May, 2014

 • Microsoft mener

  Ny sikkerhedsrapport viser skifte i cyberangreb

  McKinsey har offentliggjort en rapport, der viser, at it-chefer er bange for at innnovere og investere i ny teknologi, som eks. cloud computing, pga. frygt for cyberangreb. Eksempelvis siger 70 procent, at sikkerhedsbekymringer har forsinket brugen af public cloud computing med et år eller mere, og 40 procent mener, at det har forsinket brugen af mobile teknologier med et år eller mere.

  Microsoft har netop offentliggjort sin halvårlige sikkerhedsrapport (SIRv16), som afdækker de seneste tendenser og trusler om cyber-kriminel aktivitet. I takt med at sikkerhedssoftware bliver sværere at bryde igennem, ændrer de cyberkriminelle taktik.

  Rapporten omfatter virksomheder på tværs af 110 lande og viser bl.a. at:

  - Antallet af pc’er, som måtte renses for cyber-angreb blev tredoblet i sidste kvartal af 2013

  - Den største trussel blandt 95% af de adspurgte er ’deceptive downloads’, som snyder folk til at downloade malware, der er pakket sammen med legale downloads, som f.eks. software, musik og andet online indhold.

  - Ransomware, der dækker over malware og som forhindrer adgang til filer online mod betaling, er steget med 45% i sidste halvår af 2013.

  Ole Kjeldsen, teknologidirektør i Microsoft Danmark, siger om rapporten:

  ”Sikkerhedsrapporten hjælper os til at forstå, hvilke taktikker, de cyberkriminelle anvender, så vi bedre kan undgå angreb på pc’er og andre enheder. Der er ingen tvivl om, at virksomheder bør være opmærksomme på sikre sig med nyeste software og antivirus og samtidig uddanne medarbejderne til kun at downloade indhold og applikationer fra betroede kilder. Med den stigende BYOD-tendens, hvor mange forskellige it-enheder får adgang til virksomhedens netværk, er det ekstra vigtigt at gøre opmærksom på sikkerhed.”

  Microsoft anbefaler, at virksomheder følger disse simple råd for at forblive beskyttet mod cyberangreb:

  1. Brug nyeste software og opdatér det løbende
  2. Download kun dokumenter og applikationer fra kilder, man kan stole på
  3. Kør antivirus og back-up af data

  SIR-rappporten kan hentes her.

  Vh. Ole Kjeldsen, Microsoft Danmark, olek@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Microsoft offentliggør nye cloud-løsninger

  I disse dage præsenterer Microsoft en række nye cloud-løsninger til virksomheder, der understøtter mobile first, cloud first-visionen om, at virksomheder skal kunne udnytte alle fordelene ved skyen.

  Annonceringerne finder sted på TechEd i Houston, som er vores årlige konference for IT professionelle og virksomhedsudviklere, og hvor en delegation på 230 danskere deltager.

  ”Mobilitet og cloud er fremtiden for virksomheder, og fremtiden er her nu,” siger Brad Anderson, Corporate Vice President for Microsofts cloud-forretning.

  ”Vores store portefølje af differentierede løsninger til skyen, til mobil produktivitet og til udvikling af nye værktøjer, hjælper vores kunder til at udnytte potentialet i tidens vigtigste teknologier, herunder cloud.”

  Brad Anderson under keynoten ved TechEd 2014.

  De vigtigste nyheder på konferencen falder inden for fire kategorier:

  Nye typer hybride skyer

  Ifølge Gartner vil halvdelen af større virksomheder i 2017 have en hybrid cloud-løsning. Microsoft tilbyder nu virksomheder en kortere vej til skyen ved at annoncere: 

  • Private forbindelser til skyen via Microsoft Azure ExpressRoute, hvor virksomheder kan få direkte forbindelse til Azure gennem udvalgte teleleverandører. Hermed får virksomheder nye muligheder for at tilgå sin Azure-sky med funktionalitet, der inkluderer høj hastighed, sikkerhed og pålidelighed.
  • Markant nemmere cloud-lagring med Microsoft Azure Files, som gør det muligt at skabe ét fælles udgangspunkt for fildeling, som man kan tilgå fra mange virtuelle maskiner, hvilket igen vil spare virksomheder tid og penge.
  • Styrkelse af performance, netværksforbindelser og API-håndtering, så virksomheder nemmere kan implementere globale løsninger og dele informationer på tværs af afdelinger.

  Udnyttelse af investeringer i skyen

  I takt med at virksomheder flytter sine data i skyen, er der et stigende fokus på og behov for datasikkerhed. Microsoft tilbyder nu: 

  • Azure Site Recovery (preview i juni), som bygger videre på Hyper-V Recovery Manager og forbedrer mulighederne for sikring af data ifm. nedbrud. Kunder kan dermed replikere og genskabe virtuelle maskiner og services via Microsoft Azure, hvis deres eget datacenter oplever nedbrud.
  • Ny anti-malware med Microsoft Antimalware til Azure, der beskytter både cloud-løsninger og virtuelle maskiner, og øget samarbejde med Trend Micro og Symantec om databeskyttelse via Azure.
  • Forbedret krypteringsteknologi og udvidet forebyggelse af datatab, som beskytter følsomme data hos Office 365 brugere. Sikrer at filer, der er gemt i SharePoint Online og OneDrive for Business, er krypteret med egen nøgle. (Primo juli).

  Mobil produktivitet

  Med stigningen i antallet af smartphones, pc’er og tablets samt apps og services bliver der stillet endnu større krav til it-afdelingen ift. administrering og beskyttelse af informationer og data. Microsoft lancerer nu: 

  • Office mobil app-styring med Windows Intune, der hjælper kunderne med at håndtere og sikre Office – ikke blot Microsoft-produkter, men også Android- og iOS-baserede enheder. Intune vil desuden kunne administrere eksisterende iOS og Android forretningsapplikationer.
  • Microsoft Azure RemoteApp, der giver mobile medarbejdere direkte adgang til Windows-applikationer på deres enheder, uanset platform. Remote Desktop Services giver desuden skalerbarhed i Microsoft Azure og øger brugernes produktivitet på farten.

  Nye udviklingsværktøjer til understøttelse af mobile first, cloud first-løsninger

  Vi præsenter ligeledes nye værktøjer for udviklere i større virksomheder, herunder: 

  • Ny version af ASP.NET, der kører i skyen og giver udviklere mulighed for at optimere cloud- og server-opgaver med større fleksibilitet og højere ydelse end før.
  • Preview af Visual Studio til Apache Cordova platformen, som gør, at udviklere nemt kan bygge hybride applikationer til flere forskellige devices via HTML og JavaScript. Udviklere kan således skabe apps til Windows, iOS og Android via .NET.
  • Mere agil softwareudvikling i form af en udvidet Visual Studio Online, der indeholder en række nye API’er, som kan integrere med tredjeparts services.

  Danmark stærkt repræsenteret på TechEd

  En delegation på 230 danske kunder, partnere og udviklere deltager på konferencen for at blive introduceret til den nyeste cloud-teknologi og lære, hvordan deres virksomhed kan udnytte fordelene ved skyen og hvilket cloud-setup er bedst egnet til netop dem. 

  Microsoft-partneren VENZO, der fokuserer på deployment, er begejstret for nyhederne på konferencen. Christian Petersen, Vice President  & Partner, siger:

  ”Vi er meget begejstrede for Microsofts lanceringer inden for mobil produktivt, og vi vil i fremtiden nemmere kunne imødekomme vores kunders behov for større fleksibilitet på mobile enheder. Samtidig kan vores kunder se frem til nemmere styring af applikationer i hybride cloud-løsninger. 

  ”Azure RemoteApp giver os mulighed for hurtigt og omkostningseffektivt at implementere løsninger, der giver slutbrugeren nem adgang til deres applikationer på tværs af pc’er og andre enheder. Og vi ser desuden store muligheder for at øge værdien med de nye funktioner i Intune, som gør det muligt at håndtere enheder på tværs af platforme.”

  Hos Teknologisk Institut ser man også positivt på annonceringerne ved TechEd.

  ”Microsoft er blevet meget tydeligere i deres kommunikation omkring, hvorledes de omfavner industriens begreber i forhold til cloud, siger Peter Vendelboe Hjortshøj, CIO på Teknologisk Institut

  ”De har operationaliseret deres cloud-budskab med løsninger, som hænger tæt sammen med on-premise datacenteret. Man er således ikke længere er i tvivl om, at Azure kan hjælpe med at gøre virksomhedens infrastruktur mere agil og dermed understøtte forretningens krav til vækst.”

  For mere information om Azure, se her.

  For generelt overblik over nyheder fra TechEd, se TechEd North America Virtual Newsroom.

  Vh. Claus Petersen, Senior Technology Strategist, Microsoft, cpeters@microsoft.com / 5157 8353.

   

 • Microsoft mener

  Opdatering til Dynamics AX 2012 giver virksomheder ERP i skyen og på mobile enheder

  Dynamics AX 2012 R3 er nu tilgængelig globalt. Det betyder, at danske ERP-brugere kan få glæde af nye funktioner inden for mobile applikationer og understøttelse i skyen. Derudover får transport- og logistiksektoren ny indsigt i forsyningskæden og bedre mulighed for styring af processer.

  Udviklingen inden for cloud, sociale medier, bring your own device og nemmere adgang til data ændrer måden, hvorpå vi kommunikerer og engagerer os med hinanden. Med den nye opdatering til Dynamics AX 2012 kan vores kunder se frem til en ERP-løsning, som giver brugere større mobilitet, udnytter mulighederne i skyen og hjælper virksomheder til at styrke sit engagement med sine kunder. Nemmere tilgængelighed til forretningssystemerne og processer direkte fra mobile enheder – f.eks. smartphones og tablets – giver medarbejdere fordelen ved at kunne arbejde med ERP-systemet på farten og derved yde kunderne langt bedre service end tidligere.

  De vigtigste nyheder i Dynamics AX 2012 R3 er:

  • Mobile applikationer: Virksomheder kan nu udvikle og udrulle mobile applikationer, så brugerne kan tilgå Dynamics AX-funktioner direkte på tablets og smartphones, når de arbejder væk fra kontoret eller er på farten. Flere applikationer er allerede tilgængelige i Microsoft Store, f.eks. til rejseafregning, timeregistrering og godkendelser. En ny app er desuden tilgængelig for butiksansvarlige, som ønsker at kunne håndtere nye ordrer på stedet. Læs mere om mobile apps her.
  • Drift i skyen: Med Dynamics AX 2012 R3 kan virksomheder nu køre deres ERP-system på Microsoft Azure, hvilket giver sikker drift i skyen, herunder back-up af data og mulighed for at hente kritiske forretningsinformationer når som helst og hvor som helst. Med drift i Windows Azure følger muligheden for at oprette sit eget virtuelle univers, hvorfra man bedre kan forudsige og justere ændringer. Samtidig har man nem adgang til support.
  • Lifecycle Services: Virksomheder kan få service og support til bedre at planlægge, forudsige og reagere på ændringer i forretningen. Med Lifecycle Services kan IT-afdelingen i samarbejde med forretningen styre opgraderinger, roller og licensrettigheder, overvåge Dynamics AX-systemet, justere forretningsprocesser og nemt modtage support i skyen. Lifecycle Services har allerede sparet virksomheder, som har testet løsningen, for både tid og ressourcer, der er forbundet med at identificere og løse forretningsudfordringer.
  • Transport og logistik: Dynamics AX 2012 R3 indeholder også funktioner specielt udviklet til transport- og logistiksektoren, som giver bedre indsigt i forsyningskæden og bedre mulighed for at styre og standardisere processer.

  Return on investment på tre år

  En undersøgelse, som Forrester Consulting har foretaget på vegne af Microsoft, viser, at virksomheder, der benytter Dynamics AX, opnår god return on investment (RoI). I gennemsnit er investeringen tilbagebetalt med 92% efter tre år, og der høstes gevinster for over 30 millioner kr.

  Dynamics AX 2012 R3 markerer et afgørende teknologisk skridt fremad, da opdateringen gør ERP tilgængelig på virksomheders mobile it-enheder og i skyen – og dermed giver medarbejdere adgang til forretningskritisk data hvor som helst og når som helst. Dermed får virksomhederne og den enkelte bruger en stærk og fleksibel platform til at videreudvikle forretningen og vækst.

  Hasse Bergman, CEO for ERP-eksperten SCALES, har store forventninger til Dynamics AX 2012 R3:

  ”Frigivelsen af AX2012 R3 er årets vigtigste begivenhed for alle eksisterende og potentielle ERP-kunder, da opdateringen flytter mulighederne for at adressere kundernes ønsker og behov væsentligt. Dynamics AX2012 R3 tilbyder afgørende produktivitetsfremmende muligheder indenfor benyttelse af mobile apps samt omkostningsbesparende muligheder for at udnytte Cloud-platformen Azure til drift af løsningen. Mange kunder har i længere tid efterspurgt mere transparente og kendte omkostninger, som med den nye opdatering er en de facto mulighed.

  Den største nyhed i Dynamics AX2012 R3 er introduktionen af det helt nye Warehouse Management System, som er fuldt integreret med meget avanceret funktionalitet til at understøtte processerne i hele distributionskæden. Hos SCALES er vi allerede i gang med de først tre implementeringer, der baserer sig på R3-opdateringen og har flere på vej. Vi har store forventninger til R3-frigivelsen og glæder os til at kunne tilbyde og implementere et så visionært og funktionsrigt produkt.”

  For mere information om Dynamics AX 2012 R3, se her. Forrester Consulting rapporten kan downloades her.

  Vh. Alexander Schadow, Business Group Lead, Microsoft Dynamics; aschadow@microsoft.com

Page 1 of 1 (3 items)