• Microsoft mener

  Nye Bing-apps tilgængelige med Windows 8 – også på dansk

  Fra i dag kan man opleve Bing på en helt ny måde med Windows 8, uanset hvilket land, man er i. Når du åbner Windows 8 kan du straks bruge Bing-apps til web og billedsøgning. Derudover lancerer Microsoft nu også Windows 8 Bing-apps specielt designet til rejser, vejr, kort, nyheder, finans og sport. Alle Bing-apps bliver tilgængelige på dansk og kan opdateres i Windows Store app.

  Med Windows 8 kan du nemt navigere rundt, zoome ind og ud og bevæge dig frem og tilbage for at udforske de nye apps og deres indhold med dine fingre. Du kan ligeledes tilgå dem fra enhver moderne browser med musen. De nye apps kan opdateres i Windows Store. Her er et overblik.

  Søgning. Med Bing-app’en er søgning hurtig og ligetil, uanset om du bruger en touch-enhed eller tastatur og mus. Bing er optimeret til at udnytte alle de nye muligheder i Windows 8. Du kan selvfølgelig stadig søge med Bing i en browser som fx Internet Explorer 10 – app’en her er optimeret til Windows 8.

  Kort. Med Kort-app’en kan du nemt finde vej. Maps-app’en finder hurtigt stedet, du skal hen, og giver dig kørselsvejledninger, hvor den samtidig opdaterer i forhold til trafikforholdene.

  Vejr. Vejr-app’en byder på en overskuelig visning af, hvordan vejret er her og nu. App’en forbereder dig til al slags vejr med en aktuel oversigt med time-, dags-og 10-dages prognoser. Du kan se vejrudsigter fra hele verden og selv skabe levende fliser med realtidsvejrsoversigt og daglige prognoser for de steder, som du interesserer dig for.

  Finans. Med Finans-app’en får du et væld af finansielle data og værktøjer i én pakke, som er let at overskue og bruge. Få information om dine foretrukne aktier, investeringsforeninger og børser rundt om i verden. Med Finance-app’en får du desuden oplysninger om valutakurser og renter på en række forskellige lån samt videoer og artikler fra verdens bedste finansielle nyhedskilder. Alt sammen lige ved hånden. App’en benytter desuden levende fliser til at vise markedsindeks i realtid.

  Nyheder. Hvis du gerne vil holdes opdateret om aktuelle begivenheder rundt om i verden gennem en lækker og billedrig app, er Nyheder-app’en perfekt til dig.  Den giver et overblik over nationale og internationale nyheder, derudover får du nyheder om teknologi, underholdning, politik, sport og sundhed fra pålidelige kilder fra hele nettet. Med My News-funktionen er det muligt at følge nyhedshistorier og emner og dermed skræddersy en personlig ”avis” med dine egne sektioner.

  Rejser. Med Travel-app’en kan du udforske mere end 3.000 destinationer fra hele verden og få dybdegående artikler, finde lokale seværdigheder, kort, vejrforhold, smukke billeder – herunder 360 graders panoramaer – og meget mere. Travel-app’en er den optimale guide og gør det nemt at finde og booke den rigtige rejse til den rigtige pris. Samtidig holder du dig ajour på rejsen med nyheder og tips.

  Sport. Sports-app’en holder dig på toppen af de ​​ligaer, teams og spillere, som du er mest interesseret i. Naviger med fingrene eller musen gennem app’en og få et lækkert overblik over de bedste sportsnyheder, stillingsresultater, tidsplaner, omfattende statistik og meget mere.

  Vh. Mette Schønnemann, kommunikationsrådgiver, Microsoft: a-mettsc@microsoft.com / 51578270

 • Microsoft mener

  Microsoft lancerer Windows 8

  Fra den 26. oktober kan danske brugere købe sig en ny Windows 8 pc. Med Windows 8 har Microsoft genopfundet verdens mest benyttede styresystem, så det er optimeret til både touch samt mus og tastatur – og som giver adgang til tusindvis af nye apps. Windows 8 giver brugeren anvendeligheden fra en tablet og funktionaliteten fra en pc - i ét styresystem. Hvis man vil opdatere sin eksisterende Windows pc til Windows 8, kan det gøres online for 229 kr. 

  Microsoft lancerer i dag Windows 8 i over 140 markeder på 37 sprog verden over, og sparker dermed gang i udbuddet af helt nye tablets og pc’er. Med lanceringen af Windows 8 åbner Microsoft også op for en ny Windows Store med tusindvis af apps til Windows 8 og Windows RT, som brugeren kan downloade og få adgang til direkte fra den nye, karakteristiske startskærm.

  ”Med Windows 8 har vi gentænkt og moderniseret verdens mest benyttede styresystem. Om du bruger en tablet eller en pc, om du er på arbejde eller holder fri, så giver Windows 8 dig en kompromisløs oplevelse, der imødekommer alle dine behov. Med Windows 8 kan vi præsentere den mest personlige Windows til dato,” siger Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows hos Microsoft i Danmark. 

  Hvis du logger på Windows 8 med en Microsoft-konto får du adgang til dine filer, billeder, personer og indstillinger, uanset hvilken Windows 8 pc, du logger på. Du får mulighed for at gemme og tilgå information i skyen samt adgang til en lang række tjenester som Xbox Music, Skype og meget andet.

  Windows 8 i forskellige udgaver til forskellige behov

  Det nye styresystem fås i en Windows 8- og en Windows 8 Pro-version til forbrugere. Derudover kommer Windows RT, der er det nyeste familiemedlem i Windows-familien. Windows RT er præinstalleret sammen med Office på udvalgte tablets.

  Windows 8 betyder også helt nye muligheder for erhvervslivet. Windows 8 Enterprise giver medarbejdere bedre mulighed for at være produktive på farten gennem Windows To Go, DirectAccess og BranchCache. Sikkerheden er helt i top med sikkerhedsfunktioner som BitLocker og AppLocker.  

  Priser og tilgængelighed

  Hvis man har en pc med Windows XP SP3, Vista eller 7, kan man opgradere til Windows 8 Pro for 229 kr. her.  Har man købt en Windows 7-pc efter d. 2. juni i år og inden d. 31. januar 2013, kan man opgradere til Windows 8 Pro for kun 119 kr. Ønsker man en dvd med Windows 8 Pro-opgraderingen koster den 449 kr. og kan købes hos større forhandlere af pc’er og pc-tilbehør. Der medfølger 90 dages supportperiode fra Microsoft på alle opgraderinger.

  Forbrugere kan læse meget mere om Windows 8 her.

  Mere information

  For yderligere information og for at teste Windows 8, kontakt kommunikationsrådgiver Mette Schønnemann på tlf.: 51 57 82 70 eller på a-mettsc@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Xbox SmartGlass lanceres på fredag

  Med Xbox SmartGlass-app’en på sin tablet eller smartphone kan man styre stort set alt favoritindhold på tv’et gennem Xbox 360. Man kan desuden med SmartGlass se sine favoritvideoer, lytte til musik og spille favoritspillene – på tværs af enheder og geografi.

  Med SmartGlass kan man få information om fx skuespillere i film, mens man ser film. Brugere kan kommentere på sociale medier, redigere spillelister, mens musikken afspilles, og bruge mobilen eller tabletten med SmartGlass-app’en til at browse på nettet og samtidig få det vist på tv’et. Xbox SmartGlass er en gratis app til Windows 8, der er tilgængelig fra på fredag. Senere på året kommer en udgave til Windows Phones og andre platforme.

  ”Vores ambition er at bringe alle enheder tættere sammen og give forbrugerne den bedste underholdning, hvor som helst, når som helst,” siger Jesper Green Frost, Divisionschef Microsoft Entertainment Division.

  Da Microsoft begyndte at udvikle Xbox Smartglass-teknologien, tog virksomheden udgangspunkt i forskellige udfordringer:

  • Hvad hvis du problemfrit kunne flytte underholdning mellem alle dine devices og tage underholdningen med dig overalt?
  • Hvad hvis du kunne styre dine foretrukne hjemmesider på dit tv med simple bevægelser på din tablets eller smartphones touchscreen?
  • Hvad hvis din tablet eller telefon vidste, hvad du så på tv og præsenterede bonusmateriale uden, at du behøvede at løfte en finger?
  • Hvad hvis du kunne bruge din tablet til at udarbejde en spilstrategi i eksempelvis EA SPORTS '"Madden NFL", hvorefter du kunne udføre det til perfektion på dit tv?

  Helt konkret kan du bruge din tablet og smartphone til at starte og navigere i en film eller en serie på dit tv. Du kan også få ekstra informationer om skuespillerne og filmens historie. Træk filmen tilbage til din tablet og se slutningen, når du skal videre på farten. Brug din telefon eller tablet som en smart fjernbetjening. Eller naviger rundt på Internet Explorer på dit tv uden at skulle få grå hår i hovedet over tv’ets fjernbetjening med piltaster og cifre.

  Xbox SmartGlass er tilgængelig på Windows 8 tablets og pc'er fra d. 26. oktober og på Windows Phone 8 i løbet af efteråret. Derudover kommer Xbox SmartGlass-app’en til iOS og Android-enheder senere på året.

  Se en gennemgang af Xbox SmartGlass her: http://bit.ly/xboxsmartglassdk   

  Læs mere om SmartGlass her.

  Vh. Nicolai Sønderby Knudsen, Microsoft Entertainment Division,  a-nicok@microsoft.com / 51578305.

 • Microsoft mener

  Toyota vælger Office 365 som kommunikationsplatform

  En af verdens største bilproducenter, Toyota Motor Corp., har valgt Microsofts teknologiske platform til at opbygge sin infrastruktur til kommunikation og samarbejde på. Det gælder for alle Toyota-koncernens virksomheder og de 200.000 medarbejdere over hele verden. Du kan læse mere om samarbejdet her.

  Målet med at vælge Microsofts produkter på tværs af koncernen har været at yde bedre støtte til mobile enheder og reduktion af omkostninger. Derudover har målet været at forbedre samarbejdet i koncernen med blandt andet et state-of-the-art enterprise socialt netværk, instant messaging og værktøjer til informationsdeling.

  Toyota vil i USA benytte Office 365 som samarbejdsplatform, mens Toyota i Japan og lande uden for USA benytter en hybrid cloud med Office 365 og on premise udgaver af Microsoft Exchange, Microsoft SharePoint, Microsoft Lync samt Windows Server.

  Mvh. Mette Schønnemann: 51 57 82 70 / a-mettsc@microsoft.com.

   

 • Microsoft mener

  Velkommen til Microsoft NAV 2013

  I dag lancerer vi Microsoft Dynamics NAV 2013 – Microsofts forretningssystem, som er målrettet SMB-markedet til virksomheder med imellem 5 og 250 PC-brugere. En af de store nyheder i det nye Microsoft Dynamics NAV 2013 er muligheden for at nå bredere ud i organisationen, så endnu flere medarbejdere på tværs af afdelinger og fagområder kan få gavn af data og viden. 

  Tilgængelig on-premise eller i skyen

  Microsoft Dynamics NAV 2013 kan anvendes i tre typer af klienter: Windows-klient, web-klient eller SharePoint-klient. En ny webbasseret klient gør det muligt, at brugere uden en dedikeret NAV-klient nu kan får adgang til al forretningsfunktionalitet direkte fra browseren – altså uden at der skal installeres noget på PC’en. Det betyder let adgang til NAV 2013 fra hvillken som helst PC eller fra mobile enheder, så endnu flere medarbejdere kan få adgang til data, lige meget hvor de befinder sig.

  Denne udgave af Microsoft Dynamics NAV kommer udelukkende i en rollebaseret udgave. Det vil sige, at brugeroplevelsen i Dynamics NAV 2013 er skræddersyet til den rolle, man udfylder i virksomheden. Dermed skal man kun forholde sig til relevante informationer og funktioner.

  NAV 2013 får stærkere integration med øvrige Microsoft-løsninger

  Microsoft Dynamics NAV 2013 har fuld integration med øvrige Microsoft–løsninger som fx Office365 og CRM Online. Microsoft NAV 2013 har også fået bedre integration med SharePoint, og brugerne kan nu let få adgang til NAV 2013 fra mobile enheder. For eksempel kan projektledere, der fx ikke er vant til

  Microsoft Dynamics NAV, nemt få overblik over projekterne baseret på data fra Microsoft Dynamics NAV.

  Microsoft Dynamics NAV 2013 med opdateret brugergrænseflade

  NAV 2013 har fået opdateret den grafiske brugeroplevelse, hvor det velkendte Office-udtryk videreføres. Det gør det nemmere at lave en personlig opsætning med større frihed til at konfigurere brugerfladen, så relevante informationer selv finder frem til brugeren.

  Det er også blevet nemmere at anvende grafer og diagrammer med mulighed for at oprette interaktive diagrammer. I Dynamics NAV 2013 kan alle lister nu vises i diagramform, og endelig kan brugerne selv definere og opsætte diagrammer i NAV 2013 ud fra egne behov og ønsker.

  Stærkt Styringsværktøj for ledelsen

  Microsoft Dynamics NAV 2013 kommer naturligvis også med ny funktionalitet. Bl.a. to nye moduler, som giver ledelsen styrkede muligheder for, at styre virksomheden baseret få fakta – her tænkes især på likviditetsstyrings- og omkostningsstyringsmodulerne. Sammen med muligheden for de interaktive diagrammer i Microsoft Dynamics NAV 2013 giver ledelsen mulighed for, lynhurtigt at reagere og korrigere, hvor det er nødvendigt og for på den måde at planlægge korrekt.

  Som det første ERP-produkt fra Microsoft bliver det inden længe muligt at afvikle og hoste Dynamics NAV 2013 på Microsofts Azure, ligesom det selvfølgelig stadig er muligt at køre applikationen via en Microsoft hosting-partner.

   Læs mere om Microsoft Dynamics NAV 2013 på Microsoft Dynamics ERP (The Edge).

  Mvh. Tine Plambech Pedersen, produktchef Dynamics NAV: plambech@microsoft.com / 29499801

 • Microsoft mener

  Iværksættere falder mellem to stole

  Den danske iværksætterrate er helt i bund, og kun et fåtal af de danske iværksætter-virksomheder formår at vokse sig store. Det skyldes ikke mindst, at Danmark er et siloland, når det kommer til iværksætteri. For at skabe større sammenhæng mellem landets mange iværksættertiltag har Microsoft samlet erhvervsfremmeaktører i hele landet om initiativet Skab Succes & Vækst. Initiativet skydes i gang på Aalborg Universitet den 25. september.

  Kun 5 procent af danskerne tør springe ud som iværksættere, alt for mange bukker under inden for de første leveår, og næsten ingen lykkes med at udvikle en så god idé, at den resulterer i en mellemstor eller stor international virksomhed. I USA er 20 procent af alle virksomheder med mellem 250 og 500 ansatte mindre end 10 år gamle. I Danmark er det tal kun godt 2 procent.

  Iværksætterkampagnen Skab Succes & Vækst, der starter den 25. september på Aalborg Universitet, skal skabe større iværksætterlyst og forbedre chancerne for succes ved at nedbryde nogle af de eksisterende siloer og etablere et meget tættere samarbejde mellem de mange aktører på området. Skab Succes & Vækst er et intensivt iværksætterforløb for alle, der tænker på at starte en it-virksomhed og for it-iværksættere, der gerne vil have redskaberne til at få deres nystartede virksomhed ud over stepperne.   

  Uddannelsesminister Morten Østergaard bakker op om tiltaget: ”Det er regeringens målsætning at skabe større iværksætterlyst i samfundet generelt, og en vigtig del af indsatsen er, at vi får vores uddannelsessystem mere gearet til at fremme iværksætterlysten blandt unge. Innovations-og entreprenørskabstalenter skal dyrkes og styrkes, så de studerende får bedst mulige betingelser for at springe ud som succesfulde iværksættere. I den proces vil en tættere sammenknytning mellem erhvervsliv, iværksætteraktører og uddannelsesinstitutioner kunne styrke de spirende iværksættervirksomheder og dem, der står på tærsklen til at springe ud i det, ” siger Morten Østergaard.

  Lokalt og regionalt samarbejde på tværs af siloer

  Skab Succes & Vækst er resultatet af et tæt samarbejde mellem Microsoft og en lang række erhvervsfremme- og iværksætteraktører fra hele landet. Fremgangsmåden er at afholde 10 møder i hver region for at etablere et samarbejde på tværs af de mange lokale initiativer, der eksisterer i forvejen. Kampagnen begynder i Nordjylland og fortsætter derefter til Region Midtjylland.

  I Nordjylland drives projektet af Væksthuset/NIN, Kickstart og BrainsBusiness, der gennem 10 uger tilbyder workshops og networking med erfarne iværksættere, investorer og erhvervsfremmeaktører og stiller skarpt på de faser, en ny virksomhed gennemgår fra opstart til vækstsucces.

  ”Der er behov for at skabe et tættere samarbejde og en koordineret indsats mellem de mange aktører på området. Iværksætternes viden og erfaringer er i dag spredt på utallige platforme. Det gør det problematisk for start-ups at navigere i ekspertjunglen, vi risikerer, at de bukker under, fordi de aldrig finder den hjælp, der er helt rigtig for netop dem,” siger Birgit Pia Nøhr, der er netværksleder i partnerskabsorganisationen BrainsBusiness og medarrangør af Skab Succes & Vækst.

  Hun bakkes op af Anette Nørgaard fra Microsoft, der har taget initiativ til Skab Succes & Vækst, og som ikke er i tvivl om, at iværksætteri er en essentiel vækstdriver for den danske økonomi.

  ”Det er de gode idéer, der skal drive Danmark ud af krisen og skabe vækst i fremtiden. I Norddanmark er der et stærkt vækstlag af it-iværksættere, der har løsninger på morgendagens udfordringer, og det er vores fælles opgave at sikre, at de løsninger bliver til succesfulde virksomheder, der kan skabe arbejdspladser og vækst i Nordjylland og Danmark,” siger Anette Nørgaard.

  Potentialet er enormt

  Den danske it-branche omsatte for 170 milliarder kroner i 2009, men har potentiale til meget mere. Ikke mindst fordi der nationalt og internationalt er en stigende efterspørgsel efter it-løsninger især inden for cleantech og velfærdsområdet, samtidig med at smartphones og tablets har skabt et helt nyt og hastigt voksende marked for online-applikationer.

  ”Iværksættere står over for en række regulatoriske, mentale og praktiske barrierer, når de vil starte egen virksomhed. Hvis udfordringerne bliver løst, er mulighederne og kompetencerne for nye danske it-iværksættereventyr til stede, og vækstpotentialet er enormt. Se blot svenske Spotify, der siden 2006 har fået 300 ansatte og over tre millioner betalende kunder – den type succeser er der også plads til et par stykker af i Danmark,” siger Anette Nørgaard.

  Vh. Anette Nørgaard, Microsoft: anno@microsoft.com / 51 57 82 59

  FAKTA

  Fire udfordringer for it-iværksættere

  1.       Lav iværksætterlyst og manglende mod

  På trods af et stort fokus på iværksætteri og innovation og en vækst i antallet af it-iværksættere skraber Danmark stadigvæk bunden, når det kommer til iværksætteri. Faktisk rangerer Danmark med en iværksætterate på under 5 procent af 18-64-årige næstsidst i en analyse foretaget af GEM over iværksætterraten i 54 lande.

  2.       Alt for få danske iværksættere bliver store og/eller internationale virksomheder

  Analyser viser, at alt for få danske start-ups er i stand at tage springet fra iværksætter til en større virksomhed. For eksempel er ca. 20 procent af alle amerikanske virksomheder, der har mellem 250 og 499 medarbejdere, yngre end 10 år. Andelen af danske virksomheder, der er vokset til denne størrelse, er blot 2,2 procent.

  3.       Når det kommer til iværksætteri, er Danmark et silo-land
  Regionerne gør hver især en stor indsats på innovations- og iværksætterområdet, og der er progressive iværksættermiljøer på universiteterne samt regionalt og lokalt funderede iværksætterinitiativer over hele landet. Men der mangler en national innovations- og iværksætterplatform for it-iværksættere, der samler trådene på tværs af miljøer og regioner og sikrer et naturligt flow i indsatsen, der følger iværksætternes behov fra opstart via investeringsbehov til internationalisering. 

  4.       It-iværksætternes adgang til viden, erfaringer og værktøjer skal forbedres

  Iværksætternes og erhvervsfremmeaktørernes viden og erfaringer er i dag spredt på utallige platforme, og kun meget få af disse platforme er målrettet it-iværksættere. Mange it-iværksættere har derfor svært ved at finde den hjælp, der er helt rigtig for netop dem.

   

  FAKTA

  Hvad er Skab Succes & Vækst?

  • Et initiativ, der skal hjælpe it-iværksættere i Danmark.
  • Fem fysiske kursusdage samt løbende online-aktiviteter over 10 uger.
  • Hjemmeside med blogs og sparring.

  Hvorfor?

  • For at udvikle iværksætternes forretningsidéer i samarbejde med erfarne iværksættere, investorer og rådgivere
  • For at synliggøre muligheder og skabe succes blandt it-iværksættere i hele Danmark.
  • For at give iværksætterne et branchenetværk, der kan løfte deres virksomhed og forretningsplatform til et nyt niveau.

  Hvor?

  • Første møde finder sted på Aalborg Universitet tirsdag den 25. september kl. 12.30-17.00.
  • Kampagnen vil blive gennemført i alle fem regioner i løbet af 2012-13.

   Hvem står bag?

  • I Region Nordjylland deltager Væksthuset, NIN, Kickstart og BrainsBusiness, SEA og Bretteville.
  • Fra resten af Danmark deltager Incuba Science, StartupCity Aarhus, Gate-to-Create, StartIT, ScaleIT, ConnectorsCup, ITB, DI Itek, StartupBootcamp og Microsoft.

   

 • Microsoft mener

  Internet Explorer issue

  Tidligere på ugen berørte en sårbarhed i Internet Explorer et mindre antal brugere, og det har givet anledning til massiv presseomtale.

  Microsoft har i dag frigivet en opdatering, der kan downloades med et enkelt klik, som vil beskytte din computer. Det påvirker ikke mulighederne for at surfe på internettet, og det kræver ikke en genstart af computeren. Vi vil distribuere en automatisk opdatering til alle Internet Explorer-brugere gennem Windows Update og vores andre distributionskanaler fredag d. 21. september. Vi anbefaler, at du installerer opdateringen så snart, som den er tilgængelig. Hvis din PC er slået til at opdatere automatisk, vil du ikke skulle foretage dig noget. Alle bør i øvrigt indstille sin computer til at opdatere automatisk gennem Windows Update, ikke kun på grund af denne sårbarhed, men det fikser også løbende opdateringer og forbedringer.

  Løsningen kan hentes her: http://support.microsoft.com/kb/2757760#FixItForMe og du kan indstille Windows Update på din pc her: http://windowsupdate.microsoft.com 

  Yunsun Wee, director, Trustworthy Computing Group

 • Microsoft mener

  Nye features i SkyDrive

  Microsofts team bag SkyDrive har lyttet til brugerne og introducerer nu to nye features: Papirkurven og Excel-undersøgelser.

  SkyDrive får Papirkurv

  SkyDrive gemmer i forvejen tidligere versioner af dokumenter helt automatisk – men nu får brugerne også mulighed for at gendanne slettede filer. Papirkurven i SkyDrive virker på samme måde som Papirkurven, man kender fra pc’er, hvor man nemt kan gendanne filer, som er blevet slettet ved en fejl.

   

  Excel-undersøgelser

  Teamet bag SkyDrive er samtidig ved at lægge sidste hånd på en ny funktion, der giver brugerne mulighed for at oprette Excel-baserede undersøgelser i SkyDrive. Med denne funktion kan brugerne nemt gennemføre undersøgelser, indsamle feedback eller sende ting til afstemning – og så kan man desuden trække de indsamlede data over i Excel Web App, Excel til Windows eller Excel til Mac til sortering, bearbejdning og analyse.

   

  Du kan læse meget mere om nyhederne i SkyDrive her.

  / Katrine Prien (a-kaprie@microsoft.com)

 • Microsoft mener

  Visual Studio 2012 lanceres i Danmark

  I Danmark har vi mange gode udviklere! Det er en af grundende til, at Microsofts lancering af Visual Studio 2012 i Vesteuropa foregik i København i går.  

  Kvalitet i fokus

  Visual Studio 2012 har fokus på  ”Application Lifecycle Management”. Med Application Lifecycle Management-tilgangen kan teamlederen sikre bedre kvalitet af hele teamets kode og programmer blandt andet gennem bedre samarbejde og optimerede processer. Det sker fx ved at integrere kvalitet i hele udviklingen og ikke kun i tests sidst i en given fase.

  VS2012 har et Integrated Development Environment (IDE), der leverer den funktionalitet, som udviklerne har brug for i forhold til den platform eller teknologi, de arbejder på. Arbejder man fx med .Net-udvikling, er de rette funktioner tilstede med mulighed for kvalitetstests. Det samme gælder, når man laver apps til Windows 8, Office mv.

  Netop de mange muligheder gør, at mange udviklere arbejder på flere opgaver ad gangen. Det kan af og til være svært at holde fast i konteksten, når man skifter fra opgave til opgave. Derfor guider Mywork-funktionen udvikleren og hjælper med konteksten, så arbejdet udføres mere effektivt.

  Alle disse fordele for udviklerne sikrer, at de kan fokusere på at lave de bedste applikationer for virksomheder og brugere, som dermed altid har adgang til programmet/app’en og indholdet.

  Hvad du ønsker, skal du få

  Microsoft har altid ønsket at give udviklerne de optimale muligheder for at skabe de bedste programmer og apps. Før VS2012 var der et stort ønske om et Unit Test Framework med Unit Test-teknologier. Microsoft har derfor integreret netop den teknologi i VS2012, så udviklere kan øge kvaliteten af koden løbende og dermed forbedre slutresultatet.

  Derudover har vi åbnet op for andre teknologier som Nuynit, Xunit mv. Vi er åbne for flere input. Hvis en udvikler har et ønske eller en god idé, kan vedkommende skrive direkte til Microsofts udviklingsteam via Twitter: @visualstudio.

  VS2012 understøtter alle nye teknologier og platforme, som Microsoft bruger. Det er bl.a. moderne apps til Windows 8, Windows Store apps, .Net 4,5, Async, de nyeste C++ Standarder, C# 5.0 og Windows Phone 8, når SDK’en udkommer samt cloud apps til Office og SharePoint mv.

  VS2012 er tilgængelig i dag. Læs mere her.  Derudover kan man prøve VS2012 gratis i 90 dage her, hvor andre gratis-versioner også ligger.

  Mvh. Charlotte Pullich, Product and Channel Manager, Developer Tools at Microsoft.

 • Microsoft mener

  Den nye cloud app-model til Office og SharePoint

  Den 16. juli offentliggjorde Microsoft customer preview-versionen af Office 2013. Samtidig introducerede Microsoft en af de vigtigste og bedst bevarede hemmeligheder i det nye Office: Den nye cloud app model til Office og SharePoint. Denne nye model kan lade sig gøre i og med det nye Office har et enormt cloud-fokus.

  Skyen har været katalysator for forandringer og måden vi skaber og bruger data på. Tilgangen har ændret sig dramatisk. Med Office 2013 er visionen at skabe et økosystem af apps, som forbinder data i skyen med data i Office.

  I Microsoft har vi, som bekendt, et stort engagement i udviklermiljøet. Vi har senest givet udviklerne nye muligheder med Windows 8, Windows Phone og Azure. For udviklere er Office ikke en ny platform. Flere end 700.000 udviklere er blevet introduceret til platformen. Den nye model åbner en række nye scenarier, der ikke var så ligetil eller sågar mulige tidligere. Det er scenarier, der gør enhver webudvikler til en Office-i-skyen-udvikler.

  Vi vil gøre det muligt at bygge apps ved hjælp af gængse udviklingsværktøjer og -sprog (Javascript, .NET og HTML5), og i den nye app model kombinerer vi derfor cloud-tjenester og web-teknologier, der har det velkendte UI fra Office og SharePoint.

  En moderne cloud app-model til det moderne Office

  I udviklingen af vores nye cloud app-model har vi fokuseret på tre ting:

  • Udviklere kan skrive apps, som kører på tværs af alle programmer i platformen. En app skrevet til fx Word vil også kunne afvikles i Excel
  • Det er muligt at bygge apps ved hjælp af velkendte udviklingsværktøjer og -sprog (Javascript, .NET og HTML5)
  • Med vores app-model i skyen er implementering, opdatering og vedligeholdelse af apps hurtigere og nemmere i det nye Office og SharePoint både nemt og hurtigt.

  Udviklere kan skrive apps til brugere af Office på tre platformen: Vores eget Office og Windows samt i Facebook. Disse apps  bliver tilgængelige i Office Store, hvor udviklerne har mulighed for at nå ud til den milliard brugere af Office, som findes på verdensplan.

  Office Store er en integreret del af den nye Office. Udviklere som uploader deres app til Office Store får 80 procent af provenuet. Priserne er fleksible og udviklere kan uploade trial-udgaver, gratis udgaver eller betalings-apps.

  Du finder mere om udvikling af app til Office på msdn, og er du udvikler kommer du godt i gang med at bygge apps til Office og SharePoint via dev.office.com.

  For mere information kan du også kontakte produktchef for SharePoint Jon Haugen på tlf: 29 49 98 91 eller på e-mail: jonhau@microsoft.com.

   

 • Microsoft mener

  Windows Server 2012 er skyens styresystem

  Microsoft har netop lanceret Windows Server 2012 – skyens første operativsystem - en moderne platform til fremtidens applikationer og enheder.

  Windows Server 2012 gør nemlig ikke blot virtualisering nemmere for organisationer og virksomheder, men bygger også et solidt fundament, så de reelle fordele, både ved private og hybrid cloud services, kan høstes.

  ”Windows Server 2012 er grundlaget for, at virksomhederne bedre kan imødekomme fx consumerization of it og for alvor drage fordelene af en hybrid sky. Windows Server 2012 er den første platform, der kombinerer netværk, virtualisering, storage og meget mere,” siger Claus Petersen, produktchef for server og private cloud i Microsoft Danmark.

  Windows Server 2012 tilbyder det bedste i skyen til virksomheder i alle størrelser

  Operativsystemer er hjertet i al it, og med Windows Server 2012 får operativsystemet nu en renæssance i en verden med cloud services, big data og enheder forbundet uafhængigt af tid og sted. Windows Server 2012 byder på en række nye muligheder, som fx:

  • “Cluster aware updating”
  • System management med mulighed for at bygge og rulle applikationer ud
  • Sikring af opdateringer af flere servere i en enkel og repetérbar proces
  • Samkøring af flere netværkskort på samme server

  Et TCO whitepaper blandt 70 af de første kunder på Windows Server 2012 viser, at kunderne i gennemsnit forventer en reduktion i nedetiden på 52 procent, og at de enkelte arbejdsprocesser bliver 41 procent hurtigere. I alt bliver medarbejderne dermed mere produktive, idet hver medarbejder sparer 15 timer om året.

  Læs mere om Windows Server 2012 og Cloud OS på Microsoft Blog her.

  Mvh. Claus Petersen, produktchef for server og private cloud i Microsoft Danmark

 • Microsoft mener

  Atari går online: HTML5, IE10 og Windows 8-tablets giver klassiske Atari-spil nyt liv

  Spillede du arkadespil derhjemme i sin tid? Så husker du måske Atari, der i 1970’erne var førende med spillekonsollen Atari 2600. 

  I samarbejde med Atari og Grant Skinner kan Microsoft nu præsentere Atari Arcade, der byder på otte nye onlineversioner af Atari-klassikerne så som Pong, Asteroids, Missile Command og Centipede. De nostalgiske spil får nyt liv med de muligheder, en moderne browser som IE10 og nye touch-baserede enheder som Windows 8-tablets kan præstere i samspil med HTML5. Har man ikke lige en Windows 8-tablet, kan man stadig spille Atari Arcade i IE9 på en Windows 7 PC eller via andre moderne browsere.

  Læs mere om Atari Arcade på Microsoft News Center.

  I spillet Asteroids styrer man rumskibet med venstre tommeltot; højre tager sig af hastigheden, mens du skyder asteroiderne. Prøv selv. Vi skal måske lige advare mod kraftig vanedannelse! 

  IE-teamet har tidligere vist mulighederne i HTML5, som du kan læse mere om her: Spillet Cut the Rope, de grafiske noveller Tron og Brandon Generator samt den interaktive musikvideo Just A Friend.

   

  Vh. Troels Hviid, produktchef for Internet Explorer - troelshv@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Outlook.com runder mere end 10 mio. brugere og SkyDrive lanceres i nyt design og i form af nye apps

   

  For to uger siden blev det nye Outlook.com præsenteret – som nu har mere end 10 millioner brugere. Nu er turen kommet til SkyDrive, der lanceres i et nyt design og i form af nye apps. 

  Da SkyDrive først blev præsenteret som preview, var det ud fra visionen om, at den private sky skulle rumme en milliard menneskers data. Nu er Microsoft kommet et skridt nærmere denne vision med en række udvidelser: 

  • SkyDrive.com – lanceres i et nyt design optimeret til desktop-pc’er og tablet-browsere, med en ny søgefunktion, funktions- og sidetilpasset værkstøjslinje, flere typer af thumbnails, drag-and-drop-organisering og i en HTML5-optimeret version
  • SkyDrive til Windows desktop & OS X – hurtigere upload for alle og med en masse forbedringer under udvikling
  • SkyDrive til Android – en ny app optimeret til Android-telefoner
  • SkyDrive til udviklere – apps baseret på SkyDrive API kan nu gemme og håndtere alle filtyper i brugerens SkyDrive – og så er der en ny, brugervenlig API til filhåndtering på hjemmesider (i samme stil med filhåndteringen til Windows 8-apps).

  Læs mere om det nye SkyDrive her – og se videoen her. Du kan også selv komme i gang med SkyDrive på www.skydrive.com

  /Katrine Prien, a-kaprie@microsoft.com

   

 • Microsoft mener

  Pulse-app er klar i web-version med Internet Explorer 10

  Den populære nyheds-app Pulse kommer nu i en web-version optimeret til Internet Explorer 10 med Windows 8, der byder på en mere dynamisk og intuitiv brugeroplevelse til især touch-baserede enheder.

  Med Pulse kan brugere samle deres egen personlige nyhedsoversigt i en enkel og overskuelig app med feeds fra op til 20 nyhedskilder og blogs, der vises i et smart billedgalleri. Og nu er tager Pulse skridtet fra app til web.

  I samarbejde med udviklere fra pixel lab har teamet bag Internet Explorer transformeret Pulse-app’en til en HTML5-hjemmeside. Det ’nye’ Pulse er optimeret til IE 10 på tablet-enheder, men fungerer i alle moderne browsere.

  Med IE 10s nye user interface, der udnytter den fulde skærm til visning af hjemmesider og leverer en ultrahurtig og flydende touch-oplevelse, vil brugerne opleve en mere dynamisk og flottere version af Pulse sammenlignet med den oprindelige app-version – og Pulse til IE 10 er dermed et rigtig godt eksempel på, hvordan vi kommer til at opleve internettet fremover.

  Læs mere om Pulse-projektet på Microsoft News Center og på Exploring IE bloggen. Se også demo-videoen af Pulse til IE10 her – eller prøv Pulse til web her www.pulse.me. Oplev Pulse til IE 10 ved at hente prøveversionen af Windows 8 her.

  VH. Katrine Prien, a-kaprie@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Her er IT-chefens gode råd til medarbejderne inden sommerferien

  Hvordan kan medarbejderne bedst gøre sig klar til ferie væk fra kontoret? Microsofts it-chef Danni Evers giver her nogle gode råd, som Microsoft anbefaler virksomhedens egne ansatte, inden de pakker solcremen og tjekker baggagen ind.

  ”Det første jeg vil pege på er, at medarbejderen skal huske at installere alle nye patches og sikkerhedsopdateringer, hvis ikke dette sker fra centralt hold. Har vi fx brug for at tage vores pc med på ferien, hvor vi typisk har adgang via et langsommere netværk, kan en pc tage meget lang tid at opdatere. Desuden er det sund fornuft i forhold til sikkerheden,” siger Danni Evers.

  Danni Evers giver desuden medarbejderne disse gode råd med på vejen inden ferien:

  2)      Husk at ændre password inden ferien – så er man sikker på, at man ikke kommer tilbage til en pc med udløbet password.

  3)      Tjek mailboksens størrelse – ryd op! Det giver hurtigere adgang til mails på fx smartphones o.l. Desuden bliver man fri for at gennemse store mængder mails, når man kommer tilbage.

  4)      Aktivér Out of Office i Outlook. Det er rart at vide, hvornår vi som afsender kan forvente et svar.

  5)      Husk at aflyse møder. Mange møder er sat med fast interval. Det er godt kollegaskab at aflyse på forhånd, så de andre deltagere ikke venter forgæves.

  6)      Blokerer den tid du er på ferie i dit kalendersystem, fx Outlook, så  man ikke bliver indkaldt til møder.

  7)      Og som med Out of Office, bør medarbejderne også opdatere telefonsvaren med aktuel og relevant information – husk også at ændre tilbage efter ferie.

  8)      Bruger virksomheden fx Lync Enterprise, kan man med fordel viderestille opkald til en kollega via Lync.

  Selvom vi har adgang til vores data, kalender og mail via skyen og på vores smartphones, er det sidste råd fra Danni Evers: Husk nu at holde ferie - også fra pc'en og mobilen!

 • Microsoft mener

  Microsoft tilbyder nu Office 365 for Education gratis til skoler

  Microsoft stiller fremover Office 365 frit til rådighed for alle danske uddannelsesinstitutioner, fra folkeskolen til universiteterne.

  Office 365 bliver fra den 27. juni frit tilgængeligt for lærere såvel som elever på landets uddannelsesinstitutioner. Med Office 365 får skolerne en samarbejdsplatform, hvor elever kan få adgang til chat, video, mapper og opgaver – uanset hvor de er, blot de har netforbindelse.

  Microsoft har et stort engagement på skoleområdet og undervisning i det hele taget. Vi er derfor glade for nu at kunne stille Microsoft Office 365 frit tilgængeligt for denne sektor. Elever på skoler og universiteter udgør Danmarks vigtigste råstof. Med en Office 365-løsning kan elever og lærere få en samarbejdsplatform, mens eleverne får de kompetencer, som de vil kunne bruge på deres fremtidige arbejdspladser, ” siger salgschef for undervisningssektoren Julich Wiberg.

  Succes med pilotprojekt på Gentofte skoler

  ”Løsningen med Office 365 er et paradigmeskift inden for undervisning i Danmark. Office 365 giver en helt ny dimension på læring. Vi har fået en mere dynamisk løsning, hvor vi kan samarbejde på en mere fleksibel måde – uafhængig af tid og sted. Til forskel fra skoleintra kan vi nu i langt højere grad dele og samarbejde omkring projekter. Vi har fået en platform i skyen, som alle nu kan tilgå uden at have et specielt stykke software installeret. Vi kan derfor få langt flere med – også fordi vi ikke er afhængig af én bestemt type hardware,” siger IT-didaktisk konsulent i Gentofte Kommune Mads-Peter Gallt.

  Office 365 for Education er et stærkt fundament for skolerne, dertilbyder eleverne let adgang til viden, dialog og egne, skræddersyede sites med kildemateriale og lign. Løsningen er platformsuafhængig og tilbyder de kendte Microsoft værktøjer som Microsoft Office (WebApps), e-mail, diskplads og kalender. Microsoft Lync, som er inkluderet, giver desuden nye og bedre muligheder for virtuel undervisning, samarbejde, chat- og videokommunikation.

  Da Office 365 er cloudbaseret, har institutionerne ikke de samme udgifter til serverkapacitet, strøm, køling og serverrum. En anden fordel er, at elever og studerende kan få adgang til platformen på alle tider af døgnet. Med en fleksibel løsning kan lærerne planlægge og gennemføre undervisning hvor som helst og når som helst,” siger Julich Wiberg.

  International succes med Office 365 til uddannelsessektoren

  Det internationale katolske skolefællesskab (OIEC) indgik fornylig en uddannelsesaftale med Microsoft. Aftalen betyder, at fællesskabet af katolske skoler over de næste tre år implementerer Office 365 til mere end 4,5 millioner studerende.

  For nyligt indgik Microsoft en lignende stor aftale med rådet for tekniske uddannelser i Indien, hvor 7,5 millioner indiske studerende fik adgang til Office365 under Microsoft live@edu-løsningen.

  Office 365 i skolerne

  • Allerede nu benytter CBS Engage Office 365 som samarbejdsplatform for studerende og undervisere på den nye talentuddannelse.
  • Gentofte Kommune kører i øjeblikket et pilotprojekt med Office 365 på sine skoler.
  • Office 365 til uddannelse inkluderer herudover også Sharepoint til brug for projektrum, klasser eller individuel lagerplads samt integration med Windows Phone.
  • Da Office 365 er browserbaseret, kan skolerne mindske omkostningerne til it-driften og frigøre ressourcer, herunder at frigøre den tid og de kræfter, som skolerne bruger på fx administration af servere.

  For mere information om Office 365 til skolerne kontakt gerne Julich Wiberg på jwiberg@microsoft.com eller 45 67 84 02.

 • Microsoft mener

  Microsoft Office 365 fylder 1 år og runder 150.000 brugere

  Efter et år på markedet har Office 365 vist sig at være et af Microsofts bedst sælgende produkter nogensinde. Især danske virskomheder har taget godt imod Office 365. Således benytter 3.000 danske virksomheder og 150.000 danske brugere i dag Office 365, og der kommer 150 nye Office 365 brugere til hver dag. Med Office 365 har virksomheder af alle størrelser adgang til en lang række kendte værktøjer – nemlig Office, Sharepoint, Exchange og Lync i skyen på tværs af pc’er, tablets og smartphones.

  ”Office 365 er blevet taget rigtig godt imod i Danmark.Både store og små virksomheder har nydt godt af fordelene som skalerbarhed og fleksibilitet, som de opnår ved at kunne tilgå dokumenter og arbejde i skyen,” siger Aaren Ekelund, produktchef for Office 365 i Microsoft.

  ”Folk har vænnet sig til at benytte skybaserede services i forretningsmæssig sammenhæng, nøjagtigt som hos forbrugerne, der er vant til at benytte skyen til blandt andet lagring, musiktjenester og apps. At få en forudsigelig og overkommelig månedlig pris i stedet for en stor engangsinvestering tiltaler både små og store virksomheder.”

  Office 365 i Danmark

  • Hver dag kommer 10 nye danske virksomheder og 150 nye danske brugere på Office 365.
  • Der er ca. 3.000 danske kunder på Office 365 med i alt 150.000 brugere.
  • Blandt de danske kunder finder man AP Møller, SuperGros, B&O, Røde Kors, ISS og Alectia, men også en lang række mindre virksomheder. 
  • Prisen på Office 365 i Danmark er reduceret med 20 % i fht. lanceringen sidste år.
  • Danske partnere, som eks. IT-planeten har god mulighed for at levere ekstra ydelser til Office 365: http://www.microsoft.com/casestudies/Case_Study_Detail.aspx?CaseStudyID=710000000696
  • Samtidig med 1-års dagen bliver Office 365 tilgængelig på 46 nye markeder og får support på 11 nye sprog. Dermed når Office 365 nu ud til 4 milliarder mennesker i 88 lande og på 32 forskellige sprog.

  For mere information om Office 365-fødselsdagen, kontakt Mette Schønnemann på a-mettsc@microsoft.com / 51578270. 

 • Microsoft mener

  Læs alt om Windows Phone 8 her

  Microsoft præsenterede her til aften en række nye funktioner og forbedringer, der kommer til Windows Phone. Læs alt om det her.

   

 • Microsoft mener

  Læs alt om Surface her

  Microsoft præsenterede igår Surface - to nye PC'ere som Microsoft selv producerer. Læs alt om de to nye vidundere her og her.

   

  Vh Anders Adelhorst, kommunikationsdirektør - andera@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Microsoft løfter sløret for den forretningsmæssige værdi af Windows 8

  På TechEd i dag går Microsoft i dybden med Windows 8 og ikke mindst den værdi, som virksomhederne kan opnå med det nye operativsystem. Windows 8 lanceres med helt nye funktioner og muligheder inden for mobilitet, produktivitet og sikkerhed.

  Microsoft løfter også sløret for nye opdateringer til Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP) – services som hjælper organisationer med at styre, sikre og forbedre brugen med Windows. Blandt nyheder og opdateringer er:

  • Beta-version af Microsoft BitLocker Administration and Monitoring (MBAM) 2.0, som gør det nemmere for virksomheder at beskytte data med BitLocker og BitLocker To Go.
  • Første Beta af Microsoft Advanced Group Policy Management (AGPM) 4.0 Service Pack og en Release Candidate af Diagnostics and Recovery Toolset (DaRT) 8 er også på programmet. De kan downloades her.
  • Anden Beta af User Experience Virtualization (UE-V) vil være tilgængelig senere på måneden. Med UE-V kan brugere skifte mellem enheder men beholde deres indstillinger i Windows 7 eller Windows 8 uden at skulle rekonfigurere programmer hver gang.

  Man kan downloade en Windows 8 Release Preview her eller læse mere om Windows 8 for virksomheder her. Yderligere information om Windows 8 Enterprise findes her.

  Vil du se på hardwaren? Så se nogle af de nye, lækre produkter her.

  Vh. Rene Giese, produktchef Windows (business), reneg@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Masser af lækkerier på vej med Windows 8

  I sidste uge sendte Microsoft Windows 8 Preview Release på gaden. Det er den sidste testversion inden den længe ventede Windows 8 kommer på gaden senere i år. Har man ikke haft lejlighed til at prøve en preview-udgave men er spændt på at se, hvordan det nye styresystem virker, så har vi samlet en række videoer fra den netop overståede it-messe Computex 2012 i Taiwan. Her kan du få overblik over de mange nye lækre enheder, som følger med Windows 8-lanceringen.

  Lær mere om Windows 8, de nye applikationer og en stribe af de nye lækre tablets og pc’er, der blev præsenteret. Se mere her.

   

  Get Microsoft Silverlight
 • Microsoft mener

  Microsoft tilbyder kunderne en hybrid sky med lanceringen af nye Azure services i dag

  Fra i dag kan man integrere Sharepoint- og BI-løsninger med nye Azure services. Kl. 22 dansk tid har kunder og andre interesserede mulighed for at lytte med, når corporate vice president i Microsoft, Scott Guthrie fra Server & Tools-divisionen, introducerer de seneste nyheder om Microsoft Azure og cloud-teknologier.

  Flyt applikationer til skyen

  Med opdateringen gør Microsoft det muligt at udbygge virksomhedens eksisterende cloud-setup fra private cloud til også at omfatte public cloud, så løsningen i højere grad bliver hybrid og bygger på kundens eksisterende it-setup. Blandt de nye services er:

  • Microsoft Azure Virtual Machines, som giver større mobilitet til virksomhedens applikationer. Med Virtual Machines kan man nemt flytte virksomhedens eksisterende applikationer frem og tilbage mellem eget datacenter og skyen. 
  • Via Microsoft Azure Virtual Network kan man oprette en sikker VPN-forbindelse i Microsoft Azure og forbinde Virtual Machines til eget datacenter, hvor IPSEC-protokollen bruges
  • Med Microsoft Azure Virtual Machines kan virksomheder også lægge langt flere programmer og løsninger i skyen, uden at de først skal kodes om eller tilpasses. Det gælder både Microsoft såvel som Linux-programmer. Den nye opdatering sikrer dermed, at udviklere får endnu større frihed, idet Microsoft Azure nu understøtter flere tredjeparts udviklingsværktøjer.
  • Microsoft Azure Media Services giver den rette fleksibilitet og stabilitet til globalt at kunne afvikle medieoplevelser i høj kvalitet. Media Services er gratis i preview-perioden men er begrænset til en terabyte databehandling.

  Microsoft Azure Websites

  Med Microsoft Azure Websites får man en fleksibel løsning som understøtter .NET, Node.js, og PHP. Windows Azure Website gør det også muligt blot med nogle få klik at implementere open source-programmer som fx WordPress, Joomla!, DotNetNuke, Umbraco, og Drupal til skyen. 

  Til Microsoft Azure fås desuden et nyt software development kit eller SDK, samt en ny API, eller application programming interface. Det gør det nemmere for udviklere at anvende Microsoft Azure direkte fra en kommandolinje eller sammen med gængse udviklerplatforme til web, fx Ruby on Rails.

  Windows Azure, der er en åben og fleksibel platform i skyen, giver med opdateringen nu mulighed for hurtigt at opbygge, installere og administrere programmer på tværs af et globalt netværk af datacentre. Frem til den endelige lancering åbner Microsoft i dag op for en preview-periode på den nye version af Microsoft Azure, hvor man kan teste systemet.

  Man kan registre sig til preview-lanceringen her og læse mere om Windows Azure her. Man kan ligeledes læse mere om de danske Azure DevCamps her.

  Vh. Lars Bo Granath, produktchef Azure, larsbg@microsoft.com 

 • Microsoft mener

  Windows Server 2012 Release Candidate er klar til download

  I Microsoft har vi nået endnu en vigtig milepæl på vejen til den endelige version af Windows Server 2012. Vi er nået til Release Candidate (RC), der nu er tilgængelig for download og evaluering.

  Beta-udgaven er allerede downloadet ca. 300.000 gange til dato. Hvis man ikke har stiftet bekendtskab med den brede vifte af nye funktioner og egenskaber, er Windows Server 2012 Release Candidate det ideelle sted at starte.

  Som en del af udviklingsprocessen har Microsoft modtaget over 6.000 forslag til forbedringer. Flere end 26.000 kunder har sendt feedback. Microsoft har på denne blog samlet baggrundsinformation og en del af de input, som er vi har modtaget siden beta-lanceringen den 1. marts. Listen indeholder desuden links til blogs og til relevant indhold om Windows Server 2012 på tværs Microsofts digitale univers.

  Vh. Claus Petersen, produkt- og markedschef for datacenter

 • Microsoft mener

  Nu kan du downloade det nye Windows 8 Release Preview

  Windows 8 Release Preview, den næste milepæl i udviklingen af styresystemet Windows 8, kan nu downloades og testes fra http://windows.microsoft.com/da-DK/windows-8/release-preview. Windows 8 Release Preview giver en hurtig og strømlinet oplevelse med en brugergrænseflade, der er optimeret til både touch, keyboard og mus.

  Da Windows 8 Consumer Preview blev tilgængeligt i februar, blev det hentet mere end 1 million gange de første 24 timer. Siden er Windows 8 blevet det mest testede Microsoft operativsystem gennem tiderne. Dagens introduktion af Windows 8 Release Preview markerer starten på den afsluttende fase af udviklingen inden den endelige frigivelse til produktion.

  "Vi er meget begejstrede for, at vi nu har nået denne milepæl med Windows 8 Release Preview", siger Steven Sinofsky, der er øverste chef for Windows hos Microsoft.

  Nye apps giver en endnu bedre oplevelse

  Windows 8 Release Preview kommer med nye apps fra Microsoft og virksomhedens partnere. Blandt højdepunkterne er Bing Travel, nyheder og sport samt spil, musik og Xbox apps. Windows 8 Release Preview byder også på væsentligt forbedrede funktioner i mail, fotos og ”kontakt”-applikationerne, som første gang blev introduceret med Windows 8 Consumer Preview. Derudover har Microsoft arbejdet tæt sammen med partnere for at kunne levere apps fra hele verden gennem Windows Store.

  Ud over de nye apps fra Microsoft og partnere vil brugere, som tester Windows 8 Release Preview, også opleve et utal af forbedringer på tværs af styresystemet - herunder nemmere brugertilpasning af startskærmen, forbedret understøttelse af flere skærme, finjusteringer i forhold til nemt at finde kontakter, apps via Windows Store samt nye sikkerhedsfunktioner til familien.

  Den nye Internet Explorer 10 giver en helt ny internetoplevelse, specielt på touch-enheder. Internetsider flyder nu lige så nemt som afvikling af en hvilken som helst app, og med de nye funktioner i Windows 8 Release Preview, som fx ”flip ahead” er det nu også lige så intuitivt.  En touch-venlig og strøm-optimeret Adobe Flash Player er også integreret i Internet Explorer 10. Det er samtidig den første browser med funktionen ”Do Not Track” som standardindstilling, hvilket giver brugerne flere valgmuligheder og bedre kontrol over deres privatliv.

  Vejen til Windows 8

  Fra 2. juni 2012 igangsætter Microsoft et opgraderingstilbud på 131 markeder, herunder det danske. Brugere, som køber nye Windows 7-baserede pc'er indtil 31. januar 2013, kan købe en opgradering til Windows 8 Pro til en vejledende udsalgspris på kr. 119,00, så pc’en kan opdateres til Windows 8, når det færdige styresystem lanceres. 

  Flere oplysninger om kommende opgraderinger vil være tilgængelige senere i dag. Udover tilbud til nye pc’er med Windows 7 vil Microsoft i de kommende måneder også annoncere andre tilbud og muligheder for opgraderinger til brugere, som allerede har Windows 7 på deres pc.

  I næste måned vil Microsoft præsentere flere detaljer om den værdi, som Windows 8 bringer til virksomheder. Det sker på TechEd Nordamerika.

  Flere oplysninger om Windows 8 og hvordan du henter Windows 8 Release Preview er tilgængelig på http://windows.microsoft.com/da-DK/windows-8/release-preview.

  Læs mere om Windows 8 Release Preview på Microsoft News Center her og på Buidling Windows 8-bloggen her.

  Mvh. Anders Adelhorst, andera@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Kan du klare testen til ”Prometheus”?

  Internet Explorer (IE) fortsætter med at flytter grænser med HTML5. Siden lanceringen af Internet Explorer 9 er det blevet muligt for programmører at udvikle hjemmesider, der er grafisk flottere og markant hurtigere end før. Det har holdet bag IE udnyttet og lavet en helt ny interaktiv hjemmeside som forpremiere til Ridley Scotts kommende science fiction thriller Prometheus.

  Med Project Prometheus Training Center har IE-teamet i samarbejde med filmselskabet Fox Studios bygget en oplevelse i ren HTML5, som placerer sig i krydsfeltet mellem en typisk filmhjemmeside og et computerspil. Siden benytter både film, lyd, 3D og animation.

  I Prometheus Training Center, som drives af filmens fiktive virksomhed, Weyland Industries, skal man forsøge at kvalificere sig som besætningsmedlem på rumskibet "Prometheus". Aspiranterne skal både gennemgå en række online fysiske og mentale tests, men også få en fornemmelse for 46 G! Hvis man består alle tests tilfredsstillende, kan man blive optaget som besætningsmedlem på Prometheus og dermed komme med på den nervepirrende rejse og jagt efter livets oprindelse.

  Målet er, ved at udnytte hastigheden og mulighederne i HTML5 og IE, at give brugerne en så realistisk optagelsesprøve til Prometheus som overhovedet muligt.

   

  Prometheus får premiere i de danske biografer den 31. maj. Filmen er Ridley Scotts første Science Fiction film siden Blade Runner. Han har tidligere instrueret blandt andet Alien – Den 8. passager, Gladiator og American Gangster.

  Spillet er bygget til IE9 men vil også kunne fungere på andre browsere – dog knap så hurtigt. Tidligere projekter fra IE-teamet i HTML er blandt andet spillet Cut the Rope, de grafiske noveller Tron og Brandon Generator samt den interaktive musik video Just A Friend.

  Vh Troels Hviid, produktchef for Internet Explorer - troelshv@microsoft.com.

Page 5 of 10 (234 items) «34567»