April, 2014

 • Microsoft mener

  Ny dansk sports-app videre i international konkurrence - Bill Gates venter

  I går afholdt Microsoft Danmark og Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise for første gang teknologi- og innovationskonkurrencen Imagine Cup i Danmark.

  Vinderne blev de unge iværksættere Anders Stolzenbach på 19 år og Rasmus Theilsø Madsen på 26 år, som præsenterede deres app 'YouBeRu'.

  Potentiale til at forandre brug af teknologi i sportsverdenen

  "YouBeRu er en ny applikationsløsning, som kan indsamle realtidsdata på sportsudøvere, give ny indsigt til fagfolk og samtidig skabe fornyet begejstring og involvering blandt fans og tilskuere. Vi synes selv, at vores idé er nytænkende og at der er et behov for løsningen i markedet, og det har interessen og opbakningen fra Microsoft bekræftet os i", fortæller Anders og Rasmus.

  YouBeRu står for 'You Better Run' og henvender sig til arrangører af, deltagere i og publikum til sportsbegivenheder som maratonløb, triatlon og cykelløb. App’en YouBeRu bruger tilskuernes smartphones til at registrere atleternes bevægelse og placering på en rute. Deltagerne udstyres alle med en chip og hver gang løberen eller cykelløberen passerer en tilskuers smartphone, der kører app’en, registreres atletens placering og hastighed. Disse data går direkte i skyen, hvor alle atleternes data samles i et dynamisk kort, som tilskuerne kan følge live i app’en. Det er således tilskuernes tilstedeværelse og anvendelse af app’en, der muliggør realtids-indsamlingen af data, som informerer og underholder tilskuerne under hele løbet.

  ”Imagine Cup er en konkurrence, hvor de unge får lov at drømme og tænke stort. Vi håber, at vi fremadrettet vil se mange flere initiativer fra erhvervslivet, der retter sig mod unge mennesker og teknologi. Det er vigtigt, at de bliver motiveret og inspireret til at arbejde med teknologi og udvikle deres skaberkompetencer, og at de ser det enorme potentiale, der ligger heri i forhold til jobs og vækst”, siger Christian Vintergaard, administrerende direktør fra Fonden for Entreprenørskab.

  Se mere og hør fra både Anders og Rasmus samt Christian Vintergaard i denne video:

  Med sejren i gårsdagens finale er Anders og Rasmus nu gået videre til den vesteuropæiske finale, som afvikles over den næste måned. Vinderne af denne kommer til Seattle, hvor de skal konkurrere mod app-udviklere fra resten af verden. Imagine Cup-verdensmestrene får 50.000 dollars og skal præsentere deres app for den meget succesfulde iværksætter Bill Gates.

  Mvh. Anette Nørgaard, ansvarlig for studerende og startups i Microsoft Danmark, anno@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Kan den næste WhatsApp komme fra Danmark?

  Dansk erhvervsliv efterspørger i stigende grad kandidater med tekniske færdigheder og digitale skaberevner, men der er stor mangel på it-programmører og Danmarks status som førende it-nation er stærkt nedadgående.

  Der er imidlertid et enormt potentiale inden for it, både herhjemme og uden for Danmarks grænser. App-industrien boomer i disse år. Alene i Danmark vil der inden for det næste årti blive skabt 35.000 nye jobs relateret til apps, og i februar købte Facebook beskedtjenesten WhatsApp for den svimlende sum af 19 milliarder dollars eller rundt regnet 100 milliarder kroner.

  En række opfindsomme og digitalt begavede unge iværksættere er klar over, hvilken vej vinden blæser, og de vil i dag præsentere deres bud på fremtidens løsninger i den globale teknologi- og innovationskonkurrence Imagine Cup.

  Første gang i Danmark

  Siden 2003 har 1,65 millioner studerende fra over 190 lande deltaget i Imagine Cup. Imagine Cup er en konkurrence, som har til formål at give unge mennesker værktøjer til at skabe med it – og omsætte deres ideer til handling og konkrete produkter.

  I dag afholder Microsoft Danmark i samarbejde med Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise konkurrencen for første gang på dansk grund i Vega, København.

  ”Vi ser, at flere og flere unge arbejder med mobil- og webteknologi, og her er der et stort potentiale for fremtidige vækstvirksomheder. Men det er vigtigt, at de unge får færdigudviklet deres idéer, og det er en konkurrence som Imagine Cup et godt afsæt for”, siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise.

  I konkurrencen skal holdene skabe et originalt teknologiprojekt fra den spæde idé til den endelige udførsel. Projektet skal falde inden for kategorierne Games, Innovation eller World Citizenship. Ud af hundredevis af hold fra hele verden er to unge danske iværksættere, Anders Stolzenbach på 19 år og Rasmus Theilsø Madsen på 26 år, for nylig blevet kåret som internationale vindere i Imagine Cups indledende innovationskonkurrence, hvor de skulle skitsere deres projektplan.

  Chance for at møde Bill Gates 

  Anders og Rasmus præsenterer i dag deres app ”YouBeRu” i Vega foran et dommerpanel bestående af stærke danske profiler inden for innovation og teknologi.

  "Vores idé er en ny applikationsløsning, som kan indsamle realtidsdata på sportsudøvere, give ny indsigt til fagfolk og samtidig skabe fornyet begejstring og involvering blandt fans og tilskuere. Vi synes selv, at vores idé er nytænkende og at der er et behov for løsningen i markedet, og det har interessen og opbakningen fra Microsoft bekræftet os i", fortæller Anders og Rasmus.

  Imagine Cup-dommerne i den indledende konkurrence mente, at programmet, har potentiale til at forandre brugen af teknologi i sportsverdenen, og derfor modtog de to danskere innovationsprisen samt 3.000 dollars til at føre deres idé ud i livet.

  Vinderne af den danske Imagine Cup-finale får chancen for at komme til Seattle og konkurrere mod app-udviklere fra resten af verden. Imagine Cup-verdensmestrene får 50.000 dollars og skal præsentere deres app for den meget succesfulde iværksætter Bill Gates.

  Mangel på it-faglighed bremser dansk vækst

  Fagfolk råber i øjeblikket vagt i gevær over stagnationen i dansk it-vækst og hilser tiltag som Imagine Cup velkommen.

  ”Manglen på programmører betyder, at danske virksomheder må sige nej til nye ordrer og dermed nej til vækst. Der vil være en helt kontant afregning, hvis vi ikke får løst problematikken om at skaffe den fornødne kompetente arbejdskraft”, siger Morten Bangsgaard, administrerende direktør i IT-brancheforeningen.

  Ifølge Morten Bangsgaard skal der flere ting i de unges faglige værktøjskasse for, at de kan imødekomme kravene på det fremtidige arbejdsmarked. Blandt andet mener han, at vi bør sætte it og programmering på skemaet i folkeskolen, styrke skaberkompetencerne på grund- og ungdomsuddannelserne og sikre et højere optag på it-uddannelserne. Herudover skal vi sørge for at etablere bedre brobygning mellem uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv.

  Dette synspunkt bakkes op af Janus Sandsgaard, chefkonsulent i Rådgivnings og Videnservice i Dansk Erhverv:

  ”It og programmering ikke er ikke kun for nørder. Det er almen dannelse. Når børnene lærer at skrive i folkeskolen er der ikke fordi alle skal være forfattere, men fordi man ikke kommer uden om at kunne begå sig på skriftlig dansk. Tilsvarende bør eleverne blive introduceret til det basale i programmering. Ikke fordi alle skal være programmører, men fordi man skal lære at begå sig og forstå logikker or principper bag den teknologi, vores samfund bygger på”, siger Janus Sandsgaard.

  Microsoft Danmark ønsker Anders og Rasmus og alle andre deltagerne af Danmarks første Imagine Cup-finale held og lykke!

  Mvh. Anette Nørgaard, ansvarlig for studerende og startups i Microsoft Danmark, anno@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Build: Mød Cortana – og alle de andre nye features til Windows Phone 8.1

  På Build-konferencen, der finder sted i San Francisco i disse dage, har vi netop løftet sløret for Windows Phone 8.1 – en opdatering, som byder på en række nye og rigtig spændende features. Med Windows Phone 8.1 sætter vi endnu engang brugeren i centrum med features, der gør din smartphone endnu smartere og endnu mere personlig.  

  Joe Belfiore var på scenen i San Fransisco, hvor han demonstrerede Windows Phone 8.1 - hvis du er nysgerrig, så kan du se med her.

  Gør din startskærm mere personlig

  Sidste år introducerede vi muligheden for at have tre kolonner af Live Tiles på startskærmen på smartphones med 5”-skærme eller større. Dette bliver nu muligt på alle Windows Phones uanset skærmstørrelsen, så du får mulighed for at skabe et større overblik over dine favorit-apps direkte fra startskærmen.

  Vi gør det også muligt at indsætte et personligt baggrundsbillede på startskærmen, og samtidig bliver dine apps ’transparente’, så du kan se din personlige baggrund, når du scroller op og ned på startskærmen.

  Med Windows Phone 8.1 introducerer vi også en ny app, som lader dig indstille låseskærmen med nye, visuelle effekter og animationer. 

  Mød Cortana – din personlige, digitale assistent

  Blandt de mest spændende nyheder i Windows Phone 8.1 er Cortana, verdens første personlige digitale assistent i Windows Phone. Mange vil kende navnet fra Halo, hvor Cortana assisterer Master Chief.

  Cortana er baseret på Bing, og er den første digitale assistent, som lærer dig og dine brugsmønstre at kende, så hun kan tilpasse sin assistance i forhold til din adfærd og dine vaner. Cortana holder øje med dine interesseområder og filtrerer støj fra, så du kan fokusere på de mere vigtige og interessante gøremål. Cortana bliver først tilgængelig i USA som beta, og vil siden blive tilgængelig i England og Kina senere på året – mens andre lande må vente til 2015.

  Du starter Cortana ved at klikke på hendes Live Tile eller ved blot at trykke på søgeknappen på din Windows Phone – dermed kommer du til Cortana Home. Du interagerer med Cortana ved enten at tale til hendes eller ved at skrive. Hvis du f.eks. sidder i et møde, så skriver du bare dine instrukser, og så svarer Cortana tilbage ved at skrive til dig – altså uden at forstyrre mødet med tale. Hvis du taler til hende, svarer hun dig tilbage, og hun vil endda fortsætte samtalen på naturlig vis.

  Når du interagerer med Cortana for allerførste gang, vil hun begynde med at lære et par ting om dig, såsom hvad du hedder, hvordan man udtaler dit navn, og hun vil spørge ind til dine personlige interesser. Så snart hun kender lidt til dig, vil hendes ’hjem’ indeholde oplysninger, som er skræddersyet til dig. Det kan være oplysninger om din næste rejse med info om din flyafgang og emails med rejsedokumenter. Det kan være vejreudsigten, seneste nyheder eller måske trafikoplysninger som relaterer sig til din daglige pendlerrutine.

  I udviklingen af Cortana har vi inddraget en del ’rigtige’ personlige assistenter for at blive klogere på, hvordan de arbejder og hvilke opgaver, de typisk udfører – og de talte især om udfordringen med at holde styr på deres chefs interesser og præferencer. Med dette udgangspunkt har vi skabt Cortana Notebook, som samler alle de oplysninger, som Cortana noterer sig omkring dig og som Cortana bruger til at være proaktiv og hjælpsom i løbet af dagen. Du kan f.eks. lære hende, at du gerne vil have hendes hjælp til at komme ud af døren i god tid, når du f.eks. skal nå et fly. Det kan også være, du foretrækker, at hun sætter din telefon på ’silence mode’ på givne tidspunkter i løbet af en dag – ligesom hun kan lære, hvilke særlige personer, der måske godt må forstyrre dig på de tidspunkter, hvor du ellers ikke vil forstyrres.

  Og så er Cortana den eneste digitale assistent, der kan give dig særlige påmindelser omkring personer. Det kan f.eks. være, at du gerne vil mindes om, at din kammerat skylder dig penge næste gang, du taler med ham. Alle dine personlige interesser og oplysninger har du selv den fulde kontrol over via Cortana Notebook.

  Da Cortana er baseret på Bing, interagerer hun også naturligt med Bing.com, når du logger dig på. Her kan nogle af dine præferencer for f.eks. vejrudsigt, nyheder osv. blive overført fra Cortana til Bing.com.

  Vi har også designet Cortana til at kunne interagere med apps udviklet af tredjeparter, som du har installeret på din Windows Phone. Hun kan f.eks. starte et Skype-videokald for dig, finde en tv-serie på Hulu Plus, tjekke Facebook eller tweete for dig.

  Og Cortana er ikke bare en tør computer, der giver dig søgeresultater. Ligesom vi kender Cortona fra Halo, så har Cortona på Windows Phone personlighed. Men det finder du kun ud af på en måde – vi glæder os til at præsentere dig for Cortona.

  Nye apps, nye features


  Med Windows Phone 8.1 har vi desuden dykket ned i en masse forbedringer af eksisterende funktioner, ligesom vi introducerer nye funktioner og apps, herunder:

  Action Center, som giver dig mulighed for at se notifikationer samt hurtig adgang til vigtige indstillinger som Wi-Fi, Flight Mode og Bluetooth – en funktion, som er tilgængelig på tværs af hele brugerfladen.

  Word Flow Keyboard, som lærer din skrivestil at kende og som husker navnene på dine på dine kontakter, så du kan skrive endnu hurtigere – og med Word Flow Keyboard kan du skrive ved at lade dine fingre glide henover bogstaverne, så du kan skrive virkelig hurtigt – altså uden at løfte fingerende fra skærmen.

  Ny Skype-app, som er integreret med opkaldsfunktionen, så du kan opgradere et almindeligt telefonopkald til et Skype-video kald med et enkelt tryk. Desuden snakker Skype sammen med Cortana, så Cortana kan styre dine Skype-kald – ligesom en rigtig telefonassistent.

  Ny kalender-app, som nu indeholder en uge-visning og som byder på en nemmere navigation mellem dage, uger og måneder. Og så har kalendere fået et nyt look, som minder meget om Outlook på din pc.

  Musik, video og podcasts kører nu som separate apps, så man nemmere kan tilgå og redigere i spillelister, købe og leje videoer, og abonnere på podcasts via RSS feeds og foretage en Bing-søgning efter nye podcasts. Og, så har vi forbedret volumen-kontrollen, så du justere lydstyrken for hhv. opkald og notifikationer og for apps og medieindhold separat.

  Personer, e-mail og konti er også forbedret. Dine Personer-app giver dig federe feeds fra sociale medier blandt andet med større billeder og Personer-app’en forbinder automatisk til sociale netværks-apps, så du får nemmere adgang til alle funktionerne i disse apps. E-mail supporterer nu S/MIME sikrede e-mails og så har vi udvidet understøttelsen af de forskellige brugerkonti, som du kan forbi til via din Windows Phone med iCloud.

  Billeder og kamera er desuden organiseret på en helt nye måde, så du hopper direkte til dine seneste billeder, når du åbner Billeder-app’en, ligesom dine billeder er organiseret efter dato og lokation. Vi udvider også integrationen af online-billedalbums. I kameraet har vi opdateret brugerfladen, og vi har tilføjet en ny feature, som kan lave ’burst’-optagelser.

  Administrer din telefon

  Med Windows Phone 8.1 har vi også gjort det endnu nemmere for dig at administrere dit forbrug.

  Data Sense byder på nye muligheder for at få overblik over dit dataforbrug, bl.a. ved at holde dig opdateret på dataforbrug inden for en given måned og dataforbrug fordelt på apps. Data Sense holder også styr på dit dataabonnement, så hvis du har begrænset datakapacitet inkluderet i dit abonnement, så vil Data Sense advare dig, når du er ved at nå forbrugsgrænsen, ligesom Data Sense vil prioritere Wi-Fi frem for det mobile netværk, når du skal forbruge større mængder af data. Windows Phone 8.1 har også en ’high savings’-funktion, så du kan browse webindhold med komprimerede billeder, så du dermed forbruger mindre data.

  Wi-Fi Sense forbinder automatisk til gratis offentlige hotspots, så du også her kan spare på dataforbruget på dit mobile netværk. Du får også mulighed for at dele dit Wi-Fi-baserede hjemmenetværk med venner og bekendte, så dine gæster automatisk hopper på dette netværk, uden at du skal sætte dem op med brugernavn og kode hver gang. Wi-Fi Sense kan desuden snakke sammen med Cortana, så hun kan hjælpe dig med at styre dine Wi-Fi-forbindelser.

  Storage Sense hjælper dig med at administrere indhold, som er lagret på telefonens hukommelse og på SD-kortet, hvis din telefon understøtter dette. Med Storage Sense kan du også flytte apps og indhold mellem telefonens hukommelse og SD-kortet.

  Battery Saver giver dig mulighed for at sætte telefonen i strømsparetilstand, så du kan forlænge batteriets daglige levetid. Vores tests har vist, at hvis du tilvælger ’automatic mode’ og dit batteri er nede på 20%, så kan du holde telefonen tændt i 24 timer. Battery Saver giver dig desuden et overblik over dine apps batteriforbrug.

  Windows og Windows Phone spiller endnu bedre sammen

  Det centrale i Windows og Windows Phone er din Microsoft-konto, som sørger for, at dine enheder spiller godt sammen – og integrationen mellem dine enheder forstærkes yderligere med Windows Phone 8.1. Hvis du foretager ændringer i den grafiske opsætning på din Windows Phone, vil du opleve de samme ændringer på din Windows pc eller tablet. Og hvis du foretager et køb i én af de nyere apps, som er designet til både Windows Phone og Windows 8.1, så slår købet igennem på begge dine enheder. Du vil også opleve, at f.eks. kodeordet til dit hjemmenetværk kun skal tastes ind på én af enhederne – og derefter virker på dem begge. Du kan også projektere skærmen fra din Windows Phone på din pc eller tablet via kabel – og på længere sigt vil vi også tilføje den trådløse Miracast-teknologi til din Windows Phone.

  Med Windows Phone 8.1 introducerer vi også Internet Explorer 11 til Windows Phone, der på sammen måde synkroniserer med din Windows pc eller tablet, så du f.eks. kan se favoritter og åbne faner på tværs af enhederne. IE 11 til Windows Phone giver dit desuden mulighed for InPrivate-browsing, lagring af kodeord og ny, smart ’reading mode’.

  Windows Phone til erhvervslivet

  Windows er i mange virksomheder det foretrukne styresystem, og Windows Phone er på mange måder integreret rigtig godt i Windows-økosystemet, så det er nemmere at arbejde på farten. Med Windows Phone 8.1 bliver det nemmere for it-afdelingen at håndtere og administrere smartphone-enhederne, ligesom det bliver nemmere for medarbejderne at få adgang til forretningsapplikationer og -tjenester på farten. Det sker med udvidet MDM, håndtering af LOB-applikationer og certifikater, S/MIME og VPN-support – så det bliver nemmere for virksomheder at tilbyde medarbejderne en attraktiv mobil løsning, der samtidig lever op til høje virksomhedskrav og sikkerhedsstandarder.

  Glæder du dig til Windows Phone 8?

  Windows Phone 8.1 bliver rullet ud til eksisterende Windows Phone 8-brugere over de kommende par måneder, og vil være tilgængelig på Nokias nye smartphones, herunder de nye Lumia 630 og 635, og Lumia 930, som Nokia præsenterede tidligere i dag. Hvis du er registreret som udvikler til Windows Phone, så kan du hente opdateringen i starten af april.

  Vi er rigtig stolte af den udvikling, som vi har vist med Windows Phone – en udvikling som analysehuset IDC noterede sig, da de udråbte Windows Phone som den hurtigst voksende smartphone-platform i 2013. Vi har store forventninger til fremtiden, og med annonceringen af vores nye hardwarepartnere Prestigio og Micromax ser vi frem til, at endnu flere brugere verden over vil få glæde af Windows Phone.

  Læs mere om Windows Phone 8.1. på Windows Phone Blog.

  Vh. Jon Bille, ansvarlig for Windows Phone i Microsoft Danmark / jon.bille@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Build: Windows 8.1-opdatering klar

  På Microsofts årlige udviklerkonference, Build, som i disse dage finder sted i San Francisco, har vi netop offentliggjort en ny opdatering til Windows 8.1, der giver vores brugere en endnu stærkere oplevelse, hvad enten de interagerer med pc’en eller tablets via touch eller med tastatur og mus.

  Da vi lancerede Windows 8 i 2012, åbnede vi op for en helt ny verden med touch og mobilitet i fokus. Vi byggede videre på det stærke fundament i Windows 7, og vi introducerede samtidig en helt ny brugeroplevelse med touch, samt én sammenhængende brugerflade på tværs af pc’er, tablets og smartphones. Siden introduktionen af Windows 8 har vi løbende forbedret brugeroplevelsen, og i dag er kundetilfredsheden højere med en touch-baseret Windows 8-enhed end på en Windows 7-enhed uden touch-funktionalitet.

  Da vi på sidste års Build-konference introducerede Windows 8.1, præsenterede vi et nyt Windows med en række forbedringer, baseret på feedback fra vores brugere. Bl.a. introducerede vi Windows-knappen i nederste venstre hjørne, forbedret multi-tasking, udvidede muligheder for personlige indstillinger og for at personalisere brugerfladen – herunder muligheden for at vælge imellem at starte pc’en op på den nye startskærm eller direkte på skrivebordet.

  Nu gør vi Windows-oplevelsen endnu bedre.

  Windows 8.1-opdateringen byder nemlig på nye funktioner og justeringer, der giver vores brugere en endnu stærkere oplevelse, hvad enten de interagerer med deres pc eller tablet via touch eller med tastatur og mus – eller gør begge dele. Opdateringen betyder også forbedringer for vores erhvervskunder, den giver nye muligheder for udviklere, og den hjælper hardware-producenterne med at holde omkostningerne nede.

  Nemmere adgang til sluk/genstart og favoritapplikationer

  På startskærmen finder man nu en sluk/genstart-knap og en søgefunktion i øverste højre hjørne ved siden af ens brugerbillede, hvilket gør det lettere at slukke for pc’en samt søge direkte fra startskærmen.

  Foretrækker man at arbejde fra skrivebordet, har vi bibeholdt muligheden for at starte pc’en direkte fra skrivebordet frem for fra startskærmen. Man kan ligeledes fastgøre almindelige programmer og applikationer fra Windows Store samt favorithjemmesider til proceslinjen nederst på skrivebordet. Desuden har vi gjort proceslinjen synlig på startskærmen, så når du bruger en mus, skal du blot pege ned i bunden af startskærmen for at få vist din proceslinje – hvorfra du let kan starte eller skifte imellem dine favoritprogrammer og -hjemmesider.

  Velkendte funktioner med mus og tastatur


  Musen virker nu på samme måde på tværs af hele Windows. Når man eksempelvis har en app åben og flytter musen op i toppen af skærmen, så vil man nu se de velkendte luk-knapper. Ligeledes kan man nu bruge højreklik-funktionen på startskærmen, så hvis man eksempelvis højreklikker på et app-ikon, så får man nu en indholdsoversigt, der viser, hvad man kan gøre med app’en – helt som man kender det fra programmer og filer på skrivebordet. Så hvis man f.eks. ønsker at fastgøre en app til proceslinjen, ændre størrelsen på ikonet eller fjerne app’en, så klares det nu ved at højreklikke og vælge kommandoen fra indholdsoversigten.


  Nemmere at finde nye apps

  Med den nye opdatering har vi også fastgjort Windows Store til proceslinjen som standard, så man hurtigere kan åbne Windows Store og finde nye apps.

  Efter installationen af nye apps får man en besked i nederste venstre hjørne, der henviser til app’en.

  Forbedret browser-oplevelse

  Med Windows 8.1-opdateringen har vi også foretaget et par justeringer af Internet Explorer 11, som nu tilpasser selve visningen af browseren i forhold til den enhed, man bruger. Eksempelvis vil der være forskel på antallet af tabs vist på skærmen, fontstørrelser og menu-visninger afhængig af, om du bruger en 8”-tablet eller en 24”-pc sammen med mus og tastatur.

  fisghl-tabs2

  Desuden kan man nu vælge, om man vil have vist browser-adresselinjen og åbne faneblade på skærmen hele tiden, eller om man foretrækker fuldskærmsvisning af hjemmesider, når man browser rundt.

  Forbedringer til erhvervskunder

  Til virksomheder og offentlige organisationer introducerer vi vigtige forbedringer, herunder Enterprise Mode Internet Explorer (EMIE) og udvidet Mobile Device Management (MDM). EMIE gør IE8 kompatibel med IE11, så virksomheder nemt kan køre eksisterende internetbaserede applikationer på Windows 8.1-enheder. Med udvidelsen af MDM introducerer vi yderligere indstillinger, som kan integreres i enhver MDM-løsning, herunder håndteringen af Windows Store applikationer og hjemmesider i forhold til virksomhedens it-politik. Mere information om Windows 8.1-opdateringen til erhvervskunder, kan findes på Windows for your Business Blog, og endnu mere detaljeret på Springboard Series Blog.

  Nye, billige enheder

  Endelig har vi med Windows 8.1-opdateringen gjort det nemmere for vores hardwarepartnere at producere Windows-enheder til lavere omkostninger – f.eks. enheder med kun 1 GB RAM og 16 GB hukommelse, så vores brugere kan købe prisbillige enheder og stadig få den fulde Windows-oplevelse uden at gå på kompromis med ydelsen.

  Windows 8.1-opdateringen er tilgængelig for MSDN-brugere nu og vi ruller den ud til vores Windows 8.1- og Windows RT 8.1-brugere via Windows Update fra tirsdag 8. april. Afhængig af dine indstillinger sker denne opdatering automatisk, ellers kan du hente den i Windows Store. Hvis du endnu ikke har opdateret fra Windows 8 til Windows 8.1, så skal du hente opdateringen via Windows Store.

  Vi glæder os endnu engang over at gøre Windows-oplevelsen endnu bedre, og give vores brugere en mere personlig og stærk oplevelse på tværs af pc’er og tablets.

  Vh. Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows i Microsoft Danmark, mthansen@microsoft.com

  Ps. Til de interesserede kan vi afsløre, at denne Windows 8.1-opdatering hedder KB2919355

   

 • Microsoft mener

  Office til iPad – hvad er nu det?

  I sidste uge løftede vi sløret for Office til iPad – touch-optimerede udgaver af Word, Excel og PowerPoint. Udviklingen af Office til iPad har været en spændende rejse for os, for ikke alene har vi ønsket at give vores brugere mulighed for at bruge Office på endnu en mobil enhed og platform – vi har ønsket at designe det velkendte Office som apps, der er fuldt optimerede til de brugerscenarier, som iPad’en lægger op til. Samtidig har vi ønsket at supplere de eksisterende Office-apps til iPad; OneNote, OneDrive og OWA (Outlook Web App), så vores brugere nu kan få den fulde Office-oplevelse – nær den oplevelse, de kender fra en pc eller Mac – på deres iPad. Hvis du endnu ikke har set resultatet, så kig med her.

  Annonceringen af Office til iPad skete på vores nye direktør Satya Nadellas første officielle pressemøde, hvor han fortalte om grundstenen for Microsofts forretning anno 2014: ’Mobile First, Cloud First’. Men hvad betyder det?

  Mobile First

  Først og fremmest er det en erkendelse af, at vores hverdag ser anderledes ud, end den gjorde for blot et par år siden. Uanset om vi er forretningsfolk, fagfolk, studerende, familiefædre/-mødre eller endda bedsteforældre, så lever vi i den mobile æra. Vi er alle udstyret med en bærbar pc, en tablet eller en smartphone – og mange af os er sågar udstyret med alle ovenstående på én gang og samme tid. Det medfører, at vi både kan være på farten, være forbundne med hinanden og være produktive på samme tid – aktiviteter i vores hverdag, som vi tidligere var bundet til et skrivebord for at kunne udføre.

  Cloud First

  Vores ’nye’ mobile adfærd stiller krav om, at vi ikke er begrænsede af adgangen til de tjenester og services – og ikke mindst data, som gør os i stand til at være produktive på tværs af de mobile enheder, som vi slæber med os rundt. Denne udfordring løser vi ved hjælp af cloud’en – eller skyen, som lagrer vores brugeres ting og sager – dokumenter, billeder, kontakter mv. Og som lagrer vores tjenester, så brugerne kan gøre brug af dem, uanset hvor de befinder sig.   

  Office er til alle

  Nogle vil undre sig over, at vi lancerer Office til en konkurrerende platform. Når vi gør dette, skyldes det vores vision om, at Office er for og til alle. Vores grundpræmis er, at vores brugere er ’Mobile First, Cloud First’-individer, som vi ønsker at understøtte uanset hvilke mobile enheder, de anvender på ethvert givent tidspunkt.

  Mere end én milliard mennesker verden over bruger Office. Det svarer til hver én ud af syv mennesker over hele kloden. Det vidner om, at vi med Office har udviklet et produkt, som hjælper folk med at få tingene gjort – som gør vores brugere produktive, hvad enten de arbejder, laver indkøbslister, privatbudgetter eller billedslideshows til årets familiebegivenhed. Hvad enten det er Office til pc, iPad eller smartphones, forsøger vi at tilbyde et produkt, der rammer plet i forhold til brugernes hverdag og behov. 

  Da vi introducerede Office 365 for lidt over et år siden, præsenterede vi Office i en helt ny version: Office på abonnementsbasis – eller Office som en tjeneste, man kan få adgang til på alle sine mobile enheder. Office 365 adskiller sig også fra den traditionelle Office-pakke, fordi Office 365 ’bor’ i skyen og lagrer brugernes ting i skyen – så man ikke alene har adgang til programmerne på sine mobile enheder, man har også adgang til sine ting uanset, hvor man befinder sig.

  Hvorfor? Fordi vi lever i en mobil æra – og fordi Office er til alle.

  Hurtige fakta om Office til iPad

  Hvad er systemkravene for at kunne køre Office på iPad? Du skal have en iPad, som kører på iOS 7 eller en senere version.

  Hvad koster Office til iPad? Du kan hente app’en gratis i Apple App Store – med denne app kan du læse og gennemse dine Word, Excel og PowerPoint-filer fra iPad. For at kunne redigere og oprette Office-dokumenter fra iPad kræver det et abonnement på Office 365. Med dette abonnement kan du tilgå og redigere dine filer på tværs af alle dine enheder.

  Kan man prøve app’en, før man køber et abonnement? Ja, du kan tegne et 30-dages gratis prøveabonnement på Office 365 – det gør du via Office.com/try

  Hvilke versioner af Office 365 kan man bruge på en iPad? Hvis du i forvejen har et abonnement på Office 365 i hustanden, på jobbet eller på studiet, så kan du bruge dette abonnement på iPad. Dette gælder Office 365 Home, Office 365 Small Business Premium, Office 365 Midsize Business, Office 365 E3 og E4 (Enterprise og Government), Office 365 Education A3 og A4, Office 365 ProPlus og Office 365 University. Det nye Office 365 Personal vil også kunne bruges, når denne version bliver tilgængelig senere på foråret.

  Vh. Anne-Marie Gjellerup, produktchef for Office i Microsoft Danmark / anneg@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Big Data til en milliard mennesker

  Big Data er en af tidens helt store teknologitrends, da den rigtige strukturering af informationer og data giver indsigt og konkurrencemæssige fordele. Antallet af data forventes at nå 5.247 gigabytes pr. person i 2020. Det betyder, at der vil være dobbelt så mange bytes af data, som der er liter vand i havene. Eksplosionen i data styrkes af det stigende antal af tablets og smartphones, der øger adgang til informationer.

  Hos Microsoft er vores mål at give en milliard mennesker adgang til Big Data-indsigter - indsigter der kan sikre hurtigere innovation, hjælpe med at tiltrække nye og holde på eksisterende kunder, sænke driftsomkostninger og skabe vækst. Dette skal ske gennem løsninger, der er sikre, skalérbare og brugervenlige. I dag er Big Data en vigtig konkurrenceparamter, da informationer er nøglen til forretningsvækst.

  SQL Server 2014 nu tilgængelig i RTM

  Fra i dag er SQL Server 2014 tilgængelig i RTM-version (released to manufacturing), hvilket giver kunder og partnere en endnu bedre platform til håndtering af forretningskritiske applikationer i skyen.

  SQL 2014 indeholder nye funktioner, herunder In-Memory, der øger performance op til 30 gange ift. tidligere; disaster recovery i skyen; back-up i skyen, flytning af lokale applikationer til skyen; samt forskellige hybride sky-modeller via Windows Azure. SQL 2014 giver med andre ord bedre ydelse, nemmere indsigt i data og skaleringsmuligheder både on-premise og i skyen. En anden nyhed i SQL 2014 er understøttelse af Big Data-løsningen Hadoop 2.2 samt server back-up i Windows Azure.

  Hvis du vil vide mere om mulighederne med Big Data, er du velkommen til at deltage virtuelt i arrangementet ”Accellerate your Insights” d. 15. april, hvor en ny Big Data-undersøgelse (inklusive danske tal) offentliggøres, og hvor Microsofts nye CEO, Satya Nadella og andre Microsoft-ledere og kunder giver deres bud på, hvordan man bedst kan høste forretningsværdi af Big Data.

  Læs om Microsofts vision for Big Data til 1 milliard mennesker.

  Læs også om hvordan SEAS-NVE skaber fremtidens el-net for danskerne med Big Data.  

  Vh. Lars Bo Granath, produktchef for Information Platform, larsbg@microsoft.com

   

Page 1 of 1 (6 items)