mulally fortælle, da han i går var på scenen på CeBit, i selskab med Jean-Philippe Courtois som er øverste chef for Microsoft International.

  Microsoft og Ford har brugt mere end fem år på sammen at udvikle funktionalitet i SYNC. Kernen er Windows-platformen, som sikrer, at bilens forskellige elektroniske systemer kan tale sammen. SYNC er stemmestyret, så man fx kan skifte nummer på cd-spilleren, lytte til musik direkte fra sin smartphone, foretage samtaler på mobilen og få sine sms'er og e-mails læst højt uden at flytte hænderne fra rattet. Man kan sågar sende sms-svar ved hjælp af sin stemme.

  SYNC er desuden indrettet til navigation og trafikinformation, og hvis man er træt af sin egen stemme, er der også en 8", interaktiv touchskærm til rådighed. Ved lanceringen i Europa vil SYNC kunne genkende 10.000 kommandoer på 19 forskellige sprog. Eftersom SYNC er bygget på Windows Embedded Automotive, kan eksterne udviklere udvikle funktioner og applikationer gennem API'er.

  Vi glæder os til at gøre alle fortidens morsomheder til skamme - også i Europa. Du kan læse mere om SYNC og samarbejdet med Ford her.

  VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

   

                

   

   

   

 • Microsoft mener

  Kinect til Xbox 360 i Guinness Rekordbog - 10 millioner sensorer solgt

  Siden Kinect til Xbox 360 blev sat til salg den. 4. november 2010, er der blevet solgt 10 millioner Kinect-sensorer verden over. Succesen har også påvirket salget af spil, hvor der til dato er røget mere end 10 millioner Kinect-spil over disken. 

   Kinects succes har medført, at Guinness Rekordbog officielt har tildelt Kinect titlen som "Hurtigst sælgende forbrugerelektronik". Rekorden blev sat over en periode på 60 dage mellem 4. november 2010 og 3. januar 2011. Der blev i perioden solgt i alt 8 millioner enheder globalt, hvilket svarer til ikke mindre end 133.333 enheder om dagen.

   "Salgstallene taler for sig selv" siger Gaz Deaves, Gaming Editor for Guiness World Records. "Ifølge en  uafhængig undersøgelse er intet andet stykke forbrugerelektronik blevet solgt hurtigere på 60 dage - et imponerede resultat når man tænker på konkurrencen i det marked".

  "At havne i Guinness Rekordbog er jo helt fantastisk - så ved man at man har ramt noget rigtigt. Siden vi så Kinect for første gang, vidste vi det ville blive stort, men vi må jo indrømme, at dette overgår vores forventninger" siger Claus Due, Country Lead, Retail Sales & Marketing, Microsoft. "2011 bliver et virkeligt stærkt år for Xbox. Der kommer nogle fantastiske spil til Kinect'en, men vi glemmer naturligvis ikke vores core-gamere - mon ikke nogle af dem glæder sig til Gears of War 3".

  Læs mere om kåringen her.

  VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Den nye Internet Explorer 9 klar til download d. 15. marts

  Et år efter vi viste det første preview, er vi på tirsdag den 15. marts klokken 06.00 dansk tid klar til at lancere Internet Explorer 9.

  Over 36 millioner mennesker har downloadet IE9 Beta og Release Candidate. Det er den hurtigste udbredelse af en ny Internet Explorer nogensinde.

  På baggrund af de mange millioner brugeres feedback er vi på tirsdag klar med version 9 af verdens mest anvendte browser, der er designet til at gøre det markant hurtigere, mere intuitivt og sikrere at udforske nettets mange muligheder. I Microsoft glæder vi os rigtig meget til at præsentere IE9 og afsløre de nye funktioner.
   
  Mere information vil blive tilgængeligt på tirsdag, hvor alle verden over vil kunne downloade den endelige version af IE9.

  Indtil da kan du se en video her eller læse mere her.

  VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.
 • Microsoft mener

  NUI dominerer årets TechFest

  På Microsofts årlige TechFest præsenterer Microsoft Research den sidste nye teknologi for andre ansatte i Microsoft. Medarbejderne får et kig ind i ikke-offentliggjorte forskningsprojekter, der i fremtiden vil blive brugt af millioner af mennesker verden over. I år er der særligt vægt på Natural User Interface (NUI). NUI giver en intuitiv tilgang til services og funktioner. Det kan være berøring, som vi kender det fra smartphones med touch, ansigtsgenkendelse eller stemme- og bevægelsesstyring.

  For de fleste mennesker er mus og keyboard en vigtig del af det at bruge en computer. Det vil ændre sig. Hvad der for få år siden var ren science fiction i Hollywood-film, er tæt på at blive virkelighed. Vi har tidligere meldt ud, at betydeligt flere af vores produkter vil være mulige at betjene med NUI inden for kort tid. I udviklingsafdelingen arbejder man særdeles tæt med vores business-grupper med at lave løsninger, der benytter sig af blandt andet bevægelsesstyring.

  Eksempelvis arbejder vi i øjeblikket på at skabe en ny dimension i telekonferencer, hvor man ved hjælp af en Kinect, en projektor fra Acer og et par NVIDIA 3D-briller kan røre og manipulere med 3D-objekter. Projektet, der har fået navnet MirageBlocks, skal gøre det nemmere og billigere at "indfange" genstande og gengive dem i 3D - en procedure, der ellers har været særdeles kostbar og kompliceret at udføre. Helt praktisk placerer man en genstand foran Kinects kameraer, hvorefter det digitaliseres og projekteres til en grafisk brugerflade i 3D. Brugeren kan nu flytte og rotere 3D-objektet og kopiere det ind sammen med flere andre genstande - på den måde kan man bygge den virkelige verden ting for ting i den virtuelle verden.

  Med MirageBlocks kan man skabe 3D-billeder af rigtige genstande ved at bruge Kinects kameraer. Se hvordan det fungerer her.

  Teknologien i MirageBlocks skal i fremtiden blandt andet anvendes til at skabe en ny dimension i telekonferencer. Her vil deltagere kunne undersøge og manipulere med 3D-gengivelser af produkter og prototyper. Det vil fx give designere friere hænder og mulighed for at samarbejde "hands on" med produktudvikling på tværs af kloden.

  Mulighederne med NUI er mange, og Microsoft kigger på dem alle sammen. Vi er helt sikre på, at naturlige brugerflader vil blive mere og mere udbredt. 

  Læs mere om TechFest 2011 og de mange eksempler på, hvordan NUI kan gøre en forskel her.

  VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Status på IE9-lanceringen: 2,3 millioner downloads på de første 24 timer

  I mandags lancerede vi vores seneste browser Internet Explorer 9, der i løbet af de første 24 timer er downloadet 2.350.000 tusind gange. Det er over 27 gange i sekundet og godt 240 gange hvert 9. sekund.

  Vi er naturligvis meget glade for at se, hvordan mennesker i hele verden begejstret har taget imod IE9. Over 2,3 millioner downloads på 24 timer er over dobbelt så mange, som vi oplevede det, da vi lancerede IE9 Beta og fire gange højere, end da vi lancerede IE9 Release Candidate.

  Du kan se hele lanceringsbegivenheden i videoen herunder og downloade IE9 her.

  VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Kinect får blinde til at 'se'

  Otte millioner solgte enheder i løbet af 60 dage har givet Kinect en plads i Gusiness Rekordbog som "det hurtigst sælgende stykke forbrugerelektronik nogensinde". Men til trods for den store succes er vi overbeviste om, at vi kun lige er begyndt at forstå, hvilket enormt potentiale Kinect rummer.

  Et eksempel på dette potentiale faldt jeg over i et blogindlæg på tech-bloggen Engadget. Indlægget handlede om, hvordan to studerende på Universitet i Konstanz i Tyskland ved hjælp af blandt andet et Microsoft Kinect-kamera,  har skabt et navigationssystem til blinde.  Systemet bygger på et Kinect-kamera placeret på en hjelm, der scanner et rum, hvor der er sat særlige markører på vægge og døre. Kinect-kameraer scanner  markørerne og "oversætter" dem til input, som den synshæmmede kan bruge til at navigere. Input til den synshæmmede er både vibrotaktilt, hvilket vil sige, at feedback om omgivelserne gives som vibrationer fra et bælte om livet og via en computerstemme fra et Bluetooth headset, som den blinde har på.

  For at demonstrere, hvordan navigationssystemet virker i praksis, har de to studerende lavet en video (nederst i dette indlæg), hvor den blinde navigerer i et rum med markører på vægge og døre. Ved hjælp af vibrationer fra det vibrotaktile bælte kan den blinde "mærke" rummet gennem vibrationer og via en stemme i øret modtager navigationsinstrukser.  Går den blinde i retning af en dør, vil navigationsinstruksen for eksempel være: "Du går i retning af en dør", "Dør forude om '3', '2', '1'", "åbn døren".

  Vi oplever lykkeligvis massiv interesse fra forskere og udviklere i hele verden, der ønsker at bruge Kinect i deres arbejde med at skabe morgendagens innovative løsninger. Det er vi rigtig glade for og vil, som vi har blogget  om tidligere, i løbet  foråret lancere et SDK (software delvelopment kit), der skal sikre, at udviklere og forskere har de bedste muligheder for at få det optimale ud af Kinect.

  Se videoen med navigationssystemet herunder og læs mere om projektet her.

  Vh Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Microsoft udtaler bekymring over Googles søgedominans

  Som mange nok har læst, har Microsoft i dag indgivet en klage til Europa Kommissionen over Googles forretningsmetoder. Sagen handler kort fortalt om, hvorvidt Google har forbrudt sig mod den europæiske konkurrencelovgigning. Nedenfor eller her kan du læse hele begrundelsen for klagen fra Microsoft juridiske direktør, Brad Smith.

  Vh Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

  Adding our Voice to Concerns about Search in Europe

  Posted by Brad Smith
  Senior Vice President & General Counsel, Microsoft Corporation

  Microsoft is filing a formal complaint with the European Commission as part of the Commission's ongoing investigation into whether Google has violated European competition law. We thought it important to be transparent and provide some information on what we're doing and why.

  At the outset, we should be among the first to compliment Google for its genuine innovations, of which there have been many over the past decade. As the only viable search competitor to Google in the U.S. and much of Europe, we respect their engineering prowess and competitive drive. Google has done much to advance its laudable mission to "organize the world's information," but we're concerned by a broadening pattern of conduct aimed at stopping anyone else from creating a competitive alternative.

  We've therefore decided to join a large and growing number of companies registering their concerns about the European search market. By the European Commission's own reckoning, Google has about 95 percent of the search market in Europe. This contrasts with the United States, where Microsoft serves about a quarter of Americans' search needs either directly through Bing or through our partnership with Yahoo!.

  At Microsoft we've shown that we're prepared to work hard and invest literally billions of dollars annually to offer Bing, a search service that many now regard as the most innovative available. But, hard work and innovation need a fair and competitive marketplace in which to thrive, and twice the Department of Justice has intervened to thwart Google's unlawful conduct from impeding fair competition. In 2008 the DOJ moved to file suit against Google for its unlawful attempt to tie up and set search advertising prices at Yahoo!, causing Google to back down. And last year the DOJ formally objected to Google's efforts to monopolize book content, a position affirmed by a federal district court in New York just last week. Unfortunately, even this has not stopped the spread by Google of new and disconcerting practices in the United States.

  As troubling as the situation is in United States, it is worse in Europe. That is why our filing today focuses on a pattern of actions that Google has taken to entrench its dominance in the markets for online search and search advertising to the detriment of European consumers.

  How does it do this? Google has built its business on indexing and displaying snippets of other organizations' Web content. It understands as well as anyone that search engines depend upon the openness of the Web in order to function properly, and it's quick to complain when others undermine this. Unfortunately, Google has engaged in a broadening pattern of walling off access to content and data that competitors need to provide search results to consumers and to attract advertisers.

  On PCs it is usually not difficult for people to navigate to any search engine. Google in fact makes this point virtually every time someone raises antitrust concerns about their practices. Their defense ignores the hugely important fact that there are many other important ways that search services compete. Search engines compete to index the Web as fully as possible so they can generate good search results, they compete to gain advertisers (the source of revenue in this business), and they compete to gain distribution of their search boxes through Web sites. Consumers will not benefit from clicking to alternative sites unless all search engines have a fair opportunity to compete in each of these areas.

  Our filing details many instances where Google is impeding competition in these areas. A half-dozen examples below help illustrate some of our concerns.

  First, in 2006 Google acquired YouTube-and since then it has put in place a growing number of technical measures to restrict competing search engines from properly accessing it for their search results. Without proper access to YouTube, Bing and other search engines cannot stand with Google on an equal footing in returning search results with links to YouTube videos and that, of course, drives more users away from competitors and to Google.

  Second, in 2010 and again more recently, Google blocked Microsoft's new Windows Phones from operating properly with YouTube. Google has enabled its own Android phones to access YouTube so that users can search for video categories, find favorites, see ratings, and so forth in the rich user interfaces offered by those phones. It's done the same thing for the iPhones offered by Apple, which doesn't offer a competing search service.

  Unfortunately, Google has refused to allow Microsoft's new Windows Phones to access this YouTube metadata in the same way that Android phones and iPhones do. As a result, Microsoft's YouTube "app" on Windows Phones is basically just a browser displaying YouTube's mobile Web site, without the rich functionality offered on competing phones. Microsoft is ready to release a high quality YouTube app for Windows Phone. We just need permission to access YouTube in the way that other phones already do, permission Google has refused to provide.

  Third, Google is seeking to block access to content owned by book publishers. This was underscored in federal court in New York last week, in the decision involving Google's effort to obtain exclusive and unfettered access to the large volume of so-called "orphan books"-books for which no copyright holder can readily be found. Under Google's plan only its search engine would be able to return search results from these books. As the federal court said in rejecting this plan, "Google's ability to deny competitors the ability to search orphan books would further entrench Google's market power in the online search market." This is an important initial step under U.S. law, but it needs to be reinforced by similar positions in Europe and the rest of the world.

  Fourth, Google is even restricting its customers'-namely, advertisers'-access to their own data. Advertisers input large amounts of data into Google's ad servers in the course of managing their advertising campaigns. This data belongs to the advertisers: it reflects their decisions about their own business. But Google contractually prohibits advertisers from using their data in an interoperable way with other search advertising platforms, such as Microsoft's adCenter.

  This makes it much more costly for Google's advertisers to run portions of their campaigns with any competitor, and thus less likely that they will do so. That is a significant problem because most advertisers figure that they have to advertise first with Google. If it's too expensive to port their advertising campaign data to competing advertising platforms, many won't do it. Competing search engines are left with less relevant ads, and less revenue. And while this restraint isn't visible to consumers, its effects are nonetheless felt across the Web. Advertising revenue is the economic propellant fueling the billions of dollars needed for ongoing search investments. By reducing competitors' ability to attract advertising revenue, this restriction strikes at the heart of a competitive market.

  Fifth, this undermining of competition is reflected in concerns that go beyond Google's control over content. One of the ways that search engines attract users is through distribution of search boxes through Web sites. Unfortunately, Google contractually blocks leading Web sites in Europe from distributing competing search boxes. It is obviously difficult for competing search engines to gain users when nearly every search box is powered by Google. Google's exclusivity terms have even blocked Microsoft from distributing its Windows Live services, such as email and online document storage, through European telecommunications companies because these services are monetized through Bing search boxes.

  Finally, we share the concerns expressed by many others that Google discriminates against would-be competitors by making it more costly for them to attain prominent placement for their advertisements. Microsoft has provided the Commission with a considerable body of expert analysis concerning how search engine algorithms work and the competitive significance of promoting or demoting various advertisements.

  Over the past year, a growing number of advertisers, publishers, and consumers have expressed to us their concerns about the search market in Europe. They've urged us to share our knowledge of the search market with competition officials. As they've pointed out, the stakes are high for the European economy. On any given day, more than half of all Europeans use the Internet, and more than 90 percent of them look for information about goods and services on the Web. Indeed, the European Commission's Digital Agenda made clear that commerce is moving online, where two-thirds of Europeans begin their shopping process. It's therefore critical that search engines and online advertising move forward in an open, fair and competitive manner.

  There of course will be some who will point out the irony in today's filing. Having spent more than a decade wearing the shoe on the other foot with the European Commission, the filing of a formal antitrust complaint is not something we take lightly. This is the first time Microsoft Corporation has ever taken this step. More so than most, we recognize the importance of ensuring that competition laws remain balanced and that technology innovation moves forward.

  We readily appreciate that Google should continue to have the freedom to innovate. But it shouldn't be permitted to pursue practices that restrict others from innovating and offering competitive alternatives. That's what it's doing now. And that's what we hope European officials will assess and ultimately decide to stop.

Page 1 of 1 (7 items)