• MSDN The Netherlands Team Blog

  FrameRate Fest: de eerste HTML5 wedstrijd met Kinect

  • 0 Comments

   

  FRF_LogoNa het succes van vorig jaar daagt FrameRate Fest 2012, onder het thema ‘Let the frames begin!’,  (web)designers en developers in België en Nederland uit om een HTML5 frame met spelelement te ontwikkelen die je met Kinect kunt besturen. Hiermee wordt FrameRate Fest 2012 dé ultieme creatieve uitdaging met internationale allure. De prijs? Eeuwige roem, een superframe met Kinect en een Xbox 360 met Kinect! ‘Let the frames begin!’ Inzenden kan tot en met 25 maart 2012. Kijk op www.frameratefest.com voor meer informatie.

 • MSDN The Netherlands Team Blog

  Sfeer impressie en Techdaysnl 2012 sessies

  • 0 Comments
  Microsoft Nederland Techdays 2012 Sfeer Impressie

  16 tot en met 18 februari vonden de Techdays plaats. Techdays is het kennisevenement voor IT-professionals en developers. TechDays 2012 staat in het teken van o.a. Windows, cloud computing, Visual Studio 11, System Center 2012, Web development, Virtualisatie en meer...

  De keynote van het evenement is reeds beschikbaar op Channel9 via http://win8.ms/v5uj3f 
  Alle sessies zijn opgenomen en worden beschikbaar gemaakt.

  Voor onze IT Professional, 16 feb. http://technet.microsoft.com/nl-nl/edge/techdays-2012
  Voor onze Developer, 17 & 18 Feb. http://channel9.msdn.com/Events/TechDays/Techdays-2012-the-Netherlands

  Foto’s van het evenement vinden via de Microsoft Nederland Pinterest pagina, http://pinterest.com/microsoftnl/techdays-2012/

 • MSDN The Netherlands Team Blog

  Te jong om te ontwikkelen? dacht het niet!

  • 2 Comments

   

  Kinderen, jongeren hebben allemaal eigen interessen en ideeen. Veel jongeren gebruiken technologie zoals de computer, mobiele telefoon en tablets. Enkele van deze jongeren zijn oprecht geintresseerd hoe je zelf een programma kunt maken voor deze technologie.

  Microsoft biedt diverse hulpmiddelen zoals Small Basic en Kodu, prima startplekken om op speelse wijze programmeren te leren voor hobby of wellicht die droombaan in de toekomst Smile.

    

  image 

  Wat is “Small Basic”?

  Small Basic is een project dat een focus kent op het programmeren zo toegankelijk en makkelijk mogelijk maken  voor beginnende ontwikkelaars.  Small Basic bestaat uit 3 onderdelen:

  • De Taal
  • De Programmeer omgeving
  • Libraries

  De inspiratie voor de Small Basic taal vloeit voort uit eerdere varianten van BASIC en is verder gebaseerd op de modernere .NET variant. De omgeving is simpel gehouden voor beginnelingen maar is wel uitgerust met alle features die wij ook aan de professionele ontwikkelaars aanbieden.

  Voor wie is Small Basic bedoeld?

  Small Basic is voor voor jongere bedoeld die willen beginnen met ontwikkelen. Testen met een leeftijdgroep van 10 tot 16 jaar was zeer succesvol, wel waren deze tests gedaan met personen waarvan de moedertaal engels is.

  Testen met een volwassen doelgroep heeft aangetoond dat ook hier het product een handige hulp is om te beginnen met programmeren Smile.

  How do I learn Small Basic?

  Download en installeer de Small Basic software. Daarna ga je naar de “Getting Started Guide” voor de eerste stappen. Ook stellen wij een “curriculum” beschikbaar die klassikaal gebruikt kan worden om Small Basic te leren.

   

  image

  Kodu is een nieuwe visuele programmeer taal ontwikkeld voor het maken van spellen. Het is ontwikkeld om zo toegankelijk mogelijk te zijn voor kinderen maar is door iedereen te gebruiken. Het gebruik van visuele elementen maken het mogelijk om heel snel te leren programmeren waarbij een Xbox controller gebruikt word voor input. (muis en toetsenbord worden ook ondersteund).

  Veel voorbeelden zijn reeds gemaakt en beschikbaar om te spelen op http://www.kodugamelab.com

 • MSDN The Netherlands Team Blog

  GeekNight, 16 Feb, Den Haag

  • 0 Comments

   

  GeekNight logo

  Het leukste gratis tech-event van het jaar
  16 februari 2012


  GeekNight is de ‘place to be’ voor knappe koppen zoals jij waar je kunt leren én proberen. Met meer dan 20 korte sessies over o.a. HTML5, hoe te beginnen met het bouwen van een mobiele app voor iOs, Android of Windows Phone. Hoe kun je geld verdienen met maken van app’s? Kom kijken naar flitsende Windows demo’s en wat programmeren nou zo leuk maakt.


  Of ga lekker zelf aan de slag in de Geek Dungeon. Ontdek de nieuwe gadgets zoals de Nokia Lumia, nieuwe spellen met de Xbox Kinect of neem een kijkje in het heelal met World Wide Telescope & Kinect. Je kunt er je ook laten verrassen door de wereld van robotics aangestuurd door software.


  Ontdek tijdens Appathon, powered by Appsterdam, wie in een dag de beste en mooiste app voor Android, iPhone of Windows Phone weet te ontwikkelen.

  Laat de geek in je los!

 • MSDN The Netherlands Team Blog

  Delen is vermenigvuldigen

  • 0 Comments

   

  techdays_logo

  descriptors-algemeen

  Als ontwikkelaar doe je de dingen het liefst op je eigen manier. En gelijk heb je. Je laat je graag inspireren door andere ontwikkelaars wereldwijd. En bij een briljante codevondst houd je wel van een beetje copy/paste. Het is toch geweldig om geïnspireerd te worden door andere ontwikkelaars? En dat geldt andersom natuurlijk ook.

  Delen = vermenigvuldigen

  Maak de dotnetcommunity in Nederland deelgenoot van je vondsten, ontwikkelskills, tips en tricks. Schrijf er een artikel over. We helpen je daarbij. Etaleer je kennis, je ervaringen en code of crosslink je eigen blog. Je .netwerk vergroten doe je alleen met z’n allen. Durf! En deel.

  Je kennis delen op dotnetmagl.nl werkt heel simpel.

  En je maakt ook nog eens kans op gratis toegang voor én een VIP-pas voor TechDays 2012; het grootste event voor ontwikkelaars! TechDays!

  Schrijf en post en artikel, link je eigen blog of start een blog. Doe dat vóór 27 januari 2012. Dan laten wij je uiterlijk 3 februari 2012 weten of je één van de gelukkigen bent.
  Ga naar dotnetmag.nl

   
   

 • MSDN The Netherlands Team Blog

  Get ready for HTML5, nieuwe content op MSDN.

  • 0 Comments

   

  HTML5, a set of W3C specifications, allows you to build rich, interactive web applications that work across many browsers and devices. This update adds new technologies that make it easier than ever to develop on the web.


  Op MSDN is een nieuwe sectie toegevoegd speciaal voor HMTL5. zaken zoals technieken om je website voor HTML5 ready te maken, Stap voor Stap tutorials en Inspiratie voorbeelden zoals de s’werelds grootste PacMan. Ook heel veel voorbeelden voor Web ontwikkelaars van Web ontwikkelaars zijn hier beschikbaar, kortom een goede plek om te starten met HTML5!

  Kijk nu en begin te ontwikkelen met HTML5 http://msdn.microsoft.com/en-us/ie/aa740476

 • MSDN The Netherlands Team Blog

  Windows Azure tijdens het JFALL evenement van de NLJUG

  • 0 Comments

  Op 2 November vond JFALL11 plaats, Het jaarlijks terugkomende evenement voor de
  professionele Java ontwikkelaar door de Nederlandse Java Community beter bekend
  als de NLJUG.

  Uiteraard een dag vol met sessies, aanwezige sponsoren en uiteraard het naar kennis
  hongerende publiek. Ook wij waren als sponsor aanwezig en verzorgde tevens een
  keynote.

  De “Building Highly Scalable Java solution with Azure” keynote is nu
  beschikbaar via de video service van Parleys.com die ook aanwezig was kunt u deze
  keynote bekijken.

   

 • MSDN The Netherlands Team Blog

  Build Windows evenement–13-16 september 2011, Anaheim, VS

  • 0 Comments

   

  BUILD

  Van 13 tot en met 16 september 2011 wordt in Anaheim in de Verenigde Staten het Build Windows evenement  gehouden. Dit evenement vervangt het bekende Professional Developer Conference (PDC). Het hoofdthema mag duidelijk zijn: Windows, en dan wel Windows 8 natuurlijk.

  Op dit evenement leer je bijvoorbeeld hoe je applicaties kan maken die ‘touch’ ondersteunen. Belangrijk hierbij is dat de gebruiker uiteindelijk het best geholpen wordt om gewenste taken uit te voeren en benodigde data te vinden en eventueel te bewerken.

  Nieuw is ook de aandacht voor HTML5 en de web technologiën die daarbij horen. Ook hiermee kunnen apps worden gebouwd voor Windows. Daarbij hoort ook aandacht voor de nieuwe versie van Internet Explorer, versie 10, die nu gebouwd wordt en al getest kan worden.

  Het evenement is dus vooral gericht op ontwikkelaars, maar kennis van het Microsoft platform is niet een must … er kan immers ook gebruik worden gemaakt van meer algemeen bekende web technologiën.

  Windows 8 belooft veel nieuws en goeds, waarbij optimaal gebruik gemaakt zal worden van het device wat gebruikt wordt. Hierdoor zal het zeker inspiratie zijn voor een nieuwe reeks van hardware devices en software oplossingen.

  Je kan je nu registreren voor dit evenement. Als je voor 1 augustus registreert is er zelfs een korting van $ 500,-.

 • MSDN The Netherlands Team Blog

  Prijswinnaars van HTML5 wedstrijd FrameRate Fest zijn bekend!

  • 0 Comments

  De prijswinnaars van FrameRate Fest zijn bekend! Amazing Maze van Mike Tuitel en Paul Orzino, Chopper van Giel Berkers, Triangularity van Michel Ypma en Rainbow Ride van Remco van den Brink zijn in de prijzen gevallen. De winnaars kregen van Microsoft de befaamde FrameRate Fest award (3D-print) én een Xbox 360 met Kinect.   

   

   

   

   

  In de jury zaten Jort Schutte van ilovenewwork.com, Patrick de Laive van thenextweb.com en Timan Rebel van Mobypicture. Schutte: “Met Amazing Maze laten de makers zien dat een klein frame je niet hoeft te beperken in speelruimte. Het frame is interactief, voelt groots aan en is leuk om mee te spelen. Ik vond het nog best een klus om de maze op te lossen.” Timan Rebel over Triangularity: “De enige in de top 3 zonder spelelement, maar wel met een betoverend effect. Het doet me denken aan de lichteffecten van vroeger, met dansende lichtstralen. Erg leuk gemaakt.”

  De focus lag volgens de jury vooral op vernieuwing en ontwikkeling van HTML5. Daarom hebben ze tevens twee eervolle vermeldingen aangewezen. Corbatris van Xavier Vermeiren en Drops van Lieven Eulaers laten zien dat de makers een stap verder zijn als het gaat om de mogelijkheden van HTML5. Timan Rebel: “Ik vond het belangrijk dat er interactiviteit in zou zitten en niet enkel mooie willekeurige effectjes.” Over winnaar Chopper zegt hij: “Leuk en moeilijk spel. Ziet er op het eerste gezicht niet heel spannend uit maar de delay in de gameplay maakt het tof en uitdagend om lang mee te spelen.”

  FrameRate Fest is een initiatief van Internet Explorer 9. In de browser zien HTML5 animaties er vloeiender uit omdat er meer 'frames per second' getoond worden, dit door de unieke hardware versnelling van de browser. FrameRate Fest daagde webdesigners en -developers uit om een ultieme HTML5 creatie te maken binnen een frame van 300x300 pixels. Bekijk hier de winnende creaties: frameratefest.com.

  Rainbow Ride van Remco van den Brink

 • MSDN The Netherlands Team Blog

  Toegankelijk bouwen: voor wie eigenlijk?

  • 1 Comments

   

  Als je de gemiddelde ontwikkelaar vraagt waar toegankelijkheid toe dient, zal hij of zij hoogstwaarschijnlijk zuchten en zeggen dat het voor ‘die paar blinden en ouwetjes’ is. En hij of zij zou er nog bij kunnen verzuchten dat het ‘allemaal rare regeltjes’ zijn die veel te veel aandacht krijgen. Wat een nonsens.

   Toegankelijk bouwen is geen kers op de taart, maar het belangrijkste ingrediënt voor een goed beslag.

  Het is buitengewoon jammer dat het zo onduidelijk is, voor wie we toegankelijk bouwen. Het antwoord is namelijk aanzienlijk eenvoudiger dan de gemiddelde reactie doet vermoeden: iedereen. Welke gebruiker vindt het tenslotte prettig om met zijn ogen te moeten knijpen om teksten met een laag contrast te lezen? Welke gebruiker wordt gelukkig van nóg een keer het formulier invullen omdat hij één veldje was vergeten, en de website zijn gegevens niet heeft onthouden? Welke gebruiker vindt het fijn om op een smartphone steeds in- en uit te moeten zoomen terwijl een mobiele stylesheet een fluitje van een cent is?

  Jij mag niet mee doen.

  Ik heb mijzelf in april 2010 een iPad cadeau gedaan, en iedere ochtend bij het ontwaken tik ik met een slaaplamme arm mijn wekker uit, om vervolgens op de tast naar mijn iPad te graaien. Met geknepen ogen lees ik mijn RSS-feeds, check ik mijn email en volg ik mijn vrienden en helden via Twitter en Facebook. Noem het een ochtendritueel, zo je wilt.

  Het komt helaas vaker voor dan me lief is, dat ik veelbelovende links volg naar gapend witte gaten op websites of word beschuldigd van mijn gebrek aan Flash, om vervolgens in lichte depressie te raken. Mag ik als mobiele gebruiker wéér niet meegenieten van een video. Apple is misschien eigenwijs in het blokkeren van Flash (hoewel ik de beredenering overigens prima en acceptabel vind, maar dat terzijde), maar als de sitebeheerder gewoon op een toegankelijke manier video had aangeboden had ik probleemloos – desnoods met een of twee extra handelingen – kunnen meegenieten van de video.

  Voor wie maak jij je site?

  In een brainstorm met het Accessibility team probeerden we te definieren wat een toegankelijk internet betekent. Collega Jitske Lochtenberg omschreef het uitermate treffend: Digitale toegankelijkheid zijn websites, software en hardware waar iedereen gebruik van kan maken op de manier waarop het bedoelt is. Daar komen de woorden blind, doof, beperkt, gehandicapt of andere vooroordelen dus helemaal niet in voor. En het heeft dus niets met de voors- en tegens van ontwikkelaars te maken. Je levert dat weloverwogen ontwerp, die logisch gestructureerde code, het uitgedachte ontwerpsausje en de eenvoudige en overzichtelijke content niet alleen ‘voor een handjevol gehandicapten en bejaarden’, maar je levert een gelijkwaardige beleving op maat, voor iedere bezoeker – ongeacht het gebruikersscenario of de beperkingen van de gebruiker.

   Ik kon het dan ook niet laten om onderstaand screenshot te nemen; het is een voorbeeld dat in zoveel opzichten model staat voor de stigma’s rondom toegankelijk bouwen, dat het bijna grappig is. Met de nadruk op bíjna.

   

   We zien hier de eerste paar elementen na de <body>, waarbij twee elementen – namelijk twee koptitels – zijn toegevoegd aan de broncode, zonder dat deze elementen content bevatten noch zichtbaar zijn voor de eindgebruiker. De enige reden dat deze elementen er staan is omdat de webrichtlijnen quickscan anders niet wordt gehaald. Ik heb enkele keren mijn gevoel over deze aanpak getracht te verwoorden, om het vervolgens weer te verwijderen, omdat het geen zin heeft ten koste van de bouwer grappig te zijn. Uiteindelijk heeft iedere bouwer immers zijn of haar manier van werken, maar ik vind het buitengewoon sneu dat hun klanten dit soort code voorgeschoteld krijgen, en denken dat ze een toegankelijke site hebben. Wat dacht de developer toen hij of zij of deze oplossing koos?

  Toegankelijk bouwen is geen kers op de taart, maar het belangrijkste ingrediënt voor een goed beslag. Zonder dit ingredient zal de taart nooit smaken. Hoe denk jij hierover?

  Voor het @msdnNL team

  Jeroen Hulscher

  | Blog | Twitter

 • MSDN The Netherlands Team Blog

  Word auteur van .Net Magazine en deel uw kennis!

  • 0 Comments

  Bent u geïnspireerd geraakt over een bepaald onderwerp of technologie op Devdays?

  Geef u op als auteur van .Net Magazine en deel uw enthousiasme en kennis met duizenden andere developers. Iedereen kan voor .Net Magazine schrijven.

  Een redactieteam en ervaren auteurs  uit de .Net community staan paraat om u te ondersteunen bij het schrijven en reviewen van uw artikel. Goedgekeurde artikelen worden gepubliceerd op de portal van het .Net Magazine en maken kans op publicatie in het .Net Magazine.

  Interesse om auteur te worden voor het .Net Magazine? Geef u op in twee eenvoudige stappen:

  1. Registreer of log in op de .NET Magazine portal en zorg dat uw profiel up-to-date is.

   

  2. Ga naar de "Mijn Artikelen" link en dien uw abstract voor een artikel in.

  * Natuurlijk worden artikelen geplaatst die voldoende kwaliteit hebben en waarbij het onderwerp aansluit op het thema van dat nummer. Als u zich heeft aangemeld nemen wij contact met u op om de vervolgstappen te bespreken.

   


 • MSDN The Netherlands Team Blog

  Volg de keynote(s) van het MIX11 evenement Live!

  • 0 Comments

   

  Interesse in de laatste ontwikkelingen van Internet Explorer, Windows Phone en Silverlight?, zorg dat je de livestream niet mist en zet deze in je agenda (.ics). De stream begint om 18:00 Nederlandse tijd en deze zal ongeveer 2 uur in beslag nemen.

  Via http://channel9.msdn.com/events/ch9live/mix11 kun je al een voorproefje krijgen wat er allemaal op MIX11 te zien zal zijn.

  De Silverlight en Expression Insider gebruikers groep, Sixin, organiseert een bijeenkomst voor haar leden bij Macaw, wil je ook aanwezig zijn? volg dan deze link Sixin MIX11 LiveStream voor meer informatie en voor de mogelijkheid om je in te schrijven. Vanaf deze bijeenkomst zullen via Twitter (hashtags #mix11 en  #mix11nl) de stream voorzien van commentaar met diverse leden van de Sixin gebruikersgroep.

 • MSDN The Netherlands Team Blog

  Techdays2011 - Den Haag, “Ask The Experts” en “Community Lounge”

  • 0 Comments

   

  TechDays is hét jaarlijkse kennisevenement voor IT-professionals en Software Developers.

  DevDays voor de developer, TechNet_Live voor de IT-professional en GeekNight voor iedereen met een passie voor technologie, zijn samen ondergebracht in TechDays 2011. Met vele tientallen interactieve sessies biedt TechDays u nu meer mogelijkheden om in korte tijd diepgaande kennis op te doen van de nieuwste technologische ontwikkelingen in uw vakgebied. Vergroot uw expertise in implementatie, onderhoud, beheer en development van Microsoft-oplossingen, netwerk met andere professionals en leer hoe u de nieuwste technologieën snel en voordelig in uw organisatie kunt inzetten.

   

  Tijdens zowel het Technet_Live onderdeel als het Devdays onderdeel van Techdays2011 zullen de communities, experts en de MVP’s een belangrijke rol spelen. Deze invulling is verdeeld over “ Ask The Experts” en de “Community Lounge”.

   

  Ask the Experts Area

  Techdays biedt een keur aan sessies over de meest uiteenlopende onderwerpen. Naast het volgen van de reguliere sessies zijn er ook experts bij wie u met specifieke vragen terecht kunt. Hebt u vragen of wilt u gewoon wat ervaringen delen met een Expert over een specifiek product of technologie dan helpen de community Experts in het Ask The Expert Area u graag verder. De “Ask The Experts” stands worden bemand door diverse gebruikers groepen en Most Valuable Professionals.

  Tijdens Devdays zijn er Experts voor producten zoals Visual Studio, Silverlight & Expression, LightSwitch, Windows Phone 7, SharePoint, Database en Web. Ook als u een vraag hebt over een ander onderwerp kunt u bij de Experts terecht.

  Tijdens Technet_Live zijn er Experts voor producten op gebied van Virtualisatie, Cloud, Management, Client, Server, Productivity, Security en Phone. Ook als u een vraag hebt over een ander onderwerp kunt u bij de Experts terecht.

  Op Techdays hoeft geen vraag onbeantwoord te blijven

   

  Community Lounge

  In het Community Lounge staan de vertegenwoordigers van de Nederlandse developer en IT Professional community waaronder SDN, VBCentral, Wazug, DotNed, SQLPass, Sixin, NGN, System Center UG, Hyper-V UG, Unified Communication UG en nog vele andere Het is bij uitstek de plek voor het ontmoeten van de sprekers, community experts en leiders van de diverse gebruikers groepen, of gewoon “socializen” met collega ontwikkelaars. Tevens zal in dit gebied gedurende de gehele dag diverse activiteiten plaats waaronder een “Community Quiz” en Unconference vanuit de gebruikers groepen, het Dotnet Magazine en Technet Magazine zullen u alles vertellen over beide magazines alsmede hoe u zich als auteur kunt aanmelden. Uiteraard ontbreekt ook het het Most Valuable Professional programma niet!

   

  onderdeel in de community lounge zijn ook,

  Community Quiz

  U kunt deelnemen aan de community quiz voor het winnen van prijzen en wellicht eeuwige roem, voor deelname dient u door gebruik te maken van de Microsoft Tag Reader en de diverse code woorden die zich verspreidt vinden tussen de verschillende sponsoren en Ask The Experts gebied. Heb je de code woorden begeef je dan snel naar de Community Lounge, de eerste 5 juiste aanmeldingen kunnen meedoen aan de quiz die zal plaats vinden tijdens de lunch pauze.

   

  Unconference

  Tijdens de kleinere pauzes in de ochtend en middag is het mogelijk het podium te betreden voor een korte “Unconference” voor meer informatie hoe dit vornm moet krijgen verwijs ik naar “Unconference Blog” De aanwezige communities zullen dit faciliteren en bij interesse voor deelname, kom langs in de community Lounge en zij helpen u graag verder.

  De Communities en Experts zien u graag tijdens Techdays2011

   

  GerverMSFT
  Gerard Verbrugge | @Gervercom

 • MSDN The Netherlands Team Blog

  CodeCamp Nederland en SharePointSaturday Holland

  • 1 Comments

  Tijdens deze dag namen de diverse communities “Software Development Network” ( SDN), Stichting DotNed (Dotnet), Silverlight & Expression insiders (Sixin) , “VBCentral Nederland” (VBCentral) en de “Dutch Information Worker User Groups” (Diwug) het voortouw om zowel CodeCamp als SharePointSaturday in Nederland te organiseren.

  Op 26 maart in Utrecht vonden zowel Code Camp Nederland  als SharePoint Saturday Holland plaats in Hotel Mitland in Utrecht.

  image     image

  Veelal is de toegang tot dit soort evenementen gratis waardoor een mooie gelegenheid om kennis te vergaren, connecties te maken met mede enthousiastelingen maar ook zeker met de organiserende gebruikersgroepen. Met ongeveer 200 deelnemers is de opkomst zeer goed en zorgt voor een gezellige bedrijvige sfeer.

  Invulling aan CodeCamp Nederland onder andere met de volgende sessies en sprekers,

  • LightSwitch. Een intro voor developers door Stefan Kamphuis
  • Expression blend for Developers door Timmy Kokke
  • Multi-touch; state of the union door Dennis Vroegop
  • Een Silverlight 4 desktop player voor Uitzending Gemist door Pascal Haakmat

   

  Invulling aan SharePoint Saturday Holland met de volgende sessies en sprekers,

  • Knowledge Networking met SharePoint 2010 door Maarten Eekels
  • Van Proof of Concept naar Intranet door Ton Stegeman
  • Silverlight in SharePoint door Wouter van Vugt
  • Uitdagingen in het bouwen van Internet-facing websites in SharePoint 2010 door Waldek Mastykarz

   

  imageimageimageimage

  Een hartelijk welkom, vakkundige sprekers, veel bezoekers en “bedrijvigheid”.

  image

  Uiteraard gaat onze dank uit naar de communities die zich hebben ingezet om dit evenement te laten plaats vinden. Naar de lezer van deze blogpost , “wellicht tot volgend jaar?” of bij een van de communities.

  GerverMSFT
  Gerard Verbrugge | @Gervercom

 • MSDN The Netherlands Team Blog

  MSDN NL februari nieuws

  • 0 Comments


  Microsoft heeft de Release Candidate van IE9 vrijgegeven en al meer dan 2 miljoen downloads hebben er plaats gevonden in zeer korte tijd. Op www.beautyoftheweb.com kun je de download vinden. Daarnaast zijn er een aantal demo’s te vinden die de snelheid en de ondersteuning voor de diverse HTML5 standaarden laten zien. Persoonlijk ben ik erg blij met de nieuwe adres en zoekbalk bovenin je scherm. Je kunt er nu ook voor kiezen om de tabs op een aparte regel te plaatsen ipv op dezelfde regel als de adresbalk, een veelgehoorde wens van de gebruikers.


  IE9 is interessant voor de webontwikkelaars omdat nu in HTML5 ontwikkeld kan worden volgens de op dit moment geldende standaarden, daarnaast heb je de mogelijkheid om met IE9 een zeer goede integratie te schrijven met Windows 7 door gebruik te maken van pinned sites, jumplists en notifcations. Je kunt je webpagina eigenlijk als een applicatie aanbieden in Windows 7 met de daarbij behorende gebruikers gemakken.


  Over IE9 gesproken. Op de Mobile World Conference is tijdens de keynote van Steve Ballmer het een en ander aangekondigd over de volgende versie van Windows Phone. 1 van de aankondigingen was dat IE9 de browser wordt op de telefoon. Volledig hardware accellerated dus super snel. Sites die gebouwd worden met HTML5 en werken op de desktop zijn dus ook te bekijken in de browser op de telefoon. Naast IE werd ook nog gedemonstreerd dat we multitasking aan de telefoon gaan toevoegen. We kijken uit naar de lancering in de 2e helft van dit jaar. Op het gebied van API’s en developer mogelijkheden maken we meer bekend op de MIX in Las Vegas 12-13 April.


  Er zijn al zeer veel ontwikkelaars geïnteresseerd in Windows Phone 7 development. Meer dan 1 miljoen downloads van de SDK, meer dan 28000 geregistreerde developers en meer dan 8000 applicaties in de marketplace. Ondanks het ontbreken van een marketplace voor eindgebruikers is het op dit moment al mogelijk om als ontwikkelaar applicaties te publiceren vanuit Nederland in de diverse marketplaces in 17 landen. Dat is ook wat we op dit moment zien gebeuren. Veel applicaties worden nu geschreven voor de internationale markt die natuurlijk steeds groter wordt bij elke nieuwe verkoop van een telefoon.


  We hebben net ook een update van de ontwikkeltools uitgebracht voor Windows Phone 7. Deze loopt vooruit op de update die we begin maart gaan uitbrengen op de telefoon welke onder andere ondersteuning voor copy en paste toevoegt aan de telefoon. In een aantal scenario’s is het goed om je applicatie opnieuw te compileren met de geupdate tools.


  Als je wilt beginnen met Windows Phone 7 development kun je starten op de App Hub. Daar download je de developer tools. Vergeet dan niet de januari update te installeren en je kunt aan de slag. Er zijn al diverse leuke applicaties geschreven die interessant zijn voor de Nederlandse Windows Phone gebruikers. Je kunt je hier ook registreren voor een developer account zodat je je toestel kunt unlocken en je je applicatie kunt submitten naar de marketplace.


  Mocht je binnenkort een keer een dag aan de slag willen om samen met andere developers een Windows Phone 7 applicatie in elkaar te zetten dan nodig ik je van harte uit om langs te komen op de Windows Phone 7 LAN Party gehost door Sevensteps in Amersfoort en georganiseerd door Dotned.

  Matthijs Hoekstra

  Blog | Twitter | 

   

Page 2 of 2 (40 items) 12