February, 2013

 • Microsoft mener

  Microsoft frigiver næste generation af Office 365 til danske virksomheder

  I Danmark har ca. 300.000 brugere og knap 5.000 kunder blot 18 måneder efter lanceringen i 2011 valgt Microsofts produktivitetsplatform i skyen. Fra i dag kan danske virksomheder og offentlige instanser hente den nye version af Office 365, som bl.a. byder på nye sociale funktioner, Lync-Skype integration fra juni samt adgang på fem enheder pr. bruger.

  Den nye opdatering af Office 365 er tilgængelig på dansk og kan frit installeres fra i dag. Office 365 til virksomheder indeholder de opdaterede versioner af Microsoft Lync Online, Exchange Online og SharePoint Online. Derudover får man fri adgang til Office Pro Plus.

  Med Office 365 får brugerne en hurtig, intuitiv og let tilgængelig brugergrænseflade, som giver adgang til og automatisk fremhæver de vigtigste dokumenter, programmer og sociale kontakter. Office 365 kan installeres på op til fem enheder per medarbejder, således at medarbejderne eks. kan benytte Office 365 på både arbejds-pc’en, tabletten og smartphonen.

  Den næste generation af Office 365 åbner op for en ny og bedre måde at oprette, redigere og gennemse dokumenter og projekter på, uanset om man bruger et tastatur, en pen eller touch. Ved login får brugeren adgang til Office-programmer, dokumenter og personlige indstillinger, præcis som de blev efterladt, sidst man var logget på. Office 365 gemmer filer online på SkyDrive Pro (SharePoint), så man altid har adgang og mulighed for at redigere og dele dokumenter på farten.

  Det nye Office 365 indeholder også forbedrede sociale funktioner via blandt andet SharePoint, Yammer og ikke mindst Lync-Skype, hvor brugerne kan se andre Lync- og Skype-brugeres tilgængelighed samt kontakte dem via IM, opkald og video.

  “Med det nye Office 365 får alle fra store virksomheder til enkeltmandsvirksomheder bedre brugerfunktionalitet, øget produktivitet og forbedrede samarbejdsmulighederne gennem en moderne brugergrænseflade. Office 365 virker på tværs af platforme, enheder og uanset sted. Office 365 er med andre ord dit kontor på farten”, siger Aaren Ekelund, produktchef for Office 365 i Microsoft Danmark. 

  Hvis man ikke sidder ved sin egen computer, kan man med Office-on-Demand streame Office til den pc, man benytter – blot der er netadgang. Dokumenter gemmes som standard i skyen, så man kan dele dokumenter og samarbejde blot ved at sende et link.

  Lundbecks medarbejdere får 15 minutters ekstra produktivitet om dagen
  Office 365 blev lanceret i midten af 2011 og er en af de hurtigst voksende løsninger i Microsofts historie. “Efter blot 18 måneder har en ud af fem Microsoft Enterprise kunder investeret i Office 365. Antallet af små og mellemstore virksomheder, som benytter Office 365, er på verdensplan vokset med 150 pct. inden for de seneste 12 måneder. Og i Danmark er disse tal endnu højere”, fortæller Aaren Ekelund.  

  En af de danske virksomheder, som har taget Office 365 til sig, er medicinalvirksomheden Lundbeck. It-afdelingen vil med Office 365 ændre sig fra at fokusere på det tekniske til i højere grad at skabe værdi for organisationen ved at fokusere på forretningens behov. Lundbeck vil med Office 365 erstatte nogle af de traditionelle IT discipliner med ressourcer, som f.eks. at lære organisationen at bruge mail på en mere produktiv måde.

  "Tidligere brugte vi mange penge og ressourcer på traditionelle it-opgaver. Nu har vi fået frigjort ressourcer til blandt andet at hjælpe de ansatte med at holde online møder i Lync og blive bedre til at håndtere e-mails. Vi skal lære vores forretning at bruge nye IT produkter rigtigt, og på den måde få mest ud af vores investering. Vi har forpligtet os til at hjælpe hver ansat i Lundbeck til 15 minutters ekstra produktivitet dagligt. Blandt andet ved at lære dem at blive bedre til at bruge Office 365 og Lync," siger Divisional Director i Lundbeck Claus Thomsen.

  Dansk Røde Kors og International Røde Kors bruger også Office 365 som standard kommunikations-platform. Ed Happ, som er global it-chef peger blandt andet på successen med Office 365 i Danmark, som bevæggrund for globalt at gå i skyen med Office 365. Læs mere her.

  Tre versioner af Office 365
  Office 365 til virksomheder kommer i tre nye versioner, som er tilgængelige fra i dag:

  • Office 365 Small Business Premium er designet til mindre virksomheder med én til 10 medarbejdere. I tillæg til de velkendte Office programmer indeholder denne version også delt kalender, firma-e-mail, værktøjer til hjemmesider og HD videokonference.
  • Office 365 Midsize Business er tiltænkt mellemstore virksomheder og organisationer med 10-250 medarbejdere. Versionen giver blandt andet mulighed for at opbygge website, arbejde i teams, lettere adgang til de vigtigste e-mail og en ny webbaseret portal til administration og styring af sikkerhedsindstillinger i Office 365.
  • Office 365 Enterprise (Plan E3) inkluderer den nyeste og mest komplette produktivitetsplatform i skyen med fuld funktionalitet i SharePoint, Exchange og Lync. Derudover følger Office Pro Plus der indeholder: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, InfoPath, Access og Lync, som frit installeres på op til fem enheder, inklusive Windows tablets, pc’er og Macs.

  For mere information eller en gratis prøveversion af Office 365 klik her.

  Microsoft holder et live webcast for kunder i dag kl. 17.00. På webcasten deltager Corporate Vice President Kurt DelBene og John Case fra Microsofts Office Division. Herudover deltager repræsentanter fra City of Chicago, Meals on Wheels og Toyota, som alle vil dele erfaringer med Office 365 til virksomheder. Du kan få adgang til webcastet her.

  For flere danske cases om Office 365 klik her.

  Vh. Aaren Ekelund, produktchef for Office 365, Aaren.Ekelund@microsoft.com / 51578122

 • Microsoft mener

  Internet Explorer 10 – nu også tilgængelig for 700.000.000 Windows 7-brugere

  Internet Explorer 10 blev bygget til Windows 8, men nu får mere end 700 mio. Windows 7-brugere også adgang til en markedets mest moderne, sikreste og hurtigste browsere.

  Med IE10 er det gjort nemmere at få adgang til faner, knapper og værktøjslinjer, når du skal bruge dem, og de vil være gemt af vejen, når ikke du har brug for dem. I Windows 7 får du en Internet Explorer 10 med hurtigere load af sider, bedre udnyttelse af CPU og dermed mindre brug af strøm. IE10 har stavekontrol i browseren, inkl. dansk, samt drag and drop til browser, integreret flash og meget mere. IE10 har derudover en performance i real-world sidevisning, som er 20 % højere end forgængeren IE9 – alt sammen med HTML 5 fordelene inkluderet.

  ”I de kommende uger vil brugere af Windows 7 automatisk blive opgraderet til IE10. De får dermed automatisk adgang til en markedets hurtigste og mest sikre browsere,” siger Troels Hvid, som er produktchef for Internet Explorer. Han understreger samtidig, at virksomheder selv kan bestemme, hvordan og hvornår de ønsker at opgradere.

  Du kan læse mere og downloade IE10 her:
  http://windows.microsoft.com/da-dk/windows-8/internet-explorer.

  Vh. Troels Hviid, produktchef for Internet Explorer, troelshv@microsoft.com / 51578001.

 • Microsoft mener

  Microsofts vision for fremtidens kommunikation: nærværende og meningsfuld kommunikation fra stuen til bestyrelseslokalet

  På Lync-konferencen i San Diego præsenterer Microsoft i disse dage vores vision for fremtidens kommunikation med lanceringen af Microsoft Lync 2013. Blandt nyhederne er integration mellem Lync og Skype samt Lync på mobilen.

  Den måde vi interagerer og deler information med kolleger, kunder, venner og familie har de seneste år udviklet sig, og nutidens kommunikationsteknologier og ændring i virksomhedskultur gør, at arbejde og hverdag flyder sammen. Videnarbejderen er i højere grad koncentreret om opgaven frem for den fysiske arbejdsplads og har større behov for fleksibilitet og mobilitet. Arbejde er således ikke længere et sted, men noget man gør.

  Nu er Microsoft klar med en ny version af Unified Communications-værktøjet Microsoft Lync 2013. Microsoft Lync har i mange virksomheder og organisationer været med til at forbedre samarbejdet og kommunikationen, slippe mobile medarbejdere løs og samtidig nedbragt rejseomkostninger. Ved fx at bruge Lync 2013 til video og tele-konferencer samt tilstedeværelse og chat, kan organisationer forbedre produktiviteten ved dels at kontakte kollegaer og kunder, når de er tilgængelige, og dels vælge det rigtige kommunikationsværktøj til den pågældende opgave.

  Et af de steder, hvor man har succes med Lync er i Odsherred Kommune.

  ”Vi kunne se, at det ville give mere mening at revurdere hele vores måde at samarbejde og kommunikere på. Vi havde masser af spildtid, som kunne bruges langt mere produktivt. Eksempelvis gik der meget tid med at køre til møder, da vores tre lokationer er placeret langt fra hinanden. Og der gik også for meget tid i organisationen med at ringe op til andre medarbejdere, der var optagede. Derfor besluttede vi at se på en optimering af hele vores infrastruktur. Vi kunne se, at det var den vej, vi skulle, for at komme til at arbejde endnu smartere fremover,” siger IT-chef Niels Ebbe Pedersen, Odsherred Kommunes centrale IT-afdeling.

  En væsentlig årsag til Odsherred Kommunes succes kan, ifølge Niels Ebbe Pedersen, skyldes medarbejdernes kendskab til lignende produkter, som fx Skype og Instant Messenger.

  Lync og Skype kobles sammen

  Microsoft Lync 2013 har, ud over de mange opdateringer af features, en række spændende nyheder, heriblandt:   

  • Lync er blevet den del af Skype-divisionen og inden sommer vil alle Lync-brugere kunne forbinde deres Lync og Skype-konti. Det betyder, at brugerne fremover kan se tilgængelighed, benytte IM og stemmeopkald fra begge tjenester uanset, hvilke af de to programmer de anvender. Inden året er omme vil det desuden blive muligt at lave videoopkald fra Lync til Skype og visa versa. 
  • Lync Room System er et nyt, fleksibelt mødested i Lync, hvor indhold – uanset om det er PowerPoint, delte applikationer eller interaktive whiteboards – er fuldt ud tilgængelige. Lync Room gør møder mere enkle: Uanset om du er på kontoret eller på farten kan du deltage i et Lync-møde med et enkelt klik eller en enkelt berøring. Du skal ikke længere notere eller huske opkaldsnumre og adgangskoder. Du skal blot klikke på ”Deltag i Lync-møde” fra en Outlook-mødepåmindelse på computeren eller fra kalender- eller møderuden på en Windows Phone-, iOS- eller Android-enhed. Afhængigt af mødetypen kan du nu bestemme, om du vil slå lyden fra for deltagerne og tillade eller blokere for videodeling, når du planlægger mødet. Disse indstillinger findes på siden med mødeindstillinger.
  • Lync 2013 mobile klienter bliver tilgængelige for Windows Phone 8 og iOS allerede fra marts og ca. en måned efter følger en klient til Android.

  "Lync 2013 har et nyt, elegant udseende, som gør kommunikationen mere enkel og effektiv. Nye funktioner er kommet til, som fx faste chatrum, delte noter og mobilitet. Det er med andre ord blevet muligt at tilpasse Lync til egne personlige arbejdsprocesser, uanset om du er på kontoret, derhjemme eller på farten," siger Jørgen Rahbek, som er produktchef for Unified Communications i Microsoft.

  Du kan læse meget mere om Microsoft Lync 2013 her: http://office.microsoft.com/da-dk/lync-help/nyheder-i-lync-2013-HA102927099.aspx.

  Vh. Jørgen Rahbek, produktchef for Unified Communications, jorgenr@microsoft.com / 40904149.

 • Microsoft mener

  Outlook.com er verdens hurtigst voksende e-mail-tjeneste

  60 millioner brugere verden over har på blot seks måneder tilmeldt sig Outlook.com, hvilket gør Microsofts afløser for Hotmail til verdens hurtigst voksende e-mail-service. Nu er tjenesten trådt ud af preview-fasen og er klar til at håndtere milliarder af e-mails fra lige så mange brugere.

  I de kommende uger vil tusindvis af danske Hotmail-brugere møde Outlook.com og i stedet få en mere funktionel og moderne udseende mailtjeneste. Det traditionelle Hotmail-brugerflade vil frem mod sommeren 2013 løbende blive erstattet med det nye Outlook.com. Opgraderingen sker automatisk, så nuværende Hotmail-brugere skal derfor ikke gøre noget for opgraderingen. Og systemet er intuitivt og velkendt, så det vil være let at omstille sig til.

  Outlook.com, som blev annonceret i august, er mere end blot afløseren for Microsofts populære e-mail-tjeneste Hotmail. Outlook.com er et renere design med mulighed for langt bedre overblik over e-mails, foldere og dokumenter. Man kan blandt andet se 30 pct. flere e-mails i indbakken, da Microsoft ikke længere tillader forstyrrende bannerannoncer på tjenesten. Og Outlook.com giver nemmere adgang til og overblik over Skydrive og sociale medier.

  Hotmail-brugere får nyt forbedret mailsystem

  ”For nuværende Hotmail-brugere vil opgraderingen til Outlook.com finde sted automatisk, og det er derfor ikke nødvendigt at skulle oprette en ny mailkonto. Ligeledes vil der ikke ske nogen forandring i de mails, kalenderaftaler, kontakter og mapper, brugerne har haft liggende på deres Hotmail-konto. Alt dette bliver ganske enkelt automatisk overflyttet til det nye forbedrede Outlook-system,” siger Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows i Microsoft Danmark.  

  Outlook.com har foruden det elegante udseende, et væld af nye funktioner, der forbedrer brugeroplevelsen markant.  

  -  Outlook.com har praktisk talt uendelig lagring, og med introduktionen af SkyDrive vil størrelsen på dokumenter og billeder ikke længere være et problem, når de skal sendes via mail.

  -  Outlook.com giver gratis adgang til en række Office web apps såsom Word, Excel, PowerPoint og OneNote. Dette giver mulighed for at arbejde med de populære Office–programmer fra et væld af forskellige enheder.

  -  Brugere vil kunne se og redigere i eksempelvis et Word dokument uden at skulle forlade indbakken.

  -  Outlook.com kan tilknyttes sociale medier som Twitter, Facebook, LinkedIn, Google og Skype. På den måde bliver det muligt at se billeder, beskeder, statusopdateringer, chats og opkald via en kontaktliste forbundet til de sociale medier.

  I dag er 80 procent af vores indbakke fyldt med nyhedsbreve, opdateringer fra sociale medier og andre kommercielle mails. Med Outlook-funktion ”sweep” kan man med få klik rydde op i store mængder af mails og skabe overblik over det vigtigste. Derudover kan Outlook.com automatisk sortere i vigtige beskeder fra kontakter, nyhedsbreve og sociale medier.

  Man kan som forbruger stadig benytte sin eksisterende Hotmail-adresse. Og opretter man en ny mailadresse hos Microsoft vil det fremover være en Outlook.com-adresse.       

  Hvis du, ligesom 60 millioner mennesker verden over, heller ikke kan vente med at tage det nye forbedrede mailsystem i brug, er det muligt at skifte fra Hotmail til Outlook allerede i dag ved at logge ind med din eksisterende Microsoft-mail-adresse på www.outlook.com eller oprette en ny Outlook.com-adresse gratis.

  Vh. Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows, mthansen@microsoft.com / 22910196.

 • Microsoft mener

  Big Data får stor betydning fremadrettet

  - Ny undersøgelse af Big Data fra Microsoft i anledning af Big Data Week.

  Den hastigt stigende mængde af data er en af de største it-udfordringer, som virksomheder og it-chefer står over for i de kommende år. Behandlingen af de enorme mængder data sker gennem Big Data-redskaber. Udfordringen ved Big Data består i det stigende antal af applikationer, udstyr og systemer, der genererer data. Data skabes af enkeltpersoner, virksomheder, deres adfærd samt af systemer etc.

  Microsoft har dedikeret denne uge til ”Big Data Week” og offentliggør i den forbindelse en ny undersøgelse som viser, at mere end 75 % af mellemstore og store virksomheder inden for de næste 12 måneder vil implementere løsninger til håndtering af Big Data. Målet er at styrke virksomhedens konkurrenceevne.

  ”Jo bedre virksomhederne bliver til at håndtere Big Data, jo bedre indsigt får organisationen i sit marked. Det handler om at bruge indsigten, som baseres på de store datamængder, til et kompetent beslutningsgrundlag. Analyse af de store datamængder gør virksomhederne bedre i stand til at forudse business trends, forecaste og interagere med kunder og partnere. Derfor har vi i Microsoft valgt at sætte ekstra fokus på Big Data i disse dage,” siger Lars Bo Granath, som er forretningsansvarlig for information platform i Microsoft.

  Big Data Trends 2013

  I Microsofts undersøgelse, “Global Enterprise Big Data Trends: 2013”, forudsiges flere tendenser. Undersøgelsen er baseret på input fra 280 beslutningstagere inden for it.

  • Selvom it-afdelingen fortsat står for størstedelen af Big Data-efterspørgselen, er der en stigende efterspørgsel efter værktøjer til at analysere de store datamængder fra kundeservice, marketing og salgsafdelingerne.  
  • 90 pct. af de adspurgte har dedikeret budget til at håndtere Big Data, og 17 pct. af kunderne i undersøgelsen er så småt begyndt at undersøge mulighederne for løsninger til Big Data. Endelig har 13 pct. allerede udrullet løsninger i organisationen.
  • Næsten halvdelen af kunderne (49 %) peger på stigningen i datamængden som den største grund til at overveje en reel Big Data-løsning. Dernæst følger behovet for integration af business intelligence-værktøjer og endelig de rette værktøjer til at analysere og skabe indsigt på baggrund af datamængden.

  Big Data – et stærkt fundament for virksomhedens succes

  “Den store mængde af data kan være et stærkt fundament for virksomhedens forretningsstrategi. Netop det at kunne analysere og forstå den store datamængde kan være en vigtig nøgle til virksomhedens succes. Med de oceaner af data, der skal behandles, er det er vigtigt, at virksomhederne har de rigtige ressourcer og værktøjer til at gøre Big Data til et aktiv, der giver konkurrencemæssige fordele i markedet,” slutter Lars Bo Granath.

  Du kan læse mere om Microsofts Big Data her eller på http://www.microsoft.com/news.

  Vh. Lars Bo Granath, produktchef for Information Platform i Microsoft, på larsbg@microsoft.com / 40904132. 

   

   

   

 • Microsoft mener

  Microsoft Surface nu tilgængelig i danske butikker

   

  Fra i dag er Microsoft Surface RT på hylderne i mere end 100 butikker i Danmark. Surface RT er Microsofts egen tablet, der også kan bruges som en bærbar computer, og det er første gang, at Microsoft Surface RT er tilgængelig i Danmark.

  Surface RT har et integreret kickstand, der holder tabletten oprejst og kan fås med et ultratyndt Touch Cover, som er et tastatur, der også beskytter tabletten. Surface RT er tilgængelig hos lokale forhandlere, heriblandt ComputerCity, Fona, Expert og Elgiganten samt via Microsoft Store Online.

  Microsoft Danmark har fået mange henvendelser om Surface RT, siden den blev lanceret i USA.

  ”Vi er begejstrede over, at Surface RT nu er tilgængelig i Danmark i mere end 100 butikker landet over. Samtidig glæder vi os over de mange nye pc’er og tablets med Windows 8, så danskerne kan finde netop den løsning, der passer den enkelte bedst,” udtaler Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows i Microsoft Danmark.

  Med Surface RT kan man kombinere arbejde og fritid, bl.a. ved at benytte det tilhørende Office Home & Student 2013 RT. Man kan ligeledes lagre dokumenter, streame videoer og fotos fra SkyDrive og downloade Windows-apps. Surface RT har et 10.6" ClearType HD display, og hukommelsen kan udvides med et hukommelseskort. Surface RT og tilbehør er tilgængelig i følgende varianter:

  • 32 GB kombineret med et sort Touch Cover til en vejledende udsalgspris på 4.699 kr.
  • 64 GB kombineret med et sort Touch Cover til en vejledende udsalgspris på 5.399 kr.
  • Surface Windows RT 32 GB til en vejledende udsalgspris på 3.999 kr.
  • Surface Windows RT 64 GB til en vejledende udsalgspris på 4.699 kr.
  • Touch Cover i et udvalg af farver til en vejledende udsalgspris på 969 kr.
  • Type Cover i sort til en vejledende udsalgspris på 1.049 kr.

  Som tilbehør til Surface RT fås Microsofts Wedge Touch-mus, som er nem at tage med på farten ligesom Surface er. Den er også tilgængelig nu.

  Læs mere på www.surface.com eller følg med på twitter for løbende opdateringer. Billeder af Surface kan findes her.

  Vh. Martin Thorning, divisionschef for Windows, mthansen@microsoft.com / 22 91 01 96

   

Page 1 of 1 (6 items)