• Microsofts partnerblogg

  Seminarium: Tech Data och Microsoft bjuder på seminarium om Virtualisering och Lync

  • 0 Comments

  I januari 2011 utsåg Microsoft Tech Data till ”Value Added Distributor
  inom de tre områdena Virtualisering, Lync och Säkerhet. Med anledning av denna
  utmärkelse erbjuder Tech Data och Microsoft seminarietourer vars syfte är att
  stärka dina kunskaper och hjälpa dig att bli en ännu bättre säljare inom
  respektive område.

  I november inleder vi vår första tour genom att besöka
  Stockholm, Göteborg och Malmö med ett program som lägger 100% fokus på
  Virtualisering och Lync. Du får träffa sakkunniga, lära dig om licenser, olika
  leverantörers lösningar samt ta del av nyheter inom det område som intresserar
  dig mest.

  Tid och plats

  Kl. 08.30-12.00

  Stockholm, 17 november
  Göteborg, 22 november
  Malmö, 23 november

  Talare: Johan Persson TrueSec, Peter Lundin Azlan, Anders Långberg TechData, och David Ahlström TechData 

  Anmäl dig här

  Eventuella frågor besvaras av Matilda Engström, matilda.engstrom@techdata.nu.

  Välkommen!

  Dan Bengtsson

  Microsoft Partner Network

 • Microsofts partnerblogg

  Online Meeting: "Hur tjänar jag pengar i molnet?"

  • 0 Comments

  Om du inte kunde vara med vid det senaste tillfället eller om du saknade information om CRM Online - då ska du logga på nu på fredag!

  Mikael Nyström kör en favorit i repris fredag den 28 oktober kl 13-15 och visar hur du som partner enkelt kommer igång att sälja och tjäna pengar på
  Office 365 och Windows Intune.

  På plats är även Microsoft-representanter som visar hur du blir återförsäljare av CRM Online.

  Mötet är uppdelat i en sälj- och marknadsdel kl 13-14 och en teknisk del kl 14-15.

  Mer information och anmälan

  Välkommen!

  Anna Linnerud
  v-anlinn@microsoft.com

 • Microsofts partnerblogg

  It i världsklass - en tävling i samarbete med JSC it-partner

  • 0 Comments

  Tillsammans med JSC it-partner i Nässjö startar den 20 februari tävlingen "It i världsklass" i Småland för företag med upp till 50 datoranvändare. Vinnaren får förutom 20 stycken Nokia Lumia 800-telefoner och 12 stycken HP ProBook 6560b datorer en total genomgång och migrering av hela sitt it-system (utförd av JSC it-partner).

  Syftet med tävlingen är att demonstrera hur alla enkelt kan få tillgång till den teknik som behövs för att arbetet ska flyta på optimalt varje dag – oavsett var ni befinner er. Vi kallar det ”it i världsklass” och det behöver varken vara svårt eller dyrt.

  Läs mer om initiativet här!

  Är du intresserad att samarbeta i liknande initiativ framöver? Anmäl ditt intresse till oss!

  Dan Bengtsson

 • Microsofts partnerblogg

  Jobbar du hemma idag?

  • 0 Comments

  Idag är det den officiella Jobba hemma-dagen. Det är ett initiativ från Microsoft som manifesterar fördelarna med flexibelt arbete. 

  Med dagens teknik kan många, men absolut inte alla, jobba där de vill även om man behöver samarbeta. Några dagars hemarbete då och då innebär fördelar för såväl företag som medarbetare. Det sparar tid, är bra för miljön, ger ökad produktivitet för företag och underlättar vardagen för den enskilda individen. Dessutom vet vi att företag som vill kunna attrahera rätt medarbetare idag och i framtiden, måste ha en flexibel syn på arbete.

  Jag stannar hemma från jobbet – och jobbar precis som vanligt.

  Sitter i möte med 3 kollegor med hjälp av Microsoft Lync. Givetvis antecknar jag i OneNote.

   

  Ett företag som väljer att stanna hemma i dag är JSC it-partner i Nässjö. Hör verksamhetschefen Kenneth Revelj berättar varför. 

  Artikel i Smålands-Tidningen 

   

  Även Retune AB väljer att stänga ner kontoret idag. SVT:s ABC intervjuade Retune idag inför kvällens sändning. Så missa inte att "tuna" in på SVT ikväll!

  Jobbar man hemma passar det utmärkt att lyssna in på olika onlinesemiarier. Vi på Microsoft arrangerar en uppsjö av dessa varje vecka. Både lokala och globala. Nu på fredag har vi it-gurun Mikael Nyström på besök mellan 14-15. Under detta Onlineseminarium kommer vi att gå genom hela Windows Server plattformen och dess utbud. Ett perfekt tillfälle för dig som snabbt vill lära dig allt man kan göra med en Windows Server. Fokus ligger på att du som säljare eller arkitekt ska få enkla och överskådlig bild av Microsoft produktsortiment.

  Anmälan görs i Partner Learning Center: https://plxadmin.training.partner.microsoft.com/learning/app/management/LMS_ActDetails.aspx?UserMode=0&ActivityId=787755

  Hoppas ni får en skön dag - var ni än befinner er!

   

  Dan Bengtsson

 • Microsofts partnerblogg

  8 februari den officiella jobba hemma dagen!

  • 0 Comments

  Hjälp till att sprida vårt nya manifest!

  På Microsoft har vi tekniken och vi har möjligheten att jobba på ett nytt och flexibelt sätt. Vi vill inspirera kunder och samarbetspartner att jobba som vi gör. Jobbet är inte något man går till utan något man gör! Inte alla men många har möjlighet att jobba varsomhelt och närsomhelst. För att lyfta frågan så arrangerar vi en dag där vi vill att så många som möjligt ska prova på att jobba hemifrån.

  Detta är meningsfullt ur många aspekter då allt går snabbare och vi stressar mer. Meningsfullt arbete kräver förberedelser. När en hel del tid bara försvinner i möten, långväga
  dagishämtningar och bilköer minskar tiden för det som är meningsfullt. 

  Därför räcker vi ut en hand för att börja jobba på ett nytt sätt. Vi utser den 8 februari som den Officiella jobba hemma-dagen. Tanken är att ge människor mer tid åt livspusslet och naturen lite andrum.

  Nu önskar vi att så många som möjligt väljer att sluta upp bakom initiativet och ta till sig idéen om en jobba hemma-dag. Följ med på tåget, gå med du också och sprid budskapet, klicka ”gilla” på den nystartade Facebook-sidan och se till att jobba hemifrån den 8 februari.

  /Tomas Frimmel

  p.s Artikel om Jobba hemma-dagen på IT24 från Microsoft Partner Day: http://it24.idg.se/2.2275/1.418445/microsoft-vill-skippa-arbetsplatsen
  d.s

   

 • Microsofts partnerblogg

  Visst ska du också synas på Sveriges största företagssite?

  • 0 Comments

  På alla möjliga sätt jobbar vi på att du ska synas med dina Microsoft lösningar. Förra året lanserade vi marknadsplatsen Pinpoint. I Pinpoint visar du upp ditt företag, dina produkter och lösningar. Du kan få leads direkt till din inbox. Pinpoint finns på Microsoft.se som är Sveriges största företagswebb med 1,5 miljoner besökare varje månad.
  Här kommer ännu ett erbjudande om hur du kan synas på vår webb, närmare bestämt på vår Nyhetsblogg. Vi publicerar gärna nya affärer där. Du behöver inte skriva långa, långa casebeskrivningar, det kan räcka med några rader. Kort eller lång text här kommer en liten checklista att bli inspirerad av. Skicka in idéer till mig.

  Checklistan för att se vad som gör ett intressant PR-case. Tänk utmaning, lösning och resultat
  -
  Ny teknik och aktuella produkter som lösningen bygger på.
  -Siffror, bevis som visar resultat, ökad produktivitet etc.
  -Kända varumärken.
  -Intressant bransch
  -Vertikala lösningar
  -En intressant/ovanlig utmaning.
  -En bra person som kan uttala sig om det behövs

  Välkommen att höra av dig!

  /Lotta Båth

 • Microsofts partnerblogg

  Skolor och institutioner för högre utbildning – vad säger vi?

  • 0 Comments

  Jag tror att Microsoft och partner tänker ganska lika när vi planerar. Vad skall vi åstadkomma i form av affärer och hur skall vi ta oss dit?

  När det gäller skola och insitutioner för högre utbildning så vill jag dela med mig av vad vi pratar om till våra kunder. En del av det som våra aktiviteter resulterar i blir affärsmöjligheter till er. Därför är det bra om vi kan säga samma saker. Och målet är att skolorna skall utrusta sina lärare och elever med PC:s med rätt programvara och kunskap att utnyttja den för en bättre pedagogisk verksamhet.

  Vi har fyra huvudteman för våra kommunikation. Hur vi sedan förpackar det varierar och utvecklas över tiden. Nu erbjuder vi marknadsstöd för att ni skall kunna hålla seminarier i olika former till era kunder med samma budskap. Vi har talare som kan leverera detta i ett format som ni kan anpassa med och för era kunder.

  •  Så här kan du använda datorn i klassrummet
   (Lärare)
  • Lyckade elevdatorsatsningar
   (Skolpolitiker)
  • Datorer i skola - managerad och fri (IT på
   kommun)
  • Lär av andras skoldatorupphandlingar (IT
   på kommun)

  Ni kan få en första titt på dessa dragningar, genom vårt seminarieramverk Äntligen Fredag. Från och med fredag den 7 oktober levererar vi dessa dragningar både i partnerformat och för skolkunder.

  Onlinemötena för slutkunder kanske är ett sätt för er sälja in ett större möte med er och fler från kunden?

   

  Hälsningar

  Malin Jonolf, Education Marketing
  Manager (eller marknadsansvarig skola)

   

 • Microsofts partnerblogg

  En guide till Microsoft Partner Network

  • 0 Comments
  Bra guide över de nya kompetenserna i Microsoft Partner Network  The Value of Earning a Microsoft Competency – Summary Guide .

   

 • Microsofts partnerblogg

  Veckans partner: Absalon - en svensk CRM-specialist

  • 0 Comments

  På partnerbloggen presenterar vi varje vecka Veckans partner. Detta är en av de aktiviteter vi gör för att lyfta fram dig som Microsoft partner. Först ut är Absalon.

  Branschspecifika CRM lösningar från Absalon, en svensk ISV - Independent Software Vendor

  Absalon arbetar 100% med Microsoft och 100% med CRM. De arbetar med Microsoft Dynamics CRM och sin add-on Absalon CRM. Absalon innehar guldkompetens och är en promgramvaruutvecklare. De arbetar mot Life Science (läkemedel, medtech samtbiotech), Professional Services (revisionsbyråer, IT services, managementkonsulter, advokater, utbildningsföretag) samt Consumer Goods. Deras expertis och erfarenhenhet inom Microsoft CRM samt den branschkunskap som de innehar. Deras add-on Absalon CRM är nischad/vertikaliserad.

  Absalon CRM 2011 erbjuds till Life Science, konsmentvaror samt tjänsteföretag. I varje version av Absalon CRM täcks den specifika branschens behov in vad gäller arbete med bl.a försäljning, marknad, projekt- och resurshantering. När det gäller Absalon CRM för läkemedelsföretag så underslättas t.ex arbetet med att påverka beslutsfattare, hierarkier och nätverk, vilket leder till ökad individuell produktivitet samt ökad försäljning.

  Inom branschen läggs mycket tid och resurser ned på att arrangera utbildningar och events. I Absalon CRM har de utvecklat extra funktionalitet kring events och utbildningar och har kopplat detta till bl.a deltagare, utgifter och resultat. Genom en effektivare hantering här ökar kundernas lojalitet och den enskilde säljarens produktivitet. Ytterligare en värdefull funktionalitet är integrerad hantering av varuprover kopplat direkt till säljmöten, vilket ger en ökad kontroll på företagets inventarier.

  - Absalon befinner sig i en föränderlig värld där det gäller att hänga med utvecklingen på många områden såsom produktutveckling både hos Microsoft och Absalon, CRM i stort, olika sätt att bedriva försäljningsarbete samt de världar som våra olika kunder befinner sig i. Detta gör att även jag ständigt utmanas och utvecklas vilket är väldigt positivt, säger  Christel Green Johnsson, Marketing Director på Absalon.

   

  Relaterande länkar

  >> Läs mer om Absalon på Pinpoint.

  >> Vill du också synas här? Kontakta oss!

  >> Absalons hemsida

   

  /Lotta Båth

 • Microsofts partnerblogg

  Nya priser på Office 365

  • 0 Comments

  Bästa Microsoft-partner!

  Först vill jag tacka er för att ni hjälpt till att skapa en av de snabbast växande erbjudanden i Microsofts historia genom ert arbete med att sälja Office 365!

  I förra veckan presenterade vi på vår Office 365 blog lägre priser för våra gemensamma kunder. Vi har nu skapat en så stor kundbas att våra kostnader per kund minskat avsevärt. Denna skillnad har vi valt att ge tillbaka till kunderna genom lägre priser på våra företagspaketeringar!

  Alla kunder som köper Office 365 via Office365-sidan eller förnyar sina avtal kommer att få de nya priserna som kommer att finnas på den Svenska sidan om ca 2 dagar: http://www.microsoft.com/sv-se/office365/buy-midsize-enterprise.aspx. Vi kommer även att ändra priser för volymavtal, detta sker 1 Maj.

  Generellt så handlar det om ca 20% lägre pris på våra E-planer (lite olika beroende på plan) samt en lägre kostnad på K2 och vår framtida Office 365 för skolor. Denna prissänkning hoppas vi självklart ska hjälpa er att kunna göra ännu fler affärer under våren!

  Vi har även jobbat stenhårt med kostnaderna för SharePoint Online extra storage efter feedback från bland annat svenska partners. Det är uppenbart att företag som vill flytta hela sin miljö till molnet behöver en kostnadseffektiv lösning för sin filserver. Här har vi sänkt priserna till 1,68 SEK per GB och månad. Vilket skulle ge en årskostnad på ca 1380 SEK för en 20-mansfirma som har 100 GB i sina servrar idag från tidigare 14 000 SEK/år.

  Hoppas att detta kan hjälpa er stänga de affärer ni har i pipen just nu, och kanske få anledning att gå tillbaka till andra kunder där ni varit nära förut. Hör gärna av er till oss om ni behöver för att knuffa affärerna över kanten.

  Hör också av er om ni har några frågor. Svarar redan på några som jag kan se framför mig:

  1: Hur påverkar detta vår Advisory Fee?

  Svar: Samma procent, men ni får fee uträknat på de lägre priserna.

  2: Kunder som redan kör Office 365 har kontrakt på ett år, kommer de att få de nya priserna?

  Svar: Kunder under kontrakt är skyddade för prisförändringar, vilket betyder både upp och nergångar. Kunderna får dock de nya priserna efter avtalsperioden är över. Detta gäller även om de lägger till användare under året, de går på samma avtal och får alltså det gamla priset.

  MVH

  Niklas Danell
  niklas.danell@microsoft.com

  Produktchef Office 365

   

 • Microsofts partnerblogg

  "Molnig" prognos i september!

  • 0 Comments

  Just nu pågår Sommarkollo här på Microsoft. Idag hade vi över 120 besökare som antingen gick på Mikael Nyströms sessioner om Windows 7, eller som var mer intresserade av CRM Dynamics, Project eller programering med HTML 5.

  Solen sken och glassboxen var välbesökt!

  Det finns fortfarande både glassar och platser kvar så anmäl dig idag!

  Men jag utlovade senast en molnig inledning av hösten, och jag tänker hålla det löftet! Redan nu i september har vi flera kostnadsfria molnseminarier om Microsoft Office 365 här på Microsoft i Akalla.

  • Den 9 september står Microsoft tillsammans med Ultimate Consulting, DQC och Addskills på Visions scen för att tala övergripande om vad Microsoft Office 365 är för något och vad det kostar. Vi kommer även göra en djupdykning i SharePoint-online med fokus på Intranet. Slutligen kommer Addskills presentera aktuella utbildningar för dig som vill veta mer.

                Mer information finns här!

  • Den 16 september kommer Mikael Nyström under två Online Meetings grundligt förklara vad molnet och Microsoft Office 365 innebär för dig som partner som säljer till små- och medelstora företag. Mötet kommer att hållas i 2 stycken 1-timmes sessioner där Mike först fokuserar på hur man säljer i molnet, och följs upp med hur man rent tekniskt går tillväga för att komma igång.

               Mer information finns här

  • Den 27 respektive 28 september anordnas två kostnadsfria Office 365-seminarier i Göteborg och Stockholm. Under en dag kombineras ett tekniskt och ett säljinriktat seminarium för att un­derlätta hur man enkelt kommer igång med att implementera, marknadsföra och sälja Office 365. Under evenemanget har du också möjlighet att samverka med kollegor i branschen samt viktiga företrädare från Microsoft.

               Mer information finns här

  Detta är bara ett axplock av alla event och seminarier som är planerade. För fler utbildningar, besök utbildningswebben eller kontakta mig!

  // Dan

   

 • Microsofts partnerblogg

  Seminarium: Microsofts Daniel Akenine föreläser om IT i framtiden och dess påverkan

  • 0 Comments

  NÄR: Onsdag 25 januari, 08.00 – 09.30

  VAR: Microsoft, Akalla

  ANMÄLAN: http://www.iamcp.org/event/fast-forward

  MÅLGRUPP: Alla partners som är nyfikna på framtiden

  Microsoft satsade förra verksamhetsåret 9 miljarder dollar på forskning och utveckling, och det är 3 miljarder mer än vad IBM gjorde samt hela 7 miljarder mer än Apple.

  En stor del av dessa miljarder har gått till att utveckla molnettjänsterna men det händer en del annat också i Microsofts R & D stuga.

  Denna morgon har vi bjudit in Daniel Akenine som är Nationell Teknikchef på Microsoft Sverige.

  Daniel kommer att föreläsa om hur Mobila plattformar, informationsexplosion, virtuella pengar och sociala medier påverkar beteenden och förväntningar samt om trender inom samhället där IT accelererat utvecklingen.

  AGENDA

  08.00 Frukost
  08.15 Minuten, presentation av deltagarna, max 60 sekunder per deltagare.
  08.40 Daniel Akenine presenterar ”IT Fast Forward” – hur ser det ut 2010 och 2100

             Sociala utmaningar vi måste börja arbeta med redan idag

             Förändring i befolkning och resursutnyttjande

             Nya sätt att se på säkerhet

             Nya typer av enheter (devices)

  09.15 Diskussion samt Q & A
  09.30 Slut

  För mer information kontakta Valentino Berti, ordförande för IAMCP Sverige.

  Vänligen,

  Dan Bengtsson

   

   

 • Microsofts partnerblogg

  Video: Koppla ihop SBS 2011 Essentials och Office 365 (1/12)

  • 0 Comments
  Get Microsoft Silverlight

   

  Johan Persson från Truesec går i genom den nya medlemen i Microsofts SmallBusiness Serverfamilj, Windosws Small Business Server 2011 Essentials. Vad är skillnaden? Hur fungerar den och hur kopplar vi ihop den med Office 365?

   

              

  Dan Bengtsson

               

 • Microsofts partnerblogg

  IT-Hantverkarna är första vinnaren i vår Office 365 tävling!

  • 0 Comments

  Vi har nu validerat första vinnaren i vårens Office 365 Säljtävling, det är en säljare i Stockholm på IT-hantverkarna som stängt 5 affärer och då också kommit över 100 användare. Bra jobbat och bra timing, eftersom det var minst 3 andra partners som jag känner till som stängt 4 affärer Vi ska bara stämma av om det önskas en blå, vit eller rosa Nokia sedan skickar vi den. Samtidigt så är vi bara en affär bort i några andra städer så de närmaste dagarna blir spännande. IT-hantverkarna kan nu inte vinna mest sålda säten i Stockholm. Men jag räknar med att de ligger långt fram i andra städer.

  Mvh

  Niklas Danell
  Produktmarknadschef Office 365

 • Microsofts partnerblogg

  Demoskola: Office 365 och Windows Intune till kund

  • 0 Comments

   Daniel Wahlqvist visar hur du demonstrerar Microsoft Office och Windows Intune på ett snyggt och säljande vis till dina kunder. Temat är It i Världsklass till dina kunder med Office och Windows Intune.  

   

   

  //

  Dan Bengtsson

  Microsoft Partner Network

 • Microsofts partnerblogg

  Tack till alla deltagare i StadskampenMCP!

  • 0 Comments

  Hej alla partner! Turnégänget  i StadskampenMCP tackar för sig för denna gång.  Tria Tech och Sogeti blev vinnande företag i StadskampenMCP. Falun var staden som vann. Förutom dessa resultat har vi fler roliga siffor att bjuda på. 

  9 städer fick besök.
  9 partner får marknadsföra sig på Microsoft.se om de finns med i Pinpoint.
  13 personer spikade testen, de finns nu med på Wall of Fame hos Cornerstone.
  25 personer vann certifierings vouchers.
  31 pesoner skrev Lync certifieringar. Ni som är Lync-partner idag räkna med konkurrens! 
  34 personer skrev Windows Communication, .NET Framework 4.
  40 olika tester valdes ut att skriva.
  51 företag har tävlat.
  90 timmar jobbade testansvarige Thord  under sista turné veckan.
  92 personer skrev sitt första MCP-test.
  244 hamburgare har serverats på kvällsminglet.
  280 bokade certifieringar.
  383 mil har vi kört.
  7000 klick på våra foton på Facebook.

  Mer information på http://www.cornerstone.se/sv/ , http://www.sogeti.se/Nyheter-Media/Pressrum/Pressmeddelanden/Sogeti-dubbel-vinnare-i-Stadskampen-/ ,

  http://www.idg.se/2.1085/1.413203/dalarna-drog-hem-vinsten och http://www.facebook.com/mspartnersweden 

  Återkopplingen från er som partner säger att vi ska komma igen. Det gör vi väldigt gärna! Så mycket energi, så många trevliga branschkollegor ute i landet. Vi startar sista veckan i februari och fortsätter tom april. Prisutdelning blir det i samband med TechDays i Örebro. Gå in och rösta på vilka städer vi ska besöka. Omröstning på vår Facebook sida!

   

  Turnégänget i Örebro var Thord, Janne, Karin och Lotta.

   

  Vänligen,

  Lotta Båth
  anncb@microsoft.com

 • Microsofts partnerblogg

  Microsofts Sommarkollo kommer till Malmö den 28-30 juni

  • 2 Comments

  Nu sätter återigen Microsoft och Sommarkollo kurs mot sydligare breddgrader. Den 28-30 juni har du möjligheten att träffa Microsofts specialister Scandic St Jörgen på Stora Nygatan i Malmö. Vi kommer erbjuda 24 stycken gratisseminarier och som emigrerad skåning ser jag fram emot att träffa så många av er som möjligt. Välj och vraka bland utbudet nedan.  Väljer du att gå hela dagen bjuder vi på lunch!

   

  28 juni

  29 juni

  30 juni

  Kl. 9-12

  Kl. 9-12

  Kl. 9-12

  Informationshantering

  SQL Server; en platform för kritiska system med höga prestanda krav

  Telefoni i Lync avmystifierat

  Project Server

  Microsoft’s Digital Marketing Platform, SharePoint for Internet Sites and FAST

  Microsoft Windows Azure Platform

  Intro to Office 365

  Effektivare kommunikation med Lync

  System Center Configuration Manager 2012 - Vilka är de största nyheterna?

  Opalis integration – Vad är Opalis och varför pratar alla om det?

  Hur installerar jag Windows 7 i små, stora och enorma miljöer

  Virtualisering av Windows 7 och Windows Server

  Kl. 13-16

  Kl. 13-16

  Kl. 13-16

  Opalis integration – Vad är Opalis och varför pratar alla om det?

  Höj värdet av ditt medlemskap i Microsoft Partner Network (12-13)

  Presentationsvirtualisering och applikationsvirtualisering

  Så utvecklar du för Dynamics Marketplace och blir listad som topplösning

  Business Intelligence frontend (SharePoint, Office, Visio)

  Service manager 2012 – Vilka är det stora nyheterna?

  Project: Tips, tricks och nyheter i version 2010

  Nu har vi kört Windows 7 i 12 månader - tips & tricks

  E-handel

  Windows Intune

  Upplev Microsoft Dynamics CRM 2011 -Senaste generationens CRM-system

  Att migrera applikation till Windows Azure Platform

   

  Enterprise Search - SharePoint och FAST

   

  /Dan Bengtsson

 • Microsofts partnerblogg

  Kom på Partner Day och få chansen att påverka hur vi utformar våra kompetensforum

  • 1 Comments

  Hej!

  Nu har du chansen att göra din röst hörd inom våra kompetensforum. På Partner Day den 24 november kommer vi att ha separata sessioner för respektive kompetensforum. Vi kommer även att lansera vårt nya kompetensforum Azure.

  Under dessa sessioner så kommer vi att berätta mer om aktuellt forum, beröra aktuellt inom detta område, prata om hur vi kan växa vår affär tillsammans och öppna upp för dig att göra din röst hörd genom en dedicerad del av sessionen då vi tar input från deltagarna. Temat för denna dag är ”Winning Together” och det ser vi som ett självklart mål för just våra kompetensforum. Därför är din åsikt viktig för oss, så att vi kan göra fler och bättre affärer tillsammans.

  Tänk gärna till redan innan på hur du tycker att de kompetensforum som du är medlem i skall vara utformade för att du ska få rätt verktyg till att växa i din affär.

  Om du inte är anmäld till något kompetensforum ännu så går det också bra att vara med på dessa sessioner för att lyssna och lära mer om vad de innebär. Det kommer att finnas möjlighet att anmäla sig till kompetensforumen direkt på plats. Tag gärna med dig ditt visitkort och lämna in till någon av Microsofts representanter på plats eller gå till Microsoft Partner Networks ServiceBar i utställningsplatsen och anmäl dig där.

  Har du inte möjlighet att vara på plats i Täby den 24:e så får du gärna skicka dina åsikter om hur du tycker att kompetensforumet skall utformas till mwebben@microsoft.com så kommer vi givetvis att ta även dessa i beaktande.

  Här kan du läsa mer om Partner Day

  Hoppas att ni får en härlig vecka med många bra affärsmöjligheter!

   

  Hälsningar,

  Johanna Arledal

  v-joharl@microsoft.com

   

   

 • Microsofts partnerblogg

  Deepak Chopra talar om The Soul of Leadership på WPC 8-12 juli 2012

  • 0 Comments

  Gästtalare på årets WPC blir Deepak Chopra. Förra året var det Sir Richard Branson, året innan Bill Clinton och innan dess har vi sett en nobelpristagare iform av Muhammad Yunus, grundare av Grameen Bank, som gästtalare.  I år blir det en författare som vi kan se framemot att lyssna till. Deepak Chopra är grundare och ordförande för Chopra Foundation, Chopra Center for Wellbeing och Gallup Senior Scientist. Han har skrivit över femtiofem böcker varav arton på New York Times bästsäljarlista inom områdena kropp-själ-hälsa, framgång, ledarskap, kvanttänkande, andlighet, fred. The Wall Street Journal benämner den senaste ledarskapsboken; The Soul of Leadership som en av topp fem böcker inom ledarskap under 2011.
  Jag Bingar lite på Chopra, ser att han var i Sverige förra året, ser också att man kan lyssna på honom på t ex Kellog Executive Education i juni för 4300 USD. Han är väl där och värmer upp inför sitt framförande på vår partnerkonferens 8-12 juli i Toronto! Du kommer väl :)!

   

  /Lotta Båth

 • Microsofts partnerblogg

  Grattis till Ninetech - Gasellvinnare i Karlstad!

  • 0 Comments

  Jag tycker att vi ska ta alla tillfällen i akt att gratulera varandra till  framgångar. Idag säger vi grattis till  vår  partner Ninetech som blivt Gaselletta i Värmland. Vågar tro att ¨sola¨ lyst hela dagen på Stora torget i Karlstad idag. Bakom framgången ligger satsningar på lösningar inom digital marknadskommunikation.

  http://www.ninetech.se/Om-Ninetech/Aktuellt/Nyheter/Ninetech-Gasellvinnare-20111/

  http://di.se/Artiklar/2011/10/3/246621/Varmlands-Gaselletta-Ninetech-siktar-pa-borsen/

  Har du tips på vilka vi ska säga grattis till så berätta gärna det!

   

  /Lotta Båth

   

   

 • Microsofts partnerblogg

  Delta i Serverpatrullen – en kampanj för dig som säjer Server till små och medelstora företag

  • 0 Comments

   

  Även i år finns det chans att delta i Serverpatrullen.

  Serverpatrullen ger er möjlighet att få med en serverspecialist under kundmöten samt utbilda tekniker och säljare på ert kontor.

  Vår serverspecialist är då med på ert möte eller seminarium och presenterar våra servrar samt de möjligheter som finns i de nya molnlösningarna. Det är en chans för era kunder att ställa frågor, få större kunskap om produkterna samt en möjlighet för er att visa vad som är rätt för just dem.

  Om du vill generera nya Server leads så kan du dessutom använda dig av vårt specialerbjudande för Tele Marketing där du får 6 bokade besök för endast 6 000 kr. Detta med hjälp av vår utvalda TM-leverantör ATF.

  Läs mer om Serverpatrullen här

  Anmäl dig till mwebben@microsoft.com

  Hälsningar

  Johanna Arledal

  Marknadswebben

 • Microsofts partnerblogg

  Nyfiken på Azure?

  • 0 Comments

  Häng med på en dag om molnet och Windows Azure Plattform! Vi kommer under en heldag ge en introduktion till cloud computing och Microsofts plattform för att bygga molnbaserade lösningar. Vi börjar dagen med några centrala begrepp och en inblick i varför man ska bry sig om molnet för att sedan gå igenom de olika produkterna. Vad behöver man veta för att bygga en webbapplikation i Windows Azure? Hur skapar man en SQL databas i molnet? Vilka andra tjänster behöver man känna till?

  Översikt av innehållet:

  • Varför cloud computing?
  • Windows Azure Platform
  • Hosta applikationer i molnet
  • Azure storage
  • SQL Azure
  • Säkerhet

  Anmäl dig här

   

  Varmt välkommen!

 • Microsofts partnerblogg

  Partnererbjudande från Microsoft och Radar

  • 0 Comments

  Marknaden 2012 kommer att avmattas till försiktig tillväxt men Microsofts prioriterade lösningsområden kommer att växa starkare än marknaden i genomsnitt. Dock behövs mer insikt om både kunderna och marknaden för att förbli effektiv.  För att öka effekten så är det viktigt att Microsoft tillsammans med vår partnerkanal fokuserar och planerar längs samma insikt om marknad, möjligheter och affärer. Microsoft och Radar har därför tillsammans tagit fram en partnerportal där respektive partner kan hämta unik operativ insikt för att skapa en effektivare säljprocess runt de områden som Microsoft satsar på.

  Erbjudandet marknadsportal till Microsoft partners innebär:

  • Unik insiktsportal som ger dem tillgång till samtliga Radar rapporter och presentationer som produceras under året (cirka 16 stycken)
  • Speciellt framtaget affärsplaneringsunderlag samt presentationsmaterial att utnyttja i kundmöten inom prioriterade marknadssatsningar som Microsoft vill ha partnerfokus på under året.

  Premium-erbjudande till Microsoft partners innebär:

  • Radar affärsrådgivare arbetar fram en lokal och unik operativ affärsplan tillsammans med partner givet partners egna förutsättningar genom en dags workshop på plats

  Läs mer och ta del av erbjudandet här!

   

  Dan Bengtsson

 • Microsofts partnerblogg

  Video: Upptäck möjligheterna med verktygslådan MAP, ACT, SCE, MDT, WAIK

  • 0 Comments

  Mikael Nyström från Truesec visar dig hur du kan göra en Windows-utrullning effektivare, enklare och snabbare.Allt detta genom att använda den uppsjö av gratis verktyg som Microsoft har skapat för att hjälpa kunder och konsulter världen över. Han går även igenom den nya versionen av Microsoft Deployment Toolkit 2012, som erbjuder effektiva verktyg för planera och hantera klientutrullningar.

  //  

  Dan Bengtsson

 • Microsofts partnerblogg

  Tävling för partner - Microsoft goes ToRonto

  • 0 Comments

  Microsoft Worldwide Partner Conference (WPC) är en årlig sammankomst och fungerar som ett forum där Microsofts partner kan komma i kontakt med varandra och med Microsoft medarbetare. Här kan du som är partner lära dig mer om de senaste Microsoft-programmen, strategierna och spjutspetstekniken.

  Missa inte vår tävling för partner där ni kan vinna anmälningsavgiften till Worldwide Partner Conference i Toronto den 8-12 juli 2012 och 10 000 kr i resebidrag!

  Om ditt företag säljer volymlicenser inom utvalda produkter eller Office 365 så kan du tävla inom någon av följande kategorier:

  • Volymlicens: Antal nya kunder i OV/OVS avtal i % tillväxt mot föregående år
  • Office365: Aktiverade användare (assigned seats) flest per månad
  • Windowsklient: Försäljning inom Volymlicens i % tillväxt mot föregående år
  • Serverförsäljning: Volymlicens i % tillväxt mot föregående år

  För att delta i tävlingen så måste du även genomföra minst 1 marknadsaktivitet genom Marknadswebben och delta på en av våra utbildningar på Utbildningswebben, i klassrum eller online.

  Vad vinner man?

  • Attraktiva månadspriser (t ex Windows Phones, Microsoft Hardware, biocheckar med popcornmenyer, en dag med en TrueSec-konsult)
  • Finalpriset är: Anmälningsavgiften till World Partner Conference i Toronto och 10.000 i resebidrag

  Hur deltar man?
  Anmäl er till tävlingen genom att skicka ett mejl till mwebben@microsoft.com där du uppger dina kontaktuppgifter, företagsnamn samt kategori/kategorier som ni vill tävla inom.

   

  Läs mer om Worldwide Partner Conference och gå in och föranmäl dig till konferensen redan idag!

  Johanna Arledal

  v-joharl@microsoft.com

Page 18 of 22 (540 items) «1617181920»