• Microsoft mener

  Slaget på Øresund anno 2014: Koder i stedet for kanoner

  Sidste uge løb det globale initiativ Hour of Code af stablen, hvor millioner af børn verden over blev introduceret for kodning. Blandt disse var 5. klasse på Nyager Skole i Rødovre og 4. klasse på Sabro-Korsvejskolen i Aarhus, som 'kæmpede' mod svenske skoleelever på Øresund i en moderne version af Sænke slagskibe.

  Øresundsopgøret blev sat på skoleskemaet af Microsoft i samarbejde med NGO'en Coding Pirates for at vække børnenes nysgerrighed for digitale værktøjer og vise dem, hvor let og sjovt det kan være at skabe med it.

  Det venskabelige søslag mellem de tidligere ærkerivaler på havene gav eleverne mulighed for at have en masse sjov og bruge spændende teknologi. Efter et Skype-møde mellem de danske og svenske elever blev de præsenteret for et forprogrammeret spillelandskab i Kodu, et simpelt programmeringssprog, som børn kan skabe pc- og Xbox-spil med. I dette landskab, som mindede om Øresund, Sverige og Danmark, dystede de mod svenskerne ved selv at bygge videre på spillets kode og skabe en smartere ’kunstig intelligens’ end deres modstander.

  Børnene scannede også deres klassekammerater ind i en computer med Kinect og i Minecraft byggede de et 3D-klassebillede i bedste Mount Rushmore-stil. Klassebilledet vil senere blive printet i 3D og foræret til klasserne som et minde om dagen.

  Nysgerrigheden og indlevelsen blandt børnene var stor, og både piger og drenge syntes, det var et sjovt afbræk fra deres almindelig skoleuge. Dette billede er fra MetroXpress af elever på Nyagerskole i Rødovre.

  Det er godt nyt at børnene var begejstrede for at arbejde med programmering, for fremtidens arbejdsmarked stiller større krav til it-værktøjskassen. EU anslår, at den samlede EU-arbejdsstyrke næste år kommer til at mangle 500.000 personer med de nødvendige programmerings- og it-kompetencer til at imødekomme arbejdsmarkedets efterspørgsel. Dette tal forventes at stige til 900.000 i 2020. 

  Billede fra Kids News af elever på Nyagerskole i Rødovre.

  Microsoft takker Coding Pirates, Nyager Skole og Sabro-Korsvejskolen for en forrygende Hour of Code-uge!

  Vh. Julich Wiberg, chef for Microsoft Education i Danmark


   

   

   

   

 • Microsoft mener

  Office 365 innovationer imødekommer brugernes behov

  En række innovationer i Office 365 giver nu viksomheder og offentlige organisationer nye muligheder for at arbejde intelligent og intuitivt og samtidig styrke medarbejdernes samarbejde fra enhver pc, tablet eller mobil enhed. De nye funktioner i Office 365-platformen skal hjælpe virksomheder med at optimere værdien af deres teknologiinvesteringer i et tempo, hvor medarbejderne kan følge med.

  En af grundene til at mange virksomheder og offentlige organisationer vælger Office 365 er, at det er en produktivitetsplatform med intuitive værktøjer, som løbende forbedres i form af nye innovationer. Innovationer, som er formet af markedsudviklingen og kundernes konkrete behov. En anden vigtig årsag til Office 365’s popularitet er, at platformen lever op til sikkerheds- og lovmæssige krav om, hvordan virksomheder beskytter sine informationer og persondata.

  Inden for de seneste måneder har vi lanceret en række nye innovationer i Office 365, der understøtter virksomheders vækst, effektivitet og procesoptimering samt medarbejderes behov for at være produktive og have nem teknologi ved hånden.

  Innovationerne dækker en række behov, der gør sig gældende på de fleste arbejdspladser, nemlig:

  - Nem og hurtig adgang til relevant information og indsigt i data, der kan danne baggrund for bedre beslutninger og øge produktiviteten

  - Naturlige og intuitive værktøjer – vi har behov for værktøjer, der arbejder for os på vores måde. Det gælder social interaktion, nem adgang til at dele informationer og evnen til at kommunikere med kolleger på tværs af teams og landegrænser

  - Mobilitet – nem adgang til at arbejde fra enhver enhed hvor som helst

  Ny video-funktion i Office 365

  En af de nye innovationer er Office 365 Video - en video streaming funktion, der giver virksomheder mulighed for at anvende video som en central del af deres interne kommunikation og videndeling. Videofunktionen er den første af en række nyheder, som udnytter fordelene ved integration med Yammer og SharePoint og understøtter samarbejde mellem grupper og medarbejdere imellem.

  Office 365 Video giver virksomheder en sikker og bred platform, hvorpå man kan dele videoindhold, lige fra chefens videobeskeder til nye ansatte til interne projekter, hvor medarbejdere kommunikerer og samarbejder via videoer. Office 365 Video sætter enkelhed i centrum – man skal blot kan trække i videoikonet og uploade i et vindue med en titel og kort beskrivelse. Brugere kan nemt uploade eller afspille en video fra en mobil enhed, og videoer kan både findes og deles via en søgefunktion i Office 365. 

  Office 365 Video lever naturligvis op til sikkerhedsmæssige krav, beskytter virksomhedsdata og indeholder samme adgangskriterier som resten af Office 365 kræver. Funktionen bliver udrullet til alle Office 365 kunder i starten af 2015. Læs mere om perspektiverne i Office 365 Video her.

  Machine learning-teknologi i Office 365

  Vi har netop også lanceret Office Delve, som er en intelligent søgefunktion i Office 365, der giver en ny, overskuelig måde at finde informationer og personaliseret indhold på. Delve er baseret på Office Graph, der anvender machine learning-teknologi til at identificere mønstre i opgaver og kommunikation mellem mennesker, indhold og aktiviteter. Til at begynde med integrerer Office Graph informationer fra kilder som e-mail, OneDrive for Business, SharePoint Online og Yammer, og senere vil løsningen også kunne hente informationer fra OneNote og Lync. Mere information om Office Delve kan findes i denne artikel.

  Udover Office Delve, har vi lanceret Clutter til Office 365, som udnytter fordelene i Office Graph til at rydde op og skabe overblik i dine emails. Clutter anvender også machine learning-teknologi til at skabe overblik og flytte mindre vigtige emails til en separat mappe. Det reducerer støj og hjælper brugeren med at fokusere på de vigtigste opgaver.

  Office til iPad og Android og Skype til virksomheder 

  En anden nyhed er, at Office-applikationer nu er klar til iPad, iPhone og Android-tablets, hvilket giver virksomheder og medarbejdere mulighed for at være endnu mere produktive fra deres mobile enheder – uanset hvilken platform, de anvender. Hvor oprettelse og redigering af dokumenter, Excel-ark og præsentationer før kun var mulig med et Office 365-abonnement, er redigering og oprettelse af nye dokumenter nu muligt i de nye Office-apps til både iOS og Android.

  De nye apps til iOS og Android giver brugerne mulighed for læse dokumenter, oprette nye dokumenter, foretage rettelser i dokumenter – såsom at ændre tekst, formatere, indsætte billeder, formularer, diagrammer osv. Samtidig kan man arbejde med sine dokumenter direkte i OneDrive eller Dropbox. Læs mere om mulighederne i Office på iPhone, iPad og Android-tablets her.

  Sidst men ikke mindst udruller vi i første halvår af 2015 næste version af Lync i form af Skype for Business, der forener Skypes intuitive brugerflade med de virksomhedsorienterede funktionaliteter og sikkerhed i Lync-platformen. Skype for Business bliver dermed en bedre og mere intuitiv version af Lync som kommunikationsplatform, der automatisk giver brugerne opdateringer og bedre integration i Office 365.

  Skype for Business vil transformere måden virksomheder kommunikerer på og åbne op for et helt nyt publikum bestående af millioner af Skype-brugere, der før har ligget adskilt fra forretningskontakterne. Læs mere om Skype til virksomheder i denne artikel.

  Det var en kort gennemgang af de seneste innovationer og nyheder, der er på vej til Office og Office 365, som imødekommer virksomheder og offentlige organisationers behov for mobilitet og produktivitet. 

  Vh. Aaren Ekelund, divisionschef for Office

 • Microsoft mener

  Endnu mere Office, endnu flere enheder

  I dag markerer endnu et spændende skridt for vores Office-brugere. Vi løfter nemlig sløret for nye Office-apps til iPad, iPhone og Android-tablets, som giver vores brugere mulighed for at være endnu mere produktive fra deres mobile enheder.

  Hvor oprettelse og redigering af dokumenter, Excel-ark og præsentationer tidligere kun har været muligt med et Office 365-abonnement, bliver simpel redigering og oprettelse af nye dokumenter nu muligt i de nye Office-apps til iOS og Android. Dermed giver vi vores brugere endnu flere muligheder for at gøre brug af det Office, de kender.

  Helt konkret kan vi i dag introducere følgende:

  • Nye Office-apps til iPhone, hvor Word, Excel og PowerPoint nu bliver tilgængelige i samme brugervenlige touch-optimerede versioner, som brugerne kender fra deres iPad. De nye apps kan hentes i dag
  • Opdaterede Office-apps til iPad, som giver udvidede funktioner i Word, Excel og PowerPoint. Opdateringerne kan hentes fra i dag
  • Preview-versioner af Office-apps til Android-tablets, hvor brugerne har mulighed for at tilmelde sig et preview-program, og hente Word, Excel og PowerPoint til deres tablets. Vi forventer at have de endelige versioner af Office-apps til Android-tablets klar i starten af 2015. Man kan registrere sig til preview-programmet i dag via aka.ms/signupnow
  • En ny touch-optimeret version af Office til Windows er i støbeskeen, og bliver udviklet til Windows 10.

  PowerPoint til iPad.

  Freemium vs. Premium
  De nye apps til iOS og Android giver brugerne mulighed for læse dokumenter, oprette nye dokumenter, foretage rettelser i dokumenter – såsom at ændre tekst, formatere, indsætte billeder, indsætte formularer, diagrammer, overgange og animationer. Samtidig kan man arbejde med sine dokumenter direkte i OneDrive eller Dropbox.

  Hvis man som bruger ønsker den fulde oplevelse på en iPad, iPhone eller Android-tablet, vil det fortsat kræve et Office 365-abonnement, som giver ubegrænset storage i OneDrive og mulighed for avanceret redigering af dokumenter, Excel-ark og præsentationer– herunder Track Changes, WordArt, billedeffekter, pivottabeller, Presenter View med speakernotes.

  Office som platform
  Dagens udmelding kommer i forlængelse af den udvikling, vi som virksomhed har været igennem det sidste års tid, hvor produktivitet og platforme er det centrale i vores produktudvikling.

  Med dagens udmelding ønsker vi at gøre vores brugere i stand til at være produktive – til at bruge det velkendte Office de holder af, uanset hvilke mobile enheder de foretrækker. På samme tid viser vi styrken i Office som en platform, der går på tværs af alle styresystemer, og som en platform, vi konstant udvider med integrationen af nye teknologier.

  Office facts

  • Office bruges i dag af mere end 1 mia. mennesker over hele kloden
  • Office til iPad er downloadet mere end 40 mio. gange
  • Office 365 Home og Office 365 Personal har i dag mere end 7,1 mio. abonnenter

  Læs mere om vores nye Office-apps på Official Microsoft Blog og på vores presserum for Office på Microsoft News Center.

   

  Vh. Aaren Ekelund, divisionschef for Microsoft Office (aaren.ekelund@microsoft.com)

 • Microsoft mener

  Ny Dynamics i skyen styrker forretningen og øger produktiviteten

  Bedre forretningsprocesser og integration mellem systemer i skyen samt et helt nyt partnerskab skal hjælpe Dynamics-kunder med at optimere deres forretning. Innovation står øverst på agendaen, når Dynamics-konferencen, Convergence, i disse dage finder sted i Barcelona. På konferencen deltager en dansk delegation på over 165 kunder, partnere, analytikere og Microsoft-entusiaster.

  Convergence sætter i år fokus på, hvordan virksomheder kan udnytte fordelene ved at køre deres forretningssystemer i skyen på cloud-platformen Azure, og hvordan de kan øge produktiviteten ved bedre integration med Office 365 og anvendelse af mobile enheder.

  Microsofts Vice President for Business Solutions, Kirill Tatrinov, åbnede konferencen med eksempler på organisationer, der differentierer sig ved at udnytte skyen samt integrere nye teknologier, som machine learning og mobile løsninger, med det formål at øge produktiviteten og yde bedre og mere målrettet kundeservice. Byen Barcelona har realiseret en vision om at styre byen via innovative og digitale løsninger, baseret på skyen, mobile enheder, big data og forretningsapps.

  Kirill Tatarinov offentliggjorde ligeledes et nyt samarbejde med Thunderhead.com, som skal styrke CRM-platformen ved at tilføre en omni-channel løsning til at styrke kundefokus, som giver marketing- og salgsdirektører bedre mulighed for at skabe kundeengagement. Thunderhead.com giver organisationer mulighed for at samle kundeindsigter, -kontekst og -adfærd i én samlet løsning, der giver bedre visuelt overblik samt adgang til analysefunktioner.

  Kirill Tatarinov præsenterede også Microsoft Dynamics NAV 2015 samt nye funktioner i ERP-løsningen Dynamics AX 2012.

   ”Virksomheder efterspørger i højere grad løsninger i skyen, hvor de bedre kan interagere med kunder og opnå indsigt i kundeadfærd for at blive mere produktive. Vi forsøger at gentænkte og genopfinde produktivitet ved at udnytte fordelene i skyen gennem den fleksible cloud-platform Azure, produktivitessuiten Office 365 og nye kundefokuserede forretningsapplikationer i Dynamics. Alt dette vil transformere virksomheders måde at interagere med kunder på,” siger Kirill Tatarinov.

  Digital assistent øger brugervenligheden i CRM 2015

  For en måned siden annoncerede vi, at den næste version af Microsoft Dynamics CRM 2015 bliver tilgængelig i december 2014. CRM 2015 nedbryder siloerne mellem salg og marketing, så de kan styrke samarbejdet og fremadrettet skabe langt større synergi i kampagner og kundetiltag med det resultat, at kunderne oplever mere målrettet og skræddersyet kommunikation. Dynamics 2015 vil fungere på tværs af alle mobile enheder, så kunder kan få adgang til forretningskritiske informationer på farten. IDC forventer således, at der I 2015 vil være 1,3 milliarder mobile medarbejdere og 15 milliarder intelligente enheder.

  En af de helt nye funktioner i CRM 2015 bliver en touch-brugergrænsefalde og integration med Cortana, den digitale personlige assistent, der oprindelig blev udviklet til Windows Phone 8.1. Cortana kan hjælpe brugerne med at arrangere møder, sende påmindelser, søge efter kontakter og aktiviteter, se kundelister og data – alt sammen via stemmegenkendelse.

  Vi har ligeledes annonceret en samlet salgsproduktivitetsløsning, hvor salgsmedarbejdere til under 400 kr. pr. måned får et værktøj til at øge produktiviteten, som integrerer med eksisterende forretningsapplikationer.

  Transformér virksomheden i skyen med Dynamics AX og NAV

  Ifølge IDC har kun 2 procent af virksomheder havde flyttet deres ERP-løsning i skyen i 2013. Dette tal forventes at stige til 47 procent i løbet af de næste fem år. Nye opdateringer til Dynamics AX 2012 og en helt ny NAV 2015 sætter da også stigende fokus på at udnytte fordelene ved skyen.

  ERP-løsningen Dynamics AX 2012 bliver opdateret med en helt nyt Point-of-Sales klient til Windows tablets og telefoner, så salgspersonale i butikkerne kan tilgå kundeinformation, uanset hvor de befinder sig of dermed kan tilbyde endnu bedre shoppingoplevelser. Denne opdatering giver ligeledes produktions-, varehus- og transportsektoren det rette styringsværktøj og mere fleksibilitet ift. at håndtere ordrer hurtigt og effektivt.

  Microsoft Dynamics Lifecycle service (LCS) er baseret på Azure og giver virksomheder mulighed for at styre proces-innovation og implementering samt få værdi af disse projekter hurtigere, da man kan udvikle, teste og installere projekterne i skyen. Kunder, der anvender LCS, optimerer således agilitet og sparer tid. Den nye opdatering til AX er tilgængelig i november. 

  Microsofts ERP-system til mindre og mellemstore virksomheder, NAV 2015, giver en helt ny brugeroplevelse med tablet og touch-funktioner. SMB’er kan således tilgå virksomhedsdata, uanset hvor de befinder sig og personalisere startsider, så brugerne nemt får adgang til de vigtigste informationer. Den nye NAV-løsning tilbyder desuden tættere integration med Office 365 og kan køre på Microsoft Azure.  

  Kunder efterspørger effektivitet og skalerbarhed

  Årets danske ERP-partner, Scales, ser positivt på udviklingen. CEO Hasse Bergman siger således:

  ”Vi oplever i øjeblikket en transformation, hvor også komplekse applikationer som ERP-systemer, herunder Dynamics AX, rykker i skyen. Der skal ikke herske tvivl om, at den udvikling vil fortsætte i de kommende år og vil drive en massiv effektivisering og produktivitetsstigning hos mange virksomheder. Vores kunder efterspørger i stigende grad skalerbarhed på tværs af hele produktkataloget - også på high-end produkter. Cloud-platformen gør, at vi netop kan imødekomme de ønsker og i det hele taget tilføre stor værdi ved at anvende skyen som driftsmodel.”

  Convergence finder sted i Barcelona fra 4.-6. november. Mere information omkring konferencens nyheder kan findes her.

  Vh. René Ebbesen, Direktør for Microsoft Dynamics, reebbese@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Microsoft udvider sit softwaredonationsprogram til NGO'er

  Med den rette teknologi kan velgørende organisationer arbejde hurtigere, mere effektivt og tilmed finde helt nye måder at hjælpe udsatte mennesker på.

  Men velgørende organisationer arbejder ofte med begrænsede økonomiske ressourcer. Microsoft ønsker derfor at sikre dem adgang til it-teknologi, som gør dem i stand til at løse sine opgaver og gøre størst mulig gavn.

  Det gør vi blandt andet ved at donere software til velgørende organisationer gennem vores softwaredonationsprogram. Det glæder os at meddele, at dette program nu også omfatter Office 365, vores produktivitetsplatform i skyen.

  Danske NGO’er samlet hos Microsoft

  Fredag den 31. oktober besøgte godt 100 repræsentanter fra danske NGO'er Microsofts danske hovedkvarter i Hellerup for at lære mere om Office 365 og de nye muligheder, der ligger i at bruge en moderne, online-baseret produktivitetsløsning.

  Red Barnet anvender Office 365 og oplever store fordele i den cloud-baserede Office-pakke.

  ”Ved at tilbyde medarbejderne et mobilt kontor, frigør vi dem fra tung administration og it-systemer og giver dem i stedet fleksibiliteten til at kunne arbejde på farten og hjemmefra i højere grad end tidligere. Vi forventer derfor at se mere produktive og tilfredse medarbejdere, der får en nemmere arbejdsdag og bedre kan koncentrere sig om faglige indsatsområder,” siger Mads Gaub, sektionsleder for administrationen i Red Barnet.

  Danmark er et af de lande i verden, der er længst fremme i brugen af cloud-services som Office 365 blandt store og mellemstore virksomheder. Vi glæder os til nu også at hjælpe endnu flere danske NGO'er i skyen.

  Allerede nu benytter 250 danske NGO'er sig af Microsofts softwaredonationsprogram. Læs mere om programmet og om hvordan vi kan hjælpe din organisation her.

  /Aaren Ekelund, divisionschef for Microsoft Office

 • Microsoft mener

  Gratis Office 365 til lærere og elever

  Sidste år lancerede vi Student Advantage, som giver uddannelsesinstitutioner mulighed for at tilbyde deres studerende gratis adgang til Office 365, såfremt skolen i forvejen licensierer Office. Student Advantage har vist sig at være et populært tiltag, da skolerne får mulighed for at tilbyde digital undervisning og giver de studerende nem adgang til digitale værktøjer, som de kan forvente at møde på arbejdsmarkedet.

  Vi lancerer nu en udvidet model af tilbuddet, hvor alle studerende, lærere og ansatte på skoler, som licensierer Office, kan få glæde af Office 365 gratis på op til fem forskellige pc’er, smartphones og tablets. Tilbuddet giver de studerende og lærere mulighed for at arbejde digitalt igennem hele uddannelsesforløbet, mens IT-afdelingen bibeholder adgangskontrol, fleksibilitet og sikrer overholdelselse af skolens sikkerhedsregler.

  ”De studerende er nødt til at lære digitale kompetencer, herunder produktivitetsværktøjer som Office 365, så de er klædt på til arbejdsmarkedet senere i livet” siger Julich Wiberg, salgschef for uddannelsessektoren i Microsoft. ”Hos Microsoft investerer vi de studerende, og de kan nu få endnu nemmere adgang til de rette IT-kompetencer, så de kan arbejde produktivt i studietiden og ultimativt stå stærkere i konkurrencen på det internationale arbejdsmarked. ”

   

  Samarbejd i skyen og løs opgaver på farten med Office 365

  Office 365 er gratis tilgængelig for alle studerende på skoler, hvor lærere og ansatte har adgang til Office. Samtidig kan lærere og ansatte nu få Office 365 ProPlus gratis med i købet af Office. Således vil lærere og ansatte benytte samme værktøjer som eleverne, og de kan tilrettelægge undervisningen digitalt. Lærerne får ligeledes adang til Office 365 på fem forskellige pc’er og mobile enheder, hvilket bl.a. giver adgang til dokumenter online og på farten samt mulighed for at optage og dele undervisningen elektronisk. 

  Tilbuddet gælder fra 1. december 2014, og abonnementet indeholder en fuld version af Office og inkluderer Word, Powerpoint, Excel, OneNote, Outlook mv. Office 365 ProPlus kan installeres på op til fem Pc’er eller Mac’s og installeres lokalt på den studerendes PC, således at applikationerne virker, både når den studerende er online og offline.

  Følg dette link for registrering til Office 365, og bliv inspireret af forskellige anvendelsesmuligheder af Office, OneNote og PowerPoint i denne video:

  Danske skoler på forkant med udviklingen

  Frederikssund Private Realskole er en af de danske skoler, der tilbyder alle elever gratis Office 365. Skolen har en digital strategi, hvoraf Office og pc-brug er en central del. Flere lærermidler er tilgængelige online, og eleverne får allerede fra de små klasser egne pc’er. Skolen sikrer dermed, at børnene får præinstalleret Office og lærer at benytte værktøjerne i de første år af deres skoletid.

  ”Valget af Office til de studerende var ikke svært. Vi har testet alternative programmer, men Office giver børnene den bedste værktøjskasse til at håndtere fremtidens arbejdsmarked. Og med Office 365-tilbuddet var det en nem beslutning,” siger Dorthe Thestrup, IT-ansvarlig på Frederikssund Private Realskole.

  Mølleskolen i Ry har en vision om, at alle IT-redskaber skal være en naturlig del af elevernes dagligdag. Mølleskolen har således også valgt Office 365 til deres studerende, og forventer, at ca. 500 ud af skolens 1000 elever vil benytte sig af Office 365 og Office inden for de næste 2-3 år. IT-vejleder Peter Krukow forventer desuden større ensartethed af elevmedbragt udstyr ved at tilbyde Office:

  ”I dag medbringer 80 % af eleverne på 8. årgang og 50 % af de resterende studerende deres eget udstyr, og resten låner udstyr af skolen, som de kan beholde i skoletiden. Valget af Office skyldes genkendeligheden og ensartetheden i programfladen. Desuden giver Office de bedste værktøjer til samarbejde og deling af dokumenter, som er en vigtig del af vores undervisningsstrategi.”

  For mere information om Office 365 til skoler, se her.

  Vh. Julich Wiberg, salgschef for uddannelsessektoren i Microsoft, jwiberg@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Microsoft Dynamics C5 2015 gør dit økonomisystem mobilt

  I dag lancerer vi Microsoft Dynamics C5 2015, den nye version af Danmarks mest udbredte økonomisystem til små virksomheder. Den nye version gør virksomheders økonomisystem mobilt med en ny tablet-app, der giver brugeren adgang til den fulde C5-funktionalitet – også når du er på farten.

  Dermed understøtter Microsoft Dynamics C5 2015 endnu bedre den travle iværksætter, der nu får mulighed for at bogføre, fakturere, holde styr på kunder og leverandører samt tjekke, om der er varer nok på lageret – uanset tid og sted.

  Tablet-app’en er tilgængelig til både Windows, Android og iOS.

  Microsoft Dynamics C5 2015 deler ligesom C5 2014 teknisk platform med den moderne Microsoft Dynamics NAV, hvilket gør det muligt at bruge Microsoft Dynamics C5 i skyen, ligesom den er fuldt integreret med Office 365. Og så er det nemt at skifte til en NAV-løsning, hvis man ’vokser ud af’ sin C5-løsning og har brug for mere funktionalitet.

  Her er et overblik over de vigtigste nyheder i Microsoft Dynamics C5 2015:

  • Tag økonomisystemet med på farten: Microsoft Dynamics C5 2015 er tilgængelig som tablet-app, så du kan bogføre, fakturere, holde styr på kunder og leverandører og tjekke lagerstatus, uanset hvor du eller dine ansatte er.
  • Fuld integration til Office 365: Du kan arbejde med dine data i velkendte programmer som Word og Excel. Det gør C5 2015-brugere endnu mere produktive, da du aldrig skal skifte imellem flere forskellige brugerflader, men hurtigt finder de programmer og informationer, du skal bruge: Hvad enten det er beregning af ordrekalkulation i Excel eller udarbejdelse af et nyt tilbud i Word – som du så lægger online med det samme. Og med automatisk synkronisering i skyen, har du altid adgang til de nyeste version af alle dine dokumenter – på tværs af pc, tablet og smartphone.
  • Mere fokus på opgaven: Vi har i Microsoft Dynamics C5 2015 givet vores bud på en simpel, rollebaseret brugerflade, der hjælper brugeren i den mindre virksomhed. Men vil du selv skræddersy brugerfladen til den enkelte medarbejders arbejdsområder, så giver den fleksible brugerflade også mulighed for det. Her kan vores partnere hjælpe med tilpasningen, fx ved hjælp af en indtastningsguide, der fortæller brugeren, hvilke oplysninger, der er nødvendige for at få bogføringen eller salget gennemført.

  Microsoft-partnere: Spændende muligheder i ny C5-version

  Dynamics C5 2015 åbner dermed for helt nye brugerscenarier og tilpasningsmuligheder. Det bekræfter Bo Martinsen, administrerende direktør i Norriq, der er i tæt samarbejde med Microsoft om at levere løsninger til både Dynamics C5 og NAV.

  ”Vores vigtigste mission er at sikre vores kunder fleksibilitet og frihed til at fokusere på deres kerneforretning. Den nye C5 2015-version giver os endnu bedre muligheder for at hjælpe dem, fx med bedre tilpasningsmuligheder i den rollebaserede brugerflade og muligheden for få økonomisystemet direkte på sin tablet. Og da C5 2015 bygger på NAV-platformen, kan vi nemt hjælpe vores kunder videre, hvis de vokser ud af deres C5-løsning. Vi glæder os derfor til at komme i gang med at skabe nye stærke løsninger til vores eksisterende og nye kunder.”

  Hos Inventio.it er der også store forventninger til den nye C5-version.

  ”Vi har en pæn kundetilgang på Dynamics C5, og er spændte på at se og prøve forbedringerne og den nye funktionalitet i C5 2015. Specielt tablet-app’en er en vigtig nyhed, som mange af vores kunder efterspørger. Som vi ser det, er der intet andet økonomisystem i prisklassen, der matcher C5 2014 på funktionalitet – og det bliver endnu bedre i den nye version. Vi ser derfor meget positivt på fremtiden med den nye C5,” siger Thomas Klavsen, CEO i Inventio.IT.

  Dynamics C5 2015 er tilgængelig fra i dag, den 1. oktober 2014.

  Vh. René Ebbesen, Direktør for Microsoft Dynamics (reebbese@microsoft.com)

 • Microsoft mener

  Microsoft løfter sløret for næste version af Windows

  Microsoft har i dag præsenteret en tidlig udgave af, hvordan den næste version af Windows – Windows 10 – kommer til se ud. Den tidlige udgave har fokus på nye fordele for virksomhedsbrugerne, og har til formål at sætte gang i den største brugerdrevne udviklingsproces af Windows nogensinde.

  Microsoft løfter nu sløret for den næste version af Windows-operativsystemet, Windows 10, som allerede d. 1. oktober 2014 får snigpremiere i form af et teknisk preview. Den tidlige udviklingsudgave af Windows 10 har fokus på fordelene for virksomheder med særlig vægt på den opdaterede brugergrænseflade samt forbedrede sikkerheds- og administrationsværktøjer. Tidligt i 2015 vil Microsoft fortælle mere om, hvilke nyheder Windows 10 giver forbrugerne.

  Samtidig med den tidlige udgave af Windows 10 introducerer Microsoft også et nyt initiativ, Windows Insider Program (WIP), der bliver startskuddet til virksomhedens største brugerdrevne udviklingsindsats til dato – en indsats, som skal sikre, at udviklingen af Windows fremadrettet imødekommer brugernes behov og ønsker i endnu højere grad end tidligere. Deltagere i WIP-programmet vil modtage previewet af Windows 10 samt regelmæssige opdateringer igennem hele udviklingsforløbet, som de kan tage i brug og give feedback på.

  ”Windows 10 markerer overgangen til næste generation af Windows, en version som sætter helt nye standarder for, hvordan vi kan være produktive, hvordan vi lader os underholde og hvordan vi kommunikerer med verden omkring os. Windows 10 bliver vores mest omfangsrige operativsystem nogensinde – og det bedste operativsystem, vi har udviklet til virksomheder,” siger Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows hos Microsoft Danmark.

  ”Jeg ser frem til den udviklingsproces, vi nu skal i gang med sammen med vores mange udviklere og virksomhedsbrugere, og jeg glæder mig meget til at se resultaterne i de kommende måneder.”

  Windows 10 skaber sammenhæng på tværs af enheder

  Windows 10 tilpasser sig den specifikke enhed, som den enkelte bruger anvender og giver dermed en sammenhængende, velkendt og intuitiv brugeroplevelse, som baner vejen for øget produktivitet – uanset om man bruger en pc, tablet, smartphone, Xbox eller mindre enheder. Windows 10 vil dermed være platformen, der kan afvikles på tværs af alle enheder og større datacentre, så Windows-brugere er gearet til en fremtid, hvor endnu flere enheder er forbundne via internettet – også kaldet Internet of Things.

  Windows 10 leverer desuden en konsolideret platform til app-udviklere, som favner alle typer af enheder i én samlet app store. Det betyder, at udviklere nu blot skal skrive en applikation én gang og gøre den tilgængelig på tværs af forskellige enheder. Dette vil lette udviklingsarbejdet og give endnu flere muligheder for brugerne.

  Designet til at løse den moderne virksomheds udfordringer

  Windows 10 er udviklet til at inkludere næsten alle de behov, som virksomheder stiller til sine it-systemer, og de er bygget direkte ind i operativsystemets kerne. Faktorer som sikkerhed, identitetsstyring og beskyttelse af følsomme oplysninger er afgørende for virksomheder, og Windows 10 imødekommer disse krav på en måde, der minimerer kompleksiteten for den enkelte virksomhed. Et af de største fremskridt i Windows 10 er inden for brugeridentitet, som mindsker risikoen for sikkerhedsbrud, datatyveri og phishing. Windows 10 forbedrer også virksomheders evne til at beskytte data ved at separere og gruppere data helt nede på applikations- og filniveau. Dermed er virksomhedens data beskyttet, uanset hvor de lagres eller deles.

  Administration og udrulning af Windows 10 er gjort lettere, så virksomheder kan nedbringe omkostningerne, der er forbundet med at tage operativsystemet i brug. Man får mulighed for in-place-opgradering direkte fra Windows 7 og 8/8.1, hvilket betyder, at det ikke er nødvendigt at slette og gendanne enheder før en opgradering. Virksomheder får ligeledes fleksibilitet til at vælge, hvor hurtigt de ønsker at implementere de seneste forbedringer i Windows, og de enkelte virksomhedsbrugere får mulighed for at give direkte feedback, som vil hjælpe med at gøre Windows 10 endnu bedre.

  Virksomheder kan ligeledes skræddersy deres Windows Store, så den er tilpasset virksomhedens miljø. Det betyder blandt andet en nemmere distribution af apps til virksomhedens brugere og en helt ny og fleksibel licensstruktur, så virksomheder fremadrettet kan købe apps på volumen-licenser og i øvrigt genbruge licenserne i forhold til de aktuelle brugere.

  Teknisk preview til pc’er øger produktiviteten

  Det tekniske preview af Windows 10 tilbyder større fleksibilitet, bedre navigation og større genkendelighed i Windows-oplevelsen, blandt andet gennem:

  • Udvidet startmenu: Den velkendte startmenu er tilbage med hurtig adgang til de funktioner og dokumenter, som folk anvender mest, med blot ét klik. Man kan gøre den nye startmenu til sin egen ved at vælge hvilke favoritapplikationer, programmer og hjemmesider, den skal vise. 
  • Applikationer kører i et vindue: Applikationer fra Windows Store åbner nu i samme format som programmer fra skrivebordet. Apps kan nu vises i forskellige størrelser og flyttes rundt på skærmen og de har små titelbjælker i toppen, så det bliver nemmere at udvide, minimere eller lukke applikationen med et enkelt klik. 
  • Forbedret snap-funktion: Det er nu blevet nemmere at arbejde med flere apps på samme tid med den forbedrede snap-funktion. Man kan nu have op til fire apps kørende på samme skærm i et nyt layout med fire kvadrater. Windows 10 tillader også, at andre applikationer og programmer kører sideløbende, og giver forslag til hvilke andre åbne applikationer, du kan vælge at få vist på skærmbilledet.  
  • Ny Task View-knap: Værktøjslinjen har desuden fået en ny funktion, som giver brugeren ét samlet overblik over aktive apps og filer, og som giver mulighed for, at brugeren nemt kan skifte imellem dem og få adgang til andre skriveborde ved blot et klik.
  • Flere skriveborde: I stedet for at mange applikationer og dokumenter overlapper hinanden i ét skrivebordsmiljø, kan man nu nemt oprette og skifte mellem flere forskellige skriveborde afhængig af mål og projekter. Man kan eksempelvis have et skrivebord til arbejdsbrug og et andet til fritidsbrug. 

  Åben udvikling baseret på samarbejde og feedback

  Med Windows Insider Programmet (WIP) styrker Microsoft samarbejdet med brugerne omkring fremtidens Windows. Windows Insidere får mulighed for at gå i dialog med Microsoft og give feedback på tidlige versioner igennem hele produktudviklingsfasen. Programmet indeholder forskellige måder, hvorpå Windows Insidere kan kommunikere med Microsoft, eksempelvis via en Windows Feedback-app til deling af forslag og udfordringer, såvel som et teknisk preview-forum, hvor man kan interagere med Microsofts udviklere og andre deltagere i Insider-programmet. Mere information omkring WIP og teknisk preview findes her: http://preview.windows.com.

  PR-teamet (a-jaand@microsoft.com)

 • Microsoft mener

  Ny Microsoft Dynamics CRM nedbryder siloer mellem salg og marketing

  Salgs- og marketingafdelinger kan nu se frem til styrket samarbejde og til at levere bedre kundeoplevelser, når Microsoft Dynamics CRM 2015 bliver tilgængelig i fjerde kvartal af 2014. Samtidig lancerer vi opdateringer til Dynamics CRM Online- og Dynamics Marketing services.

  De nye opdateringer i Dynamics CRM-familien vil revolutionere den måde, hvorpå salg og marketing samarbejder, da de fremadrettet vil kunne skabe langt større synergi i kampagner og kundetiltag, så kunderne oplever mere målrettet og skræddersyet kommunikation. Salgsafdelinger får større indsigt i og indflydelse på marketingplaner og kampagner. Marketingafdelinger får bedre værktøjer til at planlægge og eksekvere kampagner samt måle Return on Investment (RoI). Resultatet bliver en styrket salgsprocess, hvor synergien høstes ved at bygge bro mellem afdelingerne, så kunden bliver tilgodeset langt bedre i forhold til sine behov.

  Marketing har historisk været baseret på en inside-out tankegang, hvor virksomheden presser budskaber og kampagner ud til kunderne. De nye Dynamics-værktøjer giver nu virksomhederne mulighed for at tage en outside-in tilgang til salg og marketing. Dette paradigmeskifte betyder, at marketingplaner og -tiltag i højere grad vil være baseret på kundernes efterspørgsel og adfærd.

  Dynamics CRM 2015 vil desuden blive yderligere integreret i produktivitetsværktøjerne Office 365, Yammer, Lync, Skype, SharePoint og Power BI, så man oplever fordelen ved samme brugergrænseflade og ét integreret system til kommunikation, samarbejde, dokumentstyring og kundehåndtering.

  Per Østergaard Jacobsen, ekstern lektor i produktion og erhvervsøkonomi fra CBS, siger: ”Når vi implementerer IT i virksomhederne, herunder CRM-systemer, er det vigtigt at indtænke den menneskelige faktor. Det skal være nemt og intuitivt for brugeren at anvende IT-systemet, og brugeren skal høste klare fordele, såsom nemmere adgang til relevant information og mere produktiv kommunikation og samarbejde.

  Samtidig skal virksomhederne i stigende grad bruge IT til at styrke samarbejde på tværs og skabe synergier. Det er derfor en positiv udvikling, at CRM-systemerne nu bringer salgs- og marketingafdelingerne tættere sammen, så markedsføringen bliver mere målrettet og kunden i sidste ende får en bedre oplevelse.”  

  Salg og marketing smelter sammen

  Det nye ‘Sales Collaboration Panel’ skal nedbryde siloerne mellem salg og marketing. Det giver nemlig sælgere mulighed for at komme med input til mål og kampagner. Marketing kan strømline kampagner, forbedre målgruppesegmentering, A/B testing af emails, øge online trafik og tilstedeværelse, skabe integrerede tilbud og  workflows til godkendelse af kampagneelementer. Marketing kan ligeledes samarbejde mere effektivt med Lync ’click-to-call’ samt invitere til og afholde webinarer via Lync. Den nye interaktive marketingkalender giver desuden bedre overblik over marketingplaner -  både for salg og marketing.

  Den nye version af Dynamics CRM giver salgsafdelinger mulighed for at sammensætte tilbud, foreslåopsalgs- og krydssalgsmuligheder  på tværs af produktfamilier op på den måde forbedre sælgernes effektivitet. Nye mobile salgsværktøjer sikrer overensstemmelse på tværs af enheder samt øger produktiviteten, bl.a. med rollebaserede dashboards, analyseværktøjer og personaliserede hjemmesider.

  Claus Hansen, CEO og partner hos CRM-leverandøren Alfapeople, siger: ”Det er vores oplevelse, at salg og marketing i højere grad smelter sammen, og at de nye IT-systemer øger mersalget pr. omkostningskrone. Samtidig er salgsindsatsen i højere grad defineret af kundernes adfærd, og dialogen mellem virksomheden og kunden bliver én samlet proces, hvor salgsafdelingen får mulighed for at interagere med kunden på marketings tidligere enemærker.

  Microsoft CRM 2015 giver nye muligheder. Både i kerneproduktet og i den nye Microsoft CRM familie med Dynamics Marketing og Dynamics Social Listening. Det er løsninger, der kan være med til at hjælpe virksomheder i transitionen fra fokus på salg og marketing til kundefokus og derved skabe øget forretningsværdi.” 

  For mere information om Microsoft Dynamics CRM 2015 og Microsoft Dynamics Marketing, se denne Release Preview Guide. Følg også med i vores international CRM-blog CRM Connection eller Microsoft Dynamics CRM community @MSDynamicsCRMhttp://www.twitter.com/msdynamicscrm, #MSDYNCRM.

  Vh. Jeanett Heller, divisionschef, Microsoft Dynamics, jheller@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Intelligent søgning i Office 365 giver overblik og øger produktiviteten

  I en mobile first, cloud first-verden er Office 365 værktøjet, der gør det muligt at arbejde både produktivt og fleksibelt og dermed få mere arbejde fra hånden – uanset om man arbejde på kontoret, hjemme eller på farten.

  Men i takt med at vi samarbejder på tværs af teams og landegrænser, med øget informationsdeling og med vores stigende brug af sociale platforme, så eksploderer mængden af information og datakilder også. Det gør det svært at bevare overblikket og finde præcis de dokumenter og informationskilder, vi har brug for.

  Derfor lancerer vi nu Office Delve, som er en intelligent søgefunktion i Office 365, der giver en ny, intuitiv måde at tilgå informationer på og personaliseret indhold.

  Machine leaning indbygget i Office

  Delve er baseret på Office Graph, der anvender machine learning-teknologi til at identificere mønstre i opgaver og kommunikation mellem mennesker, indhold og aktiviteter. Til at begynde med integrerer Office Graph informationer fra kilder som e-mail, OneDrive for Business, SharePoint Online og Yammer, og om et par måneder vil løsningen også kunne hente informationer fra OneNote og Lync.

  Data kommer således automatisk til brugeren, fremfor at brugeren selv skal søge efter det. Man vil derfor finde langt mere personaliseret og relevant indhold på tværs af Office 365 ved hjælp af Delve.

  Alle informationer præsenteres i et simpelt grafisk design. Indholdet kan ses på forskellige måder og bliver automatisk lagret, så man ikke behøver at beholde visningen på skærmen. Informationerne, som Delve finder frem, er udelukkende baseret på data, som brugeren har rettigheder til at tilgå.

  Delve nedbryder således informationssiloer på tværs af applikationer og understøtter informationssøgning, så teams kan samarbejde bedre og mere effektivt.

  Microsoft vil i den kommende tid rulle Delve ud til Office 365 business-kunder. Du kan læse mere her.

  Vh. Aaren Ekelund, divisionschef for Office, arene@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Fire skarpe om Surface Pro 3

  I dag lander Surface Pro 3 i butikkerne – hvad skal du især glæde dig til, og hvorfor bør du overveje den som din næste laptop? Vi har stillet fire skarpe til Surface-chefen, Martin Thorning Hansen.

   

   

  Hvad glæder du dig særligt over ved dagen i dag?
  Vi er nu klar til at præsentere den tredje generation af Surface – og jeg synes virkelig, der er sket meget siden den første generation. Jeg synes, vi med Surface Pro 3 kan præsentere den perfekte kombination af en letvægts-laptop og en tablet, som på den ene side er det perfekte arbejdsredskab og på den anden side inviterer til ”leg”. Vi har set er par anmeldelser i den danske presse allerede – og deres dom har været overvældende god. Nu er jeg spændt på at se, om brugerne er enige!

   

  Hvad er ifølge dig de største nyheder i Surface Pro 3?
  Skærmen er klart den største nyhed. Surface er vokset til 12” og det gør alverden til forskel, når man bruger Surface Pro 3 som arbejdsredskab. De tidligere generationer af Surface var 10”, og det var ganske enkelt for småt for mange, når man gerne vil bruge Surface som en ”rigtig” laptop. Og selvom Surface Pro 3 er blevet større på dimensionerne, er den samtidig blevet lettere og slankere. Det betyder meget, når man, som jeg, er meget på farten i løbet af dagen.

  Den medfølgende pen er også virkelig genial – med den bliver Surface Pro 3 et ret unikt arbejdsredskab for mange. Integrationen til OneNote gør Surface Pro 3 til det perfekte noteredskab, hvis man er typen, som tager håndskrevne noter. Og hvis man arbejder kreativt med grafik og tegnekunst, så har man lige pludselig en tegneplade med virkelig høj præcision integreret direkte i sin computer, og det åbner op for nogle ret spændende og nye brugerscenarier.  

  Endelig er Surface Pro 3 blevet meget mere fleksibel og brugervenlig, fordi vi har designet Kickstand’en (integreret støttefod) helt anderledes her i tredje generation. Tidligere var der begrænsede indstillinger, så hældningen på skærmen var begrænset. Nu kan man indstille den fuldstændigt frit – det betyder rigtig meget for brugervenligheden og ”laptop-fornemmelsen”.

   

  Hvem skal købe Surface Pro 3?
  Hvis man er typen, som er meget på farten og gerne vil have sin laptop ved hånden, så er Surface Pro 3 en fornøjelse at have med, fordi den vejer så lidt (lige under 800 gram) – og så fylder den jo også en del mindre, end langt de fleste letvægts-laptops på markedet. Og hvis man også er typen, der ofte har både en laptop og en tablet med sig i tasken, så er Surface Pro 3 et særligt fedt produkt – fordi man får begge dele i én enhed.

  Og så kan man jo købe Surface Pro 3 i flere konfigurationer. Den billigste model kommer med en Core i3-processer, hvilket er fint til f.eks. en studerende, som har brug for en laptop til skriveopgaver og den slags i skoleregi – og som i fritiden bruger den til Netflix, webbrowsing, sociale medier og anden underholdning. Den dyreste model kommer med en Core i7-processer og 8 GB RAM – som jo nok henvender sig mest til det professionelle segment, hvor der skal køres tunge programmer og særlige line-of-business apps. Og hvis man har en arbejdsdag, der både foregår ved skrivebordet og rundt omkring til møder, kan man kombinere Surface Pro 3 med dockingstationen – så har man, synes jeg, den ultimative arbejdsmaskine.

   

  Beskriv Surface Pro 3 med én sætning?
  Surface Pro 3 er en laptop og tablet i én.

   

  Surface Pro 3 kan købes i dag via Microsoft Store og i butikker landet over, herunder hos Bilka, ComputerCity, Elgiganten, Expert og FONA. Erhvervskunder kan købe Surface Pro 3 hos Atea, Dustin, KMD og SoftwareONE. Læs mere om Surface Pro 3 på surface.com

  Microsoft Danmark PR (a-kaprie@microsoft.com)

 • Microsoft mener

  Surface Pro 3 lander i Danmark d. 28. august

  For et par måneder siden løftede vi sløret for Surface-familiens nyeste medlem, Surface Pro 3, og modtagelsen i udlandet har været overvældende god. Nu kommer turen til Danmark, hvor Surface Pro 3 rammer hylderne d. 28. august.

  Den tredje generation af Surface Pro skiller sig ud fra de tidligere modeller på flere områder, og brugerne kan se først og fremmest se frem til en større skærm, idet Surface Pro 3 kommer i 12”, og så er Surface Pro 3 blevet en del slankere og lettere sammenlignet med tidligere generationer. Du kan se en præsentation af alle de nye features i videoen her.

  Surface Pro 3 kan købes via Microsoftstore.com og hos udvalgte forhandlere og partnere fra d. 28. august. Du kan også forudbestille din Surface Pro 3 allerede i dag via Microsoftstore.com.

  Vejledende udsalgspriser:
  Surface Pro 3, Intel Core i3 / 64 GB: 6.199,- kroner
  Surface Pro 3, Intel Core i5 / 128 GB: 7.799,- kroner
  Surface Pro 3, Intel Core i5 / 256 GB: 10.049,- kroner
  Surface Pro 3, Intel Core i7 / 256 GB: 11.999,- kroner
  Surface Pro 3, Intel Core i7 / 512 GB: 15.149,- kroner
  Dockingstation til Surface Pro 3: 1.579,- kroner (tilgængelig fra september)

  Vh. Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows, Microsoft Danmark / mthansen@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Fælles forretning i en mobile first, cloud first verden

  I disse dage samles over 16.000 partnere, Microsoft-medarbejdere og andre it-branchefolk på Microsofts årlige partnerkonference, WPC, i Washington D.C. for at diskutere, hvordan partnerne kan optimere deres forretning ved salg af Microsoft-løsninger og samtidig give kunderne de bedste løsninger og aftalemodeller. Over 100 danske partnervirksomheder deltager på konferencen, som er stedet, hvor de møder ligesindede og bliver opdateret på nye initiativer, der skal styrke deres forretning fremadrettet.

  I sidste uge annoncerede vi en række produktnyheder inden for Office 365 og Azure, der skaber værdi i den mobile-first, cloud-first-verden, som vi lever i. På WPC går vi et spadestik dybere og præsenterer nye aftalemodeller, som giver partnerne bedre værktøjer til at hjælpe vores fælles kunder med at udnytte produktivitets- og omkostningsgevinster i skyen.

  Ny aftalemodel gør det nemmere for partnere at sælge cloud

  For at imødekomme stigende efterspørgsel efter cloud-løsninger, optimerer Microsoft nu partnerprogrammet, så det bliver nemmere for partnerne at indkøbe, installere og anvende Microsofts cloud-løsninger. Det såkaldte Microsoft Cloud Solution Provider Program giver partnerne 100 pct. ejerskab over kundeforholdet.

  ”Det er afgørende for os, at vores partnere har de bedste forudsætninger for at sælge vores cloud-løsninger. Cloud Solution Provider-programmet giver partnerne fuld kontrol over al kontakt med kunden, så de bedre kan imødekomme kundens behov. Samtidig står de selv for fakturering, support og muligheden for at sælge deres egne værktøjer, produkter og services. Partnerne kan dermed sikre, at vores fælles altid kunder får den absolut bedste cloud-løsning,” siger Erik Kaae, direktør for mindre og mellemstore virksomheder og partnere i Microsoft Danmark.

  Programmet omfatter i første omgang Office 365 og Windows Intune og vil på sigt inkludere alle Microsofts cloud-løsninger.

  Blandt de andre nye tiltag fra konferencen, som vil gavne partnerne, er:

  • Dynamics CRM Online kommer på Open-programmet, der starter senere på året. Programmet medfører nye fordele for Dynamics-partnere i forhold til at sælge til SMV-markedet, som i Danmark udgør en stor del af det totale virksomhedsmarked. Annonceringen kommer kort tid efter, at også Azure bliver tilgængelig i Open-programmet. Ved at tilbyde vores kommercielle cloud-løsninger i Open-programmet får partnerne en ensartet og velkendt licensmodel, som giver fleksible muligheder for betaling, nye vækstmuligheder og styrkede kundeforhold.
  • Microsoft Azure oplever i øjeblikket en vækst på over 1.000 nye kunder om dagen og indeholder mere end 5.000 partnerapplikationer og ydelser, som kører på Azure. Vi offentliggør derfor nu Azure Certified-programmet, som giver partnerne større vækstmuligheder ved at promovere og sælge egen applikationer på Azure.
  • Tre nye cloud-fokuserede kompetencer skal sikre, at partnerne får bedre udnyttelse af skyen og samtidig kan tilbyde kunderne stærkere integration af nye og eksisterende løsninger i skyen. Microsofts partnere får adgang til kompetencerne, som kan føre til øget performance i Office 365 og Microsoft Azure. Kompetencerne knytter sig til Office 365-løsninger på SMB-markedet, Office 365-produktivitetsløsninger til store virksomheder, og en forbedret cloud-platform til partnere, som specialiserer sig i infrastruktur, Platform as a Service (PaaS) og Software as a Service (SaaS). Læs mere om kompetence-programmet, som erstatter programmerne Cloud Accellerate, Cloud Deployment og Azure Circle.

  Danske partnere begejstrede for nye forretningsmodeller

  En delegation på over 100 danske partnere deltager på partnerkonferencen, og nogle bliver sågar hyldet i et internationalt forum. Danske Sitecore, der leverer CMS-løsninger baseret på Windows Azure, er netop kåret som Årets Globale ISV Partner, hvilket er en stor anerkendelse at modtage.

  Microsoft-partneren SE Cloud Factory deltager på konferencen og er positivt stemt overfor de nye partnerprogrammer, der især gavner SMB-markedet. Direktør for SE Cloud Factory, Christian Frederiksen, siger:

  ”Microsofts nye Cloud Solution Provider-program er skræddersyet til vores forretning, vores forhandlere og deres kunder. Langt de fleste mindre og mellemstore virksomheder foretrækker nemlig, at deres eksisterende og betroede it-leverandør tager det fulde ansvar i forbindelse med leverancen af en ny cloud løsning – og det er nu muligt med Office 365. Sammen med eksempelvis Windows Azure Pack kan Microsoft-partnere nu få flere cloud services leveret samlet ét sted fra, hvilket gør det lettere for dem at servicere kunderne bedst muligt.”

  Netcompany, som i november blev kåret som Årets Microsoft Partner i Danmark, blev ligeledes hyldet på konferencen sammen med de andre landes partnervindere. Netcompany tilbyder stortset hele paletten af Microsoft-produkter, herunder produktivitetsløsninger, Application Platform og Dynamics – såvel on-premise, i skyen og i form af hybride løsninger. Netcompany modtog prisen, da de har vækstratet markant på både omsætning, indtjening og i antallet af medarbejdere.

  Thomas Cordth, Partner og Områdedirektør i Netcompany siger: "WPC er en god mulighed for Netcompany at se, hvilken retning Microsoft går i, så vi kan forberede vores organisation på nye initiativer og produkter, som vi kan anvende direkte ude hos vores kunder"

  Se præsentationerne fra WPC på www.digitalwpc.com og følg nyhederne på Microsoft News Center.

  Vh. Jakob Andersen, PR manager, a-jaand@microsoft.com

   

 • Microsoft mener

  Machine Learning, cloud, cloud og mere cloud på Microsofts partnerkonference

  I næste uge afholder Microsoft sin årlige Worldwide Partner Conference (WPC), som i år finder sted i Washington D.C. Her samles repræsentanter fra over 8.000 virksomheder, der arbejder med at udvikle, implementere og sælge Microsofts produkter og teknologier, med 3.300 Microsoft-medarbejdere til en af it-branchens største konferencer. Målet er at styrke partnervirksomhedernes bånd med hinanden og til Microsoft for at kunne levere endnu større værdi til de fælles kunder. Det er over 100 danske partnervirksomheder blandt deltagerne.

  Forud for konferencen annoncerer Microsoft en række helt nye teknologier og services, der er udviklet til virksomheder og it-brugere i en mobile first, cloud first-verden. Det vil sige en verden, hvor virksomheder i stigende grad bruger og efterspørger nye cloud-løsninger, der sænker it-driftsomkostninger, styrker innovation og giver større effektivitet. Og hvor brugerne forventer at kunne tilgå sine mails, arbejdsdokumenter og sociale tjenester når som helst, hvor som helst og fra en hvilken som helst enhed – om det så er en pc, tablet, smartphone eller noget fjerde.

  Blandt de vigtigste nyheder er:

  Hybride skyer og Machine Learning

  • Microsoft Azure StorSimple er en hybrid cloud-lagringsløsning til datahåndtering, som forenkler backup og datagendannelse ved nedbrud, konsoliderer styring og sender on-premise data i skyen til udvikling og test af nye applikationer. Azure StorSimple bliver tilgængelig 1. august og giver Microsoft-partnere mulighed for at hjælpe deres kunder med en løsning, der kan håndtere alle typer lagring. Azure StorSimple forenkler backup og datagendannelse ved nedbrud, konsoliderer styring og hjælper lokalt baseret data i skyen til udvikling og test af nye applikationer. Læs mere om StorSimple her.
  • Microsoft Azure Machine Learning bliver tilgængelig i preview fra mandag d. 14. juli. Azure Machine Learning giver udviklere og dataanalytikere mulighed for at opbygge avancerede analytiske, cloud-baserede applikationer på kort tid. På blot få timer kan man med Azure Machine Learning skabe databaserede applikationer til at forudsige og ændre fremtidige hændelser, fx i sundhedssektoren med patientdata, i komplekse produktionsprocesser eller i lagerstyring – tidligere kunne udviklingen af denne type analysemodeller og applikationer tage uger eller måneder.
  • Microsoft Azure Preview Portal er en helt ny cloud-oplevelse, der bringer forskellige cloud-teknologier sammen i ét samlet overblik, hvilket gør virksomheder i stand til at levere softwareløsninger i skyen hurtigere og nemmere. På mandag lander en ny Infrastructure as a Service (IaaS) funktionalitet til portalen, så brugerne nemmere kan håndtere en eller flere virtuelle maskiner i skyen samtidig.

  Bedre produktivitet og samarbejde

  • I marts lancerede Microsoft en ny social søgetjeneste under kodenavnet ”Oslo” til Office 365. Det endelige produkt, der hedder Delve, bliver tilgængelig for Office 365-kunder senere i år. Det giver en ny måde at foretage søgninger på tværs af alle dine dokumenter, SharePoint teamsites og samtaler i Yammer og Outlook. Ved hjælp af machine learning-teknologi identificerer Delve både indhold og data, som passer til brugerens igangværende projekter, interesser og arbejdsforbindelser og giver dermed adgang til ny relevant information, man ellers ikke ville opdage. Delve nedbryder kort sagt informationssiloer i organisationen, så man som medarbejder får mere fra hånden og så teams bedre kan samarbejde.
  • Endelig vil en ny Office 365 plan til SMV’er blive tilgængelig i løbet af efteråret. Den nye plan er et resultat af feedback fra vores kunder og partnere om, at SMV-kunder ønsker at vokse med Office 365. De nye tiltag simplificerer salgsprocessen for SMB-partnere, forkorter salgscyklussen og øger muligheder for mersalg. Læs mere på Office-bloggen.

  Læs mere om WPC her på Microsoft Mener i næste uge, når konferencen sparkes i gang.

 • Microsoft mener

  Der sker (STORE) ting med OneDrive!

  I løbet af juli måned giver vi alle vores Office 365-brugere 1 TB lagerplads i OneDrive som en del af deres abonnement – en ændring, som gælder for Office 365 Home, Office 365 Personal og Office 365 University.  

  1 TB er rigtig, rigtig meget lagerplads – her er et par fun facts, der sætter det lidt i perspektiv:

  • 1 TB kan lagre omkring 8.000 gange mere data end den gennemsnitlige hukommelse for et menneske
  • 1 TB svarer til, at man lagrer omkring 2.000 timers musik i CD-kvalitet
  • 1 TB svarer til, at man tager omkring 50.000 træer og laver til papir, som man printer og gemmer
  • 1 TB svarer til, at man lagrer omkring 1.000 kopier af Encyclopedia Britannica – i den fulde version

  Der er også gode nyheder til de af vores brugere, som anvender OneDrive uden at have et Office 365-abonnement. For hvor man tidligere fik 7 GB gratis lagerplads, så får man fremover 15 GB gratis lagerplads. Desuden sænker vi priserne på ekstra lagerplads drastisk, så du fremover kan få:

  • 100 GB ekstra lagerplads for 14 kroner per måned (tidligere var prisen 45 kroner)
  • 200 GB ekstra lagerplads for 28 kroner per måned (tidligere var prisen 70 kroner)

  Læs mere om ændringerne på vores OneDrive Blog og på vores Office Blog.

  Vh. Anne-Marie Gjellerup, produktchef for Office i Microsoft Danmark / anneg@microsoft.com

  Ps. Vil du vide mere om OneDrive?

  OneDrive er Microsofts tjeneste til lagring af data i skyen. Her kan du gemme dokumenter, billeder, film og musik, så du altid har adgang til dine ting uanset, om du bruger en laptop, en tablet eller en smartphone. Med OneDrive kan du også nemt dele dine filer med andre, og når du gemmer dine filer i skyen, betyder det også, at du ikke selv behøver at tænke på backup af dine data – dette klarer vi for dig.

  Du opretter din gratis OneDrive-konto på OneDrive.com

  Office 3-hvaffornoget?

  For snart halvandet år siden introducerede vi Office 365, som er dine velkendte Office-programmer i en helt ny version: Office på abonnementsbasis – eller Office som en tjeneste, man kan bruge på tværs af både laptops, tablets og smartphones.

  Office 365 adskiller sig fra den traditionelle Office-pakke, fordi Office 365 ’bor’ i skyen og lagrer dine ting i skyen – så du ikke alene har adgang til programmerne på dine mobile enheder, du har også adgang til dine ting uanset, hvor du befinder dig. Med Office på abonnementsbasis er du også altid sikret, at du har den nyeste version af Office-programmerne – så når vi f.eks. introducerer nye funktioner i Word, PowerPoint eller Excel, så får du dem helt automatisk.

  Læs mere på Office.com

 • Microsoft mener

  Social medieovervågning, kundeservice og nye marketingværktøjer i fokus med Dynamics CRM Online-opdatering

  Det globale marked for CRM-systemer er 100 milliarder dollar værd, og danske virksomheder investerer da også over 750 millioner kroner i CRM-systemer ifølge en rapport fra Copenhagen Business School. En opgørelse fra analysehuset Gartner viser ligeledes, at investeringer i CRM-systemer til styrkelse af salg, markedsføring og kundeservice stiger hurtigere end andre forretningsorienterede it-systemer.

  Virksomheder er i dag udfordret, da kunder agerer og reagerer meget anderledes end tidligere. Kunder er i dag meget bedre oplyste, inden de træffer deres købsbeslutning, bl.a. i kraft af sociale medier, og dermed er de meget mere bevidste om deres konkrete behov for leverandører og produkter. Det stiller helt nye krav til marketingcheferne, som nu skal have styr på virksomhedens brand, og hvordan produkter og services bliver modtaget. Det øgede behov for markedsinformation gør, at CRM-systemerne bliver mere nuancerede, leverer bedre kundeoplevelser og giver bedre indsigt i kundernes respons og adfærd.


  Microsoft lancerer nu den såkaldte Spring Wave-opdatering til Dynamics CRM Online. Opdateringen indeholder avancerede marketingværktøjer, som giver bedre mulighed for at planlægge kampagner, målrette budskaber, analysere markedet, måle kampagners investeringsafkast samt engagere kunder på tværs af kanaler.

  Social medieovervågning er en anden vigtig funktion i CRM Online-opdateringen, som giver virksomhederne bedre indsigt i deres kunders reaktioner på produkter, brands. Funktionen giver også mulighed for at overvåge konkurrencesituationen samt engagere sig i samtaler og kommentarer online og i realtid.

  Dertil kommer en ny og mere personlig kundeservicefunktion, hvor kundeservicecentre bl.a. kan håndtere flere forespørgsler på én gang og nemmere kan håndtere svar på kundeforespørgsler.

  Huset Markedsføring er blandt de danske kunder, der allerede benytter Dynamics CRM 2013 og ser gode perspektiver i Spring Wave-opdateringen. Direktør Michael Raffnsøe siger:

  ”Vi har i Huset Markedsføring længe kigget på forskellige CRM-systemer, som enkelt kan kobles til vores Navision ERP og øvrige systemer, og som er drevet ud fra solid marketingtænkning.  Med  Microsofts lancering af CRM 2013 var valget relativt let – og forventningerne er blevet endnu højere med de nye egenskaber, der netop er annonceret.”

  EU godkendelse af Dynamics CRM Online

  Microsoft er den første og eneste virksomhed, der har opnået godkendelse af CRM-løsningerne hos EU. Dynamics CRM Online opfylder således kravene til kontraktuelle forpligtelser ifølge EU’s model clauses og de høje EU krav omkring beskyttelse af personlige informationer, jf. artikel 29 (Working Party). Med anerkendelsen kan kunderne føle sig sikre på, at deres følsomme data er beskyttet og samtidig udnytte fordelene i de nye værktøjer på tværs af marketing, salg og kundeservice.

  Spring Wave-opdateringen gælder for CRM Online-kunder, og on-premises-kunder har adgang til den nye funktionalitet via Microsoft Dynamics CRM 2013 Service Pack 1.  

  Læs mere om nyhederne i Dynamics CRM opdateringen i et dette blogindlæg og på vores internationale CRM blog.

  Vh Alexander Schadow, Business Group Lead, Microsoft Dynamics; aschadow@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Ny sikkerhedsrapport viser skifte i cyberangreb

  McKinsey har offentliggjort en rapport, der viser, at it-chefer er bange for at innnovere og investere i ny teknologi, som eks. cloud computing, pga. frygt for cyberangreb. Eksempelvis siger 70 procent, at sikkerhedsbekymringer har forsinket brugen af public cloud computing med et år eller mere, og 40 procent mener, at det har forsinket brugen af mobile teknologier med et år eller mere.

  Microsoft har netop offentliggjort sin halvårlige sikkerhedsrapport (SIRv16), som afdækker de seneste tendenser og trusler om cyber-kriminel aktivitet. I takt med at sikkerhedssoftware bliver sværere at bryde igennem, ændrer de cyberkriminelle taktik.

  Rapporten omfatter virksomheder på tværs af 110 lande og viser bl.a. at:

  - Antallet af pc’er, som måtte renses for cyber-angreb blev tredoblet i sidste kvartal af 2013

  - Den største trussel blandt 95% af de adspurgte er ’deceptive downloads’, som snyder folk til at downloade malware, der er pakket sammen med legale downloads, som f.eks. software, musik og andet online indhold.

  - Ransomware, der dækker over malware og som forhindrer adgang til filer online mod betaling, er steget med 45% i sidste halvår af 2013.

  Ole Kjeldsen, teknologidirektør i Microsoft Danmark, siger om rapporten:

  ”Sikkerhedsrapporten hjælper os til at forstå, hvilke taktikker, de cyberkriminelle anvender, så vi bedre kan undgå angreb på pc’er og andre enheder. Der er ingen tvivl om, at virksomheder bør være opmærksomme på sikre sig med nyeste software og antivirus og samtidig uddanne medarbejderne til kun at downloade indhold og applikationer fra betroede kilder. Med den stigende BYOD-tendens, hvor mange forskellige it-enheder får adgang til virksomhedens netværk, er det ekstra vigtigt at gøre opmærksom på sikkerhed.”

  Microsoft anbefaler, at virksomheder følger disse simple råd for at forblive beskyttet mod cyberangreb:

  1. Brug nyeste software og opdatér det løbende
  2. Download kun dokumenter og applikationer fra kilder, man kan stole på
  3. Kør antivirus og back-up af data

  SIR-rappporten kan hentes her.

  Vh. Ole Kjeldsen, Microsoft Danmark, olek@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Microsoft offentliggør nye cloud-løsninger

  I disse dage præsenterer Microsoft en række nye cloud-løsninger til virksomheder, der understøtter mobile first, cloud first-visionen om, at virksomheder skal kunne udnytte alle fordelene ved skyen.

  Annonceringerne finder sted på TechEd i Houston, som er vores årlige konference for IT professionelle og virksomhedsudviklere, og hvor en delegation på 230 danskere deltager.

  ”Mobilitet og cloud er fremtiden for virksomheder, og fremtiden er her nu,” siger Brad Anderson, Corporate Vice President for Microsofts cloud-forretning.

  ”Vores store portefølje af differentierede løsninger til skyen, til mobil produktivitet og til udvikling af nye værktøjer, hjælper vores kunder til at udnytte potentialet i tidens vigtigste teknologier, herunder cloud.”

  Brad Anderson under keynoten ved TechEd 2014.

  De vigtigste nyheder på konferencen falder inden for fire kategorier:

  Nye typer hybride skyer

  Ifølge Gartner vil halvdelen af større virksomheder i 2017 have en hybrid cloud-løsning. Microsoft tilbyder nu virksomheder en kortere vej til skyen ved at annoncere: 

  • Private forbindelser til skyen via Microsoft Azure ExpressRoute, hvor virksomheder kan få direkte forbindelse til Azure gennem udvalgte teleleverandører. Hermed får virksomheder nye muligheder for at tilgå sin Azure-sky med funktionalitet, der inkluderer høj hastighed, sikkerhed og pålidelighed.
  • Markant nemmere cloud-lagring med Microsoft Azure Files, som gør det muligt at skabe ét fælles udgangspunkt for fildeling, som man kan tilgå fra mange virtuelle maskiner, hvilket igen vil spare virksomheder tid og penge.
  • Styrkelse af performance, netværksforbindelser og API-håndtering, så virksomheder nemmere kan implementere globale løsninger og dele informationer på tværs af afdelinger.

  Udnyttelse af investeringer i skyen

  I takt med at virksomheder flytter sine data i skyen, er der et stigende fokus på og behov for datasikkerhed. Microsoft tilbyder nu: 

  • Azure Site Recovery (preview i juni), som bygger videre på Hyper-V Recovery Manager og forbedrer mulighederne for sikring af data ifm. nedbrud. Kunder kan dermed replikere og genskabe virtuelle maskiner og services via Microsoft Azure, hvis deres eget datacenter oplever nedbrud.
  • Ny anti-malware med Microsoft Antimalware til Azure, der beskytter både cloud-løsninger og virtuelle maskiner, og øget samarbejde med Trend Micro og Symantec om databeskyttelse via Azure.
  • Forbedret krypteringsteknologi og udvidet forebyggelse af datatab, som beskytter følsomme data hos Office 365 brugere. Sikrer at filer, der er gemt i SharePoint Online og OneDrive for Business, er krypteret med egen nøgle. (Primo juli).

  Mobil produktivitet

  Med stigningen i antallet af smartphones, pc’er og tablets samt apps og services bliver der stillet endnu større krav til it-afdelingen ift. administrering og beskyttelse af informationer og data. Microsoft lancerer nu: 

  • Office mobil app-styring med Windows Intune, der hjælper kunderne med at håndtere og sikre Office – ikke blot Microsoft-produkter, men også Android- og iOS-baserede enheder. Intune vil desuden kunne administrere eksisterende iOS og Android forretningsapplikationer.
  • Microsoft Azure RemoteApp, der giver mobile medarbejdere direkte adgang til Windows-applikationer på deres enheder, uanset platform. Remote Desktop Services giver desuden skalerbarhed i Microsoft Azure og øger brugernes produktivitet på farten.

  Nye udviklingsværktøjer til understøttelse af mobile first, cloud first-løsninger

  Vi præsenter ligeledes nye værktøjer for udviklere i større virksomheder, herunder: 

  • Ny version af ASP.NET, der kører i skyen og giver udviklere mulighed for at optimere cloud- og server-opgaver med større fleksibilitet og højere ydelse end før.
  • Preview af Visual Studio til Apache Cordova platformen, som gør, at udviklere nemt kan bygge hybride applikationer til flere forskellige devices via HTML og JavaScript. Udviklere kan således skabe apps til Windows, iOS og Android via .NET.
  • Mere agil softwareudvikling i form af en udvidet Visual Studio Online, der indeholder en række nye API’er, som kan integrere med tredjeparts services.

  Danmark stærkt repræsenteret på TechEd

  En delegation på 230 danske kunder, partnere og udviklere deltager på konferencen for at blive introduceret til den nyeste cloud-teknologi og lære, hvordan deres virksomhed kan udnytte fordelene ved skyen og hvilket cloud-setup er bedst egnet til netop dem. 

  Microsoft-partneren VENZO, der fokuserer på deployment, er begejstret for nyhederne på konferencen. Christian Petersen, Vice President  & Partner, siger:

  ”Vi er meget begejstrede for Microsofts lanceringer inden for mobil produktivt, og vi vil i fremtiden nemmere kunne imødekomme vores kunders behov for større fleksibilitet på mobile enheder. Samtidig kan vores kunder se frem til nemmere styring af applikationer i hybride cloud-løsninger. 

  ”Azure RemoteApp giver os mulighed for hurtigt og omkostningseffektivt at implementere løsninger, der giver slutbrugeren nem adgang til deres applikationer på tværs af pc’er og andre enheder. Og vi ser desuden store muligheder for at øge værdien med de nye funktioner i Intune, som gør det muligt at håndtere enheder på tværs af platforme.”

  Hos Teknologisk Institut ser man også positivt på annonceringerne ved TechEd.

  ”Microsoft er blevet meget tydeligere i deres kommunikation omkring, hvorledes de omfavner industriens begreber i forhold til cloud, siger Peter Vendelboe Hjortshøj, CIO på Teknologisk Institut

  ”De har operationaliseret deres cloud-budskab med løsninger, som hænger tæt sammen med on-premise datacenteret. Man er således ikke længere er i tvivl om, at Azure kan hjælpe med at gøre virksomhedens infrastruktur mere agil og dermed understøtte forretningens krav til vækst.”

  For mere information om Azure, se her.

  For generelt overblik over nyheder fra TechEd, se TechEd North America Virtual Newsroom.

  Vh. Claus Petersen, Senior Technology Strategist, Microsoft, cpeters@microsoft.com / 5157 8353.

   

 • Microsoft mener

  Opdatering til Dynamics AX 2012 giver virksomheder ERP i skyen og på mobile enheder

  Dynamics AX 2012 R3 er nu tilgængelig globalt. Det betyder, at danske ERP-brugere kan få glæde af nye funktioner inden for mobile applikationer og understøttelse i skyen. Derudover får transport- og logistiksektoren ny indsigt i forsyningskæden og bedre mulighed for styring af processer.

  Udviklingen inden for cloud, sociale medier, bring your own device og nemmere adgang til data ændrer måden, hvorpå vi kommunikerer og engagerer os med hinanden. Med den nye opdatering til Dynamics AX 2012 kan vores kunder se frem til en ERP-løsning, som giver brugere større mobilitet, udnytter mulighederne i skyen og hjælper virksomheder til at styrke sit engagement med sine kunder. Nemmere tilgængelighed til forretningssystemerne og processer direkte fra mobile enheder – f.eks. smartphones og tablets – giver medarbejdere fordelen ved at kunne arbejde med ERP-systemet på farten og derved yde kunderne langt bedre service end tidligere.

  De vigtigste nyheder i Dynamics AX 2012 R3 er:

  • Mobile applikationer: Virksomheder kan nu udvikle og udrulle mobile applikationer, så brugerne kan tilgå Dynamics AX-funktioner direkte på tablets og smartphones, når de arbejder væk fra kontoret eller er på farten. Flere applikationer er allerede tilgængelige i Microsoft Store, f.eks. til rejseafregning, timeregistrering og godkendelser. En ny app er desuden tilgængelig for butiksansvarlige, som ønsker at kunne håndtere nye ordrer på stedet. Læs mere om mobile apps her.
  • Drift i skyen: Med Dynamics AX 2012 R3 kan virksomheder nu køre deres ERP-system på Microsoft Azure, hvilket giver sikker drift i skyen, herunder back-up af data og mulighed for at hente kritiske forretningsinformationer når som helst og hvor som helst. Med drift i Windows Azure følger muligheden for at oprette sit eget virtuelle univers, hvorfra man bedre kan forudsige og justere ændringer. Samtidig har man nem adgang til support.
  • Lifecycle Services: Virksomheder kan få service og support til bedre at planlægge, forudsige og reagere på ændringer i forretningen. Med Lifecycle Services kan IT-afdelingen i samarbejde med forretningen styre opgraderinger, roller og licensrettigheder, overvåge Dynamics AX-systemet, justere forretningsprocesser og nemt modtage support i skyen. Lifecycle Services har allerede sparet virksomheder, som har testet løsningen, for både tid og ressourcer, der er forbundet med at identificere og løse forretningsudfordringer.
  • Transport og logistik: Dynamics AX 2012 R3 indeholder også funktioner specielt udviklet til transport- og logistiksektoren, som giver bedre indsigt i forsyningskæden og bedre mulighed for at styre og standardisere processer.

  Return on investment på tre år

  En undersøgelse, som Forrester Consulting har foretaget på vegne af Microsoft, viser, at virksomheder, der benytter Dynamics AX, opnår god return on investment (RoI). I gennemsnit er investeringen tilbagebetalt med 92% efter tre år, og der høstes gevinster for over 30 millioner kr.

  Dynamics AX 2012 R3 markerer et afgørende teknologisk skridt fremad, da opdateringen gør ERP tilgængelig på virksomheders mobile it-enheder og i skyen – og dermed giver medarbejdere adgang til forretningskritisk data hvor som helst og når som helst. Dermed får virksomhederne og den enkelte bruger en stærk og fleksibel platform til at videreudvikle forretningen og vækst.

  Hasse Bergman, CEO for ERP-eksperten SCALES, har store forventninger til Dynamics AX 2012 R3:

  ”Frigivelsen af AX2012 R3 er årets vigtigste begivenhed for alle eksisterende og potentielle ERP-kunder, da opdateringen flytter mulighederne for at adressere kundernes ønsker og behov væsentligt. Dynamics AX2012 R3 tilbyder afgørende produktivitetsfremmende muligheder indenfor benyttelse af mobile apps samt omkostningsbesparende muligheder for at udnytte Cloud-platformen Azure til drift af løsningen. Mange kunder har i længere tid efterspurgt mere transparente og kendte omkostninger, som med den nye opdatering er en de facto mulighed.

  Den største nyhed i Dynamics AX2012 R3 er introduktionen af det helt nye Warehouse Management System, som er fuldt integreret med meget avanceret funktionalitet til at understøtte processerne i hele distributionskæden. Hos SCALES er vi allerede i gang med de først tre implementeringer, der baserer sig på R3-opdateringen og har flere på vej. Vi har store forventninger til R3-frigivelsen og glæder os til at kunne tilbyde og implementere et så visionært og funktionsrigt produkt.”

  For mere information om Dynamics AX 2012 R3, se her. Forrester Consulting rapporten kan downloades her.

  Vh. Alexander Schadow, Business Group Lead, Microsoft Dynamics; aschadow@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Ny dansk sports-app videre i international konkurrence - Bill Gates venter

  I går afholdt Microsoft Danmark og Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise for første gang teknologi- og innovationskonkurrencen Imagine Cup i Danmark.

  Vinderne blev de unge iværksættere Anders Stolzenbach på 19 år og Rasmus Theilsø Madsen på 26 år, som præsenterede deres app 'YouBeRu'.

  Potentiale til at forandre brug af teknologi i sportsverdenen

  "YouBeRu er en ny applikationsløsning, som kan indsamle realtidsdata på sportsudøvere, give ny indsigt til fagfolk og samtidig skabe fornyet begejstring og involvering blandt fans og tilskuere. Vi synes selv, at vores idé er nytænkende og at der er et behov for løsningen i markedet, og det har interessen og opbakningen fra Microsoft bekræftet os i", fortæller Anders og Rasmus.

  YouBeRu står for 'You Better Run' og henvender sig til arrangører af, deltagere i og publikum til sportsbegivenheder som maratonløb, triatlon og cykelløb. App’en YouBeRu bruger tilskuernes smartphones til at registrere atleternes bevægelse og placering på en rute. Deltagerne udstyres alle med en chip og hver gang løberen eller cykelløberen passerer en tilskuers smartphone, der kører app’en, registreres atletens placering og hastighed. Disse data går direkte i skyen, hvor alle atleternes data samles i et dynamisk kort, som tilskuerne kan følge live i app’en. Det er således tilskuernes tilstedeværelse og anvendelse af app’en, der muliggør realtids-indsamlingen af data, som informerer og underholder tilskuerne under hele løbet.

  ”Imagine Cup er en konkurrence, hvor de unge får lov at drømme og tænke stort. Vi håber, at vi fremadrettet vil se mange flere initiativer fra erhvervslivet, der retter sig mod unge mennesker og teknologi. Det er vigtigt, at de bliver motiveret og inspireret til at arbejde med teknologi og udvikle deres skaberkompetencer, og at de ser det enorme potentiale, der ligger heri i forhold til jobs og vækst”, siger Christian Vintergaard, administrerende direktør fra Fonden for Entreprenørskab.

  Se mere og hør fra både Anders og Rasmus samt Christian Vintergaard i denne video:

  Med sejren i gårsdagens finale er Anders og Rasmus nu gået videre til den vesteuropæiske finale, som afvikles over den næste måned. Vinderne af denne kommer til Seattle, hvor de skal konkurrere mod app-udviklere fra resten af verden. Imagine Cup-verdensmestrene får 50.000 dollars og skal præsentere deres app for den meget succesfulde iværksætter Bill Gates.

  Mvh. Anette Nørgaard, ansvarlig for studerende og startups i Microsoft Danmark, anno@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Kan den næste WhatsApp komme fra Danmark?

  Dansk erhvervsliv efterspørger i stigende grad kandidater med tekniske færdigheder og digitale skaberevner, men der er stor mangel på it-programmører og Danmarks status som førende it-nation er stærkt nedadgående.

  Der er imidlertid et enormt potentiale inden for it, både herhjemme og uden for Danmarks grænser. App-industrien boomer i disse år. Alene i Danmark vil der inden for det næste årti blive skabt 35.000 nye jobs relateret til apps, og i februar købte Facebook beskedtjenesten WhatsApp for den svimlende sum af 19 milliarder dollars eller rundt regnet 100 milliarder kroner.

  En række opfindsomme og digitalt begavede unge iværksættere er klar over, hvilken vej vinden blæser, og de vil i dag præsentere deres bud på fremtidens løsninger i den globale teknologi- og innovationskonkurrence Imagine Cup.

  Første gang i Danmark

  Siden 2003 har 1,65 millioner studerende fra over 190 lande deltaget i Imagine Cup. Imagine Cup er en konkurrence, som har til formål at give unge mennesker værktøjer til at skabe med it – og omsætte deres ideer til handling og konkrete produkter.

  I dag afholder Microsoft Danmark i samarbejde med Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise konkurrencen for første gang på dansk grund i Vega, København.

  ”Vi ser, at flere og flere unge arbejder med mobil- og webteknologi, og her er der et stort potentiale for fremtidige vækstvirksomheder. Men det er vigtigt, at de unge får færdigudviklet deres idéer, og det er en konkurrence som Imagine Cup et godt afsæt for”, siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise.

  I konkurrencen skal holdene skabe et originalt teknologiprojekt fra den spæde idé til den endelige udførsel. Projektet skal falde inden for kategorierne Games, Innovation eller World Citizenship. Ud af hundredevis af hold fra hele verden er to unge danske iværksættere, Anders Stolzenbach på 19 år og Rasmus Theilsø Madsen på 26 år, for nylig blevet kåret som internationale vindere i Imagine Cups indledende innovationskonkurrence, hvor de skulle skitsere deres projektplan.

  Chance for at møde Bill Gates 

  Anders og Rasmus præsenterer i dag deres app ”YouBeRu” i Vega foran et dommerpanel bestående af stærke danske profiler inden for innovation og teknologi.

  "Vores idé er en ny applikationsløsning, som kan indsamle realtidsdata på sportsudøvere, give ny indsigt til fagfolk og samtidig skabe fornyet begejstring og involvering blandt fans og tilskuere. Vi synes selv, at vores idé er nytænkende og at der er et behov for løsningen i markedet, og det har interessen og opbakningen fra Microsoft bekræftet os i", fortæller Anders og Rasmus.

  Imagine Cup-dommerne i den indledende konkurrence mente, at programmet, har potentiale til at forandre brugen af teknologi i sportsverdenen, og derfor modtog de to danskere innovationsprisen samt 3.000 dollars til at føre deres idé ud i livet.

  Vinderne af den danske Imagine Cup-finale får chancen for at komme til Seattle og konkurrere mod app-udviklere fra resten af verden. Imagine Cup-verdensmestrene får 50.000 dollars og skal præsentere deres app for den meget succesfulde iværksætter Bill Gates.

  Mangel på it-faglighed bremser dansk vækst

  Fagfolk råber i øjeblikket vagt i gevær over stagnationen i dansk it-vækst og hilser tiltag som Imagine Cup velkommen.

  ”Manglen på programmører betyder, at danske virksomheder må sige nej til nye ordrer og dermed nej til vækst. Der vil være en helt kontant afregning, hvis vi ikke får løst problematikken om at skaffe den fornødne kompetente arbejdskraft”, siger Morten Bangsgaard, administrerende direktør i IT-brancheforeningen.

  Ifølge Morten Bangsgaard skal der flere ting i de unges faglige værktøjskasse for, at de kan imødekomme kravene på det fremtidige arbejdsmarked. Blandt andet mener han, at vi bør sætte it og programmering på skemaet i folkeskolen, styrke skaberkompetencerne på grund- og ungdomsuddannelserne og sikre et højere optag på it-uddannelserne. Herudover skal vi sørge for at etablere bedre brobygning mellem uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv.

  Dette synspunkt bakkes op af Janus Sandsgaard, chefkonsulent i Rådgivnings og Videnservice i Dansk Erhverv:

  ”It og programmering ikke er ikke kun for nørder. Det er almen dannelse. Når børnene lærer at skrive i folkeskolen er der ikke fordi alle skal være forfattere, men fordi man ikke kommer uden om at kunne begå sig på skriftlig dansk. Tilsvarende bør eleverne blive introduceret til det basale i programmering. Ikke fordi alle skal være programmører, men fordi man skal lære at begå sig og forstå logikker or principper bag den teknologi, vores samfund bygger på”, siger Janus Sandsgaard.

  Microsoft Danmark ønsker Anders og Rasmus og alle andre deltagerne af Danmarks første Imagine Cup-finale held og lykke!

  Mvh. Anette Nørgaard, ansvarlig for studerende og startups i Microsoft Danmark, anno@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Build: Mød Cortana – og alle de andre nye features til Windows Phone 8.1

  På Build-konferencen, der finder sted i San Francisco i disse dage, har vi netop løftet sløret for Windows Phone 8.1 – en opdatering, som byder på en række nye og rigtig spændende features. Med Windows Phone 8.1 sætter vi endnu engang brugeren i centrum med features, der gør din smartphone endnu smartere og endnu mere personlig.  

  Joe Belfiore var på scenen i San Fransisco, hvor han demonstrerede Windows Phone 8.1 - hvis du er nysgerrig, så kan du se med her.

  Gør din startskærm mere personlig

  Sidste år introducerede vi muligheden for at have tre kolonner af Live Tiles på startskærmen på smartphones med 5”-skærme eller større. Dette bliver nu muligt på alle Windows Phones uanset skærmstørrelsen, så du får mulighed for at skabe et større overblik over dine favorit-apps direkte fra startskærmen.

  Vi gør det også muligt at indsætte et personligt baggrundsbillede på startskærmen, og samtidig bliver dine apps ’transparente’, så du kan se din personlige baggrund, når du scroller op og ned på startskærmen.

  Med Windows Phone 8.1 introducerer vi også en ny app, som lader dig indstille låseskærmen med nye, visuelle effekter og animationer. 

  Mød Cortana – din personlige, digitale assistent

  Blandt de mest spændende nyheder i Windows Phone 8.1 er Cortana, verdens første personlige digitale assistent i Windows Phone. Mange vil kende navnet fra Halo, hvor Cortana assisterer Master Chief.

  Cortana er baseret på Bing, og er den første digitale assistent, som lærer dig og dine brugsmønstre at kende, så hun kan tilpasse sin assistance i forhold til din adfærd og dine vaner. Cortana holder øje med dine interesseområder og filtrerer støj fra, så du kan fokusere på de mere vigtige og interessante gøremål. Cortana bliver først tilgængelig i USA som beta, og vil siden blive tilgængelig i England og Kina senere på året – mens andre lande må vente til 2015.

  Du starter Cortana ved at klikke på hendes Live Tile eller ved blot at trykke på søgeknappen på din Windows Phone – dermed kommer du til Cortana Home. Du interagerer med Cortana ved enten at tale til hendes eller ved at skrive. Hvis du f.eks. sidder i et møde, så skriver du bare dine instrukser, og så svarer Cortana tilbage ved at skrive til dig – altså uden at forstyrre mødet med tale. Hvis du taler til hende, svarer hun dig tilbage, og hun vil endda fortsætte samtalen på naturlig vis.

  Når du interagerer med Cortana for allerførste gang, vil hun begynde med at lære et par ting om dig, såsom hvad du hedder, hvordan man udtaler dit navn, og hun vil spørge ind til dine personlige interesser. Så snart hun kender lidt til dig, vil hendes ’hjem’ indeholde oplysninger, som er skræddersyet til dig. Det kan være oplysninger om din næste rejse med info om din flyafgang og emails med rejsedokumenter. Det kan være vejreudsigten, seneste nyheder eller måske trafikoplysninger som relaterer sig til din daglige pendlerrutine.

  I udviklingen af Cortana har vi inddraget en del ’rigtige’ personlige assistenter for at blive klogere på, hvordan de arbejder og hvilke opgaver, de typisk udfører – og de talte især om udfordringen med at holde styr på deres chefs interesser og præferencer. Med dette udgangspunkt har vi skabt Cortana Notebook, som samler alle de oplysninger, som Cortana noterer sig omkring dig og som Cortana bruger til at være proaktiv og hjælpsom i løbet af dagen. Du kan f.eks. lære hende, at du gerne vil have hendes hjælp til at komme ud af døren i god tid, når du f.eks. skal nå et fly. Det kan også være, du foretrækker, at hun sætter din telefon på ’silence mode’ på givne tidspunkter i løbet af en dag – ligesom hun kan lære, hvilke særlige personer, der måske godt må forstyrre dig på de tidspunkter, hvor du ellers ikke vil forstyrres.

  Og så er Cortana den eneste digitale assistent, der kan give dig særlige påmindelser omkring personer. Det kan f.eks. være, at du gerne vil mindes om, at din kammerat skylder dig penge næste gang, du taler med ham. Alle dine personlige interesser og oplysninger har du selv den fulde kontrol over via Cortana Notebook.

  Da Cortana er baseret på Bing, interagerer hun også naturligt med Bing.com, når du logger dig på. Her kan nogle af dine præferencer for f.eks. vejrudsigt, nyheder osv. blive overført fra Cortana til Bing.com.

  Vi har også designet Cortana til at kunne interagere med apps udviklet af tredjeparter, som du har installeret på din Windows Phone. Hun kan f.eks. starte et Skype-videokald for dig, finde en tv-serie på Hulu Plus, tjekke Facebook eller tweete for dig.

  Og Cortana er ikke bare en tør computer, der giver dig søgeresultater. Ligesom vi kender Cortona fra Halo, så har Cortona på Windows Phone personlighed. Men det finder du kun ud af på en måde – vi glæder os til at præsentere dig for Cortona.

  Nye apps, nye features


  Med Windows Phone 8.1 har vi desuden dykket ned i en masse forbedringer af eksisterende funktioner, ligesom vi introducerer nye funktioner og apps, herunder:

  Action Center, som giver dig mulighed for at se notifikationer samt hurtig adgang til vigtige indstillinger som Wi-Fi, Flight Mode og Bluetooth – en funktion, som er tilgængelig på tværs af hele brugerfladen.

  Word Flow Keyboard, som lærer din skrivestil at kende og som husker navnene på dine på dine kontakter, så du kan skrive endnu hurtigere – og med Word Flow Keyboard kan du skrive ved at lade dine fingre glide henover bogstaverne, så du kan skrive virkelig hurtigt – altså uden at løfte fingerende fra skærmen.

  Ny Skype-app, som er integreret med opkaldsfunktionen, så du kan opgradere et almindeligt telefonopkald til et Skype-video kald med et enkelt tryk. Desuden snakker Skype sammen med Cortana, så Cortana kan styre dine Skype-kald – ligesom en rigtig telefonassistent.

  Ny kalender-app, som nu indeholder en uge-visning og som byder på en nemmere navigation mellem dage, uger og måneder. Og så har kalendere fået et nyt look, som minder meget om Outlook på din pc.

  Musik, video og podcasts kører nu som separate apps, så man nemmere kan tilgå og redigere i spillelister, købe og leje videoer, og abonnere på podcasts via RSS feeds og foretage en Bing-søgning efter nye podcasts. Og, så har vi forbedret volumen-kontrollen, så du justere lydstyrken for hhv. opkald og notifikationer og for apps og medieindhold separat.

  Personer, e-mail og konti er også forbedret. Dine Personer-app giver dig federe feeds fra sociale medier blandt andet med større billeder og Personer-app’en forbinder automatisk til sociale netværks-apps, så du får nemmere adgang til alle funktionerne i disse apps. E-mail supporterer nu S/MIME sikrede e-mails og så har vi udvidet understøttelsen af de forskellige brugerkonti, som du kan forbi til via din Windows Phone med iCloud.

  Billeder og kamera er desuden organiseret på en helt nye måde, så du hopper direkte til dine seneste billeder, når du åbner Billeder-app’en, ligesom dine billeder er organiseret efter dato og lokation. Vi udvider også integrationen af online-billedalbums. I kameraet har vi opdateret brugerfladen, og vi har tilføjet en ny feature, som kan lave ’burst’-optagelser.

  Administrer din telefon

  Med Windows Phone 8.1 har vi også gjort det endnu nemmere for dig at administrere dit forbrug.

  Data Sense byder på nye muligheder for at få overblik over dit dataforbrug, bl.a. ved at holde dig opdateret på dataforbrug inden for en given måned og dataforbrug fordelt på apps. Data Sense holder også styr på dit dataabonnement, så hvis du har begrænset datakapacitet inkluderet i dit abonnement, så vil Data Sense advare dig, når du er ved at nå forbrugsgrænsen, ligesom Data Sense vil prioritere Wi-Fi frem for det mobile netværk, når du skal forbruge større mængder af data. Windows Phone 8.1 har også en ’high savings’-funktion, så du kan browse webindhold med komprimerede billeder, så du dermed forbruger mindre data.

  Wi-Fi Sense forbinder automatisk til gratis offentlige hotspots, så du også her kan spare på dataforbruget på dit mobile netværk. Du får også mulighed for at dele dit Wi-Fi-baserede hjemmenetværk med venner og bekendte, så dine gæster automatisk hopper på dette netværk, uden at du skal sætte dem op med brugernavn og kode hver gang. Wi-Fi Sense kan desuden snakke sammen med Cortana, så hun kan hjælpe dig med at styre dine Wi-Fi-forbindelser.

  Storage Sense hjælper dig med at administrere indhold, som er lagret på telefonens hukommelse og på SD-kortet, hvis din telefon understøtter dette. Med Storage Sense kan du også flytte apps og indhold mellem telefonens hukommelse og SD-kortet.

  Battery Saver giver dig mulighed for at sætte telefonen i strømsparetilstand, så du kan forlænge batteriets daglige levetid. Vores tests har vist, at hvis du tilvælger ’automatic mode’ og dit batteri er nede på 20%, så kan du holde telefonen tændt i 24 timer. Battery Saver giver dig desuden et overblik over dine apps batteriforbrug.

  Windows og Windows Phone spiller endnu bedre sammen

  Det centrale i Windows og Windows Phone er din Microsoft-konto, som sørger for, at dine enheder spiller godt sammen – og integrationen mellem dine enheder forstærkes yderligere med Windows Phone 8.1. Hvis du foretager ændringer i den grafiske opsætning på din Windows Phone, vil du opleve de samme ændringer på din Windows pc eller tablet. Og hvis du foretager et køb i én af de nyere apps, som er designet til både Windows Phone og Windows 8.1, så slår købet igennem på begge dine enheder. Du vil også opleve, at f.eks. kodeordet til dit hjemmenetværk kun skal tastes ind på én af enhederne – og derefter virker på dem begge. Du kan også projektere skærmen fra din Windows Phone på din pc eller tablet via kabel – og på længere sigt vil vi også tilføje den trådløse Miracast-teknologi til din Windows Phone.

  Med Windows Phone 8.1 introducerer vi også Internet Explorer 11 til Windows Phone, der på sammen måde synkroniserer med din Windows pc eller tablet, så du f.eks. kan se favoritter og åbne faner på tværs af enhederne. IE 11 til Windows Phone giver dit desuden mulighed for InPrivate-browsing, lagring af kodeord og ny, smart ’reading mode’.

  Windows Phone til erhvervslivet

  Windows er i mange virksomheder det foretrukne styresystem, og Windows Phone er på mange måder integreret rigtig godt i Windows-økosystemet, så det er nemmere at arbejde på farten. Med Windows Phone 8.1 bliver det nemmere for it-afdelingen at håndtere og administrere smartphone-enhederne, ligesom det bliver nemmere for medarbejderne at få adgang til forretningsapplikationer og -tjenester på farten. Det sker med udvidet MDM, håndtering af LOB-applikationer og certifikater, S/MIME og VPN-support – så det bliver nemmere for virksomheder at tilbyde medarbejderne en attraktiv mobil løsning, der samtidig lever op til høje virksomhedskrav og sikkerhedsstandarder.

  Glæder du dig til Windows Phone 8?

  Windows Phone 8.1 bliver rullet ud til eksisterende Windows Phone 8-brugere over de kommende par måneder, og vil være tilgængelig på Nokias nye smartphones, herunder de nye Lumia 630 og 635, og Lumia 930, som Nokia præsenterede tidligere i dag. Hvis du er registreret som udvikler til Windows Phone, så kan du hente opdateringen i starten af april.

  Vi er rigtig stolte af den udvikling, som vi har vist med Windows Phone – en udvikling som analysehuset IDC noterede sig, da de udråbte Windows Phone som den hurtigst voksende smartphone-platform i 2013. Vi har store forventninger til fremtiden, og med annonceringen af vores nye hardwarepartnere Prestigio og Micromax ser vi frem til, at endnu flere brugere verden over vil få glæde af Windows Phone.

  Læs mere om Windows Phone 8.1. på Windows Phone Blog.

  Vh. Jon Bille, ansvarlig for Windows Phone i Microsoft Danmark / jon.bille@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Build: Windows 8.1-opdatering klar

  På Microsofts årlige udviklerkonference, Build, som i disse dage finder sted i San Francisco, har vi netop offentliggjort en ny opdatering til Windows 8.1, der giver vores brugere en endnu stærkere oplevelse, hvad enten de interagerer med pc’en eller tablets via touch eller med tastatur og mus.

  Da vi lancerede Windows 8 i 2012, åbnede vi op for en helt ny verden med touch og mobilitet i fokus. Vi byggede videre på det stærke fundament i Windows 7, og vi introducerede samtidig en helt ny brugeroplevelse med touch, samt én sammenhængende brugerflade på tværs af pc’er, tablets og smartphones. Siden introduktionen af Windows 8 har vi løbende forbedret brugeroplevelsen, og i dag er kundetilfredsheden højere med en touch-baseret Windows 8-enhed end på en Windows 7-enhed uden touch-funktionalitet.

  Da vi på sidste års Build-konference introducerede Windows 8.1, præsenterede vi et nyt Windows med en række forbedringer, baseret på feedback fra vores brugere. Bl.a. introducerede vi Windows-knappen i nederste venstre hjørne, forbedret multi-tasking, udvidede muligheder for personlige indstillinger og for at personalisere brugerfladen – herunder muligheden for at vælge imellem at starte pc’en op på den nye startskærm eller direkte på skrivebordet.

  Nu gør vi Windows-oplevelsen endnu bedre.

  Windows 8.1-opdateringen byder nemlig på nye funktioner og justeringer, der giver vores brugere en endnu stærkere oplevelse, hvad enten de interagerer med deres pc eller tablet via touch eller med tastatur og mus – eller gør begge dele. Opdateringen betyder også forbedringer for vores erhvervskunder, den giver nye muligheder for udviklere, og den hjælper hardware-producenterne med at holde omkostningerne nede.

  Nemmere adgang til sluk/genstart og favoritapplikationer

  På startskærmen finder man nu en sluk/genstart-knap og en søgefunktion i øverste højre hjørne ved siden af ens brugerbillede, hvilket gør det lettere at slukke for pc’en samt søge direkte fra startskærmen.

  Foretrækker man at arbejde fra skrivebordet, har vi bibeholdt muligheden for at starte pc’en direkte fra skrivebordet frem for fra startskærmen. Man kan ligeledes fastgøre almindelige programmer og applikationer fra Windows Store samt favorithjemmesider til proceslinjen nederst på skrivebordet. Desuden har vi gjort proceslinjen synlig på startskærmen, så når du bruger en mus, skal du blot pege ned i bunden af startskærmen for at få vist din proceslinje – hvorfra du let kan starte eller skifte imellem dine favoritprogrammer og -hjemmesider.

  Velkendte funktioner med mus og tastatur


  Musen virker nu på samme måde på tværs af hele Windows. Når man eksempelvis har en app åben og flytter musen op i toppen af skærmen, så vil man nu se de velkendte luk-knapper. Ligeledes kan man nu bruge højreklik-funktionen på startskærmen, så hvis man eksempelvis højreklikker på et app-ikon, så får man nu en indholdsoversigt, der viser, hvad man kan gøre med app’en – helt som man kender det fra programmer og filer på skrivebordet. Så hvis man f.eks. ønsker at fastgøre en app til proceslinjen, ændre størrelsen på ikonet eller fjerne app’en, så klares det nu ved at højreklikke og vælge kommandoen fra indholdsoversigten.


  Nemmere at finde nye apps

  Med den nye opdatering har vi også fastgjort Windows Store til proceslinjen som standard, så man hurtigere kan åbne Windows Store og finde nye apps.

  Efter installationen af nye apps får man en besked i nederste venstre hjørne, der henviser til app’en.

  Forbedret browser-oplevelse

  Med Windows 8.1-opdateringen har vi også foretaget et par justeringer af Internet Explorer 11, som nu tilpasser selve visningen af browseren i forhold til den enhed, man bruger. Eksempelvis vil der være forskel på antallet af tabs vist på skærmen, fontstørrelser og menu-visninger afhængig af, om du bruger en 8”-tablet eller en 24”-pc sammen med mus og tastatur.

  fisghl-tabs2

  Desuden kan man nu vælge, om man vil have vist browser-adresselinjen og åbne faneblade på skærmen hele tiden, eller om man foretrækker fuldskærmsvisning af hjemmesider, når man browser rundt.

  Forbedringer til erhvervskunder

  Til virksomheder og offentlige organisationer introducerer vi vigtige forbedringer, herunder Enterprise Mode Internet Explorer (EMIE) og udvidet Mobile Device Management (MDM). EMIE gør IE8 kompatibel med IE11, så virksomheder nemt kan køre eksisterende internetbaserede applikationer på Windows 8.1-enheder. Med udvidelsen af MDM introducerer vi yderligere indstillinger, som kan integreres i enhver MDM-løsning, herunder håndteringen af Windows Store applikationer og hjemmesider i forhold til virksomhedens it-politik. Mere information om Windows 8.1-opdateringen til erhvervskunder, kan findes på Windows for your Business Blog, og endnu mere detaljeret på Springboard Series Blog.

  Nye, billige enheder

  Endelig har vi med Windows 8.1-opdateringen gjort det nemmere for vores hardwarepartnere at producere Windows-enheder til lavere omkostninger – f.eks. enheder med kun 1 GB RAM og 16 GB hukommelse, så vores brugere kan købe prisbillige enheder og stadig få den fulde Windows-oplevelse uden at gå på kompromis med ydelsen.

  Windows 8.1-opdateringen er tilgængelig for MSDN-brugere nu og vi ruller den ud til vores Windows 8.1- og Windows RT 8.1-brugere via Windows Update fra tirsdag 8. april. Afhængig af dine indstillinger sker denne opdatering automatisk, ellers kan du hente den i Windows Store. Hvis du endnu ikke har opdateret fra Windows 8 til Windows 8.1, så skal du hente opdateringen via Windows Store.

  Vi glæder os endnu engang over at gøre Windows-oplevelsen endnu bedre, og give vores brugere en mere personlig og stærk oplevelse på tværs af pc’er og tablets.

  Vh. Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows i Microsoft Danmark, mthansen@microsoft.com

  Ps. Til de interesserede kan vi afsløre, at denne Windows 8.1-opdatering hedder KB2919355

   

 • Microsoft mener

  Office til iPad – hvad er nu det?

  I sidste uge løftede vi sløret for Office til iPad – touch-optimerede udgaver af Word, Excel og PowerPoint. Udviklingen af Office til iPad har været en spændende rejse for os, for ikke alene har vi ønsket at give vores brugere mulighed for at bruge Office på endnu en mobil enhed og platform – vi har ønsket at designe det velkendte Office som apps, der er fuldt optimerede til de brugerscenarier, som iPad’en lægger op til. Samtidig har vi ønsket at supplere de eksisterende Office-apps til iPad; OneNote, OneDrive og OWA (Outlook Web App), så vores brugere nu kan få den fulde Office-oplevelse – nær den oplevelse, de kender fra en pc eller Mac – på deres iPad. Hvis du endnu ikke har set resultatet, så kig med her.

  Annonceringen af Office til iPad skete på vores nye direktør Satya Nadellas første officielle pressemøde, hvor han fortalte om grundstenen for Microsofts forretning anno 2014: ’Mobile First, Cloud First’. Men hvad betyder det?

  Mobile First

  Først og fremmest er det en erkendelse af, at vores hverdag ser anderledes ud, end den gjorde for blot et par år siden. Uanset om vi er forretningsfolk, fagfolk, studerende, familiefædre/-mødre eller endda bedsteforældre, så lever vi i den mobile æra. Vi er alle udstyret med en bærbar pc, en tablet eller en smartphone – og mange af os er sågar udstyret med alle ovenstående på én gang og samme tid. Det medfører, at vi både kan være på farten, være forbundne med hinanden og være produktive på samme tid – aktiviteter i vores hverdag, som vi tidligere var bundet til et skrivebord for at kunne udføre.

  Cloud First

  Vores ’nye’ mobile adfærd stiller krav om, at vi ikke er begrænsede af adgangen til de tjenester og services – og ikke mindst data, som gør os i stand til at være produktive på tværs af de mobile enheder, som vi slæber med os rundt. Denne udfordring løser vi ved hjælp af cloud’en – eller skyen, som lagrer vores brugeres ting og sager – dokumenter, billeder, kontakter mv. Og som lagrer vores tjenester, så brugerne kan gøre brug af dem, uanset hvor de befinder sig.   

  Office er til alle

  Nogle vil undre sig over, at vi lancerer Office til en konkurrerende platform. Når vi gør dette, skyldes det vores vision om, at Office er for og til alle. Vores grundpræmis er, at vores brugere er ’Mobile First, Cloud First’-individer, som vi ønsker at understøtte uanset hvilke mobile enheder, de anvender på ethvert givent tidspunkt.

  Mere end én milliard mennesker verden over bruger Office. Det svarer til hver én ud af syv mennesker over hele kloden. Det vidner om, at vi med Office har udviklet et produkt, som hjælper folk med at få tingene gjort – som gør vores brugere produktive, hvad enten de arbejder, laver indkøbslister, privatbudgetter eller billedslideshows til årets familiebegivenhed. Hvad enten det er Office til pc, iPad eller smartphones, forsøger vi at tilbyde et produkt, der rammer plet i forhold til brugernes hverdag og behov. 

  Da vi introducerede Office 365 for lidt over et år siden, præsenterede vi Office i en helt ny version: Office på abonnementsbasis – eller Office som en tjeneste, man kan få adgang til på alle sine mobile enheder. Office 365 adskiller sig også fra den traditionelle Office-pakke, fordi Office 365 ’bor’ i skyen og lagrer brugernes ting i skyen – så man ikke alene har adgang til programmerne på sine mobile enheder, man har også adgang til sine ting uanset, hvor man befinder sig.

  Hvorfor? Fordi vi lever i en mobil æra – og fordi Office er til alle.

  Hurtige fakta om Office til iPad

  Hvad er systemkravene for at kunne køre Office på iPad? Du skal have en iPad, som kører på iOS 7 eller en senere version.

  Hvad koster Office til iPad? Du kan hente app’en gratis i Apple App Store – med denne app kan du læse og gennemse dine Word, Excel og PowerPoint-filer fra iPad. For at kunne redigere og oprette Office-dokumenter fra iPad kræver det et abonnement på Office 365. Med dette abonnement kan du tilgå og redigere dine filer på tværs af alle dine enheder.

  Kan man prøve app’en, før man køber et abonnement? Ja, du kan tegne et 30-dages gratis prøveabonnement på Office 365 – det gør du via Office.com/try

  Hvilke versioner af Office 365 kan man bruge på en iPad? Hvis du i forvejen har et abonnement på Office 365 i hustanden, på jobbet eller på studiet, så kan du bruge dette abonnement på iPad. Dette gælder Office 365 Home, Office 365 Small Business Premium, Office 365 Midsize Business, Office 365 E3 og E4 (Enterprise og Government), Office 365 Education A3 og A4, Office 365 ProPlus og Office 365 University. Det nye Office 365 Personal vil også kunne bruges, når denne version bliver tilgængelig senere på foråret.

  Vh. Anne-Marie Gjellerup, produktchef for Office i Microsoft Danmark / anneg@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Big Data til en milliard mennesker

  Big Data er en af tidens helt store teknologitrends, da den rigtige strukturering af informationer og data giver indsigt og konkurrencemæssige fordele. Antallet af data forventes at nå 5.247 gigabytes pr. person i 2020. Det betyder, at der vil være dobbelt så mange bytes af data, som der er liter vand i havene. Eksplosionen i data styrkes af det stigende antal af tablets og smartphones, der øger adgang til informationer.

  Hos Microsoft er vores mål at give en milliard mennesker adgang til Big Data-indsigter - indsigter der kan sikre hurtigere innovation, hjælpe med at tiltrække nye og holde på eksisterende kunder, sænke driftsomkostninger og skabe vækst. Dette skal ske gennem løsninger, der er sikre, skalérbare og brugervenlige. I dag er Big Data en vigtig konkurrenceparamter, da informationer er nøglen til forretningsvækst.

  SQL Server 2014 nu tilgængelig i RTM

  Fra i dag er SQL Server 2014 tilgængelig i RTM-version (released to manufacturing), hvilket giver kunder og partnere en endnu bedre platform til håndtering af forretningskritiske applikationer i skyen.

  SQL 2014 indeholder nye funktioner, herunder In-Memory, der øger performance op til 30 gange ift. tidligere; disaster recovery i skyen; back-up i skyen, flytning af lokale applikationer til skyen; samt forskellige hybride sky-modeller via Windows Azure. SQL 2014 giver med andre ord bedre ydelse, nemmere indsigt i data og skaleringsmuligheder både on-premise og i skyen. En anden nyhed i SQL 2014 er understøttelse af Big Data-løsningen Hadoop 2.2 samt server back-up i Windows Azure.

  Hvis du vil vide mere om mulighederne med Big Data, er du velkommen til at deltage virtuelt i arrangementet ”Accellerate your Insights” d. 15. april, hvor en ny Big Data-undersøgelse (inklusive danske tal) offentliggøres, og hvor Microsofts nye CEO, Satya Nadella og andre Microsoft-ledere og kunder giver deres bud på, hvordan man bedst kan høste forretningsværdi af Big Data.

  Læs om Microsofts vision for Big Data til 1 milliard mennesker.

  Læs også om hvordan SEAS-NVE skaber fremtidens el-net for danskerne med Big Data.  

  Vh. Lars Bo Granath, produktchef for Information Platform, larsbg@microsoft.com

   

Page 1 of 10 (246 items) 12345»