February, 2012

 • MSDN The Netherlands Team Blog

  Te jong om te ontwikkelen? dacht het niet!

  • 2 Comments

   

  Kinderen, jongeren hebben allemaal eigen interessen en ideeen. Veel jongeren gebruiken technologie zoals de computer, mobiele telefoon en tablets. Enkele van deze jongeren zijn oprecht geintresseerd hoe je zelf een programma kunt maken voor deze technologie.

  Microsoft biedt diverse hulpmiddelen zoals Small Basic en Kodu, prima startplekken om op speelse wijze programmeren te leren voor hobby of wellicht die droombaan in de toekomst Smile.

    

  image 

  Wat is “Small Basic”?

  Small Basic is een project dat een focus kent op het programmeren zo toegankelijk en makkelijk mogelijk maken  voor beginnende ontwikkelaars.  Small Basic bestaat uit 3 onderdelen:

  • De Taal
  • De Programmeer omgeving
  • Libraries

  De inspiratie voor de Small Basic taal vloeit voort uit eerdere varianten van BASIC en is verder gebaseerd op de modernere .NET variant. De omgeving is simpel gehouden voor beginnelingen maar is wel uitgerust met alle features die wij ook aan de professionele ontwikkelaars aanbieden.

  Voor wie is Small Basic bedoeld?

  Small Basic is voor voor jongere bedoeld die willen beginnen met ontwikkelen. Testen met een leeftijdgroep van 10 tot 16 jaar was zeer succesvol, wel waren deze tests gedaan met personen waarvan de moedertaal engels is.

  Testen met een volwassen doelgroep heeft aangetoond dat ook hier het product een handige hulp is om te beginnen met programmeren Smile.

  How do I learn Small Basic?

  Download en installeer de Small Basic software. Daarna ga je naar de “Getting Started Guide” voor de eerste stappen. Ook stellen wij een “curriculum” beschikbaar die klassikaal gebruikt kan worden om Small Basic te leren.

   

  image

  Kodu is een nieuwe visuele programmeer taal ontwikkeld voor het maken van spellen. Het is ontwikkeld om zo toegankelijk mogelijk te zijn voor kinderen maar is door iedereen te gebruiken. Het gebruik van visuele elementen maken het mogelijk om heel snel te leren programmeren waarbij een Xbox controller gebruikt word voor input. (muis en toetsenbord worden ook ondersteund).

  Veel voorbeelden zijn reeds gemaakt en beschikbaar om te spelen op http://www.kodugamelab.com

 • MSDN The Netherlands Team Blog

  Sfeer impressie en Techdaysnl 2012 sessies

  • 0 Comments
  Microsoft Nederland Techdays 2012 Sfeer Impressie

  16 tot en met 18 februari vonden de Techdays plaats. Techdays is het kennisevenement voor IT-professionals en developers. TechDays 2012 staat in het teken van o.a. Windows, cloud computing, Visual Studio 11, System Center 2012, Web development, Virtualisatie en meer...

  De keynote van het evenement is reeds beschikbaar op Channel9 via http://win8.ms/v5uj3f 
  Alle sessies zijn opgenomen en worden beschikbaar gemaakt.

  Voor onze IT Professional, 16 feb. http://technet.microsoft.com/nl-nl/edge/techdays-2012
  Voor onze Developer, 17 & 18 Feb. http://channel9.msdn.com/Events/TechDays/Techdays-2012-the-Netherlands

  Foto’s van het evenement vinden via de Microsoft Nederland Pinterest pagina, http://pinterest.com/microsoftnl/techdays-2012/

Page 1 of 1 (2 items)