April, 2013

 • Microsoft mener

  Surface Pro i Danmark

  Så er der gode nyheder til Surface-fans. Surface Pro kommer nemlig til Danmark i slutningen af maj.

  Microsoft Corporation har i dag annonceret en større udvidelse af markederne, hvor Surface RT og Surface Pro er tilgængelige – og med denne annoncering har Microsoft løftet sløret for, at Surface Pro kommer til Danmark og at det sker i slutningen af maj. Annonceringen kan læses på the Surface Blog.

  Vi glæder os til at byde det nye medlem til Surface-familien velkommen, og vi vil i den kommende tid dele meget mere info om Surface Pro og lanceringen på det danske marked.

   

  Stay tuned!

  Læs mere om Surface Pro på Surface.com 

   

  Vh. Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows, Microsoft Danmark (mthansen@microsoft.com)  

   

 • Microsoft mener

  Windows Azure IaaS: Optimér forretningen med skalérbar it i skyen

  I Microsoft tager vi i dag et stort skridt fremad i kampen om at tilbyde den bedste virksomhedsløsning i skyen. Som del af vores vision for fremtidens skyplatform annoncerer vi, at Infrastructure-as-a-Service (IaaS) nu er tilgængelig på vores åbne og fleksible platform, Windows Azure. Dermed kan virksomheder nu nemt og hurtigt flytte deres vigtigste programmer i en offentlig sky – og spare både tid og penge.

  Om du vil flytte al din it i skyen eller beholde enkelte programmer på servere i huset, er helt op til dig. Det er hele ideen med vores bud på det moderne, hybride it-miljø i skyen: I vælger selv det setup, der passer til jeres forretnings behov.

  I udviklingen af Azure IaaS er der lagt stor vægt på brugervenlighed og muligheder for integration med eksisterende infrastruktur. For eksempel kan en it-afdeling skabe et nyt website eller en virtuel maskine langt hurtigere end hidtil. Bruger man en virtuel server, kan den nemt flyttes ud i Azure-skyen. Faktisk kan man tage alle de programmer og tjenester, virksomheden kører i dag, og trinvis flytte det ud i skyen – i et tempo der passer jer. Intet behov for at købe servere eller installere ny software.

  Skalérbar, hurtig og fleksibel

  Microsoft er i dag den eneste cloud-udbyder, der tilbyder komplette IaaS og PaaS (programmer og dataservices) løsninger på en samlet platform, som integrerer eksisterende it-infrastruktur med de seneste muligheder i skyen. Med Windows Azure IaaS får du blandt andet:

  • Skalérbar, on-demand infrastruktur til dine programmer: Reducer den tid, det tager at udrulle din it, og implementer programmer og infrastruktur på få minutter. Flyt dit Windows eller Linux-baserede program i skyen, og skaler op efter din virksomheds it-behov. Du betaler kun for de ressourcer, dit program eller tjeneste bruger.
  • Hurtig innovation gennem infrastruktur-services til udvikling og test: Sæt et testmiljø op på få minutter og forbind om nødvendigt din eksisterende infrastruktur. Når du er færdig med at teste, sletter du testmiljøet, og flytter dit program tilbage on-premise – eller lader det blive i skyen.
  • SharePoint på Windows Azure infrastruktur services: Sæt nye SharePoint farms op på få minutter uden behov for større investeringer.

  Allerede nu bruger ca. 200.000 virksomheder Windows Azure til at bygge, installere og administrere programmer. Og det gør de med stor fleksibilitet: Du kan nemlig bygge programmer ved hjælp af et hvilket som helst operativsystem, sprog eller værktøj. Der er ikke noget at sige til, at der kommer næsten 1.000 nye kunder til Windows Azure hver dag.

  Kort sagt: Der er nu flere grunde end nogensinde før til at gribe mulighederne i skyen.

  Læs mere om Windows Azure IaaS her eller om forskellige infrastruktur-scenarier her. Du kan også hente en gratis prøveversion af Windows Azure her.

  Vh. Lars Bo Granath, produktchef for Information Platform i Microsoft, larsbg@microsoft.com / 40904132

 • Microsoft mener

  Skyens operativsystem og Consumerization of IT skal understøtte forretningen

  Hvert år samles mere end 5.000 IT-professionelle til Microsofts konference for management af IT-systemer. I disse dage finder Microsoft Management Summit (MMS) sted i Las Vegas, hvor en delegation med ca. 180 danske Microsoft kunder og partnere deltager.

  På Microsoft Management Summit konkretiseres strategien og visionen for Microsofts Datacenter, Consumerization of IT og Cloud OS. Løsningerne inkluderer Windows Server, System Center, Windows Azure og Windows Intune og præsenteres med udgangspunkt i Microsofts erfaringer med cloud-løsninger til over en milliard brugere i verden.

  Microsofts vision er at hjælpe kunder og partnere med at håndtere og styre en bred pallette af IT-systemer og udfordringer i ét centralt operativsystem. Dette sker på kundens præmis og i overensstemmelse med kundens eksisterende infrastruktur og applikationer. Således vil nogle virksomheder vælge en løsning on-premise, mens andre ønsker løsningen i skyen eller i en hybrid sky, som er en kombination af de to. Det er Microsofts opskrift på skyens operativsystem, The Cloud OS: Dækkende over Windows Server 2012 og Windows Azure.

  Det er et vigtigt mål for Microsoft at hjælpe virksomhederne på rejsen til at håndtere udfordringerne omkring Consumerization of IT. Microsoft er den eneste virksomhed, som i dag kan tilbyde kunderne en samlet platform, der kan håndtere flere forskellige pc’er og smartphones i et sikkert IT-miljø, således at medarbejdere kan få adgang til virksomhedens systemer når som helst, hvor som helst og fra ethvert device uden at kompromittere virksomhedens IT-sikkerhed.

  Pizza-udbringning til tiden

  Domino’s Pizza er et godt eksempel på en global virksomhed, der har automatiseret stort set alle aspekter af sine butiksprocesser, fra inventar til ordrehåndtering til ressourceplanlægning. Virksomheden benytter Windows Server Hyper-V for at opnå bedre oppetid og styring af sine in-store servere, der kører Domino’s egen Point-of-Sale applikation. Hyper-V er installeret i 750 butikker og bliver rullet ud i mere end 4.000 butikker globalt. Efter Domino har fået System Center til styring af 15.000 servere og enheder, har de allerede reduceret serviceopkald om virtualisering med 99 %.

  ”Hvis vores online ordresystem går ned, mister vi en tredjedel af vores forretning, så det er afgørende for vores forretning, at vores servere er stabile. Det har vi opnået med Hyper-V, der også har givet os et styringsværktøj til prissætning og salgsoptimering”, siger Lance Shinabarger, Vice President, Global Infrastructure hos Domino’s Pizza.

   De vigtigste temaer på MMS er:

  • System Center Advisor Connector til Operations Manager - tilgængelig for eksisterende System Center 2012 SP1 kunder. Dette værktøj hjælper kunderne til at optimere konfigurationen af eksempelvis Windows Server, SQL Server, Sharepoint og Lync Server – med integration af System Center Advisor direkte i System Center Operations Manager konsollen.
  • Windows Azure Backup er nu tilgængelig og kan blandt andet bruges sammen med System Center Data Protection Manager (DPM) og hjælper kunder med at beskytte vigtige data fra serveren vha. automatiseret backup i skyen.
  • Global Service Monitor (GSM) er tilgængelig nu og giver mulighed for overvågning af applikationer i System Center 2012 SP1 fra Windows Azure lokationer rundt om i verden, til fordel for applikationsejeren, som får indblik i slutbrugerens oplevelse.
  • Microsoft deltager desuden i OpenDaylight, som er et open source samarbejde omkring Software-Defined Networking (SDN). Samarbejdet er et udtryk for Microsofts ønske om en åben og standardbaseret tilgang til SDN og netværksvirtualisering.

  For mere information omkring nyhederne på Microsoft Management Summit, se In the Cloud Blog, STB News Bytes blog eller www.2013mms.com

  Vh. Claus Petersen, Senior Teknologirådgiver, Infrastruktur og Private Cloud, cpeters@microsoft.com

   

 • Microsoft mener

  Om et år stopper support på Windows XP - hvad sker der så?

  Bruger jeres virksomhed stadig Windows XP? Så er det tid til at opdatere.

  I 2001 lancerede Microsoft Windows XP, styresystemet der gik hen og blev sin tids bedst sælgende og som hjalp brugere til at blive mere produktive og sikre, i en verden hvor hurtigt internet vandt frem på både kontoret og i hjemmet.

  Der er nu gået 12 år og teknologien har taget adskillige, store skridt fremad. Det har forventningerne til det moderne styresystem også: Virksomheder stiller f.eks. stadig større krav til håndtering af data og beskyttelse af følsomme oplysninger – og brugerne vil have it-løsninger, der passer deres individuelle arbejdsstil og som gør det muligt at være produktiv uanset tid, sted og platform.

  At forventninger ændrer sig over tid, præger selvfølgelig også Microsofts politik for produktudvikling. Om et år markerer vi derfor en milepæl for Windows XP – fra og med 8. april 2014 tilbyder Microsoft ikke længere support til brugere af Windows XP. Det betyder konkret, at kunder og partnere ikke længere vil kunne modtage sikkerhedsopdateringer til styresystemet eller få teknisk assistance fra Microsoft fra denne dato.

  En moderne platform som Windows 8 fremtidssikrer it-infrastrukturen og gearer jeres virksomhed til vækst

  Danmark er et it-modent land, og vi er generelt rigtig godt med, når det gælder den nyeste og bedste teknologi. Og med det hastigt voksende udvalg af produkter som notebooks, tablets, desktop-pc’er, touch eller tastatur-løsninger er der i dag bedre mulighed end nogensinde for at finde it-produkter, der matcher enhver virksomheds behov, uanset størrelse. Windows 8 giver din virksomhed en moderne platform, der er designet til denne nye generation af hardware-muligheder – og som sikrer, at din virksomhed får det maksimale ud af de nye teknologiske muligheder.

  Men migrering til et nyt styresystem kan tage længere tid og koste mere, jo længere man bliver på Windows XP, som en rapport fra IDC også viser. Derfor opfordrer Microsoft sine kunder og partnere til at udnytte muligheden og komme fra start allerede nu. Mange virksomheder er allerede i gang med at skifte væk fra Windows XP til Windows 7 eller Windows 8 – og der er flere værktøjer, man kan bruge til at lette processen, blandt andre:

  Og hvis du er en mindre eller mellemstor virksomhed, kan du som led i Microsoft’s Get2Modern tilbud nu opgradere til Windows 8 Pro og Office Standard 2013 med 15% rabat frem til 30. juni 2013. (Bemærk: Dette tilbud er kun gældende på op til 249 licenser til hhv. Windows 8 Pro og Office 2013 Standard-udgaverne)

  Vh. Martin Thorning Hansen, Divisionschef for Windows, Microsoft Danmark (mthansen@microsoft.com)


 • Microsoft mener

  Her udvikles fremtidens teknologi

  Microsoft inviterer hermed på et resumé af seneste Underground Tour, som er en rundvisning, hvor vi løfter sløret for det nyeste research og fremtidens teknologiudvikling set med Microsofts øjne. Rundturen foregår bag Microsofts mure, hvor ikke engang medarbejdere normalvis får lov at komme ind.

  Nedenfor er nogle af højdepunkterne, man kan opleve på en Underground Tour:

  Garagen er stedet for hobby-entusiaster og andre kreative skabere, der bringer nye idéer til verden.

  Microsoft Research Bygning 99 er vores primære udviklingscenter. Her kan man bl.a. lege med ‘SketchInsight’ – et super spændende projekt, hvor man visuelt kan fortælle historier med data og gøre data levende. Det blev også præsenteret på TechFest, som er Microsoft Research’s årlige udstilling af nyeste teknologiopfindelser for medarbejdere og andre tech-entusiaster.

  Se videoen her.

  I Model-shoppen kan kan man se håndlavede mus-modeller og Surface keyboards i produktion.

   

  Envisioning Center er showroomet, hvor man bl.a. kan opleve et gigantisk 120" widescreen TV, der danner baggrund for fremtidens køkken. Det har et stort digitalt whiteboard, understøttet af Bing, og hvis man holder madvarer op foran skærmen, fortæller TV'et dig hvilke madretter, du kan lave med madvaren. Derefter guider TV’et dig gennem madlavningsprocessen via Kinect-sensorer.

  Apropos whiteboards, så har teamet bag Ubi-Interactive netop fremvist, hvordan Kinect kan gøre enhver overflade interaktiv.  

  Bag murene kan man ligeledes møde Microsofts designere af Windows, Windows Phone og Xbox til en snak om design principper i vores hardware og software.

  Der sker tydeligvis innovation på et plan, som normalt ikke er synligt for menig mand, i Redmond. Måske vi skulle invitere flere med bag scenen i fremtiden?

  Vh. Anders Adelhorst, kommunikationsdirektør, andera@microsoft.com

   

Page 1 of 1 (5 items)