September, 2012

 • Microsoft mener

  Windows Server 2012 er skyens styresystem

  Microsoft har netop lanceret Windows Server 2012 – skyens første operativsystem - en moderne platform til fremtidens applikationer og enheder.

  Windows Server 2012 gør nemlig ikke blot virtualisering nemmere for organisationer og virksomheder, men bygger også et solidt fundament, så de reelle fordele, både ved private og hybrid cloud services, kan høstes.

  ”Windows Server 2012 er grundlaget for, at virksomhederne bedre kan imødekomme fx consumerization of it og for alvor drage fordelene af en hybrid sky. Windows Server 2012 er den første platform, der kombinerer netværk, virtualisering, storage og meget mere,” siger Claus Petersen, produktchef for server og private cloud i Microsoft Danmark.

  Windows Server 2012 tilbyder det bedste i skyen til virksomheder i alle størrelser

  Operativsystemer er hjertet i al it, og med Windows Server 2012 får operativsystemet nu en renæssance i en verden med cloud services, big data og enheder forbundet uafhængigt af tid og sted. Windows Server 2012 byder på en række nye muligheder, som fx:

  • “Cluster aware updating”
  • System management med mulighed for at bygge og rulle applikationer ud
  • Sikring af opdateringer af flere servere i en enkel og repetérbar proces
  • Samkøring af flere netværkskort på samme server

  Et TCO whitepaper blandt 70 af de første kunder på Windows Server 2012 viser, at kunderne i gennemsnit forventer en reduktion i nedetiden på 52 procent, og at de enkelte arbejdsprocesser bliver 41 procent hurtigere. I alt bliver medarbejderne dermed mere produktive, idet hver medarbejder sparer 15 timer om året.

  Læs mere om Windows Server 2012 og Cloud OS på Microsoft Blog her.

  Mvh. Claus Petersen, produktchef for server og private cloud i Microsoft Danmark

 • Microsoft mener

  Den nye cloud app-model til Office og SharePoint

  Den 16. juli offentliggjorde Microsoft customer preview-versionen af Office 2013. Samtidig introducerede Microsoft en af de vigtigste og bedst bevarede hemmeligheder i det nye Office: Den nye cloud app model til Office og SharePoint. Denne nye model kan lade sig gøre i og med det nye Office har et enormt cloud-fokus.

  Skyen har været katalysator for forandringer og måden vi skaber og bruger data på. Tilgangen har ændret sig dramatisk. Med Office 2013 er visionen at skabe et økosystem af apps, som forbinder data i skyen med data i Office.

  I Microsoft har vi, som bekendt, et stort engagement i udviklermiljøet. Vi har senest givet udviklerne nye muligheder med Windows 8, Windows Phone og Azure. For udviklere er Office ikke en ny platform. Flere end 700.000 udviklere er blevet introduceret til platformen. Den nye model åbner en række nye scenarier, der ikke var så ligetil eller sågar mulige tidligere. Det er scenarier, der gør enhver webudvikler til en Office-i-skyen-udvikler.

  Vi vil gøre det muligt at bygge apps ved hjælp af gængse udviklingsværktøjer og -sprog (Javascript, .NET og HTML5), og i den nye app model kombinerer vi derfor cloud-tjenester og web-teknologier, der har det velkendte UI fra Office og SharePoint.

  En moderne cloud app-model til det moderne Office

  I udviklingen af vores nye cloud app-model har vi fokuseret på tre ting:

  • Udviklere kan skrive apps, som kører på tværs af alle programmer i platformen. En app skrevet til fx Word vil også kunne afvikles i Excel
  • Det er muligt at bygge apps ved hjælp af velkendte udviklingsværktøjer og -sprog (Javascript, .NET og HTML5)
  • Med vores app-model i skyen er implementering, opdatering og vedligeholdelse af apps hurtigere og nemmere i det nye Office og SharePoint både nemt og hurtigt.

  Udviklere kan skrive apps til brugere af Office på tre platformen: Vores eget Office og Windows samt i Facebook. Disse apps  bliver tilgængelige i Office Store, hvor udviklerne har mulighed for at nå ud til den milliard brugere af Office, som findes på verdensplan.

  Office Store er en integreret del af den nye Office. Udviklere som uploader deres app til Office Store får 80 procent af provenuet. Priserne er fleksible og udviklere kan uploade trial-udgaver, gratis udgaver eller betalings-apps.

  Du finder mere om udvikling af app til Office på msdn, og er du udvikler kommer du godt i gang med at bygge apps til Office og SharePoint via dev.office.com.

  For mere information kan du også kontakte produktchef for SharePoint Jon Haugen på tlf: 29 49 98 91 eller på e-mail: jonhau@microsoft.com.

   

 • Microsoft mener

  Visual Studio 2012 lanceres i Danmark

  I Danmark har vi mange gode udviklere! Det er en af grundende til, at Microsofts lancering af Visual Studio 2012 i Vesteuropa foregik i København i går.  

  Kvalitet i fokus

  Visual Studio 2012 har fokus på  ”Application Lifecycle Management”. Med Application Lifecycle Management-tilgangen kan teamlederen sikre bedre kvalitet af hele teamets kode og programmer blandt andet gennem bedre samarbejde og optimerede processer. Det sker fx ved at integrere kvalitet i hele udviklingen og ikke kun i tests sidst i en given fase.

  VS2012 har et Integrated Development Environment (IDE), der leverer den funktionalitet, som udviklerne har brug for i forhold til den platform eller teknologi, de arbejder på. Arbejder man fx med .Net-udvikling, er de rette funktioner tilstede med mulighed for kvalitetstests. Det samme gælder, når man laver apps til Windows 8, Office mv.

  Netop de mange muligheder gør, at mange udviklere arbejder på flere opgaver ad gangen. Det kan af og til være svært at holde fast i konteksten, når man skifter fra opgave til opgave. Derfor guider Mywork-funktionen udvikleren og hjælper med konteksten, så arbejdet udføres mere effektivt.

  Alle disse fordele for udviklerne sikrer, at de kan fokusere på at lave de bedste applikationer for virksomheder og brugere, som dermed altid har adgang til programmet/app’en og indholdet.

  Hvad du ønsker, skal du få

  Microsoft har altid ønsket at give udviklerne de optimale muligheder for at skabe de bedste programmer og apps. Før VS2012 var der et stort ønske om et Unit Test Framework med Unit Test-teknologier. Microsoft har derfor integreret netop den teknologi i VS2012, så udviklere kan øge kvaliteten af koden løbende og dermed forbedre slutresultatet.

  Derudover har vi åbnet op for andre teknologier som Nuynit, Xunit mv. Vi er åbne for flere input. Hvis en udvikler har et ønske eller en god idé, kan vedkommende skrive direkte til Microsofts udviklingsteam via Twitter: @visualstudio.

  VS2012 understøtter alle nye teknologier og platforme, som Microsoft bruger. Det er bl.a. moderne apps til Windows 8, Windows Store apps, .Net 4,5, Async, de nyeste C++ Standarder, C# 5.0 og Windows Phone 8, når SDK’en udkommer samt cloud apps til Office og SharePoint mv.

  VS2012 er tilgængelig i dag. Læs mere her.  Derudover kan man prøve VS2012 gratis i 90 dage her, hvor andre gratis-versioner også ligger.

  Mvh. Charlotte Pullich, Product and Channel Manager, Developer Tools at Microsoft.

 • Microsoft mener

  Nye features i SkyDrive

  Microsofts team bag SkyDrive har lyttet til brugerne og introducerer nu to nye features: Papirkurven og Excel-undersøgelser.

  SkyDrive får Papirkurv

  SkyDrive gemmer i forvejen tidligere versioner af dokumenter helt automatisk – men nu får brugerne også mulighed for at gendanne slettede filer. Papirkurven i SkyDrive virker på samme måde som Papirkurven, man kender fra pc’er, hvor man nemt kan gendanne filer, som er blevet slettet ved en fejl.

   

  Excel-undersøgelser

  Teamet bag SkyDrive er samtidig ved at lægge sidste hånd på en ny funktion, der giver brugerne mulighed for at oprette Excel-baserede undersøgelser i SkyDrive. Med denne funktion kan brugerne nemt gennemføre undersøgelser, indsamle feedback eller sende ting til afstemning – og så kan man desuden trække de indsamlede data over i Excel Web App, Excel til Windows eller Excel til Mac til sortering, bearbejdning og analyse.

   

  Du kan læse meget mere om nyhederne i SkyDrive her.

  / Katrine Prien (a-kaprie@microsoft.com)

 • Microsoft mener

  Internet Explorer issue

  Tidligere på ugen berørte en sårbarhed i Internet Explorer et mindre antal brugere, og det har givet anledning til massiv presseomtale.

  Microsoft har i dag frigivet en opdatering, der kan downloades med et enkelt klik, som vil beskytte din computer. Det påvirker ikke mulighederne for at surfe på internettet, og det kræver ikke en genstart af computeren. Vi vil distribuere en automatisk opdatering til alle Internet Explorer-brugere gennem Windows Update og vores andre distributionskanaler fredag d. 21. september. Vi anbefaler, at du installerer opdateringen så snart, som den er tilgængelig. Hvis din PC er slået til at opdatere automatisk, vil du ikke skulle foretage dig noget. Alle bør i øvrigt indstille sin computer til at opdatere automatisk gennem Windows Update, ikke kun på grund af denne sårbarhed, men det fikser også løbende opdateringer og forbedringer.

  Løsningen kan hentes her: http://support.microsoft.com/kb/2757760#FixItForMe og du kan indstille Windows Update på din pc her: http://windowsupdate.microsoft.com 

  Yunsun Wee, director, Trustworthy Computing Group

 • Microsoft mener

  Iværksættere falder mellem to stole

  Den danske iværksætterrate er helt i bund, og kun et fåtal af de danske iværksætter-virksomheder formår at vokse sig store. Det skyldes ikke mindst, at Danmark er et siloland, når det kommer til iværksætteri. For at skabe større sammenhæng mellem landets mange iværksættertiltag har Microsoft samlet erhvervsfremmeaktører i hele landet om initiativet Skab Succes & Vækst. Initiativet skydes i gang på Aalborg Universitet den 25. september.

  Kun 5 procent af danskerne tør springe ud som iværksættere, alt for mange bukker under inden for de første leveår, og næsten ingen lykkes med at udvikle en så god idé, at den resulterer i en mellemstor eller stor international virksomhed. I USA er 20 procent af alle virksomheder med mellem 250 og 500 ansatte mindre end 10 år gamle. I Danmark er det tal kun godt 2 procent.

  Iværksætterkampagnen Skab Succes & Vækst, der starter den 25. september på Aalborg Universitet, skal skabe større iværksætterlyst og forbedre chancerne for succes ved at nedbryde nogle af de eksisterende siloer og etablere et meget tættere samarbejde mellem de mange aktører på området. Skab Succes & Vækst er et intensivt iværksætterforløb for alle, der tænker på at starte en it-virksomhed og for it-iværksættere, der gerne vil have redskaberne til at få deres nystartede virksomhed ud over stepperne.   

  Uddannelsesminister Morten Østergaard bakker op om tiltaget: ”Det er regeringens målsætning at skabe større iværksætterlyst i samfundet generelt, og en vigtig del af indsatsen er, at vi får vores uddannelsessystem mere gearet til at fremme iværksætterlysten blandt unge. Innovations-og entreprenørskabstalenter skal dyrkes og styrkes, så de studerende får bedst mulige betingelser for at springe ud som succesfulde iværksættere. I den proces vil en tættere sammenknytning mellem erhvervsliv, iværksætteraktører og uddannelsesinstitutioner kunne styrke de spirende iværksættervirksomheder og dem, der står på tærsklen til at springe ud i det, ” siger Morten Østergaard.

  Lokalt og regionalt samarbejde på tværs af siloer

  Skab Succes & Vækst er resultatet af et tæt samarbejde mellem Microsoft og en lang række erhvervsfremme- og iværksætteraktører fra hele landet. Fremgangsmåden er at afholde 10 møder i hver region for at etablere et samarbejde på tværs af de mange lokale initiativer, der eksisterer i forvejen. Kampagnen begynder i Nordjylland og fortsætter derefter til Region Midtjylland.

  I Nordjylland drives projektet af Væksthuset/NIN, Kickstart og BrainsBusiness, der gennem 10 uger tilbyder workshops og networking med erfarne iværksættere, investorer og erhvervsfremmeaktører og stiller skarpt på de faser, en ny virksomhed gennemgår fra opstart til vækstsucces.

  ”Der er behov for at skabe et tættere samarbejde og en koordineret indsats mellem de mange aktører på området. Iværksætternes viden og erfaringer er i dag spredt på utallige platforme. Det gør det problematisk for start-ups at navigere i ekspertjunglen, vi risikerer, at de bukker under, fordi de aldrig finder den hjælp, der er helt rigtig for netop dem,” siger Birgit Pia Nøhr, der er netværksleder i partnerskabsorganisationen BrainsBusiness og medarrangør af Skab Succes & Vækst.

  Hun bakkes op af Anette Nørgaard fra Microsoft, der har taget initiativ til Skab Succes & Vækst, og som ikke er i tvivl om, at iværksætteri er en essentiel vækstdriver for den danske økonomi.

  ”Det er de gode idéer, der skal drive Danmark ud af krisen og skabe vækst i fremtiden. I Norddanmark er der et stærkt vækstlag af it-iværksættere, der har løsninger på morgendagens udfordringer, og det er vores fælles opgave at sikre, at de løsninger bliver til succesfulde virksomheder, der kan skabe arbejdspladser og vækst i Nordjylland og Danmark,” siger Anette Nørgaard.

  Potentialet er enormt

  Den danske it-branche omsatte for 170 milliarder kroner i 2009, men har potentiale til meget mere. Ikke mindst fordi der nationalt og internationalt er en stigende efterspørgsel efter it-løsninger især inden for cleantech og velfærdsområdet, samtidig med at smartphones og tablets har skabt et helt nyt og hastigt voksende marked for online-applikationer.

  ”Iværksættere står over for en række regulatoriske, mentale og praktiske barrierer, når de vil starte egen virksomhed. Hvis udfordringerne bliver løst, er mulighederne og kompetencerne for nye danske it-iværksættereventyr til stede, og vækstpotentialet er enormt. Se blot svenske Spotify, der siden 2006 har fået 300 ansatte og over tre millioner betalende kunder – den type succeser er der også plads til et par stykker af i Danmark,” siger Anette Nørgaard.

  Vh. Anette Nørgaard, Microsoft: anno@microsoft.com / 51 57 82 59

  FAKTA

  Fire udfordringer for it-iværksættere

  1.       Lav iværksætterlyst og manglende mod

  På trods af et stort fokus på iværksætteri og innovation og en vækst i antallet af it-iværksættere skraber Danmark stadigvæk bunden, når det kommer til iværksætteri. Faktisk rangerer Danmark med en iværksætterate på under 5 procent af 18-64-årige næstsidst i en analyse foretaget af GEM over iværksætterraten i 54 lande.

  2.       Alt for få danske iværksættere bliver store og/eller internationale virksomheder

  Analyser viser, at alt for få danske start-ups er i stand at tage springet fra iværksætter til en større virksomhed. For eksempel er ca. 20 procent af alle amerikanske virksomheder, der har mellem 250 og 499 medarbejdere, yngre end 10 år. Andelen af danske virksomheder, der er vokset til denne størrelse, er blot 2,2 procent.

  3.       Når det kommer til iværksætteri, er Danmark et silo-land
  Regionerne gør hver især en stor indsats på innovations- og iværksætterområdet, og der er progressive iværksættermiljøer på universiteterne samt regionalt og lokalt funderede iværksætterinitiativer over hele landet. Men der mangler en national innovations- og iværksætterplatform for it-iværksættere, der samler trådene på tværs af miljøer og regioner og sikrer et naturligt flow i indsatsen, der følger iværksætternes behov fra opstart via investeringsbehov til internationalisering. 

  4.       It-iværksætternes adgang til viden, erfaringer og værktøjer skal forbedres

  Iværksætternes og erhvervsfremmeaktørernes viden og erfaringer er i dag spredt på utallige platforme, og kun meget få af disse platforme er målrettet it-iværksættere. Mange it-iværksættere har derfor svært ved at finde den hjælp, der er helt rigtig for netop dem.

   

  FAKTA

  Hvad er Skab Succes & Vækst?

  • Et initiativ, der skal hjælpe it-iværksættere i Danmark.
  • Fem fysiske kursusdage samt løbende online-aktiviteter over 10 uger.
  • Hjemmeside med blogs og sparring.

  Hvorfor?

  • For at udvikle iværksætternes forretningsidéer i samarbejde med erfarne iværksættere, investorer og rådgivere
  • For at synliggøre muligheder og skabe succes blandt it-iværksættere i hele Danmark.
  • For at give iværksætterne et branchenetværk, der kan løfte deres virksomhed og forretningsplatform til et nyt niveau.

  Hvor?

  • Første møde finder sted på Aalborg Universitet tirsdag den 25. september kl. 12.30-17.00.
  • Kampagnen vil blive gennemført i alle fem regioner i løbet af 2012-13.

   Hvem står bag?

  • I Region Nordjylland deltager Væksthuset, NIN, Kickstart og BrainsBusiness, SEA og Bretteville.
  • Fra resten af Danmark deltager Incuba Science, StartupCity Aarhus, Gate-to-Create, StartIT, ScaleIT, ConnectorsCup, ITB, DI Itek, StartupBootcamp og Microsoft.

   

Page 1 of 1 (6 items)