March, 2014

 • Microsoft mener

  Nu lancerer vi Office 365 Personal

  Vi mener, at der skal være et Office til alle. Derfor præsenterer vi nu Office 365 Personal, der er vores Office-pakke på abonnementsbasis, som du kan anvende på én pc eller Mac, samt på én tablet eller smartphone. Med Office 365 Personal er du altid opdateret med de nyeste funktioner i vores Office-programmer – og så har vi integreret Office med skyen, så du altid har adgang til dine filer uanset, hvor du befinder dig. 

  Vi introducerede Office på abonnementsbasis sidste år med introduktionen af Office 365 Home Premium, som du fortsat kan købe under navnet Office 365 Home.

  Office 365 Personal er tilgængelig i løbet af foråret hos computerforhandlere landet over. Den vejledende pris for et årsabonnement er 599,- kroner.

  Find Office-pakken til dig

  Med Office 365 Personal kan du installere Office-pakken på én pc eller Mac, samt én smartphone eller tablet. Du får løbende opdateringer og nye funktioner, og nyder godt af 60 minutters Skype-opkald om måneden, samt 20 GB lagerplads på OneDrive.

  Til hele familiens Office-behov findes Office 365 Home, der giver mulighed for at installere Office-programmerne på fem pc’er eller Mac-computere, samt op til fem smartphones og tablets. Der er selvfølgelig også Skype-minutter og OneDrive-lagerplads med. Så burde alle være dækket ind.

  Endelig tilbyder vi vores Office-produkt gratis i form af Office Online, som nemt giver adgang til basisfunktionerne i Word, PowerPoint, Excel og OneNote. Office Online er, som navnet antyder, en onlinetjeneste, og kræver derfor, at du har en internetforbindelse og tilgår tjenesten via en browser – uanset om det er Internet Explorer, Chrome, Firefox osv.

  For at se en sammenligning mellem de forskellige Office-versioner og for at finde den, som passer dig bedst - læs mere her.

  Vh. Anne-Marie Gjellerup, produktchef for Office i Microsoft Danmark / anneg@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Tid til at tage afsked med Windows XP

  I 2001 lancerede vi Windows XP, som har været blandt de mest populære styresystemer i Microsofts historie. Når kalenderen om en måned viser den 8. april, er tiden for alvor kommet til at sende Windows XP på pension, her stopper vi nemlig med at supportere Windows XP.

  Hvorfor nu det?

  Når vi vælger at stoppe supporten af Windows XP, så sker det fordi, at Windows XP i dag er forældet. Styresystemet har eksisteret i knapt 13 år – og det er uhørt lang tid for et stykke software. Styresystemer og software anvendes jo ikke bare alene, det anvendes i samspil med andre programmer og ikke mindst i samspil med internettet – og her sker udviklingen i et højt tempo.

  Som brugere skifter vi løbende ældre programmer ud med nyere programmer, så vi får adgang til de nyeste funktioner, der gør vores hverdag nemmere. Hvis vi skal have en god oplevelse med de programmer, vi anvender på vores pc, så er vi afhængige af, at programmerne snakker godt sammen med vores styresystem. I dag er det de færreste programmer, som snakker godt sammen med Windows XP – og faktisk er det de færreste nye programmer, som i det hele tager bliver udviklet til at kunne anvendes sammen med Windows XP. Så for at vi bedre kan sikre, at alle vores brugere har en god oplevelse, hver gang de tænder deres pc, sender vi nu Windows XP på pension.

  Hvad betyder det rent praktisk, at Microsoft stopper supporten af Windows XP?

  Når vi om en måned stopper supporten af Windows XP, så betyder det, at vi ikke længere udvikler opdateringer til styresystemet, og vi vil ikke længere sende sikkerhedsopdateringer ud til vores brugere. Man vil heller ikke kunne hente teknisk support hos os.

  For vores brugere betyder det, at Windows XP ikke vil være sikker i forhold til trusler fra internettet, hvor der dagligt frigives nye former for vira og andre skadelige programmer. Man risikerer også, at man i dag anvender et program, som, hvis/når det opdateres, stopper med at fungere optimalt. Det betyder også, at hvis man oplever problemer med sin pc, som skyldes styresystemet, så vil man ikke længere kunne hente hjælp hos vores supportteam.

  Hvad bør man gøre?

  Vores anbefaling til eksisterende Windows XP-brugere er at opgradere til et nyere styresystem eller hvis tiden alligevel er inde til, at man snart skifter sin pc ud med en nyere model, så overvej at gøre det nu.

  Hvis man vælger at opgradere sit styresystem, så anbefaler vi, at man opgraderer til den nyeste version, Windows 8.1, så er man bedst fremtidssikret. Man skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle pc’er af ældre dato, der kan køre Windows 8.1. Dette kan man selv undersøge ved hjælp af vores Opgraderingsassistent, som er en lille fil, der undersøger om dit system og programmer er i stand til at køre på Windows 8.1.

  Når man opgraderer Windows XP til et nyt styresystem, skal man være opmærksom på, at man manuelt skal overføre filer og geninstallere programmer.

  Fordelene ved Windows 8.1

  Hvis man opgraderer fra Windows XP til Windows 8.1, vil man opleve, at ens pc starter op væsentligt hurtigere end man er vant til, ligesom pc’en generelt vil køre filer og programmer hurtigere. Hvis man har en laptop vil man også opleve, at batterilevetiden forbedres.

  Vi har også lavet mange forbedringer i Windows-brugerfladen – nogle ting vil virke meget velkendte, herunder Skrivebordet, Start-menuen og Kontrolpanelet og nogle ting er helt nye. Med Windows 8.1 har vi introduceret en ny startskærm, som præsenterer dig for dine programmer og apps i et grafisk overblik, som du kan tilpasse i forhold til dine daglige behov. Vi har også introduceret en ny søgefunktion, som lader dig søge i al indhold på din pc og samtidig på internettet ved én og samme søgning. 

  Vi har samlet alt, du behøver at vide, om Windows 8.1 her.

  Fordelene ved at købe en ny pc

  Ligesom der er sket rigtig meget i udviklingen inden for software de sidste 13 år, er der sket utrolig meget i udviklingen inden for hardware. Butikshylderne bugner af pc’er med nye, spændende formfaktorer – som eksempelvis de nye ”All-in-one”-pc’er med store, flotte skærme, de hybride enheder, der både kan anvendes som en laptop og som en tablet, eller de nye laptops, der vejer mindre end en liter mælk og samtidig holder batteri til en hel dag på farten. Og fælles for rigtig mange af de nye pc’er er jo touch-skærmen, som giver dig en helt ny oplevelse af brugervenlighed og interaktion med din personlige computer.

  På siden her har vi samlet et overblik over mange af de nye pc’er, der findes på markedet i dag.

  Tak for 13 gode år

  Vi ved, at rigtig mange af vores brugere har været glade for Windows XP – det har vi også! Nu gælder det nye tider, ny teknologi – og et nyt styresystem. Vi ser derfor frem til at gøre hverdagen endnu sjovere for de brugere, som kan se frem til en helt ny pc-oplevelse med et nyt og moderne styresystem.

  For at sikre en god overgang har vi samlet forskellige ressourcer, der hjælper dig videre fra Windows XP, på denne side – og hvis du skulle være i tvivl om hvilken Windows-version, du har i dag, så kan du finde ud af det her

  Vh. Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows i Microsoft Danmark, mthansen@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Social, big data og search i Office 365

  På SharePoint-konferencen, der i disse dage afholdes i Las Vegas, præsenterer vi nye oplevelser, der vil styrke samarbejde og kommunikation på fremtidens arbejdsplads. Nye sociale funktioner, big data og søgemuligheder til Office 365 samt nye udviklingsværktøjer til mobile løsninger, browsere og Office-enheder, er blandt højdepunkterne fra konferencen. Da danske virksomheder er langt fremme med brugen af SharePoint, deltager en stor dansk delegation af kunder, partnere og udviklere.

  ”Verden er i dag ét stort netværk, hvor forbindelser gør information relevant og tilgængelig og mennesker mere produktive. Desværre arbejder de fleste virksomheder ikke sammen i netværk, hvilket er afgørende for deres evne til at forbedre samarbejde og reagere hurtigere og smartere på kunder, konkurrencesituation og markedsændringer,” siger Jeff Teper, Corporate Vice President for Microsoft.  ”Office 365 byder i dag på oplevelser, der udnytter mulighederne inden for cloud, social, mobilitet og big data teknologi, så medarbejdere og teams kan identificere de rette kontakter og mest anvendelige informationer og dermed få mere arbejde fra hånden.”

  På baggrund af den vision fremviser vi nye løsninger for brugere, udviklere og IT-pro’er, som er på vej til Office 365 i nærmeste fremtid. Fokus er på beskyttelse af informationer og overholdelse af lovmæssige krav.

  Brugere af Office 365 kan se frem til mere personlige oplevelser, der integrerer sociale funktioner, så folk nemmere kan finde kollegaer og partnere, der arbejder på lignende projekter, så spildtid minimeres og relevante informationer bliver lettere tilgængelige. De største nyheder er:

  • Ny Office graf giver et konstant overblik over de nyeste og mest relevante informationer på tværs af SharePoint, Exchange, Lync, Yammer og Office.
  • En ny gruppefunktion forener mennesker, samtaler, kalendre, emails og dokumenter på tværs af Office 365. Når man opretter en gruppe i en Office 365 applikation, vil samtalehistorik, kalender, dokumentbibliotek og inbox være tilgængelig for medlemmerne – som lukket gruppe eller offentlig tilgængelig.
  • Integration af sociale diskussioner inden i dokumenter, der er gemt i SharePoint Online og OneDrive for Business.
  • Video portal, hvor man kan uploade, gemme og se videoer på sikker vis. Virksomheder kan således skabe og kategorisere videoer samt streame dem på mobile enheder via Office 365.

  For de mere end 3,4 millioner Office og SharePoint udviklere, offentliggør vi nye muligheder for at udvikle mobile løsninger med Office 365 SDK’er til Windows 8 og Android; forbedringer af Office 365 AP’er til PowerPoint og Outlook; nye API’er til dokumenter, kontakter, email, kalender og opgaver, som er intuitive og baseret på åbne standarder; deling af applikationer mellem eks. PowerPoint og PowerPoint Online.

  For IT pro’er består nyhederne i øget sikkerhed og beskyttelse af informationer i skyen og i hybride miljøer. Blandt nyhederne er funktioner til forebyggelse af datatab, OneDrive for Business (tidligere SkyDrive Pro) som en alenestående service og stærkere integration mellem SharePoint og Yammer.

  Danmark er et SharePoint land

  Fra Danmark deltager 170 antal kunder og partnere på konferencen. Denne SharePoint konference byder på mange vigtige nyheder for danske private og offentlige virksomheder.  Danmark er verdens mest modne SharePoint marked, hvor kunder og partnere sammen bygger forretningskritiske løsninger og applikationer, som skaber værdi for forretningen. Med annonceringerne på dette års SharePoint konference bliver det nu lettere at udvikle nye løsninger og applikationer, integrere til fagsystemer og knytte dette til mobile enheder.

  Jeg har særlig store forventninger til Office Graph, som vil revolutionere Office-platformen ved at bringe den sociale kontekst ud til brugeren via Office-klienterne. Med Office Graph vil social ikke længere være en selvstændig portal eller app, men den sociale kontekst vil i stedet være en naturlig del arbejdet i Office - uanset hvor man måtte befinde sig.

  Microsoft-partneren 2ndC, der senet blev kåret som årets innovationspartner, deltager på konferencen med en række danske kunder. Jesper Bergstedt, adm. direktør, siger:

  ”Microsofts fokus på social og services muliggør hidtil usete muligheder for innovation, deling og socialisering af information. Vi kan nu tilbyde vores kunder nye veje til at drive en effektiv forretning, der involvere alle relevante interessenter fantastisk hurtigt og til en pris som er hidtil uhørt.”

  For mere information om nyhederne fra SharePoint-konferencen, se her.

  Vh. Jon Haugen, produktchef for SharePoint i Danmark, jonhau@microsoft.com / 2949 9891.

Page 1 of 1 (3 items)