• Microsoft mener

  Intelligent søgning i Office 365 giver overblik og øger produktiviteten

  I en mobile first, cloud first-verden er Office 365 værktøjet, der gør det muligt at arbejde både produktivt og fleksibelt og dermed få mere arbejde fra hånden – uanset om man arbejde på kontoret, hjemme eller på farten.

  Men i takt med at vi samarbejder på tværs af teams og landegrænser, med øget informationsdeling og med vores stigende brug af sociale platforme, så eksploderer mængden af information og datakilder også. Det gør det svært at bevare overblikket og finde præcis de dokumenter og informationskilder, vi har brug for.

  Derfor lancerer vi nu Office Delve, som er en intelligent søgefunktion i Office 365, der giver en ny, intuitiv måde at tilgå informationer på og personaliseret indhold.

  Machine leaning indbygget i Office

  Delve er baseret på Office Graph, der anvender machine learning-teknologi til at identificere mønstre i opgaver og kommunikation mellem mennesker, indhold og aktiviteter. Til at begynde med integrerer Office Graph informationer fra kilder som e-mail, OneDrive for Business, SharePoint Online og Yammer, og om et par måneder vil løsningen også kunne hente informationer fra OneNote og Lync.

  Data kommer således automatisk til brugeren, fremfor at brugeren selv skal søge efter det. Man vil derfor finde langt mere personaliseret og relevant indhold på tværs af Office 365 ved hjælp af Delve.

  Alle informationer præsenteres i et simpelt grafisk design. Indholdet kan ses på forskellige måder og bliver automatisk lagret, så man ikke behøver at beholde visningen på skærmen. Informationerne, som Delve finder frem, er udelukkende baseret på data, som brugeren har rettigheder til at tilgå.

  Delve nedbryder således informationssiloer på tværs af applikationer og understøtter informationssøgning, så teams kan samarbejde bedre og mere effektivt.

  Microsoft vil i den kommende tid rulle Delve ud til Office 365 business-kunder. Du kan læse mere her.

  Vh. Aaren Ekelund, divisionschef for Office, arene@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Fire skarpe om Surface Pro 3

  I dag lander Surface Pro 3 i butikkerne – hvad skal du især glæde dig til, og hvorfor bør du overveje den som din næste laptop? Vi har stillet fire skarpe til Surface-chefen, Martin Thorning Hansen.

   

   

  Hvad glæder du dig særligt over ved dagen i dag?
  Vi er nu klar til at præsentere den tredje generation af Surface – og jeg synes virkelig, der er sket meget siden den første generation. Jeg synes, vi med Surface Pro 3 kan præsentere den perfekte kombination af en letvægts-laptop og en tablet, som på den ene side er det perfekte arbejdsredskab og på den anden side inviterer til ”leg”. Vi har set er par anmeldelser i den danske presse allerede – og deres dom har været overvældende god. Nu er jeg spændt på at se, om brugerne er enige!

   

  Hvad er ifølge dig de største nyheder i Surface Pro 3?
  Skærmen er klart den største nyhed. Surface er vokset til 12” og det gør alverden til forskel, når man bruger Surface Pro 3 som arbejdsredskab. De tidligere generationer af Surface var 10”, og det var ganske enkelt for småt for mange, når man gerne vil bruge Surface som en ”rigtig” laptop. Og selvom Surface Pro 3 er blevet større på dimensionerne, er den samtidig blevet lettere og slankere. Det betyder meget, når man, som jeg, er meget på farten i løbet af dagen.

  Den medfølgende pen er også virkelig genial – med den bliver Surface Pro 3 et ret unikt arbejdsredskab for mange. Integrationen til OneNote gør Surface Pro 3 til det perfekte noteredskab, hvis man er typen, som tager håndskrevne noter. Og hvis man arbejder kreativt med grafik og tegnekunst, så har man lige pludselig en tegneplade med virkelig høj præcision integreret direkte i sin computer, og det åbner op for nogle ret spændende og nye brugerscenarier.  

  Endelig er Surface Pro 3 blevet meget mere fleksibel og brugervenlig, fordi vi har designet Kickstand’en (integreret støttefod) helt anderledes her i tredje generation. Tidligere var der begrænsede indstillinger, så hældningen på skærmen var begrænset. Nu kan man indstille den fuldstændigt frit – det betyder rigtig meget for brugervenligheden og ”laptop-fornemmelsen”.

   

  Hvem skal købe Surface Pro 3?
  Hvis man er typen, som er meget på farten og gerne vil have sin laptop ved hånden, så er Surface Pro 3 en fornøjelse at have med, fordi den vejer så lidt (lige under 800 gram) – og så fylder den jo også en del mindre, end langt de fleste letvægts-laptops på markedet. Og hvis man også er typen, der ofte har både en laptop og en tablet med sig i tasken, så er Surface Pro 3 et særligt fedt produkt – fordi man får begge dele i én enhed.

  Og så kan man jo købe Surface Pro 3 i flere konfigurationer. Den billigste model kommer med en Core i3-processer, hvilket er fint til f.eks. en studerende, som har brug for en laptop til skriveopgaver og den slags i skoleregi – og som i fritiden bruger den til Netflix, webbrowsing, sociale medier og anden underholdning. Den dyreste model kommer med en Core i7-processer og 8 GB RAM – som jo nok henvender sig mest til det professionelle segment, hvor der skal køres tunge programmer og særlige line-of-business apps. Og hvis man har en arbejdsdag, der både foregår ved skrivebordet og rundt omkring til møder, kan man kombinere Surface Pro 3 med dockingstationen – så har man, synes jeg, den ultimative arbejdsmaskine.

   

  Beskriv Surface Pro 3 med én sætning?
  Surface Pro 3 er en laptop og tablet i én.

   

  Surface Pro 3 kan købes i dag via Microsoft Store og i butikker landet over, herunder hos Bilka, ComputerCity, Elgiganten, Expert og FONA. Erhvervskunder kan købe Surface Pro 3 hos Atea, Dustin, KMD og SoftwareONE. Læs mere om Surface Pro 3 på surface.com

  Microsoft Danmark PR (a-kaprie@microsoft.com)

 • Microsoft mener

  Surface Pro 3 lander i Danmark d. 28. august

  For et par måneder siden løftede vi sløret for Surface-familiens nyeste medlem, Surface Pro 3, og modtagelsen i udlandet har været overvældende god. Nu kommer turen til Danmark, hvor Surface Pro 3 rammer hylderne d. 28. august.

  Den tredje generation af Surface Pro skiller sig ud fra de tidligere modeller på flere områder, og brugerne kan se først og fremmest se frem til en større skærm, idet Surface Pro 3 kommer i 12”, og så er Surface Pro 3 blevet en del slankere og lettere sammenlignet med tidligere generationer. Du kan se en præsentation af alle de nye features i videoen her.

  Surface Pro 3 kan købes via Microsoftstore.com og hos udvalgte forhandlere og partnere fra d. 28. august. Du kan også forudbestille din Surface Pro 3 allerede i dag via Microsoftstore.com.

  Vejledende udsalgspriser:
  Surface Pro 3, Intel Core i3 / 64 GB: 6.199,- kroner
  Surface Pro 3, Intel Core i5 / 128 GB: 7.799,- kroner
  Surface Pro 3, Intel Core i5 / 256 GB: 10.049,- kroner
  Surface Pro 3, Intel Core i7 / 256 GB: 11.999,- kroner
  Surface Pro 3, Intel Core i7 / 512 GB: 15.149,- kroner
  Dockingstation til Surface Pro 3: 1.579,- kroner (tilgængelig fra september)

  Vh. Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows, Microsoft Danmark / mthansen@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Fælles forretning i en mobile first, cloud first verden

  I disse dage samles over 16.000 partnere, Microsoft-medarbejdere og andre it-branchefolk på Microsofts årlige partnerkonference, WPC, i Washington D.C. for at diskutere, hvordan partnerne kan optimere deres forretning ved salg af Microsoft-løsninger og samtidig give kunderne de bedste løsninger og aftalemodeller. Over 100 danske partnervirksomheder deltager på konferencen, som er stedet, hvor de møder ligesindede og bliver opdateret på nye initiativer, der skal styrke deres forretning fremadrettet.

  I sidste uge annoncerede vi en række produktnyheder inden for Office 365 og Azure, der skaber værdi i den mobile-first, cloud-first-verden, som vi lever i. På WPC går vi et spadestik dybere og præsenterer nye aftalemodeller, som giver partnerne bedre værktøjer til at hjælpe vores fælles kunder med at udnytte produktivitets- og omkostningsgevinster i skyen.

  Ny aftalemodel gør det nemmere for partnere at sælge cloud

  For at imødekomme stigende efterspørgsel efter cloud-løsninger, optimerer Microsoft nu partnerprogrammet, så det bliver nemmere for partnerne at indkøbe, installere og anvende Microsofts cloud-løsninger. Det såkaldte Microsoft Cloud Solution Provider Program giver partnerne 100 pct. ejerskab over kundeforholdet.

  ”Det er afgørende for os, at vores partnere har de bedste forudsætninger for at sælge vores cloud-løsninger. Cloud Solution Provider-programmet giver partnerne fuld kontrol over al kontakt med kunden, så de bedre kan imødekomme kundens behov. Samtidig står de selv for fakturering, support og muligheden for at sælge deres egne værktøjer, produkter og services. Partnerne kan dermed sikre, at vores fælles altid kunder får den absolut bedste cloud-løsning,” siger Erik Kaae, direktør for mindre og mellemstore virksomheder og partnere i Microsoft Danmark.

  Programmet omfatter i første omgang Office 365 og Windows Intune og vil på sigt inkludere alle Microsofts cloud-løsninger.

  Blandt de andre nye tiltag fra konferencen, som vil gavne partnerne, er:

  • Dynamics CRM Online kommer på Open-programmet, der starter senere på året. Programmet medfører nye fordele for Dynamics-partnere i forhold til at sælge til SMV-markedet, som i Danmark udgør en stor del af det totale virksomhedsmarked. Annonceringen kommer kort tid efter, at også Azure bliver tilgængelig i Open-programmet. Ved at tilbyde vores kommercielle cloud-løsninger i Open-programmet får partnerne en ensartet og velkendt licensmodel, som giver fleksible muligheder for betaling, nye vækstmuligheder og styrkede kundeforhold.
  • Microsoft Azure oplever i øjeblikket en vækst på over 1.000 nye kunder om dagen og indeholder mere end 5.000 partnerapplikationer og ydelser, som kører på Azure. Vi offentliggør derfor nu Azure Certified-programmet, som giver partnerne større vækstmuligheder ved at promovere og sælge egen applikationer på Azure.
  • Tre nye cloud-fokuserede kompetencer skal sikre, at partnerne får bedre udnyttelse af skyen og samtidig kan tilbyde kunderne stærkere integration af nye og eksisterende løsninger i skyen. Microsofts partnere får adgang til kompetencerne, som kan føre til øget performance i Office 365 og Microsoft Azure. Kompetencerne knytter sig til Office 365-løsninger på SMB-markedet, Office 365-produktivitetsløsninger til store virksomheder, og en forbedret cloud-platform til partnere, som specialiserer sig i infrastruktur, Platform as a Service (PaaS) og Software as a Service (SaaS). Læs mere om kompetence-programmet, som erstatter programmerne Cloud Accellerate, Cloud Deployment og Azure Circle.

  Danske partnere begejstrede for nye forretningsmodeller

  En delegation på over 100 danske partnere deltager på partnerkonferencen, og nogle bliver sågar hyldet i et internationalt forum. Danske Sitecore, der leverer CMS-løsninger baseret på Windows Azure, er netop kåret som Årets Globale ISV Partner, hvilket er en stor anerkendelse at modtage.

  Microsoft-partneren SE Cloud Factory deltager på konferencen og er positivt stemt overfor de nye partnerprogrammer, der især gavner SMB-markedet. Direktør for SE Cloud Factory, Christian Frederiksen, siger:

  ”Microsofts nye Cloud Solution Provider-program er skræddersyet til vores forretning, vores forhandlere og deres kunder. Langt de fleste mindre og mellemstore virksomheder foretrækker nemlig, at deres eksisterende og betroede it-leverandør tager det fulde ansvar i forbindelse med leverancen af en ny cloud løsning – og det er nu muligt med Office 365. Sammen med eksempelvis Windows Azure Pack kan Microsoft-partnere nu få flere cloud services leveret samlet ét sted fra, hvilket gør det lettere for dem at servicere kunderne bedst muligt.”

  Netcompany, som i november blev kåret som Årets Microsoft Partner i Danmark, blev ligeledes hyldet på konferencen sammen med de andre landes partnervindere. Netcompany tilbyder stortset hele paletten af Microsoft-produkter, herunder produktivitetsløsninger, Application Platform og Dynamics – såvel on-premise, i skyen og i form af hybride løsninger. Netcompany modtog prisen, da de har vækstratet markant på både omsætning, indtjening og i antallet af medarbejdere.

  Thomas Cordth, Partner og Områdedirektør i Netcompany siger: "WPC er en god mulighed for Netcompany at se, hvilken retning Microsoft går i, så vi kan forberede vores organisation på nye initiativer og produkter, som vi kan anvende direkte ude hos vores kunder"

  Se præsentationerne fra WPC på www.digitalwpc.com og følg nyhederne på Microsoft News Center.

  Vh. Jakob Andersen, PR manager, a-jaand@microsoft.com

   

 • Microsoft mener

  Machine Learning, cloud, cloud og mere cloud på Microsofts partnerkonference

  I næste uge afholder Microsoft sin årlige Worldwide Partner Conference (WPC), som i år finder sted i Washington D.C. Her samles repræsentanter fra over 8.000 virksomheder, der arbejder med at udvikle, implementere og sælge Microsofts produkter og teknologier, med 3.300 Microsoft-medarbejdere til en af it-branchens største konferencer. Målet er at styrke partnervirksomhedernes bånd med hinanden og til Microsoft for at kunne levere endnu større værdi til de fælles kunder. Det er over 100 danske partnervirksomheder blandt deltagerne.

  Forud for konferencen annoncerer Microsoft en række helt nye teknologier og services, der er udviklet til virksomheder og it-brugere i en mobile first, cloud first-verden. Det vil sige en verden, hvor virksomheder i stigende grad bruger og efterspørger nye cloud-løsninger, der sænker it-driftsomkostninger, styrker innovation og giver større effektivitet. Og hvor brugerne forventer at kunne tilgå sine mails, arbejdsdokumenter og sociale tjenester når som helst, hvor som helst og fra en hvilken som helst enhed – om det så er en pc, tablet, smartphone eller noget fjerde.

  Blandt de vigtigste nyheder er:

  Hybride skyer og Machine Learning

  • Microsoft Azure StorSimple er en hybrid cloud-lagringsløsning til datahåndtering, som forenkler backup og datagendannelse ved nedbrud, konsoliderer styring og sender on-premise data i skyen til udvikling og test af nye applikationer. Azure StorSimple bliver tilgængelig 1. august og giver Microsoft-partnere mulighed for at hjælpe deres kunder med en løsning, der kan håndtere alle typer lagring. Azure StorSimple forenkler backup og datagendannelse ved nedbrud, konsoliderer styring og hjælper lokalt baseret data i skyen til udvikling og test af nye applikationer. Læs mere om StorSimple her.
  • Microsoft Azure Machine Learning bliver tilgængelig i preview fra mandag d. 14. juli. Azure Machine Learning giver udviklere og dataanalytikere mulighed for at opbygge avancerede analytiske, cloud-baserede applikationer på kort tid. På blot få timer kan man med Azure Machine Learning skabe databaserede applikationer til at forudsige og ændre fremtidige hændelser, fx i sundhedssektoren med patientdata, i komplekse produktionsprocesser eller i lagerstyring – tidligere kunne udviklingen af denne type analysemodeller og applikationer tage uger eller måneder.
  • Microsoft Azure Preview Portal er en helt ny cloud-oplevelse, der bringer forskellige cloud-teknologier sammen i ét samlet overblik, hvilket gør virksomheder i stand til at levere softwareløsninger i skyen hurtigere og nemmere. På mandag lander en ny Infrastructure as a Service (IaaS) funktionalitet til portalen, så brugerne nemmere kan håndtere en eller flere virtuelle maskiner i skyen samtidig.

  Bedre produktivitet og samarbejde

  • I marts lancerede Microsoft en ny social søgetjeneste under kodenavnet ”Oslo” til Office 365. Det endelige produkt, der hedder Delve, bliver tilgængelig for Office 365-kunder senere i år. Det giver en ny måde at foretage søgninger på tværs af alle dine dokumenter, SharePoint teamsites og samtaler i Yammer og Outlook. Ved hjælp af machine learning-teknologi identificerer Delve både indhold og data, som passer til brugerens igangværende projekter, interesser og arbejdsforbindelser og giver dermed adgang til ny relevant information, man ellers ikke ville opdage. Delve nedbryder kort sagt informationssiloer i organisationen, så man som medarbejder får mere fra hånden og så teams bedre kan samarbejde.
  • Endelig vil en ny Office 365 plan til SMV’er blive tilgængelig i løbet af efteråret. Den nye plan er et resultat af feedback fra vores kunder og partnere om, at SMV-kunder ønsker at vokse med Office 365. De nye tiltag simplificerer salgsprocessen for SMB-partnere, forkorter salgscyklussen og øger muligheder for mersalg. Læs mere på Office-bloggen.

  Læs mere om WPC her på Microsoft Mener i næste uge, når konferencen sparkes i gang.

 • Microsoft mener

  Der sker (STORE) ting med OneDrive!

  I løbet af juli måned giver vi alle vores Office 365-brugere 1 TB lagerplads i OneDrive som en del af deres abonnement – en ændring, som gælder for Office 365 Home, Office 365 Personal og Office 365 University.  

  1 TB er rigtig, rigtig meget lagerplads – her er et par fun facts, der sætter det lidt i perspektiv:

  • 1 TB kan lagre omkring 8.000 gange mere data end den gennemsnitlige hukommelse for et menneske
  • 1 TB svarer til, at man lagrer omkring 2.000 timers musik i CD-kvalitet
  • 1 TB svarer til, at man tager omkring 50.000 træer og laver til papir, som man printer og gemmer
  • 1 TB svarer til, at man lagrer omkring 1.000 kopier af Encyclopedia Britannica – i den fulde version

  Der er også gode nyheder til de af vores brugere, som anvender OneDrive uden at have et Office 365-abonnement. For hvor man tidligere fik 7 GB gratis lagerplads, så får man fremover 15 GB gratis lagerplads. Desuden sænker vi priserne på ekstra lagerplads drastisk, så du fremover kan få:

  • 100 GB ekstra lagerplads for 14 kroner per måned (tidligere var prisen 45 kroner)
  • 200 GB ekstra lagerplads for 28 kroner per måned (tidligere var prisen 70 kroner)

  Læs mere om ændringerne på vores OneDrive Blog og på vores Office Blog.

  Vh. Anne-Marie Gjellerup, produktchef for Office i Microsoft Danmark / anneg@microsoft.com

  Ps. Vil du vide mere om OneDrive?

  OneDrive er Microsofts tjeneste til lagring af data i skyen. Her kan du gemme dokumenter, billeder, film og musik, så du altid har adgang til dine ting uanset, om du bruger en laptop, en tablet eller en smartphone. Med OneDrive kan du også nemt dele dine filer med andre, og når du gemmer dine filer i skyen, betyder det også, at du ikke selv behøver at tænke på backup af dine data – dette klarer vi for dig.

  Du opretter din gratis OneDrive-konto på OneDrive.com

  Office 3-hvaffornoget?

  For snart halvandet år siden introducerede vi Office 365, som er dine velkendte Office-programmer i en helt ny version: Office på abonnementsbasis – eller Office som en tjeneste, man kan bruge på tværs af både laptops, tablets og smartphones.

  Office 365 adskiller sig fra den traditionelle Office-pakke, fordi Office 365 ’bor’ i skyen og lagrer dine ting i skyen – så du ikke alene har adgang til programmerne på dine mobile enheder, du har også adgang til dine ting uanset, hvor du befinder dig. Med Office på abonnementsbasis er du også altid sikret, at du har den nyeste version af Office-programmerne – så når vi f.eks. introducerer nye funktioner i Word, PowerPoint eller Excel, så får du dem helt automatisk.

  Læs mere på Office.com

 • Microsoft mener

  Social medieovervågning, kundeservice og nye marketingværktøjer i fokus med Dynamics CRM Online-opdatering

  Det globale marked for CRM-systemer er 100 milliarder dollar værd, og danske virksomheder investerer da også over 750 millioner kroner i CRM-systemer ifølge en rapport fra Copenhagen Business School. En opgørelse fra analysehuset Gartner viser ligeledes, at investeringer i CRM-systemer til styrkelse af salg, markedsføring og kundeservice stiger hurtigere end andre forretningsorienterede it-systemer.

  Virksomheder er i dag udfordret, da kunder agerer og reagerer meget anderledes end tidligere. Kunder er i dag meget bedre oplyste, inden de træffer deres købsbeslutning, bl.a. i kraft af sociale medier, og dermed er de meget mere bevidste om deres konkrete behov for leverandører og produkter. Det stiller helt nye krav til marketingcheferne, som nu skal have styr på virksomhedens brand, og hvordan produkter og services bliver modtaget. Det øgede behov for markedsinformation gør, at CRM-systemerne bliver mere nuancerede, leverer bedre kundeoplevelser og giver bedre indsigt i kundernes respons og adfærd.


  Microsoft lancerer nu den såkaldte Spring Wave-opdatering til Dynamics CRM Online. Opdateringen indeholder avancerede marketingværktøjer, som giver bedre mulighed for at planlægge kampagner, målrette budskaber, analysere markedet, måle kampagners investeringsafkast samt engagere kunder på tværs af kanaler.

  Social medieovervågning er en anden vigtig funktion i CRM Online-opdateringen, som giver virksomhederne bedre indsigt i deres kunders reaktioner på produkter, brands. Funktionen giver også mulighed for at overvåge konkurrencesituationen samt engagere sig i samtaler og kommentarer online og i realtid.

  Dertil kommer en ny og mere personlig kundeservicefunktion, hvor kundeservicecentre bl.a. kan håndtere flere forespørgsler på én gang og nemmere kan håndtere svar på kundeforespørgsler.

  Huset Markedsføring er blandt de danske kunder, der allerede benytter Dynamics CRM 2013 og ser gode perspektiver i Spring Wave-opdateringen. Direktør Michael Raffnsøe siger:

  ”Vi har i Huset Markedsføring længe kigget på forskellige CRM-systemer, som enkelt kan kobles til vores Navision ERP og øvrige systemer, og som er drevet ud fra solid marketingtænkning.  Med  Microsofts lancering af CRM 2013 var valget relativt let – og forventningerne er blevet endnu højere med de nye egenskaber, der netop er annonceret.”

  EU godkendelse af Dynamics CRM Online

  Microsoft er den første og eneste virksomhed, der har opnået godkendelse af CRM-løsningerne hos EU. Dynamics CRM Online opfylder således kravene til kontraktuelle forpligtelser ifølge EU’s model clauses og de høje EU krav omkring beskyttelse af personlige informationer, jf. artikel 29 (Working Party). Med anerkendelsen kan kunderne føle sig sikre på, at deres følsomme data er beskyttet og samtidig udnytte fordelene i de nye værktøjer på tværs af marketing, salg og kundeservice.

  Spring Wave-opdateringen gælder for CRM Online-kunder, og on-premises-kunder har adgang til den nye funktionalitet via Microsoft Dynamics CRM 2013 Service Pack 1.  

  Læs mere om nyhederne i Dynamics CRM opdateringen i et dette blogindlæg og på vores internationale CRM blog.

  Vh Alexander Schadow, Business Group Lead, Microsoft Dynamics; aschadow@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Ny sikkerhedsrapport viser skifte i cyberangreb

  McKinsey har offentliggjort en rapport, der viser, at it-chefer er bange for at innnovere og investere i ny teknologi, som eks. cloud computing, pga. frygt for cyberangreb. Eksempelvis siger 70 procent, at sikkerhedsbekymringer har forsinket brugen af public cloud computing med et år eller mere, og 40 procent mener, at det har forsinket brugen af mobile teknologier med et år eller mere.

  Microsoft har netop offentliggjort sin halvårlige sikkerhedsrapport (SIRv16), som afdækker de seneste tendenser og trusler om cyber-kriminel aktivitet. I takt med at sikkerhedssoftware bliver sværere at bryde igennem, ændrer de cyberkriminelle taktik.

  Rapporten omfatter virksomheder på tværs af 110 lande og viser bl.a. at:

  - Antallet af pc’er, som måtte renses for cyber-angreb blev tredoblet i sidste kvartal af 2013

  - Den største trussel blandt 95% af de adspurgte er ’deceptive downloads’, som snyder folk til at downloade malware, der er pakket sammen med legale downloads, som f.eks. software, musik og andet online indhold.

  - Ransomware, der dækker over malware og som forhindrer adgang til filer online mod betaling, er steget med 45% i sidste halvår af 2013.

  Ole Kjeldsen, teknologidirektør i Microsoft Danmark, siger om rapporten:

  ”Sikkerhedsrapporten hjælper os til at forstå, hvilke taktikker, de cyberkriminelle anvender, så vi bedre kan undgå angreb på pc’er og andre enheder. Der er ingen tvivl om, at virksomheder bør være opmærksomme på sikre sig med nyeste software og antivirus og samtidig uddanne medarbejderne til kun at downloade indhold og applikationer fra betroede kilder. Med den stigende BYOD-tendens, hvor mange forskellige it-enheder får adgang til virksomhedens netværk, er det ekstra vigtigt at gøre opmærksom på sikkerhed.”

  Microsoft anbefaler, at virksomheder følger disse simple råd for at forblive beskyttet mod cyberangreb:

  1. Brug nyeste software og opdatér det løbende
  2. Download kun dokumenter og applikationer fra kilder, man kan stole på
  3. Kør antivirus og back-up af data

  SIR-rappporten kan hentes her.

  Vh. Ole Kjeldsen, Microsoft Danmark, olek@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Microsoft offentliggør nye cloud-løsninger

  I disse dage præsenterer Microsoft en række nye cloud-løsninger til virksomheder, der understøtter mobile first, cloud first-visionen om, at virksomheder skal kunne udnytte alle fordelene ved skyen.

  Annonceringerne finder sted på TechEd i Houston, som er vores årlige konference for IT professionelle og virksomhedsudviklere, og hvor en delegation på 230 danskere deltager.

  ”Mobilitet og cloud er fremtiden for virksomheder, og fremtiden er her nu,” siger Brad Anderson, Corporate Vice President for Microsofts cloud-forretning.

  ”Vores store portefølje af differentierede løsninger til skyen, til mobil produktivitet og til udvikling af nye værktøjer, hjælper vores kunder til at udnytte potentialet i tidens vigtigste teknologier, herunder cloud.”

  Brad Anderson under keynoten ved TechEd 2014.

  De vigtigste nyheder på konferencen falder inden for fire kategorier:

  Nye typer hybride skyer

  Ifølge Gartner vil halvdelen af større virksomheder i 2017 have en hybrid cloud-løsning. Microsoft tilbyder nu virksomheder en kortere vej til skyen ved at annoncere: 

  • Private forbindelser til skyen via Microsoft Azure ExpressRoute, hvor virksomheder kan få direkte forbindelse til Azure gennem udvalgte teleleverandører. Hermed får virksomheder nye muligheder for at tilgå sin Azure-sky med funktionalitet, der inkluderer høj hastighed, sikkerhed og pålidelighed.
  • Markant nemmere cloud-lagring med Microsoft Azure Files, som gør det muligt at skabe ét fælles udgangspunkt for fildeling, som man kan tilgå fra mange virtuelle maskiner, hvilket igen vil spare virksomheder tid og penge.
  • Styrkelse af performance, netværksforbindelser og API-håndtering, så virksomheder nemmere kan implementere globale løsninger og dele informationer på tværs af afdelinger.

  Udnyttelse af investeringer i skyen

  I takt med at virksomheder flytter sine data i skyen, er der et stigende fokus på og behov for datasikkerhed. Microsoft tilbyder nu: 

  • Azure Site Recovery (preview i juni), som bygger videre på Hyper-V Recovery Manager og forbedrer mulighederne for sikring af data ifm. nedbrud. Kunder kan dermed replikere og genskabe virtuelle maskiner og services via Microsoft Azure, hvis deres eget datacenter oplever nedbrud.
  • Ny anti-malware med Microsoft Antimalware til Azure, der beskytter både cloud-løsninger og virtuelle maskiner, og øget samarbejde med Trend Micro og Symantec om databeskyttelse via Azure.
  • Forbedret krypteringsteknologi og udvidet forebyggelse af datatab, som beskytter følsomme data hos Office 365 brugere. Sikrer at filer, der er gemt i SharePoint Online og OneDrive for Business, er krypteret med egen nøgle. (Primo juli).

  Mobil produktivitet

  Med stigningen i antallet af smartphones, pc’er og tablets samt apps og services bliver der stillet endnu større krav til it-afdelingen ift. administrering og beskyttelse af informationer og data. Microsoft lancerer nu: 

  • Office mobil app-styring med Windows Intune, der hjælper kunderne med at håndtere og sikre Office – ikke blot Microsoft-produkter, men også Android- og iOS-baserede enheder. Intune vil desuden kunne administrere eksisterende iOS og Android forretningsapplikationer.
  • Microsoft Azure RemoteApp, der giver mobile medarbejdere direkte adgang til Windows-applikationer på deres enheder, uanset platform. Remote Desktop Services giver desuden skalerbarhed i Microsoft Azure og øger brugernes produktivitet på farten.

  Nye udviklingsværktøjer til understøttelse af mobile first, cloud first-løsninger

  Vi præsenter ligeledes nye værktøjer for udviklere i større virksomheder, herunder: 

  • Ny version af ASP.NET, der kører i skyen og giver udviklere mulighed for at optimere cloud- og server-opgaver med større fleksibilitet og højere ydelse end før.
  • Preview af Visual Studio til Apache Cordova platformen, som gør, at udviklere nemt kan bygge hybride applikationer til flere forskellige devices via HTML og JavaScript. Udviklere kan således skabe apps til Windows, iOS og Android via .NET.
  • Mere agil softwareudvikling i form af en udvidet Visual Studio Online, der indeholder en række nye API’er, som kan integrere med tredjeparts services.

  Danmark stærkt repræsenteret på TechEd

  En delegation på 230 danske kunder, partnere og udviklere deltager på konferencen for at blive introduceret til den nyeste cloud-teknologi og lære, hvordan deres virksomhed kan udnytte fordelene ved skyen og hvilket cloud-setup er bedst egnet til netop dem. 

  Microsoft-partneren VENZO, der fokuserer på deployment, er begejstret for nyhederne på konferencen. Christian Petersen, Vice President  & Partner, siger:

  ”Vi er meget begejstrede for Microsofts lanceringer inden for mobil produktivt, og vi vil i fremtiden nemmere kunne imødekomme vores kunders behov for større fleksibilitet på mobile enheder. Samtidig kan vores kunder se frem til nemmere styring af applikationer i hybride cloud-løsninger. 

  ”Azure RemoteApp giver os mulighed for hurtigt og omkostningseffektivt at implementere løsninger, der giver slutbrugeren nem adgang til deres applikationer på tværs af pc’er og andre enheder. Og vi ser desuden store muligheder for at øge værdien med de nye funktioner i Intune, som gør det muligt at håndtere enheder på tværs af platforme.”

  Hos Teknologisk Institut ser man også positivt på annonceringerne ved TechEd.

  ”Microsoft er blevet meget tydeligere i deres kommunikation omkring, hvorledes de omfavner industriens begreber i forhold til cloud, siger Peter Vendelboe Hjortshøj, CIO på Teknologisk Institut

  ”De har operationaliseret deres cloud-budskab med løsninger, som hænger tæt sammen med on-premise datacenteret. Man er således ikke længere er i tvivl om, at Azure kan hjælpe med at gøre virksomhedens infrastruktur mere agil og dermed understøtte forretningens krav til vækst.”

  For mere information om Azure, se her.

  For generelt overblik over nyheder fra TechEd, se TechEd North America Virtual Newsroom.

  Vh. Claus Petersen, Senior Technology Strategist, Microsoft, cpeters@microsoft.com / 5157 8353.

   

 • Microsoft mener

  Opdatering til Dynamics AX 2012 giver virksomheder ERP i skyen og på mobile enheder

  Dynamics AX 2012 R3 er nu tilgængelig globalt. Det betyder, at danske ERP-brugere kan få glæde af nye funktioner inden for mobile applikationer og understøttelse i skyen. Derudover får transport- og logistiksektoren ny indsigt i forsyningskæden og bedre mulighed for styring af processer.

  Udviklingen inden for cloud, sociale medier, bring your own device og nemmere adgang til data ændrer måden, hvorpå vi kommunikerer og engagerer os med hinanden. Med den nye opdatering til Dynamics AX 2012 kan vores kunder se frem til en ERP-løsning, som giver brugere større mobilitet, udnytter mulighederne i skyen og hjælper virksomheder til at styrke sit engagement med sine kunder. Nemmere tilgængelighed til forretningssystemerne og processer direkte fra mobile enheder – f.eks. smartphones og tablets – giver medarbejdere fordelen ved at kunne arbejde med ERP-systemet på farten og derved yde kunderne langt bedre service end tidligere.

  De vigtigste nyheder i Dynamics AX 2012 R3 er:

  • Mobile applikationer: Virksomheder kan nu udvikle og udrulle mobile applikationer, så brugerne kan tilgå Dynamics AX-funktioner direkte på tablets og smartphones, når de arbejder væk fra kontoret eller er på farten. Flere applikationer er allerede tilgængelige i Microsoft Store, f.eks. til rejseafregning, timeregistrering og godkendelser. En ny app er desuden tilgængelig for butiksansvarlige, som ønsker at kunne håndtere nye ordrer på stedet. Læs mere om mobile apps her.
  • Drift i skyen: Med Dynamics AX 2012 R3 kan virksomheder nu køre deres ERP-system på Microsoft Azure, hvilket giver sikker drift i skyen, herunder back-up af data og mulighed for at hente kritiske forretningsinformationer når som helst og hvor som helst. Med drift i Windows Azure følger muligheden for at oprette sit eget virtuelle univers, hvorfra man bedre kan forudsige og justere ændringer. Samtidig har man nem adgang til support.
  • Lifecycle Services: Virksomheder kan få service og support til bedre at planlægge, forudsige og reagere på ændringer i forretningen. Med Lifecycle Services kan IT-afdelingen i samarbejde med forretningen styre opgraderinger, roller og licensrettigheder, overvåge Dynamics AX-systemet, justere forretningsprocesser og nemt modtage support i skyen. Lifecycle Services har allerede sparet virksomheder, som har testet løsningen, for både tid og ressourcer, der er forbundet med at identificere og løse forretningsudfordringer.
  • Transport og logistik: Dynamics AX 2012 R3 indeholder også funktioner specielt udviklet til transport- og logistiksektoren, som giver bedre indsigt i forsyningskæden og bedre mulighed for at styre og standardisere processer.

  Return on investment på tre år

  En undersøgelse, som Forrester Consulting har foretaget på vegne af Microsoft, viser, at virksomheder, der benytter Dynamics AX, opnår god return on investment (RoI). I gennemsnit er investeringen tilbagebetalt med 92% efter tre år, og der høstes gevinster for over 30 millioner kr.

  Dynamics AX 2012 R3 markerer et afgørende teknologisk skridt fremad, da opdateringen gør ERP tilgængelig på virksomheders mobile it-enheder og i skyen – og dermed giver medarbejdere adgang til forretningskritisk data hvor som helst og når som helst. Dermed får virksomhederne og den enkelte bruger en stærk og fleksibel platform til at videreudvikle forretningen og vækst.

  Hasse Bergman, CEO for ERP-eksperten SCALES, har store forventninger til Dynamics AX 2012 R3:

  ”Frigivelsen af AX2012 R3 er årets vigtigste begivenhed for alle eksisterende og potentielle ERP-kunder, da opdateringen flytter mulighederne for at adressere kundernes ønsker og behov væsentligt. Dynamics AX2012 R3 tilbyder afgørende produktivitetsfremmende muligheder indenfor benyttelse af mobile apps samt omkostningsbesparende muligheder for at udnytte Cloud-platformen Azure til drift af løsningen. Mange kunder har i længere tid efterspurgt mere transparente og kendte omkostninger, som med den nye opdatering er en de facto mulighed.

  Den største nyhed i Dynamics AX2012 R3 er introduktionen af det helt nye Warehouse Management System, som er fuldt integreret med meget avanceret funktionalitet til at understøtte processerne i hele distributionskæden. Hos SCALES er vi allerede i gang med de først tre implementeringer, der baserer sig på R3-opdateringen og har flere på vej. Vi har store forventninger til R3-frigivelsen og glæder os til at kunne tilbyde og implementere et så visionært og funktionsrigt produkt.”

  For mere information om Dynamics AX 2012 R3, se her. Forrester Consulting rapporten kan downloades her.

  Vh. Alexander Schadow, Business Group Lead, Microsoft Dynamics; aschadow@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Ny dansk sports-app videre i international konkurrence - Bill Gates venter

  I går afholdt Microsoft Danmark og Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise for første gang teknologi- og innovationskonkurrencen Imagine Cup i Danmark.

  Vinderne blev de unge iværksættere Anders Stolzenbach på 19 år og Rasmus Theilsø Madsen på 26 år, som præsenterede deres app 'YouBeRu'.

  Potentiale til at forandre brug af teknologi i sportsverdenen

  "YouBeRu er en ny applikationsløsning, som kan indsamle realtidsdata på sportsudøvere, give ny indsigt til fagfolk og samtidig skabe fornyet begejstring og involvering blandt fans og tilskuere. Vi synes selv, at vores idé er nytænkende og at der er et behov for løsningen i markedet, og det har interessen og opbakningen fra Microsoft bekræftet os i", fortæller Anders og Rasmus.

  YouBeRu står for 'You Better Run' og henvender sig til arrangører af, deltagere i og publikum til sportsbegivenheder som maratonløb, triatlon og cykelløb. App’en YouBeRu bruger tilskuernes smartphones til at registrere atleternes bevægelse og placering på en rute. Deltagerne udstyres alle med en chip og hver gang løberen eller cykelløberen passerer en tilskuers smartphone, der kører app’en, registreres atletens placering og hastighed. Disse data går direkte i skyen, hvor alle atleternes data samles i et dynamisk kort, som tilskuerne kan følge live i app’en. Det er således tilskuernes tilstedeværelse og anvendelse af app’en, der muliggør realtids-indsamlingen af data, som informerer og underholder tilskuerne under hele løbet.

  ”Imagine Cup er en konkurrence, hvor de unge får lov at drømme og tænke stort. Vi håber, at vi fremadrettet vil se mange flere initiativer fra erhvervslivet, der retter sig mod unge mennesker og teknologi. Det er vigtigt, at de bliver motiveret og inspireret til at arbejde med teknologi og udvikle deres skaberkompetencer, og at de ser det enorme potentiale, der ligger heri i forhold til jobs og vækst”, siger Christian Vintergaard, administrerende direktør fra Fonden for Entreprenørskab.

  Se mere og hør fra både Anders og Rasmus samt Christian Vintergaard i denne video:

  Med sejren i gårsdagens finale er Anders og Rasmus nu gået videre til den vesteuropæiske finale, som afvikles over den næste måned. Vinderne af denne kommer til Seattle, hvor de skal konkurrere mod app-udviklere fra resten af verden. Imagine Cup-verdensmestrene får 50.000 dollars og skal præsentere deres app for den meget succesfulde iværksætter Bill Gates.

  Mvh. Anette Nørgaard, ansvarlig for studerende og startups i Microsoft Danmark, anno@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Kan den næste WhatsApp komme fra Danmark?

  Dansk erhvervsliv efterspørger i stigende grad kandidater med tekniske færdigheder og digitale skaberevner, men der er stor mangel på it-programmører og Danmarks status som førende it-nation er stærkt nedadgående.

  Der er imidlertid et enormt potentiale inden for it, både herhjemme og uden for Danmarks grænser. App-industrien boomer i disse år. Alene i Danmark vil der inden for det næste årti blive skabt 35.000 nye jobs relateret til apps, og i februar købte Facebook beskedtjenesten WhatsApp for den svimlende sum af 19 milliarder dollars eller rundt regnet 100 milliarder kroner.

  En række opfindsomme og digitalt begavede unge iværksættere er klar over, hvilken vej vinden blæser, og de vil i dag præsentere deres bud på fremtidens løsninger i den globale teknologi- og innovationskonkurrence Imagine Cup.

  Første gang i Danmark

  Siden 2003 har 1,65 millioner studerende fra over 190 lande deltaget i Imagine Cup. Imagine Cup er en konkurrence, som har til formål at give unge mennesker værktøjer til at skabe med it – og omsætte deres ideer til handling og konkrete produkter.

  I dag afholder Microsoft Danmark i samarbejde med Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise konkurrencen for første gang på dansk grund i Vega, København.

  ”Vi ser, at flere og flere unge arbejder med mobil- og webteknologi, og her er der et stort potentiale for fremtidige vækstvirksomheder. Men det er vigtigt, at de unge får færdigudviklet deres idéer, og det er en konkurrence som Imagine Cup et godt afsæt for”, siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise.

  I konkurrencen skal holdene skabe et originalt teknologiprojekt fra den spæde idé til den endelige udførsel. Projektet skal falde inden for kategorierne Games, Innovation eller World Citizenship. Ud af hundredevis af hold fra hele verden er to unge danske iværksættere, Anders Stolzenbach på 19 år og Rasmus Theilsø Madsen på 26 år, for nylig blevet kåret som internationale vindere i Imagine Cups indledende innovationskonkurrence, hvor de skulle skitsere deres projektplan.

  Chance for at møde Bill Gates 

  Anders og Rasmus præsenterer i dag deres app ”YouBeRu” i Vega foran et dommerpanel bestående af stærke danske profiler inden for innovation og teknologi.

  "Vores idé er en ny applikationsløsning, som kan indsamle realtidsdata på sportsudøvere, give ny indsigt til fagfolk og samtidig skabe fornyet begejstring og involvering blandt fans og tilskuere. Vi synes selv, at vores idé er nytænkende og at der er et behov for løsningen i markedet, og det har interessen og opbakningen fra Microsoft bekræftet os i", fortæller Anders og Rasmus.

  Imagine Cup-dommerne i den indledende konkurrence mente, at programmet, har potentiale til at forandre brugen af teknologi i sportsverdenen, og derfor modtog de to danskere innovationsprisen samt 3.000 dollars til at føre deres idé ud i livet.

  Vinderne af den danske Imagine Cup-finale får chancen for at komme til Seattle og konkurrere mod app-udviklere fra resten af verden. Imagine Cup-verdensmestrene får 50.000 dollars og skal præsentere deres app for den meget succesfulde iværksætter Bill Gates.

  Mangel på it-faglighed bremser dansk vækst

  Fagfolk råber i øjeblikket vagt i gevær over stagnationen i dansk it-vækst og hilser tiltag som Imagine Cup velkommen.

  ”Manglen på programmører betyder, at danske virksomheder må sige nej til nye ordrer og dermed nej til vækst. Der vil være en helt kontant afregning, hvis vi ikke får løst problematikken om at skaffe den fornødne kompetente arbejdskraft”, siger Morten Bangsgaard, administrerende direktør i IT-brancheforeningen.

  Ifølge Morten Bangsgaard skal der flere ting i de unges faglige værktøjskasse for, at de kan imødekomme kravene på det fremtidige arbejdsmarked. Blandt andet mener han, at vi bør sætte it og programmering på skemaet i folkeskolen, styrke skaberkompetencerne på grund- og ungdomsuddannelserne og sikre et højere optag på it-uddannelserne. Herudover skal vi sørge for at etablere bedre brobygning mellem uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv.

  Dette synspunkt bakkes op af Janus Sandsgaard, chefkonsulent i Rådgivnings og Videnservice i Dansk Erhverv:

  ”It og programmering ikke er ikke kun for nørder. Det er almen dannelse. Når børnene lærer at skrive i folkeskolen er der ikke fordi alle skal være forfattere, men fordi man ikke kommer uden om at kunne begå sig på skriftlig dansk. Tilsvarende bør eleverne blive introduceret til det basale i programmering. Ikke fordi alle skal være programmører, men fordi man skal lære at begå sig og forstå logikker or principper bag den teknologi, vores samfund bygger på”, siger Janus Sandsgaard.

  Microsoft Danmark ønsker Anders og Rasmus og alle andre deltagerne af Danmarks første Imagine Cup-finale held og lykke!

  Mvh. Anette Nørgaard, ansvarlig for studerende og startups i Microsoft Danmark, anno@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Build: Mød Cortana – og alle de andre nye features til Windows Phone 8.1

  På Build-konferencen, der finder sted i San Francisco i disse dage, har vi netop løftet sløret for Windows Phone 8.1 – en opdatering, som byder på en række nye og rigtig spændende features. Med Windows Phone 8.1 sætter vi endnu engang brugeren i centrum med features, der gør din smartphone endnu smartere og endnu mere personlig.  

  Joe Belfiore var på scenen i San Fransisco, hvor han demonstrerede Windows Phone 8.1 - hvis du er nysgerrig, så kan du se med her.

  Gør din startskærm mere personlig

  Sidste år introducerede vi muligheden for at have tre kolonner af Live Tiles på startskærmen på smartphones med 5”-skærme eller større. Dette bliver nu muligt på alle Windows Phones uanset skærmstørrelsen, så du får mulighed for at skabe et større overblik over dine favorit-apps direkte fra startskærmen.

  Vi gør det også muligt at indsætte et personligt baggrundsbillede på startskærmen, og samtidig bliver dine apps ’transparente’, så du kan se din personlige baggrund, når du scroller op og ned på startskærmen.

  Med Windows Phone 8.1 introducerer vi også en ny app, som lader dig indstille låseskærmen med nye, visuelle effekter og animationer. 

  Mød Cortana – din personlige, digitale assistent

  Blandt de mest spændende nyheder i Windows Phone 8.1 er Cortana, verdens første personlige digitale assistent i Windows Phone. Mange vil kende navnet fra Halo, hvor Cortana assisterer Master Chief.

  Cortana er baseret på Bing, og er den første digitale assistent, som lærer dig og dine brugsmønstre at kende, så hun kan tilpasse sin assistance i forhold til din adfærd og dine vaner. Cortana holder øje med dine interesseområder og filtrerer støj fra, så du kan fokusere på de mere vigtige og interessante gøremål. Cortana bliver først tilgængelig i USA som beta, og vil siden blive tilgængelig i England og Kina senere på året – mens andre lande må vente til 2015.

  Du starter Cortana ved at klikke på hendes Live Tile eller ved blot at trykke på søgeknappen på din Windows Phone – dermed kommer du til Cortana Home. Du interagerer med Cortana ved enten at tale til hendes eller ved at skrive. Hvis du f.eks. sidder i et møde, så skriver du bare dine instrukser, og så svarer Cortana tilbage ved at skrive til dig – altså uden at forstyrre mødet med tale. Hvis du taler til hende, svarer hun dig tilbage, og hun vil endda fortsætte samtalen på naturlig vis.

  Når du interagerer med Cortana for allerførste gang, vil hun begynde med at lære et par ting om dig, såsom hvad du hedder, hvordan man udtaler dit navn, og hun vil spørge ind til dine personlige interesser. Så snart hun kender lidt til dig, vil hendes ’hjem’ indeholde oplysninger, som er skræddersyet til dig. Det kan være oplysninger om din næste rejse med info om din flyafgang og emails med rejsedokumenter. Det kan være vejreudsigten, seneste nyheder eller måske trafikoplysninger som relaterer sig til din daglige pendlerrutine.

  I udviklingen af Cortana har vi inddraget en del ’rigtige’ personlige assistenter for at blive klogere på, hvordan de arbejder og hvilke opgaver, de typisk udfører – og de talte især om udfordringen med at holde styr på deres chefs interesser og præferencer. Med dette udgangspunkt har vi skabt Cortana Notebook, som samler alle de oplysninger, som Cortana noterer sig omkring dig og som Cortana bruger til at være proaktiv og hjælpsom i løbet af dagen. Du kan f.eks. lære hende, at du gerne vil have hendes hjælp til at komme ud af døren i god tid, når du f.eks. skal nå et fly. Det kan også være, du foretrækker, at hun sætter din telefon på ’silence mode’ på givne tidspunkter i løbet af en dag – ligesom hun kan lære, hvilke særlige personer, der måske godt må forstyrre dig på de tidspunkter, hvor du ellers ikke vil forstyrres.

  Og så er Cortana den eneste digitale assistent, der kan give dig særlige påmindelser omkring personer. Det kan f.eks. være, at du gerne vil mindes om, at din kammerat skylder dig penge næste gang, du taler med ham. Alle dine personlige interesser og oplysninger har du selv den fulde kontrol over via Cortana Notebook.

  Da Cortana er baseret på Bing, interagerer hun også naturligt med Bing.com, når du logger dig på. Her kan nogle af dine præferencer for f.eks. vejrudsigt, nyheder osv. blive overført fra Cortana til Bing.com.

  Vi har også designet Cortana til at kunne interagere med apps udviklet af tredjeparter, som du har installeret på din Windows Phone. Hun kan f.eks. starte et Skype-videokald for dig, finde en tv-serie på Hulu Plus, tjekke Facebook eller tweete for dig.

  Og Cortana er ikke bare en tør computer, der giver dig søgeresultater. Ligesom vi kender Cortona fra Halo, så har Cortona på Windows Phone personlighed. Men det finder du kun ud af på en måde – vi glæder os til at præsentere dig for Cortona.

  Nye apps, nye features


  Med Windows Phone 8.1 har vi desuden dykket ned i en masse forbedringer af eksisterende funktioner, ligesom vi introducerer nye funktioner og apps, herunder:

  Action Center, som giver dig mulighed for at se notifikationer samt hurtig adgang til vigtige indstillinger som Wi-Fi, Flight Mode og Bluetooth – en funktion, som er tilgængelig på tværs af hele brugerfladen.

  Word Flow Keyboard, som lærer din skrivestil at kende og som husker navnene på dine på dine kontakter, så du kan skrive endnu hurtigere – og med Word Flow Keyboard kan du skrive ved at lade dine fingre glide henover bogstaverne, så du kan skrive virkelig hurtigt – altså uden at løfte fingerende fra skærmen.

  Ny Skype-app, som er integreret med opkaldsfunktionen, så du kan opgradere et almindeligt telefonopkald til et Skype-video kald med et enkelt tryk. Desuden snakker Skype sammen med Cortana, så Cortana kan styre dine Skype-kald – ligesom en rigtig telefonassistent.

  Ny kalender-app, som nu indeholder en uge-visning og som byder på en nemmere navigation mellem dage, uger og måneder. Og så har kalendere fået et nyt look, som minder meget om Outlook på din pc.

  Musik, video og podcasts kører nu som separate apps, så man nemmere kan tilgå og redigere i spillelister, købe og leje videoer, og abonnere på podcasts via RSS feeds og foretage en Bing-søgning efter nye podcasts. Og, så har vi forbedret volumen-kontrollen, så du justere lydstyrken for hhv. opkald og notifikationer og for apps og medieindhold separat.

  Personer, e-mail og konti er også forbedret. Dine Personer-app giver dig federe feeds fra sociale medier blandt andet med større billeder og Personer-app’en forbinder automatisk til sociale netværks-apps, så du får nemmere adgang til alle funktionerne i disse apps. E-mail supporterer nu S/MIME sikrede e-mails og så har vi udvidet understøttelsen af de forskellige brugerkonti, som du kan forbi til via din Windows Phone med iCloud.

  Billeder og kamera er desuden organiseret på en helt nye måde, så du hopper direkte til dine seneste billeder, når du åbner Billeder-app’en, ligesom dine billeder er organiseret efter dato og lokation. Vi udvider også integrationen af online-billedalbums. I kameraet har vi opdateret brugerfladen, og vi har tilføjet en ny feature, som kan lave ’burst’-optagelser.

  Administrer din telefon

  Med Windows Phone 8.1 har vi også gjort det endnu nemmere for dig at administrere dit forbrug.

  Data Sense byder på nye muligheder for at få overblik over dit dataforbrug, bl.a. ved at holde dig opdateret på dataforbrug inden for en given måned og dataforbrug fordelt på apps. Data Sense holder også styr på dit dataabonnement, så hvis du har begrænset datakapacitet inkluderet i dit abonnement, så vil Data Sense advare dig, når du er ved at nå forbrugsgrænsen, ligesom Data Sense vil prioritere Wi-Fi frem for det mobile netværk, når du skal forbruge større mængder af data. Windows Phone 8.1 har også en ’high savings’-funktion, så du kan browse webindhold med komprimerede billeder, så du dermed forbruger mindre data.

  Wi-Fi Sense forbinder automatisk til gratis offentlige hotspots, så du også her kan spare på dataforbruget på dit mobile netværk. Du får også mulighed for at dele dit Wi-Fi-baserede hjemmenetværk med venner og bekendte, så dine gæster automatisk hopper på dette netværk, uden at du skal sætte dem op med brugernavn og kode hver gang. Wi-Fi Sense kan desuden snakke sammen med Cortana, så hun kan hjælpe dig med at styre dine Wi-Fi-forbindelser.

  Storage Sense hjælper dig med at administrere indhold, som er lagret på telefonens hukommelse og på SD-kortet, hvis din telefon understøtter dette. Med Storage Sense kan du også flytte apps og indhold mellem telefonens hukommelse og SD-kortet.

  Battery Saver giver dig mulighed for at sætte telefonen i strømsparetilstand, så du kan forlænge batteriets daglige levetid. Vores tests har vist, at hvis du tilvælger ’automatic mode’ og dit batteri er nede på 20%, så kan du holde telefonen tændt i 24 timer. Battery Saver giver dig desuden et overblik over dine apps batteriforbrug.

  Windows og Windows Phone spiller endnu bedre sammen

  Det centrale i Windows og Windows Phone er din Microsoft-konto, som sørger for, at dine enheder spiller godt sammen – og integrationen mellem dine enheder forstærkes yderligere med Windows Phone 8.1. Hvis du foretager ændringer i den grafiske opsætning på din Windows Phone, vil du opleve de samme ændringer på din Windows pc eller tablet. Og hvis du foretager et køb i én af de nyere apps, som er designet til både Windows Phone og Windows 8.1, så slår købet igennem på begge dine enheder. Du vil også opleve, at f.eks. kodeordet til dit hjemmenetværk kun skal tastes ind på én af enhederne – og derefter virker på dem begge. Du kan også projektere skærmen fra din Windows Phone på din pc eller tablet via kabel – og på længere sigt vil vi også tilføje den trådløse Miracast-teknologi til din Windows Phone.

  Med Windows Phone 8.1 introducerer vi også Internet Explorer 11 til Windows Phone, der på sammen måde synkroniserer med din Windows pc eller tablet, så du f.eks. kan se favoritter og åbne faner på tværs af enhederne. IE 11 til Windows Phone giver dit desuden mulighed for InPrivate-browsing, lagring af kodeord og ny, smart ’reading mode’.

  Windows Phone til erhvervslivet

  Windows er i mange virksomheder det foretrukne styresystem, og Windows Phone er på mange måder integreret rigtig godt i Windows-økosystemet, så det er nemmere at arbejde på farten. Med Windows Phone 8.1 bliver det nemmere for it-afdelingen at håndtere og administrere smartphone-enhederne, ligesom det bliver nemmere for medarbejderne at få adgang til forretningsapplikationer og -tjenester på farten. Det sker med udvidet MDM, håndtering af LOB-applikationer og certifikater, S/MIME og VPN-support – så det bliver nemmere for virksomheder at tilbyde medarbejderne en attraktiv mobil løsning, der samtidig lever op til høje virksomhedskrav og sikkerhedsstandarder.

  Glæder du dig til Windows Phone 8?

  Windows Phone 8.1 bliver rullet ud til eksisterende Windows Phone 8-brugere over de kommende par måneder, og vil være tilgængelig på Nokias nye smartphones, herunder de nye Lumia 630 og 635, og Lumia 930, som Nokia præsenterede tidligere i dag. Hvis du er registreret som udvikler til Windows Phone, så kan du hente opdateringen i starten af april.

  Vi er rigtig stolte af den udvikling, som vi har vist med Windows Phone – en udvikling som analysehuset IDC noterede sig, da de udråbte Windows Phone som den hurtigst voksende smartphone-platform i 2013. Vi har store forventninger til fremtiden, og med annonceringen af vores nye hardwarepartnere Prestigio og Micromax ser vi frem til, at endnu flere brugere verden over vil få glæde af Windows Phone.

  Læs mere om Windows Phone 8.1. på Windows Phone Blog.

  Vh. Jon Bille, ansvarlig for Windows Phone i Microsoft Danmark / jon.bille@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Build: Windows 8.1-opdatering klar

  På Microsofts årlige udviklerkonference, Build, som i disse dage finder sted i San Francisco, har vi netop offentliggjort en ny opdatering til Windows 8.1, der giver vores brugere en endnu stærkere oplevelse, hvad enten de interagerer med pc’en eller tablets via touch eller med tastatur og mus.

  Da vi lancerede Windows 8 i 2012, åbnede vi op for en helt ny verden med touch og mobilitet i fokus. Vi byggede videre på det stærke fundament i Windows 7, og vi introducerede samtidig en helt ny brugeroplevelse med touch, samt én sammenhængende brugerflade på tværs af pc’er, tablets og smartphones. Siden introduktionen af Windows 8 har vi løbende forbedret brugeroplevelsen, og i dag er kundetilfredsheden højere med en touch-baseret Windows 8-enhed end på en Windows 7-enhed uden touch-funktionalitet.

  Da vi på sidste års Build-konference introducerede Windows 8.1, præsenterede vi et nyt Windows med en række forbedringer, baseret på feedback fra vores brugere. Bl.a. introducerede vi Windows-knappen i nederste venstre hjørne, forbedret multi-tasking, udvidede muligheder for personlige indstillinger og for at personalisere brugerfladen – herunder muligheden for at vælge imellem at starte pc’en op på den nye startskærm eller direkte på skrivebordet.

  Nu gør vi Windows-oplevelsen endnu bedre.

  Windows 8.1-opdateringen byder nemlig på nye funktioner og justeringer, der giver vores brugere en endnu stærkere oplevelse, hvad enten de interagerer med deres pc eller tablet via touch eller med tastatur og mus – eller gør begge dele. Opdateringen betyder også forbedringer for vores erhvervskunder, den giver nye muligheder for udviklere, og den hjælper hardware-producenterne med at holde omkostningerne nede.

  Nemmere adgang til sluk/genstart og favoritapplikationer

  På startskærmen finder man nu en sluk/genstart-knap og en søgefunktion i øverste højre hjørne ved siden af ens brugerbillede, hvilket gør det lettere at slukke for pc’en samt søge direkte fra startskærmen.

  Foretrækker man at arbejde fra skrivebordet, har vi bibeholdt muligheden for at starte pc’en direkte fra skrivebordet frem for fra startskærmen. Man kan ligeledes fastgøre almindelige programmer og applikationer fra Windows Store samt favorithjemmesider til proceslinjen nederst på skrivebordet. Desuden har vi gjort proceslinjen synlig på startskærmen, så når du bruger en mus, skal du blot pege ned i bunden af startskærmen for at få vist din proceslinje – hvorfra du let kan starte eller skifte imellem dine favoritprogrammer og -hjemmesider.

  Velkendte funktioner med mus og tastatur


  Musen virker nu på samme måde på tværs af hele Windows. Når man eksempelvis har en app åben og flytter musen op i toppen af skærmen, så vil man nu se de velkendte luk-knapper. Ligeledes kan man nu bruge højreklik-funktionen på startskærmen, så hvis man eksempelvis højreklikker på et app-ikon, så får man nu en indholdsoversigt, der viser, hvad man kan gøre med app’en – helt som man kender det fra programmer og filer på skrivebordet. Så hvis man f.eks. ønsker at fastgøre en app til proceslinjen, ændre størrelsen på ikonet eller fjerne app’en, så klares det nu ved at højreklikke og vælge kommandoen fra indholdsoversigten.


  Nemmere at finde nye apps

  Med den nye opdatering har vi også fastgjort Windows Store til proceslinjen som standard, så man hurtigere kan åbne Windows Store og finde nye apps.

  Efter installationen af nye apps får man en besked i nederste venstre hjørne, der henviser til app’en.

  Forbedret browser-oplevelse

  Med Windows 8.1-opdateringen har vi også foretaget et par justeringer af Internet Explorer 11, som nu tilpasser selve visningen af browseren i forhold til den enhed, man bruger. Eksempelvis vil der være forskel på antallet af tabs vist på skærmen, fontstørrelser og menu-visninger afhængig af, om du bruger en 8”-tablet eller en 24”-pc sammen med mus og tastatur.

  fisghl-tabs2

  Desuden kan man nu vælge, om man vil have vist browser-adresselinjen og åbne faneblade på skærmen hele tiden, eller om man foretrækker fuldskærmsvisning af hjemmesider, når man browser rundt.

  Forbedringer til erhvervskunder

  Til virksomheder og offentlige organisationer introducerer vi vigtige forbedringer, herunder Enterprise Mode Internet Explorer (EMIE) og udvidet Mobile Device Management (MDM). EMIE gør IE8 kompatibel med IE11, så virksomheder nemt kan køre eksisterende internetbaserede applikationer på Windows 8.1-enheder. Med udvidelsen af MDM introducerer vi yderligere indstillinger, som kan integreres i enhver MDM-løsning, herunder håndteringen af Windows Store applikationer og hjemmesider i forhold til virksomhedens it-politik. Mere information om Windows 8.1-opdateringen til erhvervskunder, kan findes på Windows for your Business Blog, og endnu mere detaljeret på Springboard Series Blog.

  Nye, billige enheder

  Endelig har vi med Windows 8.1-opdateringen gjort det nemmere for vores hardwarepartnere at producere Windows-enheder til lavere omkostninger – f.eks. enheder med kun 1 GB RAM og 16 GB hukommelse, så vores brugere kan købe prisbillige enheder og stadig få den fulde Windows-oplevelse uden at gå på kompromis med ydelsen.

  Windows 8.1-opdateringen er tilgængelig for MSDN-brugere nu og vi ruller den ud til vores Windows 8.1- og Windows RT 8.1-brugere via Windows Update fra tirsdag 8. april. Afhængig af dine indstillinger sker denne opdatering automatisk, ellers kan du hente den i Windows Store. Hvis du endnu ikke har opdateret fra Windows 8 til Windows 8.1, så skal du hente opdateringen via Windows Store.

  Vi glæder os endnu engang over at gøre Windows-oplevelsen endnu bedre, og give vores brugere en mere personlig og stærk oplevelse på tværs af pc’er og tablets.

  Vh. Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows i Microsoft Danmark, mthansen@microsoft.com

  Ps. Til de interesserede kan vi afsløre, at denne Windows 8.1-opdatering hedder KB2919355

   

 • Microsoft mener

  Office til iPad – hvad er nu det?

  I sidste uge løftede vi sløret for Office til iPad – touch-optimerede udgaver af Word, Excel og PowerPoint. Udviklingen af Office til iPad har været en spændende rejse for os, for ikke alene har vi ønsket at give vores brugere mulighed for at bruge Office på endnu en mobil enhed og platform – vi har ønsket at designe det velkendte Office som apps, der er fuldt optimerede til de brugerscenarier, som iPad’en lægger op til. Samtidig har vi ønsket at supplere de eksisterende Office-apps til iPad; OneNote, OneDrive og OWA (Outlook Web App), så vores brugere nu kan få den fulde Office-oplevelse – nær den oplevelse, de kender fra en pc eller Mac – på deres iPad. Hvis du endnu ikke har set resultatet, så kig med her.

  Annonceringen af Office til iPad skete på vores nye direktør Satya Nadellas første officielle pressemøde, hvor han fortalte om grundstenen for Microsofts forretning anno 2014: ’Mobile First, Cloud First’. Men hvad betyder det?

  Mobile First

  Først og fremmest er det en erkendelse af, at vores hverdag ser anderledes ud, end den gjorde for blot et par år siden. Uanset om vi er forretningsfolk, fagfolk, studerende, familiefædre/-mødre eller endda bedsteforældre, så lever vi i den mobile æra. Vi er alle udstyret med en bærbar pc, en tablet eller en smartphone – og mange af os er sågar udstyret med alle ovenstående på én gang og samme tid. Det medfører, at vi både kan være på farten, være forbundne med hinanden og være produktive på samme tid – aktiviteter i vores hverdag, som vi tidligere var bundet til et skrivebord for at kunne udføre.

  Cloud First

  Vores ’nye’ mobile adfærd stiller krav om, at vi ikke er begrænsede af adgangen til de tjenester og services – og ikke mindst data, som gør os i stand til at være produktive på tværs af de mobile enheder, som vi slæber med os rundt. Denne udfordring løser vi ved hjælp af cloud’en – eller skyen, som lagrer vores brugeres ting og sager – dokumenter, billeder, kontakter mv. Og som lagrer vores tjenester, så brugerne kan gøre brug af dem, uanset hvor de befinder sig.   

  Office er til alle

  Nogle vil undre sig over, at vi lancerer Office til en konkurrerende platform. Når vi gør dette, skyldes det vores vision om, at Office er for og til alle. Vores grundpræmis er, at vores brugere er ’Mobile First, Cloud First’-individer, som vi ønsker at understøtte uanset hvilke mobile enheder, de anvender på ethvert givent tidspunkt.

  Mere end én milliard mennesker verden over bruger Office. Det svarer til hver én ud af syv mennesker over hele kloden. Det vidner om, at vi med Office har udviklet et produkt, som hjælper folk med at få tingene gjort – som gør vores brugere produktive, hvad enten de arbejder, laver indkøbslister, privatbudgetter eller billedslideshows til årets familiebegivenhed. Hvad enten det er Office til pc, iPad eller smartphones, forsøger vi at tilbyde et produkt, der rammer plet i forhold til brugernes hverdag og behov. 

  Da vi introducerede Office 365 for lidt over et år siden, præsenterede vi Office i en helt ny version: Office på abonnementsbasis – eller Office som en tjeneste, man kan få adgang til på alle sine mobile enheder. Office 365 adskiller sig også fra den traditionelle Office-pakke, fordi Office 365 ’bor’ i skyen og lagrer brugernes ting i skyen – så man ikke alene har adgang til programmerne på sine mobile enheder, man har også adgang til sine ting uanset, hvor man befinder sig.

  Hvorfor? Fordi vi lever i en mobil æra – og fordi Office er til alle.

  Hurtige fakta om Office til iPad

  Hvad er systemkravene for at kunne køre Office på iPad? Du skal have en iPad, som kører på iOS 7 eller en senere version.

  Hvad koster Office til iPad? Du kan hente app’en gratis i Apple App Store – med denne app kan du læse og gennemse dine Word, Excel og PowerPoint-filer fra iPad. For at kunne redigere og oprette Office-dokumenter fra iPad kræver det et abonnement på Office 365. Med dette abonnement kan du tilgå og redigere dine filer på tværs af alle dine enheder.

  Kan man prøve app’en, før man køber et abonnement? Ja, du kan tegne et 30-dages gratis prøveabonnement på Office 365 – det gør du via Office.com/try

  Hvilke versioner af Office 365 kan man bruge på en iPad? Hvis du i forvejen har et abonnement på Office 365 i hustanden, på jobbet eller på studiet, så kan du bruge dette abonnement på iPad. Dette gælder Office 365 Home, Office 365 Small Business Premium, Office 365 Midsize Business, Office 365 E3 og E4 (Enterprise og Government), Office 365 Education A3 og A4, Office 365 ProPlus og Office 365 University. Det nye Office 365 Personal vil også kunne bruges, når denne version bliver tilgængelig senere på foråret.

  Vh. Anne-Marie Gjellerup, produktchef for Office i Microsoft Danmark / anneg@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Big Data til en milliard mennesker

  Big Data er en af tidens helt store teknologitrends, da den rigtige strukturering af informationer og data giver indsigt og konkurrencemæssige fordele. Antallet af data forventes at nå 5.247 gigabytes pr. person i 2020. Det betyder, at der vil være dobbelt så mange bytes af data, som der er liter vand i havene. Eksplosionen i data styrkes af det stigende antal af tablets og smartphones, der øger adgang til informationer.

  Hos Microsoft er vores mål at give en milliard mennesker adgang til Big Data-indsigter - indsigter der kan sikre hurtigere innovation, hjælpe med at tiltrække nye og holde på eksisterende kunder, sænke driftsomkostninger og skabe vækst. Dette skal ske gennem løsninger, der er sikre, skalérbare og brugervenlige. I dag er Big Data en vigtig konkurrenceparamter, da informationer er nøglen til forretningsvækst.

  SQL Server 2014 nu tilgængelig i RTM

  Fra i dag er SQL Server 2014 tilgængelig i RTM-version (released to manufacturing), hvilket giver kunder og partnere en endnu bedre platform til håndtering af forretningskritiske applikationer i skyen.

  SQL 2014 indeholder nye funktioner, herunder In-Memory, der øger performance op til 30 gange ift. tidligere; disaster recovery i skyen; back-up i skyen, flytning af lokale applikationer til skyen; samt forskellige hybride sky-modeller via Windows Azure. SQL 2014 giver med andre ord bedre ydelse, nemmere indsigt i data og skaleringsmuligheder både on-premise og i skyen. En anden nyhed i SQL 2014 er understøttelse af Big Data-løsningen Hadoop 2.2 samt server back-up i Windows Azure.

  Hvis du vil vide mere om mulighederne med Big Data, er du velkommen til at deltage virtuelt i arrangementet ”Accellerate your Insights” d. 15. april, hvor en ny Big Data-undersøgelse (inklusive danske tal) offentliggøres, og hvor Microsofts nye CEO, Satya Nadella og andre Microsoft-ledere og kunder giver deres bud på, hvordan man bedst kan høste forretningsværdi af Big Data.

  Læs om Microsofts vision for Big Data til 1 milliard mennesker.

  Læs også om hvordan SEAS-NVE skaber fremtidens el-net for danskerne med Big Data.  

  Vh. Lars Bo Granath, produktchef for Information Platform, larsbg@microsoft.com

   

 • Microsoft mener

  Nu lancerer vi Office 365 Personal

  Vi mener, at der skal være et Office til alle. Derfor præsenterer vi nu Office 365 Personal, der er vores Office-pakke på abonnementsbasis, som du kan anvende på én pc eller Mac, samt på én tablet eller smartphone. Med Office 365 Personal er du altid opdateret med de nyeste funktioner i vores Office-programmer – og så har vi integreret Office med skyen, så du altid har adgang til dine filer uanset, hvor du befinder dig. 

  Vi introducerede Office på abonnementsbasis sidste år med introduktionen af Office 365 Home Premium, som du fortsat kan købe under navnet Office 365 Home.

  Office 365 Personal er tilgængelig i løbet af foråret hos computerforhandlere landet over. Den vejledende pris for et årsabonnement er 599,- kroner.

  Find Office-pakken til dig

  Med Office 365 Personal kan du installere Office-pakken på én pc eller Mac, samt én smartphone eller tablet. Du får løbende opdateringer og nye funktioner, og nyder godt af 60 minutters Skype-opkald om måneden, samt 20 GB lagerplads på OneDrive.

  Til hele familiens Office-behov findes Office 365 Home, der giver mulighed for at installere Office-programmerne på fem pc’er eller Mac-computere, samt op til fem smartphones og tablets. Der er selvfølgelig også Skype-minutter og OneDrive-lagerplads med. Så burde alle være dækket ind.

  Endelig tilbyder vi vores Office-produkt gratis i form af Office Online, som nemt giver adgang til basisfunktionerne i Word, PowerPoint, Excel og OneNote. Office Online er, som navnet antyder, en onlinetjeneste, og kræver derfor, at du har en internetforbindelse og tilgår tjenesten via en browser – uanset om det er Internet Explorer, Chrome, Firefox osv.

  For at se en sammenligning mellem de forskellige Office-versioner og for at finde den, som passer dig bedst - læs mere her.

  Vh. Anne-Marie Gjellerup, produktchef for Office i Microsoft Danmark / anneg@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Tid til at tage afsked med Windows XP

  I 2001 lancerede vi Windows XP, som har været blandt de mest populære styresystemer i Microsofts historie. Når kalenderen om en måned viser den 8. april, er tiden for alvor kommet til at sende Windows XP på pension, her stopper vi nemlig med at supportere Windows XP.

  Hvorfor nu det?

  Når vi vælger at stoppe supporten af Windows XP, så sker det fordi, at Windows XP i dag er forældet. Styresystemet har eksisteret i knapt 13 år – og det er uhørt lang tid for et stykke software. Styresystemer og software anvendes jo ikke bare alene, det anvendes i samspil med andre programmer og ikke mindst i samspil med internettet – og her sker udviklingen i et højt tempo.

  Som brugere skifter vi løbende ældre programmer ud med nyere programmer, så vi får adgang til de nyeste funktioner, der gør vores hverdag nemmere. Hvis vi skal have en god oplevelse med de programmer, vi anvender på vores pc, så er vi afhængige af, at programmerne snakker godt sammen med vores styresystem. I dag er det de færreste programmer, som snakker godt sammen med Windows XP – og faktisk er det de færreste nye programmer, som i det hele tager bliver udviklet til at kunne anvendes sammen med Windows XP. Så for at vi bedre kan sikre, at alle vores brugere har en god oplevelse, hver gang de tænder deres pc, sender vi nu Windows XP på pension.

  Hvad betyder det rent praktisk, at Microsoft stopper supporten af Windows XP?

  Når vi om en måned stopper supporten af Windows XP, så betyder det, at vi ikke længere udvikler opdateringer til styresystemet, og vi vil ikke længere sende sikkerhedsopdateringer ud til vores brugere. Man vil heller ikke kunne hente teknisk support hos os.

  For vores brugere betyder det, at Windows XP ikke vil være sikker i forhold til trusler fra internettet, hvor der dagligt frigives nye former for vira og andre skadelige programmer. Man risikerer også, at man i dag anvender et program, som, hvis/når det opdateres, stopper med at fungere optimalt. Det betyder også, at hvis man oplever problemer med sin pc, som skyldes styresystemet, så vil man ikke længere kunne hente hjælp hos vores supportteam.

  Hvad bør man gøre?

  Vores anbefaling til eksisterende Windows XP-brugere er at opgradere til et nyere styresystem eller hvis tiden alligevel er inde til, at man snart skifter sin pc ud med en nyere model, så overvej at gøre det nu.

  Hvis man vælger at opgradere sit styresystem, så anbefaler vi, at man opgraderer til den nyeste version, Windows 8.1, så er man bedst fremtidssikret. Man skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle pc’er af ældre dato, der kan køre Windows 8.1. Dette kan man selv undersøge ved hjælp af vores Opgraderingsassistent, som er en lille fil, der undersøger om dit system og programmer er i stand til at køre på Windows 8.1.

  Når man opgraderer Windows XP til et nyt styresystem, skal man være opmærksom på, at man manuelt skal overføre filer og geninstallere programmer.

  Fordelene ved Windows 8.1

  Hvis man opgraderer fra Windows XP til Windows 8.1, vil man opleve, at ens pc starter op væsentligt hurtigere end man er vant til, ligesom pc’en generelt vil køre filer og programmer hurtigere. Hvis man har en laptop vil man også opleve, at batterilevetiden forbedres.

  Vi har også lavet mange forbedringer i Windows-brugerfladen – nogle ting vil virke meget velkendte, herunder Skrivebordet, Start-menuen og Kontrolpanelet og nogle ting er helt nye. Med Windows 8.1 har vi introduceret en ny startskærm, som præsenterer dig for dine programmer og apps i et grafisk overblik, som du kan tilpasse i forhold til dine daglige behov. Vi har også introduceret en ny søgefunktion, som lader dig søge i al indhold på din pc og samtidig på internettet ved én og samme søgning. 

  Vi har samlet alt, du behøver at vide, om Windows 8.1 her.

  Fordelene ved at købe en ny pc

  Ligesom der er sket rigtig meget i udviklingen inden for software de sidste 13 år, er der sket utrolig meget i udviklingen inden for hardware. Butikshylderne bugner af pc’er med nye, spændende formfaktorer – som eksempelvis de nye ”All-in-one”-pc’er med store, flotte skærme, de hybride enheder, der både kan anvendes som en laptop og som en tablet, eller de nye laptops, der vejer mindre end en liter mælk og samtidig holder batteri til en hel dag på farten. Og fælles for rigtig mange af de nye pc’er er jo touch-skærmen, som giver dig en helt ny oplevelse af brugervenlighed og interaktion med din personlige computer.

  På siden her har vi samlet et overblik over mange af de nye pc’er, der findes på markedet i dag.

  Tak for 13 gode år

  Vi ved, at rigtig mange af vores brugere har været glade for Windows XP – det har vi også! Nu gælder det nye tider, ny teknologi – og et nyt styresystem. Vi ser derfor frem til at gøre hverdagen endnu sjovere for de brugere, som kan se frem til en helt ny pc-oplevelse med et nyt og moderne styresystem.

  For at sikre en god overgang har vi samlet forskellige ressourcer, der hjælper dig videre fra Windows XP, på denne side – og hvis du skulle være i tvivl om hvilken Windows-version, du har i dag, så kan du finde ud af det her

  Vh. Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows i Microsoft Danmark, mthansen@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Social, big data og search i Office 365

  På SharePoint-konferencen, der i disse dage afholdes i Las Vegas, præsenterer vi nye oplevelser, der vil styrke samarbejde og kommunikation på fremtidens arbejdsplads. Nye sociale funktioner, big data og søgemuligheder til Office 365 samt nye udviklingsværktøjer til mobile løsninger, browsere og Office-enheder, er blandt højdepunkterne fra konferencen. Da danske virksomheder er langt fremme med brugen af SharePoint, deltager en stor dansk delegation af kunder, partnere og udviklere.

  ”Verden er i dag ét stort netværk, hvor forbindelser gør information relevant og tilgængelig og mennesker mere produktive. Desværre arbejder de fleste virksomheder ikke sammen i netværk, hvilket er afgørende for deres evne til at forbedre samarbejde og reagere hurtigere og smartere på kunder, konkurrencesituation og markedsændringer,” siger Jeff Teper, Corporate Vice President for Microsoft.  ”Office 365 byder i dag på oplevelser, der udnytter mulighederne inden for cloud, social, mobilitet og big data teknologi, så medarbejdere og teams kan identificere de rette kontakter og mest anvendelige informationer og dermed få mere arbejde fra hånden.”

  På baggrund af den vision fremviser vi nye løsninger for brugere, udviklere og IT-pro’er, som er på vej til Office 365 i nærmeste fremtid. Fokus er på beskyttelse af informationer og overholdelse af lovmæssige krav.

  Brugere af Office 365 kan se frem til mere personlige oplevelser, der integrerer sociale funktioner, så folk nemmere kan finde kollegaer og partnere, der arbejder på lignende projekter, så spildtid minimeres og relevante informationer bliver lettere tilgængelige. De største nyheder er:

  • Ny Office graf giver et konstant overblik over de nyeste og mest relevante informationer på tværs af SharePoint, Exchange, Lync, Yammer og Office.
  • En ny gruppefunktion forener mennesker, samtaler, kalendre, emails og dokumenter på tværs af Office 365. Når man opretter en gruppe i en Office 365 applikation, vil samtalehistorik, kalender, dokumentbibliotek og inbox være tilgængelig for medlemmerne – som lukket gruppe eller offentlig tilgængelig.
  • Integration af sociale diskussioner inden i dokumenter, der er gemt i SharePoint Online og OneDrive for Business.
  • Video portal, hvor man kan uploade, gemme og se videoer på sikker vis. Virksomheder kan således skabe og kategorisere videoer samt streame dem på mobile enheder via Office 365.

  For de mere end 3,4 millioner Office og SharePoint udviklere, offentliggør vi nye muligheder for at udvikle mobile løsninger med Office 365 SDK’er til Windows 8 og Android; forbedringer af Office 365 AP’er til PowerPoint og Outlook; nye API’er til dokumenter, kontakter, email, kalender og opgaver, som er intuitive og baseret på åbne standarder; deling af applikationer mellem eks. PowerPoint og PowerPoint Online.

  For IT pro’er består nyhederne i øget sikkerhed og beskyttelse af informationer i skyen og i hybride miljøer. Blandt nyhederne er funktioner til forebyggelse af datatab, OneDrive for Business (tidligere SkyDrive Pro) som en alenestående service og stærkere integration mellem SharePoint og Yammer.

  Danmark er et SharePoint land

  Fra Danmark deltager 170 antal kunder og partnere på konferencen. Denne SharePoint konference byder på mange vigtige nyheder for danske private og offentlige virksomheder.  Danmark er verdens mest modne SharePoint marked, hvor kunder og partnere sammen bygger forretningskritiske løsninger og applikationer, som skaber værdi for forretningen. Med annonceringerne på dette års SharePoint konference bliver det nu lettere at udvikle nye løsninger og applikationer, integrere til fagsystemer og knytte dette til mobile enheder.

  Jeg har særlig store forventninger til Office Graph, som vil revolutionere Office-platformen ved at bringe den sociale kontekst ud til brugeren via Office-klienterne. Med Office Graph vil social ikke længere være en selvstændig portal eller app, men den sociale kontekst vil i stedet være en naturlig del arbejdet i Office - uanset hvor man måtte befinde sig.

  Microsoft-partneren 2ndC, der senet blev kåret som årets innovationspartner, deltager på konferencen med en række danske kunder. Jesper Bergstedt, adm. direktør, siger:

  ”Microsofts fokus på social og services muliggør hidtil usete muligheder for innovation, deling og socialisering af information. Vi kan nu tilbyde vores kunder nye veje til at drive en effektiv forretning, der involvere alle relevante interessenter fantastisk hurtigt og til en pris som er hidtil uhørt.”

  For mere information om nyhederne fra SharePoint-konferencen, se her.

  Vh. Jon Haugen, produktchef for SharePoint i Danmark, jonhau@microsoft.com / 2949 9891.

 • Microsoft mener

  Nye Dynamics-værktøjer optimerer marketingkampagner, kundeservice og udnytter sociale medier

  Over tre fjerdedele i marketingindustrien mener, at marketingstrategi- og taktik har ændret sig mere i løbet af de sidste to år end de sidste 50 år. Og over halvdelen af CMO’er (Chief Marketing Officers) føler sig uforberedte på denne forandring. Ændringen i markedet skyldes i høj grad fremtoget af sociale netværk og mobilitet, som ændrer spillereglerne for virksomheders muligheder for at kommunikere med kunder og omvendt.

  Derfor lancerer vi helt nye værktøjer til Microsoft Dynamics CRM i andet kvartal af 2014: Opdateringen har fokus på tre vigtige områder, som skal hjælpe marketing- og salgsafdelinger til bedre at målrette sine kampagner, levere fantastiske kundeoplevelser og ikke mindst lytte til kundernes respons:

  1. Microsoft Dynamics Marketing – indeholder nye værktøjer til marketing automation, som giver dig mulighed for at engagere dine kunder med de rette budskaber baseret på den indsigt, du får ud fra stærke adfærds- og marketinganalyseværktøjer. Der er også nye værktøjer til nemt og hurtigt at lave nye kampagner til at engagere kunderne på tværs af kanaler samt nye muligheder for lead management og lead scoring.
  2. Personlig kundeservice -  for at kunne reagere hurtigt og effektivt på kundehenvendelser lancerer vi Unified Service Desk, et redskab hvormed kundeservicecentre kan håndtere flere forespørgsler på én gang. Desuden er Unified Service Desk integreret med andre sociale kanaler, som Facebook, Twitter, Skype og Lync, så man kan kommunikere med kunder på flere platforme.
  3. Social lytning – bliver nu tilgængelig i form af Microsoft Social Listening. Det giver virksomhederne mulighed for at opdage og forstå deres kunders reaktioner på produkter, deres brands og mulighed for at overvåge konkurrencesituationen. Som noget helt nyt er dette værktøj gratis for brugere af Microsoft Dynamics CRM Online for virksomheder med mere end 10 brugere og kan tilkøbes On Premise-versionen.

  Virksomheder efterspørger løsninger, som giver dyb indsigt i og forståelse for markedets mekanismer, så de kan levere fantastiske kundeoplevelser. Dynamics CRM opdateringen demokratiserer social lytning i organisationen, tilføjer nye kampagneværktøjer og skaber fundamentet for optimale kundeserviceoplevelser.

  Læs mere om den nye version af Microsoft Dynamics CRM, som bliver tilgængelig i andet kvartal 2014, på vores internationale CRM blog.

  Vh. Alexander Schadow, Business Group Lead, Microsoft Dynamics; aschadow@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Fra Unified Communications til Universal Communications

  På den årlige Lync-konference, som i denne uge har fundet sted i Las Vegas, var næsten 2000 Microsoft partnere, kunder og eksperter samlet til tre dage med fokus på fremtidens kommunikationsformer. Den danske delegation talte mere end 80 deltagere, hvilket gør Danmark til det tredje bedst repræsenterede land på den globale konference. Det skyldes, at Danmark er langt fremme med brugen af Unified Communications, herunder chat og videokonferencer, og de fleste danske virksomheder har mobile medarbejdere, der arbejder på farten.

  Hvor formålet med Unified Communications var at integrere alle de forskellige kommunikations- og samarbejdsværktøjer vi anvender på arbejdet hver dag, ønsker Microsoft nu realisere visionen om Universal Communications. Universel Communications rummer det faktum, at vi i dag både er forbrugere og arbejdende, at vores arbejdsliv og privatliv flyder sammen og dermed også har behov for nem adgang til de relationer og kontakter, vi kommunikerer og samarbejder med.

  Visionen for Universal Communications er nem at realisere for danske virksomheder, og vi vil se en langt større integration mellem kommunikation, som er arbejds- og privatorienteret.Forbrugere, der allerede benytter Skype, vil nemt kunne nå forretningsforbindelser fra forskellige smartphones, tablets og pc’er, hvor de kan benytte chat, voice og video samt dele indhold. Professionelle kan på samme måde forbindes nemt med kollegaer, kunder og forretningspartnere verden over fra deres forretningsapplikationer. Således bliver relationer lettere tilgængelige og verden mindre.

  Sammen med visionen for Universal Communications annoncerer Microsoft bl.a. følgende planer og strategier:

  • Kontekst- og applikationsintelligens. Vi gør kommunikation tilgængelig i de online aktiviteter, brugerne holder mest af. Dette inkluderer Xbox One, Office, Outlook.com, Bing, SharePoint og andre områder. Ligeledes bliver kommunikation inkluderet i Yammer, som hjælper vore kunder med at høste værdien af The Social Enterprise.
  • Understøttelse af de mobile enheder, brugerne anvender. Siden lanceringen af Lync Mobile 2013 for 12 måneder siden, har Microsoft leveret fire nye versioner af apps på Windows Phone, iPhone, iPad og Android. I alt er der kommet 13 væsentlige features på tværs af hver platform, samt fire platforms specifikke features og hundrede af små forbedringer og opgraderinger.
  • Lync virker allerede på Windows Phone, Windows, iPhone, iPad, Android og Mac, og nu offentliggør vi en Lync-app til Android tablets, der bliver tilgængelig fra juni. Skype understøtter ligeledes alle disse platforme.
  • Sidste år integrerede vi Skype og Lync til telefonkald og chat, og siden har over 10.000 Lync-kunder udnyttet muligheden for at lave integration mellem de to tjenester. På konferencen har vi for første gang vist muligheden for video-opkald mellem Skype og Lync, som bliver tilgængeligt senere på året.
  • Mange kunder har efterspurgt muligheden for at kunne sammenkoble deres eksisterende videokonferencesystemer fra f.eks. Tandberg og Lync. Den kommende Video Interop Server giver netop denne mulighed og blev demonstreret under keynoten.
  • Integration af Lync audio- og video direkte på websites, f.eks. i forbindelse med kunde- og borgerservice.
  • Lync Online på Office 365 kommer til at understøtte store møder med 1000+ deltagere.

  Lync blomstrer i danske virksomheder

  Mange danske virksomheder og offentlige instanser benytter allerede Lync som kommunikations- og samarbejdsværktøj.

  Atea blev kåret som årets UC-partner hos Microsoft og har en stor kundebase med UC-løsninger. Thomas Krag, konsulentchef hos Atea, siger om deres satsning på UC-markedet:

  ”Atea har gennem flere år satset stærkt på UC-markedet, da det giver en helstøbt kommunikations- og samarbejdsplatform. Gennem de seneste år har vi oplevet årlige vækstrater på 40-50%, og implementerer Lync for over 100.000 brugere årligt globalt set.

  Den danske arbejdskultur passer godt med de muligheder Lync giver. Brugerne sætter pris på muligheden for at kunne kommunikere og samarbejde, uanset hvor de befinder sig, og da mange virksomheder i dag arbejder globalt, giver Lync nogle helt unikke muligheder for samarbejde gennem blandt andet tilgængelighed og chat.”

  VELUX er en af de danske virksomheder, som i dag benytter Lync som kommunikationsplatform. Gert Christensen, UC Architect, siger om værdien ved at anvende Lync:

  "VELUX benytter en hybrid model, om er baseret på Lync 2013, hvilket giver fuld udnyttelse af Enterprise Voice til alle vores brugere. Lync Enterprise Voice har således erstattet vores daværende IPT løsning – til telefoni, men også chat, Voicemail, online møder og tilgængelighed. 

  Da VELUX er en global virksomhed, har vi med Lync nu et globalt værktøj der understøtter vores forretning og gør os i stand til at samarbejde på tværs og på samme løsning."

  En dansk kommune, der er langt fremme med anvendelsen af Lync er Hedensted Kommune. Peter Nielsen spår en god fremtid for Lync i kommunen:

  ”Vi bruger Lync fuldt ud og dermed også som telefoni. Det skaber værdi for os på mange områder, Mobiliteten skaber stor værdi for os, så folk kan arbejde hjemme fra og på farten. Tilgængeligheden viser desuden, om dem man skal have fat i, er online eller ej, og den tætte integration med resten af Office-pakken samt det intuitive interface, gør det super nemt at tilføje flere personer til en samtale.

  Vores fremtidsperspektiver er at få alle i Hedensted Kommune til at anvende Lync, herunder alle administrative brugere samt skoler, børnehaver, plejehjem osv. Derudover påtænker vi at bruge Lync i borgerservice ved evt. at kunne tilbyde videokonference med borgerne. Her er det er jo i virkeligheden blot antasien, der sætter begrænsningerne.”

  Fakta om Lync:

  • Lync er en 5,4 milliarder kroners forretning med konstant to-cifret vækst de sidste fem år
  • Med Lync-telefoni leverer Microsoft nu flere telefonlinjer til virksomheder, end nogen anden teknologileverandør på markedet
  • Lync Mobile er downloadet over 7 millioner gange til Windows, Android og iOS mobile enheder
  • Mere end 10.000 virksomheder har allerede åbnet op for Lync-til-Skype integrationen
  • I 2014 vil næsten 60 % af virksomheder med mere end 500 brugere installere Lync, herunder benytte sig af Lync-telefoni, ifølge en undersøgelse foretaget af Infotrack.

  For mere information om nyhederne fra Lync-konferencen, herunder mulighed for at se keynote fra konferencen, se her.

  For spørgsmål eller en kommentar omkring nyhederne i Lync, kontakt gerne Jørgen Rahbek, Universal Communications produktchef i Microsoft Danmark, jorgenr@microsoft.com / 4567 8407.

 • Microsoft mener

  Velkommen til Office Online – vores gratis version af Office skifter navn

  Det tidligere Office Web Apps skifter navn til Office Online, og i samme ombæring gør vi det endnu nemmere for vores brugere at anvende vores gratis version af Office – fra en pc, fra en tablet eller smartphone – helt som det passer dig. Det eneste, du skal bruge for at komme i gang, er en Microsoft-konto og en internetbrowser, og så er du kørende i basisudgaver af Word, Excel, PowerPoint og OneNote.

  Vores Office-versioner

  De fleste af vores brugere kender Office 2013 eller de tidligere versioner af vores traditionelle Office-pakke, som købes og installeres lokalt på en pc. Faktisk er der over en milliard brugere, som anvender vores Office-pakke – det svarer til hver syvende person på hele kloden. 

  I rigtig mange hjem er pc’en i dag suppleret med én eller flere tablets, og i langt de fleste hustande har hvert familiemedlem også en smartphone – mobile enheder, som vores brugere i stigende grad anvender til meget mere end blot underholdning. Derfor introducerede vi sidste år et nyt Office-produkt med Office 365 Home Premium, som henvender sig til hele familien. Med Office 365 Home Premium abonnerer man nemlig på Office-pakken som en service, der kan anvendes af alle i hustanden og på tværs af alle enheder. 

  Endelig tilbyder vi vores Office-produkt gratis i form af Office Online, som er en nem og hurtig adgang til basisfunktionerne i Word, Excel, PowerPoint og OneNote. Office Online er en internettjeneste, som altså kræver, at du har internetadgang – en tjeneste, som kan tilgås fra alle typer af enheder via en internetbrowser, uanset om du bruger Internet Explorer, Chrome, Firefox osv.

  Nyt navn. Ny oplevelse

  Med nævneændringen af vores gratis Office-version gør vi det også endnu nemmere for vores brugere at anvende Office Online. Tidligere var gratisversionen af Office integreret i OneDrive (tidligere SkyDrive), som er vores onlinetjeneste til opbevaring af dokumenter, billeder, videoer, musik m.v. – i dag kan du også få adgang til Office Online via portalen Office.com.

  Én af de særlige funktioner ved Office Online er, at du kan dele dine dokumenter med familie, venner, studiekammerater osv., og I kan også redigere i et dokument samtidig. Delingsmulighederne er også integreret i vores betalingsprodukter, så hvis du til daglig anvender Office 2013 (eller Office 2010) eller Office 365 Home Premium, kan du stadig gøre brug af fordelene ved Office Online. 

  Microsoft-kontoen binder det hele sammen

  For at komme i gang med Office Online skal du have en Microsoft-konto. En Microsoft-konto er din personlige brugerkonto til en række af vores produkter og services. Tidligere kaldte vi denne brugerkonto Windows Live ID, og man fik automatisk sin brugerkonto, når man oprettede en webmail med en Hotmail-konto, en Live-konto eller en MSN-konto. Princippet er det samme i dag, hvor du opretter din brugerkonto på Outlook.com, og hvor du får en mailadresse som til sammen med dit kodeord udgør din personlige Microsoft-konto.

  Læs mere om Office Online her.

  Vi håber, du får glæde af Office Online – god fornøjelse!

  Vh. Anne-Marie Gjellerup, produktchef for Office i Microsoft Danmark / anneg@microsoft.com

   

 • Microsoft mener

  Microsoft tilbyder gratis Office 365 til skolerne

  En ny undersøgelse fra IDC viser, at Microsoft Office udgør tre af de 20 vigtigste kompetencer, som studerende skal mestre på fremtidens arbejdsmarked. Topkandidater til fremtidige jobs vil blive vurderet ud fra en række evner, hvoraf IT-kompetencer er helt centrale.

  Undersøgelsen viser, at de vigtigste faktorer for de 60 bedst betalte jobtyper vil udgøre 11,5 millioner nye ansættelser og 28 % af jobvæksten i 2020.  De vigtigste kompetencer på top 20-listen er således mundtlig og skriftlig kommunikation, detaljefokus og Microsoft Office, herunder Word og PowerPoint.

  Fra den 1 december 2013 har uddannelsesinstitutioner, som licenserer Microsoft Office for deres ansatte, kunnet tilbyde deres studerende adgang til Office 365 ProPlus uden yderligere omkostninger. Student Advantage, som tiltaget hedder, giver skoler mulighed for at tilbyde digital undervisning og de studerende nem adgang til digitale værktøjer, som de kan forvente at møde på arbejdsmarkedet.

  De studerende er nødt til at lære digitale kompetencer og her spiller underviserne en væsentlig rolle. De skal også arbejde med analytiske og kommunikative problemstillinger, hvilket kan ske samtidig og i langt højere grad minde om de situationer de vil møde senere i livet. IDC-undersøgelsen viser, at selvom en række stillinger kræver tekniske kunnen, er der et endnu større behov for viden og kognitive evner, som opnås via produktivitetsværktøjer, som eks. Office 365. Microsoft investerer i de studerende, så de kan have adgang til de rette IT-kompetencer og stå stærkere i konkurrencen på det internationale arbejdsmarked. 

  Office 365 ProPlus er en fuld version af Office og inkluderer Word, Powerpoint, Excel, OneNote, Outlook mv. Office 365 ProPlus kan installeres på op til fem Pc’er eller Mac’s og installeres lokalt på den studerendes PC, således at applikationerne virker, både når den studerende er online og offline.

  Danske skoler på forkant med udviklingen

  Frederikssund Private Realskole er en af de danske skoler, der har valgt at benytte sig af Student Advantage og nu tilbyder alle elever gratis Office 365. Skolen har en digital strategi, hvoraf Office og pc-brug er en central del. Flere lærermidler er tilgængelige online, og eleverne får allerede fra de små klasser egne pc’er. Skolen sikrer dermed, at børnene får præinstalleret Office og lærer at benytte værktøjerne i de første år af deres skoletid.

  ”Valget af Office til de studerende var ikke svært. Vi har testet alternative programmer, men Office giver børnene den bedste værktøjskasse til at håndtere fremtidens arbejdsmarked. Og med Student Advantage tilbuddet var det en nem beslutning,” siger Dorthe Thestrup, IT-ansvarlig på Frederikssund Private Realskole.

  Mølleskolen i Ry har en vision om, at alle IT-redskaber skal være en naturlig del af elevernes dagligdag. Ikke kun som socialt medie, men som reelt arbejdsværktøj. Elever opfordres således til at medbringe eget udstyr til at bruge aktivt i undervisningen, og skolen er dækket af trådløst netværk, så de studerende kan tilgå dokumenter på nettet, uanset hvor de er.

  Mølleskolen har således også valgt Office 365 til deres studerende, da den løsning spiller bedst sammen med skolens eksisterende infrastruktur og netværk. Skolen forventer, at ca. 500 ud af skolens 1000 elever vil benytte sig af Office 365 og Office inden for de næste 2-3 år. IT-vejleder Peter Krukow forventer desuden større ensartethed af elevmedbragt udstyr ved at tilbyde Office:

  ”I dag medbringer 80 % af eleverne på 8. årgang og 50 % af de resterende studerende deres eget udstyr, og resten låner udstyr af skolen, som de kan beholde i skoletiden. Valget af Office skyldes genkendeligheden og ensartetheden i programfladen. Desuden giver Office de bedste værktøjer til samarbejde og deling af dokumenter, som er en vigtig del af vores undervisningsstrategi.” 

  For mere information om IDC-undersøgelsen og Student Advantage, se her.

  V.h. Julich Wiberg, salgschef for uddannelsessektoren i Microsoft, 5157 8279 / jwiberg@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Big Data skal drive vækst i EU

  Ny undersøgelse viser, at Big Data spås en stor fremtid blandt europæiske virksomheder. Og man behøver ikke længere være storkunde med etablerede datacenter-løsninger for at få glæde af moderne business intelligence i sin virksomhed. Fra i dag kan Office 365-kunder nemlig få direkte adgang til mange slags dataset med Microsoft Power BI, som er en Big Bata-løsning baseret på Excel og Office 365.  

  Big data og business intelligence (BI) er ifølge analytikerne Gartner og IDC en af tidens største teknologitendenser, som virksomhederne bør bruge som konkurrenceparameter. En helt ny undersøgelse fra EU Big and open data in Europe – a growth engine or a missed opportunity? beskriver desuden potentialet for Big Bata blandt virksomheder i EU.

  Undersøgelsen viser bl.a. at:

  • Big Data kan skabe en vækst i EU's GDP på 1,9 pct. svarende til et års økonomisk vækst i EU.
  • Nordeuropa har de største muligheder for at bruge Big Data til vækst. Danmark ligger på omkring 2,2 pct. vækst, som er over det forventede gennemsnit.
  • Et paradigmeskifte fra negative og lukkede data til åbne og positive data er ved at ske, idet data i højere grad bliver tilgængeligt og overskueligt. Big Data danner således bedre grobund for at optimere forretningsprocesser og træffe bedre beslutninger.
  • Big data er ikke længere et udtryk for store mængder af data i kaos, men derimod strukturerede og relevante data, der skaber overblik og værdi.

  Big Data i Office 365 fremmer indsigt, beslutninger og forretningsudvikling 

  Microsoft er nu klar med Power BI, som er en business intelligence-løsning, der giver virksomheder af alle størrelser mulighed for at integrere åbne dataset fra internettet med egne data. Løsningen er baseret på Excel og dermed en integreret del af det velkendte og brugervenlige Office 365.

  Løsningen er cloud-baseret og styrker deling af og samarbejde omkring informationer og data.

  Power BI er en såkaldt ’self-service BI-løsning’, hvor brugeren selv kan identificere, analysere, visualisere og dele data via velkendte Office-værktøjer. Netop den søgebaserede tilgang til at kunne visualisere data i grafer direkte i Excel, giver nemt of overskueligt overblik over virksomhedens strukturerede og ustrukturerede data. Ledelsen kan således få hurtig adgang til forretningskritiske informationer, som de kan basere beslutninger på.

  Samtidig danner Big Data-analyser grobund for bedre og mere konkurrencedygtige beslutninger, så virksomhederne kan reagere og justere deres markedsindsats hurtigere end tidligere. Virksomheden kan ligeledes bruge Power BI som værktøj til at udvikle forretningen, da forudsigelser af salgs- og produktcyklusser, markedsmuligheder og nye tendenser bliver synlige. Også it-afdelingerne og analytikere i virksomheden kan foretage såkaldt ’predictive analytics’, som er et dybere lag af dataindsigt og analyse, der normalt er forbeholdt store eller datatunge virksomheder.

  De vigtigste egenskaber i Power BI til Office 365 er:

  • Business intelligence portaler, der gør det nemt at dele data, rapporter og andre arbejdsdokumenter med kollegaer fra mapper, der hentes on-premise eller tilgås direkte i skyen fra enhver pc, tablet eller mobil enhed.
  • Rollebaseret adgang til data, så kun de rette personer har adgang til bestemte foldere.
  • Nem håndtering af forespørgsler fra kollegaer og deling af dokumenter, da brugere kan dele egne dokumenter men også forespørge på data og selv hente data, såfremt de er tilgængelige, og brugeren er tildelt adgang.
  • Data kan holdes automatisk opdateret via en gateway fra on-premise-løsningen, og brugere kan søge efter data på tværs af alle virksomhedens datakilder.
  • En Windows 8.1 app gør, at man kan tilgå rapporter og grafer lavet i Office 365 fra en Windows-tablet eller smartphone. Man kan ligeledes gemme favorit-rapporter eller finde nye rapporter fra de touch-optimerede tablets og dele med kollegaer.

  Power BI til Office 365 er tilgængelig for Office 365 kunder i Danmark nu. Læs mere om Microsoft Power BI på www.powerbi.com. EU-undersøgelsen omkring Big Data kan hentes her.

  Vh. Lars Bo Granath, produktchef for Information Platform, larsbg@microsoft.com

   

 • Microsoft mener

  Under 60 dage til Windows XP support ophører

  Som mindre eller mellemstor virksomhed (SMV) kan det være svært at overskue og afsætte ressourcer til at opgradere it-systemer. Men faktum er, at support og opdateringer til Windows XP ophører fra den 8. april 2014. Derfor bør også SMV’er opgradere til Windows 8.1 hurtigst muligt. Læs her hvad andre SMV’er har gjort, og få gode råd til nemmest at komme igennem opgraderingen hen imod en moderne, produktiv og ikke mindst sikker it-platform.  

  Fra d. 8. april vil virksomheder – af alle størrelser – ikke længere modtage teknisk support eller opdateringer, der beskytter virksomhedens Windows XP pc’er. Hvis danske virksomheder fortsætter med at bruge Windows XP efter supporten ophører, vil pc’erne stadig fungere, men virksomhedens data, dokumenter og mailsystem vil ikke være beskyttet mod sikkerhedsbrud og vira. Desuden kan der opstå udfordringer med kompatibilitet, da flere og flere applikationer og enheder ikke længere fungerer sammen med Windows XP.

  Danske SMV’er høster allerede gevinster ved Windows 8

  I Danmark har mange SMV’er allerede opgraderet til Windows 8 og opnået konkurrencemæssige fordele ved et moderne system. DO Trading, som forhandler 3M-industriprodukter, har sagt farvel til Windows XP og bruger nu Windows 8 som springbræt til ekspansion i Norden. Virksomheden er i vækst og har brug for den nyeste teknologi for at undgå it-problemer, holde omkostninger nede og i stedet øge produktivitet, mobilitet og samtidig have en løsning, der nemt kan skaleres.

  ”Med Windows 8 har vi fået en opdateret, fleksibel og hurtig platform. Det nye operativsystem er samtidig hurtigere og langt mere intuitivt at anvende end Windows XP, som en stor del af vores maskiner kørte førhen. For XP var ret beset nået til endestationen og kan snart ikke engang sikkerhedsopdateres længere,” siger Frank Nordgren, adm. direktør, DO Trading ApS.

  Guidelines til nem og hurtig opgradering

  Men der er fortsat SMV-virksomheder, der ikke har migreret til en moderne platform. Vi anbefaler derfor, at danske SMV’er opgraderer til Windows 8.1, som er det nyeste styresystem på markedet.

  For at hjælpe SMV’er på vej, har vi udarbejdet en tjekliste, som kan hjælpe med skiftet:

  1. Har virksomheden behov for nyt hardware? Første skridt er at tjekke, om I kører Windows XP, og om jeres pc’er opfylder systemkravene til at køre Windows 8.1. Det kan man gøre i denne guide. De fleste nyere pc’er på markedet understøtter Windows 8.1 og egner sig særligt til en moderne arbejdsplads og mobile medarbejdere. Oplev nogle af de nye pc’er og tablets her.
  2. Flyt virksomhedens data. Næste skridt er at flytte virksomhedens data på en sikker måde. Lav en plan for at migrere data til nye pc’er og vær sikker på, at I har backup på vigtige data og dokumenter. Se evt. her for hjælp til migrering.
  3. Få applikationerne med. Tjek at også jeres applikationer er kompatible med Windows 8.1 og vær sikker på, at I får applikationerne med over på nye systemer. Tjek også at netbaserede applikationer kan afspilles fra nyere webbrowsere.
  4. Installér Windows 8.1 Pro. Når hardware er på plads, data er overført og applikationerne kører, er jeres virksomhed klar til at høste fordelene ved et moderne system. I vil opleve at systemet er mere intuitivt, sikkert og hurtigere, så medarbejderne bliver mere produktive.

   

  Læs mere om at komme nemt i gang med Windows 8.1 i denne Windows 8.1 User Guide eller på Windows 8.1 sitet her.

  Windows 8.1 Pro indeholder vigtige sikkerhedsopdateringer, herunder malware- bekæmpelse, forbedret databeskyttelse, kryptering af enheder, support på krypterede harddiske og adgangskontrol. Læs mere om sikkerhedsrisici ved Windows XP ift. Windows 8.1 her.

  Vh. Tanya Helene Christensen, produktchef Windows, tachri@microsoft.com

Page 1 of 10 (237 items) 12345»