• Microsoft mener

  Microsoft sammenkobler Lync og Skype i dag

  Fra i dag kan Lync og Skype tale sammen. Brugere fra hele verden kan dermed nemmere nå sine venner, familie, kolleger og kunder – hurtigt og uden hindringer – på tværs af de to platforme. Kombinationen af Lyncs alsidige funktionalitet og Skypes globale rækkevidde er en milepæl i Microsofts vision for strømlining af kommunikation og samarbejde.

  Med stadig nemmere og mere mobil adgang til vores applikationer, e-mail-services og sociale værktøjer ændrer vores måde at arbejde sig markant i disse år. Grænsen mellem job og fritid udviskes, og det stiller nye krav til den måde hvorpå vi kommunikerer og samarbejder . Vi vil nemt, hurtigt og hindringsfrit kunne nå hinanden – fra dagligstuen til bestyrelseslokalet.

  I februar præsenterede vi Microsoft Lync 2013 med et elegant nyt udseende, nye konferencefunktioner, delte noter og bedre understøttelse af mobile enheder. Samtidig annoncerede vi integrationen af Lync og Skype: Og i dag er integrationen en realitet. Det kan du læse mere om her.

  Skype-brugere skal benytte den seneste Skype-klient til at kommunikere mellem Lync-Skype. Følgende Lync-klienter kan bruges:

  • Lync 2013
  • Lync (Windows Store App)
  • Lync 2013 for Windows Phone 8
  • Lync 2013 for iOS
  • Lync 2013 for Android
  • Lync 2010 

   

  Hvis du er Lync-administrator kan du finde mere information om Lync-server her.

  Vh. Jørgen Rahbek, produktchef for Unified Communications, jorgenr@microsoft.com / 40904149.

   

   

 • Microsoft mener

  En tablet uden tablet-begrænsninger – mød Surface Pro

  Photoshop, tunge regneark, forretningsapplikationer, spil, musik og film. Surface Pro klarer alt det, som du kan på din pc – bare i tabletformat. Hvis det er noget for dig, skal du glæde dig til d. 30. maj, når Surface Pro rammer de danske butikker.

  Pc’en udvikler sig konstant og der har aldrig været flere muligheder for at finde én, der er skræddersyet til netop dine behov. Seneste skud på stammen er Surface Pro, der er en fuld pc – i tabletformat. Med Surface Pro får du en fuldt funktionel Windows 8-pc, der ser ud som en tablet, føles som en tablet og giver brugeroplevelsen af en tablet. Surface Pro er designet til at give den optimale Windows 8 Pro-oplevelse, og brugeren kan se frem til en tablet, der kan køre alle Windows-applikationer fra Photoshop til Angry Birds.

  Surface for enhver

  ”Danskerne har taget godt imod Surface RT, der er et godt alternativ til den ultra-mobile bruger, som ønsker en let tablet med en batterikapacitet, der holder til en hel dag på farten – og til brugeren, som har behov for de basale funktioner fra en traditionel pc,” fortæller Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows i Microsoft Danmark.

  ”Nu kan vi præsentere Surface Pro, der henvender sig til brugere, som er mobile i løbet af deres hverdag og som ønsker en fuld pc i tabletformat – her får man altså funktionerne og fordelene af både en laptop og en tablet i én løsning. Dermed kan vi tilbyde en Surface til ethvert brugerscenarie, og det stiller brugeren over for et meget spændende valg.”

  Fuld pc i tabletformat

  Med Surface Pro kan brugeren bogstaveligt talt foretage sig alt det, man typisk ville foretage sig på en pc; man kan køre de samme programmer, tilslutte de samme eksterne enheder, bruge mus og tastatur osv. Samtidig kan man bruge Surface Pro som enhver anden tablet, hvad enten man lader sig underholde, skriver mails på farten, holder sig opdateret med seneste nyheder eller tjekker ind på sociale medier.

  Surface Pro er udformet i det hårdføre materiale VaporMg, med den karakteristiske, integrerede Kickstand og med mulighed for at tilslutte de to slags Surface Covers med indbygget tastatur; det ultra-tynde Touch Cover med berøringsfølsomme taster eller Type Cover med ”rigtige” taster.

  Og bag det hårdføre tablet-ydre gemmer sig en 64-bit pc med Intel Core i5-processor og 4GB RAM, fuld HD ClearType-skærm i 16:9, 2x 720p HD LifeCams (placeret foran og bagtil), mikrofon og stereohøjttalere. Brugeren kan desuden udvide hukommelsen eller tilslutte eksterne enheder via USB 3.0-port, microSDXC-kortlæser og Mini DisplayPort – og så kan man tegne eller skrive på skærmen med den medfølgende pen.

  Pris og tilgængelighed

  Fra d. 30. maj kan Surface Pro købes online via Microsoft Store og i butikker landet over, herunder hos ComputerCity, Expert og FONA.

  • Surface Pro 64 GB koster 6.799,- kroner (vejl. udsalgspris)
  • Surface Pro 128 GB koster 7.499,- kroner (vejl. udsalgspris)

  Herudover fås et udvalg af tilbehør – læs mere om Surface Pro og se udvalget på Surface.com.

   

  Vh. Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows, Microsoft Danmark (mthansen@microsoft.com)

 • Microsoft mener

  Flere detaljer sluppet om Windows 8-opdatering

  I dag har JP Morgan taget hul på deres årlige teknologikonference, Technology, Media & Telecom Conference, som finder sted i Boston. På konferencen har Tami Reller, Microsofts marketing- og økonomidirektør for Windows-divisionen, netop præsenteret Microsofts perspektiv på udviklingen af pc-markedet og Windows.

  I løbet af hendes præsentation løftede hun sløret for et par nye detaljer omkring den forestående opdatering til Windows 8, bl.a. fortalte hun at:  

  • Windows 8.1 bliver det officielle navn på den forestående opdatering
  • Windows 8.1 bliver en gratis opdatering til Windows 8, som brugerne kan hente via Windows Store 

   

  Læs mere om Tami Rellers præsentation på JP Morgans teknologikonference på Windows Blog.

  Vh. Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows, Microsoft Danmark (mthansen@microsoft.com)

 • Microsoft mener

  “Windows Blue” i preview under Build 2013

  Ved en Wired-konference 7. maj fortalte Julie Larson-Green, Corporate Vice President for Windows, at opdateringen med kodenavnet ”Windows Blue” kommer i preview under Microsofts udviklerkonference Build 2013, der afholdes fra 26.-28. juni i San Francisco.

  Previewet af Windows Blue-opdateringen bygger videre på Microsofts vision for fremtidens styresystem og satsning på mobile løsninger, og den bliver tilgængelig for alle, der har Windows 8. Den bliver installeret via Windows Store.

  Vh. Martin Thorning Hansen, Divisionschef for Windows, Microsoft Danmark / mthansen@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Seks måneder med Windows 8 – hvor er vi?

  Den 26. oktober lancerede vi Windows 8 – og her seks måneder efter lanceringen er det tid til at gøre status. Microsofts marketing- og økonomidirektør for Windows-divisionen, Tami Reller, har ladet sig interviewe og her ser vi på et par af de milepæle, som hun fortalte om. 

   

  • 100 millioner Windows 8-licenser solgt – tallet dækker både over licenser installeret på nye pc’er og antallet af opgraderinger til Windows 8.
  • 2.400 certificerede enheder til hhv. Windows 8 og Windows RT – herunder et stigende antal af touch-baserede enheder
  • 250 millioner downloads af apps fra Store – og 90 pct. af alle apps i kataloget bliver downloadet hver måned
  • 250 millioner mennesker bruger SkyDrive
  • 400 millioner aktive Outlook.com-brugerkonti
  • 700 millioner aktive Microsoft-brugerkonti

   

  Læs Tami Rellers kommentarer til milepælene i interviewet her – hvor hun også kommenterer på spekulationerne om Windows Blue og fortæller om Microsofts perspektiv på Mobile Computing.

  Vh. Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows i Microsoft Danmark (mthansen@microsoft.com

   

   

 • Microsoft mener

  Hotmail takker af – vi tager en tur ned af Memory Lane

  Microsoft har nu flyttet de flere end 400 millioner brugere af Hotmail over i det stilrene Outlook.com-univers. Der blev alt i alt flyttet 150 petabytes (150 mio. GB) data. Det gik hurtigere end forventet – kun seks uger. Uanset om man har en @hotmail, @live eller @outlook-adresse, har man nu adgang til alle Outlook.com-funktioner. Derudover kan man sende billeder og filer direkte fra SkyDrive - og inden for kort tid kan også Skype bruges fra Outlook.com.

  Siden 1996, hvor Hotmail for første gang så dagens lys, har tjenesten været et synonym på e-mail. Der er sket meget siden, og Outlook.com er nu verdens hurtigst voksende e-mail-tjeneste.
  HoTMaiL, som den oprindelig blev lanceret som, havde tydelig grafisk reference til kodesproget og tilbød brugerne en gratis e-mail med lagerplads på det dengang enorme 2 MB! I dag tilbyder Outlook.com 5 GB lagerplads – og det er stadig gratis.

  HoTMaiL blev købt af Microsoft, hvorefter tjeneste blev navngivet MSN Hotmail. Hotmail blev senere en naturlig del af Windows Live.


  Billedet er hentet fra hongkiat.com.  

  Brugergrænsefladen har gennem årerne ændret sig alt efter tidens trends, funktioner og behov. I dag møder brugerne Outlook.com som et stilrent, enkelt og funktionelt design med brugernes oplevelse som det helt centrale.

  Hotmail var i sin tid den første til at tilbyde indbygget sikkerhed som f.eks. antivirus-scanning af vedhæftede filer. Hos Outlook.com er sikkerheden også i top, blandt andet med mulighed for ”Two-step verification”. Men også andre funktioner gør livet nemmere i den daglige mail-brug: Integreret kalender, læserude, stavekontrol, SkyDrive-integration, internetsøgning, Office-applikationer og meget mere.

  Hotmail banede vejen for gratis webmail-tjenester. Outlook.com har nu taget over og sætter brugeren i centrum. Læs mere om flytningen og de mange funktioner her.
  Vi synes, at 150 petabytes er ufattelige mængder data! Infografikken her gør forhåbentligt det enorme tal lidt mere forståeligt.

  Vh. Katrine Prien, PR Manager / a-kaprie@microsoft.com 

 • Microsoft mener

  Surface Pro i Danmark

  Så er der gode nyheder til Surface-fans. Surface Pro kommer nemlig til Danmark i slutningen af maj.

  Microsoft Corporation har i dag annonceret en større udvidelse af markederne, hvor Surface RT og Surface Pro er tilgængelige – og med denne annoncering har Microsoft løftet sløret for, at Surface Pro kommer til Danmark og at det sker i slutningen af maj. Annonceringen kan læses på the Surface Blog.

  Vi glæder os til at byde det nye medlem til Surface-familien velkommen, og vi vil i den kommende tid dele meget mere info om Surface Pro og lanceringen på det danske marked.

   

  Stay tuned!

  Læs mere om Surface Pro på Surface.com 

   

  Vh. Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows, Microsoft Danmark (mthansen@microsoft.com)  

   

 • Microsoft mener

  Windows Azure IaaS: Optimér forretningen med skalérbar it i skyen

  I Microsoft tager vi i dag et stort skridt fremad i kampen om at tilbyde den bedste virksomhedsløsning i skyen. Som del af vores vision for fremtidens skyplatform annoncerer vi, at Infrastructure-as-a-Service (IaaS) nu er tilgængelig på vores åbne og fleksible platform, Windows Azure. Dermed kan virksomheder nu nemt og hurtigt flytte deres vigtigste programmer i en offentlig sky – og spare både tid og penge.

  Om du vil flytte al din it i skyen eller beholde enkelte programmer på servere i huset, er helt op til dig. Det er hele ideen med vores bud på det moderne, hybride it-miljø i skyen: I vælger selv det setup, der passer til jeres forretnings behov.

  I udviklingen af Azure IaaS er der lagt stor vægt på brugervenlighed og muligheder for integration med eksisterende infrastruktur. For eksempel kan en it-afdeling skabe et nyt website eller en virtuel maskine langt hurtigere end hidtil. Bruger man en virtuel server, kan den nemt flyttes ud i Azure-skyen. Faktisk kan man tage alle de programmer og tjenester, virksomheden kører i dag, og trinvis flytte det ud i skyen – i et tempo der passer jer. Intet behov for at købe servere eller installere ny software.

  Skalérbar, hurtig og fleksibel

  Microsoft er i dag den eneste cloud-udbyder, der tilbyder komplette IaaS og PaaS (programmer og dataservices) løsninger på en samlet platform, som integrerer eksisterende it-infrastruktur med de seneste muligheder i skyen. Med Windows Azure IaaS får du blandt andet:

  • Skalérbar, on-demand infrastruktur til dine programmer: Reducer den tid, det tager at udrulle din it, og implementer programmer og infrastruktur på få minutter. Flyt dit Windows eller Linux-baserede program i skyen, og skaler op efter din virksomheds it-behov. Du betaler kun for de ressourcer, dit program eller tjeneste bruger.
  • Hurtig innovation gennem infrastruktur-services til udvikling og test: Sæt et testmiljø op på få minutter og forbind om nødvendigt din eksisterende infrastruktur. Når du er færdig med at teste, sletter du testmiljøet, og flytter dit program tilbage on-premise – eller lader det blive i skyen.
  • SharePoint på Windows Azure infrastruktur services: Sæt nye SharePoint farms op på få minutter uden behov for større investeringer.

  Allerede nu bruger ca. 200.000 virksomheder Windows Azure til at bygge, installere og administrere programmer. Og det gør de med stor fleksibilitet: Du kan nemlig bygge programmer ved hjælp af et hvilket som helst operativsystem, sprog eller værktøj. Der er ikke noget at sige til, at der kommer næsten 1.000 nye kunder til Windows Azure hver dag.

  Kort sagt: Der er nu flere grunde end nogensinde før til at gribe mulighederne i skyen.

  Læs mere om Windows Azure IaaS her eller om forskellige infrastruktur-scenarier her. Du kan også hente en gratis prøveversion af Windows Azure her.

  Vh. Lars Bo Granath, produktchef for Information Platform i Microsoft, larsbg@microsoft.com / 40904132

 • Microsoft mener

  Skyens operativsystem og Consumerization of IT skal understøtte forretningen

  Hvert år samles mere end 5.000 IT-professionelle til Microsofts konference for management af IT-systemer. I disse dage finder Microsoft Management Summit (MMS) sted i Las Vegas, hvor en delegation med ca. 180 danske Microsoft kunder og partnere deltager.

  På Microsoft Management Summit konkretiseres strategien og visionen for Microsofts Datacenter, Consumerization of IT og Cloud OS. Løsningerne inkluderer Windows Server, System Center, Windows Azure og Windows Intune og præsenteres med udgangspunkt i Microsofts erfaringer med cloud-løsninger til over en milliard brugere i verden.

  Microsofts vision er at hjælpe kunder og partnere med at håndtere og styre en bred pallette af IT-systemer og udfordringer i ét centralt operativsystem. Dette sker på kundens præmis og i overensstemmelse med kundens eksisterende infrastruktur og applikationer. Således vil nogle virksomheder vælge en løsning on-premise, mens andre ønsker løsningen i skyen eller i en hybrid sky, som er en kombination af de to. Det er Microsofts opskrift på skyens operativsystem, The Cloud OS: Dækkende over Windows Server 2012 og Windows Azure.

  Det er et vigtigt mål for Microsoft at hjælpe virksomhederne på rejsen til at håndtere udfordringerne omkring Consumerization of IT. Microsoft er den eneste virksomhed, som i dag kan tilbyde kunderne en samlet platform, der kan håndtere flere forskellige pc’er og smartphones i et sikkert IT-miljø, således at medarbejdere kan få adgang til virksomhedens systemer når som helst, hvor som helst og fra ethvert device uden at kompromittere virksomhedens IT-sikkerhed.

  Pizza-udbringning til tiden

  Domino’s Pizza er et godt eksempel på en global virksomhed, der har automatiseret stort set alle aspekter af sine butiksprocesser, fra inventar til ordrehåndtering til ressourceplanlægning. Virksomheden benytter Windows Server Hyper-V for at opnå bedre oppetid og styring af sine in-store servere, der kører Domino’s egen Point-of-Sale applikation. Hyper-V er installeret i 750 butikker og bliver rullet ud i mere end 4.000 butikker globalt. Efter Domino har fået System Center til styring af 15.000 servere og enheder, har de allerede reduceret serviceopkald om virtualisering med 99 %.

  ”Hvis vores online ordresystem går ned, mister vi en tredjedel af vores forretning, så det er afgørende for vores forretning, at vores servere er stabile. Det har vi opnået med Hyper-V, der også har givet os et styringsværktøj til prissætning og salgsoptimering”, siger Lance Shinabarger, Vice President, Global Infrastructure hos Domino’s Pizza.

   De vigtigste temaer på MMS er:

  • System Center Advisor Connector til Operations Manager - tilgængelig for eksisterende System Center 2012 SP1 kunder. Dette værktøj hjælper kunderne til at optimere konfigurationen af eksempelvis Windows Server, SQL Server, Sharepoint og Lync Server – med integration af System Center Advisor direkte i System Center Operations Manager konsollen.
  • Windows Azure Backup er nu tilgængelig og kan blandt andet bruges sammen med System Center Data Protection Manager (DPM) og hjælper kunder med at beskytte vigtige data fra serveren vha. automatiseret backup i skyen.
  • Global Service Monitor (GSM) er tilgængelig nu og giver mulighed for overvågning af applikationer i System Center 2012 SP1 fra Windows Azure lokationer rundt om i verden, til fordel for applikationsejeren, som får indblik i slutbrugerens oplevelse.
  • Microsoft deltager desuden i OpenDaylight, som er et open source samarbejde omkring Software-Defined Networking (SDN). Samarbejdet er et udtryk for Microsofts ønske om en åben og standardbaseret tilgang til SDN og netværksvirtualisering.

  For mere information omkring nyhederne på Microsoft Management Summit, se In the Cloud Blog, STB News Bytes blog eller www.2013mms.com

  Vh. Claus Petersen, Senior Teknologirådgiver, Infrastruktur og Private Cloud, cpeters@microsoft.com

   

 • Microsoft mener

  Om et år stopper support på Windows XP - hvad sker der så?

  Bruger jeres virksomhed stadig Windows XP? Så er det tid til at opdatere.

  I 2001 lancerede Microsoft Windows XP, styresystemet der gik hen og blev sin tids bedst sælgende og som hjalp brugere til at blive mere produktive og sikre, i en verden hvor hurtigt internet vandt frem på både kontoret og i hjemmet.

  Der er nu gået 12 år og teknologien har taget adskillige, store skridt fremad. Det har forventningerne til det moderne styresystem også: Virksomheder stiller f.eks. stadig større krav til håndtering af data og beskyttelse af følsomme oplysninger – og brugerne vil have it-løsninger, der passer deres individuelle arbejdsstil og som gør det muligt at være produktiv uanset tid, sted og platform.

  At forventninger ændrer sig over tid, præger selvfølgelig også Microsofts politik for produktudvikling. Om et år markerer vi derfor en milepæl for Windows XP – fra og med 8. april 2014 tilbyder Microsoft ikke længere support til brugere af Windows XP. Det betyder konkret, at kunder og partnere ikke længere vil kunne modtage sikkerhedsopdateringer til styresystemet eller få teknisk assistance fra Microsoft fra denne dato.

  En moderne platform som Windows 8 fremtidssikrer it-infrastrukturen og gearer jeres virksomhed til vækst

  Danmark er et it-modent land, og vi er generelt rigtig godt med, når det gælder den nyeste og bedste teknologi. Og med det hastigt voksende udvalg af produkter som notebooks, tablets, desktop-pc’er, touch eller tastatur-løsninger er der i dag bedre mulighed end nogensinde for at finde it-produkter, der matcher enhver virksomheds behov, uanset størrelse. Windows 8 giver din virksomhed en moderne platform, der er designet til denne nye generation af hardware-muligheder – og som sikrer, at din virksomhed får det maksimale ud af de nye teknologiske muligheder.

  Men migrering til et nyt styresystem kan tage længere tid og koste mere, jo længere man bliver på Windows XP, som en rapport fra IDC også viser. Derfor opfordrer Microsoft sine kunder og partnere til at udnytte muligheden og komme fra start allerede nu. Mange virksomheder er allerede i gang med at skifte væk fra Windows XP til Windows 7 eller Windows 8 – og der er flere værktøjer, man kan bruge til at lette processen, blandt andre:

  Og hvis du er en mindre eller mellemstor virksomhed, kan du som led i Microsoft’s Get2Modern tilbud nu opgradere til Windows 8 Pro og Office Standard 2013 med 15% rabat frem til 30. juni 2013. (Bemærk: Dette tilbud er kun gældende på op til 249 licenser til hhv. Windows 8 Pro og Office 2013 Standard-udgaverne)

  Vh. Martin Thorning Hansen, Divisionschef for Windows, Microsoft Danmark (mthansen@microsoft.com)


 • Microsoft mener

  Her udvikles fremtidens teknologi

  Microsoft inviterer hermed på et resumé af seneste Underground Tour, som er en rundvisning, hvor vi løfter sløret for det nyeste research og fremtidens teknologiudvikling set med Microsofts øjne. Rundturen foregår bag Microsofts mure, hvor ikke engang medarbejdere normalvis får lov at komme ind.

  Nedenfor er nogle af højdepunkterne, man kan opleve på en Underground Tour:

  Garagen er stedet for hobby-entusiaster og andre kreative skabere, der bringer nye idéer til verden.

  Microsoft Research Bygning 99 er vores primære udviklingscenter. Her kan man bl.a. lege med ‘SketchInsight’ – et super spændende projekt, hvor man visuelt kan fortælle historier med data og gøre data levende. Det blev også præsenteret på TechFest, som er Microsoft Research’s årlige udstilling af nyeste teknologiopfindelser for medarbejdere og andre tech-entusiaster.

  Se videoen her.

  I Model-shoppen kan kan man se håndlavede mus-modeller og Surface keyboards i produktion.

   

  Envisioning Center er showroomet, hvor man bl.a. kan opleve et gigantisk 120" widescreen TV, der danner baggrund for fremtidens køkken. Det har et stort digitalt whiteboard, understøttet af Bing, og hvis man holder madvarer op foran skærmen, fortæller TV'et dig hvilke madretter, du kan lave med madvaren. Derefter guider TV’et dig gennem madlavningsprocessen via Kinect-sensorer.

  Apropos whiteboards, så har teamet bag Ubi-Interactive netop fremvist, hvordan Kinect kan gøre enhver overflade interaktiv.  

  Bag murene kan man ligeledes møde Microsofts designere af Windows, Windows Phone og Xbox til en snak om design principper i vores hardware og software.

  Der sker tydeligvis innovation på et plan, som normalt ikke er synligt for menig mand, i Redmond. Måske vi skulle invitere flere med bag scenen i fremtiden?

  Vh. Anders Adelhorst, kommunikationsdirektør, andera@microsoft.com

   

 • Microsoft mener

  Windows 8-apps får en overhaling med opdateringer til Mail, Kalender og Personer

  Windows 8-brugere kan se frem til en forbedret brugeroplevelse, når de kommunikerer på tværs af mailkonti, holder styr på arbejde og fritid med kalenderen, eller samler vennernes og arbejdsrelationernes kontaktdetaljer. Microsoft kommer nemlig med opdateringer til de tre centrale apps Mail, Kalender og Personer – opdateringerne som brugerne kan hente i Windows Store i løbet af de næste par dage.

  Opdateringerne byder på et par generelle forbedringer og på helt nye features – læs her, hvad du kan se frem til.

  Hold styr på indbakken

  Mail-app’en er for mange den centrale nerve til kommunikation i Windows 8 – her er hvad, opdateringen byder på:

  • Nye muligheder for at oprette, organisere og slette mapper
  • Mulighed for at markere og filtrere mails til opfølgning
  • Sortere efter ulæste mails – og styring af, hvornår mails er markeret som ulæste
  • Forbedret synkronisering
  • Forbedret søgning efter mails på serveren
  • Bedre adgang til søge- og printfunktioner
  • Markering af uønskede mails
  • Ny funktion, der kommer med forslag til modtagere, når man skriver en ny mail
  • Nye muligheder for indsættelse og redigering af links
  • Forbedrede muligheder for at redigere bullets og nummererede lister
  • Forbedrede muligheder for at kopiere og indsætte indhold fra andre apps
  • Mulighed for at gemme afsendere som nye kontakter
  • Mulighed for at læse eller oprette mails med brugerbeskyttet indhold
  • Mulighed for at slette alle mails i en mappe eller markere dem som læste
  • Forbedret håndtering af kladder
  • Mulighed for at sende mails fra et outlook.com-alias

   

  Koordiner din(e) kalender(e)

  Med opdateringen af Kalender-app’en er det især den grafiske brugerflade, der får en overhaling, så brugeren får et bedre overblik og nemmere kan organisere sig. Forbedringerne inkluderer:

  • Forbedret grafik og læsning af kalenderen
  • Mulighed for visning af kalenderen som en arbejdsuge
  • Kalendervisning af et givent tidspunkt på dagen eller overblik over ugen – også når Kalender-app’en er ”snappet” ud i siden og vises samtidig med en anden app
  • Mulighed for at videresende mødeinvitationer
  • Mulighed for at sende mails til alle mødedeltagere
  • Flere muligheder for at oprette og definere mødegentagelser

   

  Dit personlige netværk

  Personer-app’en i Windows 8 lader brugeren holde styr på sine kontaktpersoner – og giver brugeren let adgang til opdateringer i det professionelle og sociale netværk. Opdateringen betyder:

  • Mulighed for integration af kontakter fra Exchange-server
  • Filtrering af nyhedsfeeds fra sociale netværk
  • Mulighed for at poste indhold på kontakters Facebook Timeline
  • Bedre navigation i selve kontaktpersonerne

   

  Læs mere om indholdet i opdateringerne og de nye features på Windows Experience Blog

  Vh. Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows – mthansen@microsoft.com  

   

 • Microsoft mener

  Microsoft Dynamics nytænker og forener forretning og IT

  Over 11.000 CRM- og ERP-entusiaster deltager i disse dage på Microsofts konference for forretningsløsninger, Convergence, i New Orleans, hvor Microsofts nyheder inden for forretningssystemer præsenteres.

  Over 100 danske kunder og partnere deltager på Microsofts hidtil største Convergence konference, der i år sætter fokus på, hvordan virksomheder kan nytænke måden, hvorpå de kommunikerer og interagerer med deres kunder. Samtidig omhandler konferencen styrkelse af virksomheders konkurrenceevne ved bedre indsigt i og samarbejde med leverandører og medarbejdere, så de altid er på forkant med udviklingen. Blandt nyhederne er mobile forretningsapplikationer, social marketing og business analytics.

  Ifølge Gartner vil CMO’en (marketingdirektøren) i 2017 være ansvarlig for en langt større procentdel af virksomhedens teknologibudget end CIO’en, fordi netop marketing, salg og kunderelationer kan optimeres vha. bedre IT-systemer og værktøjer. I den forbindelse understreger Microsofts øverstansvarlige for Dynamics-forretningen, Kirill Tatarinov, at forretningsapplikationer bringer betydelig større værdi, når de bliver koblet sammen med IT-løsningerne. Tatarinov fremhæver, at Microsoft Dynamics’ mål er, at være bannerfører for denne integration mellem business og IT i virksomhederne samt integration mellem organisation, medarbejdere, teknologi og - naturligvis - kunder.

  Den danske catering-virksomhed, Catering Engros, opnår store konkurrencefordele med en IT-løsning, der understøtter deres forretningsmål og bringer dem tættere på kunderne. Catering Engros er med en omsætning på 1,8 mia. kr. en af Danmarks største udkørende foodservice grossister, som har over 90 lastbiler, seks lagerterminaler i Danmark og på Grønland samt to Cash & Carry butikker.

  Niels Peter Habekost, økonomidirektør, Catering Engros, siger: ”Vi har brug for en produktiv organisation og et effektivt distributionssystem for at servicere vores kunder optimalt. Kombinationen af Microsoft Dynamics, CRM og SharePoint giver det nødvendige flow og overblik, der gør, at Catering Engros er en konkurrencedygtig spiller i en fødevareindustri, hvor optimering af tid og logistik er afgørende faktorer.”

  Social, cloud og mobilitet - nu også i forretningssystemerne

  De største nyheder på konferencen er inden for integreret og social marketing samt cloud og mobilitet, hvor Microsoft sætter fokus på, hvordan virksomhed kan forene teknologi med kunderne. Marketing, salg og kundeservice er fundamentet for et optimalt kundeengagement, og integreret styring af marketing har vist sig at være en vigtig strategi for virksomheder, der har fokus på nye kunderelationer samtidig med, at de skal differentiere sig på branding, innovation og service. 

  Blandt konferencens vigtigste nyheder er:

  -          Ny version af MarketingPilot og MarketingPilot Connector, som giver marketingchefen fuld automatisering af marketing og business intelligence. I praksis kan man således planlægge, følge og optimere interaktioner med kunder på tværs af digitale, sociale og traditionelle kanaler.

  -          Social overvågningsservice på tværs af Microsoft Dynamics CRM løsninger, som giver kunder bedre mulighed for monitorering af marketingaktiviteter og mere skræddersyede kampagner. Denne nyhed er styrket af Microsofts nylige opkøb af NetBreeze, der netop specialiserer sig i sprog-analytics, data mining og tekstanalyse.

  -          Dynamics AX2012 applikationer til smartphones og tablets, herunder mobil rapportering og tilbagebetaling af rejseudlæg og kvitteringer, tidsstyring på farten, godkendelse af budgetter, timesedler og andre administrative processer. Disse applikationer bliver tilgængelige på Windows RT, Windows Phone 8 samt Android og iOS enheder.

  Mere information om Microsoft Dynamics nyhederne fra Convergence kan findes her.

  For yderligere spørgsmål, kontakt Alexander Schadow, business group lead, Microsoft Dynamics: 29499814 / aschadow@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Fremtiden ifølge Microsoft

  På dette års TechForum præsenterede Craig Mundie, seniorrådgiver for Microsofts CEO Steve Ballmer, og Eric Rudder, Microsofts Chief Technical Strategy Officer, deres bud på fremtidens teknologiske udvikling. Kig med her og bliv klogere på, hvorfor vi hos Microsoft mener, at vi skal til at tale om intelligent teknologi fremfor informationsteknologi.  

   

   

  På TechForum var det særligt disse tre temaer, der satte dagsordenen for intelligent teknologi:

  • Big Data: Den eksplosive stigning af data fra maskiner, sensorer og mennesker – kombineret med et stort udvalg af prisbillige Cloud-baserede tjenester – giver os banebrydende, nye værktøjer, der kan omdanne data til værdifuld viden.
  • Systemer bliver klogere: Det 21. århundredes computere gør ikke blot, hvad vi fortæller dem – de lærer også! Denne spændende udvikling inden for maskinlæring fører til systemer, som kan absorbere de enorme mængder af data, vi indsamler, opfange viden og forudse fremtiden.
  • Mere ”menneskelige” Natural User Interfaces (eller NUI): NUI har længe været et trendsættende emne for Microsoft og er først og fremmest et udtryk for, hvordan vi kan anvende tale, bevægelse og berøring, når vi interagerer med computersystemer. Men NUI handler ikke blot om vores input til systemerne, det handler også om, hvordan teknologiske systemer kan forstå, hvad vi laver eller hvad vi har brug for. Denne udvikling medfører, at vores interaktion med systemer i højere grad minder om et samarbejde med en ”eksperthjælper”, der har menneskelignende egenskaber.

   

  Vh. Katrine Prien, PR Manager (a-kaprie@microsoft.com)

 • Microsoft mener

  Licensbetingelserne for Office 2013 bliver nu mere fleksible

  For nogle uger siden fortalte vi i dette blog-indlæg om licensbetingelserne for det nye Office 2013. På baggrund af feedback fra vores brugere, har vi foretaget ændringer i licensbetingelserne. Det betyder, at brugerne fremover kan overføre Office 2013-licenser fra én pc til en anden, hvis eksempelvis ens pc går i stykker eller hvis man køber en ny pc.

  Ændringen træder i kraft fra i dag og omfatter Office Home and Student 2013, Office Home og Business 2013, Office Professional 2013 samt de enkeltstående Office 2013-applikationer.

  Du kan læse mere om Office 2013 og de nye licensbetingelser her.

  Vh. Nana Bule, divisionschef for Microsoft Office, nanab@microsoft.com / 40 96 66 45

 • Microsoft mener

  Microsoft frigiver næste generation af Office 365 til danske virksomheder

  I Danmark har ca. 300.000 brugere og knap 5.000 kunder blot 18 måneder efter lanceringen i 2011 valgt Microsofts produktivitetsplatform i skyen. Fra i dag kan danske virksomheder og offentlige instanser hente den nye version af Office 365, som bl.a. byder på nye sociale funktioner, Lync-Skype integration fra juni samt adgang på fem enheder pr. bruger.

  Den nye opdatering af Office 365 er tilgængelig på dansk og kan frit installeres fra i dag. Office 365 til virksomheder indeholder de opdaterede versioner af Microsoft Lync Online, Exchange Online og SharePoint Online. Derudover får man fri adgang til Office Pro Plus.

  Med Office 365 får brugerne en hurtig, intuitiv og let tilgængelig brugergrænseflade, som giver adgang til og automatisk fremhæver de vigtigste dokumenter, programmer og sociale kontakter. Office 365 kan installeres på op til fem enheder per medarbejder, således at medarbejderne eks. kan benytte Office 365 på både arbejds-pc’en, tabletten og smartphonen.

  Den næste generation af Office 365 åbner op for en ny og bedre måde at oprette, redigere og gennemse dokumenter og projekter på, uanset om man bruger et tastatur, en pen eller touch. Ved login får brugeren adgang til Office-programmer, dokumenter og personlige indstillinger, præcis som de blev efterladt, sidst man var logget på. Office 365 gemmer filer online på SkyDrive Pro (SharePoint), så man altid har adgang og mulighed for at redigere og dele dokumenter på farten.

  Det nye Office 365 indeholder også forbedrede sociale funktioner via blandt andet SharePoint, Yammer og ikke mindst Lync-Skype, hvor brugerne kan se andre Lync- og Skype-brugeres tilgængelighed samt kontakte dem via IM, opkald og video.

  “Med det nye Office 365 får alle fra store virksomheder til enkeltmandsvirksomheder bedre brugerfunktionalitet, øget produktivitet og forbedrede samarbejdsmulighederne gennem en moderne brugergrænseflade. Office 365 virker på tværs af platforme, enheder og uanset sted. Office 365 er med andre ord dit kontor på farten”, siger Aaren Ekelund, produktchef for Office 365 i Microsoft Danmark. 

  Hvis man ikke sidder ved sin egen computer, kan man med Office-on-Demand streame Office til den pc, man benytter – blot der er netadgang. Dokumenter gemmes som standard i skyen, så man kan dele dokumenter og samarbejde blot ved at sende et link.

  Lundbecks medarbejdere får 15 minutters ekstra produktivitet om dagen
  Office 365 blev lanceret i midten af 2011 og er en af de hurtigst voksende løsninger i Microsofts historie. “Efter blot 18 måneder har en ud af fem Microsoft Enterprise kunder investeret i Office 365. Antallet af små og mellemstore virksomheder, som benytter Office 365, er på verdensplan vokset med 150 pct. inden for de seneste 12 måneder. Og i Danmark er disse tal endnu højere”, fortæller Aaren Ekelund.  

  En af de danske virksomheder, som har taget Office 365 til sig, er medicinalvirksomheden Lundbeck. It-afdelingen vil med Office 365 ændre sig fra at fokusere på det tekniske til i højere grad at skabe værdi for organisationen ved at fokusere på forretningens behov. Lundbeck vil med Office 365 erstatte nogle af de traditionelle IT discipliner med ressourcer, som f.eks. at lære organisationen at bruge mail på en mere produktiv måde.

  "Tidligere brugte vi mange penge og ressourcer på traditionelle it-opgaver. Nu har vi fået frigjort ressourcer til blandt andet at hjælpe de ansatte med at holde online møder i Lync og blive bedre til at håndtere e-mails. Vi skal lære vores forretning at bruge nye IT produkter rigtigt, og på den måde få mest ud af vores investering. Vi har forpligtet os til at hjælpe hver ansat i Lundbeck til 15 minutters ekstra produktivitet dagligt. Blandt andet ved at lære dem at blive bedre til at bruge Office 365 og Lync," siger Divisional Director i Lundbeck Claus Thomsen.

  Dansk Røde Kors og International Røde Kors bruger også Office 365 som standard kommunikations-platform. Ed Happ, som er global it-chef peger blandt andet på successen med Office 365 i Danmark, som bevæggrund for globalt at gå i skyen med Office 365. Læs mere her.

  Tre versioner af Office 365
  Office 365 til virksomheder kommer i tre nye versioner, som er tilgængelige fra i dag:

  • Office 365 Small Business Premium er designet til mindre virksomheder med én til 10 medarbejdere. I tillæg til de velkendte Office programmer indeholder denne version også delt kalender, firma-e-mail, værktøjer til hjemmesider og HD videokonference.
  • Office 365 Midsize Business er tiltænkt mellemstore virksomheder og organisationer med 10-250 medarbejdere. Versionen giver blandt andet mulighed for at opbygge website, arbejde i teams, lettere adgang til de vigtigste e-mail og en ny webbaseret portal til administration og styring af sikkerhedsindstillinger i Office 365.
  • Office 365 Enterprise (Plan E3) inkluderer den nyeste og mest komplette produktivitetsplatform i skyen med fuld funktionalitet i SharePoint, Exchange og Lync. Derudover følger Office Pro Plus der indeholder: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, InfoPath, Access og Lync, som frit installeres på op til fem enheder, inklusive Windows tablets, pc’er og Macs.

  For mere information eller en gratis prøveversion af Office 365 klik her.

  Microsoft holder et live webcast for kunder i dag kl. 17.00. På webcasten deltager Corporate Vice President Kurt DelBene og John Case fra Microsofts Office Division. Herudover deltager repræsentanter fra City of Chicago, Meals on Wheels og Toyota, som alle vil dele erfaringer med Office 365 til virksomheder. Du kan få adgang til webcastet her.

  For flere danske cases om Office 365 klik her.

  Vh. Aaren Ekelund, produktchef for Office 365, Aaren.Ekelund@microsoft.com / 51578122

 • Microsoft mener

  Internet Explorer 10 – nu også tilgængelig for 700.000.000 Windows 7-brugere

  Internet Explorer 10 blev bygget til Windows 8, men nu får mere end 700 mio. Windows 7-brugere også adgang til en markedets mest moderne, sikreste og hurtigste browsere.

  Med IE10 er det gjort nemmere at få adgang til faner, knapper og værktøjslinjer, når du skal bruge dem, og de vil være gemt af vejen, når ikke du har brug for dem. I Windows 7 får du en Internet Explorer 10 med hurtigere load af sider, bedre udnyttelse af CPU og dermed mindre brug af strøm. IE10 har stavekontrol i browseren, inkl. dansk, samt drag and drop til browser, integreret flash og meget mere. IE10 har derudover en performance i real-world sidevisning, som er 20 % højere end forgængeren IE9 – alt sammen med HTML 5 fordelene inkluderet.

  ”I de kommende uger vil brugere af Windows 7 automatisk blive opgraderet til IE10. De får dermed automatisk adgang til en markedets hurtigste og mest sikre browsere,” siger Troels Hvid, som er produktchef for Internet Explorer. Han understreger samtidig, at virksomheder selv kan bestemme, hvordan og hvornår de ønsker at opgradere.

  Du kan læse mere og downloade IE10 her:
  http://windows.microsoft.com/da-dk/windows-8/internet-explorer.

  Vh. Troels Hviid, produktchef for Internet Explorer, troelshv@microsoft.com / 51578001.

 • Microsoft mener

  Microsofts vision for fremtidens kommunikation: nærværende og meningsfuld kommunikation fra stuen til bestyrelseslokalet

  På Lync-konferencen i San Diego præsenterer Microsoft i disse dage vores vision for fremtidens kommunikation med lanceringen af Microsoft Lync 2013. Blandt nyhederne er integration mellem Lync og Skype samt Lync på mobilen.

  Den måde vi interagerer og deler information med kolleger, kunder, venner og familie har de seneste år udviklet sig, og nutidens kommunikationsteknologier og ændring i virksomhedskultur gør, at arbejde og hverdag flyder sammen. Videnarbejderen er i højere grad koncentreret om opgaven frem for den fysiske arbejdsplads og har større behov for fleksibilitet og mobilitet. Arbejde er således ikke længere et sted, men noget man gør.

  Nu er Microsoft klar med en ny version af Unified Communications-værktøjet Microsoft Lync 2013. Microsoft Lync har i mange virksomheder og organisationer været med til at forbedre samarbejdet og kommunikationen, slippe mobile medarbejdere løs og samtidig nedbragt rejseomkostninger. Ved fx at bruge Lync 2013 til video og tele-konferencer samt tilstedeværelse og chat, kan organisationer forbedre produktiviteten ved dels at kontakte kollegaer og kunder, når de er tilgængelige, og dels vælge det rigtige kommunikationsværktøj til den pågældende opgave.

  Et af de steder, hvor man har succes med Lync er i Odsherred Kommune.

  ”Vi kunne se, at det ville give mere mening at revurdere hele vores måde at samarbejde og kommunikere på. Vi havde masser af spildtid, som kunne bruges langt mere produktivt. Eksempelvis gik der meget tid med at køre til møder, da vores tre lokationer er placeret langt fra hinanden. Og der gik også for meget tid i organisationen med at ringe op til andre medarbejdere, der var optagede. Derfor besluttede vi at se på en optimering af hele vores infrastruktur. Vi kunne se, at det var den vej, vi skulle, for at komme til at arbejde endnu smartere fremover,” siger IT-chef Niels Ebbe Pedersen, Odsherred Kommunes centrale IT-afdeling.

  En væsentlig årsag til Odsherred Kommunes succes kan, ifølge Niels Ebbe Pedersen, skyldes medarbejdernes kendskab til lignende produkter, som fx Skype og Instant Messenger.

  Lync og Skype kobles sammen

  Microsoft Lync 2013 har, ud over de mange opdateringer af features, en række spændende nyheder, heriblandt:   

  • Lync er blevet den del af Skype-divisionen og inden sommer vil alle Lync-brugere kunne forbinde deres Lync og Skype-konti. Det betyder, at brugerne fremover kan se tilgængelighed, benytte IM og stemmeopkald fra begge tjenester uanset, hvilke af de to programmer de anvender. Inden året er omme vil det desuden blive muligt at lave videoopkald fra Lync til Skype og visa versa. 
  • Lync Room System er et nyt, fleksibelt mødested i Lync, hvor indhold – uanset om det er PowerPoint, delte applikationer eller interaktive whiteboards – er fuldt ud tilgængelige. Lync Room gør møder mere enkle: Uanset om du er på kontoret eller på farten kan du deltage i et Lync-møde med et enkelt klik eller en enkelt berøring. Du skal ikke længere notere eller huske opkaldsnumre og adgangskoder. Du skal blot klikke på ”Deltag i Lync-møde” fra en Outlook-mødepåmindelse på computeren eller fra kalender- eller møderuden på en Windows Phone-, iOS- eller Android-enhed. Afhængigt af mødetypen kan du nu bestemme, om du vil slå lyden fra for deltagerne og tillade eller blokere for videodeling, når du planlægger mødet. Disse indstillinger findes på siden med mødeindstillinger.
  • Lync 2013 mobile klienter bliver tilgængelige for Windows Phone 8 og iOS allerede fra marts og ca. en måned efter følger en klient til Android.

  "Lync 2013 har et nyt, elegant udseende, som gør kommunikationen mere enkel og effektiv. Nye funktioner er kommet til, som fx faste chatrum, delte noter og mobilitet. Det er med andre ord blevet muligt at tilpasse Lync til egne personlige arbejdsprocesser, uanset om du er på kontoret, derhjemme eller på farten," siger Jørgen Rahbek, som er produktchef for Unified Communications i Microsoft.

  Du kan læse meget mere om Microsoft Lync 2013 her: http://office.microsoft.com/da-dk/lync-help/nyheder-i-lync-2013-HA102927099.aspx.

  Vh. Jørgen Rahbek, produktchef for Unified Communications, jorgenr@microsoft.com / 40904149.

 • Microsoft mener

  Outlook.com er verdens hurtigst voksende e-mail-tjeneste

  60 millioner brugere verden over har på blot seks måneder tilmeldt sig Outlook.com, hvilket gør Microsofts afløser for Hotmail til verdens hurtigst voksende e-mail-service. Nu er tjenesten trådt ud af preview-fasen og er klar til at håndtere milliarder af e-mails fra lige så mange brugere.

  I de kommende uger vil tusindvis af danske Hotmail-brugere møde Outlook.com og i stedet få en mere funktionel og moderne udseende mailtjeneste. Det traditionelle Hotmail-brugerflade vil frem mod sommeren 2013 løbende blive erstattet med det nye Outlook.com. Opgraderingen sker automatisk, så nuværende Hotmail-brugere skal derfor ikke gøre noget for opgraderingen. Og systemet er intuitivt og velkendt, så det vil være let at omstille sig til.

  Outlook.com, som blev annonceret i august, er mere end blot afløseren for Microsofts populære e-mail-tjeneste Hotmail. Outlook.com er et renere design med mulighed for langt bedre overblik over e-mails, foldere og dokumenter. Man kan blandt andet se 30 pct. flere e-mails i indbakken, da Microsoft ikke længere tillader forstyrrende bannerannoncer på tjenesten. Og Outlook.com giver nemmere adgang til og overblik over Skydrive og sociale medier.

  Hotmail-brugere får nyt forbedret mailsystem

  ”For nuværende Hotmail-brugere vil opgraderingen til Outlook.com finde sted automatisk, og det er derfor ikke nødvendigt at skulle oprette en ny mailkonto. Ligeledes vil der ikke ske nogen forandring i de mails, kalenderaftaler, kontakter og mapper, brugerne har haft liggende på deres Hotmail-konto. Alt dette bliver ganske enkelt automatisk overflyttet til det nye forbedrede Outlook-system,” siger Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows i Microsoft Danmark.  

  Outlook.com har foruden det elegante udseende, et væld af nye funktioner, der forbedrer brugeroplevelsen markant.  

  -  Outlook.com har praktisk talt uendelig lagring, og med introduktionen af SkyDrive vil størrelsen på dokumenter og billeder ikke længere være et problem, når de skal sendes via mail.

  -  Outlook.com giver gratis adgang til en række Office web apps såsom Word, Excel, PowerPoint og OneNote. Dette giver mulighed for at arbejde med de populære Office–programmer fra et væld af forskellige enheder.

  -  Brugere vil kunne se og redigere i eksempelvis et Word dokument uden at skulle forlade indbakken.

  -  Outlook.com kan tilknyttes sociale medier som Twitter, Facebook, LinkedIn, Google og Skype. På den måde bliver det muligt at se billeder, beskeder, statusopdateringer, chats og opkald via en kontaktliste forbundet til de sociale medier.

  I dag er 80 procent af vores indbakke fyldt med nyhedsbreve, opdateringer fra sociale medier og andre kommercielle mails. Med Outlook-funktion ”sweep” kan man med få klik rydde op i store mængder af mails og skabe overblik over det vigtigste. Derudover kan Outlook.com automatisk sortere i vigtige beskeder fra kontakter, nyhedsbreve og sociale medier.

  Man kan som forbruger stadig benytte sin eksisterende Hotmail-adresse. Og opretter man en ny mailadresse hos Microsoft vil det fremover være en Outlook.com-adresse.       

  Hvis du, ligesom 60 millioner mennesker verden over, heller ikke kan vente med at tage det nye forbedrede mailsystem i brug, er det muligt at skifte fra Hotmail til Outlook allerede i dag ved at logge ind med din eksisterende Microsoft-mail-adresse på www.outlook.com eller oprette en ny Outlook.com-adresse gratis.

  Vh. Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows, mthansen@microsoft.com / 22910196.

 • Microsoft mener

  Big Data får stor betydning fremadrettet

  - Ny undersøgelse af Big Data fra Microsoft i anledning af Big Data Week.

  Den hastigt stigende mængde af data er en af de største it-udfordringer, som virksomheder og it-chefer står over for i de kommende år. Behandlingen af de enorme mængder data sker gennem Big Data-redskaber. Udfordringen ved Big Data består i det stigende antal af applikationer, udstyr og systemer, der genererer data. Data skabes af enkeltpersoner, virksomheder, deres adfærd samt af systemer etc.

  Microsoft har dedikeret denne uge til ”Big Data Week” og offentliggør i den forbindelse en ny undersøgelse som viser, at mere end 75 % af mellemstore og store virksomheder inden for de næste 12 måneder vil implementere løsninger til håndtering af Big Data. Målet er at styrke virksomhedens konkurrenceevne.

  ”Jo bedre virksomhederne bliver til at håndtere Big Data, jo bedre indsigt får organisationen i sit marked. Det handler om at bruge indsigten, som baseres på de store datamængder, til et kompetent beslutningsgrundlag. Analyse af de store datamængder gør virksomhederne bedre i stand til at forudse business trends, forecaste og interagere med kunder og partnere. Derfor har vi i Microsoft valgt at sætte ekstra fokus på Big Data i disse dage,” siger Lars Bo Granath, som er forretningsansvarlig for information platform i Microsoft.

  Big Data Trends 2013

  I Microsofts undersøgelse, “Global Enterprise Big Data Trends: 2013”, forudsiges flere tendenser. Undersøgelsen er baseret på input fra 280 beslutningstagere inden for it.

  • Selvom it-afdelingen fortsat står for størstedelen af Big Data-efterspørgselen, er der en stigende efterspørgsel efter værktøjer til at analysere de store datamængder fra kundeservice, marketing og salgsafdelingerne.  
  • 90 pct. af de adspurgte har dedikeret budget til at håndtere Big Data, og 17 pct. af kunderne i undersøgelsen er så småt begyndt at undersøge mulighederne for løsninger til Big Data. Endelig har 13 pct. allerede udrullet løsninger i organisationen.
  • Næsten halvdelen af kunderne (49 %) peger på stigningen i datamængden som den største grund til at overveje en reel Big Data-løsning. Dernæst følger behovet for integration af business intelligence-værktøjer og endelig de rette værktøjer til at analysere og skabe indsigt på baggrund af datamængden.

  Big Data – et stærkt fundament for virksomhedens succes

  “Den store mængde af data kan være et stærkt fundament for virksomhedens forretningsstrategi. Netop det at kunne analysere og forstå den store datamængde kan være en vigtig nøgle til virksomhedens succes. Med de oceaner af data, der skal behandles, er det er vigtigt, at virksomhederne har de rigtige ressourcer og værktøjer til at gøre Big Data til et aktiv, der giver konkurrencemæssige fordele i markedet,” slutter Lars Bo Granath.

  Du kan læse mere om Microsofts Big Data her eller på http://www.microsoft.com/news.

  Vh. Lars Bo Granath, produktchef for Information Platform i Microsoft, på larsbg@microsoft.com / 40904132. 

   

   

   

 • Microsoft mener

  Microsoft Surface nu tilgængelig i danske butikker

   

  Fra i dag er Microsoft Surface RT på hylderne i mere end 100 butikker i Danmark. Surface RT er Microsofts egen tablet, der også kan bruges som en bærbar computer, og det er første gang, at Microsoft Surface RT er tilgængelig i Danmark.

  Surface RT har et integreret kickstand, der holder tabletten oprejst og kan fås med et ultratyndt Touch Cover, som er et tastatur, der også beskytter tabletten. Surface RT er tilgængelig hos lokale forhandlere, heriblandt ComputerCity, Fona, Expert og Elgiganten samt via Microsoft Store Online.

  Microsoft Danmark har fået mange henvendelser om Surface RT, siden den blev lanceret i USA.

  ”Vi er begejstrede over, at Surface RT nu er tilgængelig i Danmark i mere end 100 butikker landet over. Samtidig glæder vi os over de mange nye pc’er og tablets med Windows 8, så danskerne kan finde netop den løsning, der passer den enkelte bedst,” udtaler Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows i Microsoft Danmark.

  Med Surface RT kan man kombinere arbejde og fritid, bl.a. ved at benytte det tilhørende Office Home & Student 2013 RT. Man kan ligeledes lagre dokumenter, streame videoer og fotos fra SkyDrive og downloade Windows-apps. Surface RT har et 10.6" ClearType HD display, og hukommelsen kan udvides med et hukommelseskort. Surface RT og tilbehør er tilgængelig i følgende varianter:

  • 32 GB kombineret med et sort Touch Cover til en vejledende udsalgspris på 4.699 kr.
  • 64 GB kombineret med et sort Touch Cover til en vejledende udsalgspris på 5.399 kr.
  • Surface Windows RT 32 GB til en vejledende udsalgspris på 3.999 kr.
  • Surface Windows RT 64 GB til en vejledende udsalgspris på 4.699 kr.
  • Touch Cover i et udvalg af farver til en vejledende udsalgspris på 969 kr.
  • Type Cover i sort til en vejledende udsalgspris på 1.049 kr.

  Som tilbehør til Surface RT fås Microsofts Wedge Touch-mus, som er nem at tage med på farten ligesom Surface er. Den er også tilgængelig nu.

  Læs mere på www.surface.com eller følg med på twitter for løbende opdateringer. Billeder af Surface kan findes her.

  Vh. Martin Thorning, divisionschef for Windows, mthansen@microsoft.com / 22 91 01 96

   

 • Microsoft mener

  Bedre browser-tests giver bedre hjemmesider: Microsoft introducerer modern.IE

  Brugere af hjemmesider stiller i dag høje krav – siden skal fungere ellers surfer man videre. Med introduktionen af modern.IE får udviklere derfor en række nye ressourcer og muligheder, der sikrer, at deres website virker perfekt i Internet Explorer. Målet med modern.IE er, at udviklere kan fokusere på innovation og mindre tid på at teste.

  Med frigivelsen af modern.IE annoncerer Microsoft samtidigt et unikt partnerskab med BrowserStack, som er førende inden for browser tests. Samarbejdet betyder, at udviklere kan teste deres site på en hvilken som helst browser i et hvilket som helst operativsystem.

  BrowserStack tilbyder, at alle udviklere, som registrerer sig via modern.IE i løbet af året, gratis kan prøve deres service i tre måneder. 

  Du kan læse mere her: http://blogs.msdn.com/b/ie/

   

  /Troels Hviid, produktchef for Internet Explorer

 • Microsoft mener

  Her kan du købe Surface d. 14. februar

  Der vil være overordentligt gode muligheder for at opleve Surface Windows RT rundt omkring i landet, når den fra d. 14. februar bliver tilgængelig i Danmark. Således vil Surface Windows RT kunne købes i tre af de største forhandlere – ComputerCity, FONA og Expert samt Microsoft Store online. Sammenlagt vil mere end 100 butikker landet over sælge Surface.

  Priser og modeller

  Surface Windows RT og tilbehør vil blive tilgængelig i følgende varianter:

  • 32 GB[1] kombineret med et sort Touch Cover til en vejledende udsalgspris på 4.699 kr.
  • 64 GB[2] kombineret med et sort Touch Cover til en vejledende udsalgspris på 5.399 kr.
  • Surface Windows RT 32 GB til en vejledende udsalgspris på 3.999 kr.
  • Surface Windows RT 64 GB til en vejledende udsalgspris på 4.699 kr.
  • Touch Cover i et udvalg af farver til en vejledende udsalgspris på 969 kr.
  • Type Cover i sort til en vejledende udsalgspris på 1.049 kr.

  Samtidig præsenteres en Surface Edition af Microsofts Wedge Touch-mus, som allerede nu vil være tilgængelig på de eksisterende Surface-markeder og som præsenteres på de nye markeder inden for den nærmeste fremtid.

  Læs mere på www.surface.com eller følg med på twitter for løbende opdateringer. Billeder af Surface kan findes her.

  Vh. Søren Lau, forbruger- og detaildirektør, sorenl@microsoft.com / 40 90 41 69.


  [1] Systemet optager lagringsplads, hvorfor den frie lagerplads vil være mindre end 32 GB.

  [2] Systemet optager lagringsplads, hvorfor den frie lagerplads vil være mindre end 64 GB.

 • Microsoft mener

  Microsoft løfter danske forbrugere i skyen med nyt Office

  Der er store fordele ved at dele og gemme dine billeder og dokumenter i skyen i stedet for på pc’en. Derfor lancerer Microsoft en ny version af den populære Office-pakke kaldet Office 365 Home Premium, som gør det let at arbejde i Office overalt. I dag benytter færre end en femtedel af danskerne skyen til at dele og gemme filer. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har lavet for Microsoft.

  Billederne fra skiferien. Den seneste version af invitationen til børnefødselsdagen. Excel-arket med husholdningsregnskabet. Vi gemmer og deler dagligt filer, men vi glemmer at bruge skyen, selv om det både er nemmere og mere sikkert end at gemme på pc’en eller eksterne enheder, såsom USB-stick.

  Microsoft lancerer derfor en cloud-baseret udgave af Office-pakken, som gør det muligt at arbejde i Office overalt – Office 365 Home Premium. Uanset om man bruger Office på en laptop, tablet eller smartphone, og uanset hvor i verden man befinder sig, får man adgang til sine dokumenter og personlige indstillinger. Det gør det nemmere for den enkelte danske forbruger at drage fordele af Office.

  ”Office Home Premium er ikke bare en ny version af den gamle Office-pakke. Det er en nytænkning af pakken, som vil gøre det nemt at benytte Office overalt og dermed give ekstra tid i de travle familier. Vi vil hjælpe folk til at bruge skyen, når de deler dokumenter og tilgår data, fordi det både er nemmere og mere sikkert. Hvis harddisken brænder sammen, eller der sker noget med USB-enheden, mister man sine data. Det gør man ikke, hvis de ligger i skyen,” siger Nana Bule, divisionschef for Office i Microsoft Danmark.

  Ifølge en ny undersøgelse, som Epinion har lavet for Microsoft, gemmer 91 procent af danskerne stadig dokumenter på pc’ens harddisk, mens kun 17 procent bruger skyen. Heller ikke når det kommer til at dele dokumenter og billeder, har vi vænnet os til at udnytte fordelene ved skyen. Ifølge undersøgelsen deler 75 procent via email og 41 procent via USB-enheder.

  Office-pakken er populær

  Undersøgelsen viser desuden, at Office-pakken er meget populær blandt danskerne. Tre ud af fire svarer, at de bruger Office privat, og heraf bruger 44 procent et eller flere af programmerne i pakken hver dag. Hele 85 procent svarer, at de er tilfredse med Office-pakken.

  Som del af Office 365 Home Premium får man adgang til den helt nye 2013-udgave af Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher, Access og OneNote og kan installere pakken på fem pc’er eller Macs samt tilgå applikationerne på tablets og smartphones. Og fremadrettet vil abonnenterne automatisk blive opgraderet til den seneste version af programmerne.

  Office 365 Home Premium indeholder de velkendte værktøjer som Word, Excel og PowerPoint, men brugerne får også 20 GB ekstra plads i SkyDrive og 60 minutters taletid til Skype hver eneste måned.

  Det vil fortsat være muligt at købe en enkelt licens til den klassiske Office-pakke til 999 kroner for Office Home & Student 2013, 1999 kroner for Office Home & Business 2013 eller 3999 kroner for Office Professionel. Den cloud-baserede udgave af Office-pakken – Office 365 Home Premium – er abonnementsbaseret og vil koste 799 kroner om året.

  Udover muligheden for at bruge det nye Office i skyen, er der flere nye funktioner, som giver helt nye brugsscenarier:

  • Touch overalt. Office reagerer lige så naturligt på berøring som på mus- og tastatur-input. Det er nemt at zoome med fingrene, når du læser dokumenter og præsentationer.
  • Tag noter digitalt. Hold styr på dine noter på tværs af flere enheder med OneNote i skyen, uanset om du tager noter med touch, pen, tastatur eller en kombination af disse.
  • Ny måde at læse på. Med Read Mode er det nemt at navigere rundt i tekst, der automatisk justeres i forhold til skærmen, zoome ind og ud i indhold og streame videoer direkte fra dokumenter.
  • Kontaktpersoner. Med Personer i Outlook har du adgang til alle dine kontaktpersoner i Office opdateret med billeder, statusopdateringer, og aktiviteter fra Facebook og LinkedIn.

  Om Office 365 Home Premium

  Det årlige abonnement er på 799 kroner – eller knap 67 kroner om måneden. Abonnementet inkluderer:

  • Seneste opgraderinger. Som abonnent har du adgang til fremtidige opdateringer af alle de populære Office-programmer: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher og Access.
  • Flere enheder. Abonnenter kan installere deres Office-abonnement på op til fem pc’er eller Macs, samt benytte det på tablets og smartphones.
  • SkyDrive. Med Office 365 Home Premium får du 27GB plads i SkyDrive – 20GB mere end standard. Office gemmer automatisk dokumenter på SkyDrive, så du har adgang til dine data på tværs af alle dine enheder. Dine dokumenter er også tilgængelige offline og synkroniserer automatisk til skyen – og mellem enhederne – når der er forbindelse til nettet.
  • Din Office-profil følger dig. Så snart du er logget ind på Office, vil dine personlige præferencer – inkl. senest brugte dokumenter, skabeloner og din personlige ordbog, være tilgængelige på tværs af dine enheder. Office husker endda, hvor du var i et givent dokument og bringer dig tilbage dertil ved et klik.
  • Office hvor som helst. Du har også adgang til Office, når du er væk fra dine personlige enheder – i stedet streames Office inkl. dine personlige præferencer og oversigt over seneste dokumenter til den pc på nettet, som du bruger.
  • Skype. Med abonnementet får du 60 minutters gratis Skype taletid om måneden, som kan bruges til opkald til mobil, fastnet og pc’er verden over.

  Om undersøgelsen

  Undersøgelsen er lavet af Epinion for Microsoft. Den baserer sig på 1.141 webinterview indsamlet via Epinions Danmarkspanel i perioden 8. januar til 14. januar 2013. Undersøgelsen er udsendt repræsentativt i forhold til uddannelse, alder, region og køn. Fuld repræsentativitet på de fire baggrundsvariable er efterfølgende sikret ved vægtning. 

  Anvendelse:

  • 76% af danskerne bruger Microsoft Office privat.
  • 44% bruger Office hver dag, og 75% bruger det mindst én gang om ugen.

  Popularitet:

  • 85% af brugerne er tilfredse med Office-pakken.
  • Word er det mest populære Office-program – efterfulgt af Excel, Outlook og PowerPoint.

  Programmerne:

  • 19% alle af Excel-brugere anvender programmet til planlægning af fester og andre sociale arrangementer.
  • 31% bruger Excel i stedet for en regnemaskine.
  • 52% af alle PowerPoint-brugere anvender programmet til billedfremvisning.
  • Det nyeste Office-program, OneNote, bliver brugt af 12% af de unge mellem 18 og 35 år, der har Office-pakken.

  Den personlige sky:

  • Filer bliver stadig primært gemt på computeren (91%). 17% gemmer filer i skyen.
  • E-mail er det foretrukne til at dele dokumenter, billeder og noter (75%). Eksterne enheder som USB-sticks bliver brugt af 53%. De unge er rykket i skyen – 43% bruger skyen til at dele.

  Andet:

  • 55% synes godt om tanken om at have ”Office overalt”.
  • 43% bruger Skype. Det er de unge (18-35 år), der bruger Skype mest (57%).

  Læs mere på www.office.com, billeder kan hentes her.

  Vh. Nana Bule, divisionschef for Microsoft Office, nanab@microsoft.com / 40 96 66 45

   

   

 • Microsoft mener

  Ny undersøgelse om børn og online sikkerhed

  Danskere er til tillid, mens udlandet foretrækker kontrol

  Et af temaerne i en ny undersøgelse fra Microsoft er børn og unges internetadfærd og specielt spørgsmålet om kontrol og tillid. Undersøgelen består af svar om online sikkerhed fra mere end 7.000 forældre til børn i alderen 5 til 15 år.

  Den internationale undersøgelse viser, at forældre stort set er ligeligt delt, når det handler om børns sikkerhed på nettet. 43 pct. af de adspurgte forældre har valgt at sikre deres børn online via overvågning af børnenes aktiviteter på nettet, mens 45 pct. har valgt at begrænse børnenes adgang til nettet.

  Undersøgelsen viser også, at når det gælder børns online aktiviteter, så har forældre, der overvåger børnene online, større tillid til børnenes egen dømmekraft. Undersøgelsen er gennemført i Brasilien, Kina, Frankrig, Indien og USA.

  Danske unge trives uden filter

  Red Barnet peger på, at de danske børn trives uden restriktioner og er vant til at være ”alene” på nettet, uden deres forældre. Den store Europæiske undersøgelse "EU-Kids Online" og Red Barnets egne interviews viser, at langt de fleste forældre er mere til undervisning og empowerment af deres børn end til kontrol.

  ”Det, der kendetegner, specielt de danske unge, er, at de trives med "more of everything". De er vant til at være meget alene på nettet uden deres forældre i nærheden og vant til at afprøve en masse ting af for at danne sig deres egne indtryk. Derfor bliver filterordninger blandt børn og unge (og deres forældre) langt fra altid set som en hjælp, men som en hindring,” siger Jon K. Lange, Sikker Chat konsulent hos Red Barnet.

  Webfilter er effektivt til de yngre børn

  Undersøgelsen fra Microsoft viser, at web-filtrering er vigtigere end andre restriktionsmetoder – både ved brug af computer og mobile enheder.

  Tendensen i vores undersøgelse er, at forældre som oftest foretrækker at placere restriktioner på de yngre børn. Forældre ønsker mere fleksible hjælpeværktøjer til at adressere udviklingen af børnenes digitale livsstil. Det handler om at sikre en balance mellem at overvåge online-aktivitet og fx filtrering af webindhold,” siger Anders Thomsen, direktør for politik og strategi hos Microsoft.

   

  Du kan læse mere om Microsoft og online sikkerhed her, hvor du også finder en oversigt over nyttige sikkerhedsværktøjer.  

  For mere information kontakt da Senior PR & Communications Manager, Mette Schønnemann på e-post: a-mettsc@microsoft.com

   

Page 4 of 10 (246 items) «23456»