image

The Windows 8 Consumer Preview was launch on the 1st of March 2012. In conjunction with the release, Microsoft is delighted to bring Windows Camps to New Zealand. Catered for developers, Windows Camps will provide first hand training to start developing on the Windows 8 platform. Join us in Christchurch, Wellington and Auckland from the 20 to 23 March 2012.

What’s a Windows Camp?
Windows Camps are free, fun, no-fluff events for developers, by developers. You learn from experts in a low-key, interactive way and then you’ll get to apply what you’ve learned.

What am I going to learn?
At this Windows Camp, you’ll learn how to develop for the Windows 8 Platform. Topics include how to build Metro Style apps, tooling, UI and Controls, OS Integration, managing states and more. See agenda of session topics below.

Part 1: Lecture
The first part of the camp will be lecture style presentations by expert trainers to give you an overview of the Windows 8 platform.

PART 1: LECTURE 9am – 1pm in Christchurch 20 March and Wellington 21 March

Time

Session

Duration

9am

The Windows 8 Platform for Metro style apps

30 min

9:30am

Metro Style Design

45 min

10:15am

Building Metro Style Apps with XAML: What .NET Developers Need to Know

30 min

10:45am

Break

15 min

11am

Lap Around Windows 8 Development

90 min

12:30pm

The Developer Opportunity: Introducing the Windows Store

30 min

PART 1: LECTURE 9am – 4pm in Auckland 22 March

Time

Session

Duration

9am

The Windows 8 Platform for Metro style apps

60 min

10am

Metro Style Design

90 min

11:30am

Morning Tea Break

15 min

11:45am

Everything Web Developers Must Know to Build Metro Style Apps

45 min

12:30pm

Building Metro Style Apps with XAML: What .NET Developers Need to Know

45 min

1:15pm

Lunch

45 min

2pm

Building Windows 8 Metro Style UIs

30 min

2:30pm

Bring Your Apps to Life with Tile and Notifications

30 min

3pm

Integrating with the Windows 8 Experiences

30 min

3:30pm

The Developer Opportunity: Introducing the Windows Store

30 min

(Agenda subject to change)

Part 2: Hands on Lab
The second part is a Hands-on-Labs workshop where you will have access to a Windows 8 Computer to complete hands on training. For this lab part of the event, space is very limited and we will be prioritising slots to those developers who commit to building a Metro Style App for Windows 8 to put into practice what they learn in the lab. Don’t worry we won’t be getting you to sign a contract or anything like that but we will follow up with you after the lab to see how things are progressing and what you have chosen to build. Registration will be pending approval and we will review your request before allocating a space.

PART 2: LABS 2pm – 6pm in Christchurch 20 March, Wellington 21 March and Auckland 23 March

Time

Session

Duration

2pm

Hand on Labs – attendees will receive lab training for Windows 8 Development

240 min


What does it cost and how do I register?
Windows Camps are free. We appreciate your time, so we take care of the rest. Registration is free, but it’s also limited to keep things interactive and fun. We recommend you register right away to make sure you get a seat. To keep things simple, just you, some ID and maybe something to take notes on. Registration links below.

Any Questions?
If you have any questions, please email msdnnz@microsoft.com. If you can no longer attend this event, please cancel your registration so we can reassign the place to another person.

Registrations

Christchurch 20 March Wellington 21 March Auckland 22 March Auckland 23 March

Lecture: 9am –1pm
Addington Events Centre
Twigger Street, Addington, Tower Junction, Christchurch

image

Lecture: 9am –1pm
Mac’s BrewBar Function Centre,
Taranaki Street Entrance, Wellington

image

Lecture: 9am - 5pm (day 1)
Event Cinemas
Metro Building, C1, Level 3, 291-297 Queen St, Auckland

image

Option 1 Lab: 9am – 1pm (day 2)
Cliftons Auckland
Level 2, 45 Queen St
Auckland

SOLD OUT

Lab: 2pm – 6pm
Addington Events Centre
Twigger Street, Addington, Tower Junction, Christchurch 

SOLD OUT

Lab: 2pm – 6pm
Cliftons Wellington, Level 28, Majestic Centre,
100 Willis St,
Wellington 

SOLD OUT

Option 2 Lab: 2pm – 6pm (day 2)
Cliftons Auckland
Level 2, 45 Queen St
Auckland 

SOLD OUT


Presenters

image

Jaime Rodriguez - Principal Evangelist, Microsoft CORP
Jaime Rodriguez is a Principal Evangelist at Microsoft driving adoption of emerging client technologies such as Silverlight, Windows Phone and Windows. He has spent the past twelve months working with the developers and partners that have built some of the most popular Windows Phone applications in the marketplace. Jaime has spoken at Microsoft’s major developer conferences, including PDC, MIX and TechEd.

image

Nigel Parker - Web & Windows 8 Evangelist, Microsoft New Zealand
Nigel has 15 years of experience working with creative New Zealand developers, start-ups, top websites and media companies, to implement cutting edge web, video and mobile solutions. He’s motivated by big ideas and smart unconventional execution, and challenges himself and others to fail quickly and drive forward innovation. Having graduated from the University of Auckland with a degree in technology and philosophy, he has an entrepreneurial background in which he co-founded two New Zealand technology companies. He took some risks and broke some new ground during the first ".com" bubble and was one of the few that, despite losing money, didn’t lose heart for the unrealised potential of the tech industry.

image

Keith Patton – CEO, Marker Metro
Keith is a technology strategist with experience of leading companies both in the UK and New Zealand. He is currently responsible for developing Marker Metro’s international focus, including nurturing key partner and client relationships. Keith is a Windows Phone MVP, a recognised Metro expert, and overall gatekeeper for the quality and general awesomeness of final product. When he’s not doing all that, he will likely be found evangelising Metro and related technologies around New Zealand and beyond.



Terms and Conditions