Spat's WebLog (Steve Patrick)

When things go wrong...

James saved me many hours of pain..

James saved me many hours of pain..

Rate This
  • Comments 2

 

Gotta love the internet. The Tubes.

I was trying to install\reinstall IIS in Windows Server 2008 and it would not install.

 

Web Server (IIS)
   Error: Attempt to install IIS Management Console failed with error code 0x80070643.  Fatal error during installation
   Error: Attempt to install Static Content Compression failed with error code 0x80070643.  Fatal error during installation
   Error: Attempt to install HTTP Logging failed with error code 0x80070643.  Fatal error during installation
   Error: Attempt to install Static Content failed with error code 0x80070643.  Fatal error during installation
   Error: Attempt to install Directory Browsing failed with error code 0x80070643.  Fatal error during installation
   Error: Attempt to install HTTP Errors failed with error code 0x80070643.  Fatal error during installation
   Error: Attempt to install Request Monitor failed with error code 0x80070643.  Fatal error during installation
   Error: Attempt to install Request Filtering failed with error code 0x80070643.  Fatal error during installation
   Error: Attempt to install Default Document failed with error code 0x80070643.  Fatal error during installation
   The following role services were not installed:
   Web Server
      Common HTTP Features
         Static Content
         Default Document
         Directory Browsing
         HTTP Errors
      Health and Diagnostics
         HTTP Logging
         Request Monitor
      Security
         Request Filtering
      Performance
         Static Content Compression
   Management Tools
      IIS Management Console

Before I spent any number of hours tshooting this , I decided to hit the internet with a quick search. I held out little hope of finding a resolution for such a horrid looking error.

But - within 2 links I hit on this one -- http://social.technet.microsoft.com/forums/en-US/winserversetup/thread/1486efdd-1dbb-477a-9c9e-af8a8fb81c24/

Hoorah!!

 

Here's to you James B White from   C.S.H. Consultants Pty Ltd.  - your attitude of "This has been raised before, however that person opted for a reinstall before it got anywhere. I really dont want to do that."  saved me a boatload of time this morning.  Thanks to you,  I fixed it between eating breakfast and brushing my teeth.

One more thing - just in case the link above goes away - here was James resolution:

 

  • de-feature "WAS" Windows Process Activation Service (note it deleted more of the IIS roles or said it was)
  • re-role IIS7 & IIS6 and all subroles - worked okay
  • re-feature "WAS" Windows Process Activation Service - worked okay 
  •  

    Spatdsg

     

     

    Leave a Comment
    • Please add 8 and 3 and type the answer here:
    • Post
    Page 1 of 1 (2 items)