I december var jeg - sammen med en række arkitekter fra hele verden - så heldig at høre Ray Lane fortælle om hvor venture kapital pt bliver kanaliseret hen.

Beskeden var helt klar: Hvis du vil bygge "reputation"-software - så har vi pengene!

De første leverandører er begyndt at vise produkter frem - i første omgang specielt henvendt til slutbruger - personligt "omdømme". Jeg har også fået etableret mit navn på Opinity.com og håber på at jeg kan gøre mig fortjent til et pænt omdømme.

Jeg var selvfølgelig endnu mere interesseret da en kollega henviste til at der er Cardspace support på Opinity.

Billed af login til Opinity ID selector Logged in i Opinity

Her lige et par gode råd - til de som kaster sig ud i at prøve login til Opinity via Cardspace:

  • Registrering: På http://www.opinity.com/ tryk på "Register" i øverste venstre hjørne
  • På næste side - join/sign up siden - trykkes på det "Information Card", som er nederst til venstre.
  • Nu følger så et trin hvor Cardspace vil starte eller hvor du bliver fortalt at du ikke har undestøttelse for Cardspace. Hvis du er på Windows Vista eller XP SP2 så kræves det at du har en browser som understøtter Cardspace - IE 7 eller seneste Firefox med plug-in (har ikke selv testet med Firefox!) til Cardspace. Derudover skal man have .Net 3.0 runtime. Hvis Cardspace starter vil der stå i cardspace dialogen noget ala "denne hjemmeside understøtter ikke Cardspace" eller "kan ikke finde Information Card til login". Tiltrods for det kan man trykke på "Send" og nu skal man så sende - i stedet for at sende - tryk i stedet på "Add" og lav dit eget personlige kort- Læg i øvrigt mærke til at Cardspace er kontekst aware - og ved at det site du skal på kun kræver fornavn, efternavn og emailadresse. Alternativt kan man - inden registrering hos Opinity gå ind i Kontrol Panel i Windows og find Windows Cardspace og lave sit eget kort- så så kan bruges når man registreres hos Opinity. Note: Der er en bug hos Opinity, som gør at de ikke er så glade for karakterer uden for traditionelt engelsk karakter sæt. Derfor kan jeg ikke hedde "René Løhde" i mit Information Card eller på Opinitys hjemmeside - men må istedet skrive "Rene Loehde" (Nej, min blog titel er ikke tilfældigt valgt - jeg har et navn, som er ubarmhjertigt i software tests). Jeg har kontaktet Opinity om denne bug, som ved registrering eller logon typisk ser ud som: "Error: SignedInfo digest (9LHTwIR7/o5YiaaB8VNt7pEj9ss=) doesn't match calculated digest (QyrmfFDDyr3jPm4+qvR8aNv3VFk=)".
  • Hvis man så kommer ind på siden vil man skulle lave et brugernavn, password og checkbox-bekræfte at man er enig i betingelser for brug af siden - og man er inde.
  • Prøv så at logge ud igen - og log så ind med Information Card og log ud ....log ind og log ud...log ind og log ud........smart, ikk'?

Den måde som Opinity har valgt at bruge brugercentrisk ID adgang og udstedelsen/mapping af "Informations kort" er blot en måde at gøre det på. Der vil komme formentlig komme mange andre eksempler at få udstedt, registrerer, mappe etc. med Cardspace og lignende teknologier. Og det kan jeg sige med ret stor sikkerhed...for jeg kender et par projekter som er i støbeskeen :-)