• Microsoft mener

  Surface Windows RT tilgængelig i Danmark fra d. 14. februar

  Fra d. 14. februar vil Surface Windows RT kunne købes i 13 nye markeder i Europa, herunder Danmark. Desuden debuterer Surface Windows 8 Pro i USA og Canada.

  Når Surface Windows RT bliver tilgængelig i yderligere 13 europæiske lande, vil det betyde mere end en fordobling i antallet af markeder, hvor Surface er til salg. Danske brugere vil kunne købe Surface Windows RT hos udvalgte forhandlere og via Microsofts Store online fra d. 14. februar.

  ”Julen varer lige til påske. Nu har vi fulgt Surface fra sidelinjen siden lanceringen og har mærket en enorm interesse fra danske forbrugere og virksomheder. Vi glæder os derfor over at kunne give danskerne mulighed for at opleve Surface Windows RT,” siger Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows i Microsoft Danmark.

  Surface Windows RT kombinerer mobiliteten fra en tablet med mange af de funktioner, vi kender fra den bærbare pc. Fra det supertynde Touch Cover i forskellige farver til den integrerede kickstand skiller Surface sig ud fra mængden og byder på helt unikke brugsscenarier og –oplevelser. Med Windows-apps, mulighed for lagring i og streaming fra skyen via SkyDrive, underholdning med HD-video, Xbox Music, spil, USB-port, microSD-port og øget produktivitet med Office Home & Student 2013 RT kombinerer Surface Windows RT fritid og arbejde.

  Surface Windows RT og tilbehør vil blive tilgængelig i følgende varianter:

  • 32 GB1  kombineret med et sort Touch Cover til en vejledende udsalgspris på 4.699 kr.
  • 64 GB2  kombineret med et sort Touch Cover til en vejledende udsalgspris på 5.399 kr.
  • Surface Windows RT 32 GB til en vejledende udsalgspris på 3.999 kr.
  • Surface Windows RT 64 GB til en vejledende udsalgspris på 4.699 kr.
  • Touch Cover i et udvalg af farver til en vejledende udsalgspris på 969 kr.
  • Type Cover i sort til en vejledende udsalgspris på 1.049 kr.

  Samtidig præsenteres en Surface Edition af Microsofts Wedge Touch-mus, som allerede nu vil være tilgængelig på de eksisterende Surface-markeder og som præsenteres på de nye markeder inden for den nærmeste fremtid.

  Samtidig med introduktionen af Surface Windows RT til de nye markeder, får Surface Windows 8 Pro sin debut i USA og Canada – det sker allerede d. 9. februar 2013. Med sin Intel Core i5-processor giver Surface Windows 8 Pro samme ydelse og funktionalitet som en fuld pc, bare i form af en tablet. Den er perfekt som din primære laptop – derhjemme, på arbejdet eller på farten, da den kan køre både Windows 8 og Windows 7-applikationer præcis som en traditionel pc. Surface Windows 8 Pro vil være tilgængelig i to varianter på hhv. 64 GB og 128 GB3  til en pris fra 899 USD. En Surface-pen med Palm Block-teknologi medfølger og er designet specielt til at give brugeren endnu flere muligheder.

  Læs mere på www.surface.com eller følg med på twitter for løbende opdateringer. Billeder af Surface kan findes her.

  For yderligere information, kontakt kommunikationsrådgiver Katrine Prien på a-kaprie@microsoft.com eller 5157 8033.

   

  NOTER:

  1 Systemet optager lagringsplads, hvorfor den frie lagerplads vil være mindre end 32 GB

  2 Systemet optager lagringsplads, hvorfor den frie lagerplads vil være mindre end 64 GB

  3 Systemet optager lagringsplads, hvorfor den frie lagerplads vil være mindre end 64 GB og 128 GB

   

 • Microsoft mener

  Introduktionstilbud på Windows 8 – du kan stadig nå det

  Siden lanceringen af Windows 8 i oktober har brugerne haft mulighed for at opgradere til Windows 8 Pro til en særlig introduktionspris på 229,- kroner, hvis man downloader opgraderingslicensen online på microsoft.dk/windows, og til en pris på 449,- kroner, hvis man køber opgraderingslicensen på DVD i butikkerne. Den særlige introduktionspris gælder indtil d. 31. januar 2013 – så hvis du endnu ikke har opgraderet din pc, er det måske på tide?

  Fra den 1. februar 2013 træder de nye priser i kraft og brugerne kan fremover opgradere til Windows 8 for 899,- kroner og Windows 8 Pro for 1.999,- kroner.

   

  Læs mere om Windows 8 og få vejledning til opgradering på microsoft.dk/windows   

  Vh. Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows, mthansen@microsoft.com

   

   

 • Microsoft mener

  Microsoft i tæt udviklingsarbejde med Facebook om Grafsøgning

  Facebook har netop annonceret, at den nye søgefunktion ”Grafsøgning” vil blive introduceret til brugerne i løbet af de kommende måneder. Grafsøgning gør det muligt at søge på tværs af indhold og forbindelser på Facebook og derigennem opdage nye forbindelser, steder og ting.

  Den nye Grafsøgning er designet til at genkende naturligt formulerede sætninger og ikke kun søgninger efter enkeltstående søgeord som i traditionelle søgemaskiner.

  Med Grafsøgning kan du fx bruge enkle, specifikke udtryk som f.eks. "Billeder mine venner tog i New York City" til at finde, det du ønsker, og grafsøgning gør det lettere at finde oplysninger, som er delt på Facebook.

  Allerede i sidste halvdel af 2010 begyndte Microsoft Bing og Facebook at samarbejde om at gøre søgning mere social. Arbejdet blev sat i gang ud fra den tese, at der var plads til forbedringer, når det gjaldt opdagelser på nettet. En af løsninger var at benytte brugerens relationer som en søgeplatform.

  I udarbejdelsen af Grafsøgning arbejdede et udviklerhold fra hhv. Facebook og Microsoft sammen for at forbedre søgeoplevelsen. Samarbejdet betyder, at når brugerne ønsker at søge uden for Facebooks rammer, får de søgeresultater fra Bing med en social kontekst og yderligere oplysninger, som fx Facebook sider.

   

  Billedtekst: Forestil dig, at du søger efter Jay-Z koncerter på Facebook og ikke kun finder Facebook indhold. Dine søgeresultater vil med Grafsøgning også vise web-resultater fra Bing, herunder koncertbilletter, nyheder om turne, billeder og lignende — herunder hvor mange mennesker som ”synes godt om” resultatet.

   

  Du kan prøve Grafsøgning her og du finder mere information om samarbejdet med Bing her.

  / Ulrik Krag, Direktør for Advertising & Online Danmark, ulrikk@microsoft.com / 22 40 43 13

 • Microsoft mener

  Microsoft løfter OS i Skyen med nye styringsredskaber

  Microsoft frigiver nu Service Pack 1 (SP1) til System Center 2012. Opdateringen relaterer sig til System Center-managementværktøjerne til Windows 8 samt Windows Server 2012 for både private og hybride skyer.

  De nye styringsredskaber hjælper med at administrere hybride cloud-tjenester med større smidighed og omkostningseffektivitet. Udover SP1 til System Center 2012 frigiver Microsoft også en ny og forbedret udgave af Windows Intune samt Windows Azure-tjenester til Windows Server.

  I jagten på at styre omkostningerne, strømline driften og forbedre den organisatoriske fleksibilitet har mange danske virksomheder virtualiseret deres serverplatform. Men til trods herfor er det vores erfaring, at it-afdelingen fortsat anvender uhensigtsmæssigt meget tid på at vedligeholde og dokumentere tilstanden i servermiljøet. Med en kerne af Windows Server og Windows Azure får OS i skyen en ensartet platform på tværs af kundernes datacentre og Microsoft public cloud,” siger Claus Petersen, produktchef for server og private cloud i Microsoft Danmark.

  Med System Center 2012 kan virksomheden optimere forretningen via it-driften – uanset om virksomhedens it-miljø er baseret på Microsoft-, VMware-, Citrix- eller BMC-løsning. Med de nye styringsværktøjer i SP1 kan en række processer automatiseres. Et eksempel er måden, hvordpå brugere flyttes fra et virtuelt miljø til et andet, eller når underliggende servere skal opgraderes. Med System Center 2012 kan it-afdelingen desuden bygge private clouds ud fra den infrastruktur, de er bekendt med, eller som de allerede ejer – herunder andre leverandørers platforme og virtualiseringsteknologier. 

  Virtualisering og serverkonsolidering er begge vigtige elementer i cloud. Det er afgørende, at it-driften har de rigtige styringsredskaber. Målet er, at mange af de tidskrævende opgaver effektiviseres og automatiseres, så it-afdelingen får flere ressourcer til at levere en højere kvalitet af it-ydelser og i større grad medvirke til at udvikle selve forretningen og innovationskraften, idet styringsredskaberne omfavner både den hybride cloud og den stigende tendens inden for forbrugerrettet it,” siger Claus Petersen, produktchef for server og private cloud i Microsoft Danmark.

  Blandt nyhederne i opdateringen kan fremhæves: 

  • Den nye Windows Intune, som integreres med System Center 2012 SP1 for at give enterprise-kunder en samlet løsning for administration af pc’er og øvrige mobile enheder på tværs af leverandører.
  • Windows Azure-værktøjer til Windows Server, der giver udbydere af hosting-løsninger mulighed for at tilbyde high scale websites og hosting af virtuelle maskiner. 
  • Prøveversion af System Center Global Service Monitor, som er en Windows-Azure baseret service til monitoring af organisationens applikationer. Den endelige udgave frigives i marts 2013.F

  For mere information om System Center 2012 se: http://www.microsoft.com/systemcenter, og information om Windows Intune findes her: http://www.microsoft.com/intune.

  Vh. Claus Petersen, Produktchef for server og private cloud, cpeters@microsoft.com / 51 57 83 53.

 • Microsoft mener

  Brug Skype direkte fra Outlook

  Med den sidste nye version af Skype (Skype 6.1) kan du integere Skype med Outlook. Dermed kan du ringe, chatte og følge med i dine kontakters opdateringer direkte fra Outlook.

  Du kan nemt opdatere Skype ved at klikke her. Når Skype er opdateret, vil du i Outlooks kontaktkort finde en ny knap. Med denne knap er det muligt at ringe til personen via Skype Credit – det kræver kun, at personens telefonnummer er på kontaktkortet. Dette gælder også personer, som ikke i forvejen er en Skype-kontakt. 

   

  Man kan desuden chatte direkte via Outlook med Skype-kontakter og se deres Skype-opdateringer. Man kan også ringe eller foretage videoopkald uden omkostninger til Skype-kontakter. Med integrationen slipper du for at skifte mellem Outlook og Skype – du har Skype-funktionerne direkte i Outlook.

  De nye Skype-funktioner er gratis og er tilgængelige med version 6.1. Outlook-integrationen er mulig med Outlook 2010 og nyere versioner.

  Læs mere på Skypes egen blog.

   / Katrine Prien, a-kaprie@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Windows 8: 60 millioner licenser solgt

  Ved dette års J.P. Morgan Tech Forum på CES 2013 kunne Windows’ marketing- og finansdirektør Tami Reller afsløre, at der til dato er solgt 60 millioner Windows 8-licenser. Tallet dækker over det samlede salg af Windows 8, inklusiv opgraderinger og salg til hardwareproducenter – og salget af Windows 8 er dermed tæt på salgskurven, vi så med Windows 7.

  På samme tid er antallet af Windows 8-certificerede systemer øget væsentligt siden lanceringen i oktober. I dag findes der mere end 1.700 certificerede systemer til Windows 8 og Windows RT – og de mange spændende hardwarelanceringer på dette års CES-messe understreger, hvordan touch-teknologien og andre Windows 8-features for alvor har sat gang i innovationen.

  Tag for eksempel et kig på disse ni lækre Windows 8 pc’er, som er præsenteret på CES 2013:

  Også apps til Windows 8 har nået en ny milepæl. Siden åbningen af Windows Store for to måneder siden er antallet af apps firdoblet og flere end 100 millioner apps er downloadet.

  Læs mere om Windows 8 og se flere af nyhederne fra CES 2013 her http://blogs.windows.com/

   

  Vh. Søren Lau, forbruger- og detaildirektør, sorenl@microsoft.com / 40904169

   

   

 • Microsoft mener

  Windows Phone julesalg fem gange så højt i 2012

  Dørene til den store årlige messe for forbrugerelektronik, Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas, er netop slået op og ikke overraskende er de helt tynde ultrabooks, tablets og smartphones i centrum. 

  Alle de store producenter gæster netop nu Las Vegas for at præsentere deres nye produkter for de mange besøgende og ikke mindst verdenspressen. Microsoft deltager ikke direkte i CES2013, selvom Steve Ballmer lavede en cameo på Qualcomms keynote, hvor han talte om Windows 8 og Windows Phone 8. Microsoft er i år repræsenteret via hardware-producenterne, som viser nye devices med Windows 8. Ultrabooks har fået nyt boost med Windows 8 og de store chip-producenter Intel, AMD, Qualcomm og Nvidia er klar med nye mobile processorer. Det betyder smartere, hurtigere og langt mere fleksible pc’ere, end vi hidtil har set.

   

  God start på året for Windows Phone 8

  På mobilfronten er der i Las Vegas masser af nyheder og også her er Windows Phone 8 stærkt repræsenteret. Steve Ballmer kunne på Qualcomms åbningstale fortælle, at salget af Windows Phone er fire gange så stort som i 2011 og i juleferien var salget fem gange så højt, som samme periode i 2011. 

  Blandt nyhederne for Windows Phone 8 på CES er vi allerede blevet præsenteret for Nokia 822, HTC 8Xog ATIV Odyssey fra Samsung.

  Du kan læse mere om Windows Phone 8 nyhederne på Windows Phone Bloggen.

  Der er ligeledes nyheder fra de store pc-producenter som Samsung, ASUS, Sony, Lenovo, DELL, HP og Toshiba. Microsoft har samlet et slideshow med et udpluk af fremtidens nye hardware her.

  Vh. Søren Lau, forbruger- og detaildirektør, sorenl@microsoft.com / 40904169

 • Microsoft mener

  Følg med i julemandens rejse på Bing Maps juleaftensdag

   

  I Danmark ved vi jo, at julemanden kommer fra Grønland. Men hvilken rute bruger han, når han skal bringe gaver ud til alle børn i hele verden? Det har amerikanske NORAD (North American Aerospace Defense Command) beskæftiget sig med hvert år til jul siden 1955 – og i år kan man følge julemandens færden på Bing Maps. Du kan følge med fra juleaftensdag fra kl. 8.00 her.

  Nisserne på spil det første år

  Det hele startede ved et uheld. I en avisannonce opfordrede et varehus børn til at ringe til julemanden. Nissen havde dog været på spil og ændret telefonnummeret, så børnene i stedet fik oberst Harry Shoup i røret. Han var vagthavende i den organisation, der i dag er kendt som NORAD. I stedet for at ødelægge glæden for børnene, satte han og hans team sig for at spore julemandens færden – og når børnene ringede, kunne de fortælle, hvor julemanden befandt sig. Sådan startede den årlige sporring af julemandens rejse.

  Sidste år var næsten 20 millioner mennesker fra hele verden forbi noradsanta.org for at følge julemandens færd over himlen, og i år forventer man, at ca. 25 millioner nysgerrige børn og voksne vil med på rejsen via Bing Maps.

  Julestemning: Alle hjælper til

  Ud over at kunne spore julemanden via Bing Maps kan besøgende på noradsanta.org også følge med på video-streams rundt omkring i verden, hvor julemanden er. Man kan også følge med på Facebook.com/noradsanta, eller man kan sende en e-mail til noradtrackssanta@outlook.com, hvis man vil vide, hvor julemanden befinder sig.  Flere end 40 partnere hjælper til i år, så børn som voksne verden over kan følge julemandens færden, mens de venter på anden, risalamanden og julegaverne. Man kan også følge med via apps på fx Windows 8 og Windows Phone 8. Se alle apps her.

   

  Glædelig jul og godt nytår fra Microsoft!

  / Katrine Prien, a-kaprie@microsoft.com

 • Microsoft mener

  SkyDrive klar til Xbox 360

  Brugerne har taget godt imod SkyDrive, der er blevet en populær tjeneste til fildeling- og lagring via skyen. Og med SkyDrive solidt integreret i Windows 8 og Windows Phone 8 har brugerne let adgang til dokumenter, billeder og videoer på tværs af pc’er, tablets og smartphones.

   

   

  Nu er turen kommet til tv’et med lanceringen af den nye SkyDrive-app til Xbox 360. Med app’en kan brugerne bl.a.: 

  • Dele billeder og videoer med venner og familie – og se indholdet direkte på tv-skærmen via Xbox 360
  • Tage billeder med en Windows Phone – og se dem med det samme på tv-skærmen via filmrullen i SkyDrive-app’en
  • Se festlige slideshows af billeder og videoer, som kan køre i baggrunden til f.eks. julefesten  

   

  Læs mere om SkyDrive app’en til Xbox 360 her  

  SkyDrive-app’en er i øvrigt blot én af flere apps, der er på vej til Xbox 360. Xbox-teamet har i dag afsløret, at en lang række underholdningstjenester ruller ud på Xbox’en som apps i løbet af foråret 2013 – herunder:

  • Deezer
  • HBO Nordic
  • Livesport.tv
  • Machinima
  • SF Anytime
  • Viaplay 

  Læs mere om de nye apps på http://majornelson.com/

  / Katrine Prien, a-kaprie@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Forbrugerne: Vi bliver mere produktive af at medbringe egne smartphones og pc’er på jobbet

  Forbrugernes lyst til at bruge egne pc’er og smartphones i virksomhederne er stor. Men desværre tillader mange danske virksomheder ikke medarbejderne adgang til virksomhedens netværk fra egne devices. Og det efterlader virksomhederne med et uudnyttet produktivitetspotentiale.

  En ny undersøgelse foretaget af Userneeds på vegne af Microsoft viser, at medarbejdere ønsker større grad af Consumerization of IT i virksomhederne, da det øger produktivitet, fleksibilitet og arbejdsglæde. Særligt fremhæver pc-brugerne muligheden for at logge på arbejdspladsens netværk lige meget, hvor man er (mobilitet), som en faktor, der øger produktiviteten, fleksibiliteten og arbejdsglæden.

  Undersøgelsen viser desuden, at af de brugere, der ikke er tilfredse med arbejdspladsens muligheder for at benytte forskellige pc’er og smartphones, angiver størstedelen, at den vigtigste fordel, de går glip af, er øget produktivitet – kun hver femte  efterspørger en ny smartphone eller pc i et lækkert design.

  Blandt IT-cheferne har blot halvdelen et godt kendskab til Consumerization of IT, og over 95 % mener, at virksomhederne ikke udnytter potentialet. Den største barriere er datasikkerhed, hvor næsten halvdelen nævner sikkerhed som største bekymring efterfulgt af problemer med kompabilitet.

  Microsofts forbruger- og detaildirektør, Søren Lau, siger om undersøgelsen: ”Der er et enormt gap imellem IT-chefernes opfattelse af, hvor vigtig Consumerization of IT er, og hvor meget brugerne skriger på at få adgang til virksomhedens netværk fra diverse devices. Det interessante her er, at brugerne beskriver produktivitet som største fordel, så der er et uopdyrket produktivitetspotentiale at hente for danske virksomheder.

  Microsofts produktchef for Windows til erhvervslivet, Rene Giese, siger: ”IT-cheferne bør fremstå som forandringsambassadører og bør lytte til brugerne. For alternativet er, at brugerne selv finder løsninger på at lagre og dele information på anden vis. I den forbindelse er det interessant, at det faktisk ikke er økonomi men sikkerhed, der er den største barriere blandt IT-cheferne. Og faktum er, at teknologien i dag gør det muligt nemt at sikre virksomhedens netværk og data på tværs af enheder.

  Dell’s General Manager for Danmark og Norge, Michael Jacobs siger: ”Hos Dell oplever vi en stor kundeinteresse for rådgivning omkring management og sikkerhed ifm. slutbrugerløsninger. Vores kunder opnår allerede store fordele ved at implementere sikre og let administrerbare løsninger, der påvirker virksomhedens produktivitet og medarbejdertilfredshed væsentligt gennem fokus på consumerization.

  Hos Dell mærker vi også denne trend på tæt hold. Vores medarbejdere opererer ofte i teams, der er spredt ud over store geografiske områder. Vi arbejder, hvorfra det giver mening ift. kunder og den øvrige dagligdag og er derfor dybt afhængige af en CIO, der sikrer adgang til den rette produktivitetsfremmende teknologi som bl.a. Windows 8.”  

  Her er nogle highlights fra undersøgelsen:

  Om kendskab og behov:

  - 54,6% af it-cheferne har intet kendskab til Consumerization of IT

  - 61,3% af it-cheferne angiver, at de som it-ansvarlig i høj grad eller nogen grad føler sig rustet til de kommende års udfordringer med Consumerization of IT

  - Kun 16,9% af pc-brugerne oplever, at deres arbejdsplads i høj grad eller nogen grad prioriterer Consumerization of IT

  - 60,2 % er enige i, at det er vigtigt, at have mulighed for at arbejde på virksomhedens datanetværk uanset, hvor man befinder sig

  - 47 % er enige i, at det er vigtigt, at de har indflydelse på, hvilke IT-enheder de bruger på deres arbejde

  Om gevinster:

  - Kun 4,2 % af it-ansvarlige og kun 10,4 % af medarbejdere mener, at potentialet udnyttes

  - Pc-brugere: Consumerization of IT øger produktivitet, fleksibilitet og arbejdsglæde: Særligt fremhæver pc-brugerne muligheden for at logge på arbejdspladsens netværk lige meget, hvor man er (mobilitet), som en faktor, der øger produktiviteten, fleksibiliteten og arbejdsglæden

  - Af de brugere, der ikke er tilfredse med arbejdspladsens muligheder for Consumerization of IT, angiver størstedelen, at det er fordi, de ville blive mere produktive med bedre muligheder – kun hver femte  efterspørger et lækrere design

  Om bekymringer:

  - Datasikkerhed er den klart største ulempe ved Consumerization of IT, mens kun en fjerdedel bekymrer sig om øgede udgifter

  - It-chefer efterspørger rådgivning om sikkerhed og større viden om produktivitetspotentialet i Consumerization of IT

  For mere information omkring undersøgelsen, er du velkommen til at kontakte Mette Schønnemann, Senior PR & Communications Manager: a-mettsc@microsoft.com / 51578270. 

 • Microsoft mener

  Mere social i SharePoint

  I disse dage afholder Microsoft, under mottoet: “Share More Do More”, SharePoint Conference 2012. Flere end 10.000 deltagere er taget til Las Vegas for at få indblik i det nyeste om SharePoint og Microsofts vision for videnarbejderne.

  En af nyhederne fra konferencen er, at Microsoft fra i dag leverer den sociale virksomhedsnetværkstjeneste Yammer som en integreret del af både Sharepoint 2013 og Office 365. Dermed kan virksomhederne – små som store – integrere en stærk, sikker og integreret social dimension i deres organisation. Og en af de fremtrædende pointer fra åbnings-keynoten var da også, at jo mere vi deler, jo mere effektive bliver vi – Share More Do More.

  ”Med SharePoint 2013 og Yammer ønsker vi ikke at introducere videnarbejderen for endnu en indbakke, som løbende skal tjekkes for nye opgaver men derimod at integrere det sociale element i et bredere sæt af værktøjer. Det sociale element skal nemt og intuitivt væves ind i de værktøjer, som brugeren allerede benytter i dagligdagen og er fortrolige med,” siger Jon Haugen, som er produktchef for SharePoint i Danmark.

  SharePoint med kæmpepotentiale

  SharePoint er hurtigt blevet et af Microsofts absolutte nøgleprodukter med en omsætning (justeret) på mere end 10 milliarder kroner og flere end 150 millioner solgte licenser. Og potentialet er stort. Der er globalt ca. 600 millioner videnarbejdere. Men blot et par millioner har, skønner Microsoft, sociale systemer på plads i organisationen.

  ”Danmark er et SharePoint-land. Udover at vi med 250 danske kunder og partnere på konferencen er det land med fleste repræsentanter uden for USA, er vi på en førsteplads med flest pc-brugere af SharePoint blandt storkundesegmentet. Det unikke i Danmark er, at vores danske partnere udmærker sig ved at udvikle innovative løsninger til store danske virksomheder, som eksempelvis integrerer SharePoint med business intelligence og mobile platforme,” siger Jon Haugen.

  Med integrationen af Yammer i SharePoint er visionen at gå fra en verden, hvor et par millioner mennesker bruger sociale netværkstjenester i virksomhederne, til en verden, hvor hundreder af millioner af menneskers produktivitet løftes med det sociale element. Første skridt er SharePoint og Yammer integrationen.

  Nye funktioner i SharePoint 2013

  Blandt de mange nye funktioner peger Jon Hauge, foruden Yammer-integrationen, blandt andet på:

  - Del dokumenter internt og eksternt med et enkelt klik.

  - Brug SkyDrive til at gemme og synkronisere dokumenter på tværs af alle dine enheder.

  - Overskuelig opgaveliste og tidslinje for projekter. Konsolider opgaver via SharePoint, Outlook og Microsoft Project.

  - Søg og du skal finde. Ny og forbedret FAST search, som begrænser din søgning efter relevans og finder tilknyttede personer og dokumenter.

  - Skab dynamiske websites med cross-site publishing og styrk content management og skalabiliteten samt ydeevnen med en ny cloud arkitektur.

  To nye Yammer-versioner

  Der vil fortsat være enkeltstående versioner af Yammer. Microsoft går fra fire forskellige valgmuligheder til to: En gratis version kaldet Yammer Basic og en betalt version kaldet Yammer Enterprise. I Enterprise-versionen sænkes prisen samtidig til 3 dollars fra de tidligere 15 dollars per bruger per måned.

  Yammer vil, som et led i at kombinere e-mail, socialt netværk og unified communications, desuden blive inkluderet i Office 365 Enterprise.

  Netværkstjenesten Yammer hjælper med at forbinde kolleger til hurtigere og bedre beslutninger, via deling af information og viden. Desuden kan Yammer hjælpe med at organisere projekter og grupper til et bedre samarbejde. Yammer findes på 24 forskellige sprog, herunder dansk. Netværkstjenesten bruges i dag af over 200.000 virksomheder og 85 procent af virksomhederne på Forbes Top 500.

  Man kan læse mere om SharePoint 2013 her.

  Vh. Jon Haugen, produktchef for SharePoint i Danmark, jon.haugen@microsoft.com / 29499891

   

 • Microsoft mener

  En ny IT-æra for udviklere

  I disse dage er udviklere fra hele verden samlet i Redmond til Microsofts udviklerkonference; Build 2012. Interessen for Build har i år været enorm, og arrangementet blev udsolgt på blot 53 minutter.

  Det har heller aldrig været mere interessant at være softwareudvikler! Udviklerne har med Windows 8 fået en fantastisk mulighed for at nå et meget bredt publikum, nu hvor det nye styresystem er lanceret. Den næste generation af applikationer bygges på et nyt sæt applikationsmønstre, som dels udnytter nye formfaktorer og dels udnytter skyen. Der er også gode muligheder for god indtjening via online markedspladser, som fx Windows Store.

  "Software udviklerne står midt i den måske mest spændende tid. Med Windows 8, som vi lancerede i sidste uge, kan udviklere bruge deres eksisterende færdigheder, kode, certificeringer, sprog og præferencer til at udvikle de bedste apps på tværs af hele Windows platformen – i skyen, på pc'en, på tablets og smartphones. Det gælder både de mange millioner eksisterende enheder, men også en helt ny generation af hardware med bl.a. indbygget touch,” siger Ole Kjeldsen, direktør for Platform og Udviklere i Microsoft Danmark.

  At det er en spændende tid at være udvikler i vidner brugernes interesse om. Allerede her få dage efter lanceringen er Windows 8 downloadet i mere en 4 millioner eksemplarer. Hertil skal man lægge, at Windows 8 Preview-versionen til dato er downloadet i mere end 16 millioner eksemplarer. Det skønnes, at der uploades ca. 300 apps til Windows Store om dagen.

  På konferencen er det blandet blevet offentliggjort, at udviklerkittet, Windows Phone 8 SDK, til Windows Phone 8 nu også er klar til download. Det betyder, at de fx 40–45.000 danske .Net-udviklere nu nemt vil kunne udvikle til både Windows 8 og Windows Phone 8.

  Microsoft er meget aktive blandt udviklere - også de danske. Microsoft tilbyder blandt andet muligheden for at interagere med eksperter på såkaldte Windows 8 Dev Camps rundt omkring i verden. Et tilbud som mere end 400.000 udviklere i 87 lande allerede har benyttet sig af.

  Og det går stærkt. I apps-butikken til Windows Phone-platformen er der allerede nu 120.000 apps og globalt i Windows Store er der over 9.000 apps, hvoraf 150 er danske her få dage efter lanceringen af Windows 8.

  ”Vi må heller ikke glemme, at de via online software-butikker, nu har fået direkte adgang til den uden undtagelse største gruppe af brugere i verden. Det leder alt sammen til nye fantastiske oplevelser for både udviklere, forbrugere og virksomheder, som benytter Windows,” fortæller Ole Kjeldsen.

  Inden udgangen af året er applikationerne tilgængelige på 231 markeder og på mere end 100 forskellige sprog og betaling kan modtages i 58 forskellige valutaer og udbetaling i 31 valutaer.

  Hvis du vil høre keynoten fra Build-konferencen, findes den her og du finder mere information og nyheder her.

  Vh. Ole Kjeldsen, direktør for Platform og Udviklere, olek@microsoft.com / 40904148.

 • Microsoft mener

  Nye Bing-apps tilgængelige med Windows 8 – også på dansk

  Fra i dag kan man opleve Bing på en helt ny måde med Windows 8, uanset hvilket land, man er i. Når du åbner Windows 8 kan du straks bruge Bing-apps til web og billedsøgning. Derudover lancerer Microsoft nu også Windows 8 Bing-apps specielt designet til rejser, vejr, kort, nyheder, finans og sport. Alle Bing-apps bliver tilgængelige på dansk og kan opdateres i Windows Store app.

  Med Windows 8 kan du nemt navigere rundt, zoome ind og ud og bevæge dig frem og tilbage for at udforske de nye apps og deres indhold med dine fingre. Du kan ligeledes tilgå dem fra enhver moderne browser med musen. De nye apps kan opdateres i Windows Store. Her er et overblik.

  Søgning. Med Bing-app’en er søgning hurtig og ligetil, uanset om du bruger en touch-enhed eller tastatur og mus. Bing er optimeret til at udnytte alle de nye muligheder i Windows 8. Du kan selvfølgelig stadig søge med Bing i en browser som fx Internet Explorer 10 – app’en her er optimeret til Windows 8.

  Kort. Med Kort-app’en kan du nemt finde vej. Maps-app’en finder hurtigt stedet, du skal hen, og giver dig kørselsvejledninger, hvor den samtidig opdaterer i forhold til trafikforholdene.

  Vejr. Vejr-app’en byder på en overskuelig visning af, hvordan vejret er her og nu. App’en forbereder dig til al slags vejr med en aktuel oversigt med time-, dags-og 10-dages prognoser. Du kan se vejrudsigter fra hele verden og selv skabe levende fliser med realtidsvejrsoversigt og daglige prognoser for de steder, som du interesserer dig for.

  Finans. Med Finans-app’en får du et væld af finansielle data og værktøjer i én pakke, som er let at overskue og bruge. Få information om dine foretrukne aktier, investeringsforeninger og børser rundt om i verden. Med Finance-app’en får du desuden oplysninger om valutakurser og renter på en række forskellige lån samt videoer og artikler fra verdens bedste finansielle nyhedskilder. Alt sammen lige ved hånden. App’en benytter desuden levende fliser til at vise markedsindeks i realtid.

  Nyheder. Hvis du gerne vil holdes opdateret om aktuelle begivenheder rundt om i verden gennem en lækker og billedrig app, er Nyheder-app’en perfekt til dig.  Den giver et overblik over nationale og internationale nyheder, derudover får du nyheder om teknologi, underholdning, politik, sport og sundhed fra pålidelige kilder fra hele nettet. Med My News-funktionen er det muligt at følge nyhedshistorier og emner og dermed skræddersy en personlig ”avis” med dine egne sektioner.

  Rejser. Med Travel-app’en kan du udforske mere end 3.000 destinationer fra hele verden og få dybdegående artikler, finde lokale seværdigheder, kort, vejrforhold, smukke billeder – herunder 360 graders panoramaer – og meget mere. Travel-app’en er den optimale guide og gør det nemt at finde og booke den rigtige rejse til den rigtige pris. Samtidig holder du dig ajour på rejsen med nyheder og tips.

  Sport. Sports-app’en holder dig på toppen af de ​​ligaer, teams og spillere, som du er mest interesseret i. Naviger med fingrene eller musen gennem app’en og få et lækkert overblik over de bedste sportsnyheder, stillingsresultater, tidsplaner, omfattende statistik og meget mere.

  Vh. Mette Schønnemann, kommunikationsrådgiver, Microsoft: a-mettsc@microsoft.com / 51578270

 • Microsoft mener

  Microsoft lancerer Windows 8

  Fra den 26. oktober kan danske brugere købe sig en ny Windows 8 pc. Med Windows 8 har Microsoft genopfundet verdens mest benyttede styresystem, så det er optimeret til både touch samt mus og tastatur – og som giver adgang til tusindvis af nye apps. Windows 8 giver brugeren anvendeligheden fra en tablet og funktionaliteten fra en pc - i ét styresystem. Hvis man vil opdatere sin eksisterende Windows pc til Windows 8, kan det gøres online for 229 kr. 

  Microsoft lancerer i dag Windows 8 i over 140 markeder på 37 sprog verden over, og sparker dermed gang i udbuddet af helt nye tablets og pc’er. Med lanceringen af Windows 8 åbner Microsoft også op for en ny Windows Store med tusindvis af apps til Windows 8 og Windows RT, som brugeren kan downloade og få adgang til direkte fra den nye, karakteristiske startskærm.

  ”Med Windows 8 har vi gentænkt og moderniseret verdens mest benyttede styresystem. Om du bruger en tablet eller en pc, om du er på arbejde eller holder fri, så giver Windows 8 dig en kompromisløs oplevelse, der imødekommer alle dine behov. Med Windows 8 kan vi præsentere den mest personlige Windows til dato,” siger Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows hos Microsoft i Danmark. 

  Hvis du logger på Windows 8 med en Microsoft-konto får du adgang til dine filer, billeder, personer og indstillinger, uanset hvilken Windows 8 pc, du logger på. Du får mulighed for at gemme og tilgå information i skyen samt adgang til en lang række tjenester som Xbox Music, Skype og meget andet.

  Windows 8 i forskellige udgaver til forskellige behov

  Det nye styresystem fås i en Windows 8- og en Windows 8 Pro-version til forbrugere. Derudover kommer Windows RT, der er det nyeste familiemedlem i Windows-familien. Windows RT er præinstalleret sammen med Office på udvalgte tablets.

  Windows 8 betyder også helt nye muligheder for erhvervslivet. Windows 8 Enterprise giver medarbejdere bedre mulighed for at være produktive på farten gennem Windows To Go, DirectAccess og BranchCache. Sikkerheden er helt i top med sikkerhedsfunktioner som BitLocker og AppLocker.  

  Priser og tilgængelighed

  Hvis man har en pc med Windows XP SP3, Vista eller 7, kan man opgradere til Windows 8 Pro for 229 kr. her.  Har man købt en Windows 7-pc efter d. 2. juni i år og inden d. 31. januar 2013, kan man opgradere til Windows 8 Pro for kun 119 kr. Ønsker man en dvd med Windows 8 Pro-opgraderingen koster den 449 kr. og kan købes hos større forhandlere af pc’er og pc-tilbehør. Der medfølger 90 dages supportperiode fra Microsoft på alle opgraderinger.

  Forbrugere kan læse meget mere om Windows 8 her.

  Mere information

  For yderligere information og for at teste Windows 8, kontakt kommunikationsrådgiver Mette Schønnemann på tlf.: 51 57 82 70 eller på a-mettsc@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Xbox SmartGlass lanceres på fredag

  Med Xbox SmartGlass-app’en på sin tablet eller smartphone kan man styre stort set alt favoritindhold på tv’et gennem Xbox 360. Man kan desuden med SmartGlass se sine favoritvideoer, lytte til musik og spille favoritspillene – på tværs af enheder og geografi.

  Med SmartGlass kan man få information om fx skuespillere i film, mens man ser film. Brugere kan kommentere på sociale medier, redigere spillelister, mens musikken afspilles, og bruge mobilen eller tabletten med SmartGlass-app’en til at browse på nettet og samtidig få det vist på tv’et. Xbox SmartGlass er en gratis app til Windows 8, der er tilgængelig fra på fredag. Senere på året kommer en udgave til Windows Phones og andre platforme.

  ”Vores ambition er at bringe alle enheder tættere sammen og give forbrugerne den bedste underholdning, hvor som helst, når som helst,” siger Jesper Green Frost, Divisionschef Microsoft Entertainment Division.

  Da Microsoft begyndte at udvikle Xbox Smartglass-teknologien, tog virksomheden udgangspunkt i forskellige udfordringer:

  • Hvad hvis du problemfrit kunne flytte underholdning mellem alle dine devices og tage underholdningen med dig overalt?
  • Hvad hvis du kunne styre dine foretrukne hjemmesider på dit tv med simple bevægelser på din tablets eller smartphones touchscreen?
  • Hvad hvis din tablet eller telefon vidste, hvad du så på tv og præsenterede bonusmateriale uden, at du behøvede at løfte en finger?
  • Hvad hvis du kunne bruge din tablet til at udarbejde en spilstrategi i eksempelvis EA SPORTS '"Madden NFL", hvorefter du kunne udføre det til perfektion på dit tv?

  Helt konkret kan du bruge din tablet og smartphone til at starte og navigere i en film eller en serie på dit tv. Du kan også få ekstra informationer om skuespillerne og filmens historie. Træk filmen tilbage til din tablet og se slutningen, når du skal videre på farten. Brug din telefon eller tablet som en smart fjernbetjening. Eller naviger rundt på Internet Explorer på dit tv uden at skulle få grå hår i hovedet over tv’ets fjernbetjening med piltaster og cifre.

  Xbox SmartGlass er tilgængelig på Windows 8 tablets og pc'er fra d. 26. oktober og på Windows Phone 8 i løbet af efteråret. Derudover kommer Xbox SmartGlass-app’en til iOS og Android-enheder senere på året.

  Se en gennemgang af Xbox SmartGlass her: http://bit.ly/xboxsmartglassdk   

  Læs mere om SmartGlass her.

  Vh. Nicolai Sønderby Knudsen, Microsoft Entertainment Division,  a-nicok@microsoft.com / 51578305.

 • Microsoft mener

  Toyota vælger Office 365 som kommunikationsplatform

  En af verdens største bilproducenter, Toyota Motor Corp., har valgt Microsofts teknologiske platform til at opbygge sin infrastruktur til kommunikation og samarbejde på. Det gælder for alle Toyota-koncernens virksomheder og de 200.000 medarbejdere over hele verden. Du kan læse mere om samarbejdet her.

  Målet med at vælge Microsofts produkter på tværs af koncernen har været at yde bedre støtte til mobile enheder og reduktion af omkostninger. Derudover har målet været at forbedre samarbejdet i koncernen med blandt andet et state-of-the-art enterprise socialt netværk, instant messaging og værktøjer til informationsdeling.

  Toyota vil i USA benytte Office 365 som samarbejdsplatform, mens Toyota i Japan og lande uden for USA benytter en hybrid cloud med Office 365 og on premise udgaver af Microsoft Exchange, Microsoft SharePoint, Microsoft Lync samt Windows Server.

  Mvh. Mette Schønnemann: 51 57 82 70 / a-mettsc@microsoft.com.

   

 • Microsoft mener

  Velkommen til Microsoft NAV 2013

  I dag lancerer vi Microsoft Dynamics NAV 2013 – Microsofts forretningssystem, som er målrettet SMB-markedet til virksomheder med imellem 5 og 250 PC-brugere. En af de store nyheder i det nye Microsoft Dynamics NAV 2013 er muligheden for at nå bredere ud i organisationen, så endnu flere medarbejdere på tværs af afdelinger og fagområder kan få gavn af data og viden. 

  Tilgængelig on-premise eller i skyen

  Microsoft Dynamics NAV 2013 kan anvendes i tre typer af klienter: Windows-klient, web-klient eller SharePoint-klient. En ny webbasseret klient gør det muligt, at brugere uden en dedikeret NAV-klient nu kan får adgang til al forretningsfunktionalitet direkte fra browseren – altså uden at der skal installeres noget på PC’en. Det betyder let adgang til NAV 2013 fra hvillken som helst PC eller fra mobile enheder, så endnu flere medarbejdere kan få adgang til data, lige meget hvor de befinder sig.

  Denne udgave af Microsoft Dynamics NAV kommer udelukkende i en rollebaseret udgave. Det vil sige, at brugeroplevelsen i Dynamics NAV 2013 er skræddersyet til den rolle, man udfylder i virksomheden. Dermed skal man kun forholde sig til relevante informationer og funktioner.

  NAV 2013 får stærkere integration med øvrige Microsoft-løsninger

  Microsoft Dynamics NAV 2013 har fuld integration med øvrige Microsoft–løsninger som fx Office365 og CRM Online. Microsoft NAV 2013 har også fået bedre integration med SharePoint, og brugerne kan nu let få adgang til NAV 2013 fra mobile enheder. For eksempel kan projektledere, der fx ikke er vant til

  Microsoft Dynamics NAV, nemt få overblik over projekterne baseret på data fra Microsoft Dynamics NAV.

  Microsoft Dynamics NAV 2013 med opdateret brugergrænseflade

  NAV 2013 har fået opdateret den grafiske brugeroplevelse, hvor det velkendte Office-udtryk videreføres. Det gør det nemmere at lave en personlig opsætning med større frihed til at konfigurere brugerfladen, så relevante informationer selv finder frem til brugeren.

  Det er også blevet nemmere at anvende grafer og diagrammer med mulighed for at oprette interaktive diagrammer. I Dynamics NAV 2013 kan alle lister nu vises i diagramform, og endelig kan brugerne selv definere og opsætte diagrammer i NAV 2013 ud fra egne behov og ønsker.

  Stærkt Styringsværktøj for ledelsen

  Microsoft Dynamics NAV 2013 kommer naturligvis også med ny funktionalitet. Bl.a. to nye moduler, som giver ledelsen styrkede muligheder for, at styre virksomheden baseret få fakta – her tænkes især på likviditetsstyrings- og omkostningsstyringsmodulerne. Sammen med muligheden for de interaktive diagrammer i Microsoft Dynamics NAV 2013 giver ledelsen mulighed for, lynhurtigt at reagere og korrigere, hvor det er nødvendigt og for på den måde at planlægge korrekt.

  Som det første ERP-produkt fra Microsoft bliver det inden længe muligt at afvikle og hoste Dynamics NAV 2013 på Microsofts Azure, ligesom det selvfølgelig stadig er muligt at køre applikationen via en Microsoft hosting-partner.

   Læs mere om Microsoft Dynamics NAV 2013 på Microsoft Dynamics ERP (The Edge).

  Mvh. Tine Plambech Pedersen, produktchef Dynamics NAV: plambech@microsoft.com / 29499801

 • Microsoft mener

  Iværksættere falder mellem to stole

  Den danske iværksætterrate er helt i bund, og kun et fåtal af de danske iværksætter-virksomheder formår at vokse sig store. Det skyldes ikke mindst, at Danmark er et siloland, når det kommer til iværksætteri. For at skabe større sammenhæng mellem landets mange iværksættertiltag har Microsoft samlet erhvervsfremmeaktører i hele landet om initiativet Skab Succes & Vækst. Initiativet skydes i gang på Aalborg Universitet den 25. september.

  Kun 5 procent af danskerne tør springe ud som iværksættere, alt for mange bukker under inden for de første leveår, og næsten ingen lykkes med at udvikle en så god idé, at den resulterer i en mellemstor eller stor international virksomhed. I USA er 20 procent af alle virksomheder med mellem 250 og 500 ansatte mindre end 10 år gamle. I Danmark er det tal kun godt 2 procent.

  Iværksætterkampagnen Skab Succes & Vækst, der starter den 25. september på Aalborg Universitet, skal skabe større iværksætterlyst og forbedre chancerne for succes ved at nedbryde nogle af de eksisterende siloer og etablere et meget tættere samarbejde mellem de mange aktører på området. Skab Succes & Vækst er et intensivt iværksætterforløb for alle, der tænker på at starte en it-virksomhed og for it-iværksættere, der gerne vil have redskaberne til at få deres nystartede virksomhed ud over stepperne.   

  Uddannelsesminister Morten Østergaard bakker op om tiltaget: ”Det er regeringens målsætning at skabe større iværksætterlyst i samfundet generelt, og en vigtig del af indsatsen er, at vi får vores uddannelsessystem mere gearet til at fremme iværksætterlysten blandt unge. Innovations-og entreprenørskabstalenter skal dyrkes og styrkes, så de studerende får bedst mulige betingelser for at springe ud som succesfulde iværksættere. I den proces vil en tættere sammenknytning mellem erhvervsliv, iværksætteraktører og uddannelsesinstitutioner kunne styrke de spirende iværksættervirksomheder og dem, der står på tærsklen til at springe ud i det, ” siger Morten Østergaard.

  Lokalt og regionalt samarbejde på tværs af siloer

  Skab Succes & Vækst er resultatet af et tæt samarbejde mellem Microsoft og en lang række erhvervsfremme- og iværksætteraktører fra hele landet. Fremgangsmåden er at afholde 10 møder i hver region for at etablere et samarbejde på tværs af de mange lokale initiativer, der eksisterer i forvejen. Kampagnen begynder i Nordjylland og fortsætter derefter til Region Midtjylland.

  I Nordjylland drives projektet af Væksthuset/NIN, Kickstart og BrainsBusiness, der gennem 10 uger tilbyder workshops og networking med erfarne iværksættere, investorer og erhvervsfremmeaktører og stiller skarpt på de faser, en ny virksomhed gennemgår fra opstart til vækstsucces.

  ”Der er behov for at skabe et tættere samarbejde og en koordineret indsats mellem de mange aktører på området. Iværksætternes viden og erfaringer er i dag spredt på utallige platforme. Det gør det problematisk for start-ups at navigere i ekspertjunglen, vi risikerer, at de bukker under, fordi de aldrig finder den hjælp, der er helt rigtig for netop dem,” siger Birgit Pia Nøhr, der er netværksleder i partnerskabsorganisationen BrainsBusiness og medarrangør af Skab Succes & Vækst.

  Hun bakkes op af Anette Nørgaard fra Microsoft, der har taget initiativ til Skab Succes & Vækst, og som ikke er i tvivl om, at iværksætteri er en essentiel vækstdriver for den danske økonomi.

  ”Det er de gode idéer, der skal drive Danmark ud af krisen og skabe vækst i fremtiden. I Norddanmark er der et stærkt vækstlag af it-iværksættere, der har løsninger på morgendagens udfordringer, og det er vores fælles opgave at sikre, at de løsninger bliver til succesfulde virksomheder, der kan skabe arbejdspladser og vækst i Nordjylland og Danmark,” siger Anette Nørgaard.

  Potentialet er enormt

  Den danske it-branche omsatte for 170 milliarder kroner i 2009, men har potentiale til meget mere. Ikke mindst fordi der nationalt og internationalt er en stigende efterspørgsel efter it-løsninger især inden for cleantech og velfærdsområdet, samtidig med at smartphones og tablets har skabt et helt nyt og hastigt voksende marked for online-applikationer.

  ”Iværksættere står over for en række regulatoriske, mentale og praktiske barrierer, når de vil starte egen virksomhed. Hvis udfordringerne bliver løst, er mulighederne og kompetencerne for nye danske it-iværksættereventyr til stede, og vækstpotentialet er enormt. Se blot svenske Spotify, der siden 2006 har fået 300 ansatte og over tre millioner betalende kunder – den type succeser er der også plads til et par stykker af i Danmark,” siger Anette Nørgaard.

  Vh. Anette Nørgaard, Microsoft: anno@microsoft.com / 51 57 82 59

  FAKTA

  Fire udfordringer for it-iværksættere

  1.       Lav iværksætterlyst og manglende mod

  På trods af et stort fokus på iværksætteri og innovation og en vækst i antallet af it-iværksættere skraber Danmark stadigvæk bunden, når det kommer til iværksætteri. Faktisk rangerer Danmark med en iværksætterate på under 5 procent af 18-64-årige næstsidst i en analyse foretaget af GEM over iværksætterraten i 54 lande.

  2.       Alt for få danske iværksættere bliver store og/eller internationale virksomheder

  Analyser viser, at alt for få danske start-ups er i stand at tage springet fra iværksætter til en større virksomhed. For eksempel er ca. 20 procent af alle amerikanske virksomheder, der har mellem 250 og 499 medarbejdere, yngre end 10 år. Andelen af danske virksomheder, der er vokset til denne størrelse, er blot 2,2 procent.

  3.       Når det kommer til iværksætteri, er Danmark et silo-land
  Regionerne gør hver især en stor indsats på innovations- og iværksætterområdet, og der er progressive iværksættermiljøer på universiteterne samt regionalt og lokalt funderede iværksætterinitiativer over hele landet. Men der mangler en national innovations- og iværksætterplatform for it-iværksættere, der samler trådene på tværs af miljøer og regioner og sikrer et naturligt flow i indsatsen, der følger iværksætternes behov fra opstart via investeringsbehov til internationalisering. 

  4.       It-iværksætternes adgang til viden, erfaringer og værktøjer skal forbedres

  Iværksætternes og erhvervsfremmeaktørernes viden og erfaringer er i dag spredt på utallige platforme, og kun meget få af disse platforme er målrettet it-iværksættere. Mange it-iværksættere har derfor svært ved at finde den hjælp, der er helt rigtig for netop dem.

   

  FAKTA

  Hvad er Skab Succes & Vækst?

  • Et initiativ, der skal hjælpe it-iværksættere i Danmark.
  • Fem fysiske kursusdage samt løbende online-aktiviteter over 10 uger.
  • Hjemmeside med blogs og sparring.

  Hvorfor?

  • For at udvikle iværksætternes forretningsidéer i samarbejde med erfarne iværksættere, investorer og rådgivere
  • For at synliggøre muligheder og skabe succes blandt it-iværksættere i hele Danmark.
  • For at give iværksætterne et branchenetværk, der kan løfte deres virksomhed og forretningsplatform til et nyt niveau.

  Hvor?

  • Første møde finder sted på Aalborg Universitet tirsdag den 25. september kl. 12.30-17.00.
  • Kampagnen vil blive gennemført i alle fem regioner i løbet af 2012-13.

   Hvem står bag?

  • I Region Nordjylland deltager Væksthuset, NIN, Kickstart og BrainsBusiness, SEA og Bretteville.
  • Fra resten af Danmark deltager Incuba Science, StartupCity Aarhus, Gate-to-Create, StartIT, ScaleIT, ConnectorsCup, ITB, DI Itek, StartupBootcamp og Microsoft.

   

 • Microsoft mener

  Internet Explorer issue

  Tidligere på ugen berørte en sårbarhed i Internet Explorer et mindre antal brugere, og det har givet anledning til massiv presseomtale.

  Microsoft har i dag frigivet en opdatering, der kan downloades med et enkelt klik, som vil beskytte din computer. Det påvirker ikke mulighederne for at surfe på internettet, og det kræver ikke en genstart af computeren. Vi vil distribuere en automatisk opdatering til alle Internet Explorer-brugere gennem Windows Update og vores andre distributionskanaler fredag d. 21. september. Vi anbefaler, at du installerer opdateringen så snart, som den er tilgængelig. Hvis din PC er slået til at opdatere automatisk, vil du ikke skulle foretage dig noget. Alle bør i øvrigt indstille sin computer til at opdatere automatisk gennem Windows Update, ikke kun på grund af denne sårbarhed, men det fikser også løbende opdateringer og forbedringer.

  Løsningen kan hentes her: http://support.microsoft.com/kb/2757760#FixItForMe og du kan indstille Windows Update på din pc her: http://windowsupdate.microsoft.com 

  Yunsun Wee, director, Trustworthy Computing Group

 • Microsoft mener

  Nye features i SkyDrive

  Microsofts team bag SkyDrive har lyttet til brugerne og introducerer nu to nye features: Papirkurven og Excel-undersøgelser.

  SkyDrive får Papirkurv

  SkyDrive gemmer i forvejen tidligere versioner af dokumenter helt automatisk – men nu får brugerne også mulighed for at gendanne slettede filer. Papirkurven i SkyDrive virker på samme måde som Papirkurven, man kender fra pc’er, hvor man nemt kan gendanne filer, som er blevet slettet ved en fejl.

   

  Excel-undersøgelser

  Teamet bag SkyDrive er samtidig ved at lægge sidste hånd på en ny funktion, der giver brugerne mulighed for at oprette Excel-baserede undersøgelser i SkyDrive. Med denne funktion kan brugerne nemt gennemføre undersøgelser, indsamle feedback eller sende ting til afstemning – og så kan man desuden trække de indsamlede data over i Excel Web App, Excel til Windows eller Excel til Mac til sortering, bearbejdning og analyse.

   

  Du kan læse meget mere om nyhederne i SkyDrive her.

  / Katrine Prien (a-kaprie@microsoft.com)

 • Microsoft mener

  Visual Studio 2012 lanceres i Danmark

  I Danmark har vi mange gode udviklere! Det er en af grundende til, at Microsofts lancering af Visual Studio 2012 i Vesteuropa foregik i København i går.  

  Kvalitet i fokus

  Visual Studio 2012 har fokus på  ”Application Lifecycle Management”. Med Application Lifecycle Management-tilgangen kan teamlederen sikre bedre kvalitet af hele teamets kode og programmer blandt andet gennem bedre samarbejde og optimerede processer. Det sker fx ved at integrere kvalitet i hele udviklingen og ikke kun i tests sidst i en given fase.

  VS2012 har et Integrated Development Environment (IDE), der leverer den funktionalitet, som udviklerne har brug for i forhold til den platform eller teknologi, de arbejder på. Arbejder man fx med .Net-udvikling, er de rette funktioner tilstede med mulighed for kvalitetstests. Det samme gælder, når man laver apps til Windows 8, Office mv.

  Netop de mange muligheder gør, at mange udviklere arbejder på flere opgaver ad gangen. Det kan af og til være svært at holde fast i konteksten, når man skifter fra opgave til opgave. Derfor guider Mywork-funktionen udvikleren og hjælper med konteksten, så arbejdet udføres mere effektivt.

  Alle disse fordele for udviklerne sikrer, at de kan fokusere på at lave de bedste applikationer for virksomheder og brugere, som dermed altid har adgang til programmet/app’en og indholdet.

  Hvad du ønsker, skal du få

  Microsoft har altid ønsket at give udviklerne de optimale muligheder for at skabe de bedste programmer og apps. Før VS2012 var der et stort ønske om et Unit Test Framework med Unit Test-teknologier. Microsoft har derfor integreret netop den teknologi i VS2012, så udviklere kan øge kvaliteten af koden løbende og dermed forbedre slutresultatet.

  Derudover har vi åbnet op for andre teknologier som Nuynit, Xunit mv. Vi er åbne for flere input. Hvis en udvikler har et ønske eller en god idé, kan vedkommende skrive direkte til Microsofts udviklingsteam via Twitter: @visualstudio.

  VS2012 understøtter alle nye teknologier og platforme, som Microsoft bruger. Det er bl.a. moderne apps til Windows 8, Windows Store apps, .Net 4,5, Async, de nyeste C++ Standarder, C# 5.0 og Windows Phone 8, når SDK’en udkommer samt cloud apps til Office og SharePoint mv.

  VS2012 er tilgængelig i dag. Læs mere her.  Derudover kan man prøve VS2012 gratis i 90 dage her, hvor andre gratis-versioner også ligger.

  Mvh. Charlotte Pullich, Product and Channel Manager, Developer Tools at Microsoft.

 • Microsoft mener

  Den nye cloud app-model til Office og SharePoint

  Den 16. juli offentliggjorde Microsoft customer preview-versionen af Office 2013. Samtidig introducerede Microsoft en af de vigtigste og bedst bevarede hemmeligheder i det nye Office: Den nye cloud app model til Office og SharePoint. Denne nye model kan lade sig gøre i og med det nye Office har et enormt cloud-fokus.

  Skyen har været katalysator for forandringer og måden vi skaber og bruger data på. Tilgangen har ændret sig dramatisk. Med Office 2013 er visionen at skabe et økosystem af apps, som forbinder data i skyen med data i Office.

  I Microsoft har vi, som bekendt, et stort engagement i udviklermiljøet. Vi har senest givet udviklerne nye muligheder med Windows 8, Windows Phone og Azure. For udviklere er Office ikke en ny platform. Flere end 700.000 udviklere er blevet introduceret til platformen. Den nye model åbner en række nye scenarier, der ikke var så ligetil eller sågar mulige tidligere. Det er scenarier, der gør enhver webudvikler til en Office-i-skyen-udvikler.

  Vi vil gøre det muligt at bygge apps ved hjælp af gængse udviklingsværktøjer og -sprog (Javascript, .NET og HTML5), og i den nye app model kombinerer vi derfor cloud-tjenester og web-teknologier, der har det velkendte UI fra Office og SharePoint.

  En moderne cloud app-model til det moderne Office

  I udviklingen af vores nye cloud app-model har vi fokuseret på tre ting:

  • Udviklere kan skrive apps, som kører på tværs af alle programmer i platformen. En app skrevet til fx Word vil også kunne afvikles i Excel
  • Det er muligt at bygge apps ved hjælp af velkendte udviklingsværktøjer og -sprog (Javascript, .NET og HTML5)
  • Med vores app-model i skyen er implementering, opdatering og vedligeholdelse af apps hurtigere og nemmere i det nye Office og SharePoint både nemt og hurtigt.

  Udviklere kan skrive apps til brugere af Office på tre platformen: Vores eget Office og Windows samt i Facebook. Disse apps  bliver tilgængelige i Office Store, hvor udviklerne har mulighed for at nå ud til den milliard brugere af Office, som findes på verdensplan.

  Office Store er en integreret del af den nye Office. Udviklere som uploader deres app til Office Store får 80 procent af provenuet. Priserne er fleksible og udviklere kan uploade trial-udgaver, gratis udgaver eller betalings-apps.

  Du finder mere om udvikling af app til Office på msdn, og er du udvikler kommer du godt i gang med at bygge apps til Office og SharePoint via dev.office.com.

  For mere information kan du også kontakte produktchef for SharePoint Jon Haugen på tlf: 29 49 98 91 eller på e-mail: jonhau@microsoft.com.

   

 • Microsoft mener

  Windows Server 2012 er skyens styresystem

  Microsoft har netop lanceret Windows Server 2012 – skyens første operativsystem - en moderne platform til fremtidens applikationer og enheder.

  Windows Server 2012 gør nemlig ikke blot virtualisering nemmere for organisationer og virksomheder, men bygger også et solidt fundament, så de reelle fordele, både ved private og hybrid cloud services, kan høstes.

  ”Windows Server 2012 er grundlaget for, at virksomhederne bedre kan imødekomme fx consumerization of it og for alvor drage fordelene af en hybrid sky. Windows Server 2012 er den første platform, der kombinerer netværk, virtualisering, storage og meget mere,” siger Claus Petersen, produktchef for server og private cloud i Microsoft Danmark.

  Windows Server 2012 tilbyder det bedste i skyen til virksomheder i alle størrelser

  Operativsystemer er hjertet i al it, og med Windows Server 2012 får operativsystemet nu en renæssance i en verden med cloud services, big data og enheder forbundet uafhængigt af tid og sted. Windows Server 2012 byder på en række nye muligheder, som fx:

  • “Cluster aware updating”
  • System management med mulighed for at bygge og rulle applikationer ud
  • Sikring af opdateringer af flere servere i en enkel og repetérbar proces
  • Samkøring af flere netværkskort på samme server

  Et TCO whitepaper blandt 70 af de første kunder på Windows Server 2012 viser, at kunderne i gennemsnit forventer en reduktion i nedetiden på 52 procent, og at de enkelte arbejdsprocesser bliver 41 procent hurtigere. I alt bliver medarbejderne dermed mere produktive, idet hver medarbejder sparer 15 timer om året.

  Læs mere om Windows Server 2012 og Cloud OS på Microsoft Blog her.

  Mvh. Claus Petersen, produktchef for server og private cloud i Microsoft Danmark

 • Microsoft mener

  Atari går online: HTML5, IE10 og Windows 8-tablets giver klassiske Atari-spil nyt liv

  Spillede du arkadespil derhjemme i sin tid? Så husker du måske Atari, der i 1970’erne var førende med spillekonsollen Atari 2600. 

  I samarbejde med Atari og Grant Skinner kan Microsoft nu præsentere Atari Arcade, der byder på otte nye onlineversioner af Atari-klassikerne så som Pong, Asteroids, Missile Command og Centipede. De nostalgiske spil får nyt liv med de muligheder, en moderne browser som IE10 og nye touch-baserede enheder som Windows 8-tablets kan præstere i samspil med HTML5. Har man ikke lige en Windows 8-tablet, kan man stadig spille Atari Arcade i IE9 på en Windows 7 PC eller via andre moderne browsere.

  Læs mere om Atari Arcade på Microsoft News Center.

  I spillet Asteroids styrer man rumskibet med venstre tommeltot; højre tager sig af hastigheden, mens du skyder asteroiderne. Prøv selv. Vi skal måske lige advare mod kraftig vanedannelse! 

  IE-teamet har tidligere vist mulighederne i HTML5, som du kan læse mere om her: Spillet Cut the Rope, de grafiske noveller Tron og Brandon Generator samt den interaktive musikvideo Just A Friend.

   

  Vh. Troels Hviid, produktchef for Internet Explorer - troelshv@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Outlook.com runder mere end 10 mio. brugere og SkyDrive lanceres i nyt design og i form af nye apps

   

  For to uger siden blev det nye Outlook.com præsenteret – som nu har mere end 10 millioner brugere. Nu er turen kommet til SkyDrive, der lanceres i et nyt design og i form af nye apps. 

  Da SkyDrive først blev præsenteret som preview, var det ud fra visionen om, at den private sky skulle rumme en milliard menneskers data. Nu er Microsoft kommet et skridt nærmere denne vision med en række udvidelser: 

  • SkyDrive.com – lanceres i et nyt design optimeret til desktop-pc’er og tablet-browsere, med en ny søgefunktion, funktions- og sidetilpasset værkstøjslinje, flere typer af thumbnails, drag-and-drop-organisering og i en HTML5-optimeret version
  • SkyDrive til Windows desktop & OS X – hurtigere upload for alle og med en masse forbedringer under udvikling
  • SkyDrive til Android – en ny app optimeret til Android-telefoner
  • SkyDrive til udviklere – apps baseret på SkyDrive API kan nu gemme og håndtere alle filtyper i brugerens SkyDrive – og så er der en ny, brugervenlig API til filhåndtering på hjemmesider (i samme stil med filhåndteringen til Windows 8-apps).

  Læs mere om det nye SkyDrive her – og se videoen her. Du kan også selv komme i gang med SkyDrive på www.skydrive.com

  /Katrine Prien, a-kaprie@microsoft.com

   

Page 5 of 10 (246 items) «34567»