Hyper-V Network Connectivity Issues with Emulex Adapters

Rate This
  • Comments 6

I retweeted this late last week, but wanted to mention it here on my blog.  Emulex has just published a blog post talking about a known issue that is causing network connectivity problems for Hyper-V VMs when using Emulex network adapters.  They have also explained how to work around this until they have a final fix ready.  You can read about it here:


I am blogging about this for two reasons:

  1. I have been contacted by a number of customers who have hit this, and want people to know about what to do.
  2. It is really good to see a hardware vendor documenting status and workarounds for known issues, and I am glad to see this post going up.


Leave a Comment
  • Please add 1 and 2 and type the answer here:
  • Post
  • It isn't just Emulex adapters.  Broadcom adapters also.  We experienced the same connectivity drops with VMQ enabled on Broadcom cards.  Once we switched over to Intel cards, problem was resolved.

  • Now if only HP/Broadcom would own up in a similar fashion.......

  • Broadcom already fixed this in their later firmware/drivers.

    I updated them for two Dell servers and now they're working perfectly with VMQ enabled VMs.


  • Still waiting for Microsoft/HP/Emulex to stop pointed fingers or claiming the issue is fixed. It has been a year now. www.hyper-v.nu/.../another-update-on-the-vmq-issue-with-emulex-and-hp

  • Hello all, I have a server IBM 4 card .Now im using NIC teaming . and I install Hyper V role with NIC teaming card. I have problem network issue , can't remote desktop server ,  DNS request time out sometime reply.plz help

  • enable vmq on all nic's and that's your solution, try it

Page 1 of 1 (6 items)

Hyper-V Network Connectivity Issues with Emulex Adapters