• Microsoft mener

  Video: Serveren skal fra kælderen til skyen med Microsoft Online Services

  Serveren i kælderen er på vej i graven. Den er dyr at anskaffe og vedligeholde. Sådan mener Microsoft ikke, at det skal være: De services, der i dag er på både investerings- og driftsbudgettet, bør kun findes på sidstnævnte. Med Microsoft Online Services kan man flytte tjenester som e-mail, intranet og fællesdrev ud skyen. Skyen gør det muligt at outsource vedligeholdelse, opgraderinger og sikkerhed til Microsoft. Dermed kan it-afdelingen innovere i stedet for konstant at skulle tænke på drift. Det vil være reglen i fremtiden - og fremtiden er her nu.

  Hvis du vil blive lidt klogere på Microsoft Online Services, fortæller Jesper Grønbæk, der er forretningsansvarlig i Microsoft, i denne video om de mange muligheder.

  Hvis du har spørgsmål om Microsoft Online Services eller om Microsoft's cloud strategi generelt, så kontakt Jesper på jesperg@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Microsoft i tal - hvordan står det til?

  Konkurrencen på it-markedet har aldrig været hårdere. Der siges og skrives meget om Microsoft og konkurrenterne. Meget er fakta, andet er myter. Men hvad siger tallene egentlig? Vi har samlet en række af de mest iøjnefaldende og aktuelle:

  1.
  150 mio. - Antallet af solgte Windows 7-licenser. Dermed er Windows 7 det suverænt hurtigst sælgende styresystem i historien - siden lanceringen i oktober er der solgt syv licenser af Windows 7 hvert sekund.

  2.
  7,1 mio - Forventet salg af iPad i 2010

  58 mio - Forventet salg af netbooks i 2010

  355 mio - Forventet salg af pc’er i 2010

  3.
  <10 - Procent af det samlede antal netbooks solgt i USA i 2008, som havde Windows som styresystem.

  96 - Procent af det samlede antal netbooks solgt i USA i 2009, som havde Windows som styresystem.

  4.
  0 - Antal betalende brugere af Windows Azure i november 2009.

  10.000 - Antal betalende brugere af Windows Azure i juni 2010.

  700.000 - Antal studerende, lærere og medarbejdere i delstaten Kentuckys folkeskoler, der bruger Microsofts produktivitetsværktøjer i skyen. Kentuckys skolevæsen har dermed den største cloudløsning i USA.

  5.
  16 mio - Det samlede antal abonnenter til USA's 25 største dagblade.

  14 mio - Det samlede antal abonnenter til DVD-tjenesten Netflix.

  23 mio - Det samlede antal abonnenter på Xbox Live.

  6.
  9.000.000 - Antallet af kunder, der downloadede betaversionen af Office 2010 før lanceringen. Office 2010 blev Microsofts største beta-test nogensinde.

  7.
  21,4 mio - Antallet af nye brugere af søgemaskinen Bing på ét år.

  8.
  24 % - Markedsandel for Linux Server i 2005.

  33 % - Forventet markedsandel for Linux Server i 2007 (skøn foretaget i 2005).

  21,2 % - Reel markedsandel for Linux Server i Q4 2009.

  9.
  8,8 mio - iPhones solgt globalt i Q1 2010.

  21,5 mio - Nokia smartphones solgt i Q1 2010.

  55 mio - Samlet antal solgte smartphones globalt i Q1 2010.

  439 mio - Forventet antal smartphones solgt globalt i 2014.

  10.
  173 mio - Globale Gmail-brugere.

  284 mio - Brugere af Yahoo! Mail globalt.

  360 mio - Brugere af Windows Hotmail globalt.

  299 mio - Aktive Windows Live Messenger konti over hele verden.

  1 - Rangering af Windows Live Messenger globalt sammenlignet med alle andre instant messaging-tjenester.

  11.
  $ 8,2 mia / DKK 47,4 mia -Apples nettoindtjening for regnskabsåret, der sluttede september 2009.

  $ 6,5 mia / DKK 37,6 mia - Googles nettoindtjening for regnskabsåret, der sluttede december 2009.

  $ 14,5 mia / DKK 83,9 mia - Microsofts nettoindtjening for regnskabsåret, der sluttede i juni 2009.

  $ 23 mia / DKK 133 mia - Microsofts samlede omsætning i FY2000.

  $ 58,4 mia / DKK 314,6 mia -Microsofts samlede omsætning i FY2009.


  Kilde: http://blogs.technet.com/b/microsoft_blog/archive/2010/06/25/microsoft-by-the-numbers.aspx


  Af Martin Rossen, kommunikationsdirektør i Microsoft Danmark - marossen@microsoft.com.

   

 • Microsoft mener

  Microsoft er den 5. største it-leverandør til det offentlige

  En ny rapport fra analysehuset IDC viser, at der er fire store it-leverandører til den offentlige sektor – KMD (17,2%), IBM (12,7%), Atea (9,5%) og CSC (8,4%) . Microsoft udgør 3,2 % og er således den 5. største leverandør til det offentlige.

  Per Andersen, Managing Director, IDC Nordic & Benelux, siger om rapporten:

  ”Det vil måske overraske nogen, at Microsoft ikke har en højere markedsandel – og at eksempelvis Office-software kun udgør 0,9 % af det samlede marked. Men ellers er det ikke overraskende at KMD og IBM er de i særklasse største leverandører. Undersøgelsen viser, at det offentlige it-marked er et marked præget af flere store aktører, som konkurrerer dygtigt mod hinanden i et meget dynamisk marked."

  Microsoft har fået udarbejdet rapporten for at øge vidensniveauet om et marked, der er centralt for Danmark og Microsoft som virksomhed. Men der skal ikke herske tvivl om, at vi til dels er drevet af den debat, der har været af vores størrelse i den offentlige sektor. Det fremstår til tider, som om Microsoft er totalt dominerende på softwaremarkedet. Det er vi ikke. Selvfølgelig er vi store – og vi vil være større. Dog er vi store på et meget synligt, men afgrænset del af markedet. Interessant er det at notere sig, at det offentliges udgifter til kontorartikler, papir, forbrugsstoffer, tryk og scanning via SKI er fem gange større end til kontorsoftware.

  Du kan se rapporten i sin fulde længde her.

  Vh Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Microsofts anti-pirat indsats og NGO’er i Rusland

  De seneste dage har danske og internationale medier skrevet om, at de russiske myndigheder har beslaglagt NGO’ers computere i anti-pirat arbejdets navn. Det handlede i flere tilfælde om computere indeholdende Microsoft-software. Der er blevet skrevet, at de russiske myndigheder har brugt Microsoft til at undertrykke NGO'er og journalister og at Microsoft har samarbejdet med myndighederne om dette. Microsoft har igangsat konkrete tiltag for at håndtere sagen.

  Hos Microsoft ønsker vi at reducere mængden af piratsoftware, men det må naturligvis ikke gå ud over NGO’er, journalister eller andre. Det vil vi ikke være med til - heller ikke uforvarende.

  Et kort overblik over tiltagene: 

  • Et internationalt advokatfirma udarbejder nu en uafhængig undersøgelse af sagen inkl. råd til fremtidige procedurer.
  • Microsoft starter et nyt software licens-program, som sikrer NGO’er gratis og lovlige licenser af Microsoft-software. Programmet kører til 2012, hvor de deltagende NGO’er er overført til vores eksisterende program om gratis, lovlige licenser til NGO’er
  • Specifikt i Rusland etablerer Microsoft et “NGO Legal Assistance Program”, der hjælper NGO’er med at dokumentere deres lovlige licenser overfor myndighederne.
  • Vores russiske kollegaer har udarbejdet en liste over hvem, der kan og må repræsentere Microsoft. Det skal modvirke, at tredjeparter kan afpresse penge fra NGO’er. Desuden arbejdes på flere tiltag for at undgå misbrug fra tredjeparter.

  Læs mere om vores tiltag i dette indlæg.

  Læs New York Times' reaktion på Microsofts tiltag her.

 • Microsoft mener

  Interoperabilitet handler om at gøre det komplekse simpelt

  I Danmark er interoperabilitet mest noget, vi taler om i forbindelse med åbne standarder og kontorpakker. Men reelt udgør disse områder kun en brøkdel af it-branchens overordnede indsats med at få systemer og platforme til at tale sammen. Og der er ingen tvivl om, at interoperabilitet fortsat vil være væsentlig i en fremtid, hvor cloud-teknologien vil gennemsyre vores hverdag på tværs af traditionelle it systemer, PC’en, mobile enheder, online ydelser i skyen osv.

  Hos Microsoft tror vi på vigtigheden af åbenhed i teknologier og produkter. Årsagen er ganske simpel: Vores kunder ønsker valgfrihed og muligheden for at vælge de teknologier og produkter, som passer bedst ind de forskellige dele af deres virksomhed. Meget få virksomheder er baseret på produkter fra kun én leverandør, og f.eks. kan man i en rapporten "Den offentlige sektors brug af IT 2009" fra Danmarks Statistik læse, at mere halvdelen af alle offentlige institutioner anvender både open source og ikke-open source software i deres it infrastruktur.

  I praksis er åbenhed, interoperabilitet, og valgfrihed blot flere sidder af samme sag. Interoperabilitet er ikke blot noget tryllestøv, som en leverandør stryger med let hånd hen over sine produkter. Vejen til at sikre interoperabilitet i teknologi og produkter forudsætter hårdt arbejde, som både omfatter forskning og forretningsstrategi. Målet er dybest set at sikre at forskellige systemer kan tale sammen og indgå i den større helhed – i en proces, som altid involverer som minimum følgende faktorer:

  • Først og fremmest skal du udvikle et produkt.
  • For at produktet skal virke sammen med et andet produkt er du nødt til undervejs i udviklingsprocessen at samarbejde med andre, herunder samarbejdspartnere og konkurrenter – og det gælder uanset om ens eget eller andre produkter er open source eller ej.
  • Så skal du give adgang til udviklerressourcer og dele teknisk information, som gør det lettere for andre at udvikle produkter, som kan fungere sammen med dine egne produkter.
  • Endelig skal du indrette dig efter gældende standarder – og være med til at vedligeholde disse samt udvikle nye. Dette kan man opnå ved at dele intellektuel kapital, deltage i standardfora og implementere standarder i egne produkter .

  Hvis du vil vide mere om Microsofts arbejde med interoperabilitet, så besøg vores nye hjemmeside om emnet. Her kan du finde en masse information om emnet, links til andre sites om interoperabilitet samt en række pædagogiske videoer om standarder, interoperabilitet og open source.

  Vh Jasper Hedegaard Bojsen, Teknologidirektør i Microsoft Danmark - jasper.bojsen@microsoft.com

 • Microsoft mener

  Google gør det nemmere at opgradere til Microsoft Office

  Ordsproget siger, at efterligning er den bedste smiger. Står det til troende, er vi meget smigrede i Microsoft. Google Docs nye "Figur-menu" ligner til forveksling samme menu i Microsoft Office som tvillinger skilt ved fødslen. 

  Kast et blik på figurmenuerne neden for og se, hvordan Google har en noget - skal vi sige - kreativ forståelse af ordet kreativitet.

  Ja, der er forskelle på de to menuer. Microsoft Office byder på mere. Men den gode nyhed er, at ligheden gør det nemmere at opgradere fra Google Apps til Microsoft Office. De to Figur-menuer ligner nemlig hinanden helt ned til den rækkefølge, som symbolerne er placeret i.

  På Googles eget "Innovation Webinar", fortælles om de funktioner, som Apps har fået tilføjet i år. Allerede kendte funktioner for Microsoft Office-brugere. En enkelt undtagelse er "glemt vedhæftning-detektoren", der er nyttig - men tilgengæld også viser, at din mail bliver scannet af Google.

  Nok om kreativ innovation. Vi kalder det smiger :-)

  Vh Martin Rossen, kommunikationsdirektør i Microsoft Danmark - marossen@microsoft.com

   

   

 • Microsoft mener

  Vent ikke på Service Pack 1 til Windows 7

  Windows 7 har nu været på gaden i over et år med en markedsandel på næsten 22 pct. i Danmark. Nu er tiden kommet til at kigge mod Service Pack 1 (SP1) til Windows 7. I denne uge blev den sidste betaversion af SP1 frigivet, den såkaldte Release Candidate (RC), der både dækker Windows 7 og Windows Server 2008 R2.

  SP1 til Windows 7 og Windows Server 2008 R2 består udelukkende af allerede tidligere udgivne opdateringer til Microsofts seneste computerstyresystemer. En enkel mindre undtagelse er virtualiseringsteknologierne Dynamic Memory and RemoteFX, der kan bruges på Windows Server 2008 R2 – læs mere her. Grunden til udgivelsen af SP1 er at gøre det lettere for virksomheder at opdatere hele deres maskin- og serverpark med alle relevante opdateringer på én gang.

  Med Windows 7 kan styresystemet vedligeholdes via Windows Update og teknologier som WSUS , så computerne konstant er opdaterede. Men  enhver virksomhed kan med sindsro opgradere til Windows 7 fra den nuværende platform og dermed få de fordele, mange danske virksomheder allerede nyder godt af. Der er ingen grund til at vente på SP1.

  Mere info fås her. Og link til selve SP1 beta’en er her.

  VH Rene Giese, Windows Client Product Manager – reneg@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Cloud: Næste skridt mod det "lejende samfund"?

  Drop ejerskabet og bliv en del af det lejende samfund! Sådan lyder budskabet i en artikel, der blev bragt i Wired Magazine i sidste uge.

  De fleste danskere er opvokset med, at det er bedst at eje. Bilen, musik- og bogsamlingen og meget andet har vi det bedst med at eje - det giver os følelsen af at bestemme selv. Tanken om at leje i stedet for at eje kan virke abstrakt i første omgang. Men rent faktisk gør leje os ofte mere fleksible, mobile og frie.

  Kun at skulle betale for det man forbruger, er inden for de sidste år blevet omdrejningspunktet for alt, hvad vi laver i Microsoft. Omdrejningspunktet er cloud, der giver netop den fleksibilitet, mobilitet og frihed, som det lejende samfund bygger på.

  Der skal være en mening med at eje, og i dag er der rigtig mange steder i it-sektoren, hvor det ikke er tilfældet. At eje er forbundet med risici. Køber man for eksempel virksomhedens telefonløsning, mailserver og serverpark, bærer man også selv det løbende værditab, de uforudsete reparationer og driften. Det kan give bekymringer og et unødvendigt højt brug af ressourcer.

  Man kan drage en parallel til vores hverdag. At leje er noget mange danskere inden for det sidste år har fået øjnene op for. For eksempel steg privatleasing, hvor man lejer sin bil i stedet for at eje den, med 33 procent i 3. kvartal i år. Hvorfor? Fordi det er billigere og mere bekymringsfrit end at eje bilen. Ingen bekymringer om uforudsete reparationer eller værditab. I England udgør privatleasning i dag 80 procent af den samlede bilpark. I vores naboland Tyskland er tallet 50 procent.

  Men det lejende samfund er for alvor digitalt. Internettet har skabt markeder, der giver mulighed for at eje meget mindre. I stedet for at købe film, musik og spil på små plastikskiver, kan man fx få den nyeste film via nettet til låns for små beløb, hvor man kun betaler for det, man rent faktisk bruger.  Og i stedet for at eje sin egen it-infrastruktur kan man leje den af os - i skyen.

  Se eksempelvis Office 365 eller Azure.

  Mvh Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com

   

   

   

   

 • Microsoft mener

  NUI – en mere naturlig måde at interagere med teknologi

  Populærkultur har altid været en god målestok for de visioner og drømme, der driver den teknologiske udvikling. Filmen "Tilbage til Fremtiden" gav et bud på, hvad fremtiden bringer af flyvende biler og luftpude-skateboards. Andre film som "Iron Man" og "Minority Report" præsenterede nye rammer for, hvordan vi i fremtiden vil kommunikere med computere ved hjælp af tale og gestikulering. I dag ser vi de første eksempler på, at visionerne kommer til live - og dermed gør vores forhold til teknologi mere naturligt. Det er der et begreb for: NUI - eller Natural User Interface.

  Vi er allerede fortrolige med produkter, som bruger touch-teknologi til at navigere i telefoner og pc'er. Efterhånden kan vi ikke møde en skærm uden en umiddelbar forventning om, at den er interaktiv. Vi er desuden ved at vænne os til at tale med vores bil eller vores tv. Og fra spilverdenen har vi lært, at almindelige gestikulationer og bevægelser kan bringe os ind i en helt ny verden af underholdning og indhold. Og snart helst i 3D...

  Kinect til Xbox er et fremragende eksempel på, hvordan teknologi og computerkraft bliver mere naturlig. Kinect fjerner tidligere tiders barrierer ved spilkonsoller - nemlig det, som før hed et joystick og nu er en controller. Eneste redskab, du behøver, er din krop og din stemme - Kinect aflæser alle dine bevægelser og overfører dem til spilverdenen. Kinect kan desuden genkende dit ansigt og dine omgivelser, så du kan indtræde i spilverdenen så naturligt som muligt.

   NUI definerer også innovationen af mobile enheder. I udviklingen af den nye Windows Phone 7 havde vores udviklere skarpt fokus på, hvordan talegenkendelse ikke bare er et middel til bedre sikkerhed fx under bilkørsel - men også kan skabe en mere naturlig indgang til mobilt indhold. Derfor kan vi i dag bruge stemmen til opkald, start af applikationer og søgning efter musik og andet indhold.  Det betyder, at vi fx blot skal sige navnet på restauranten - så får vi med det adresse, rutevejledning, anmeldelser mv. Og selvfølgelig et telefonnummer. Ja, vi ved godt, at det ikke er understøttet i Danmark endnu, men det kommer :-) Spørgsmålet er, hvordan får vi det ud til alle på en måde, at vi alle får gavn af det?

  Hos Microsoft mener vi, at den største overgang vil være fra grafiske brugergrænseflader til naturlige interaktioner. I den nærmeste fremtid vil computere ikke bare udføre vores kommandoer, de vil arbejde på vores vegne som assistenter, der forstår, hvad vi ønsker. Computere vil være i besiddelse af høj intelligens til at udføre komplicerede opgaver på en måde, der præcist afspejler - og endda forudsiger - vores præferencer og intentioner.

   Hvad vi ser i dag, er kun toppen af isbjerget, når det kommer til potentialet af NUI, og hvad det betyder for hjemmet, underholdning, sundhed og forretning. Vi går en lys fremtid i møde, hvor hele enheder og apparater sameksisterer med mennesker på en måde, der gør livet bedre for mennesker. Microsoft fører an i udviklingen af disse nye, mere naturlige måder at interagere med computere og er i allerede fuld gang med til at skabe nye brugergrænseflader på tværs af enheder og situationer. Vi glæder os til endnu flere muligheder ved NUI.

   VH Ole Kjeldsen, direktør, Platform & Udviklere - olek@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  En verden til forskel

  I en uge hvor iPad'en får bemærkelsesværdigt meget omtale efter den danske lancering, er det på sin plads herfra at understrege, at nogle eksperters delvise afskrivning af Microsoft på forbrugermarkedet er stærkt overdrevet.

  Det er vi heldigvis ikke ene om at mene. Spørg eksempelvis én af de 2,5 millioner mennesker, der har købt en Kinect inden for seneste tre uger siden lanceringen. Eller spørg én af de 240 millioner, der har købt en PC med Windows 7 installeret det seneste år.

  Eller spørg analytikeren Rob Enderle, tidligere Forrester-ansat, der i dette indlæg argumenterer for, at 2010 har betydet en verden til forskel på forbrugermarkedet for Microsoft, der med Windows 7, IE9 beta, Windows Phone 7 og Kinect for Xbox er positioneret til et stærkt 2011.

  VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.   

 • Microsoft mener

  Nogle gange hjælper det at se tingene fra et andet perspektiv

  Vi kan vist hurtigt blive enige om, at nogle reklamer falder bedre ud end andre. Mens den dårlige reklame - som vi i Microsoft selv har lavet et par stykker af - får én til at krumme tæer, kan den gode reklame overraske og perspektivere. Nedenstående er efter min bedste overbevisning et eksempel på det sidste. Den er inspireret af en af YouTubes mest sete videoer, oplæsningen af digtet "Lost Generation". Ved første øjekast en dyster og pessimistisk monolog, men ved nærmere eftersyn det stik modsatte. Teknologi skal ikke frustrere og lukke folk inde - det skal skabe produktivitet, overskud og glæde.

  Vh Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

   

 • Microsoft mener

  Privacy by design

  Debatten om privacy – dvs beskyttelse af private oplysninger om adfærd på nettet – er et emne, som optager mange. Og de fleste virksomheder i både it- og reklamebranchen er stærkt optaget af at finde den rette balance mellem fleksibilitet, valgfrihed og beskyttelse af internetbrugernes personlige oplysninger.

  ”Privacy by Design” er bare ét af de områder, som er genstand for investeringer. Begrebet dækker over bedre design af selve it-systemerne, som kan beskytte virksomhedernes og borgernes privatliv. I denne uge præsenterede vi et eksempel på dette i form af nye funktioner i Internet Explorer 9, som vil give brugerne flere muligheder for at kontrollere information om deres online-aktiviteter.

  Både EU og den amerikanske Federal Trade Commission (FTC) har fokus på området og har for nylig erklæret, at de er villige til at støtte og investere i initiativer, som kan fremme forskning og udvikling af teknologi som kan beskytte borgerne bedre. FTC har desuden anerkendt de tiltag, som de store browser-leverandører allerede har gjort i denne retning.

  Fra Microsofts side vil vi også fremover investere stort i området. Både i form af nye teknologier og øget funktionalitet – og ved at arbejde for, at der på tværs af branchen bliver enighed om definitionerne af, hvad privacy i det hele taget dækker over. I dag er der fx flere opfattelser af ”tracking”-begrebet: Hvad er til gavn for brugerne i form af indiviuelle oplevelser og målrettet information – og hvad bør brugerne have mulighed for at styre selv? I sidste ende handler det ikke om at designe systemer, men tillid.

  Læs mere i denne blog af Peter Cullen, Chief Privacy Strategist, Microsoft.

  Vh Morten Juul Nielsen, sikkerhedschef i Microsoft - mortenjn@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  1,5 millioner solgte Windows Phone 7 og 4.000 apps

  Markedet for smartphones er blandt verdens mest konkurrenceprægede, så med Windows Phone 7 skulle vi levere varen fra dag 1. Salget af Windows Phone 7 ser lovende ud. Efter seks uger er der sendt 1,5 mio. enheder til butikkerne og operatørerne – det er, hvad vi og andre havde at forventninger til en ny platform, som skal ud og bevise sit værd. Mange af vores konkurrenter er væsentligt mere udbredte - de har helt sikkert et forspring. Til gengæld ligner deres produkter hinanden meget. Vi har forsøgt at skille os ud, hvilket vi har fået ros for. Windows Phone 7 udvikler sig stadig, og vi lærer konstant af brugerne og udviklerne.

  En god nyhed er, at Windows Phone 7 Marketplace nu har over 4.000 apps. Det er - synes vi i hvert fald selv - et imponerende tal efter ca. seks uger. Vi bruger mange ressourcer på at hjælpe de over 18.000 udviklere, så de kan tilbyde brugerne de bedste apps og samtidig kan tjene penge – det samme har vi gjort med Windows i 25 år.

  2011 vil byde på flere mobiler med Windows Phone 7 hos flere udbydere. Og vi vil i 2011 konstant forbedre platformen til glæde for brugerne – både private og professionelle.

  VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

   

 • Microsoft mener

  2010 set fra et produktperspektiv

  I morgen åbner Steve Ballmer CES 2011 med en keynote. Vi skal ikke her løfte sløret for indholdet. Men sikkert er, at CES vil være en strømpil for, hvad der vil ske på it-fronten i 2011 - i hvert fald hvad angår forbrugerelektronikken. En god måde at starte er nyt år på er at se tilbage på det forgangne. I Microsoft lancerede vi mange innovative produkter i 2010 - både til forbrugere og virksomheder.  Vi har samlet et overblik over de nyheder, som vi selv mener, var de vigtigste. Gå på opdagelse i årets store begivenheder gennem videoerne herfor:

  Office 2010: 2010 var året, hvor vi med hjælp fra vores kunder verden over - herunder ni millioner betabrugere - lancerede en ny version af Microsoft Office. Se video af, hvordan brugerne oplever og anvender Office 2010 her.

  Kinect: 2010 var året, hvor vi lancerede den længeventede Kinnect - en bevægelses- og stemmestyret enhed til Xbox 360. Pludselig flyttede scenarier, der ellers kun var kendt fra science fiction, direkte ind i dagligstuen. Se "Behind the scenes" video fra Microsofts Game Play Studio her.

  Windows Phone 7: 2010 var året, hvor vi "rebootede" vores udvikling af mobile-styresystemer og lancerede Windows Phone 7. Et styresystem, hvor vi lagde vægt på, at man kunne arbejde og have det sjovt samtidig. Se video med Windows Phone 7 her.

  Microsoft Lync: 2010 var året, hvor vi lancerede Microsoft Lync, der sætter mennesker i midten af kommunikationen og forbinder folk på tværs af mange kommunikationsværktøjer. Se video med Bill Gates, der fortæller om Lync her.

  Office 365: 2010 var året, hvor vi annoncerede Office 365 - en ny service, der sætter den klassiske desktop-software Office-suiten fri i skyen. Se lanceringsvideoen her.

  IE9 Beta:  2010 var året, hvor vi førte Internet Explorer ind i en ny tidsalder, hvor browseren får en bedre performance og en bedre helhedsoplevelse for både brugere og udviklere. Se demo video her.

  Windows Live Essentials 2011: 2010 var året, hvor vi lancerede Windows Live Essentials 2011 - en suite af programmer, som forbinder Windows til skyen, og hjælper folk med at skabe og dele online. Alt sammen helt og aldeles gratis. Se demovideo her.

  Halo: Reach: 2010 var året, hvor vi udløste spændingen for fans overalt i verden. Vi lancerede "Halo: Reach" -  det seneste spil i den populære sci-fi serie, der kun fås til Xbox: Se traileren til spillet her.

  Alle ovenstående produkter oplever stor efterspørgsel - eksempelvis har Kinect slået alle salgsrekorder. Vi ser frem mod et ligeså spændende og innovativt 2011.

   

  VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.  

 • Microsoft mener

  8 millioner solgte Kinect og tal fra året der gik

  På dagen før årets CES startede officielt, holdt Steve Ballmer Microsofts keynote. Talen rummede nogle interessante og - i hvert fald i min optik - imponerende tal fra året, der er gået.

  Xbox og Kinect til Xbox 360
  8 millioner: Antal solgte Kinect-enheder de første 60 dage efter lanceringen
  50 millioner: Antallet af Xbox 360'er solgt 
  30 millioner: Antallet af Xbox Live-medlemmer
   
   
  Windows Phone 7
  100: Gennemsnitligt antal daglige nye apps på Windows Phone 7 Marketplace 
  5.500: Apps tilgængelige i Windows Phone 7 Marketplace ved årsskiftet
  20.000: Antal registrerede udviklere, der arbejder på applikationer til Windows Phone 7
  1,5 million: Windows Phone 7-enheder solgt af telefonproducenterne i de første seks uger efter lanceringen
  60: Antal af mobiloperatører, der har Windows Phone 7
  30: Antal lande, hvor Windows Phone 7 er tilgængelig
   
   
  Windows 7
  7: Gennemsnitlig antal af Windows 7-licenser, solgt per sekund
  20 millioner: Internet Explorer 9 beta downlods
  Over 500 millioner: Antal af Windows Live-brugere verden over
  20: Procentdelen af pc'er forbundet til internettet, der bruger Windows 7

  VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  CES: Avatar Kinect, forbedret Windows Phone 7 og næste generation af Windows

  ”Tak til vores 1 millard kunder – I har været med til at gøre 2010 til et fantastisk år!” Sådan åbnede Steve Ballmer sin keynote ved CES. Ballmer brugte sin keynote til at give et overblik over de vigtigste højdepunkter i 2010, som jeg har opsummeret i et tidligere indlæg.

  Mere interessant er dog forsmagen på de innovative nyheder, der kommer til at præge 2011 - og fremefter. Vi kan blandt andet se frem til avatars med ansigtsgenkendelse gennem Kinect og endnu flere funktioner til Windows Phone 7. Når den næste generation af Windows 8 er klar, vil den være optimeret til blandt andet tablets. Se hele talen eller få et hurtigt overblik nedenfor.

  De vigtigste højdepunkter fra Steve Ballmers keynote og fra CES 2011:

  Xbox og Kinect

  • I 2010 blev der solgt 8 millioner Kinect-enheder på bare 60 dage! Det var 3 millioner over Microsofts eget salgs-forecast. Samtidig blev 2010 også året, hvor Microsoft rundede 50 millioner solgte Xbox 360’ere.
  • I 2011 kan vi se frem til at Kinect igen sætter nye standarder inden for interaktion og underholdning. Et eksempel er, når Avatar Kinect lanceres. Den nye oplevelse gør brugerne i stand til – via ansigtsgenkendelse – at styre deres avatars mimik. Når de nikker, griner og taler, gør deres avatar det samme. En helt ny oplevelse hjemme i stuen!

  Windows Phone 7

  • I 2010 lancerede vi Windows Phone 7. Og efter seks uger var der solgt 1,5 millioner telefoner. Ved udgangen af 2010 stod 20.000 udviklere klar til at udvikle apps til Windows Phone 7. Og 5.500 apps er allerede tilgængelige.
  • I 2011 kan vi se frem til en række opdateringer af Windows Phone 7. Blandt andet øges telefonens ydeevne. Det gør det endnu mere smidigt at skifte mellem applikationer. Og med copy-paste funktionen bliver det nemmere og hurtigere at arbejde på telefonen.

  Windows

  • I 2010 solgte vi syv Windows 7-licenser hvert sekund – det betyder, at 20 pct. af alle pc’er i dag kører på Windows 7.
  • På browser-fronten gik det også stærkt: I 2010 downloadede mere end 20 millioner brugere betaversionen af Internet Explorer 9. 
  • Når næste generation af Windows 8 lanceres, vil det nye styresystem understøtte System-on-a-Chip-arkitektur (SoC). Det gør det muligt at køre Windows på mange nye typer af hardware. Eksempelvis på tablets og små netbooks.

  Vi ser frem til at de mange nyheder rammer det danske marked og de danske forbrugere! For flere nyheder, der berører det danske marked i lavere grad, tjek her.

  VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Nyt samarbejde mellem Microsoft og Logica skaber innovative cloud-løsninger

  Logicas konsulentydelser forenet med Microsofts cloud-løsninger som Windows Azure, Hyper-V og Microsoft 365 er formlen for det nye strategiske partnerskab, som Microsoft og Logica har indgået. Partnerskabet, der blev offentliggjort i dag, giver kunder i EMEA en unik mulighed for at realisere de fordele, der er forbundet med en cloud-løsning. Fordele som eksempelvis lavere omkostninger, mindre CO2-udslip og øget agilitet.

  "Vi er meget glade for Logicas adoption af Windows Azure-platformen. Efter at have arbejdet sammen i mange år har vi første håndserfaringer med Logicas tætte relationer til kunderne og virksomhedens meget stærke tilstedeværelse i alle de vigtigste europæiske lande. Vores fælles løsninger vil kombinere Logicas indgående klientviden med Microsofts cloud-løsninger og ekspertise," siger Larry Orecklin, Vice President, Worldwide Specialist Sales, Microsoft.

  Også hos Logica er der store forventninger til samarbejdet.

  "Vores kunder inden for EMEA-regionen efterspørger allerede nu nye industri-specifikke services baseret på Logicas eksisterende cloud tilbud," udtaler Amanda Mesler, CEO, Logical Business Consulting. "Vi har taget en strategisk beslutning om at fokusere på Windows Azure platformen, Hyper-V Cloud og Office 365 for at imødekomme kundernes efterspørgsel. Logica vil være synonym med cloud-innovation. Samarbejdet med Microsoft understøtter den vision."

  Det nye partnerskab har allerede givet afkast i form af tre nye kunder: Talentsoft, Backelite og Ventadis skal i det kommende år arbejde sammen med Logica og Microsoft om en ny cloud-løsning baseret på Microsofts Windows Azure-platform.

  Klik her for yderligere information om partnerskabet mellem Logica og Microsoft - og hvis du vil se mere om Microsofts cloud-løsninger, klik her.

 • Microsoft mener

  Natural User Interfaces definerer morgendagens teknologiske muligheder

  Man behøver ikke være ret opmærksom for at opdage, at teknologi bliver stadig mere intuitiv. På en typisk dag bruger vi allerede i dag berøring eller tale for at interagere med teknologi - på vores telefon, ved hæveautomaten, i supermarkedet eller i bilen. Læringskurven for at arbejde med it bliver en mindre og mindre barriere takket være mere naturlige måder at bruge teknologi på.

  For nylig udtalte Microsofts udviklingschef Craig Mundie, at teknologi er begyndt at opføre sig, som vi mennesker gør det. I Microsoft er natural user interface (NUI) et område, vi har investeret massivt i gennem mange år. Frugterne af disse investeringer ser vi nu i flere af vores produkter som for eksempel Windows Phone 7, Surface 2.0, Bing til mobilen og Office 2010 Mini Translator. Men særligt ét produkt har fået stor opmærksomhed: Med Kinect til Xbox 360, der benytter ansigtsgenkendelse, bevægelsessensorer og stemmestyring, ved enheden, hvem du er og forstår din stemme og dine bevægelser med hånden. Denne teknologi har forandret hele den måde, vi navigerer og styrer konsolspil på.

  Men naturlig og intuitiv teknologi, som den vi ser i Kinect, kan bruges til mere end bare en platform for underholdning - det åbner op for en enorm mængde muligheder til at løse samfundsmæssige udfordringer, såsom genoptræning. Potentialet er så stort, at Microsoft i denne uge inviterer stats- og virksomhedsledere fra hele verden til at diskutere potentialet af NUI i forbindelse med World Economic Forum i Davos i Schweiz. 

  I den forbindelse har vi foretaget en undersøgelse blandt 6000 mennesker i seks lande. Resultaterne understreger, hvor spirende NUI endnu er: Selvom kun halvdelen af de adspurgte var bekendt med de forskellige nye muligheder NUI tilbyder - fx 3D simulationsteknologi, svarede næsten 90 procent, at de ser naturlig og intuitiv teknologi som mere end bare dille. De mener, at denne nye form for teknologi er fremtiden.

  Endnu mere sigende er det, at 70 procent af de adspurgte i undersøgelsen tror, at naturlig og intuitiv teknologi kan forbedre uddannelse, produktivitet på arbejdspladsen og andre samfundsmæssige udfordringer. Mere end 87 procent af de adspurgte mener, at naturlige og intuitive teknologier kan bruges på flere måder til at forbedre sundhedspleje. Og virkeligheden følger med. På eksempelvis University of Washingtons laboratorier for biorobot-teknik har man brugt Kinect til at forbedre robotkirugi. Ideen er, at systemet kan give kirurgen løbende informationer om patienten - hvor må han fx. ikke skære. Med systemet kan kirurgen bedre "mærke" patienten, selvom han måske sidder langt væk og opererer. Læs mere her.

  Forskere fra Spaulding genoptræningshospital er sammen med Harvard School of Engineering and Applied Sciences gået sammen om at lave en teknik, der hjælper børn med spastisk lammelse til at få en mere værdifuld og sjovere behandling. Den nye teknik, der benytter sig af trykfølsomme skærme, betyder at patienterne gennem spil kan øge deres motoriske og visuelle færdigheder. 

  Vi tror, at NUI er fremtiden. Ser vi på Kina og Indien, så tror ni ud af ti adspurgte, at NUI vil være en del af deres hverdag i fremtiden - på arbejdet, i uddannelsen, i sundhedsvæsnet, og i forbindelse med sociale netværk og underholdning.

  Kinect til Xbox 360 er kun det første skridt. Vi vil over den næste tid forsøge at udbrede den viden, vi har på området til områder indenfor sundhed og uddannelse.  Vi vil fortsætte med at skubbe grænserne og konstant gøre barriererne for at bruge teknologi mindre. Jeg tror personligt, at mange vil blive overrasket, når de opdager potentialet med NUI.

  VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Kan cloud computing skabe 1,5 millioner nye jobs i Europa?

  Fordelene ved cloud er for alvor kommet på dagsordenen. Ifølge den netop offentliggjorte rapport "Det Digitale Samfund" fra IT- og Telestyrelsen kan cloud fremme innovationen og gøre det lettere at etablere virksomheder i Danmark. Senest har økonomer fra Universitetet i Milano vurderet, at både nye og eksisterende virksomheder, der bruger cloud, kan skabe mellem 300.000-1,5 millioner nye jobs i Europa over de næste fem år. Hvis økonomerne har ret, kan det reducere Europas arbejdsløshed med 0,3 - 0,6 procent.

  Den eksplosive vækst i cloud er en af de mest spændende udviklinger i teknologi i dag, men vi må erkende, at der er udfordringer, som skal løses, før cloud computing kan nå sit fulde potentiale. I dag har landene i Europa hver deres lovgivning inden for opbevaring af data og sikkerhed. De mange forskellige regler er en hindring for at høste de gevinster med cloud, som skal give nye jobs og skabe vækst.

   I en tale fornyligopfordrede Senior Vice President i Microsoft Brad Smith til handling: EU skal skabe et "fælles europæisk cloud-marked" gennem reformer. Kun på den måde kan Europa realisere sit fulde potentiale med cloud. De vigtigste reformer er ifølge Brad Smith at:

  • EU bør ensarte og forenkle love og regler for, hvordan data skal behandles. Hvilke data skal fx slettes efter en bestemt periode.
  • EU skal sørge for, at de europæiske lande stiller de samme strenge krav til alle leverandører af cloud-tjenester, således at brugerne altid ved, at de får den bedst mulige sikkerhed, når de benytter løsninger i skyen.
  • EU skal ikke stille krav om den geografiske placering af de store datacentre, som bruges til cloud. I stedet skal EU stille strenge krav til cloud-leverandørerne om, at data opbevares ens uanset geografisk placering.

  Du kan læse hele talen her.

  VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Microsoft lancerer Kinect for Windows SDK

  Der har været mange spændende hobby-projekter med Kinect siden lanceringen i november 2010. Kinect-teknologien har uanede muligheder, og derfor har Microsoft netop meddelt, at der vil komme ikke-kommerciel Kinect for Windows SDK (Software Development Kit) fra Microsoft Research senere på foråret.

  Hensigten med at frigive en "startpakke" for applikationsudviklere er at gøre det lettere for forskere i det akademiske miljø og entusiastscommunitiet at skabe endnu bedre løsninger og oplevelser ved hjælp af Kinect-teknologien. Startpakken vil give forskere og entusiaster adgang til Kinect kernefunktionalitet såsom lyd, API'er og direkte kontrol af sensoren. Microsoft vil levere en kommerciel version af SDK’et på et senere tidspunkt.

  Microsoft har længe investeret stort i udvikligen af Natural User Interfaces (NUI). NUI er en del af vores langsigtede vision om at skabe computere, der er intuitive at anvende og i stand til at gøre langt mere for brugeren. Resultaterne af disse investeringer viser sig på tværs af mange af Microsofts produkter, herunder Kinect til Xbox 360, Windows Phone 7, Microsoft Surface 2,0, Bing for Mobile og Office 2010 Mini Translator. Lanceringen afspejler Microsofts ønske om at gøre NUI-teknologi tilgængelig til et bredere udsnit af forskere og entusiaster ved at give dem redskaber til at skabe spændende applikationer ved brug af Kinect-teknologi.

  Du kan læse mere her.

  VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Office og Windows på maori

  For et par dage siden (21. feb.) var det International Modersmålsdag - en dag, hvor UNESCO satte fokus på verdens mange sprog og kulturelle mangfoldighed. Der tales mere end 6000 sprog i verden. Halvdelen af dem er i fare for at gå tabt i løbet af dette århundrede.  

  For en del år siden besøgte en medarbejder fra Microsoft et regeringskontor i Vietnam. Her bemærkede hun, at de ansatte havde sat små Post-it-sedler hele vejen rundt om computerskærmene. Noterne var ikke de typiske til daglige gøremål som ind fx indkøbslisten, men engelsk-til-vietnamesisk oversættelser af Microsoft Windows og Microsoft Office - hvad betød "gem" "print" og så videre.

  Det gik dengang op for os, at brugeroplevelsen er meget afhængig af sproget. Er man ikke sprogligt fortrolig med sin software, bliver det fjernt, og man kan ikke udnytte sit fulde potentiale. Derfor har vi udviklet et lokalt sprogprogram, der skal sikre, at vi hele tiden har fokus på de lokale sprog. Det betyder, at man i dag kan få Windows og Office på mere end 96 forskellige sprog - og at man på regeringskontoret i Vietnam i dag kan undgå de mange Post-it-oversættelser rundt om computerskærmen.

  Gode ting kommer i små pakker

  Der er stadig lang vej til de 6000 sprog, der findes i verden, men i forbindelse med den Internationale Modersmålsdag, der arrangeres af FN kulturorganisation UNESCO, har vi udviklet yderligere såkaldte LIPS (Language Interface Packs), der er små gratis lokale sprogpakker, der installeres på fx en engelsk version af Windows eller Office.  Den lokale sprogpakke giver lokal sprogoplevelse, hvor brugergrænsefladen, kommandoer, dialogbokse er på brugeres modersmål.  Godt 1,7 milliarder menneskers sprog er i dag dækket ind af vores lokale sprogpakker - det er mange, men vi ønsker, at det skal blive endnu flere.

   

  Se billedet større her.

   Det handler altså ikke bare om at skabe god teknologi. Det handler om at hjælpe mennesker til at være mest muligt produktive med den bedt mulige teknologi - hér er sprog en afgørende faktor.

  Sprog er kultur og kultur er sprog

  Mange mindre sprog kæmper for at overleve. I New Zealand er 15 procent af befolkningen maorier, men kun omkring en fjerdedel af maori-folket taler deres modersmål. Med brug af LIPS kan børn i New Zealand nu få Windows og Office på deres eget maori - og det er afgørende for at bevare sproget. Ifølge Te Taka Keegan, lektor ved University of Waikato i Hamilton, New Zealander, er det vigtigt, at sproget bruges, hvor man er - og det er ofte ved computeren.

  "For at et sprog kan overleve, skal det bruges i hverdagen og ikke kun i et klasseværelse eller små hyggelige sproglommer. Det skal kunne bruges på computeren - kan man ikke få sproget her, vil man hurtigt bruge for eksempel engelsk, og det vil dødsdømme et sprog som maori". Sprog og kultur går hånd og hånd. De er indbyrdes forbundne.  Når et sprog svinder, er udryddelsen af kulturen ikke langt bagefter. Når man lærer et sprog forstår man kulturen, og når man lærer en kultur, begynder man at forstå sproget. Vores opgave i Microsoft er derfor hele tiden at forbinde teknologien med sproget og på den måde være med til at støtte verdens kulturelle mangfoldighed.

   

  VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Windows i bilen - vil du genstarte?

  Den gamle urban legend om, at Bill Gates på en teknologimesse efter sigende sammenlignede it-industrien med bilindustrien og erklærede, at: "'If cars had kept up with technology like the computer industry has, we would all be driving $25 cars that got 1,000 miles to the gallon," blev forleden aktualiseret på CeBit. GM svarede ifølge fortællingen - der er opspind fra ende til anden - igen med en pressemeddelelse med 10 punkter om, hvordan vores biler ville opføre sig, hvis GM lavede teknologi med Microsoft som forbillede. Blandt andet at du ville skulle genstarte din bil to gange daglig og slukke motoren ved at trykke på startknappen.
  Selvom det er en urban legend,  er computerchips, processorer og avanceret software i dag blevet en helt grundlæggende forudsætning for de køreoplevelser, vi har vænnet os til i dag. Faktisk har Microsoft i dag en hel Windows-platform, som er udviklet til brug i biler. Denne platform dannede for tre år siden grundlaget for SYNC - et komplet infotainment-system, som Microsoft og Ford har udviklet sammen, og som gør det nemmere for føreren at interagere med bilen ved hjælp af bl.a. stemmestyring og touch-teknologi.

  Ford udrullede i første omgang SYNC i deres biler på det nordamerikanske marked, hvor tre millioner biler foreløbig er forsynet med systemet. Men nu bliver den nyeste version af systemet også tilgængeligt for kommende Ford-ejere i Europa. Det kunne Fords CEO Alan Mulally fortælle, da han i går var på scenen på CeBit, i selskab med Jean-Philippe Courtois som er øverste chef for Microsoft International.

  Microsoft og Ford har brugt mere end fem år på sammen at udvikle funktionalitet i SYNC. Kernen er Windows-platformen, som sikrer, at bilens forskellige elektroniske systemer kan tale sammen. SYNC er stemmestyret, så man fx kan skifte nummer på cd-spilleren, lytte til musik direkte fra sin smartphone, foretage samtaler på mobilen og få sine sms'er og e-mails læst højt uden at flytte hænderne fra rattet. Man kan sågar sende sms-svar ved hjælp af sin stemme.

  SYNC er desuden indrettet til navigation og trafikinformation, og hvis man er træt af sin egen stemme, er der også en 8", interaktiv touchskærm til rådighed. Ved lanceringen i Europa vil SYNC kunne genkende 10.000 kommandoer på 19 forskellige sprog. Eftersom SYNC er bygget på Windows Embedded Automotive, kan eksterne udviklere udvikle funktioner og applikationer gennem API'er.

  Vi glæder os til at gøre alle fortidens morsomheder til skamme - også i Europa. Du kan læse mere om SYNC og samarbejdet med Ford her.

  VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

   

                

   

   

   

 • Microsoft mener

  Kinect til Xbox 360 i Guinness Rekordbog - 10 millioner sensorer solgt

  Siden Kinect til Xbox 360 blev sat til salg den. 4. november 2010, er der blevet solgt 10 millioner Kinect-sensorer verden over. Succesen har også påvirket salget af spil, hvor der til dato er røget mere end 10 millioner Kinect-spil over disken. 

   Kinects succes har medført, at Guinness Rekordbog officielt har tildelt Kinect titlen som "Hurtigst sælgende forbrugerelektronik". Rekorden blev sat over en periode på 60 dage mellem 4. november 2010 og 3. januar 2011. Der blev i perioden solgt i alt 8 millioner enheder globalt, hvilket svarer til ikke mindre end 133.333 enheder om dagen.

   "Salgstallene taler for sig selv" siger Gaz Deaves, Gaming Editor for Guiness World Records. "Ifølge en  uafhængig undersøgelse er intet andet stykke forbrugerelektronik blevet solgt hurtigere på 60 dage - et imponerede resultat når man tænker på konkurrencen i det marked".

  "At havne i Guinness Rekordbog er jo helt fantastisk - så ved man at man har ramt noget rigtigt. Siden vi så Kinect for første gang, vidste vi det ville blive stort, men vi må jo indrømme, at dette overgår vores forventninger" siger Claus Due, Country Lead, Retail Sales & Marketing, Microsoft. "2011 bliver et virkeligt stærkt år for Xbox. Der kommer nogle fantastiske spil til Kinect'en, men vi glemmer naturligvis ikke vores core-gamere - mon ikke nogle af dem glæder sig til Gears of War 3".

  Læs mere om kåringen her.

  VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

 • Microsoft mener

  Den nye Internet Explorer 9 klar til download d. 15. marts

  Et år efter vi viste det første preview, er vi på tirsdag den 15. marts klokken 06.00 dansk tid klar til at lancere Internet Explorer 9.

  Over 36 millioner mennesker har downloadet IE9 Beta og Release Candidate. Det er den hurtigste udbredelse af en ny Internet Explorer nogensinde.

  På baggrund af de mange millioner brugeres feedback er vi på tirsdag klar med version 9 af verdens mest anvendte browser, der er designet til at gøre det markant hurtigere, mere intuitivt og sikrere at udforske nettets mange muligheder. I Microsoft glæder vi os rigtig meget til at præsentere IE9 og afsløre de nye funktioner.
   
  Mere information vil blive tilgængeligt på tirsdag, hvor alle verden over vil kunne downloade den endelige version af IE9.

  Indtil da kan du se en video her eller læse mere her.

  VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.
 • Microsoft mener

  NUI dominerer årets TechFest

  På Microsofts årlige TechFest præsenterer Microsoft Research den sidste nye teknologi for andre ansatte i Microsoft. Medarbejderne får et kig ind i ikke-offentliggjorte forskningsprojekter, der i fremtiden vil blive brugt af millioner af mennesker verden over. I år er der særligt vægt på Natural User Interface (NUI). NUI giver en intuitiv tilgang til services og funktioner. Det kan være berøring, som vi kender det fra smartphones med touch, ansigtsgenkendelse eller stemme- og bevægelsesstyring.

  For de fleste mennesker er mus og keyboard en vigtig del af det at bruge en computer. Det vil ændre sig. Hvad der for få år siden var ren science fiction i Hollywood-film, er tæt på at blive virkelighed. Vi har tidligere meldt ud, at betydeligt flere af vores produkter vil være mulige at betjene med NUI inden for kort tid. I udviklingsafdelingen arbejder man særdeles tæt med vores business-grupper med at lave løsninger, der benytter sig af blandt andet bevægelsesstyring.

  Eksempelvis arbejder vi i øjeblikket på at skabe en ny dimension i telekonferencer, hvor man ved hjælp af en Kinect, en projektor fra Acer og et par NVIDIA 3D-briller kan røre og manipulere med 3D-objekter. Projektet, der har fået navnet MirageBlocks, skal gøre det nemmere og billigere at "indfange" genstande og gengive dem i 3D - en procedure, der ellers har været særdeles kostbar og kompliceret at udføre. Helt praktisk placerer man en genstand foran Kinects kameraer, hvorefter det digitaliseres og projekteres til en grafisk brugerflade i 3D. Brugeren kan nu flytte og rotere 3D-objektet og kopiere det ind sammen med flere andre genstande - på den måde kan man bygge den virkelige verden ting for ting i den virtuelle verden.

  Med MirageBlocks kan man skabe 3D-billeder af rigtige genstande ved at bruge Kinects kameraer. Se hvordan det fungerer her.

  Teknologien i MirageBlocks skal i fremtiden blandt andet anvendes til at skabe en ny dimension i telekonferencer. Her vil deltagere kunne undersøge og manipulere med 3D-gengivelser af produkter og prototyper. Det vil fx give designere friere hænder og mulighed for at samarbejde "hands on" med produktudvikling på tværs af kloden.

  Mulighederne med NUI er mange, og Microsoft kigger på dem alle sammen. Vi er helt sikre på, at naturlige brugerflader vil blive mere og mere udbredt. 

  Læs mere om TechFest 2011 og de mange eksempler på, hvordan NUI kan gøre en forskel her.

  VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

Page 1 of 10 (246 items) 12345»