June, 2011

 • Microsoft mener

  Vrede fugle nu på Windows Phone

  Windows Phone 7-brugere får nu mulighed for at spille Angry Birds. Det er verdens nok mest populære "casual spil" og kan fra i dag kan downloades som Xbox Live spil på WP7 Marketplace til 2,99 dollar. Man kan også prøve spillet gratis, inden man køber - også som dansker. Med over 250 millioner downloads af Angry Birds og flere priser, deriblandt bedste spil på håndholdte enheder (Webby Awards), er Angry Birds en af de største spil-succeser nogensinde. Det er finske Rovio, der står bag spillet. Danske WP7-brugere kan købe spillet, når Mango-opdateringen til Windows Phone 7 bliver tilgængelig.

  Se en viral video her, hvor FN prøver at bilægge striden mellem fuglene og grisene. Og læs mere her på Windows Phone-bloggen.

  Vh Bjarne Dollerup, Evangelist - bjarne.dollerup@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  NU-ads: Interaktive reklamer med Kinect

  Reklamer skal ikke længere bare være pausetapet mellem tv-programmerne. I forbindelse med Cannes International Advertising Festival gav Microsoft et kig ind i fremtidens tv-reklamer: NU-ads, et nyt koncept der skal levere interaktive reklamer på Xbox 360 ved hjælp af Kinect. Med NU-ads bliver det muligt at interagere med reklamen direkte på skærmen ved hjælp af stemme og bevægelser.

  På den måde åbnes der op for, at tv ikke længere kun skal være passiv underholdning, men en mulighed for aktivt engagement for seerne. Reklamerne vil blive langt mere praktisk anvendelige. Hvis du fx ser en reklame for et bilmærke, kan du ved at sige: ”xBox near me”, få vist på et kort, hvor den nærmeste forhandler er. Det samme vil gælde restauranter, børnetøjsbutikker og biografer osv. Kun fantasien sætter grænser. Er der noget, du synes er særlig interessant, kan man ved at sige: ”xBox Tweet” dele indholdet med alle dine venner online. Se videodemonstration:

  Dertil kommer at du kan få din telefon til at minde dig om, hvornår dine yndlingsudsendelser kommer på tv. Og ved gameshows eller realityshows vil det eksempelvis være muligt at stemme direkte ved brug af stemme og bevægelser. Det ændrer tv-oplevelsen fra at være seer til at være deltager. Det påvirker til gengæld forretningsmodellen bag showsene, som ofte er opbygget omkring stemmeafgivning og dermed betaling per sms.

  Ved at engagere seerne vil reklamerne ikke længere fremstå som en kedelig pause, men kunne fungere som en selvstændig form for underholdning. Især i Danmark, hvor vi ikke har tradition for reklameafbrydelser, har man kæmpet med seernes tendens til at slå væk fra kanalen under reklamepauserne. En ny undersøgelse fra Mediebureauet Mindshare viser, at 55 pct. af danskerne irriteres ofte/hver gang af reklamer på TV, og 57 pct. af de adspurgte skifter kanal, hver gang reklamerne starter. Så interaktive reklamer åbner for helt nye muligheder både for seerne, tv-stationerne og annoncørerne.

  VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Skyen hjælper forskere med at bekæmpe sygdomme

  Forskning i sygdomme kræver massiv og dyr computerkraft. På University of Washington er forskerne begyndt at bruge en cloud-løsning, fordi man her får adgang til stor og mere fleksibel computerkraft. Det kan betyde, at det går hurtigere med at udvikle behandlinger mod fx Alzheimers og kræft.

  På University of Washington forsker man i, hvordan proteiner folder sig. Når disse proteinerne folder sig forkert, kan det føre til alvorlige, livstruende sygdomme. Det er meget kompliceret forskning., og forskningsdata om hvordan proteiner folder sig kræver stor kapacitet både at opbevare og behandle.

  Proteinforskerne har i perioder behov for at kunne trække på stor computerkraft for at få behandlet deres omfattende mængder data. Ved at bruge capacity on demand, kan forskerne udnytte skyens muligheder for computerkraft efter behov. Det betyder, at forskerne hurtigere kan få resultater fra deres eksperimenter, hvilket igen gør, at man øger hastigheden for udviklingen af ny medicin. Dertil kommer, at capacity on demand er langt billigere at benytte på grund af dens fleksibilitet i forhold til den skiftende computerkraft, der anvendes og betales for.

  I et omkostningstungt miljø som forskning med fastlagte budgetter, er det afgørende, hvor og hvordan pengene bruges. Det kan i sidste ende også betyde, at der vil blive mulighed for at forske mere bredt i områder, der ellers er forbeholdt de få  områder med mange ressourcer.

  Eksemplet fra Washington demonstrerer skyens styrke og fleksibilitet – arbejdsgange er blevet simplificerede, og resultater ses meget hurtigere. De gode erfaringer herfra bør vi tage til efterretning i forskningsmiljøet her i Danmark. I Danmark kan vi med fordel kan bruge skyen i højere grad end i dag.

  Læs mere om cloud-løsningen på University of Washington med Windows Azure her.

  Vh Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Office 2010 – hvad er dommen?

  Da vi lancerede Office 2010 for et år siden, var det ikke uden skepsis fra brancheiagttagere. Var det mon smart at fortsætte med at investere i desktop-applikationer oven i skiftet til skyen? Men kundernes efterspørgsel på Office taler for sig selv – Office er stadig den foretrukne kontorpakke, samtidig med at kunderne efterspørger løsninger i skyen. Et år efter lanceringen taler tallene for sig selv:

  • Erhvervslivet implementerer og anvender Office 2010 fem gange hurtigere end Office 2007
  • 9 ud af 10 siger, at Office 2010 er den bedste Office nogensinde
  • 96 % vil anbefale Office 2010 til en ven
  • Næsten 50 millioner bruger Office Web Apps til at se, rette og dele dokumenter via internettet

  Nogle af de nye features i Office 2010 er brug af multimedia til at gøre dockmenter mere spændende; integration med sociale medier som Facebook og LinkedIn via Outlook Social Connector; værktøjer til at håndtere email-overload; online muligheder med Office Web Apps. I forbindelse med etårs fødselsdagen har vi udarbejdet nogle tips til at få endnu mere ud af Office 2010 - se dem her

  En af Office 2010's store styrker er muligheden for at arbejde fleksibelt - hvor som helst, når som helst. Som en kunde rigtigt siger: "Mine nye ideer og initiative bliver ikke altid skabt på arbejdspladsen.” Det er rart at vide, at Office 2010 rent faktisk hjælper forbrugere og erhvervslivet blive mere produktive og skabe bedre work-life balance.

  Virksomheder i alle størrelser har taget godt imod Office 2010, og vi vil fortsat udvikle Office til at møde nye behov hos forbrugere og i erhvervslivet. Vores mål er at tilbyde folk de funktioner, de ønsker, og gøre det endnu sjovere at (sam)arbejde hvor som helst, når som helst og fra alle devices.

  Vh Nana Bule, divisionschef Office Systems - nanab@microsoft.com.

   

 • Microsoft mener

  Kinect til Windows SDK giver udviklere nye muligheder for at skabe innovative løsninger

  I dag lancerer Microsoft den første betaversion af Kinect til Windows SDK (Software Development Kit). Udviklingskittet er gratis og giver først og fremmest udviklerne helt nye muligheder for at designe ikke-kommercielle applikationer med Kinect-teknologien. Vi har allerede set flere eksempler på ildsjæle, der har brugt Kinect på helt nye måder fx ved at hjælpe blinde til at ’se’. Vi håber derfor, at både udviklere og akademikere vil tage for sig af mulighederne og benytte Kinect til Windows SDK til at skabe nye, mere naturlige og intuitive computeroplevelser.

  I mine øjne er der ingen tvivl om, at Kinect til Windows SDK og det globale fokus på bevægelsesbaseret teknologi vil betyde store omvæltninger for vores computeroplevelser i fremtiden. Kinect er det hurtigst sælgende stykke forbrugerelektronik nogensinde (se tal her), og med den nye udviklingspakke ændres mulighederne for udvikling af kreative applikationer fundamentalt. Med udgangspunkt i den naturlige og intuitive oplevelse, som Kinect tilbyder, skal vi ikke længere arbejde på at forstå vores pc – den skal forstå os.

  Der er allerede masser af danske projekter i gang inden for universitets- og sundhedsverdenen. Flere partnere, institutioner og virksomheder er godt i gang med at integrere Kinect i forskellige kreative scenarier, der kan hjælpe dem i deres dagligdag. Og det her er kun begyndelsen.

  SDK’et indeholder en række helt nye funktioner, der giver udviklerne unikke muligheder for at opbygge nye bevægelsesbaserede applikationer.

  • Adgang til rådata: Udviklerne får adgang til rådata fra Kinects dydbesensor, kamerasensor og mikrofon.
  •  Skeletal Tracking: SDK’et kan genkende og adskille op til to personer inden for sensorernes rækkevidde.
  • Udvidet audio-funktion: Støj- og ekkoundertrykkelse, lydkildeidentificering og integration af Windows stemmegenkendelses-API’en.
  • Nem installation: Udviklere kan begynde på få minutter. SDK’et kommer med en standardinstallation til Windows 7 og fylder mindre end 100 MB ved fuld installation.
  • Udvidet dokumentation: SDK’et indeholder mere end 100 sider teknisk dokumentation og indbyggede hjælpe-filer.

  Microsoft arbejder allerede nu på udgivelsen af en kommerciel version af SDK’et, der vil blive lanceret på et senere tidspunkt. Kinect til Windows SDK er tilgængelig her, hvor man også kan læse mere om de mange nye funktioner.

  Derudover vil der være webcast her og yderligere pressemateriale her

  VH Ole Kjeldsen, direktør Platforme og Udviklere - olek@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Ren science fiction med HTML5

  I marts lancerede vi Internet Explorer 9 med fuld understøttelse af HTML5. Det har gjort det muligt for udviklere at lave hjemmesider, der er grafisk flottere og betydeligt hurtigere end før. Senest er vi sammen med Disney gået sammen om at lave en internetbaseret tegneserie, der bygger på den klassiske science fiction-film TRON.  Sitet, der er i al beskedenhed er et grafisk overflødighedshorn, har kun taget udviklerne under én måned at lave.   

  Med HTML5 har udviklere og designere fået de bedste forudsætninger for at skræddersy indhold til brugerne. Vi tror på, at HTML5 er fremtiden og en vigtig del af brugernes web-oplevelse.  I samarbejdet med Disney Målet har mølet været at udnytte HTML5’s unikke muligheder til at opgradere læseoplevelsen uden at miste den autencitet og følelse, der er i en traditionel tegneserie. Det vil blandt andet sige, at der ligesom i en gammeldags printudgave er holdt en lineær opbygning i historien, hvor hvert billede fortæller en historie og understreger plottet. Derudover er fornemmelsen af at læse fra venstre mod højre bevaret – men uden at man behøver at bladre. Så udover at oplevelsen af at læse tegneserien på nettet er visuelt stimulerende, så er den samtidig genkendelig.

   Udviklerne ønskede at lave en tegneserie, der ikke krævede en massiv båndbredde hos brugerne, men som stadig var i HD-billedkvalitet med masser af pixels og bløde overgange. For at opnå HD-kvaliteten i tegneserien startede Disney med at teste, hvilken teknologi der ville passe bedst til projektet og give de bedste resultater på tværs af forskellige browsere.  Som udgangspunkt var tanken at bruge CSS3, men her var kvaliteten ikke optimal. I stedet begyndte man at se på HTML5. Og det viste sig, at HTML5 giver en HD-kvalitet, der betydeligt bedre end konkurrenternes.  

  Samarbejdet med Disney viser, at nettet som vi kender det er i gang med at forandre sig mod nye og langt mere grafiske hjemmesider, hvor man kan bruge lyd og billede til at skabe bedre weboplevelser.

  Læs mere om TRON Legacy Digital Book her og oplev den her.

  Vh Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Windows Phone Marketplace – på din pc

  For kort tid siden annoncerede vi den nye version af Windows Phone, der indtil videre går under navnet Mango. Og nu ligger planerne om en web-version af Marketplace, som også bliver tilgængelig på dansk, klar. Web-versionen bliver lanceret senere på året, når Mango bliver frigivet.

  Apps skal være lette at finde og anvende. Med over 22.000 apps i Marketplace allerede og 180 nytilkommere om dagen kan det indimellem blive for småt med en mobilskærm. For at gøre det nemmere kan man på web-versionen af Marketplace hente apps til sin mobiltelefon direkte fra pc’en. Som Windows Phone-bruger betyder det, at man får adgang til alle apps på en større og langt mere overskuelig platform.

  Marketplace på nettet fungerer ligesom på telefonen. Her kan man browse gennem hele kataloget af de mange tusinde apps, se screenshots og læse beskrivelser og bedømmelser fra andre brugere i ens lokalområde.  Med den større skærm er det nemmere at finde og købe de rigtige apps. Man kan købe apps direkte fra pc’en, idet både Windows Phone og web-versionen af Marketplace er sat op i forhold til brugerens Windows Live ID, som igen er associeret med brugerens kreditkort. Man kan man selv vælge, om man vil have app’en downloadet direkte på telefonen med det samme, eller om man vil gøre det senere.

  Med Marketplace gør vi det både betydeligt lettere for udviklere at få vist deres apps og nemmere for brugerne at finde dem og dele deres mening om dem via Facebook og Twitter.  Derudover kan forældre ved hjælp af Parental Controls bestemme, hvilke apps deres børn adgang eller holde dem fra downloade betalingsapps.

  Læs mere om Web Marketplace her.

  Vh Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Facebook og Microsoft bekæmper børneporno med PhotoDNA

  Internettet har gjort deling af information nemmere for os alle - desværre også for kriminelle. Med en ny teknologi forsøger Facebook og Microsoft at begrænse børneporno på nettet.

  Teknologien, der kan hjælpe med at bekæmpe børneporno på nettet, hedder PhotoDNA, og er udviklet af Microsoft Research til National Center for Missing & Exploited Children (NCMEC). Microsoft donerede PhotoDNA til organisationen, så de kunne bruge den nye teknologi i bekæmpelsen af børnepornografi på nettet. Siden donationen har programmet spillet en vigtig rolle i sporingen af børnepornografisk materiale.

  PhotoDNA sammenligner billeder og lokaliserer afsenderen. Det gør det til et vigtigt værktøj i arbejdet med at finde frem til børnepornografiske billeder. PhotoDNA opfanger billederne og fjerner dem direkte fra afsenderen. På den måde stopper man distributionen af billederne. Mange af de billeder, der bliver opfanget, cirkulerer nemlig rundt på nettet i flere udgaver om og om igen – selv mange år efter, at misbruget foregik, og forbryderen er fanget og dømt. Hver gang billederne bliver set, gøres børnene til ofre en gang til. PhotoDNA bryder den onde cirkel, så billederne ikke forfølger børnene online for evigt.

  At verdens største sociale netværk Facebook nu implementerer PhotoDNA, er et vigtigt skridt i kampen for at fjerne de billeder, der findes på nettet af krænkede børn. Eftersom Facebook er en af de førende services til at dele billeder i verden, er det ikke bare en oplagt, men også en meget vigtig samarbejdspartner i kampen mod de pædofile – her kan billederne opsnappes, før de distribueres bredt ud. Så fremover, når NCMEC identificerer et billede og indsætter det i PhotoDNA, vil teknologien give Facebook mulighed for at genkende og fjerne billedet ud fra de millioner af billeder, der deles via det sociale netværk hver eneste dag.

  Stor efterspørgsel efter PhotoDNA

  Siden donationen har Microsoft arbejdet med det amerikanske universitet Dartmouth og NCMEC for at afprøve teknologien på Bing, Skydrive og Hotmail – med stor succes. Og der er efterspørgsel fra flere andre virksomheder, der også er interesserede i at bruge teknologien. Med det nye Facebook-samarbejde tager vi et skridt og standpunkt i kampen for at fjerne de børnepornografiske billeder, som florerer på nettet.

  Og der er et enormt behov for, at store sociale netværk træder i karakter. Siden 2002 har NCMEC sporet næsten 49 millioner billeder og film med børn, der bliver misbrugt. 13 millioner af dem i 2010 alene. Og uagtet advarsler og forsøg på at forhindre folk i at lægge krænkende materiale på nettet, så sker det desværre stadigvæk i al for stor grad – især på de sociale netværk, hvor det indtil nu har været så godt som umuligt at sortere i de milliarder af billeder, som brugerne deler via tjenesten.

  Læs mere om PhotoDNA her.

  Vh Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Cyberkriminelle går i stigende grad efter forbrugere - opdateringer er bedste forsvar

  De seneste uger har deres været sagt og skrevet meget om hackernes angreb på Sony, Apple og senest Nintento. Tendensen er, at de cyberkriminelle går stadig mere målrettet efter forbrugerne, og deres metoder bliver mere udspekulerede. Det viser den fornylig offentliggjorte sikkerhedsrapport Security Intelligence 10, som Microsoft har udarbejdet. Rapporten er den mest omfangsrige globale trusselsrapport til dato med dybdegående information fra 117 lande og mere end 600 millioner computere over hele verden.

  Rapporten viser, at de cyberkriminelle har delt sig i to grupper, der hver især går målrettet efter forbrugerne: Den ene gruppe dækker simple kriminelle, som angriber et enkelt offer ad gangen i forsøget på at få et større engangsbeløb. Typisk foregår det ved, at den kriminelle indsamler information om forbrugerens færden på nettet. Hvis den kriminelle kan finde en sikkerhedsbrist i den indsamlede information, slår han til og logger fx ind på brugerens netbank og overfører penge derfra til en udenlandsk konto. 

  Den anden gruppe er langt mere avanceret. Her er der tale om kriminelle, der narrer mindre beløb fra en masse mennesker. Det sker ofte ved, at brugeren får tilsendt en e-mail eller en Facebook-besked, der beder brugeren indsende sine oplysninger pr. e-mail eller logge ind på en falsk internetside, der ligner en velkendt spilleside, betalingstjeneste eller netbank. Denne metode, hvor svindlere forsøger at fingrene i godtroende internetbrugeres kreditkort- eller netbankoplysninger, kaldes for phishing.

  Ifølge rapporten benytter de cyberkriminelle i stigende grad især tre metoder til at franarre forbrugerne deres penge: Phishing, rogueware samt adware. I dag er 16,7 procent af alle phishing-tilfælde målrettet folk, der spiller pengespil på nettet – det er det højeste niveau nogensinde. Også rogueware eller falsk sikkerhedssoftware er populært blandt svindlere for at få fat i brugernes fortrolige oplysninger. Rogueware kan fx vise sig som en pop-up på en hjemmeside, der fortæller, at ens computer kan være inficeret og opfordrer til, at man downloader sikkerhedssoftware, der kan scanne computeren for vira. Problemet er, at de fleste af disse programmer er svindel, der giver brugeren ubrugelig og i værste fald farlig software, der installerer skadelig kode på computeren.

  Endelig er det helt store hit hos de cyberkriminelle adware, der dækker over programmer, som viser reklamer på hjemmesider, men som også kan bruges til at indhente private oplysninger fra brugernes computere. I 2010 steg brugen af adware på internettet med hele 70 procent.

  Opdateringer er afgørende

  Trusselsbilledet for internetforbrugerne har ændret sig og er i dag større end nogensinde før. Rapporten konkluderer desværre, at der vil komme flere cyberkriminelle de kommende år. Det stiller store krav til sikkerhedssystemerne på computerne rundt om i verden. 

  Men man kan heldigvis gøre rigtig meget ved at opdatere sin computers software. Ifølge rapporten er computere med nyere software langt bedre rustet til at modstå online trusler end tidligere udgaver. Eksempelvis blev vores nyeste styresystem Windows 7 kun inficeret omkring halvt så mange gange som Windows Vista, og Vista kun halvt så ofte som Windows XP. Og vi ser en kraftig stigning i interessen for vores sikkerhedspakke Microsoft Security Essentials Men opdateringer og ny software løser ikke udfordringen alene. I den sidste ende er sikkerhed i cyberspace et spørgsmål om et godt samarbejde mellem producenter, virksomheder, forbrugere og samfund, hvor alle tager et ansvar.  

   Læs hele rapporten her

  VH Morten Juul Nielsen, Sikkerherhedschef - mortenjn@microsoft.com.
Page 1 of 1 (9 items)