Windows 8 Pro-Developer Workshop

With the announcement of Windows 8 General Availability in late October of this year there is no better time to build your Windows 8 Modern App and make it available on the store.

As part of the lead up to the launch we are running several Windows 8 Workshops to help you get connected with the local MS team as well as the local Windows 8 developer community.

Join us at the workshop and learn how to get started, see some of our local apps in progress and find out the process to get your app on the store.

What’s a Windows 8 Workshop?

Windows Workshops are free, fun, no-fluff events for developers, by developers. You learn from experts in a low-key, interactive way and then you’ll get to apply what you’ve learned.

The workshops are designed to be short as most of the actual development will take place in your own time, this is a great opportunity to network with others, meet your local MS reps and also kick start your Windows 8 development.

What am I going to learn?

At this Windows Workshop, you’ll learn how to develop for the Windows 8 Platform. Topics include how to build Metro Style apps, tooling, UI and Controls,  and more.

What do you need to bring?

The labs are designed to be hands on so bring your own machine with the Windows 8 RP installed or Windows 8 RTM and the developer tools required to build Windows 8 Applications. Check out the resources on the Windows 8 site to get started on your app now.

3 Sessions :

6pm- 9pm  | Wellington 18th Sep 

9am – 2pm | Wellington 19th Sep

6pm - 9pm | Auckland 19th Sep

 

Evening Session – 18th and 19th September

 

Time Session Duration
5.30pm Dinner and Drinks  
6.00pm Overview of Windows 8 30min
6.30pm Hands on Labs – Demo 1 50min
7.20pm Hands on Labs – Demo 2 40min
8.00pm Hands on Labs – Demo 3 40min
8.40pm Submitting Apps 20min
9.00pm Close  
     

Morning Session – 19th September

Time Session Duration
9.00am Overview of Windows 8 Consumer Experience 20min
9.30am Developer Overview 20min
10.10am Hands on Labs – Demo 1 40min
11.00am Hands on Labs – Demo 2 40min
11.40pm Lunch 60min
12.20pm Hands on Labs - Demo 3 40min
1.20pm Submitting Apps 40min
2.00pm Close 40min

(Agenda subject to change)

What does it cost and how do I register?

Windows Camps are free. We appreciate your time, so we take care of the rest. Registration is free, but it’s also limited to keep things interactive and fun. We recommend you register right away to make sure you get a seat. Registration links below.

Any Questions?

If you have any questions, please email msdnnz@microsoft.com. If you can no longer attend this event, please cancel your registration so we can reassign the place to another person.