• Microsoft mener

  Et tidligt kig på Windows 8 Store

  Microsoft har i dag offentliggjort en lang række detaljer om den kommende Windows 8 Store. Du kan læse alt relevant her. Nedenstående video er en hurtig gennemgang af de væsentligste punkter:

   

  Vh Anders Adelhorst, pressechef - i-anadel@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Office 365 kører nu på mobilen og understøtter forretningsapplikationer

  Kun fem måneder efter den officielle lancering af Office 365 vil danske brugere nu opleve nye funktionaliteter. Da der er tale om en cloud-løsning, sker opdateringerne automatisk, så brugerne ’blot’ vågner op til en række nyheder i deres eksisterende Office 365-løsning:

  • Understøttelse af Lync til Mac. Mac-brugere kan nu benytte sig af instant messaging, presence og videokonference på Office 365.
  • Nye Business Connectivity Services i SharePoint. Brugere kan nu få direkte adgang til kritiske forretningsapplikationer, såsom CRM og SAP-software.
  • Understøttelse af Windows Phone 7.5. Brugere kan fra i dag tilgå dokumenter i SharePoint Online hvor som helst fra deres Windows Phone.

  Med over 100.000 danske brugere på Microsoft Online Services, har virksomhederne herhjemme taget rigtig godt imod Office 365. Det er især de mere effektive samarbejds- og kommunikationsmuligheder, brugerne nyder godt af. Og med de nye opdateringer til forretningssystemer og Windows Phone, bliver det nu endnu lettere at arbejde når som helst, hvor som helst og på enhver enhed.

  For de større virksomheder er den største gevinst at flytte standardløsninger som f.eks. mail, dokumentdeling osv. i skyen og spare penge på drift. For de mindre virksomheder ligger den store værdi i at få en fuld palette af professionelle løsninger, der understøtter deres forretning ved blot et stik i væggen. Og så er der tale om værktøjer, som brugerne kender og bruger til dagligt og som fungerer i sammenspil, uanset om de er i skyen, i kælderen eller en hybrid af de to. Se lidt interessante fakta i nedenstående infografik:

  VH Aaren Ekelund, produktchef for Office 365.

 • Microsoft mener

  Friske øjne på Nokia med ny Windows-telefon

  Nokia har netop udgivet en dokumentarfilm om tilblivelsen af deres første Windows-telefon nogensinde, Lumia 800. Den nye film viser, hvordan samarbejde betaler sig. På kun seks måneder har Nokia og Microsoft udviklet en telefon, som får meget flotte ord med på vejen af alverdens anmeldere og bloggere, og som topper salglisten i Frankrig, hvor den netop er lanceret.

  Lumia 800 har ifølge chefen for Nokias design, Stefan Pannenbecker, fået folk til at se på Nokias brand med nye og friske øjne.

  Se også Nokias lancering af Lumia 800 i London:

   

  VH Henrik Kølle Pedersen, produktchef for Windows Phone.

 • Microsoft mener

  Perspektiver på konkurrencen om produktivitetsmarkedet

  Der er mange holdninger om, hvem der vinder konkurrencen om markedet for produktivitetløsninger til virksomheder. Ofte bliver konkurrencen udlagt som en sag mellem Google og Microsoft. I nedenstående blogindlæg fra Tom Rizzo, Senior Director i Microsoft Online Services, kan du læse, hvorfor vi - ikke overraskende - mener, at Office2010/Office365 både vinder på den korte og den lange bane. Han opfordrer bl.a. til at studere det seneste kvartalsregnskab, hvor det fremgår, at Office 2010 er den hurtigst sælgende version af Office nogensinde.

   

  Læs hele indlægget her.

  Vh Anders Adelhorst, pressechef - i-anadel@microsoft.com.

   

   

 • Microsoft mener

  Fødselsdag: Kinect runder et begivenhedsrigt år

  Den første fødselsdag er altid noget særligt. Et år er relativt kort tid, men alligevel kan man have nået så utrolig meget. Det er netop tilfældet med Kinect til Xbox. Siden Kinect blev lanceret for et år siden, er den blevet optaget i Guinness Rekordbog som det hurtigst sælgende produkt inden for forbrugerelektronik nogensinde. I marts rundede vi 10 millioner solgte eksemplarer – og lige siden har Kinect leveret alt fra underholdning til undervisning til brugere over hele verden.

  Da bevægelsesstyring til Xbox 360 med Kinect blev lanceret for et år siden, var det først og fremmest tænkt som en innovativ og underholdende måde at opleve computerspil på. Med Kinect kunne brugerne for første gang helt fysisk interagere med spillene. Det åbnede hurtigt for nye muligheder fra helt uventede kanter. På et år er Kinect gået fra at være ren underholdning til også at levere alt fra undervisning til børn i Afrika, træningsprogrammer og praktiske hjælpeprogrammer på hospitaler.

  Den udvikling skyldes alle de kreative og engagerede brugere, som så muligheder i Kinect, der strakte sig langt ud over, hvad vi i Microsoft oprindelig havde tænkt. Kinect-effekten blev det kaldt – og den har vi i forbindelse med fødselsdagen lavet en film om.

  Gennem det seneste år har hobbyprogrammører udviklet tusindvis af kreative applikationer til Kinect med Kinect SDK (Software Developer Kit). Og i forbindelse med fødselsdagen annoncerer Microsoft et kommercielt udviklingsværktøj til Kinect, der er klar i begyndelsen af det nye år. Dermed kan virksomheder udvikle deres egne applikationer til Kinect-platformen. Det betyder, at spændende brands inden for alle brancher fremover vil kunne udvikle og sælge produkter, der bygger på Kinect tanken – fysisk interaktion.

  Det kommercielle pilotprogram har allerede modtaget 200 ansøgninger fra virksomheder i 20 lande, som ønsker at udvikle til Kinect. Og det bliver spændende at se, hvad de kommer frem med – meget kan som bekendt ske på et år!

  VH Anders Adelhorst, pressechef - i-anadel@microsoft.com.

   

 • Microsoft mener

  Få et glimt af fremtidens produktivitet - se ny visionsvideo fra Microsoft

  Hos Microsoft arbejder vi hele tiden på morgendagens teknologi. I den netop offentliggjorte visionvideo fra vores Microsoft Office-team, viser vi, hvordan vi ser teknologien bevæger sig fra et passivt værktøj til en mere aktiv assistent. En assistent, der hjælper os med at få tingene gjort og styrke vores interaktion med hinanden. Du vil se, hvordan vi vil blive mere produktive ved hjælp af forskellige enheder fra tavle-computere og PC'er til mobile enheder, der giver os adgang til relevante oplysninger uanset placering eller enhed.

   

   Læs mere på den officielle Microsoft blog.

  Vh Nana Bule, Divisionschef for Office i Microsoft Danmark - nanab@microsoft.com 

   

 • Microsoft mener

  Windows XP – en trendsætter med 10 år på bagen

  For 10 år siden lancerede Microsoft Windows XP. En innovativ nyskabelse, som satte nye standarder for styresystemer og ændrede den måde, vi bruger computeren på. 10 år er nærmest en evighed i teknologiens verden, men alligevel bruger mange danske forbrugere og virksomheder stadig XP. Det er en cadeau til systemet, men samtidig et paradoks. For XP er designet til en anden tid og er ikke tidssvarende i vores digitaliserede samfund med store krav til hastighed og produktivitet.

  I 2001 var film noget, vi så på VHS på et klodset og kasseformet tv. Vi hørte musik på Compact Discs, og computeren stod hos langt de fleste fasttømret til skrivebordet. Siden da er den teknologiske udvikling eksploderet. I dag kræver vi høj hastighed og overskuelighed på computeren, så vi kan håndtere mange ting på én gang. Vi skal let og hurtigt kunne sortere og finde information blandt meget store mængder data. Det er XP ikke bygget til, og man risikerer at spilde tiden på at lede. Det går ud over produktiviteten.

  Da XP blev udviklet, var virus noget, der kom på disketter, og alt blev sorteret og gemt i mapper på harddisken. Sådan er det ikke længere.

  Med XP blev der bygget et solidt fundament til fremtidens styresystemer, som tager mange af de bedste features med videre. Windows 7 bygger videre på XP’s tradition for brugervenlighed, innovation, grafik og ikke mindst sejlivethed. Windows 7 er designet til den virkelighed, vi i dag befinder os i.

  VH Martin Thorning, divisionschef for Windows

 • Microsoft mener

  Microsoft siger velkommen til Skype

  Efter Europa-Kommissionens godkendelse sidste fredag er Microsofts køb af Skype er nu færdiggjort. Microsoft og Skype vil forblive fokuseret på vores fælles mål om at hjælpe mennesker til at kommunikere på tværs af alle enheder og yderligere styrke realtidskommunikation for både forbrugere og virksomheder. Det endelig køb markeder samtidig den officielle etablering af Skype som en ny, selvstændig forretningsdivision i Microsoft. 

  "Skype er et fænomenalt produkt og brand, der er elsket af hundredvis af millioner af mennesker rundt omkring i verden," udtaler Microsoft CEO Steve Ballmer. "Vi ser frem til at samarbejde med Skype-holdet om at udvikle nye måder for folk at kommunikere med familie, venner, klienter og kolleger — når som helst og hvor som helst."

  Der er meget mere information på Microsoft News Center, herunder et videointerview og blogpost på den officielle Microsoft Blog fra Tony Bates, direktør for Skype.

  VH Anders Adelhorst, pressechef - i-anadel@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Gamle browsere er nettets største sikkerhedsrisiko

  Millioner af forbrugere med forældede internetbrowsere er nemme ofre for vira, phishing og skadelige programmer. Alene af den årsag, at deres gamle browsere ikke yder nok beskyttelse. For at hjælpe forbrugerne mod den stigende risiko, som er forbundet med de forældede browsere, lanceres hjemmesiden YouBrowsermatters.org. Hjemmesiden gør det nemt for forbrugerne at opgradere deres browser og blive sikre på nettet.

  Ifølge en undersøgelse fra Microsoft er faren ved at bruge en ældre browser langt større end faren ved at åbne virus-befængte mails, eller de såkaldte ’Zero Day Attacks’, som er virus, der slår til, før en software opdatering er tilgængelig.

  Microsoft har analyseret data fra mere end 600 millioner systemer i flere end 100 lande. Data viser, at den største fare kommer frabestemte typer af software, som udnytter de ældre browsere og manipulerer brugeren til at foretage bestemte handlinger relateret til browseren, for eksempel kan de skadelige programmer manipulere brugeren til at foretage en falsk virus-scanning eller lokke brugeren ind på en falsk side for at opdatere browseren.. På den måde kan brugeren utilsigtet åbne for adgang til pc’en.

  Der er særligt bekymrende, når data fra Net Applications samtidig fortæller, at hver fjerde pc’er - svarende til 340 millioner pc’er på verdensplan - er forbundet til internettet gennem en forældet browser. Microsoft har derfor, sammen med The Anti-Phishing League, Identity Theft Council og Online Trust Alliance, besluttet at skabe mere opmærksomhed omkring denne kritiske sikkerhedsrisiko og blandt andet oprettet YourBrowserMatters.org.

  YourBrowserMatters.org gør det nemmere for brugerne at opgradere til den seneste version af deres browser, uanset om dem hedder Internet Explorer, Firefox, Chrome eller Safari.

   Vi anbefaler naturligvis, at brugerne vil vælge Internet Explorer 9 – ikke mindst fordi den ifølge NSS Labs er 7 gange mere sikker end Chrome og 13 gange mere beskyttende end Firefox.

  Vh Troels Hviid, produktchef for Internet Explorer - troelshv@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Gartner: Windows 8 løfter barren for sikkerhed

  Sikkerhedsforbedringerne i det kommende Windows 8 løfter ifølge Gartners specialist i Windows Security, Vice President Neil MacDonald, barren for, hvordan operativsystemer skal og bør beskytte brugeren. Forbedringerne i sikkerheden er en del af Microsofts designpolitik, der skal begrænse, hvad applikationer kan gøre på Windows-platformen. Med Windows 8 bliver det derfor langt sværere for vira, orme og trojanere at tiltvinge sig adgang eller gøre skade.

  Du kan læse meget mere om Neil McDonalds tanker på hans blog her.

  Du kan læse mere om udviklingen af Windows 8 her.

  Vh Anders Adelhorst, pressechef - i-anadel@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Tyve års it-innovation i Microsoft Research Center

  I dag er det 20 år siden, at vi oprettede Microsoft Research Center (MRC). Siden 1991 har vores udviklingslaboratorier over hele verden skabt nogle af de største landvindinger i it-industrien. Med et årligt innovationsbudget på 9,6 milliarder dollars er innovation én af vores absolut største prioriteter og selve rygraden i hele Microsofts forretning - og MRC er et godt eksempel på, hvor og hvordan innovation skabes og ender på dit skrivebord eller i din stue.

  Dagen bliver fejret med videnskabelige konferencer om den nyeste teknologi i vores laboratorier i Silicon Valley, Asien, Redmond, New England, Cambridge og Indien. Vi fejrer, at Microsoft i høj grad har været med til at ændre selve den måde, teknologi hjælper os i hverdagen – og det er vi stolte af.

  Se eksempelvis her, hvordan Kinect-projektet Object Digitization gør det muligt at genskabe et fysisk emne til en fuld 3D-animation med kun et par enkelte kameraskud:

  Get Microsoft Silverlight

   

   

  Læs mere om hvad Microsoft Research Center har udviklet gennem de sidste 20 år – og ikke mindst, hvad fremtiden vil bringe her.

   Vh Anders Adelhorst, pressechef - i-anadel@microsoft.com.

   

   

 • Microsoft mener

  Pas på dit image – nettet husker alt

  Internettet er en offentlig opslagstavle for alt fra familiefotos til politiske statements. Og med flere og meget populære sociale medier er nettet et sted, hvor alt bliver delt. Men alt for mange gange tænker vi ikke over, hvem det er, vi i virkeligheden deler vores holdninger og billeder med. Og det kan være farligt.

  En ny undersøgelse fra Microsoft viser, at mere end halvdelen af de amerikanske teenagere og deres forældre ikke tænker over de mulige konsekvenser af det, de lægger ud på nettet.  Problemet er, at nettet husker det hele og for altid – til hele verdens skue. Nettet giver dig en digital profil, som du måske ikke helt selv er opmærksom på.

  Især i dag, hvor de sociale netværk fylder meget, er det vigtigt at håndtere sin digitale profil varsomt. Ifølge undersøgelsen har seks ud af ti teenagere ”venner” i deres sociale netværk, som de aldrig har mødt, men som altså frit kan navigere rundt i deres personlige informationer.

  Hvis du indgår i online-debatter og udtrykker dig politisk eller deler billeder af privat karakter, så udgør summen af de ting pludselig det indtryk, som andre internetbrugere har af dig som menneske. For det, vi lægger ud på nettet, er til fri fortolkning. Og det er værd at have in mente. Når du søger job, kan du være 79 procent sikker på, at virksomheden tjekker din digitale profil– det viser undersøgelsen fra Microsoft. Lige pludselig får billedet af den lidt for våde bytur eller den sarkastiske bemærkning i en online debat en helt anden og mere afgørende betydning, end man havde forestillet sig.

  Ifølge Danmarks Statistisk lægger hver tredje af de 2,2 mio. danskere, som har en profil på et socialt netværk, billeder op, hvor der optræder andre personer end dem selv. Hver fjerde af disse personer har en åben profil – det svarer til omkring 160.000 personer. Havner man i en af disse personers billedgallerier, er der fri adgang for alle og enhver til at se med.

  Hos Microsoft gør vi meget ud af at uddanne især de unge i at blive gode ”digitale borgere”. Der er netop blevet udgivet en hvidbog for, hvad man bør overveje, når man agerer på nettet og en guide til teenagere, som skal hjælpe dem med at være opmærksomme på den digitale profil – det spor, de efterlader online.

  Fire gode tips til at undgå et dårligt ry på nettet:

  1. Tænk over, at ting du siger på nettet, kan blive brugt mod dig senere i livet.
  2. Hvis du er vred, skal du gå væk fra computeren. Internettet skal ikke være en losseplads for dine frustrationer.
  3. Søg på dit navn jævnligt, så du er opdateret med, hvad der ligger tilgængeligt om dig.
  4. Brug stærke, sikre password, skift dem ud jævnligt – og lad være med at dele dem med dine venner.

  Vh Anders Adelhorst, pressechef - i-anadel@microsoft.com.

   

 • Microsoft mener

  Følg keynoten om Windows 8 direkte på nettet

  Om få timer starter vores udviklermesse BUILD. Klokken 18.00 dansk tid vil vi løfte sløret for endnu flere detaljer i vores kommende styresystem Windows 8.  Rygterne svirrer allerede flittigt på nettet, men du kan selv følge med og følge åbningstalen fra BUILD direkte på buildwindows.com.

  Vh Anders Adelhorst, pressechef - i-anadel@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Et anderledes syn på desktop virtualisering

  Microsoft har solgt mere end 400 millioner Windows 7-licenser, og vi får løbende positiv feedback fra vores kunder, som fortæller, at Windows 7 er stærk på ROI. Det er jo glædeligt. Mange spørger os, hvad vi anbefaler for at sikre data, strømline pc-administration, sikre hurtigere udrulning og centralisering af it for at opnå større effektivitet i organisationen. Her kan Microsoft Desktop Virtualisering være den rigtige løsning. En løsning som giver vores kunder større fleksibilitet og frihed til at arbejde hvor som helst – på hvilken som helst enhed.  

  For at hjælpe kunderne med at træffe den rette beslutning, har vi udviklet dette White Paper, der beskriver Microsofts tilgang til virtualisering på området. Vi har også udviklet nedenstående infografik, som giver et hurtig og nemt overblik over Microsofts Desktop Virtualisering.

   

  Vh Rene Giese, produktchef for Windows - reneg@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Stifinder-evolutionen

  Windows Explorer holder styr på vores filer og er selve fundamentet for brugeroplevelsen af Windows. Gennem mere end 25 år med research og udvikling har brugerne oplevet forskellige designs af Windows Explorer. Ingen udgaver har dog gennemgået så substantielle forbedringer som den i Windows 8, hvor vi kritisk har set på og forbedret verdens mest udbredte skrivebordsoplevelse. På vores Building Windows 8-blog kan du læse en komplet gennemgang af hele Windows Explorer-evolutionen – helt tilbage fra Windows 1.0 og frem til i dag.

  Explorer i Windows 1.0 anno 1985


  Explorer i Windows 8:


  Vh Martin Thorning Hansen, Divisionschef for Windows - mthansen@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Marketplace klar til Mango-apps

  Nu kan udviklere få Mango-apps godkendt til Marketplace, så de ligger klar til efterårets første Mango-mobiler. Med dagens lancering af Windows Phone SDK 7.1 RC (WPSDK) kan udviklere selv teste apps på samme måde som i certificeringsprocessen. Det øger chancerne for at få godkendt app’en i første forsøg. Derudover kan udviklerne nu også udnytte mulighederne for at tjene penge på apps. Med denne milepæl øges kvaliteten af udbuddet i Marketplace, der både indeholder kendte apps, unikke WP-apps og spil. Med Mango bliver det nemlig muligt at spille spil på WP-platformen i Danmark – endda med en PEGI-rating, som anbefaler brugeres minimumsalder. PEGI-ratingen er gratis for udviklerne gennem App Hub’en

  Med Windows Phone SDK 7.1 RC kommer både udviklere og brugere et skridt nærmere den fulde udnyttelse af WP-platformen. Læs mere om WPSDK her.

  Vh Bjarne Dollerup, Evangelist - bjarne.dollerup@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Fremtidens dagligstue kombinerer Kinect, Xbox, Bing og talegenkendelse

  Hos Microsoft mener vi, at der er et skift undervejs i hvordan forbrugerne får adgang til og kan styre den stadigt voksende mængde af underholdning - TV-programmer, sport, film, online videoer, videospil, musik og mere. På både E3 og vores nyligt afholde partnerkonference fortalte vi om, hvordan vi vil forbedre og udvide forbrugernes muligheder for at konsumere digital underholdning.
   
  Vores tilgang er temmelig enkel: All the entertainment you want, with the people you care about, made easy… Nedenstående video bringer denne tilgang til live, mens den viser, hvad kombinationen af Xbox, Kinect, Bing og talegenkendelse kan gøre for din underholdningsoplevelse.
   

  Læs mere her.

  VH Anders Adelhorst, pressechef - i-anadel@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Er du en filer, piler eller deleter?

  Med næsten to milliarder e-mail-brugere, der dagligt kommunikerer online, er der tryk på indbakkerne. Man kan opdele e-mail-brugere meget præcist i tre grupper. Det viser en ny undersøgelse lavet af Microsoft på baggrund af anonyme brugeroplysninger. De tre grupper betegnes som:

  • Filers
  • Pilers
  • Deleters

  Nogle e-mail-brugere er meget strukturerede og opdeler deres mails i mapper (Filers), andre læser deres mails, men lader dem ellers ligge i en bunke (Pilers), og nogle sletter efterhånden, som deres mails bliver læst (Deleters). Det stiller krav til os, der udvikler mailsystemer – for vi skal kunne imødekomme mange forskellige behov.

  Ifølge tallene, der stammer fra USA, er det langt de fleste, der sletter alt løbende. ”Deleters” modtager i gennemsnit 211 e-mails hver uge og ender med at slette 80 procent af deres mails. De skimmer som regel indbakken, sletter alt det unødvendige, hvorefter de begynder at besvare de vigtigste mails. Mantraet for ”Deleters” er: ”Køkkenet skal være rent, før jeg går i gang med at lave mad.” I realiteten betyder det, at de sletter tre ud af ti mails uden at åbne dem. Og fordi ”Deleters” har så stort fokus på at holde indbakken ryddelig, kræver de flere værktøjer til hurtigt at sortere og slette med.

  “Filers” er på den anden side karakteriseret ved, at de ivrigt arkiverer deres e-mails i mapper.”Filers” udgør en fjerdedel af brugerne og modtager omkring 201 mails om ugen. Men i modsætning til ”Deleters”, så arkiverer de næsten halvdelen af deres mails (44 procent) i det øjeblik, de modtager dem. Denne gruppe benytter mange forskellige mail-værktøjer. For eksempel benytter en tredjedel af ”Filers” autosvar, og næsten halvdelen bruger tastaturgenveje. Ikke overraskende indstiller ”Filers” filtre og regler, der sorterer og videresender mails til forskellige undermapper.

  Sidst, men ikke mindst, er der “Pilers”, som ofte har op mod flere tusinde mails liggende i indbakken. Ud af de tre grupper modtager ”Pilers” færrest mails per uge – 174 i gennemsnit. Det svarer dog stadig til 9.048 mails om året. Og eftersom størstedelen af disse mails (57 procent) aldrig forlader indbakken, hober de sig op. Per definition er ”Pilers” ikke interesserede i avancerede slette- eller arkiveringsværktøjer. De går mest op i at have rigeligt med opbevaringsplads.

  Hvilken type er du? Læs mere om typerne her.


  Vh Troels Hviid, Produktchef for Windows Live og IE - troelshv@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Video: Et kig på Microsofts cloud-infrastruktur

  Det kommer forhåbentlig ikke som den store overraskelse, at Microsoft satser på cloud. En stor del af investeringerne i cloud ligger i at etablere datacentre, der kan håndtere de mere end 200 cloud-tjenester, som vi tilbyder - eksempelvis Hotmail, Office 365 og Azure. Nedenstående video giver et dybere indblik i, hvordan disse datacentre fungerer og hvad vi gør for at skabe sikre, pålidelige og skalerbare løsninger til mere end en milliard kunder og 20 millioner virksomheder i over 70 lande.
   

   

  Vh Anders Adelhorst, pressechef - i-anadel@microsoft.com.

   

 • Microsoft mener

  Kinect skaber massiv Xbox-fremgang

  Salgstallene for Xbox er gode – rigtig gode. Ifølge en uafhængig markedsundersøgelse fra The NPD Group har Xbox 360 nu 48 procent af det nuværende konsolmarked i USA. Xbox fastholder dermed føringen som de amerikanske forbrugeres favoritkonsol i 2011. Dertil kommer, at Xbox 360 er det eneste konsol i USA, der viser vækst fra år til år målt fra juni måned. Og på trods af et generelt fald i salget af konsoller og software, så fortsætter Xbox 360 med at vokse. I USA er der solgt flere Xbox 360 end nogen andre konsoller i 12 ud af de seneste 13 måneder.  

  Også den nærmeste fremtid tegner til at skrive Xbox-historie med flere store lanceringer lige om hjørnet. Den samlede portefølje af Kinect-spil vil være tredoblet inden årets udgang. Nogle af de nye spil er allerede til rådighed, nemlig Avartar Kinect og Kinect Sparkler.

  Med Avatar Kinect kan man i form af sin personlige avatar hænge ud sammen med op til 7 af sine venner i 24 virtuelle scener, der spænder fra talkshows til ture i det ydre rum. Og i Kinect Sparkler kan man tegne kreative glitrende linjer med fingrene, så der hvirvler stjerner rundt om 3D-portrætter af én selv. OK – det skal nok opleves… Ikke desto mindre giver begge spil et unikt et indblik i de teknologiske muligheder, der er til rådighed i dag. Muligheder som kun vil blive større og bedre med tiden. Allerede i år vil Xbox få nye samarbejdspartnere heriblandt Disney, ligesom der er udsigt til, at konsollen fremover vil kunne samle spil, videoer, musik og tv i én og samme konsol.

  VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Microsoft Research: Brug din arm som touch screen

  Microsoft tilbyder mange produkter og features. Og vi forsker konstant i ny teknologi. For at give en smagsprøve på noget af det spændende forskning inden for menneskelig interaktion med teknologi og gaming fik vi besøg af Jessica Chobot, der er vært på det amerikanske gaming-tv-site G4. Hun fortæller i klippet om:

  • Mulighed for at scanne objekter via Kinect, så objekterne kan bruges i spil
  • Hvordan man kan ”klikke” på sin arm eller hånd og dermed styre en computer
  • Det nye Surface


   Ud over G4’s videoklip herover, fortæller vi selv om de nyeste Microsoft gadgets i videoen her.

  VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  IE10 og Mango klar til udviklere

  Der er godt nyt for dem, der gerne vil sidde bag skærmen i sommervarmen.

  Internet Explorer 10 Platform Preview 2 er nu klar til download. Den nye browsers hastighed bliver forbedret, og HTML5-mulighederne understøttes selvfølgelig, herunder HTML5-drag and drop og forbedret integration af multimedier. Se hvordan det fungerer i din browser her. Alt i alt er der et utal af nye funktioner, som udviklere kan afprøve nu.

  Windows Phone-programmørerne har heller ikke siddet stille. De er nu klar til at give udviklere en smagsprøve på Mango. Selvom opdateringen på Windows Phone 7 ikke er færdig endnu, kan udviklere afprøve og teste de første Mangostykker. De udviklere, der allerede har haft fingre i Mango, er mildest talt begejstrede. Du kan se mere om Mangos over 500 nye funktioner, og læse hvorfor Windows Phone 7 allerede har flere apps end fx RIM på Windows Phone Developers Blog.

  Vh Bjarne Dollerup, Evangelist - bjarne.dollerup@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Vrede fugle nu på Windows Phone

  Windows Phone 7-brugere får nu mulighed for at spille Angry Birds. Det er verdens nok mest populære "casual spil" og kan fra i dag kan downloades som Xbox Live spil på WP7 Marketplace til 2,99 dollar. Man kan også prøve spillet gratis, inden man køber - også som dansker. Med over 250 millioner downloads af Angry Birds og flere priser, deriblandt bedste spil på håndholdte enheder (Webby Awards), er Angry Birds en af de største spil-succeser nogensinde. Det er finske Rovio, der står bag spillet. Danske WP7-brugere kan købe spillet, når Mango-opdateringen til Windows Phone 7 bliver tilgængelig.

  Se en viral video her, hvor FN prøver at bilægge striden mellem fuglene og grisene. Og læs mere her på Windows Phone-bloggen.

  Vh Bjarne Dollerup, Evangelist - bjarne.dollerup@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  NU-ads: Interaktive reklamer med Kinect

  Reklamer skal ikke længere bare være pausetapet mellem tv-programmerne. I forbindelse med Cannes International Advertising Festival gav Microsoft et kig ind i fremtidens tv-reklamer: NU-ads, et nyt koncept der skal levere interaktive reklamer på Xbox 360 ved hjælp af Kinect. Med NU-ads bliver det muligt at interagere med reklamen direkte på skærmen ved hjælp af stemme og bevægelser.

  På den måde åbnes der op for, at tv ikke længere kun skal være passiv underholdning, men en mulighed for aktivt engagement for seerne. Reklamerne vil blive langt mere praktisk anvendelige. Hvis du fx ser en reklame for et bilmærke, kan du ved at sige: ”xBox near me”, få vist på et kort, hvor den nærmeste forhandler er. Det samme vil gælde restauranter, børnetøjsbutikker og biografer osv. Kun fantasien sætter grænser. Er der noget, du synes er særlig interessant, kan man ved at sige: ”xBox Tweet” dele indholdet med alle dine venner online. Se videodemonstration:

  Dertil kommer at du kan få din telefon til at minde dig om, hvornår dine yndlingsudsendelser kommer på tv. Og ved gameshows eller realityshows vil det eksempelvis være muligt at stemme direkte ved brug af stemme og bevægelser. Det ændrer tv-oplevelsen fra at være seer til at være deltager. Det påvirker til gengæld forretningsmodellen bag showsene, som ofte er opbygget omkring stemmeafgivning og dermed betaling per sms.

  Ved at engagere seerne vil reklamerne ikke længere fremstå som en kedelig pause, men kunne fungere som en selvstændig form for underholdning. Især i Danmark, hvor vi ikke har tradition for reklameafbrydelser, har man kæmpet med seernes tendens til at slå væk fra kanalen under reklamepauserne. En ny undersøgelse fra Mediebureauet Mindshare viser, at 55 pct. af danskerne irriteres ofte/hver gang af reklamer på TV, og 57 pct. af de adspurgte skifter kanal, hver gang reklamerne starter. Så interaktive reklamer åbner for helt nye muligheder både for seerne, tv-stationerne og annoncørerne.

  VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Skyen hjælper forskere med at bekæmpe sygdomme

  Forskning i sygdomme kræver massiv og dyr computerkraft. På University of Washington er forskerne begyndt at bruge en cloud-løsning, fordi man her får adgang til stor og mere fleksibel computerkraft. Det kan betyde, at det går hurtigere med at udvikle behandlinger mod fx Alzheimers og kræft.

  På University of Washington forsker man i, hvordan proteiner folder sig. Når disse proteinerne folder sig forkert, kan det føre til alvorlige, livstruende sygdomme. Det er meget kompliceret forskning., og forskningsdata om hvordan proteiner folder sig kræver stor kapacitet både at opbevare og behandle.

  Proteinforskerne har i perioder behov for at kunne trække på stor computerkraft for at få behandlet deres omfattende mængder data. Ved at bruge capacity on demand, kan forskerne udnytte skyens muligheder for computerkraft efter behov. Det betyder, at forskerne hurtigere kan få resultater fra deres eksperimenter, hvilket igen gør, at man øger hastigheden for udviklingen af ny medicin. Dertil kommer, at capacity on demand er langt billigere at benytte på grund af dens fleksibilitet i forhold til den skiftende computerkraft, der anvendes og betales for.

  I et omkostningstungt miljø som forskning med fastlagte budgetter, er det afgørende, hvor og hvordan pengene bruges. Det kan i sidste ende også betyde, at der vil blive mulighed for at forske mere bredt i områder, der ellers er forbeholdt de få  områder med mange ressourcer.

  Eksemplet fra Washington demonstrerer skyens styrke og fleksibilitet – arbejdsgange er blevet simplificerede, og resultater ses meget hurtigere. De gode erfaringer herfra bør vi tage til efterretning i forskningsmiljøet her i Danmark. I Danmark kan vi med fordel kan bruge skyen i højere grad end i dag.

  Læs mere om cloud-løsningen på University of Washington med Windows Azure her.

  Vh Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

Page 8 of 10 (246 items) «678910