June, 2013

 • Microsoft mener

  Her er nyhederne i Windows 8.1

  I går aftes på Build-konferencens første dag præsenterede Steve Ballmer Windows 8.1 Preview og de mange nyheder, du kan se frem til.

  Windows 8.1 bygger videre på visionen for Windows 8, som er designet til det væld af touch-enheder, der findes i dag, og som giver os en helt ny, mere naturlig brugeroplevelse. Vores arbejdsliv og privatliv smelter i stigende grad sammen – vi ønsker at kunne arbejde på farten og er mere eller mindre altid ”på”. Denne virkelighed har vi i højere grad tænkt ind i Windows 8.1, ligesom vi har taget højde for brugernes feedback.

  Her er hvad, du – blandt andet – kan se frem til.

  Låseskærmen

  Vi har gjort låseskærmen mere personlig, så du her kan få vist et slideshow af dine billeder, fra din pc SkyDrive og din Windows Phone. Dermed bliver din låseskærmen nu en slags ”digital fotoramme”. Vi har også gjort det muligt at aktivere kameraet i din enhed, så du kan tage billeder uden at skulle låse enheden op først.

  Startskærmen

  Vi har tilføjet to nye størrelser af fliser, de såkaldte tiles, så du kan vælge en ny, stor størrelse flise for de apps, hvorfra du ønsker meget information direkte fra startskærmen. Du kan også vælge en ny, ekstra lille størrelse flise til apps, hvor du foretrækker at være mere effektiv ved at gruppere mange apps, som du bruger i samspil med hinanden. De ekstra små fliser er også optimale, når du bruger en tablet med mindre skærmstørrelse, og ønsker at se flest muligt apps i én skærmvisning.

  I Windows 8.1 har vi også tilføjet muligheden for at få vist alle dine apps i en skærmvisning – denne visning får du frem ved at swipe op/stryge opad fra skærmens nedre kant. I denne visning kan du også sortere dine apps på kategorier, navne, mest anvendte m.fl. Jeg selv super glad for denne feature, og jeg er sikker på at mange vil få stor glæde af den!

  Søgefunktion

  Også søgefunktionen i Windows 8.1 er forbedret, idet den samler søgeresultater fra både din pc og internettet i ét overblik. Søgeresultaterne er en helt ny oplevelse, hvor du får informationerne præsenteret i et app-agtigt layout – f.eks. er tophits fra internettet fremhævet som et preview af hjemmesiden, og du får mulighed for handling direkte i søgefunktionen.

  Desktop

  Windows 8.1 giver dig også mulighed for at boote direkte til skrivebordet – så du får lynhurtig adgang til dine desktop-programmer. Du kan også vælge at bruge din skrivebordsbaggrund som baggrund for din startskærm, så samspillet imellem skrivebord og startskærm bliver en mere integreret brugeroplevelse.

  Endelig har Windows 8.1 fået en ny form for startknap, hvor du fra skrivebordet kan springe over på din startskærm med et enkelt klik.

  Nyt design til Windows Store – og friske apps

  Når du skal hente nye apps, kan du også se frem til en forbedret oplevelse, hvor de bedste apps og spil bliver præsenteret på en hurtigere, mere effektiv måde. Du vil blive præsenteret for apps, der er særligt udvalgt til dig – baseret på dine præferencer og de apps, du har installeret i forvejen.

  Sidst, men ikke mindst, så har vi annonceret nye apps, der kommer til Windows snart: Flipboard, Facebook og en helt ny Bing-app, Food & Drink, med masser af kulinarisk inspiration og instruktioner.

  Ivrig efter at komme i gang?

  Hvis du ikke kan vente med at prøve Windows 8.1, kan du hente previewet her. Vi anbefaler, at du læser denne FAQ, før du installerer. Vær også opmærksom på, at de danske ISO-filer først bliver tilgængelige i løbet af i dag: holde øje med status her. I mellemtiden kan du læse denne guide og gøre dig bekendt med de mange nye features i Windows 8.1.

  Vh. Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows, Microsoft Danmark (mthansen@microsoft.com)

   

   

 • Microsoft mener

  Snigpremiere på Windows 8.1

  For et par uger siden talte Antoine Leblond, Corporate Vice President i Windows Program Management, om, hvordan vi vil fortsætte Windows 8-visionen med Windows 8.1. Det er alt sammen drevet af vores tro på, at pc-branchen i disse år gennemgår et markant skifte, der er drevet at mobilitet.

  Tidligere har vi annonceret, at det senere i år bliver gratis for Windows 8-brugere at opdatere til Windows 8.1 gennem Windows Store, men i dag giver vi alle mulighed for at tage et første kig på de mange nye og forbedrede funktioner med Windows 8.1 Preview.

  De seneste par uger har jeg kørt Windows 8.1 Preview på mange af mine pc’er og tablets, og det fungeret rigtig godt.

  Min startskærm er fyldt med alle mulige apps med fliser, de såkaldte tiles, i forskellige størrelser.  Windows 8.1 tilføjer to nye størrelser fliser: stor (virkelig stor) og lille (virkelig lille). Fx har jeg vejr-appen som en stor flise, hvor jeg kan se vejrudsigten for i dag og i morgen. De store fliser kan indeholde ret meget information. På mine devices med mindre skærme – som fx min tablet – kan jeg pakke flere apps ind i en enkel visning på min startskærm takket være de nye, mindre fliser. Det bedste er, at min startskærm, applikationer og filer bliver synkroniseret på tværs af alle mine Windows 8 pc’er og tablets, hvilket er super smart. Hvis jeg ændrer min startskærm, installerer nye apps eller fastgør apps til min startskærm på en af mine pc’er, bliver det hele synkroniseret til mine andre pc’er. Windows Store er blevet redesignet, så det er nemmere at finde de apps, jeg vil have. Og mange af de apps, der følger med Windows 8, er blevet opdateret til Windows 8.1 – og så er det nogle helt nye apps, som du vil høre om senere i dag.

  Hvis du vil vide mere om nye features i Windows 8.1, foreslår jeg at du læser dette blogindlæg. Og hvis du vil have et samlet overblik over alle de nye features i Windows 8.1, så se vores produktguide.

  Før du installerer Windows 8.1 Preview, vil jeg anbefale, at du laver back-up på alle de filer, du har liggende på din pc eller tablet. Læs Windows 8.1 Preview FAQ før du begynder installationen. Den indeholder også information om, hvordan du kommer tilbage til Windows 8, hvis du får brug for det. I nogle tilfælde vil du ikke kunne gå tilbage til Windows 8, så læs endelig FAQ, før du fortsætter.

  Installér Windows 8.1 Preview!

  Gå ind på Windows 8.1 Preview-siden på Windows.com. Windows 8.1 Preview bliver installeret gennem Windows Store. Se Windows 8.1 Preview FAQ for minimumbetingelserne for installering af Windows 8.1 Preview.

  Vær opmærksom på: Hvis du har en Windows RT og har installeret en sprogpakke, skal du vente med at installere Windows RT 8.1 Preview. En løsning er snart tilgængelig, så kom forbi igen snart.

  Først er du nødt til at installere en mindre update, som er tilgængelig på Preview-siden. Den gør det muligt for Windows 8 at gennemføre opdateringen til Windows 8.1 Preview gennem Windows Store. Når opdateringen er installeret, vil det være nødvendigt at genstarte pc’en. Når Windows 8.1 frigives endeligt vil Windows Update sørge for, at opdateringen sker helt automatisk.

  Du vil blive modtaget med en besked om at installere Windows 8.1 Preview, når du logger ind på din pc efter genstart. Tryk på “Go to the Store” for at begynde installeringen af Windows 8.1 Preview.

  Du vil blive ført videre til en side i Windows Store, hvor du skal klikke på “Download” for at installere Windows 8.1 Preview. Her vil du også finde links til mere information omkring Windows 8.1 Preview samt en FAQ, som jeg anbefaler du læser før installeringen.

  Herefter vil Windows 8.1 Preview begynde at downloade. Før installationen fuldendes, vil Windows 8.1 Preview udføre en række kompatibilitetstjek for at sikre, at din pc kan køre Preview. Opstår der et problem, vil installationen ikke blive fuldendt.

  Vær opmærksom på: De tablets og pc’er, som kører nyere 32-bit Atom processorer, kræver opdatering af deres grafiske drivere, før de kan køre Windows 8.1 Preview. Det inkluderer Lenovo ThinkPad Tablet 2, ASUS VivoTab TF810C, HP Envy X2, HP ElitePad 900, Samsung ATIV Smart PC, og Fujitsu Arrows Tab. Vi arbejder tæt sammen med Intel og OEM-partnere for at levere opdaterede drivere, der vil gøre det muligt for dig at installere Windows 8.1 Preview så hurtigt som muligt.

  Hvis alt går, som det skal, vil din pc muligvis genstarte et par gange i takt med, at Windows 8.1 Preview installeres.

  Når installationen er fuldendt, vil der være et par ekstra skærme at klikke igennem. For at drage fuld fordel af den nye cloud-forbindelse i Windows 8.1 Preview, skal du logge ind på din pc med en Microsoft-konto. Tag også et kig på beta-fiskebaggrunden på startskærmen – se boblerne bevæge sig.

  Hvis du er erhvervskunde eller it-professionel og interesseret i at teste Windows 8.1 Preview, så hold øje med mere information inden for den næste dags tid eller besøg os på Windows for your Business og Springboard Series Blog. Vær opmærksom på, at Windows 8.1 Preview ISO filer bliver tilgængelige inden for den næste dags tid.

  Hvis du løber ind i nogen problemer eller har spørgsmål og vil i kontakt med andre Windows-entusiaster, så tag gerne et kig på Microsofts community forums for 8.1 Preview og 8.1 RT Preview. Vores Windows supportagenter vil være til stede og tager del i diskussionerne. Vi vil ikke kunne give teknisk support via kommentarerne her på vores blog, men lad os endelig vide, hvad du tænker om Windows 8.1.

  Vores CEO Steve Ballmer skyder Build 2013 i gang lige nu i San Francisco – du kan se med via vores live stream her på Channel 9. Julie Larson-Green og Antoine Leblond vil slutte sig til Steve på scenen for at vise og tale om Windows 8.1. Forsættelse følger!

  Dette blogindlæg er skrevet af Brendan LeBlanc, Senior Marcom Manager hos Microsoft, og oversat fra engelsk. Det originale blogindlæg kan læses på Windows Blog.

  Vh. Microsoft Danmark PR (a-kaprie@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Uddannelsessektoren skal med på tabletbølgen – med særligt tilbud på Microsoft Surface RT

  Microsoft giver nu alle danske skoler, gymnasier og universiteter en eksklusiv mulighed for at få fat i Surface RT til en stærkt reduceret pris. Det sker som en markering af Microsofts store engagement på uddannelses- og undervisningsområdet.

  Men man skal være hurtig. Fra i dag og frem til den 31. august 2013 får landets folkeskoler, gymnasier og højere uddannelsesinstitutioner følgende eksklusive rabatter (alle priser er ekskl. moms): 

  • Surface RT (32 GB) til 1.276,- kroner
  • Surface RT (32 GB) + Touch Keyboard Cover til 1.599,- kroner
  • Surface RT (32 GB) + Type Keyboard Cover til 1.857,- kroner

   

  Med en Surface RT får man samtidig nyttige værktøjer som Microsoft Office Home & Student 2013 RT. Microsoft Office er i øvrigt det mest anvendte produktivitets-software i både skolesystemet og erhvervslivet. Surface RT åbner døren til flere end 20.000 uddannelsesrelaterede apps i Windows Store – herunder den populære, danske app Gyldendals Digitale Læremidler, som samler undervisningsmaterialer for hhv. grundskolen og gymnasiale uddannelser, ordbøger og andre lærebøger i digitalt format. 
   
  Danskerne elsker tablets

  En undersøgelse, der netop er foretaget af TNS Gallup for Danske Medier, viser, at tablets for alvor har vundet indpas i de danske hjem; at lige knapt hver anden danske hustand har mindst én tablet svarende til 1,1 millioner tablets – en fordobling i forhold til udbredelsen at tablets for bare et år siden.

  Også i uddannelsessektoren vinder tablets i stigende grad indpas, da tablets på mange måder er et attraktivt arbejdsredskab i undervisningsmiljøer qua den mobile formfaktor, den simple og meget brugervenlige betjening, og ikke mindst intuitive brugerflade. Og med mulighed for tilslutning af eksterne enheder via USB- og Video Out-stikket, der lader dig tilslutte enheder via HDMI og VGA, får elever og undervisere med Surface RT en meget fleksibel tablet, hvorfra man eksempelvis også kan printe materialer og fremvise præsentationer. Desuden er det på en Surface RT muligt at multitaske mellem to apps side om side – og så tilbyder den en batterilevetid, der rækker hele dagen. Der er ganske enkelt uanede muligheder, som gør den lette Surface RT perfekt til skole- og universitetsbrug – hvad enten du er studerende eller underviser.

  Vi har valgt at tage dette ambitiøse skridt på uddannelsesmarkedet nu, fordi vi mener, at alle studerende og undervisere bør have adgang til en kvalitets-tablet med de samme funktionaliteter som bærbare computere – og til en pris, der gør det attraktivt at investere i nyt udstyr til undervisningsbrug. 

  I Microsoft har vi en lang tradition for at arbejde tæt sammen med uddannelsessektoren, og for at gøre it tilgængelig for alle. I løbet af det seneste år har vi f.eks. øget vores investering i Partners in Learning med $250 millioner. Derudover har vi lanceret Youthspark, som henvender sig til 300 millioner unge, og vi har tilbudt Office 365 gratis til uddannelsesinstitutioner verden over. Med dette særlige tilbud på Surface RT er vores ambition at bringe endnu flere tablets ind i undervisningslokalerne, så elever såvel som undervisere får bedre forudsætninger for at indfri uudnyttet potentiale ved hjælp af it.

  Læs mere om tilbuddet og bestilling af Surface RT på vores blog Microsoft Uddannelse 

  Vh. Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows, Microsoft Danmark (mthansen@microsoft.com)

 • Microsoft mener

  Send en videohilsen via Skype

  Uanset om du er pc-mand eller Mac-bruger, iPhone-fan eller Android-nørd, forretningsmand eller teenager – så er der stor sandsynlighed for, at du kender og bruger Skype. Med flere end 300 millioner brugere verden over, der tilsammen Skyper intet mindre end 2 milliarder minutter om dagen, er Skype verdens mest populære tjeneste til webchat og webopkald.

  Og nu får du endnu en god grund til at holde af Skype – nu kan du nemlig også bruge Skype til at optage og sende videobeskeder. Se, hvordan det fungerer i videoen herunder.

  Du kan optage og sende videobeskeder, hvis du bruger Skype på en af følgende platforme; Windows 8 (og desktopversionen af Skype til Windows 7), Mac, iPhone, iPad, Android og Blackberry. Du kan se og modtage videobeskeder på alle platforme og alle enheder med Skype installeret.

  Læs mere på Skype Big Blog.

  Vh. Katrine Prien, PR Manager, Microsoft Danmark (a-kaprie@microsoft.com)

 • Microsoft mener

  Nærværende og meningsfuld kommunikation fra stuen til bestyrelseslokalet med Lync Room System

  Historisk har teknologien været i fokus, når mennesker samarbejder og kommunikerer virtuelt, og vi tilpasser os de digitale universer inden for pc’en, mobilen og videokommunikation. Men med Lync 2013 sætter Microsoft mennesket i fokus, således at brugeroplevelsen går forud for teknologien. Lync Room System er nemlig et videokonferencesystem, hvor brugeren kan deltage aktivt i et møde såvel i mødelokalet som fra hjemmet, på farten og fra alle enheder.

  Microsoft Lync har i mange virksomheder og organisationer været med til at forbedre samarbejdet og kommunikationen, slippe mobile medarbejdere løs og samtidig nedbringe rejseomkostninger. Ved fx at bruge Lync til video- og tele-konferencer samt tilstedeværelse og chat, kan organisationer forbedre produktiviteten ved dels at kontakte kollegaer og kunder, når de er tilgængelige, og dels vælge det rigtige kommunikationsværktøj til den pågældende opgave.

  Bill Gates har således også fremhævet vigtigheden af Lync som samarbejdsplatform med udtalelsen: ”Lync er det vigtigste værktøj for vidensmedarbejderen, siden pc’en så dagens lys”.

  Tidligere i år lanceredes den nye Microsoft Lync 2013, som byder på en lang række forbedringer i forhold til de tidligere versioner. Med Lync 2013 fulgte også Microsofts bud på fremtidens lokalebaserede videokonferencesystem, hvor hardware og software smelter sammen, og hvor brugeren sættes i centrum.

  Opstart af traditionelle videokonferencer giver spildtid og frustrationer

  Selvom videokonferencesystemer giver produktivitetsgevinster og besparelser, har de fleste CIOs, it-chefer og medarbejdere da også stødt på udfordringerne. I Microsoft har vi observeret, at man i gennemsnit bruger 8-10 min. på opstart af hvert videokonferencemøde, før kommunikationen er etableret, og indholdet delt til mødet. Andre typiske udfordringer ved traditionelle videokonferencesystemer er:

  • Stort fokus på videofunktionen og mindre fokus på det indhold, man deler og taler om. Indhold som f.eks. en præsentation eller et delt dokument sendes som videostrøm, hvorfor mødedeltagerne ikke har mulighed for at interagere aktivt med indholdet.
  • Videoudstyret bliver ikke anvendt, da mange synes det er for kompliceret at bruge.
  • Distancemedarbejdere kan føle sig isolerede, fordi personerne i selve konferencerummet styrer agendaen for, hvilke personer og hvilket indhold, man kan se.

  Lync Room System forener det bedste af begge verdener

  Lync har historisk været ideel til deling af indhold og samarbejde via mødedeltagernes pc’er. Til gengæld har tidligere udgaver af Lync haft mindre fokus på videooplevelsen. Med de stærkt forbedrede videokonferencefunktioner i Lync 2013 generelt – og introduktionen af de nye Lync Room Systems - får man nu det bedste af to verdener: Videokonference i fuld HD-kvalitet kombineret med distance-samarbejde og interaktiv deling af informationer og indhold.

  Lync Room System leveres i forskellige størrelser, så det passer til lokalet og antallet af personer rundt om bordet. Da løsningen er bygget på touch-skærme kan mødedeltagerne interagere direkte med det delte indhold – uanset om det er PowerPoint, delte applikationer eller interaktive whiteboards.

  Generelt gør Lync 2013 desuden møder mere enkle: Uanset om du er på kontoret eller på farten kan du deltage i et Lync-møde med et enkelt klik eller en enkelt berøring. Du skal ikke længere notere eller huske opkaldsnumre og adgangskoder. Du skal blot klikke på ”Deltag i Lync-møde” fra en Outlook-mødepåmindelse på computeren eller fra kalender- eller møderuden på en Windows Phone-, iOS- eller Android-enhed. Afhængigt af mødetypen kan du nu bestemme, om du vil slå lyden fra for deltagerne og tillade eller blokere for videodeling, når du planlægger mødet. 

  Andre fordele ved Lync Room System (LRS) er:

  • LRS starter op på få sekunder, og det nye videogalleri viser mødedeltagere, der kan deltage aktivt fra konferencerummet, fra pc’en, på farten via Lync Mobile, fra en tablet eller ringe ind fra en ekstern telefonlinje. Man har således fuldt overblik over mødets deltagere og indhold gennem hele mødet.
  • Det er lige så nemt at arrangere møder og dele indhold i videomødet som på pc’en, da brugeroplevelsen er velkendt fra Outlook og Lync, og de samme værktøjer bruges til at afholde en videokonference.
  • LRS er automatisk konfigureret, så du kan starte mødet uden tekniske udfordringer. En touch-baseret konsol gør det nemmere at starte og styre mødet samt invitere og tilføje deltagere løbende. Touch-funktionen giver mere interaktivitet i selve mødet.
  • LRS kommer i HD (1080p) og fås med en eller to skærme alt afhængig af rummets størrelse, et HD-videokamera, der fanger hele rummet i fuld 1080p opløsning, wideband audio, der giver en klar lydoplevelse fra og til rummet, og en touch-konsol. Systemet kan køre på en Lync Server i eget datacenter eller via Lync Online i skyen.       

  De første Lync Room Systemer kommer på markedet i løbet af juni 2013 og udbydes af Microsoft-partnerne Crestron, Lifesize, Polycom og SMART.

  Læs mere om Lync Room System her.

  Vh. Jørgen Rahbek, produktchef, Microsoft Lync, jorgenr@microsoft.com 

 • Microsoft mener

  Office Mobile til iPhone

  I dag lancerer vi Office Mobile til iPhone, som alle Office 365 Home Premium- og Office 365 ProPlus-brugere kan hente gratis i Apple App Store.

  Den gode Office-oplevelse – på tværs af enheder

  Hvis man er Office 365-bruger og har en iPhone, kan man nu få den optimale Office-oplevelse fra sin iPhone med mulighed for at se og redigere Word-, Excel- og PowerPoint-dokumenter.

  Når du tilgår og redigerer Office-dokumenter fra din iPhone vil både formatering og layout være det samme på tværs af din iPhone og din pc eller Mac – dette gælder også diagrammer, animationer, SmartArt-grafik og figurer.

  Office Mobile er udviklet til folk på farten, og vi har derfor gjort det nemt at tilgå dokumenter, som er gemt i skyen på SkyDrive eller SkyDrive Pro. Fra din telefon får du hurtigt og nemt adgang til dokumenter, som du har arbejdet med på din computer, da disse er tilgængelige i din Recent Documents / Seneste Dokumenter-sti. Og så kan du naturligvis også se og redigere Office-dokumenter fra e-mails.   

  Office Mobile er designet til de noget mindre smartphone-skærme, så det er nemt at navigere i dokumenter og nemt at danne sig et overblik over indholdet.

  Deling af indhold og udveksling er dokumenter er ligeledes en nem øvelse i Office Mobile, da man har mulighed for at redigere og gemme direkte til SkyDrive eller SkyDrive Pro – eller sende dokumenterne som vedhæftning i en e-mail.  

  Læs mere om Office Mobile til iPhone på Office 365 Tech Blog.

  Hvis du ikke abonnerer på Office 365, men gerne vil teste Office Mobile til iPhone app’en, så kan du få et gratis prøveabonnement på Office 365 via office.com. Office Mobile til iPhone kan downloades i Apple App Store i USA fra i dag – og ruller ud i de øvrige markeder over den kommende uges tid.   

  Vh. Aaren Ekelund, divisionschef for Office, Microsoft Danmark (aaren.ekelund@microsoft.com)

 • Microsoft mener

  Windows RT-tablets får Outlook 2013

  I går, under Computex Taipei 2013, afslørede vi flere detaljer omkring Windows 8.1 – bl.a. kunne vi afsløre, at Windows 8.1-opdateringen til Windows RT byder på Outlook 2013 RT.

  Mens vi fortsætter nedtællingen til d. 26. juni, hvor preview’et af Windows 8.1 bliver frigivet, kan vi glæde os over flere spændende detaljer i opdateringen. Læs mere om Windows 8.1-opdateringen på vores Windows Blog, hvor vi bringer et resumé af keynoten fra Computex.

  Se også denne demo-video, der giver dig en forsmag på Windows 8.1.

   

  Vh. Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows, Microsoft Danmark (mthansen@microsoft.com)        

 • Microsoft mener

  Microsoft binder systemer sammen i hybride skyer

  I disse dage afholdes TechEd North America i New Orleans. TechEd er Microsofts årlige konference for IT-pro’er, hvor vi løfter sløret for en portefølje af løsninger, der hjælper virksomheder med at udnytte fordelene ved cloud computing, øge produktiviteten samt giver kunderne en samlet platform, der kan håndtere forskellige pc’er og smartphones, således at medarbejdere kan arbejde fleksibelt.

  De største nyheder på konferencen er:

  1. Nye muligheder med private og hybride skyer

  Vi har for kort tid siden annonceret Windows Azure Infrastruktur Service, der gør det lettere for virksomheder, at flytte applikationer i skyen. På TechEd konferencen lancerer vi nu opdaterede IT-løsninger på tværs af servere og cloud til virksomheder, så de kan nyde godt af fordelene ved en hybrid sky. Det sker med introduktionen af Windows Server 2012 R2 og System Center 2012 R2, Windows Intune med mobile device management samt SQL Server 2014. Alle løsninger integrerer med Windows Azure, hvilket gør dem fleksible og giver kunderne bedre muligheder for at optimere deres hybride sky – dvs. finde den optimale balance mellem den offentlige og private sky i netop det IT-scenarie, som kunden har brug for.

  De nye løsninger bryder barrierer ned mellem datacentre, så kunderne lettere kan skabe et styresystem i skyen, hvor IT-services og applikationer altid er tilgængelige uanset, hvor brugeren befinder sig og fra hvilken enhed, brugeren ønsker at tilgå informationer.

  Windows Server indeholder nu nye funktioner inden for adgangsbeskyttelse, skalerbarhed, lagring og netværks virtualisering. Kombinationen af System Center og Windows Intune giver en hybrid sky, hvor kunderne lettere kan håndtere og imødekomme udfordringen, at medarbejdere vil kunne tilgå virksomhedens systemer fra alverdens smartphones, tablets og pc’er. SQL 2014 giver desuden mulighed for back-up i skyen og ifm. datanedbrud, da den er baseret i Azure skyen men nemt kan genskabes i en on-premise-løsning.

  De nye Windows Server, System Center og SQL Server løsninger bliver offentliggjort i Preview i løbet af et par uger og bliver tilgængelige i slutningen af 2013.

  2. Windows 8.1 klar til erhvervslivet

  Microsoft løfter ligeledes sløret for nogle af de nye egenskaber i den nyligt annoncerede Windows 8.1 opdatering, herunder forbedringer inden for sikkerhed, management, mobilitet og netværk.

  Windows 8.1 bygger videre på Windows 8’s momentum med over 100 millioner solgte licenser og indeholder ligeledes forbedringer og opgraderinger på nøgleområder som personalisering, søgefunktioner, indbyggede applikationer, Windows Store og cloud-forbindelse. Læs mere om mulighederne med Windows 8.1 på Microsoft Mener og Windows for Your Business.

  3. Moderne app-udvikling

  Den sidste store nyhed på TechEd er lanceringen af Microsoft Visual Studio 2013. Denne version af Visual Studio giver udviklere endnu bedre mulighed for at bygge og designe moderne applikationer til forskellige enheder, i skyen og på klienter. Udviklere kan se frem til at blive mere produktive og opnå større samarbejdsfordele via mere fleksible udviklingsmetoder og bedre applikationer.

  Visual Studio 2013 bliver lanceret i Preview på Build konferencen d. 26.-28. juni, hvor de nye egenskaber samt en ny bølge af hybride Application Lifecycle Management (ALM) funktioner vil blive demonstreret. 

  Dansk partner deler kompetencer og viden på TechEd

  Den danske Microsoft-partner Coretech er taler på årets TechEd konference, da Coretech er internationalt anerkendt for at specialisere sig i System Center suiten. Coretech leverer således løsninger til kunder som bl.a. AGCO, Varian Medical og Pandora og både deler og henter stor inspiration på TechEd.

  Partner i Coretech, Peter Odgaard, siger: TechEd er et vigtigt forum for os, da vi kommunikerer direkte med et internationalt publikum og samtidig møder en koncentreret gruppe af eksperter inden for bl.a. infrastruktur og cloud. Vi har især store forventninger til de næste versioner af System Center, Windows Server og Azure, da det åbner op for endnu bedre integration for vores kunders systemer.

  TechEd afholdes også i Europa fra d. 25-28. juni i Madrid, hvor en stor dansk delegation af IT-pro’er og udviklere vil deltage. Her vil Microsoft gå i dybden med annonceringerne fra TechEd US. For mere information og tilmelding til TechEd Europe, se her.

  For mere information om server og cloud nyhederne, kontakt venligst Ken Hyld, produktchef for System Center Suiten (khyld@microsoft.com)

  For mere information om Azure og applikationer, kontakt venligst Henrik Westergaard Hansen, Evangelist Manager (henrikwh@microsoft.com).

Page 1 of 1 (8 items)