March, 2011

 • MSDN The Netherlands Team Blog

  Techdays2011 - Den Haag, “Ask The Experts” en “Community Lounge”

  • 0 Comments

   

  TechDays is hét jaarlijkse kennisevenement voor IT-professionals en Software Developers.

  DevDays voor de developer, TechNet_Live voor de IT-professional en GeekNight voor iedereen met een passie voor technologie, zijn samen ondergebracht in TechDays 2011. Met vele tientallen interactieve sessies biedt TechDays u nu meer mogelijkheden om in korte tijd diepgaande kennis op te doen van de nieuwste technologische ontwikkelingen in uw vakgebied. Vergroot uw expertise in implementatie, onderhoud, beheer en development van Microsoft-oplossingen, netwerk met andere professionals en leer hoe u de nieuwste technologieën snel en voordelig in uw organisatie kunt inzetten.

   

  Tijdens zowel het Technet_Live onderdeel als het Devdays onderdeel van Techdays2011 zullen de communities, experts en de MVP’s een belangrijke rol spelen. Deze invulling is verdeeld over “ Ask The Experts” en de “Community Lounge”.

   

  Ask the Experts Area

  Techdays biedt een keur aan sessies over de meest uiteenlopende onderwerpen. Naast het volgen van de reguliere sessies zijn er ook experts bij wie u met specifieke vragen terecht kunt. Hebt u vragen of wilt u gewoon wat ervaringen delen met een Expert over een specifiek product of technologie dan helpen de community Experts in het Ask The Expert Area u graag verder. De “Ask The Experts” stands worden bemand door diverse gebruikers groepen en Most Valuable Professionals.

  Tijdens Devdays zijn er Experts voor producten zoals Visual Studio, Silverlight & Expression, LightSwitch, Windows Phone 7, SharePoint, Database en Web. Ook als u een vraag hebt over een ander onderwerp kunt u bij de Experts terecht.

  Tijdens Technet_Live zijn er Experts voor producten op gebied van Virtualisatie, Cloud, Management, Client, Server, Productivity, Security en Phone. Ook als u een vraag hebt over een ander onderwerp kunt u bij de Experts terecht.

  Op Techdays hoeft geen vraag onbeantwoord te blijven

   

  Community Lounge

  In het Community Lounge staan de vertegenwoordigers van de Nederlandse developer en IT Professional community waaronder SDN, VBCentral, Wazug, DotNed, SQLPass, Sixin, NGN, System Center UG, Hyper-V UG, Unified Communication UG en nog vele andere Het is bij uitstek de plek voor het ontmoeten van de sprekers, community experts en leiders van de diverse gebruikers groepen, of gewoon “socializen” met collega ontwikkelaars. Tevens zal in dit gebied gedurende de gehele dag diverse activiteiten plaats waaronder een “Community Quiz” en Unconference vanuit de gebruikers groepen, het Dotnet Magazine en Technet Magazine zullen u alles vertellen over beide magazines alsmede hoe u zich als auteur kunt aanmelden. Uiteraard ontbreekt ook het het Most Valuable Professional programma niet!

   

  onderdeel in de community lounge zijn ook,

  Community Quiz

  U kunt deelnemen aan de community quiz voor het winnen van prijzen en wellicht eeuwige roem, voor deelname dient u door gebruik te maken van de Microsoft Tag Reader en de diverse code woorden die zich verspreidt vinden tussen de verschillende sponsoren en Ask The Experts gebied. Heb je de code woorden begeef je dan snel naar de Community Lounge, de eerste 5 juiste aanmeldingen kunnen meedoen aan de quiz die zal plaats vinden tijdens de lunch pauze.

   

  Unconference

  Tijdens de kleinere pauzes in de ochtend en middag is het mogelijk het podium te betreden voor een korte “Unconference” voor meer informatie hoe dit vornm moet krijgen verwijs ik naar “Unconference Blog” De aanwezige communities zullen dit faciliteren en bij interesse voor deelname, kom langs in de community Lounge en zij helpen u graag verder.

  De Communities en Experts zien u graag tijdens Techdays2011

   

  GerverMSFT
  Gerard Verbrugge | @Gervercom

 • MSDN The Netherlands Team Blog

  CodeCamp Nederland en SharePointSaturday Holland

  • 1 Comments

  Tijdens deze dag namen de diverse communities “Software Development Network” ( SDN), Stichting DotNed (Dotnet), Silverlight & Expression insiders (Sixin) , “VBCentral Nederland” (VBCentral) en de “Dutch Information Worker User Groups” (Diwug) het voortouw om zowel CodeCamp als SharePointSaturday in Nederland te organiseren.

  Op 26 maart in Utrecht vonden zowel Code Camp Nederland  als SharePoint Saturday Holland plaats in Hotel Mitland in Utrecht.

  image     image

  Veelal is de toegang tot dit soort evenementen gratis waardoor een mooie gelegenheid om kennis te vergaren, connecties te maken met mede enthousiastelingen maar ook zeker met de organiserende gebruikersgroepen. Met ongeveer 200 deelnemers is de opkomst zeer goed en zorgt voor een gezellige bedrijvige sfeer.

  Invulling aan CodeCamp Nederland onder andere met de volgende sessies en sprekers,

  • LightSwitch. Een intro voor developers door Stefan Kamphuis
  • Expression blend for Developers door Timmy Kokke
  • Multi-touch; state of the union door Dennis Vroegop
  • Een Silverlight 4 desktop player voor Uitzending Gemist door Pascal Haakmat

   

  Invulling aan SharePoint Saturday Holland met de volgende sessies en sprekers,

  • Knowledge Networking met SharePoint 2010 door Maarten Eekels
  • Van Proof of Concept naar Intranet door Ton Stegeman
  • Silverlight in SharePoint door Wouter van Vugt
  • Uitdagingen in het bouwen van Internet-facing websites in SharePoint 2010 door Waldek Mastykarz

   

  imageimageimageimage

  Een hartelijk welkom, vakkundige sprekers, veel bezoekers en “bedrijvigheid”.

  image

  Uiteraard gaat onze dank uit naar de communities die zich hebben ingezet om dit evenement te laten plaats vinden. Naar de lezer van deze blogpost , “wellicht tot volgend jaar?” of bij een van de communities.

  GerverMSFT
  Gerard Verbrugge | @Gervercom

Page 1 of 1 (2 items)