April, 2011

 • Microsoft mener

  Kinect til Windows SDK vil skabe endnu flere utrolige muligheder

  I november 2010 blev Kinect til Xbox 360 lanceret. I løbet af nogle få måneder er det blevet det hurtigst sælgende forbrugerelektronikprodukt nogensinde. Kinect har forbløffet og fortryllet millioner, og har ansporet fantasien hos udviklere verden rundt, som ser uanede muligheder for at skabe nye oplevelser med teknologien.

  Senere i dette forår lancerer Microsoft et ikke-kommercielt "Kinect til Windows" SDK for at slippe kreativiteten løs og give udviklere mulighed for at skabe fantastiske oplevelser med naturlige brugergrænseflader. Vi mener, at teknologiens muligheder vil transformere vores anvendelse af computere.

  Til Microsofts årlige udviklerkonference MIX11 var Kinect i centrum - se video nedenfor:

   

  Craig Mundie (Microsofts Chief Research and Strategy Officer) har refereret til Kinect som den næste store inkarnation inden for computerteknologi. Den er begyndelsen på en rejse mod en form for teknologi, der er mere naturlig at anvende. Vi mener, at Kinect kan være mere end en fantastisk platform for spil og underholdning. Den åbner op for enorme muligheder, der spænder over alt fra nye personlige oplevelser til en del af løsningen på samfundsmæssige udfordringer indenfor sundhed og uddannelse.

  Microsoft har foretaget og vi fortsat foretage væsentlige investeringer i naturlige brugergrænseflader, da det er en del af vores langsigtede strategi om at skabe oplevelser, hvor teknologi forstår os, så vi ikke behøver forstå den. Vi ser frem til at frigive Kinect til Windows SDK senere på foråret, og vi er ivrige efter at se, hvad der bliver skabt næste gang.

  Se Microsoft Researchs hjemmeside for flere opdateringer og information om Kinect til Windows SDK.

  Vh Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Skyen kan styrke de små virksomheder - men kendskabet er begrænset

  Kendskabet til cloud computing hos mindre virksomheder er stærkt begrænset ifølge en undersøgelse foretaget af dagbladet Børsen for nylig. Blandt de mindre virksomheder har 59 procent aldrig hørt om begrebet cloud computing - og 24 procent har hørt om det, men ved ikke, hvad det er. Den lave kendskabsgrad viser, at vi som cloud-leverandør skal fremme dialogen med virksomhederne om, hvordan de optimerer deres forretning med cloud.

  Fordelene for de danske virksomheder, der i dag bruger cloud, er tydelige: 87 procent af de adspurgte virksomheder oplever ifølge Børsens undersøgelse øget fleksibilitet i forhold til skalering. 72 procent oplever bedre løsninger til brugere og kunder, og 78 procent oplever billigere drift. 75 procent oplever øget produktivitet.

  Danmark er erhvervsstruktur er kendetegenet ved, at hele 98 procent af landets virksomheder har under 50 ansatte. En stor del af vores samfunds værditilvækst kommer fra disse virksomheder. Men i stedet for at bruge ressourcerne på at forbedre forretningen, bruger de små og mellemstore virksomheder uforholdsmæssigt mange penge på administration og it. Hvorfor ikke bruge ressourcerne på virksomhedens kernekompetencer og forretningsudvikling frem for på it-vedligeholdelse?

  Mange små og mellemstore virksomheder kan opnå store besparelser ved at bruge løsninger i skyen. Ofte investerer de mindre virksomheder store beløb i en 'on premise' it-platform, der er dyr at vedligeholde. Ved at bruge skyen kan man fjerne disse faste omkostninger og allokere dem til bedre formål, der styrker forretningen og samtidig giver sikrere og mere fleksibel it-infrastruktur.

  Windows Intune forenkler virksomhedens vedligeholdelse af Windows pc'er - et centralt arbejdsredskab hos stort set alle virksomheder. Med Intune er det blandt andet muligt at administrere opdateringer, yde fjernsupport og angive sikkerhedspolitikker, så virksomhedens computere og brugere kan arbejde med optimal ydeevne hvor som helst. Ved at opdatere og administrere alle pc'er ét sted fra, begrænser man de ofte store udgifter til servicering af it-vedligeholdelse. Beregninger fra IDC baseret på virksomheders erfaringer med beta-versionen af Windows Intune i USA viser, at virksomheder årligt kan spare op imod 3.800 kroner pr. pc ved at omlægge til skyen. I et land som Danmark vil besparelser af denne art kunne både ses og mærkes direkte på bundlinjen og på produktiviteten hos de mange små og mellemstore virksomheder.

  Ud over den forenklede vedligeholdelse giver Intune-licensen også gratis opgraderingsret til Windows 7 Enterprise. Dermed får SMB'er adgang til samme it-sikkerhed - via fx Bitlocker - som de helt store virksomheder har.

  Windows Intune er blot et eksempel på, hvordan løsninger i skyen kan gavne de mindre og mellemstore virksomheders konkurrenceevne og bundlinje. Ifølge undersøgelsen fra Børsen er den cloud-leverandør, som virksomhederne kender bedst, Microsoft. Det er vi naturligvis glade for, men vi skal være endnu bedre til at udbrede kendskabet om de fordele og muligheder, som vores cloud-løsninger kan give især de små og mellemstore virksomheder.

  Vh Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com

 • Microsoft mener

  MIX11 skydes i gang i Las Vegas

  Om få timer går MIX11 i gang i Las Vegas. MIX er målrettet de professionelle udviklere, der designer og bygger den næstegenerations websites og er hvert år stedet, hvor Microsoft løfter sløret for en række nye teknologier og udviklingsværktøjer.

  Internettet gennemsyrer alle dele af it-branchen og dets evne til at nå ud til kunderne er vitalt for alle virksomheder. I kølvandet på den eksplosive stigning i antallet af digitale enheder, der er forbundet med tjenester i skyen, er udviklernes muligheder for kreativ og digital succes også steget. Denne nye æra inden for udvikling kombinerer den enkelte digitale enheds mange muligheder med tilgængeligheden af applikationer, data og tjenester i skyen.

  Hvor internet uden for en browser var moderne for få år siden, fordi det gav løfter om forbedret ydelse for web-applikationer, leverer nutidens moderne og standardbaserede browser derimod mere naturlige oplevelser på applikations-niveau. Det skyldes at applikationerne i dag drager nytte af den underliggende lokale hardware og kombinerer internettets og skyens rækkevidde.

  Med fokus på tre områder, vil Microsoft på MIX11 bidrage yderligere til denne udvikling. På MIX11 demonstrerer og leverer Microsoft nye muligheder for udviklere og designere, der vil skabe endnu bedre  og omfattende brugeroplevelser - fokuseret om tre overskrifter:

  • Device-optimeret HTML5
  • Brugeroplevelser muliggjort af skyen
  • Åbne, indbyrdes kompatible og tilgængelige udviklingsmiljøer

   Du kan løbende læse mere om MIX11, se keynotes og lanceringer her.

  Vh Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Gartner og IDC: Windows Phone 7 næstmest udbredt i 2015

   Ifølge Børsen og GfK Retail and Technology udgjorde smartphones i fjerde kvartal 2010 hele 71 pct. af det samlede salg af mobiltelefoner i Danmark. I 2011 forudser Gartner, at der sælges 468 mio. smartphones på verdensplan. Så det er et stort marked, som  Windows Phone 7 skal konkurrere om. Og med kun godt seks måneder på markedet er WP7 udfordreren til de mere etablerede på markedet. Det er en spændende og stor udfordring - også efter vi har bygget en alliance med Nokia, som er en af de etablerede spillere.

  Det er altid svært at spå om fremtiden, men uafhængige analyseinstitutter lever af den slags og har en god track record. Når to af de mest anerkendte er enige, er sandsynligheden for deres forudsigelser endnu større. Det gør os derfor optimistisk, at både IDC og senest Gartner spår Windows Phone 7 en 2. plads internationalt i 2015. Ifølge Gartner vil udviklingen internationalt for Windows Phone (tal for Windows Mobile er også inkluderet) se således ud:

  • 2011: 5.6 pct.
  • 2012: 10,8 pct.
  • 2015: 19.5 pct.

  IDC's tal ligner disse. Mens kurven for Windows Phone stiger støt, går kurven for Symbian støt den anden vej. Android-operativsystemet vil ifølge analyserne være mest udbredt, mens Apples iOS i 2015 vil ligge nummer tre. Alt det ifølge analyseinstitutterne.

  Vi ved, at markedsandele ikke kommer af sig selv. Vi ved, at markedet er eftertragtet, og at konkurrenterne står stærkt. Til gengæld ved vi også, at der arbejdes hårdt på at tilbyde kunderne det mest brugervenlige system med de bedste apps, samt at vi arbejder hårdt på at gøre det fordelagtigt for udviklerne at satse på vores platform.

  Vi arbejder hårdt for at gøre Gartner og IDC's forudsigelser til virkelighed - tiden vil vise, hvordan det ender.

  VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Cloud computing kan skabe op til 16.000 job i Danmark

  Danmarks erhvervsstruktur er som skræddersyet til cloud computing, fastslår en ny rapport fra CEDI, som Microsoft har fået udarbejdet. Det skyldes de mange små- og mellemstore virksomheder, der kan høste store økonomiske og konkurrencemæssige fordele ved hjælp af teknologien. Cloud computing er kort fortalt kendte it-services - eksempelvis e-mail, kontorprogrammer og regnskabsprogrammer - der bliver udbudt som en service via en abonnementsordning og leveres via internettet. Ifølge det internationale analysehus Gartner vil markedet for cloud computing udgøre omkring 780 mia. kr. i 2014.

  Rapporten fra CEDI vurderer potentialet inden for cloud computing i det danske samfund og viser, at vi på nationalt plan har meget at vinde:

  • Nye jobs: Der kan skabes op til 16.000 nye arbejdspladser, hvilket svarer til knap 10 % af den nuværende ledighed, som følge af højere produktivitet og dermed øget konkurrenceevne.
  • Nye virksomheder: Der kan ifølge CEDI's modelberegninger skabes op mod 4.200 nye virksomheder på lang sigt.
  • Samfundsøkonomisk vækst: Danmark opnå en mervækst på op til 0,3 % af BNP til gavn for beskæftigelsen og de offentlige finanser.
  • Grøn vækst: Cloud computing giver mulighed for at reducere energiforbruget til it med op til 50 %.
  • Nye vækstmuligheder for små- og mellemstore virksomheder: Selv helt små virksomheder kan få adgang til teknologiressourcer, som tidligere har været forbeholdt store virksomheder på grund af prisen.
  • Nye it-services og nye arbejdspladser: Med teknologien vil der opstå efterspørgsel efter nye innovative løsninger til styring, overvågning og afvikling af systemer baseret på cloud computing. For at få en international konkurrencefordel bør Danmark gå forrest ved at skabe et hjemmemarked, der satser på denne type løsninger.
  • Nye it-kompetencer: Ved gradvist at nedlægge virksomhedernes egne driftscentre, kan man frigøre højtuddannede it-kompetencer fra driftsopgaver til innovative it-udviklingsopgaver, der har en højere værdi.

  Jørgen Bardenfleth, adm. direktør for Microsoft Danmark, ser også en række konkurrencemæssige fordele med cloud computing i Danmark:

  "Den politiske debat handler i øjeblikket om, hvad vi skal leve af i fremtiden. Cloud computing er langt fra det fulde svar, men er et relevant delelement i en større proces, der skal styrke produktiviteten og konkurrenceevnen. Andre lande har også fået øjnene op for mulighederne, så det handler om, at vi både politisk og i erhvervslivet tør rykke os, tænke nyt, omorganisere os, hvor det er nødvendigt - og i det hele taget gribe de nye muligheder, som cloud computing giver for lavere omkostninger, større effektivitet og nye virksomheder. En national satsning på cloud computing kan ikke bare skabe samfundsøkonomisk og grøn vækst, men også nye jobs og nye virksomheder."

  Rapporten fra CEDI peger på, at Danmark med en national strategi for cloud computing på kort sigt kan hjemtage de hurtige gevinster i form af forbedret konkurrenceevne. Og på længere sigt kan vi udvikle en styrkeposition i stil med dem, vi har inden for medico, energi, shipping og fødevarer.

  Se hele rapporten vedlag eller her.

  Vh Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Over 168.000 danskere har downloadet IE9

  Internet Explorer 9, der blev lanceret den 15. marts, er nu blevet downloadet af 168.320 danskere. Det tal er opnået uden, at brugere af tidligere versioner af Internet Explorer er blevet promted eller automatisk opgraderet. Så vi kan konkludere, at interessen er stor.                                                                                                                                                        

  Internet Explorer er med sine over 3 millioner brugere danskernes suverænt mest foretrukne browser og er med lanceringen af IE9 nu blevet endnu mere populær.  IE9 blev i løbet af de første 24 timer efter lanceringen downloadet 2,3 millioner gange på verdensplan - det er over 3,5 gange så mange downloads set i forhold til lanceringen af forgængeren Internet Explorer 8. I skrivende stund - ca. tre uger efter lanceringen - er IE9 blevet downloadet 10,4 millioner gange på verdensplan.

  Sidst i april vil Microsoft via Windows Update tilbyde IE-brugere på Vista og W7 IE9-opgraderingen, så de alle kan få gavn af de nye features. Læs om jumplists og de mange andre nye features i pressemeddelelsen om IE9 her.

  Vh Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  National hjemmearbejdsdag skal skabe kulturændring

  Hvis vi i Danmark både skal kunne være mere produktive og samtidig have en god balance mellem arbejdsliv og privatliv, har vi brug for at sætte fokus på fleksible arbejdspladser. Derfor går Microsoft sammen med blandt andre Videnskabsministeriet, Dansk Erhverv og en række danske virksomheder og organisationer om at koordinere den første nationale hjemmearbejdsdag d. 2. maj 2011. Initiativet skal sætte fokus på, at medarbejdere får mulighed for at arbejde hjemmefra og på farten, hvilket ifølge Teknologisk Institut giver både mere tilfredse og effektive medarbejdere - til gavn for virksomhedens bundlinje og Danmarks samlede produktivitet.

  Den teknologiske udvikling har gjort det muligt at tage hele kontoret med på farten via sin pc, eksempelvis ved at anvende Sharepoint, Outlook, Lync og Office. På den måde kan man varetage sit job uden at være bundet til et kontor - fra sin bærbare pc kan man kommunikere, dele dokumenter og afholde møder via telefon eller videokonference. Med andre ord gør teknologien det allerede muligt at arbejde fleksibelt. Det næste skridt bliver en kulturændring, hvor det er "legalt" at arbejde på andre steder end kontoret og på andre tidspunkter end fra kl. 9-17. Denne udvikling er allerede i gang i mange virksomheder, men vi er langt fra i mål.

  Ét er muligheden, noget andet er virkeligheden. Mange virksomheder har i dag ingen erfaring med, at it kan være et strategisk værktøj til at optimere medarbejdernes effektivitet og dermed gavne forretningen. Den Nationale Hjemmearbejdsdag skal informere virksomhederne om, at det ikke kun handler om at arbejde hårdere, men om at arbejde smartere og bruge de teknologiske redskaber til at frigøre os fra kontoret. Målet med Den Nationale Hjemmearbejdsdag er ikke, at vi altid skal arbejde hjemmefra, men at få virksomheder og medarbejdere til at få øjnene op for gevinsterne ved at arbejde på farten, hjemme eller på andre steder end kontoret.

  Vi skal i højere grad end i dag i gang med at bruge de teknologiske muligheder, der gavner medarbejderen, virksomheden og samfundet. Medarbejderen, fordi det giver fleksibilitet og frihed til fx at hente børn tidligt i stedet for arbejde om aftenen. Virksomheden, fordi den kan se, at mere effektive og tilfredse medarbejdere påvirker bundlinjen positivt. Samfundet, fordi den enkelte dansker vil få mere fra hånden og dermed bidrage mere til landets samlede produktivitet.

  Du kan tilmelde dig eller din virksomhed til Den Nationale Hjemmearbejdsdag og læse mere på hjemmearbejdsdagen.dk.

  Vh Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

Page 1 of 1 (7 items)