June, 2012

 • Microsoft mener

  Microsoft tilbyder nu Office 365 for Education gratis til skoler

  Microsoft stiller fremover Office 365 frit til rådighed for alle danske uddannelsesinstitutioner, fra folkeskolen til universiteterne.

  Office 365 bliver fra den 27. juni frit tilgængeligt for lærere såvel som elever på landets uddannelsesinstitutioner. Med Office 365 får skolerne en samarbejdsplatform, hvor elever kan få adgang til chat, video, mapper og opgaver – uanset hvor de er, blot de har netforbindelse.

  Microsoft har et stort engagement på skoleområdet og undervisning i det hele taget. Vi er derfor glade for nu at kunne stille Microsoft Office 365 frit tilgængeligt for denne sektor. Elever på skoler og universiteter udgør Danmarks vigtigste råstof. Med en Office 365-løsning kan elever og lærere få en samarbejdsplatform, mens eleverne får de kompetencer, som de vil kunne bruge på deres fremtidige arbejdspladser, ” siger salgschef for undervisningssektoren Julich Wiberg.

  Succes med pilotprojekt på Gentofte skoler

  ”Løsningen med Office 365 er et paradigmeskift inden for undervisning i Danmark. Office 365 giver en helt ny dimension på læring. Vi har fået en mere dynamisk løsning, hvor vi kan samarbejde på en mere fleksibel måde – uafhængig af tid og sted. Til forskel fra skoleintra kan vi nu i langt højere grad dele og samarbejde omkring projekter. Vi har fået en platform i skyen, som alle nu kan tilgå uden at have et specielt stykke software installeret. Vi kan derfor få langt flere med – også fordi vi ikke er afhængig af én bestemt type hardware,” siger IT-didaktisk konsulent i Gentofte Kommune Mads-Peter Gallt.

  Office 365 for Education er et stærkt fundament for skolerne, dertilbyder eleverne let adgang til viden, dialog og egne, skræddersyede sites med kildemateriale og lign. Løsningen er platformsuafhængig og tilbyder de kendte Microsoft værktøjer som Microsoft Office (WebApps), e-mail, diskplads og kalender. Microsoft Lync, som er inkluderet, giver desuden nye og bedre muligheder for virtuel undervisning, samarbejde, chat- og videokommunikation.

  Da Office 365 er cloudbaseret, har institutionerne ikke de samme udgifter til serverkapacitet, strøm, køling og serverrum. En anden fordel er, at elever og studerende kan få adgang til platformen på alle tider af døgnet. Med en fleksibel løsning kan lærerne planlægge og gennemføre undervisning hvor som helst og når som helst,” siger Julich Wiberg.

  International succes med Office 365 til uddannelsessektoren

  Det internationale katolske skolefællesskab (OIEC) indgik fornylig en uddannelsesaftale med Microsoft. Aftalen betyder, at fællesskabet af katolske skoler over de næste tre år implementerer Office 365 til mere end 4,5 millioner studerende.

  For nyligt indgik Microsoft en lignende stor aftale med rådet for tekniske uddannelser i Indien, hvor 7,5 millioner indiske studerende fik adgang til Office365 under Microsoft live@edu-løsningen.

  Office 365 i skolerne

  • Allerede nu benytter CBS Engage Office 365 som samarbejdsplatform for studerende og undervisere på den nye talentuddannelse.
  • Gentofte Kommune kører i øjeblikket et pilotprojekt med Office 365 på sine skoler.
  • Office 365 til uddannelse inkluderer herudover også Sharepoint til brug for projektrum, klasser eller individuel lagerplads samt integration med Windows Phone.
  • Da Office 365 er browserbaseret, kan skolerne mindske omkostningerne til it-driften og frigøre ressourcer, herunder at frigøre den tid og de kræfter, som skolerne bruger på fx administration af servere.

  For mere information om Office 365 til skolerne kontakt gerne Julich Wiberg på jwiberg@microsoft.com eller 45 67 84 02.

 • Microsoft mener

  Microsoft Office 365 fylder 1 år og runder 150.000 brugere

  Efter et år på markedet har Office 365 vist sig at være et af Microsofts bedst sælgende produkter nogensinde. Især danske virskomheder har taget godt imod Office 365. Således benytter 3.000 danske virksomheder og 150.000 danske brugere i dag Office 365, og der kommer 150 nye Office 365 brugere til hver dag. Med Office 365 har virksomheder af alle størrelser adgang til en lang række kendte værktøjer – nemlig Office, Sharepoint, Exchange og Lync i skyen på tværs af pc’er, tablets og smartphones.

  ”Office 365 er blevet taget rigtig godt imod i Danmark.Både store og små virksomheder har nydt godt af fordelene som skalerbarhed og fleksibilitet, som de opnår ved at kunne tilgå dokumenter og arbejde i skyen,” siger Aaren Ekelund, produktchef for Office 365 i Microsoft.

  ”Folk har vænnet sig til at benytte skybaserede services i forretningsmæssig sammenhæng, nøjagtigt som hos forbrugerne, der er vant til at benytte skyen til blandt andet lagring, musiktjenester og apps. At få en forudsigelig og overkommelig månedlig pris i stedet for en stor engangsinvestering tiltaler både små og store virksomheder.”

  Office 365 i Danmark

  • Hver dag kommer 10 nye danske virksomheder og 150 nye danske brugere på Office 365.
  • Der er ca. 3.000 danske kunder på Office 365 med i alt 150.000 brugere.
  • Blandt de danske kunder finder man AP Møller, SuperGros, B&O, Røde Kors, ISS og Alectia, men også en lang række mindre virksomheder. 
  • Prisen på Office 365 i Danmark er reduceret med 20 % i fht. lanceringen sidste år.
  • Danske partnere, som eks. IT-planeten har god mulighed for at levere ekstra ydelser til Office 365: http://www.microsoft.com/casestudies/Case_Study_Detail.aspx?CaseStudyID=710000000696
  • Samtidig med 1-års dagen bliver Office 365 tilgængelig på 46 nye markeder og får support på 11 nye sprog. Dermed når Office 365 nu ud til 4 milliarder mennesker i 88 lande og på 32 forskellige sprog.

  For mere information om Office 365-fødselsdagen, kontakt Mette Schønnemann på a-mettsc@microsoft.com / 51578270. 

 • Microsoft mener

  Læs alt om Windows Phone 8 her

  Microsoft præsenterede her til aften en række nye funktioner og forbedringer, der kommer til Windows Phone. Læs alt om det her.

   

 • Microsoft mener

  Læs alt om Surface her

  Microsoft præsenterede igår Surface - to nye PC'ere som Microsoft selv producerer. Læs alt om de to nye vidundere her og her.

   

  Vh Anders Adelhorst, kommunikationsdirektør - andera@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Microsoft løfter sløret for den forretningsmæssige værdi af Windows 8

  På TechEd i dag går Microsoft i dybden med Windows 8 og ikke mindst den værdi, som virksomhederne kan opnå med det nye operativsystem. Windows 8 lanceres med helt nye funktioner og muligheder inden for mobilitet, produktivitet og sikkerhed.

  Microsoft løfter også sløret for nye opdateringer til Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP) – services som hjælper organisationer med at styre, sikre og forbedre brugen med Windows. Blandt nyheder og opdateringer er:

  • Beta-version af Microsoft BitLocker Administration and Monitoring (MBAM) 2.0, som gør det nemmere for virksomheder at beskytte data med BitLocker og BitLocker To Go.
  • Første Beta af Microsoft Advanced Group Policy Management (AGPM) 4.0 Service Pack og en Release Candidate af Diagnostics and Recovery Toolset (DaRT) 8 er også på programmet. De kan downloades her.
  • Anden Beta af User Experience Virtualization (UE-V) vil være tilgængelig senere på måneden. Med UE-V kan brugere skifte mellem enheder men beholde deres indstillinger i Windows 7 eller Windows 8 uden at skulle rekonfigurere programmer hver gang.

  Man kan downloade en Windows 8 Release Preview her eller læse mere om Windows 8 for virksomheder her. Yderligere information om Windows 8 Enterprise findes her.

  Vil du se på hardwaren? Så se nogle af de nye, lækre produkter her.

  Vh. Rene Giese, produktchef Windows (business), reneg@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Masser af lækkerier på vej med Windows 8

  I sidste uge sendte Microsoft Windows 8 Preview Release på gaden. Det er den sidste testversion inden den længe ventede Windows 8 kommer på gaden senere i år. Har man ikke haft lejlighed til at prøve en preview-udgave men er spændt på at se, hvordan det nye styresystem virker, så har vi samlet en række videoer fra den netop overståede it-messe Computex 2012 i Taiwan. Her kan du få overblik over de mange nye lækre enheder, som følger med Windows 8-lanceringen.

  Lær mere om Windows 8, de nye applikationer og en stribe af de nye lækre tablets og pc’er, der blev præsenteret. Se mere her.

   

  Get Microsoft Silverlight
 • Microsoft mener

  Microsoft tilbyder kunderne en hybrid sky med lanceringen af nye Azure services i dag

  Fra i dag kan man integrere Sharepoint- og BI-løsninger med nye Azure services. Kl. 22 dansk tid har kunder og andre interesserede mulighed for at lytte med, når corporate vice president i Microsoft, Scott Guthrie fra Server & Tools-divisionen, introducerer de seneste nyheder om Microsoft Azure og cloud-teknologier.

  Flyt applikationer til skyen

  Med opdateringen gør Microsoft det muligt at udbygge virksomhedens eksisterende cloud-setup fra private cloud til også at omfatte public cloud, så løsningen i højere grad bliver hybrid og bygger på kundens eksisterende it-setup. Blandt de nye services er:

  • Microsoft Azure Virtual Machines, som giver større mobilitet til virksomhedens applikationer. Med Virtual Machines kan man nemt flytte virksomhedens eksisterende applikationer frem og tilbage mellem eget datacenter og skyen. 
  • Via Microsoft Azure Virtual Network kan man oprette en sikker VPN-forbindelse i Microsoft Azure og forbinde Virtual Machines til eget datacenter, hvor IPSEC-protokollen bruges
  • Med Microsoft Azure Virtual Machines kan virksomheder også lægge langt flere programmer og løsninger i skyen, uden at de først skal kodes om eller tilpasses. Det gælder både Microsoft såvel som Linux-programmer. Den nye opdatering sikrer dermed, at udviklere får endnu større frihed, idet Microsoft Azure nu understøtter flere tredjeparts udviklingsværktøjer.
  • Microsoft Azure Media Services giver den rette fleksibilitet og stabilitet til globalt at kunne afvikle medieoplevelser i høj kvalitet. Media Services er gratis i preview-perioden men er begrænset til en terabyte databehandling.

  Microsoft Azure Websites

  Med Microsoft Azure Websites får man en fleksibel løsning som understøtter .NET, Node.js, og PHP. Windows Azure Website gør det også muligt blot med nogle få klik at implementere open source-programmer som fx WordPress, Joomla!, DotNetNuke, Umbraco, og Drupal til skyen. 

  Til Microsoft Azure fås desuden et nyt software development kit eller SDK, samt en ny API, eller application programming interface. Det gør det nemmere for udviklere at anvende Microsoft Azure direkte fra en kommandolinje eller sammen med gængse udviklerplatforme til web, fx Ruby on Rails.

  Windows Azure, der er en åben og fleksibel platform i skyen, giver med opdateringen nu mulighed for hurtigt at opbygge, installere og administrere programmer på tværs af et globalt netværk af datacentre. Frem til den endelige lancering åbner Microsoft i dag op for en preview-periode på den nye version af Microsoft Azure, hvor man kan teste systemet.

  Man kan registre sig til preview-lanceringen her og læse mere om Windows Azure her. Man kan ligeledes læse mere om de danske Azure DevCamps her.

  Vh. Lars Bo Granath, produktchef Azure, larsbg@microsoft.com 

 • Microsoft mener

  Windows Server 2012 Release Candidate er klar til download

  I Microsoft har vi nået endnu en vigtig milepæl på vejen til den endelige version af Windows Server 2012. Vi er nået til Release Candidate (RC), der nu er tilgængelig for download og evaluering.

  Beta-udgaven er allerede downloadet ca. 300.000 gange til dato. Hvis man ikke har stiftet bekendtskab med den brede vifte af nye funktioner og egenskaber, er Windows Server 2012 Release Candidate det ideelle sted at starte.

  Som en del af udviklingsprocessen har Microsoft modtaget over 6.000 forslag til forbedringer. Flere end 26.000 kunder har sendt feedback. Microsoft har på denne blog samlet baggrundsinformation og en del af de input, som er vi har modtaget siden beta-lanceringen den 1. marts. Listen indeholder desuden links til blogs og til relevant indhold om Windows Server 2012 på tværs Microsofts digitale univers.

  Vh. Claus Petersen, produkt- og markedschef for datacenter

 • Microsoft mener

  Nu kan du downloade det nye Windows 8 Release Preview

  Windows 8 Release Preview, den næste milepæl i udviklingen af styresystemet Windows 8, kan nu downloades og testes fra http://windows.microsoft.com/da-DK/windows-8/release-preview. Windows 8 Release Preview giver en hurtig og strømlinet oplevelse med en brugergrænseflade, der er optimeret til både touch, keyboard og mus.

  Da Windows 8 Consumer Preview blev tilgængeligt i februar, blev det hentet mere end 1 million gange de første 24 timer. Siden er Windows 8 blevet det mest testede Microsoft operativsystem gennem tiderne. Dagens introduktion af Windows 8 Release Preview markerer starten på den afsluttende fase af udviklingen inden den endelige frigivelse til produktion.

  "Vi er meget begejstrede for, at vi nu har nået denne milepæl med Windows 8 Release Preview", siger Steven Sinofsky, der er øverste chef for Windows hos Microsoft.

  Nye apps giver en endnu bedre oplevelse

  Windows 8 Release Preview kommer med nye apps fra Microsoft og virksomhedens partnere. Blandt højdepunkterne er Bing Travel, nyheder og sport samt spil, musik og Xbox apps. Windows 8 Release Preview byder også på væsentligt forbedrede funktioner i mail, fotos og ”kontakt”-applikationerne, som første gang blev introduceret med Windows 8 Consumer Preview. Derudover har Microsoft arbejdet tæt sammen med partnere for at kunne levere apps fra hele verden gennem Windows Store.

  Ud over de nye apps fra Microsoft og partnere vil brugere, som tester Windows 8 Release Preview, også opleve et utal af forbedringer på tværs af styresystemet - herunder nemmere brugertilpasning af startskærmen, forbedret understøttelse af flere skærme, finjusteringer i forhold til nemt at finde kontakter, apps via Windows Store samt nye sikkerhedsfunktioner til familien.

  Den nye Internet Explorer 10 giver en helt ny internetoplevelse, specielt på touch-enheder. Internetsider flyder nu lige så nemt som afvikling af en hvilken som helst app, og med de nye funktioner i Windows 8 Release Preview, som fx ”flip ahead” er det nu også lige så intuitivt.  En touch-venlig og strøm-optimeret Adobe Flash Player er også integreret i Internet Explorer 10. Det er samtidig den første browser med funktionen ”Do Not Track” som standardindstilling, hvilket giver brugerne flere valgmuligheder og bedre kontrol over deres privatliv.

  Vejen til Windows 8

  Fra 2. juni 2012 igangsætter Microsoft et opgraderingstilbud på 131 markeder, herunder det danske. Brugere, som køber nye Windows 7-baserede pc'er indtil 31. januar 2013, kan købe en opgradering til Windows 8 Pro til en vejledende udsalgspris på kr. 119,00, så pc’en kan opdateres til Windows 8, når det færdige styresystem lanceres. 

  Flere oplysninger om kommende opgraderinger vil være tilgængelige senere i dag. Udover tilbud til nye pc’er med Windows 7 vil Microsoft i de kommende måneder også annoncere andre tilbud og muligheder for opgraderinger til brugere, som allerede har Windows 7 på deres pc.

  I næste måned vil Microsoft præsentere flere detaljer om den værdi, som Windows 8 bringer til virksomheder. Det sker på TechEd Nordamerika.

  Flere oplysninger om Windows 8 og hvordan du henter Windows 8 Release Preview er tilgængelig på http://windows.microsoft.com/da-DK/windows-8/release-preview.

  Læs mere om Windows 8 Release Preview på Microsoft News Center her og på Buidling Windows 8-bloggen her.

  Mvh. Anders Adelhorst, andera@microsoft.com.

Page 1 of 1 (9 items)